Új privát üzeneted érkezett!

Én is lenni olaszos... Jelentem Kaktinak van igaza! Tökéletes nyelvtani magyarázat is volt hozzá! Ciao - csáó, cHicco - Kikkó ok?
És TIRAMISZU! Nem tiramiSu! ÁÁÁ Erre különösen érzékeny vagyok, mert egyszer a Daubnerben kértem TiramiSZut, mire a gádzsi kioktatott, hogy "egyébként tiramisunak kell mondani" :twisted: Na mondom, akkor figyelj! És litániát mondtam neki a jelentéséről.

És még lehetne sorolni, hogy Lamborghini - lámbordgíni, nem lámbordzsini... Bruszketta, nem brusetta.

Ja és amit mondani akartam, hogy az iwiw-en vagy egy csaj, aki egy ismerős gyerekéről tett ki képeket, mintha a sajátja lenne. Főleg a Nagy Hajni honlapjáról csórt. Szánalmas, legalább 6-7 babáról van fent kép. Az egyik kék szemű, a másik barna... :roll: :roll: Olyan 8-10hós babákról van szó. Ha valakinek van ilyen az ismeretségi körében, főleg, ha jártak Hajninál, akkor szívesen átküldöm a linkjét. Csak nem írom ki a nevet, mert rendőrségi feljelentést tettek ellene és nem akarják, hogy levegye őket addig!!!
Vendég

Ja, és anyám meg nővérem is csikkónak hívja (talán hívta) és a nővéremnek még bababoltja is volt!!! És a Máriából vettük a dolgokat, mert akkor még nagyker volt! Szóval régen tényleg ilyen néven futott!
Vendég

No jól van, akkor KIKKÓ.
Tőlem távol áll az olasz nyelv, ezért is kérdeztem. Kimerítő választ kaptam hejj. :)

Ennek a gyeröknek szigorodott a szopi technikája. Én bimbóvédőzök még mindig, de úgy összeszoríjja azon keresztül is a bimbit, hogy csillagokat látok.
De nem is tökölődik sokat a szopival.
A minap evés közben lecsempésztem a bimbóvédőt, hátha átszoktatom a mezitlábas evésre. Heves homlokráncolás, aztán valami olyan furcsa sírásban tört ki, amit még nem tapasztaltam..:roll:
Alig bírtam megnyugtatni. Totál bezavartam.
Úgyhogy marad a védő.
Engem mondjuk nem zavar.

Kattkat

Kép
kattkat

Engem a Häagen-dazs fogott meg legutóbb. De én is megkérdeztem az eladót. Ciki, vagy sem, de ő sem tudta... :shock: :lol:
Vendég

Nóri a babaneten is volt/van/bár törölte magát
egy ilyen személy.... :shock: :shock: :shock:
Bakker végig leadta/az össz hozzászólását elolvastam/,hogy van egy lánya,3 éves és újra babát vár...
Egyszer csak kitalálta,.hogy meghalt a lánya :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:
Engem ez sokkolt!
Szóval ugye erre mondják nagy az Isten állatkertje....

Kép
Kép
szintus

kakti: Tőlem lehet kikkó. Anyu annak idején csicsónak mondta szóval igazából én is enévem illetem. De úgyis mindenki tudja miről beszélünk.

Hát tényleg nagy az az állatkert, bár én egy kicsit sajnálom ezeket az embereket, mert szerintem ezt kezeltetni kell. Sok meddő pár közé jártunk Kaktival és nagyon sok a sikertelenség. Megértem ha valaki ebbe belegolyózik.

Gyerek ma éjszaka megint 3-4 óránként evett. Nem tudom mi baja lehet, de kezdek mosogatórongy lenni. Pedig tegnap már majdnem 8 dl-t evett. És kakált is kétszer.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki szívemből szólt. Az ilyen emberek betegek, és ahhoz orvosi segítség kell. Igaz, hogy vannak extrém esetek (ilyen lehet az iwiw-es is), de furcsállom, hogy a környezete nem tudja rávenni, hogy kezeltesse magát. A szomszédaim már túl vannak 6 inszemináción és 4 lombikon, és még mindig nem jött össze nekik a baba. Lassan kezdenek belefáradni, és reménytelennek érzik a dolgot - bár így meg annyira nem tudnak pozitívan gondolkodni, hogy amiatt nem fog sikerülni. Ördögi kör.

Nóri:
fokozzuk még? NYOKKI és nem gnoccsi (gnocchi) - én ettől megyek falnak. De az a fagyi rajtam is kifogott. :) Valamiért nekem a hégendázs a nyelvre álló, de lehet, hogy nem így kell mondani. :)

Barátnőm kisfia 7-én született. Bimbóvédővel szopizik és cumizik is. Szájpenésze lett. :? De a legdurvább: benőtt mindkét nagy lábujján a köröm! A védőnő meg közölte, hogy nem tud mit csinálni, kenegesse alkohollal!!! Én meg mondtam neki: inkább beszéljen a gyerekorvossal. Este meg is kérdezem, mit mondott neki.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

:cry: :cry: :cry: Nem aludtunk valami sokat. Szegény törpe úgy benáthásodott, hogy a szopi csak kínkeservesen megy. :( Rövid idő után ordít a cicin, de ha meg felveszem, hogy megnyugtassam, eszi a pólómat. Kb egy óra kínlódás egy evés. Ma délelőttös a dokinő, át is viszem hozzá. (bár nem hiszem, hogy bármit tudna tenni, de legalább ráhallgat a tüdejére)
zuzmooo

reggelt!

hát elég durva amit leírtatok.
Bevallom néha én attól szoktam kibukni, amikor elmegyünk sétálni anyámmal meg a gyerekkel, és volt már rá példa, hogy valami olyan ismerősbe futottunk akit én nem ismerek.
"jaj, ez a gyerek tiszta te vagy, akár te is lehetnél az anyja" anyám meg sütkérezik a diccsfényben, csak elmondani felejti hogy az anyja mellettem áll, és persze minden kérdésre ő válaszol :twisted:
De már megszoktam én inkább hagyom, mert már gondolom itt arról van szo, hogy jó érzés neki, hogy bókolnak

Én a CSiCCSÓ-tól tudok beborulni :D

És valami amit le kell írnom ha már itt tartunk, ne haragudjatok meg érte, akit érint, de nyelvész vagyok és nehezen bírom magamban tartani. Szóval a muszájt pedig pontos j-vel írjuk
(remélem senkit nem bántottam meg)

Leventének tegnap néhányszor leszívtuk a kis nóziját, állítólag azért normális esetben pár nap alatt rendbe kellene jönnie.
Akinek szintén szörcsög a kicsi az tervezi, hogy megmutatja dokinak, vagy felesleges?

zarja:gratulálok a megbízatáshoz, és szerintem nincs semmi ciki abban, hogy hagytad, hogy Bulcsút megszoptassák. Amikor Szandika született volt egy anyuka akinek sehogy sem akart megjönni a teje, a protokoll miatt pótlást még nem kaphatott, mondtam hogy adják neki oda az én steril anyatejemet, nem engedték. A csaj meg szegény egyre depisebb lett a gyerek pedig egyre dühösebb amikor mellre került, mert szegény szopott volna, de nem volt mit :(
Most is fáj a szívem, hogy ott van a fagyóban az a baromi sok tej, lassan elkezdhetem megint kidobálni, pedig biztos van olyan anyuka akinek jól jönne.

Nálunk is próbálkozik Levi az oldalra fordulással, de ő inkább hátról hasra, csinálja nagy erővel a hidat és a másik lábával meg támaszt. De paprikavörösre ordítja magát, hogy miért nem sikerül :D
stephie

Zuzmooo:
porszívóztatok? Mármint orrocskát?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmooo: még mindig kell szopi közben is szívni? Ne adjak akkor sóoldatot ampullában? Abból alkalmanként elég lenne csak 1-1 csepp és nagyon szépen feloldja
stephie

Anita:
még egy nyelvi gond: MINDIG. Anyukám úgy tanított meg anno: A MINDIG MINDIG RÖVID I!!! :lol:
Amúgy biztos én is szoktam mellényúlni, de utálom, ha helytelenül megy ki egy hsz-em. Sokszor azért szerkesztem újra, mert észreveszem a hibámat... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki!
:lol: Képzeld, nézegetem Barbus képeit a honlapján. Először a 4. hónapos képekkel kezdtem, mert a többit már láttam. Megnéztem az első pár képet (kék body)majd elkezdtem visszanézni a régebbieket, mert mondom úristen mennyit változott 1hónap alatt. Simán kinéz fél évesnek! :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán rájöttem, hogy alig hasonlít magára. Sőt, a fülbevalóját is elhagyta... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti!

Gnoccsi!Ez jó, ezt még nem hallottam. A drága fagyis "hágen dász" de itthon "hágen dázs" néven híresült el! Igaz is, mi a tökömért nem lehet kiírni, hogy FAGYI! Bázzz!! FAGYLALT! Nem érted? :lol: Én a franciával vagyok óriás gondban. Angolul, németül elég jól tudok. Olaszul értek. De a francia!!! ÁÁÁ! Világ életemben utáltam! Azt is, aki úgy beszél! Meg, hogy mentalevelet tesznek a kajába! Én azt a fogkrémbe teszem! :lol: :lol:

Nálam mind2alszik! MÉG! Nem már! Kicsi ugyan ébresztett 6kor, mert ki kellett színi az orrát, meg éjjel is vagy 3szor szopizott. De szerencsére ő csak eszik és vissza is alszik. Nehezebb így, mert Sterimart nem tudom használni. Eszméletlenül felingerli a gyomrát ha lenyeli, így tengereket hány egyfolytában. Van egy Sterimarnál jobb cucc. Fluimar a neve. Az nem ömlik az orrába, csak köpi a cuccot. Ilyen picinek az is elég, csak az már nem volt itthon!
Vendég

Porszívóztunk. meg sterimar-t fújtam.
Köszi Anita, de úgyis mennem kel a patikába C-vitamintért, akkor veszek NaCl-ot is.

Na, ébredezik a gyerek. 1 órás altatás után aludt kb fél órát :( Legalább elindulunk a dokinénihez.
zuzmooo

Helyesírás: hát nekem ez eléggé vesszőparipám! Én országos helyesírási versenyt nyertem. És én is átszerkesztem a hsz-t, ha nem jó. Bár gépen vesszőket hajlamos vagyok elhagyni. De pl sms-t is vesszőkkel, pontokkal, helyesen írok.

(Anita: jösz, lessz, nem-e megyünk-e sétálni... :oops: )
Vendég

hát igen jössz, lesz és még sorolhatnánk :D De valószínűleg abból indul ki a dolog, hogy manapság már nem írunk annyit, főleg meg a barátunknak, hanem inkább telefonálunk.
Persze amikor a lányom azt mondja, hogy pill vagy egy másik alkalommal amikor odaveti nekem egy kis fecnin, hogy van 1 5letem és lécci, lécci.... az a magyar nyelv kigúnyolása. Remélem, hogy annyira nem fog átalakulni a nyelvünk, hogy ezeket a mai trendi írásmódokat hivatalosan is használnunk kelljen :twisted:
stephie

Hát Nóri... én is igyekszem az SMS-t is helyesen írni. Még akkor is, ha rövidítek, hogy kevesebb helyen elférjen...
Anno általánosban egy osztálytársam azt írta: ucca (utca helyett persze). Szegényt évekig szivattuk vele...

Enyémgyerek is alszik (megint). Pedig lassan vinni kellene a kuttyokat. Amúgy 9 óra felé tettem le aludni, és 1/2 7-kor kelt. Én meg éjjel fél egykor keltem fejni... :? De ez a harmadik ilyen éjszaka volt és minden éjjel 100-130-at kiszippantok úgy, hogy tuti, hogy nem sikerül tök szárazra szívni. Most megint mennek a fagyóba, mert nincs szívem kiönteni őket.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ezt már akartam kérdezni Anitától is,hogy miért öntitek ki? Fél évig eláll és hozzátápinál tök jól jön mondjuk egy főzelékhez. Én nem öntöm ki azt a 6poharat,ami van. Sőt,szerintem akkor fogok még fejni is hozzá.
Vendég

Szintus, szívesen, bár ne tudtam volna, de sajna Lilla lassan az összes bőrproblémát beújította már :oops: A legdurvábban anya kajájában nyomokban található epertől nézett ki, pár hetesen, bár rondaságra a dermatitis papulosánk se volt semmi :shock:

Betegeskedő babáknak jobbulást.

Mi szerintem adatunk rotát, paraanyja van a gyereknek :roll:

Zsófi, szerintem is kukába a mérleggel :wink: Mirci nem úgy néz ki, mint aki éhezik. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Én se öntöm ki az anyatejet :wink: pláne nem az egy hónaposat.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Milyen volt Lilla az epertől? Noémi sztem vagy attól, vagy az UHT tejtől kipöttyösödött. Nem gennyes, de olyan piros pöttyök. Tengernyi és az arcán...
Vendég

nóri: Igazad van, ő Ákos az egyik haverkánk. Majd ha az anyukája leszedte a képeket, akkor én is törlöm. Én erre nem is gondoltam, hogy Barbus 4 hónapos képei között elég furcsán hatnak. :)

A helyesírás nekem is háklim, de butulok és sokszor elfogadom az ellenörző által felajánlott hülyeséget, mert bizonytalan vagyok.
vicky79
Budapest III. kerület

Megjöttünk az orvostól. Végre elfogy az az utálatos por, amit a sárgaság miatt kellett szedni, erre most kezdhetünk antibiotikumozni meg nyákoldó-szirupozni meg orrcseppezni :cry: az orr-porszívózásról nem is beszélve! :evil: És persze az én eddig sem túl nyugodt babám most pláne nyűgös lett! Ha ez sokáig tart, én tuti kipurcanok!
zuzmooo

Nóri: azért dobom ki a 2 hónapos tejet, hogy 1: legyen mindig friss (1 hónapnál nem öregebb) illetve mert tele van már vele a 42 literes fagyasztó felső polca. Már a kaját nem tudom hova tenni :)
stephie

Az antibiotikummal nem igazán értek egyet, mivel még csak 2. napja szörcsög Bende és még csak hőemelkedése sem volt. De nem tudom, merjem-e nem beadni (én is utálom, ha a beteg nem azt teszi amit mondok, mert akkor ugye minek megy orvoshoz...) Mégiscsak ő a gyerekorvos, tudja mit kell adni... ugye?
zuzmooo

Zsuzsa! 100%, hogy ne adnám neki oda! Luca 2évesen kapott először antibigyót! Szörcsögésre szerintem nagyon felesleges! Akkor komolyabb betegségre mégis mit fog adni???? :shock:
Vendég

zsó: alma lereszel pépesre, és levestül, mindenestül kapja. és imádja. és simán megemészti, mert a kakában nem köszön vissza, ami azota minden gond nélkül megy. áldom a fejem, hogy elkezdte adni neki!!!

Edit

Kép
ézsóné

zuzmoo: csak épp volt időm, és tutko, hogy akkor nem ért rá senki. ennyi. :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, először pöttyös volt, aztán egyre durvább összefüggű piros foltok lettek, arcon, hason főleg, de lába és keze is olyan lett...
Calcimuscot kaptunk rá...

És én ugye őt eper szezonba szültem, mondták, hogy nem lehet. Nem is ettem. Legalábbis ezt hittem. De a süteménybe pár szem bele lett turmixolva.
Doki néni kérdezte rögtön, anya nem evett epret? Nem. Aztán anyósom szegény rájött, hogy dehogyisnem. Hú teljesen kikészült, hogy ő merényelte meg Lillát...

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri: én is így gondolom. Ha nem lesz lázas, nem adok neki antibigyót.
zuzmooo

zuzmooo: milyen nyákoldót írt az orvos? Szegény Bende :cry:
hajrá ursofalk mentes időszak !!! :D Amit mi észrevettünk, hogy utána 3 napig nem volt kaki, de most már minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Az én gyerekdokim mindig azt mondta, hogy legyen otthon az antibiotikum, de csak akkor készítsük el, ha rosszabbodik az állapota.
Kész kis gyógyszerraktár van itthon elkészítetlen gyógyszerek sorakoznak

A változatosság kedvéért telefonáltak az iskolából, hogy Eszter lázas.
sejtettük, hogy készül valami, hisz írtam is, csak reggel még 36.5 volt ezért elengedtem :cry: Még szerencse, hogy apának épp volt 3 lyukas órája és el tudott menni érte. Kiváncsi vagyok mit fog mondani az orvos, legalább azt is megtudjuk, hogy az orrszívózáson , csepegtetésen kívül tehetünk-e még mást Leviért
stephie

Anita: Ambroxol-Q (recept nélkül kapható), 2x 2,5ml-t kell adni
zuzmooo

:oops: nekem mindkét lány pöttyös lett tőle :oops: Én nyákoldásra Sinupret cseppeket adok, gyógynövényes csecsemőknek is adható. Nekünk ez vált be, pedig próbáltunk már Mucoprontot,Sinecodot,Rhinatiolt is
stephie

Lányok!
Van valakinek ötlete, hogy hol tudnék a fehn zenélő-forgóhoz forgatót venni??? A mienkben ma elszakadt vagy eltört valami. Ergo: nem zenél, nem forog... :evil: :evil: :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sajnos volt, hogy mi is túlhúztuk a régit, ki kellett lökni.
stephie

Kakti: hol vettétek? ott nem cserélik ki? vagy lehet hogy van ötletük a javításra.
zuzmooo

Szerintetek mehetünk sétálni taknyosan? Kb 20 fok van, de egy kicsit fúj a szél. :roll:
zuzmooo

Sziasztok!

Zuzmoo. Nekünk a gyerekdoki is meg a védőnő is azt mondta, hogy minden nap egy fél óra minimum séta kötelező. Akár esik akár fúj akár taknyos akár bármi. Csak akkor nem ha nagyon lázas. Csak jót tesz neki úgyhogy szerintem nyugodtan.

Mi is Fluimar-t használunk. Nekem a dokinő a szörcsögésre azt mondta, hogy nekik még valami nincs rendesen összeforrva a garatban és büfinél félremehet a tejcsi és attól szörcsög. Én befújok, kiszippantom, ha úgy hallom, hogy szörcsizik és kész.

Betegeknek jobbulást. Nagy nagy buksisimi.

Helyesírást én is szoktam javítani, de nem mindig sikerül mindent jól írni. Butulok na... :oops: Jah meg ugye nálam van egy kis tájszólás is néha :roll: Matyó vagyok no :lol:

Voltunk ma mérekezni. 5100 g. Múlthéten kedden volt 4890 g. Érzi is a hátam :lol:

Tegnap lemaradt a kép, mert apa birtokba vette a gépet de mindjárt pótolom, csak le kell kicsiníteni.

Nah még valamit akartam csak elfelejtettem. :roll:

bellerreni
Eger

Kép Kép Kép

bellerreni
Eger

Hát a forgóval az a gond, hogy vaterás... :? Nem húztam túl amúgy, kb 8-9 forgatásnál van a vége. és a negyediknél kattant egyet és kész... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni!

Zsubika formára tiszta apja, színekben meg inkább Te! :D :D :D :D Irtó aranyosan vigyorog!
Vendég

Balogh Nárcisz :lol: :lol:
Kép
Vendég

Zsubika és a kis Nárcisz (a kis egoista :lol:) is tündéri... :)

Szerintetek van értelme már az autóban való utazáshoz valami tükrös bindzsit venni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.04.26 17:31-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát én tudom úgy állítani a tükröt, hogy Lucára rálátok. Pedig ő mögöttem van. Noémit egyedül mózesben viszem (amit nem szabad ugye) vagy elöl, az anyóson hordozóban... Szóval passz!
Vendég

Hááá, nagyon tündéri a kis Nárcisz :lol:

Kakti! Nekem rögtön bealszik a drágám a kocsiban úgyhogy nekünk még felesleges, de később én is akarok olyant :lol: Vagy arra gondolsz, hogy te lásd őt? Na most elbizonytalanodtam, hogy mire is gondolsz :oops:

bellerreni
Eger

váááhhh, gyárékek,
rengeteget írtok, nem tudok mindent elolvasni, mert akor ittragadok megint egész délután
1.helyesírás:
én mindíg jó helyesíró voltam, gimiben is végíg 5 ös, meg érettségi, minden, két dolog rontotta el a helyesírásomat:az msn és az sms
és azt hittem, máshol fogok tudni helyesen írni, mert tudom hogy hol-mit lehet, de tévedtem, rászoktam az össze-vissza írásra az ékezetelhagyásra..rövidítésre...és nem tudom(tom :D ) visszacsinálni.

sapi:
a babakocsiban ne,m adok sapit, mert igy is izzad néha a kölök-apja fajta...
amugy tegnap volt a 2vizválasztó:mostmár melegebb van kinnt mint a szobában, ugyhogy ugyanaz van rajta kinnt mint bennt, legfeljebb a pokrocokkal variálok

ööö mi volt méééggg

zsó
Kép
pcd1985

Reni: szépek vagytok! :D
zuzmooo

Na így már egyértelmű. :oops: Én nem igazán vezetek úgyhogy ha megyünk valahova akkor mellette ülök úgyhogy nekem is passz.

bellerreni
Eger

Anita!

Te már lehet, hogy tudod. Tényleg anyának a kisfia a szerelme? Mert ugye két lány után jött A Manus! Apának meg a lányok a szerelmei, Levi meg a büszkesége? Tényleg így van ez?

Nálunk látom, hogy mióta Noémi mosolyog, meg dumál, meg nem visít fürdetéskor, azóta veszi apa emberszámba! :lol: Ugye neki a Luca élete szerelme. És mióta N. is kommunikál, azóta őt is becézgeti. Pedig összesen 2órát ha volt a kezében és talán egyszer már pelenkázta is! (fürdetni mindig ő fürdet fél órát és Lucával mindent ő csinál, ha hazajött, legyen az vacsi, wc, játék, bármi) De ahogy tud kokettálni az apjával az a kis Puni! Jó ég! Kicsit irigy vagyok, de nagyon büszke is, hogy ilyeneket csinálok apának! :D :D :D :D
Vendég

hát megyek, kész vagyok ettöl a délutáni nem-alvásoktól....
nem tom mi lehet..

zsó
Kép
pcd1985

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?