Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BGabi remélem azért lesz idöd pihenni egy kicsit, és azt is remélem hogy a Babád is jól viseli ezt a nehéz idöszakot.

Lányok!
Közületek járt valaki terhes-jógára? vagy hallott róla hogy Budapesten merre lehet ilyet találni?
Mert azt tudom hogy van, de nem tudok rájuk bukkani...

Puszi: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Igen, amit Gabi is írt, pont úgy gondoltam eddig én is. (momentán engem csak elméletice érint, egyszerûen azért mert csak véges idejû szerzõdésem van, de jobb a dolgok tudatában tervezni)

Jamina: Nógrádban Salgótarján és Balassagyarmat között félúton, a 22-es út mentén laknak egy kis faluban.

Kisbence: én is hadd reklámozzam a magnéziumot, meg a kalciumot. A kettõ együtt már tuti. (kalcium gyanánt tej és tejtermék is tökéletes) Részemrõl a mg hiány szokott görcsöt csinálni (nem vagyok állapotos most), amit abból tudok, hogy tényleg hat már egy-egy magne b6 is. Terhesen viszont nem volt ilyenem, talán épp azért, mert a dokim eleve mikor panaszom se volt, adta a mg-t.

BGabi: magnézium (nem csak a Magne B6, hanem annál erõsebb, dokik tudnak írni, perzsgõtabletta, vagy por formájában), meg talán még algopyrin is szokott lenni abban az emlegetett infúzióban?

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Drágáim SEGÍTSÉG!
Most bevehetem a Rennie-t vagy nem?
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok !

Orsoly !
az alábbiakat a családügyi minisztérim web oldalán találhatod meg. elnézést a többiektöl a hosszadalmasságért.

- Jár-e terhességi-gyermekágyi segély a biztosítás megszûnését követõen?
- Csak akkor, ha az anya a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon túl táppénz (illetõleg baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül szül.
- Milyen idõtartamra és mértékben jár a terhességi-gyermekágyi segély?
- A szülési szabadság idõtartamára (168 napon keresztül) jár és összege a napi átlagkereset 70 százaléka.
- Ki jogosult a gyermekgondozási díjra?
- Az a biztosított szülõ,
- aki a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülõ anya esetén a szülést - megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt,
- továbbá a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének idõtartama alatt megszûnt, feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett és a szülést megelõzõ két éven belül 180 napon át biztosított volt,
- Mely esetben áll fenn mégis a biztosítás?
- Ha a munkavégzés alóli mentesítés idejére munkabér (illetmény), távolléti díj, táppénzfizetés történt,
- A GYED megállapításához mennyi biztosításban töltött idõ szükséges?
- A szülést, illetve az igénybejelentést megelõzõ két éven belül kell legalább 180 nap biztosításban töltött idõvel rendelkezni.
- Az elõzetes 180 nap biztosítási idõbe a tényleges biztosításban töltött idõn túl még milyen idõtartamot lehet beszámítani?
- a biztosítás megszûnését követõ táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély idejét, valamint,

- Ha az anya biztosítási jogviszonya megszûnt, jogosult-e a GYED-re?
- Abban az esetben lehet az anya jogosult, ha terhességi-gyermekágyi segélyben részesült és a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének idõtartama alatt sz?nt meg, de feltétel az is, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezzen, és a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított legyen.

Kisbence
Kisbence

Norci,
a párod esetleg próbáljon meg halasztást kérni. Írjon egy kérvényt, hogy õ a családfenntartó, gyereket vártok, mellékeljen egy igazolást a nõgyógyásztól. Ha rá tudod venni a dokidat, írass vele olyan igazolást, hogy táppénzen kell lenned és keresõképtelen vagy. Írja meg azt is, hogy a szüleitek nem tudnak titeket támogatni stb., szóval ,,sírjon" minél jobban.
Vagy ha ez nem járható, akkor kérje magát polgári szolgálatba. Csak van valami ismerõs, aki egy kórházban, iskolában vagy önkormányzatnál dolgozik, az szokott lenni, hogy nem kell bejárni, esetleg csak egy minimális idõt, a pénzt meg õk rakják el. A polgári szolgálatról a munkaügyi központban bõvebben tudnak felvilágosítást adni.

Pethes Ildi,
a kérdés azért volt, mert én is Nógrádból származom (Pásztó).
Jamina
Jamina

Szia Jamina!

Én Pásztón születtem és ott érettségiztem 93-ban!
Már nincs ott kapcsolat, de nagyon kellemes gyermekkori emlék! Kerestelek a táblázatban, hány éves vagy? Lehet, hogy ismerjük egymást? Nagy lenne! Kép

Mónika35!
Örülök hogy jól vagy! Sokat gondolok rád! Minden jót! Kép

Niki K.
Niki K.

Chris!
Bevehetsz nyugodtan egy szemet, a védönöm is ajánlotta, mikor gyomorégéssel küzdöttem. Mégegykata is írta múlt héten, hogy használt, és az orvosa is beleegyezett.
Ágci
Ágci

Sziasztok!

3 hónapja olvasgatlak benneteket, nagyon sok hasznos információt tudtam meg eddig is tõletek.
Szeretnék most már én is rendszeresen hozzászólni a felmerülõ támákhoz. Örülnék neki, ha Gabi engem is felvennél a táblázatba. Adatok: 0. ciklus, 28 év, 1 baba, Budapest, Várható szülési idõpont: 2002. március 31. Kórház: Kútvölgyi.
Most vagyok a 4. hónap végén, eddig nagyon jó, szép, problémamentes terhességem volt, remélem minden így is marad.

Kele
kele (kele)

Szia Jamina!
Én is Dózsás voltam, a teljes nevem: Tóth Judit Niki.... Nem jártunk egy osztályba, de olyan ismerõs a neved... Arc nem jön be... De jóóóóó... Kép Kép
Gratulálok a kisfiadhoz! Nagyon szép, megtaláltam a fényképét! Rájöttem ui., hogy már megszültél!
Olyan kicsi a világ!
Minden jót!
Niki K.
Niki K.

Szia Ágci!
Köszönöm az info-t.
Pusszz. Chris
Chris

Szija lányok!

Köszönöm a drukkolást, de még mindig egyben Kép
Egész éjjel alig aludtam, mert annyira vártam ma, hogy találkozzam a dokimmal a kórházban, erre kiderült, hogy 2 hétre szabadságra mentKép De szerencsére azért a magánrendelésére kaptam ma estére idöpontot. Szóval izgulás folytatódik estig.

A barátnöm védönöje azt mondta, hogyha az AFP eredmény 50 alatt van, akkor fiú lesz a baba, ha 50 felett van, akkor lány. Hallottátok már ezt? Szerintem ez hüjeség. Ha ez biztos lenne, akkor nem kéne az UH-n nézegetni, hogy mi lesz a baba neme, hanem csak eccerüen megvárni az AFP eredményt. Azt nem értem, hogy egy védönö miért mond ilyen népi hüjeségeket a kismamáknak...

Niki! Sokmindent nem lehet csinálni a vizesedéssel, majd szülés után elmúlik. Addigis, talán csökkenteni lehetne a sófogyasztást(a könyvek szerint). Egyékbént az én ujjamról is lekerült már rég a gyürü Kép, de remélem pár nap és visszahúzhatom!
A terhesség végi súlycsökkenésröl én is hallottam. Nekem nem csökkent, hanem nem nö már tovább egy ideje a súlyom(kb. egy hónapja).

ChrisKép normális hát:-)))

Lányok, én mától elkezdem iszonyúan simizni a hasam, hátha ez segit! :-)))

Szijasztok, Lara(40.)- 1 nap a kiirásig

ui: ha ma sem történik semmi, akkor olyan "csúnyaság" történik velem, hogy elkezdhetem a 41.hetet....brrrrrrr
lara (lara)

Sziasztok!

Gyomorégésre nekem most a pattogatott kukorica jön be. (egész nap majszolom.)

Jamina, Pethes Ildi és a többiek köszi a bíztatást, nem akarom elkiabálni, de lehet hogy sikerül a kérdést mególdani, ha más nem marad a polgári szolg. amit v.ki említett is.

Lara drukkolok.

Képzeljétek ma én is voltam a védõnõnél, de ez itt nálunk olyan bonyolult. Mert ez tkp. terhesgondozás volt a nõgyógyászat mellett és itt adtak EKG, labor és fogászati beutalót utána meg mennem kell az "igazi" védõnõmhöz akitõl megkapom a kiskönyvet, aztán meg ide is vissza és itt irják be a kiskönyvbe a labor eredményeket. Aszem ezt nem egyablakos rendszernek nevezik. Ráadás olyan levegõtlenség van ebbe a hülye Örs vezér téri rendelõbe, alig birtam ki. Ráadás olyan korszerútlen eszközök vannak, esküszöm a zöldségpiacon különb mérlegek vannak. No mindegy, de a védõnõ legalább kedves volt.

Sziasztok:

Norci
Norci

Sziasztok Lányok!

Sokáig csak olvastalak benneteket, de most irok, mert Kristóf uraság épp elaludt a válamon.

Lara: mi kaptunk egy-két tippet, hogy mitõl indul be a szülés.
Elsõ a burok repesztés apával (remélem érted), mésodik zuhany alatt engedj a hasadra elõször langyos majd meleg vízet, ez is burok repedést okoz.
Nekem az jött be, hogy a doktorbácsink megbeszélte Kristóffal a dátumot.

Chris: csak óvatosan a RENNIE-vel nekem tönkre tette a fogamat.

Magunkról: holnap leszünk hat hetesek, aludni keveset szoktam, sajnos, de este 8-tól hajnal 1-ig az elsõ éjszakai ébredésig egész jó a dolog.

Zsuzsi: aki a szabásmintákat kérted, átért az email?

TGYÁS: Ha leadtátok a papirt az utalás két hét mulva kezdõdik de a mértékét még nem tudom, mert sajnos augusztus óta én még nem kaptam mert a cégem nem adta le idõben. Kedvesek voltak!!!

Múltkor olvasta valaki kérdezte a mellszívót, tényleg csak akkor érdemes venni ha nagyon kell.
Nekem musály volt elektromosat venni mert nagyon sok a tejem és nem birtam még kézzel fejni.
Pesztronkát vettem ami egyben orszívó is de már azt is használtuk a babánál igy nagyon megérte.

Na sziasztok!

Tvica(Kristóf és Gergõ mamája)
tvica

Chris!
Az én dokim a Rennie-t ajánlja!

Kanga
Névtelen

Sziasztok Kismamák!

Kata007! Mi van veletek? Szurkolok nagyon, hogy minden rendben legyen!

Zsuzs! Az én védõnõm Somosi Lászlóné, tehát nem ugyanaz, mint a tiéd, de a lényeg, hogy mindkettõ ilyen aranyos.

KRita, SJMóni, Kele! Üdvözöllek benneteket közöttünk, nagyon boldog babavárást kívánok nektek! Kép

Mariann! Nagyon örülök én is, hogy elõkerültél, már hiányoltalak régebben! Kép Én is a Péterfybe járok, neked ki a dokid? Az enyém dr. Orbán István.

TVica, szija! Örülök, hogy jelentkeztél, jó babázást neked! Kép

Magunkról: képzeljétek el, pénteken voltunk UH-n, és én sírva jöttem ki a rendelõbõl... Ugyanis a doki (és az UH) szerint a kisbabánk a mért paraméterei szerint 2 héttel visszamaradott, kisebb, mint lennie kellene, 31. hétnek megfelelõ és ez a 33. hét 1. napján volt. (Pl. 2000 gr. a 33. hétre elõírt és õ csak 1600 gr.) Rettentõen megijedtem, ráadásul a doki is elég zaklatott volt, de amikor hazajöttünk, és valamelyest lenyugodtam, átgondoltam a dolgokat.
Nekem hosszabbak (voltak) a ciklusaim az átlagosnál, ráadásul ha a fogamzás napjához hozzáadok 266 napot, az nem nov. 28., hanem dec. 3., ezen kívül a párommal mindketten elég kis súllyal születtünk, tehát egyszerûen lehet, hogy egyrészt a kisbabánk egy héttel fiatalabb, másrészt mi sem voltunk túl nagyok.. Végül is abban maradtunk a dokival, hogy egy hét múlva (tehát pénteken) újra megnézzük, hogy mennyit fejlõdött és ha nem elegendõt, akkor befektet a kórházba (na itt kezdtem el könnyezni).
Légyszi szurkoljatok, hogy pénteken ne legyen semmi baj!

Egyébként hétvégén átrendeztük egy picit a lakást: az "irodasarkot" levittük a nappaliba a szobánkból, így a párom ezen túl a lépcsõ alatt, a sarokban fog dolgozni, és már készen áll a szobánk a bababútor fogadására. Hát, én úgy félek...

Puszi mindenkinek: Laura33
Laura33

Niki,
köszi a gratulát Kép
Most így hirtelen nekem sem ugrasz be, majd töröm a fejem...
Te melyik osztályba jártál? Én C-s voltam, hátha így könnyebben beugrik...
Jamina
Jamina

\red(ez csak teszt)
ez csak teszt
Névtelen

próba
Névtelen

Kép
Névtelen

Sziasztok!

Laura!
Köszi Kép kérdésed, ezidáig semmi gond Kép
Én nem érzem úgy, hogy ez a babuci el akarja a mamit szomorítani. Pénteken kell visszamenni, ha nincs semmi gond. A pocim növöget, a mellem szintén (apuci örömére Kép ). Igaz feküdtem az elmúlt napokban annyit, mint talán még soha.

Olvastam, hogy neked mit mondott a doki. Hát a számolásoddal teljesen egyetértek. Kifejtetted ezt a dokinak is? Én megemlíteném, csak nem harapja le a fejed? Kép Mindenesetre szorítok Nektek!
De jó lenne már annyi idösnek lenni mint Ti Kép ! Vigyázz magatokra!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Kép Képzeljétek tegnap felpróbáltam a régi gatyóimat és mindegyik ugyan úgy rámjött, mint régen! Ugyhogy engem csak ne cikizzen a doki, hogy sok a kiló! Kép

Mamacica! Szórj egy kis hashajtót a koleganök kávéjába és utána panaszkodj te is rájuk, hogy egész nap nincsenek a helyükön! Kép Kép Kép

Lara nagyon szurkolok neked!

Szerintetek mostmár letámadhatom a dokit a szüléssel kapcsolatos kérdéseimmel?

Puszi mindenkinek!
catnet-Niki(25hét2nap) Kép
catnet

SziasztokKép

Laura, de jo hogy elokerultelKép Ne aggodj, tutira nem lesz semmi gond. Egyebkent en ma megyek a dokinkhozKép Remelem szimpi lesz es mindent rendben fog majd talalniKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Laura kedves!!!!!
Már egy párszor reklámoztam a barátnöm esetét, igy nem irom le mégegyszer. Csak, hogy tudd, ö is ugyanezen ment keresztül, mivel 1 kg-mal(!!!!!)alábecsülték az UH-on a kislányát. Oszt mégis makkegészségesen született ragyogó súllyal. Szóval légyszi ne félj, ne aggódj, mert az többet árt. Gondolj arra, hogy igenis az UH téved, és élj nagyon nyugodtan a hátralévö pár hétbenKépKépKép

Lányok!
SIKERÜLT A LAKÁS!!!!! Csak nem dec. 1-jén költözünk, hanem jövö héten. Hát nem lesz semmi. Jövö hét pénteken hazarepülünk, 4 napunk lesz a teljes áthurcolkodásra. Ehhez jön még, hogy a párom a héten meg jövö héten kb. este 9-ig dolgozik, hogy befejezze a projectjét, hogy el tudjunk menni 10 napra Mo.-ra, tehát a pakoláson meg a költözésen kivül nem tud segiteni.Kép Hát eldöntöttem (vessetek meg érte nyugodtan), hogy nem fogom az egész lakást körbenyalni 4 nap alatt, még ablakot se mindenhol fogok pucolni. Az egyik szobát (a vendéget, késöbbi gyerekszobát) majd ráérek rendbetenni, ha visszajöttünk.
Gondoljatok rám, oksi???? Úgyhogy jövö héttöl ha hanyagolni foglak titeketKép, nem azért lesz, mert valami gond van, hanem éppen rámolni fogok 1000-rel!

Na pusszantásKép Nyuszimanó 21hét5nap
Nyuszimanó22.

Sziasztok lányok!

Laura: ne izgulj... Minden rendben lesz. Kép Kép Az a lényeg, hogy te próbálj kiegyensúlyozott maradni! Sokszor alá/felé becsülik a méreteket...

Nyuszimanó, jó pakolást! Kép De pihengess is! Kép

Mi jól vagyunk, éjjel aludtunk rendesen, de mostanában tényleg elkezdtem álmodni összevisszaságokat.... Kép
Kb. egy hete vettem MagneB6-ot azóta nem vagyok olyan fáradékony, lehet az?

Lányok, még egy bõ hónap és hárman leszünk. Olyan fura, eddig is tudtuk, de így a cél elõtt olyan más!
Kellemes napot mindenkinek:
Niki K.
Niki K. 34 hét 3 n

Mamacica!
Catnet ötlete tök jó.Kép

Nyuszimanó! Jó pakolást, azért vigyázz vele!

Mindenki, aki a Rennie-vel kapcsolatban írt nekem.
Köszönöm a véleményeket, tanácsokat. Egy másik gyógyszertárban, ahol tapasztaltabb volt a gyógyszerésznõ, kaptam egy ilyan gyógyszert, amit bátran lehet szedni kismamáknak is.

Laura!
Kisbabával is beszéld meg, hogy biztosan minden rendben van.
Egyébként nem lehet mindenki dundus.
Én 6 és 1/2 hónapra, 1200 grammal születtem, majd lefogytam 70 dekagramra. Na jó, akkor már kezdtek aggódni az orvosok! Kép
És most itt vagyok, a védõnõm szerint enyhe túlsúllyal.

Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Laura: ne aggódj, biztos minden rendben van a babával. Tévedni meg bárki tévedhet...

Épp tegnap számoltam utána, hogy nekem 1 héttel "idõsebb" terhesnek kell lennem, mint amit mondtak. Vagyis jelenleg a 8.hét és kb. 4 nap körül... utána ugyanis nem volt "alkalmam" teherbe esni :-)

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Lányok ne nevessetek ki, de van egy buta kérdésem.
Ti milyen idöt számoltok. A valódi babakort, ami ugye a fogamzástól számít, vagy terhesség idejét, ami az utolsó mensi 1. napjától számít. És melyiktöl számolnak az orvosok?
Nekem a doki miután megvizsgált (ma egy hete), azt mondta 7-8 hetes terhes vagyok. 5 perc múlva az UH-on azt mondták 5 (+/- 1 hét). Az én számításom szerint akkor a valódi babakor: 4 hét 3 nap volt, a mensi szerint:6 hét 1 nap.
Nem értem Kép Kép

Kata
Kata007

Sziasztok lányok,
Kata 007, a táblázatban, meg általában mindenhol az utolsó menstruációtól számolják, mert egészen egyszerûen az a biztos. Az UH csak a magzatnagyság alapján becsül, fõleg amíg ilyen pici az nem túl mérvadó. Majd késõbb pontosabb lesz.
Chris, én megkérdeztem a dokimat a Rennierõl és azt mondta, hogy nyugodtan.
Sziasztok új lányok! Isten hozott titeket nálunk! Kele, te kihez jársz a Kútvölgyiben? Vagyunk itt egy páran már onnan!
Mi pont egy hét múlva költözünk az új házba, nagyon be vagyok gazolva, remélem minden rendben lesz. A babánk egyelõre harántfekvéses, már három-négy hete így fekszik, remélem hamarosan megfordul, mert ez így nagyon kényelmetlen is, meg hát ugye szülni sem lehet így. Persze még rengeteg ideje van a forgásra, úgyhogy nem félek tõle.
Mindenkinek puszi
Mégegykata 30
mégegykata 30

Szia Kata,
a 8 hét és 4 nap az az elmaradt vérzéstõl számított idõ nekem. A baba kor az 6 hét és 4 nap körül van.
Mi elég komolyan terveztük ezt a babát, ugyhogy "program" szerint próbálkoztunk, ezért kb. biztosra tudom, hogy aug. 29-szept 2 között fogant meg a manó :-))

Puszi:
Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!
Mindenkinek kellemes napot!
Kedves Kata!
Az utolsó mensi 1. napjától számolok, és az orvosok is. Ennek alapján csinálják a különféle vizsgálatokat is. Van egy várandósoknak öröknaptáram, forgatható össze-vissza, az orvosodnál talán már láttál ilyet, ezen most 34 hetes és 3 napos vagyok, tehát a 35. héten. De mivel a 34. hetet töltöttem be eddig, 34 hetes vagyok. Nagyon pontos adatokat csak akkor tudna mondani szerintem az orvos, ha tudnád pontosan, mikor volt az akció, hiszen lehet, hogy a ciklusod hosszabb, rövidebb, ill. a peteérésre, fogamzásra is van az ember lányának 8-9 napja. A valódi babakor különben kb. 2 héttel van "lemaradva", a terhességi kortól, szóval szerintem a tied jó. Késöbb, ha egy picit nagyobb lesz a baba, pontosabban fognak tudni kort is.
remélem segített valamit.
Üdv: Ágci
Ágci

dojika és Ágci!

Mi is terveztük, úgyhogy én is tudom napra pontosan, hogy mikor fogant a manó, vagyis tudom mikor volt a pé. és az akció. A ciklusaim rövidek voltak, úgyhogy nálam a valódi babakor csak 12 nappal van lemaradva.
De most már legalább értem, hogy hány hetest mondjak magamra ha kérdezik, Kép Kép Kép Kép és nem vacilálok, hogy melyiket mondjam. Szóval ma vagyok 7 hét és 1 nap Kép

Pénteken megyek vissza UH-ra, remélem minden OK lesz és engem is felvehettek a listára Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!
Mégegykata: az orvosunkról nincs híred? Csak ott lesz csütörtökön... Nem? Jó költözést, de te se emelj nagyokat! Az én lányom a múlt héten 2 napig keresztben volt, most újra fejen van, lehet érezni... Biztosan a legény is hamarosan befordul... Kép
Niki K.
Niki K.

Szia Niki K. és Mégegykata!

Ezek szerint Vida doktor karja meggyógyult? Tud vállalni szüléseket? Van magánrendelése holnap? Csütin rendel a kórházban? Vagy ügyel?

Zsuszi
Zsuzsi

Laura !
A kislányomra végig azt mondta a dokim, hogy pici lesz, kb.2,5-2,8 kg.Még a szülés elõtti délelõtt is. Végül 3690 gr-mal született. Tehát nem aggódni.

Más kérdés! Lányok!
Az UH-n mikortól látszik a terhesség.Terhességi idõ szerint 5hét 6 napos lennék csütörtökön, amikor a dokim magánrendel. Menjek vagy várjak egy hetet? Az elõzõ babánál 8 hetes voltam, ott már volt szívhang is.
Üdv: Mariann
SzMariann

Nekem 5 hetesen még nem volt szívmüködés!
Névtelen

Sziasztok Költözõk!

Örömködjetek az új kégliknek, de közbe nehogy meg emeljetek valamit, vigyázzatok magatokra!

Mariann a dokid is azt fogja mondani, hogy várj eg hetet, de legalább már most betudsz jelentkezni, bátran hívd, nálunk is igy volt, vizont a atodik hetedk hét között már hallottuk a szívhangot és olyan jó érzés volt!

Norci
Norci

Mariann!

Én a múlt héten voltam, 6 hét 1 naposan, de még csak a petezsákot látták. 10 nap múlva rendeltek vissza.

Kata
Kata007

Norci!

Titokban írsz, vagy szétszórt vagy ? Kép

Kata
Kata007

Kata nem én voltam a névtelen!

Norci
Norci

Tudom én a másikra gondoltam, ami alatta van. Olyan szétszórtnak látszol Kép Kép Kép

Kata
Kata007

Zsuzsi, rendesen rendel a Vida, nincs semmi probléma. Hívd fel és beszélj meg vele valamit.
Csak egy kis ínhüvelygyulladás volt, ha jól hallottam...

Képzeljétek, most telefonált a férjem, hogy - aze gész házban elsõként - a gyerekszoba padlója készen van. Olyan jó érzés, hogy az lesz majd akiskutya birodalma, ha elõbújik, és az apukája már meg is csinálta szépre... KépKép És képzeljétek, apósom kitalálta, hogy amíg nincs szükség arra a szobára legyen az a szerszámraktár!! Teljesen kiakadtam, az én gyerekem szobája nem szerszámraktár, szó sem lehet róla. Vigyék a koszos szerszámaikat a garázsba, ne a gyerekszobába, nem igaz?

puszi mindenkinek
mégegykata 30

Sziasztok!

SzMariann: 5 hetesen még nemkem se volt szívhang, de egy hét múlva már volt :-)
Olyan furcsa érzés volt, mikor megláttam ahogy ver a kis szíve :-)

Üdv: Dojika
dojika (dojika)

Niki K., nem cserélünk mobil vagy mail-címet? Egy csomó minden miatt jó lenne... Pl. a jövõ csütörtöki randi... Kép
Hm?

mk
mégegykata 30

Szia Kata!
Van egy freemailem: tjn@freemail.hu
Holnap nem leszek gépközelben, de csütörtökön megkapom ha írsz. Ma "rohanok" a védõnõhöz, a kellemesebb, hogy utána a párommal moziba Kép

Szívhang: a 6. héten volt nekünk is. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, a dr. is csak vigyorgott ...

Képzeljétek, evés után a hölgyemény szinte mindig csuklik. Érzi, hogy ettünk vagy mi? Kép

Puszi mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Mariann,
és 5 hetes voltam, és mint Katánál csak petezsák volt, 10 nap múlva rendeltek vissza. Akkor már vert a pici szíve. Nehéz kivárni, de szerintem még várj egy picit! Addig is vigyázz magadra!

Mégegykata,
ugye csak poénkodott apósod?
(a www. babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html lapon van egy pár jó ötlet, gyakorlat, amivel elõ lehet segíteni, hogy a babu beforduljon rendesen. Ha gondolod, nézz utána!)
Sziasztok:Ágci
Ágci

Szijasztok!

Tvica!Az elsö tippet már próbáltuk ->semmi. A másodikat ma kipróbálom, hátha bejönKép

Laura! Nálam jelen pillanatban pont az a helyzet, amit te is irtál. Azért nem indult el még a szülés a dokim szerint, mert a ciklusaim hosszabbak az átlagnál (35nap), igy valószinüleg a baba is egy héttel fiatalabb, tehát a mai naphoz(ma van a kiirás szerinti nap) hozzá kell adnom még egy hetet.
Nekem a 30.héten 1350g volt a baba, és nem mondták a dokik picinek, de ha levonok az ekkori korából egy hetet, akkor aztán végképp átlagos súly jön ki. Szerintem nálad is pont ugyanez a helyzet, ha úgy vesszük, hogy még csak 32 hetes, akkor az 1600g teljesen átlagos.

Szijasztok, Lara(41.)- ma a kiirás napján
lara (lara)

Sziasztok!

Jelentem, írtam a babaponton, majd megírom a választ. Amit onnan mazsoláztam, a gyed és tgyás ügyében:

Ha úgy dönt valaki, hogy lejáró szerzõdése elõtt-elõl elmegy táppénzre: "Táppénzre az jogosult, aki a biztosítás idotartama alatt, vagy annak megszunését követo elso, második, harmadik napon betegség miatt keresoképtelenné válik" . AZaz megtehetem, akár a szerzõdésem utolsó napja után két nappal.

Majd a TGYÁS:
"Ezt a támogatást az kapja, aki a szülést megelozo két éven belül 180 napon át biztosított volt, és
- a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszunését követo 42 napon belül szül
-vagy a biztosítás megszunését követo 42 napon túl táppénz, illetoleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszunését követo huszonnyolc napon belül szül."

Azaz, ha elmentem táppénzre, és a doki ott tart elegendõ ideig, akkor eszerint TGYÁS-ra jogosult leszek.

Végül a GYED-rõl:
"A GYED a két évesnél fiatalabb gyermeket nevelo szülonek jár ha:
-az igénylo a jogosultság kezdonapján biztosítási jogviszonyban áll, és a szülo a gyermek születését megelozo két évben legalább 180 napig biztosított volt.
A biztosítási idobe be kell számítani a biztosítás megszunését követoen igénybe vett
táppénz, baleseti táppénz és terhességi-gyermekágyi segély folyósításának idotartamát, valamint a felsofokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét."

Ez utóbbit én úgy értelmezem, hogy azért írja külön, hogy a 180 napba ezeket be kell számítani, mert hogy ez nem magától értetõdõ, azaz nem minõsül eleve annak. Bár ezt még nem értem teljesen.

És még egy a GYED-rõl:
"A munkanélküli-ellátásban részesülok csak akkor kaphatnak gyedet, ha szüneteltetik a munkanélküli-ellátás folyósítását"

Na. Amit én most nem tudok: a táppénz ill. TGYÁS (munkahely nélkül) biztosítási jogviszony-e. Mert ha az, akkor eszerint jár a GYED is. (ha nem az, az valahol durva, hiszen szerzõdés mellett is lehetek táppénzen, akkor biztos az. Vagy önmagában a táppénz nem kategória?)
Viszont utolsó idézetem szerint, ha a szerzõdésem lejártával munkanélküli vagyok, és azt a gyed igénylésekor feladom, akkor jár.

Ja. Azt is olvasom, hogy a tgyás alatt nem szûnik meg a biztosítási jogviszony ("A tgys és a gyed ideje alatt nem szûnik meg a biztosítás"). Viszont akkor ez is oké.Bár, az, hogy nem szûnik meg, nem jelenti azt, hogy ha már elõtte megszünt és a megszûnést követõ x napon veszem igénybe, akkor újra azzá válik?

Summa summárum, a babapont.hu-n olvashatóak szerint többféle utón-módon, de terhesség alatt lejáró szerzõdés mellett elérhetõ, hogy járjon a tgyás és a gyed. Ezzel együtt ez nem garancia semmire. És az is más kérdés, hogy mennyit lehet kihozni belõle.

Ja. Valahol olyat is olvastam, hogy biztosítási jogviszony van, ha az ember köt a tb-vel ilyet Azaz ha véges napról van szó, megváltható azzal is, hogy külön fizetek a tb-nek?

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Lányok!

Lenne egy kérdésem. Ti mikor kezdtétek szedni a Magne B6-ot? Mit változtat ha valaki szedi? Én néha úgy érzem, mintha valami miatt nagyon feszült lennék. Ahhoz hasonlítanám mint amikor valaki sok kv-t iszik és olyan feszültnek érzi magát. Ja nem kv-zom. Mielött terhes lettem kv-ztam, bár nem sokat, hanem inkább az alacsony vérnyomásom miatt.

Kata
Kata007

Ildi!

Ha elküldöd nekem az emil címedet, leírom, hogy én milyen infokat kaptam bövebben, a TB-nél is. Itt nem akarom foglalni a helyet.
agi@pro.hu

Norci!
Tudod már, mit intézett a férjed a katonasággal? Érdekelne nagyon.
Ágci
Ágci

Kata!
Én azóta szedtem a MagneB6-ot hogy kiderült terhes vagyok.
Nekem a görcsöket csendesítette le, néha egész megijedtem hogy baj van úgy fájt a pocakom, de ha bekaptam a MagneB6-ot hamar el is múlt.
2x2-öt szedtem naponta.
Most azt mondta a doki le lehet éllni róla, csak vitamint szedjek.
Azért iszom magnéziumos pezsgõtablettát, mert engem megnyugtat, hogy nem fáj majd a pocakom.
Puszi: Dojika
dojika (dojika)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?