Új privát üzeneted érkezett!

hol jártál, báránykám?
oltást kaptam, asszonykám!

ki szúrt meg, báránykám?
doktor néni, asszonykám!

sírtál-e, báránykám?
sírtam bíz én, asszonykám!

hogy sírtál, báránykám?
oúúúúleeeee lelelele, asszonykám!

:lol: :lol: :lol:

szóval volt oltás, volt sírás, de akkor már inkább amiatt, mert éhes is volt, úgyhogy kaja, beájult, és most alszik. Eddig jó :)

boruska

Bori én imádom a Te intelligens humorodat! :lol:

Csilla!

A múltkor kérdeztem, hogy mennyivel is született Milus, mert N. 3410g. 1hónaposan volt 4600g, 2hósan meg 5520g. Majd 2hét múlva lesz 3hónapos és kb 5800-5900g lehet. Sztem olyan 6200g lesz 3hónaposan.
Vendég

Molmar! Nekem is nagyon sokat bukott a drágám és a dokinő azt mondta, hogy próbáljam kaja közben többször is megbüfiztetni, de azt is mondta, hogy a felesleg jön ki belőle úgyhogy ha nem fogy akkor baj nem lehet belőle.

500. oldal :shock: Jó beszélőkénk van :lol:

Boruska ez a versike tök jó :lol: reméljük később sem lesz "baja" Bercinek az oltástól.

Porszívó: Nekünk takarítógépünk van. Philips 1800 wattos hiper szuper izé. Zsolti ezzel takarítja a kocsikat úgyhogy nekünk azért van ilyen. Az biztos, hogy olcsó mondjuk tecsó gazdaságost ne vegyél, mert anyámék az olyanokat majdhogynem évente cserélik, de sajna ők egyben nem tudnak többet kiadni érte úgyhogy ez van.

bellerreni
Eger

Nóri, Lillunak még a foga is későn jött, az első 10,5 hósan :lol:
Most meg olyan eleven, veszélyérzete nulla, hogy alig bírok vele :shock: múltkor a doki néni is megjegyezte, hogy nem irigyel ilyen eleven gyerek mellett :shock:

Kakti,
én azért szeretném, hogy sportoljon, mert szerintem sokat nyer vele egy gyerek. Magamról tudom. Rábízzuk, de ha reálisan nézzük a közeli lehetőségeket, alkati és családi örökséget, akkor vízilabdázó lesz, na az is durva sport :oops: de hát ritmikus gimnasztikázni nem adhatok egy olyan lányt, akinek az anyja dobó atléta volt és fénykorában volt 64 kg :lol:

Anita, örülök, ha megnyugtattalak... nem kell elbagatellizálni semmit, de agyon parázni sem. Ja és amikor én Lillut neurológiára cipeltem, olyan beteg gyerekkel is találkoztunk, hogy úgy voltam vele, ha az enyém csak nem mászik és még esetleg később diszlexiás is lesz, még akkor is szerencsém van :roll: szóval bízz Leviben, majd mindig megírom lusta Lillám ilyenkor még miket nem csinált :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Porszívó: nekem tegnap jött meg a Samsung 8780-as csúcsszupi cucc. Jó-jó, de semmivel sem extrább az ezelőtti 20eFt körüli Samsungnál. De szeretem a Samsung porszívókat. Ezekben van Hepa-filter. Kiszívja a poratkákat, meg minden cuccot. Persze valóban nem a Tescos árkategória. Egy normális darab 25körül van... :roll:
Illetve a mostani azért annyival jobb, hogy távirányítós, a nyélről be lehet kapcsolni. Ez orrszíváskor ma reggel nagyon jól jött. :lol:
Vendég

Nóri: ahogy olvastam, hogy "távirányítós" a porszívótok, elképzeltem, amint fekszel az ágyban, beindítod a porszívót és az kitakarítja magától az egész házat :lol: :lol: :lol:

Anita: Gabinak mutattátok már Levit? Biztos minden rendben lesz, csak kicsit lusta ;)

Megyek, sír aded
zuzmooo

Zsuzsa: nevetni fogsz, van ilyen porszívó. Érzékelők vannak rajta és nem megy neki a falnak. De porszívózni kifejezetten szeretek. Csak pakoljon el vki helyettem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Paneles csajok, Nálatok is bazi hideg van? Vagy máshol még fűtenek? Mi megfagyunk!!!!! :cry: :cry: :cry: Már csak max 3hét!!!!

Kakti, nem jönnek le a mailek... :shock: :shock:
Vendég

na, már itt van az ölemben és eszik. :)

A ti babáitoknak nem hideg a keze? Tudom, hogy a tarkóján kell nézni, hogy fázik-e, de akár hogy takarom be, mindig nagyon hideg a keze. félek, hogy megfázik
zuzmooo

Zuzmooo:
a kis kezükben/lábukban még nem tökéletes a vérkeringés. A hajszálerek még nem úgy működnek, ahogy kell nekik, ezért hidegek a kis mancsok. De ettől megfázni nem fognak!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is itt vagyok, csak olvasó üemmódban, 1 kézzel gépelve.

Léninek is sűrűn hideg a keze-lába.

Mérleg: Léna eddig 2-szer volt mérve, a havi tanácsadásokon. Igy én nálam kizárt, hogy aggódhassak a tej mennyiségén :)

Ti beadatjátok a rota elleni oltást?
lara

szintus: Barbus 5-6-szor eszik és olyan 100-130 ml-t.

molmar: Sajna nem tudom mitől bukik vissza a gyerek. Porszívóból solacot ne vegyél, a hepa filter drága bele és mi már a másodikat vettük bele.

stephie: Akkor lehet hogy tényleg csal lusti Levi. Majd belejön.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara:
mi a rotát kihagyjuk.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Milánnak is hideg a keze-lába. Sokszor majd fölsikítok amikor szopi közben elkezdi taperolni a cickót. :lol:

Nóri, és megírtam hogy mennyivel született? Nem emlékszem. Szitul az agyam. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Tudom hogy már unalmas,de még nekem mennyire az de a lányom megint megkezdte a sírunk és nem eszünk napjait.
Azért is etetem napi 4x hogy akkor tuti egyen mennyiséget, mert különben kiprobáltam 30 60 grammokat eszik és nem a tejhiány miatt.
a sztori
esti evést kihagyta, öröm az ürömben hogy éjjelre annyi tej volt a csecsemben hogy első héten volt ennyi folyt össze-vissza, persze nem kellett(második kajakihagyás).
szal legalább tudom h. van itt tej, csak.....ki köll csalogatnyi onnan
éjjel fél 3 kor a fürdöszobában kézzel fejtem plusz a gyerekre ráfolyt a tej a nem-evés közben azt föl kellett ébreszteni, át kellett öltöztetni, vissza kellett altatni.
folytatás :D
ja mert most csak a bal csecsem nem köll néki :D
nem semmi ez a kölök
szal reggel rápróbáltunk a balra és nagy immel-ámmal szívott belöle aztán rácuppant a jobbra
a hülye anyja meg ugy gondolta, rövid ideig evett hát rátőtött az odakészített tápiból
aminek a vége 130gramm tej, 60 gramm táp lett...
mert azért nem mérem közbe mert utálja a mérleget, ugyhogy nem akarom 6x megmérni kaja közbe csak 2x....

én tudom hogy én vagyok a hülye a méregetésemmel, meg hogy etetem, etetem etetem.....
mindenki mondja hogy kövér
de szerintetek lehet egy csecsemő kövér???
van h este csak 60-40 gramm tejet szopik arra muszáj rátőteni....
ja és 24 ora alatt csk 5x eszik míg más baba még 6x-7x...
és ha 5x eszik egy nap 120 grammot(kb annyit átlagba ha jo napja van)az csak 600 gramm / nap

hmm na megyek mert bőg...

zsó
Kép
pcd1985

én nem adatok rotát, a doki mondta h. szerinte nem feltétlenül szükséges, megbeszéltük, nem kell...

zsó
Kép
pcd1985

zuzmooo: Gabi mondta 4 hetesen hogy hasaltassuk, amióta pedig felvetődött, hogy tényleg miért lógatja a fejét, még nem voltunk nála. Elvileg 2 hét múlva megyünk kontrollra, és majd akkor megemlítem.
Azt már meg se merem említeni, hogy a tegnapi nagy jövés-menésben annyira elfáradt Levi, hogy este 9től fél6 ig aludt :oops:
Leventének is gyakran hideg a keze-lába, de a nyakánál meleg, így nem aggódom
A tegnapi taliról ha van jó képed, elküldenéd? a táblicskuban benne van az emil címem

lara: mi sem adatjuk be. (szerintem, de majd még változhat) Olvastam, hogy valami idegen vírust találtak benne

ciki kérdés: kekszelők (elvileg már mindenki..) nektek nem fáj? Nekem még szinte minden pózban kényelmetlen :oops: általában csak "misszionáriusban" nem érzem a gátsebet
stephie

Hahó

rotát nem adatunk mi sem.

Anita
Azért ha nagyon aggódsz nézesd meg szerintem, Te látod, Te vagy az anyukája...legalább megnyugszol ha nincs semmi gond...

Zso
szerintem nem kevés a 600...meg az esti mennyiség sem, mert az zsírosabb.
nekem is a nap folyamán egyre kevesbbet eszik, reggel van hogy 150-et, este meg 60-70-eket..igaz akkor sűrűbben is.

Blanka keze, lába is hideg...tiszta anyja...

bukni is szokott, néha a vállamra :roll: :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Anita
nekem nem...de nem volt gátmetszés, csak felületi repedés.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

kakti:
sztem mi ugyanott tartunk a tejmizériába, én sem szabadulok a mérlegtöl izgulok h. mennyit eszik számolgatom a mililitereket, közbe hízik mint egy kismalac.
ismeritek az Ágnes asszony legendáját?
aki mosta mosta a véres lepedöt, pedig tiszta volt már és begolyózott?
mi meg etetjük etetjük a gyereket, pedig pukkad.....
"Ó, irgalom atyja ne hagyj el...."
:D :D :D

molmar
ööö nekem nincs férjem csak egy "díszpinty apánk" van aki ausztiábn dolgozik és péntek éjjeltől vasárnap délutáníg van jelen.... :D

zsó
Kép
pcd1985

Anita: küldtem mail-t
zuzmooo

Hát azért én nem méregetem állandóan. Múlt héten egy nap volt, amit végigmértem kíváncsiságból. De amúgy hetente egyszer szoktam méricskélni. A miliket éjjel csak a mellszívó miatt tudtam megmondani... mert azon van mililiteres skála. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megmértem, egyelőre nincs még hőemelkedése sem, de elég nyűgös.

Nem sír sokkal többet, mint más napokon, de olyan igazán keservesen, sikítva, akkor is, ha csak 5 mpre veszem el a cumisüveget. Asszem, azután, hogy hagytam megszúratni, bármilyen kegyetlenségre képesnek tart, még arra is, hogy ellopom a kajáját :)

Most is sikítva követelte az adagját, és a felét otthagyta.

Porszívó: nekem electrolux ergospace van, ismerősön keresztül vettem, aki ott dolgozik, de száz éve, kicsi, elfér, működik, nekem jó :)

rota: mis em adatunk, a doki szerint csak egy törzs ellen véd a tizenvalahányból, és olyan ritka... remélem, jól döntöttünk. :?

keksz: nekem kicsit fáj, de inkább csak a szárazság miatt. Gátsebem a megfurcsább pillanatokban szokott nyilallni, amikor nem is ér hozzá semmi... :?

ja, nem is mondtam, hívott a nőgyógyász, majdnem szívrohamot kaptam, mert azt mondta, csak akkor hív, ha baj van a rákszűrésemmel... de szerencsére az negatív, 'csak' vmi fertőzésem van megint, hurrá, küld receptet. Addig és azalatt nincs kekszevés, apja csak házi dagasztású süteményt ehet :)

boruska

na gyerekek én minden nap minden alkalommal mérek és írom is és számolok-agyrém
betelt a kis számolós füzetem, de most hogy látom én vagyok itt a leges leghülyébb ezzel kapcsolatban tök röhelyesnek találom magam....

fejtartás:
én 1 hete jöttem rá hogy hason tartja a fejét Mircus..
idáíg föl sem merült bennem hogy kell-e nem kell...
de nagyon lusta ő is, kb 1-2 pec hason fejtartással utána visítás hogy forditsam meg

zsó
Kép
pcd1985

Zsó
Első gyereknél még én is szigorúan jegyzeteltem hónapokig....
másodiknál nem is mértem, mert ott volt a kétéves is...

most megint néha-néha mérem, de nem vagyok a rabja.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nálam nem fáj a keksz, bár nagyon még nem volt. És most mem is lesz, mert ma megjött. A gyerek kajálását én is írom egy naptárba és minden nap összeadom. Még a kakit is írom. És nálunk is napi 6-700 ml-t eszik naponta Barbus.
vicky79
Budapest III. kerület

Elromlott a fiam. Váááááá. Semmi nem jó. Nem alszik csak 20 perceket szopi után utána meg ordít mindenhogy meg nyűglődik. Se kézben se babakocsiban sehol nem jó. És bukott is már kétszer jó sokat.

bellerreni
Eger

mozgásfejlődésről valahol ezt olvastam

Van Albániában egy népcsoport, akik a járványok miatt a mai napig szűk bölcsőben, bepólyálva tartják a babákat egészen 1 éves korukig. Ekkor kikerülnek a pólyából és tudósok megfigyelték, hogy egyetlen hónap leforgása alatt átmennek a teljes mozgásfejlődési létrán: forognak, kúsznak, másznak, felülnek stb..

Kattkat

Kép
kattkat

nna leirtam gmailre az egész tejmizériát az elejétől a végéíg

zsó
Kép
pcd1985

Kattkat, ezt én is olvastam, Lillánál ezzel vigasztaltam anno magam :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

[quote="bellerreni"] írta:bellerreniSemmi nem jó. Nem alszik csak 20 perceket szopi után utána meg ordít mindenhogy meg nyűglődik. Se kézben se babakocsiban sehol nem jó.

Ma nálunk is ugyanez megy :(
zuzmooo

Kattkat! Azt nem olvastad, hogy ezek az albán gyerekek nem diszlexiásak-e utána? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsó! Tudod-e, vagy sem, de sztem épp elválasztod a gyereket! :roll: Minél jobban rápótolsz a lustira, annál kevésbé fog küzdeni a ciciért, mikor úgyis dől majd a kaja a szájába utána. Ennél az is jobb lenne, ha fejnél és ha pótolni kell, anyatejjel tennéd. Most okoskodni fogok, de sztem felejtsd el a mérleget. Etesd CSAK ciciből. Ha elég neki, aludni fog. Legalábbis 3-4órát kibír kaja nélkül. Ha éhes, sírni fog, vagy ideges lesz. Közben meg fejj. Éjjel is. 3óránként. Ezzel szépen felszaporodik a mennyiség. Ha valóban nem elég a tejed, először a lefejt cuccot add neki, utána LEGVÉGSŐ esetben adj neki tápot. Egyébként szerintem csak hetek lesznek hátra, ha ilyen könnyen ráetetsz az egyébként jól hízó gyereknek.
Juti is pótolt végig a szopi mellett, de náluk megállt a súlynövekedés. Nálatok sztem nincs ilyen gond. Ne parázd el a dolgot! Én annyi minden máshogy csinálok most és ha annak idején valaki jobban tolta volna nekem az igét, nem csak felírja a tápot a régi doki, mindenki más meg csak azt hajtogatja, hogy milyen rohadt fontos az anyatej, akkor Luca sem lett volna tápos. Most meg olyan könnyen megy minden. De ehhez kellett egy elcseszett szopi. És én nem akarom, hogy másnál is így legyen!!!!!!
Vendég

köszi a rotás válaszokat, szerintem mi is kihagyjuk
lara

Zsó!
Most én is kemény leszek, min Nóri szokott, de a Te érdekedben!
Tehát, fogd meg azt a kib@szott mérleget és vágd ki az ablakon, de tényleg! Mi a túrónak méregetsz, tessék leállni. Ha van elég tejed nem kell neki táp hozzá, max sztem is a lefejt tejet pótold vissza neki. Hetente egyszer mérd meg, ha meg van a heti minimum 100 g hízás, akkor jó, ha nincs, akkor lehet esetleg gondolkozni a pótláson... Már írtam, csak valszeg nem olvastad, hogy a 150 g/testsúly kg csak egy új keletű érték, régen (értsd ez alatt pár éve még csak 100 g volt ez az érték), tehát ne méregesd az evéseket, mert nem azon múlik. Van gyerek, aki 70 g-kal is kiválóan el van, van akinek meg a 280 g is kevés. Ez függ a tej zsír/kalória/stb. tartalmától és a gyerektől. Bocsi, ha okoskodásnak tűnik, de tényleg jóból írom ezeket. Nálunk Zsuzsó 1 hónap alatt csak 380-at hízott az elején és én is bekattantam mérlegileg, de szerencsére már leálltam és most hízott 900 g-ot a második hónapban... Vagy, ha ez Neked ennyire stresszes, akkor hagyd a fenébe a szopit és adj csak tápot, de higgy Nórinak, meg a többieknek és NE méregess!!!
Bocsi még egyszer, ha okoskodásnak tűnik, amit írtam... :oops: De jót akarok és saját tapasztalatból írom, hogy a mérleg nagyon be tudja borítani az embert... A következő gyereknél én is úgy fogom csinálni, mint Lara, és nem mérek!!! Most már megtanultam...

Kép

Ági
agic83

Anita, nekem nem fáj a kekszevés, de császárom volt, úgyhogy nem is vagyok mérvadó.

Én sem mérem a kajálásokat, csak nagy ritkán egyet-egyet, kíváncsiságból. Hetente egyszer mérem, de most szerdán elfelejtettem, meg amúgyis látogatók voltak, tegnap meg egyedül fürdettem, nem akartam még ezzel is b@sztatni.
Délelőttönként van hogy óránként is kér kaját, de mindig csak kicsit. Délutáni alvásnál általában 4 órát is kibír, éjjel átlag a 7 óra. De volt már, hogy úgy ébredtem reggel, hogy az volt az érzésem, egész éjjel folyamatosan szopott. :)

Most jött a nagy, úgy néz ki, neki is 3 óránként van szüksége táplálékutánpótlásra. Visszafejlődik. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

sziasztok csajszik!!!
ma vagyunk 3 honaposaaaaak 8) :lol: :lol: :lol: 8) 8)
általában csak olvasni van időm, mert kölköc az éccakát végig szunyálja (este fél8tol reggel 5.30-ig, kaja, aztán alszik 8.30-ig percre pontosan :shock: ) és nappal csimpánz. szorakzotatni kell, játszani vele, dumálni neki, tornáztatni, na azt imádja :D
látom nagyjábol mindenki jol van :P
el vagyunk mi is, imádom ezt a büdös kölköt :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

a legujabb beceneve: Csőrös virsli... mert mindig ugy tátogatja a száját, mintha csőre lenne, és mert olyan alakra mint egy virsli. ma reggeli mérlegelés: 6980gr :oops:

Edit

Kép
ézsóné

ja, és csőrös virsli napi 4szer eszik, reggel 210-et, utána 3*180at, meg elkezdtük az almát kedden, amit imád, és lááááám, azota rendben a kaka téma

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Boldog negyedévet a csőrös virlinek :) Jó hallani Rólatok!

Reni, Zsuzsi - Berkó is nyüszög egész nap, de nálunk, gondolom az oltás.

Másképp sír, mint szokott, sikít, vörösödik a feje és nem vesz levegőt közben... aggódom.

és amikor nem sír, akkor alszik, közben meg fel-felnyög

de nem lázasodott be, mi a baja? fáj az oltás helye neki?

boruska

hun van mindenki??? :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

ézsóné: Mi pl. Barátok köztöt nézünk. :D Jó sokat nőtt Csanád. Egyébként hogy hogy elkezdtétek a hozzátáplálást? Én is szerettem volna almát adni a gyereknek a kakálása miatt, de a védőnőnk még csak hallani sem akar arról hogy 4 hónapos kora előtt elkezdjük. Most két-féle tápot kap felváltva, de néha olyan hasfájási rohama van, hogy alig tudom megnyugtatni. Az almát lében kapja babó, vagy pépben?
vicky79
Budapest III. kerület

Edit, itt vagyok, de félkézzel. A Csöpp most szopizik.

Rotát mi sem adatjuk be.

Köszi a porszívós hozzászólásokat, még tanulmányozom ezt a kérdést.

Keksz nálunk még nem nagyon volt, de azt hiszem újra kell tanulni sok mindent. A 10 hónap böjt megtette hatását. :roll: Na meg hogy csak hétvégén van itthon apa. :?

Bori, így látatlanul tippem sincs... :cry:

Zsó! Légy szíves hallgass a többiekre! Tényleg jót akarnak csak. A babád meg azért is sírhat mert nem akarja a méregetést, tömést. Neki ez macera és megutálhatja a kajálást. Bízd rá, hogy mennyit eszik, jobban mondva szopik. Bőven elég heti 1x mérni!

Kép
Kép
molmar

Molmar
jó Réka kora 2 hó, 2 hét, 2 nap

nálunk is nyűgös nap volt
8 vagy 9edjére szoptatok épp
nem mintha bármi is jönne belőle 8)
most bokszzsáknak használja a csecseim
olyanokat belesom néha... :shock: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

lányok, help :!: :!:

babó hőemelkedéses, 38,1 popsiban, vagyis igazából 37,6
De félek így nekimnni az éjszakának, mi van, ha még jobban felmegy, és átalusszuk? Mi történhet, ha adok neki mondjuk egy felet?
mi az a lázroham?

boruska

Zsó!

Olvastam a tejmizériát. Nos az a véleményem, hogy túlságosan ráérsz... És ezt most nem bunkózásból mondom, de ha napi szinten kellene takarítanod, mosni, vasalni, főzni, ügyeket intézni, lenne még 1-2gyereked baromira nem érnél rá ilyesmire! :roll: Nekem Noé etetése a világ legtermészetesebb dolga. Nem egy program a napomban. Teszem a dolgomat, majd amikor látom rajta, hogy éhes (ezt már nagyon jól ki lehet ismerni, mert a fáradt sírása teljesen más, alapból nem sír semmiért, ordítani csak akkor szokott, ha bekakilt, így már ha kezd idegbajosan mozogni, tudom, hogy kajás :-) ) fogok egy párnát a hátam mögé, egyet a feje alá. Ha van kéznél lehányt pelus, az is jó. Ha távirányító, vagy telefon akad, az még jobb. Csecs bedug. Vagy bealszik rajta, vagy kiköpi ha végzett. Ha alszik, meg az ágyba. Ha nem, megy a hintába-pihenőszékbe. Mikor melyik. Közben teszem a dolgomat, néha odavigyorgok, beszélek hozzá. Amikor nyökög, hogy álmos, leteszem. Ezután általában éhesen kel 2-3óra múlva, így ismét etetek.
De szoptattam már áruházban, játszótéren, kocsiban...stb. Te nem mész soha el otthonról? Sztem néha kellene. Mert ugye ott kivitelezhetetlen a rituáléd.
Tedd valami hordozóeszközbe és irány a Duna-part. Vagy menjetek be Vácra. Csak Ti ketten. Egész napra.

Ha meg otthon vagy, tedd mellre amikor elfogadja. Tuti Te is látod rajta, mikor éhes, nem? Ne tápozz rá! Tök hamar újratermelődik a tej, még akkor is, ha nem kemény a cicid. Ha 1óra múlva újra kér, hát legyen. Ez az igény szerinti szopi lényege. Én meg nem tudnám mondani hányszor evett ma... Sőt, pontosan azt sem, hogy hol... :oops: De nem éhes, tök jól elvan. Pedig Luca nekem totál tápos volt csak!!!!
Vendég

Bori!

Lázgörcs az, amikor hirtelen szökik nagyon magasra a láza és olyan epilepszia szerű rohama lesz. Akár elkékülhet, nem vesz levegőt...stb. Van, aki hajlamos rá. Általában a korababák gyakrabban. Ha nagyon félsz, adj neki fél kúpot. Panadolt, nurofent NE! Én is azon a véleményen vagyok, hogy bezavar az immunizálásba, ha pont az immunválaszt csökkentjük. Én hőemelkedésre nem adnék semmit. Olyan 38,3 (levonással) körül már adnék. Lucának volt 3napos láznál 39,3 a legtöbb. Na az már igazi láz volt. De ez az én véleményem. Tényleg, ha nagyon idegesít a dolog, jobb a fél kúp, mint a fél éjszaka idegbaj!!!
Vendég

Amikor elengedi a fejét (gremese mt) Kép
És amikor megtartja Kép
stephie

nóri: Én csak azt nem értem, hogy ha nem jó a panadol meg a nurophen az oltás utáni hőemelkedésre, akkor 1. miért ajánlják a patikában; 2. miért van ráírva hogy pont erre jó? Csak mert ha tudtam volna hogy esetleg bekavarhat az oltás hatékonyságába, akkor nem azt adom, mert a kúp feldarabolása után legutóbb sem jött ki belőle, csak gondoltam minek kínozzam, ha nem muszáj. Szerinted? A dokinkat mondjuk nem kérdeztem, de a szirupokra is 3 hónapos kor van írva.

zsó: Nekem sem menne szerintem ez az igény szerinti szoptatás. Néha nagyon nem bánom hogy tápos a gyerek, mert így mindig tudom mennyit eszik. Még az anyatejnél is láttam, mert fejtem végig. Szerintem össze lennék nőve a mérleggel, így meg már vissza is vittem. Szóval próbálj megnyugodni és beszélj a dokitokkal, hogy mi az a minimális hízás vagy rossz kedv, aminél feltétlenül tápozni kell. Én egyébként már akkor írattam fel tápot, mikor a dokinő első nap kijött, mert nem akartam hogy esetleg hirtelen elapad a tejem vagy valamiért nem kell neki és ne tudjak neki enni adni. Mondjuk ez a laktoherbnél elő is fordult, mert a lefejt tejet nem mertem odaadni neki annyira fájt tőle a hasa. De én nem gazdagítom a szoptatósok táborát és nem hiszem hogy ebből hátránya származna a gyereknek. Tény hogy vannak szempontok, amiben a szoptatás kényelmesebb, de én pl. nem bánom hogy nem kell lépten-nyomon a mellemet mutogatni vadidegen embereknek. De ez csak az én hülyeségem, a második gyereknél majd megpróbálok én is minél többet szoptatni, de ha nem hát nem. Szóval szerintem a kulcsszó a nyugalom lehet. Hogy ne fogd fel katasztrófaként ha be kell fejezned a szoptatást. És lehet hogy akkor több tejed lesz. Tudod, amikor a meddőségibe jártunk mindenki azt mondta, hogyha nem akarom majd már görcsösen a gyereket, akkor fog sikerülni. És igazuk lett. Amikor már azt mondtam hogy nekem már csal lombikkal lehet gyerekem, akkor megfogant az inszeminációval. Szóval kitartás.
vicky79
Budapest III. kerület

boruska: Én csillapítottam és szépen aludt reggelig. Éjszaka megmértem homlokhőmérővel többször is pl. evéskor, hogy nem megy-e föl.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Egész egyszerűen azért ne adjon szuszpenziót, mert Berci még nincs 3hónapos! :) És fejletlen a mája!

Amúgy meg ez egy elég új teória, de a lényeg az, hogy kapsz egy oltást, ami úgy hat, hogy az elölt vírust kapja a szervezeted. Amire az immunválasz adja a védettséget. És ha az az immunválasz lázzal jár, akkor azzal, de pont ezért nem kéne csillapítani, mert valószínűleg a védettség hatékonyságát befolyásolja a dolog. Így hőemelkedés esetén nem adnék semmit.
De 2. gyereknél már más. Luca először 10hónaposan volt lázas a 3napos láz során. Akkor 39,3-mal indított. Én meg (pont szilveszter volt és hétvége is) magamból kikelve vertem a patika asztalát, mert a paraszt nem adott recept nélkül kúpot, a löttyök meg nem hatottak. :D Most már nem élem meg tragédiaként, ha lázas. Mondjuk nem is lázas fajta gyerek, mert idén egyszer volt az. Amikor szültem és ő majdnem tüdőgyulladt. De a lényeg, hogy nem adnék semmit és kész.
Mivel nálatok annyiban más a szitu, hogy fennáll a lázgörcs veszélye, így lehet, hogy adnék. Mint mondtam, a paracetamolt szabad legkésőbb adni. Azt a máj üríti, ami a legfejletlenebb. Az amidazofent a vese, az meg tökéletesen működik. Így nem csak az a különbség, hogy folyik, vagy a fenekébe kell tolni.
De persze baja nem lesz tőle Barbusnak, csak amíg hat a Germicid vagy az amidazofen kúp nem kell mást adni, amit nehezebben bont a szervezete.
Már megint litániát írok, főleg, hogy ugye még mindig nem doktoráltam gyerekorvossá... :roll: Sorry!
Vendég

Anita!
Végül hogy rakod Levi lábait a MT-ba?
Voltál a klubban tanácsot kérni ez ügyben?
Milyen hosszú Levi, hogy ennyi kilóg belőle?
Vagy alul csavartál egyet a derék részen, hogy rövidebb legyen a hátrész?
Végül, hogy tetszik neki benne?
:)

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?