Új privát üzeneted érkezett!

Kovmarti: nem semmi, amilyen plusz köröket futtatnak veled. :roll:
Nekem sincs túl sok kellemes emlékem a kórházi dolgozókkal kapcsolatban. Az egyik mindig beleszól a másik munkájába, de ami a saját kötelezettsége lenne az már hibáktól hemzseg.

A vizsgálatok alapján mindjárt itt lesz a "nagynap".Kitartást!

KépKép
charlott

Hibernia: sajnálom, hogy nem tudott haza jönni a párod! :( Bababútorokat és egyéb felszereléseket lehetne esetleg interneten keresztül rendelni, vagy szállítást kérni a helyszínen. Vagy miben kellene a férjed segítsége??

Nadi:mindenképpen menj el a fogorvoshoz és ő tudni fogja, hogy mit csinálhat ennyi idős kismama fájós fogával. Babánk sem jó, ha Neked fáj valamid.

KépKép
charlott

Kovmarti, de jó hallani Rólad/-tok! Nem irigyellek a vizsgálatok miatt, hogy folyton erre megy el csomó időd. Ettől teljesen kiakadnék... :( Na, de a lényeg, hogy nincs semmi komolyabb baj, és mindeközben Nórika szépen fejlődik odabenn, Ti pedig készen álltok, és úgy várjátok az érkezését! :wink: Sajnos én is elég vérszegény vagyok, emiatt a süllyedés eredményem is nagyon eltér a normálistól. Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond rá. Remélem, nem én tehetek róla, mert a múltkori súlyom miatti ejnye-bejnye bőven elég volt! :)
Amúgy most kaptam meg a babanetes várandós naptár 36. heti szövegét, és teljesen megnyugodtam, mert aszerint mostanra 12,5-15 kiló körül mozog a súlygyarapodásom, és hát annak inkább az alsó határán vagyok...

Charlott, ez tök izgi! Talán holnap már minket is CTG-znek. Alig várom! :)

Nadina, nincs otthon véletlenül levendula illóolajad? Én a terhesség alatt, ha fájt a fejem, mindig csak azt masszíroztam a halántékomba, és segített. Mondjuk, ha a fogad miatt van az egész... Én is elmennék a helyedben megnézetni. Különben én úgy tudom, hogy egy érzéstelenítő szuritól még nem lehet semmi baj. Az már más kérdés, hogy zavarnak Téged a zajok. Esetleg vigyél füldugót! :wink: Á, nem! Hallgass az ösztöneidre, hogy szükség van-e rá, vagy sem, mert mi csak okoskodni tudunk. :)

Ercsi! :lol: Ennyit tudok reagálni. Gondolom, tudod miért. :)
Melyik kancsót választottad? Hol veszed meg? Használod a baba-mama-tudakozó kártyádat?

KépKép

KépKép
barbazso

nadina:a fogfájás komoly dolog koraszülést okozhat szóval minél előbb menj orvoshoz az injekció csak az első harmadban hat a babára ilyenkor már nem a fúró pedig nem zavarja a babát

jobb ezt elintézni mert szerintem fontos hogy ne legyen gyulladás a szervezetben ha nem lesz jobb ne késlekedj irány a doki nehogy baj leygen belőle

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Zsófesz!
Igen, tudom miért csak :lol: - ennyi - a reagálásod! :D
Azon az oldalon keresztül veszem meg, amit belinkeltem! Stream Line kancsót választottam és rendelek hozzá még egy 5-db-os szűrőt, bár egy szűrő 150 l vizet tud megszűrni, de gondoltam azért legyen itthon! Jó előrelátó vagyok mi? :lol: A Baba-Mama Kártyámat is használni tudom 5% kedvezményt adnak rá!
Mikor mész újra ALLÉ-ba? Terepgatya bejátszik? 46-os? :lol: :lol:

Nadina!
Én is csak azt tudom írni, mint a többiek, hogy menj el egy fogdokihoz, ő tudni fogja mit lehet tenni egy kismama fájós fogával! :D No para! Nem lesz gond! Én csütörtökön megyek, mondjuk én csak ellenőrzésre, mert a fogaimmal nincs baj, de azért 6 havonta megnézetem őket, meg a fogkövet szokták leszedni ilyenkor!
Szóval szánd rá magad, és irány a fogorvos! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Hibernia, nekem is eszembe jutottál a reptéri mizériával kapcsolatos hírek kapcsán, és most olvasom, hogy végül nem tudott jönni párod :( :( sajnálom, és kitartás!
Nadina, szerintem is irány a fogdoki - mindezt úgy mondom, hogy sztem nálam jobban kevesen fosnak a fogdokitól, de én biztos elmennék, ha így fájna, mert sztem a fájással járó stressz jobban megvisel mindkettőtöket, mint a kezeléssel járó. De nem akarok okoskodni, csak leírtam a véleményem.
Tegnap nekem is egész napos fejfájásom volt, de az szerintem az időjárás miatt volt, és mára el is múlt.
Hú, Kismami, nálad már komolyan készülődik valami, hozzád képest tünetekben én még sehol nem tartok...izgatottan várjuk a híreket :).
Charlott, az első CTG nekem is nagy élmény volt, egyszer annyira elkezdett rúgkapálni, hogy tök felgyorsult a szívverése, de aztán néhány másodperc után visszaállt az eredetire. Mondta is a csajszi, hogy biztos felmérgelte magát, hogy mit hallgatózunk :lol: .
Barbazso, neked írtak fel valamit vagy javasoltak a vérszegénységre? Hátha kaptál valami hasznos tanácsot, amit nekem nem mondtak...
Ja, megnéztem a gmailt is ma, hát, szépen alakul mindenkinél minden - pocakok, szobák, ruhatárak! Tényleg szépek a májusi kismamik :).
Kismami, mi is ezt az ágyneműt néztük ki először a babaszafari honlapján, aztán találtunk egy másikat az Elefáni bababoltban, végül azt vettük meg, de úgyis kell egy második garnitúra is, lehet, hogy az végül olyan lesz, mint nálatok :wink:
Ja, közben rájöttem, hogy még egy fontos dolog hiányzik a gyerekszobából - a csillár, ezzel nagyon szenvedünk, de a héten ezt is megpróbáljuk beszerezni, és akkor tényleg kész lesz a szoba, már csak Nóri hiányzik majd belőle :).
kovmarti

Sziasztok!

Nadina:szerintem is menj el fogorvoshoz.Majd ő megmondja mit lehet ilyenkor tenni!

Hibernia:no para!Meg fogod te oldani,nagyon stramm lánynak ismertünk meg!Biztos minden frankón fog menni egyedül is.Busszal vagy kocsival nem tud hazajönni?

Kovmarti:szegény :? Jól megtúráztatnak.Ellenanyagra nem szurit szoktak adni??Remélem hogy minden rendben lesz veletek!Ilyen pisi-eltűnös dologgal engem is megtaláltak.Ráadásul pont amikor a terheléses cukor vizsgálat volt.Reggel leadtam a pisit,megcsináltuk a terhelést,erre mikor mentem eredményért a papírra olt írva hogy nem érkezett azonosítható vizelet!Mondom marha jó,biztos marslakó vizeletet adtam le amit nem tudtak azonosítani! :lol: És nekem is csak emiatt kellett mennem a héten még egyszer.Tényleg senki nem foglalkozik vele,hogy nekünk ez macera.Biztos úgy vannak vele hogy kismama vagy,úgyis ráérsz. :evil:

Charlott:gratula az eredményhez!Wow neked már ctg-re kell járni???Nálatok ilyen korán kezdik??

Ercsikati:hidd el küldenék én szívesen!!Hát szó ami szó,a mama főztje, a mama főztje! :lol:

Voltam ma terhesgondozáson.Hát hamar elintézett.A kezembe nyomta a táppénzes papírt,meg adott időpontot jövő hét szerdára 12 órára ctg-re.Aztán elköszönt.Kemény :? Kérdeztem tőle,hogy beutalókat nem kapok?Mert hogy a 36. héten van csomó vizsgálat?Azt mondta hogy majd csak a 38. héten lesz,mert hogy valami új törvény szerint csak 3 hétnél nem régebbi leletet fogadnak el szülésnél.Nem akartam mondani hogy marha jó,és ha nem húzom odáig akkor majd a 31. heti leleteim jók lesznek??Mert az az utolsó,amit csinált.Nem értem én ezt.De nem is értem hogy miért idegesítem fel magam még ilyenen.
Egyébként ma csináltam becsinált levest,meg paprikás petrezselymes burgonyát,cigánypecsenyével.Nagyon fincsi lett!Desszert meg hűl a hűtőben.Cukrozott eper!!! :D Kedvencem,főleg az a jó kis szirupos lé ami alatta lesz a cukor miatt!!!Nyammmii!!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Jajjj...Azt elfelejtettem írni hogy mondtam neki hogy elég sűrven van mensis fájdalmam,de nagyon rendszertelen és nem keményedem közben.Mondta hogy jajj az nagyon jó,annak nagyon örülünk!!!Mondom már aki! :lol: Azt mondta hogy ez jó,mert készülődik a szervezet a szülésre.Azt mondta hogy ha keményedés is van a fájdalom mellé,akkor menjek vissza és megnézi a méhszájat hogy nem-e kezd el kinyílni.Egyébként nem probléma,csak sima jósló fájás.

KépKép
Kép
csöpplány

csöpplány_hát akkor üdv a klubban te is jósolsz?

hát nekem olyan kemény és úgy fáj közben hogy majd becarok
bár rendszertelenek de sebaj ez mindenképpen jó jel ! :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Csöpplány, érdekes a dokid... :) Lehet, hogy akkor nekem is kell majd még egyszer mennem?! Én holnap leszek pont a 36. hét első napján, viszont azt mondta, lelettel menjek a vérszegénység miatt, hogy javult-e a helyzet. A védőnőm pedig megnyugtatott, hogy ezt el fogják már fogadni 36. heti eredménynek. Ezek után kissé elbizonytalanodtam... :roll: Remélem, nem kell emiatt még egyszer hajnalban éhgyomorra bevonatoznom Pestre! Múltkor is tök rosszul voltam már a vonaton is, de még akkor meg kellett járnom a háziorvost beutalóért, és csak utána jött az SZTK és a vérvétel. Még szerencse, hogy ott van az SZTK mögött az Allé, gyorsan bementem péksütiért. :) Azért nem szeretném még egyszer...

Kovmarti, én Neo Ferro Folgammát szedek (nem tudom, hogyan kell írni...). Reggel és este egyet-egyet. Amikor legutóbb voltam a dokinál, még olyan leletem volt, hogy akkor csak 1 hete kezdtem szedni. Most eltelt egy hónap, és hasonlóan gázak az eredményeim, nem tudom, mit fog rá lépni a doki. De a gyógyszeren kívül semmi hasznos tanáccsal nem látott el. Akkor a hízásommal volt elfoglalva... :(

Ercsi, lehet, hogy már holnap plázázok a doki előtt. Majd meglátom, lesz-e hozzá kedvem. :) Ha elkísér valaki, felpróbálom a gatyát, és ha jól áll, szerintem meg is veszem. Egyedül viszont nem szeretek ilyeneket intézni. Ma kertészkedem egy kicsit, hátha rám jön a 40-es is! :lol: :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, Csöpplány! Örököltél valamit Mamádtól... :) Folyton olyan ebédeket rittyentesz össze, hogy csak csorog a nyálunk... Én itthon magamnak nem szívesen főzök, mert a férjem csak este eszik velem, és akkor hideget kíván. Egy emberre meg szinte képtelenség finomakat főzni. Meg minek, ha nincs, aki megdicsérje?! Hétvégén aztán bedobom magam általában. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Hát nem érzem túl erősnek ezeket a jóslókat.Igazából alig közepesnek mondanám,csak keresztbe érzem az egész hasam alján.Abszolút kibírható.Azt mondta a doki,hogy az mindegy milyennek érzem! :lol:

Barba:szerintem ne parázz rajta.Látod az apaságival kapcsolatban is mindenhol másképp csinálják.Ha neked ott azt mondták akkor valószínű hogy így van.Meg aztán az én dokim tényleg érdekes.Ő mondta azt is hogy már nincs 28-32. heti vizsgálat,csak simán 32. heti.Előbb nem lehet.De egyébként tök jó hogy várhatok még 3 hetet mire ránéz a babára.Kiváncsi lennék mekkora már.Így a két uh között 7 hét telik el.Érdekes.

KépKép
Kép
csöpplány

Én mindig úgy főzök hogy nem egy napra,hanem megfőzök és azt esszük 3 napig! :lol: Nem viszem túlzásba! :lol: Ez most páromnak meglepi kaja volt,amolyan "nagyonhiányoztálédesezalattazegyhétalatt" kajcsi! :lol: Hát mamám régen ovis menzán dolgozott,meg kempingbe,nagyon jól főz,és szeret is.Lehet tőle örököltem! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csak egy a gáz... A védőnőm bicskei, a dokim meg pesti. :) Na, majd holnap estére okosabb leszek. :wink:

Én igyekszem mindig kis adagokat főzni, de még így is minimum két napig tartanak. Az álmom egy nagy fagyasztóláda (tele fagyival), amiben van hely a főtt ételeknek is, mert szívesebben venném elő ugyanazt az ételt egy-két hét múlva, mint hogy egymás utáni napokon délben és este is azt egyem. :) Amúgy lehet, hogy csak a terhesség alatt lettem ilyen faksznis, és egy hónap múlva helyreáll a rend... :) Azért az a fagyasztóláda csak jól jönne! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Gondolom, a férjed örült a meglepi kajának. :wink: Tényleg, hogy van az arca? Már teljesen meggyógyult?

KépKép

KépKép
barbazso

Igen,teljesen helyre jött neki.Aki nem tudja az észre se veszi.Én azért látok még valamit,de lehet hogy csak képzelődök :lol:
Már nem kell járnia kezelésekre sem.Az orra is teljesen helyrejött.Gyógyszert se kell már szednie!Úgyhogy minden rendben van vele! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Az tök jó! Bevallom, kicsit izgultam miatta, amikor mondtad, hogy nem szabadna huzatot kapnia, és pont akkor napokig fújt a szél...

Március 28-án rendeltem nagyonbabás vonalzót, és semmi reakció nem jött vissza azóta sem. Most néztem, közben megváltoztatták a rendszert, és már nem e-mailben kell rendelni. Viszont akkor még úgy kellett. Igazán szólhattak volna, hogy változás van, és már nem fogják megcsinálni... :( Ma rendeltem megint, de lehet, mire megjön, már alig lesz bent Samu pár napig... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Jó reggelt!

Igazatok van, ma hívom a fogdokit. Tegnap még vártam és el-elmúlt a fogfájás, mára már szinte nem is fáj, de inkább megnézetem. És tényleg olvastam, hogy nem árt a babának egy fogtömés.
Tegnap hívtak a bababoltból, hogy megjött a pelenkázó komódunk, el is hoztuk, hétvégén lehet összerakni a dolgokat és betenni a szobába végre. Úgy néz ki a tapéta is teljesen kiszáradt már szerencsére.

Jóslófájásaim szerintem nekem is kezdődnek. A hasam alja fáj olyan mensi szerű rövid görcsös fájdalom, de nekem közben egy pár pillanatra keményedik is a hasam :shock: Ja és egészen lent a szeméremcsontomnál meg olyan nyilalló fájdalom van 1-2 napja, az elég kellemetlen.... pont 1 hét múlva megyek dokihoz. Kíváncsi leszek mit mond. Lehet, hogy már nyílik a méhszájam.... :?:
Végül is örülnék, mert szívesen szülnék picit előbb a kiírtnál. De a hasam még nem ment lejjebb, szóval még tuti Kismami és Kovmarti után járok valahol.

KépKép

KépKép
nadina01

Ezek a mostani vizsgálatok is úgy látszik nagyon dokifüggők. Nekem pl. azt mondták ráérek jövő héten menni, akkor majd beutalnak a laborba, az utolsó vérvételre, ami ugye akkor a 36. héten lesz, kicsit én is későnek érzem, főleg, hogy majd legalább 1 hetet várni kell az eredményre.... Mondjuk nálam a 32. heti vizsgálat kimaradt, mert akkor voltam kórházban, ott úgyis agyon vizsgálgattak :?
CTG-t nálam majd jövő héten csinálnak először hivatalosan, kórházban már csináltak, halkabbra is kellett venni a gépet, mert úgy rugdosott :lol: Tök jó volt.

Képzeljétek tegnap kaptunk a férjemmel egy esküvői meghívót. Egy barátja házasodik és egy kínai csajszit vesz el. Az esküvőt Kínában, Sanghaiban tartják :shock: :shock: :shock: És meghívtak minket is :lol: Az utiköltséget nem tudják állni sajna mindenkinek, de ha valaki ki tudja fizetni, akkor szívesen látják. Október végén lesz a lagzi. Férjem azóta ezt szervezi, hogy valahogy ki kéne jutnunk, de csak álmodozik, mert a repjegy sajnos egy kisebb vagyon. Tény, hogy jó lenne, de ahoz lottó 5-öst kéne nyernünk előtte :lol: A másik meg, hogy egy 5 hónapos bébit se hagyhatok itthon, a kb. 17 órás repülőutat meg nem hiszem, hogy szívesen venné. Szóval csak érdekességképp írtam :cry: Ja és képzeljétek a haverja amúgy Londonban él és internetes társkeresőn keresztül ismerte meg a lányt, aki meg Kínában élt. Már kb. 1 éve össze is költöztek, Londonban laknak.

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt!

Hajnalban légszomjra ébredtem és hasfájásra. Azóta forgolódok az ágyambab, eszek amit megkívánok, de nem lettem sokkal jobban, még nagyon szellemképesnek érzem magam. Remélem csak front van?! :roll: Gondolom ez még nem a jósló fájdalmak egyike?!
CTG: szerintem csak azért tett fel a szülésznő a gépre, mert nagyon lelkes és segíteni szeretne. Miután elmeséltem az első konzultáción, hogy a doki nélkül maradtam, ezért választanám őt, rögtön mindenben a partnerem lett. :wink:
A terhesnaptáromban nekem is csak a 36. héttől kellene ctg csinálni. És a legutolsó menses alapján már a 35. héten járok. :roll:

KépKép
charlott

Lenne egy körkérdésem: Ti hogyan tervezitek a szülés utáni heteket? Jön hozzátok rokon segíteni? Főzés, takarítás .... ki fogja ellátni?

KépKép
charlott

Jó reggelt!

Barba:hát még én.Nem szívesen engedtem sehova,de a kezelésre meg le kellett járni,kocsi meg ugye nuku.De hálistennek nem befolyásolta a javulást.Nekem kb 1-másfél hét alatt készült el.

Nadina:nekem azt mondták hogy ez a nyilalló fájdalom a csontok távolodása,ahogy távolodnak a csontok odalent.De ha a hüvelyedben érzed ezt a nyilalló fájdalmat akkor lehet tágulás.Mondjuk nekem ilyen nyilallás még csak egyszer volt.Viszont a csontjaim lent eléggé fájnak. Nekem is ilyen mensis görcs van.Akkor most mentek vagy nem a lagzira?Nem tudtam kivenni :D Én sose hittem az ilyen netes kapcsolatokban,de azért sok boldogságot kívánok nekik! :D

Charlott:én úgy tervezem,hogy miután hazajöttünk nem szeretnénk legalább 2 hétig látogatót fogadni.Szerintem szükségünk van ennyi időre hogy kiismerjük egymást a babával,hogy hozzászokjunk egymáshoz.Anyukám nagyon közel lakik,ő lesz a segítségem,meg párom.Meg szerintem nekünk is kell egy kis regenerálódási idő.Én így tervezem aztán majd hozza a sors.De ebben a két hetes "szabiban" biztos vagyok.Nem hiányzik a vendég.Annak kaja kell,inni.Hadd ne én ugráljak már szülés után körülöttük :lol:

Na mi lassan indulunk vásárolgatni.Páromnak már nincs szinte semmilyen rucija,nekem meg cipőm ment tökre.Majd délután jelentkezem!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Én is vagyok, csak nagyon sz@rul.
Most kicsit csalok, mert ülök.
Tovább nyílt a méhszájam, ezt még pénteken mondta a doki. Tegnap volt az első ctg. 1/2 8-ra mentünk, 1/2 11-kor tudtam lefeküdni. Azt leírni nem tudom, hogy utána mit éreztem.
Május 4-re előjegyeztek csaszira, persze szeretnék még egy héttel tovább húzni.
Ádi nagyon szépen nő, tegnap 2500 grammosra becsülték.
Ahogy olvasom, már mindenkinek jönnek az ilyen-olyan fájások. Már lehet tágulni, hogy minél könnyebb szülésetek legyen. Szerintem nekem ezzel nem lenne probléma.
Most ennyi csajok.
Puszi
kriszta15

Kriszta, jó, hogy jelentkeztél! Akkor pihenj, amennyit csak bírsz. De végül is akkor nem gáz már, hogy így nyílik a méhszáj, ugye? Végül is ez már a vége. És a baba súlya is tök jó már! Május 4 az mindjárt itt van :shock:
Charlott, biztos téged is ez a változékony idő viselhet meg. Én is hasonlóan vagyok, még mindig pizsamában ülök itthon.... és tompa fejfájással :? Ez jó, hogy akkor a szülésznőd ilyen rendes. Pihenj sokat, hátha jobban leszel hamar.
Én a szülés utáni napokat egyenlőre nem tervezem sehogy. Attól függ hogy leszünk, mármint én mennyire leszek életképes és a babát mennyire tudom rendezni :D Anyukám itt lakik a közelünkben, ő jön majd néha főzni, meg kicsit segíteni, anyósom is jó fej volt és felajánlotta, hogy jön segíteni, már a szabiját is kivette május végére. Más nagyon nem fog hiányozni. A vendégsereget én még a betöltött 6 hétig kizárnám....ha sértődés lesz, ha nem... Van egy barátnőm, ő mikor megszült közölte mindenkivel, hogy majd szól, ha mehetnek babanézőbe. Én teljesen megértem az ilyet, szerintem én se fogok hívni senkit egy darabig.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, jó vásárolgatást! És gratula a párodnak, hogy végül is ilyen hamar rendbe jött!!!
A lagzira nem megyünk szerintem. Bár még van addig fél év, de nem hiszem, hogy akkor majd jobban állnánk anyagilag, sőt... Így sajna hiába csak az utazást kéne fizetni, pont arra nincs pénz. De elkezdek lottózni, az esélyt megadom a dolognak :lol:

Többiek merre vagytok ma? :roll:

KépKép

KépKép
nadina01

lányok hírem van elment a nyákdugóm nagyon izgulok :D

hát nem is tudom mit írjak még a bokám meg be van dagadva mint állat egész nap takarítottam hogy ha menni kell akkor rend legyen
később jövök még

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kismami: ez nagyszerű hír! :) bár még nem korai? innen számolva mikor kell a kórházba menned?

KépKép
charlott

Kismami, izgulok nagyon már! Most akkor mit kell tenned? Meddig kell várni? Elvileg még akár napok múlva indul meg a szülés, nem? De az is lehet, hogy egyből? Tájékoztass minket majd a fejleményekről! :shock:

KépKép

KépKép
nadina01

charlott -naidna_hát passzolok Józsikánál mikor elment a dugóm 4 .nap szültem

egyenlőre vannak fájásaim elég kemények 20 percenkénz még várok a vizem nem ment el :D
viszont Alina nagyon pörög pont mint Józsika mikor szültünk ésa drekam is majd leszakad

ez talán már tényleg a szülés jele holnap megyekuh ra ha még egyben leszek elvileg már 37 hetesnek felel meg a baba

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok - végre gép elé jutottam! Reggel voltunk az ismételt vérvételen, utána ebédet főztem (borsóleves gazdagon :)), majd délután vasaltam, felöltöztettem végre a kiságyat :), légzésfigyelőt teszteltem, hasonló hasznos dolgokat csináltam :).
Csöpplány, azonosítatlan repülő vizelet :lol: :lol: :lol:, ez jó. Valahogy nem vagyok meglepve, hogy nem én vagyok az egyetlen, akivel hasonló történt kis hazánk híresen jól működő egészségügyi rendszerében :roll: :evil:.
Örülök, hogy párod teljesen rendbe jött! És tényleg jókat főzöl :). Én is több napra szoktam főzni, valahogy nem megy nekem a kis adagos főzés, 3-an vagyunk testvérek, abban nőttem fel, hogy anyu mindig 5 főre főzött, és általában nem csak fejenként 1 adagot...
Barbazso, köszi az infót a gyógyszerről, bár sajnálom, hogy nem használ. Majd számolj be, mit szólt a dokid a friss leletekhez.
Nadina, nekem is a hüvelyemben van nyilallás, és pont akkor volt először ilyen, mielőtt a dokim megvizsgált volna és kiderült, hogy nyitva a méhszájam. Szóval lehet, hogy a méhszájadat érzed, én legalábbis annak tudom be ezeket a hüvelyi nyilallásokat. Lagzi jól hangzik, de Kína tényleg csillagászati áron elérhető. Szorítok a lottózásodhoz!
:wink: :)
Szülés utánra én nem tervezek páromon kívül más segítséget, vendégeket meg pláne nem - aki igazán fontos, úgyis be fog jönni a kórházba megnézni minket (szűk család), a többiek meg majd jönnek, ha hívjuk őket. Anyukám meg anyósom biztos így is be fog néha állítani némi kajával, azt persze nem fogjuk elutasítani, de ilyen bentlakásos segítséget nem terveztünk.
Kriszta, neked kitartás, pihenj amennyit csak tudsz, most ez a legfontosabb. És gratula Ádi méreteihez :).
Kismami látom nálad tényleg pörögnek az események - hajrá, várjuk a híreket. Azért próbálj pihenni is ha tudsz, szerintem szükséged lesz némi plusz energiára! Most én is próbálok többet pihenni, egyrészt mert érzem, hogy szükségem van rá, másrészt meg próbálok feltankolni kicsit :D.
kovmarti

De izgi, beindulnak a szülések.
Kismami, ezt a nyákdugót honnan lehet tudni? Én olyan buti vagyok ehhez.
Délután aludtam egyet, és azt álmodtam, hogy a szülőszobán vagyok és valaki szül. Lehet, hogy Te voltál?
Tényleg, nem tudom megnézni a táblázatot. Múlt héten született baba?
kriszta15

Bocs csak gyors kérdés: kriszta, nálad a gyors nyílás miatt lesz császár? Nem emlékszem. :oops:
A május 4 tök közeli, egy nappal vagy korábbra kiírva, mint én... Hmm...
Nálunk holnap doki, iszonyúan nyilallok én is folyton most már, nem szeretem, ha mozog a babó, mert tökre fáj. :( Küldök képeket gmailre.

Kismami: drukkok! +++

hibernia

Hibernia, nekem az előző császár miatt lesz megint császár.
Csak 19 hónap telik el a kettő között. Persze mondtak olyat, hogy ha a feltételek adottak, akkor szülhetek természetes úton, de szerintem az csak akkor lehetne, ha már tolófájásokkal mennék be minimum. Szóval nem is élem bele magam. Összes ismerősöm, akinek az első császár volt, a következő is császárral született.
Ha tágulni akartok már a vége felé, ajánlom a lépcsőzést. Nekem sajna bejött:( Pedig nem is direkt lépcsőztem.
kriszta15

charlott:én a szülés utáni hetet úgy képzelem hogy látogatót nem fogadok a szülőkön és anyósékon kivül távolabbi rokonok majd 4 hetesen látogathatják a gyereket előbb nem
és nem szeretném ha bárki jönne segíteni vagyis a barátnőmön kivül aki jön be velem szülni
ő kéznél lesz ha bármi kell
:D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Voltam a dokinál, megvolt az első CTG, tök jó volt! Samu nagyon ügyes volt, mozgott, amennyit kellett. Néha alig találtuk meg, úgy elkúszott a gép alól. :) A leletet a doki most érdekes módon nem találta már olyan rossznak, azt mondta, terhességnél ez belefér. (Volt egy kis javulás azért az egy hónap alatt.) Viszont sajna két hét múlva ismételni kell, mert ezen nem volt ellenanyagszűrés... :( Na, mindegy, ennyit kibírok. :) Viszont jó hír is volt, nem kell többé magnéziumot szednem. Egy tablettával kevesebb... :)

Nadi, mit mondott a fogorvos? Ez a kínai lagzi nagyon jól hangzik. :) Drukkolok a lottó ötösért! :)

Charlott, végül amikor mentél a szülésznőhöz, már képben volt? Biztos csak rossz napja volt, amikor hívtad... Szülés után az én férjem is két hetet itthon marad, szeretnénk hármasban lenni, aztán majd meglátjuk. lesz-e betolakodó... :) Itt alvós biztos nem. Szerintem ha nem lesz kedvem főzni, majd rendelünk kaját. Végül is ünnepelni fogunk. :D

Kriszta, jó, hogy írtál! Május 4.... Jó közel van. Izgulsz, vagy fel vagy készülve lelkileg a császárra? Én, mivel ismeretlen, tökre félnék tőle, ha így tudnám előre, hogy az lesz. Bár nem tudom. Lehet, hogy akkor meg azt tartanám természetesnek... Nekem még olyan messzinek tűnik a szülés, igaz, nincs is nagyon durva előjele a közeledésének. Ha folyton jóslóim lennének, mint Kismaminak, biztos nem érezném ilyen távolinak a dolgot.

Kismami, gondolok Rátok! Lehet, hogy már meg is van a baba?! Szerintem nem akarja megvárni Alina a jövő hetet. :)

Ercsi, mi van Veled? Voltam Alléban, megvettem a gatyeszt 42-es méretben. Végül a 40-est nem próbáltam fel. :D De ebben a hasam még nőhet a pamut haspánt része miatt, a fenekem pedig ne nőjön többet!!!! :D Csináltattam képet magamról benne, majd letöltöm a gépről, és küldöm g-mailre. Ha meghoztad a varrónőtől, Te is tehetnél fel! :)
Benéztem az electro world-be is a 10%-os kedvezményes kuponnal, amit a kismama napon kaptunk. Most össze akarom hasonlítani az Angel Care ac300-ast az Álomvirággal, és hétvégén elmegyünk megvenni. Itt csak AC-t lehet kapni, de a minimanóba is el akarunk menni egy-két dologért. Addigra eldöntöm, melyiket vegyük. A pelenkára csatolósról végül lemondtam, mert lehet, hogy túl macerás. Úgyis azt mondták, hogy éjszakai alvásnál van rá igazán szükség.

Zsu, Veletek minden rendben?
Mayday?
Ma sokan nem jöttetek. Mondjuk kb egy órája írom ezt a hozzászólást, lehet, hogy azóta már jelentkeztetek. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Kriszta: Köszi. Így már tiszta, csak furi volt, hogy a 37. hetet mondták időpontnak... Úgy tudtam, a 40. hét a programcsaszi is.
Amúgy ne rémissz, a negyedikre mászkálok. :( És iszonyú nyilallásaim vannak már, főleg gyaloglás közben, de kb 200 méter után is illetve ülve is, ha nagyon durván mozog a babó... Ez lehet tágulás? :? Nem fáj nagyon, nem mensis görcs, csak így szurkál, nyilall, hogy felszisszenek...

hibernia

Hibernia, most néztem a képeket, tényleg jó nagy a hasad. Szerintem igazából már egyikünknek sincs oka a koraszülés miatt aggódni. Tuti a Te babád is 2500g felett van már, ráadásul mindenük fejlett,... Én inkább attól tartok, hogy tovább akar bent maradni Samu. Lehet, el is kezdem a lépcsőzést, ahogy Kriszta javasolta. :) Különben május végéhez képest a 4-e tényleg korainak hangzik, de ha úgy nézzük, hogy Kriszta akkor már a 38. hetet kezdi,... Nem is rossz. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazsó: Hát igen, 32+4-nél volt 2460... :lol: Azóta eltelt majd' 3 hét... Holnap doki, kíváncsi leszek, mit mond... Talán ctg is lesz jövő héten? :roll:

Ja, ma vettem Tenát, nem szóltatok, hogy ez EKKORA. Basszus, alig bírtam eldugni a tatyómba... :lol: Ja és vettem L-es Tena bugyit és nekem is kicsit hülyén szűk, úh. inkább vettem ma még XL-eset is... 320 Ft nem sok. :wink: Viszek még 2 magas derekú mama bugyit és kész is. Részemről ennyi a bugyi téma. :)

hibernia

És most összerakom a kórházas táskám!!! :) :) :) Alig hiányzik valami már, azt még holnap beszerzem ééééééés kész, el sem hiszem. (Már a táska... A többi koránt sincs...)

hibernia

Akkor tényleg jó nagy baba! :) Szerintem már holnap is lesz ctg, ha a nőgyógyászhoz mész. Nekem is volt ma már, és egy napra vagyunk kiírva.

Jesszusom, úgy olvastam, hogy alig bírtam eldugni a gatyómba!!! :lol: :lol: :lol: Csak néztem, hogy máris kipróbáltad?!? :shock:

KépKép

KépKép
barbazso

Kriszta:pihenj sokat!Az már biztos hogy csaszi lesz?Nem lehet semmiképp természetes?Na már lejebb olvastam a választ!:D

Kismami:huuu...izgiii..kezd forrósodni a hangulat! :D Lehet hogy még a héten babázol akkor.Bár hallottam akinek elment és rá 3-4 hétre szült csak.Na mindegy én azt kívánom hogy akkor szülj amikor szeretnél! :D

Barba:örülök hogy nálad is minden rendben volt/van.

Bevásároltunk páromnak,már eléggé ki volt fogyva mindenből.Én magamnak bugyit vettem,meg egy cipőt.Sima normál bugyit vettem,mert gondolom szülés után még otthon sem fogok egy darabig tangában flangálni.Vettem tegnap én is tena betétet.Tényleg olyan mint egy kisebb pelenka :lol: Vettem még tegnap orrszívót(porszívóra tehetőt),meg melltartóbetétet.Már alig hiányzik valami a kórházi pakkból,már csak be kellene pakolni.Holnap meg is ejtem.
Na viszont már fáradt vagyok,most nézem hogy mindjárt éjfél.Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
csöpplány

csöpplány_barbazso:hát még mindig egyben de fájogatok egyfolytában ami jó jel 9 re megyek vérvételre aztán meg
nagy uh holnap pedig nst
nem tudom de van egy olyan érzésem hogy v hétvégére már lesz baba aztán ki tudja
szörnyű éjszakám volt egész este görcsöltem fürdés után még rosszabb lett de csak 20 percenként

ha lesz valami akkor írok valakinek elmentettem a számokat

barbazso:nem lesz kicsi babád nekem 2100 g volt a 32 hetesen

jaj lányok mennem kell puszika mindenkinek ha lesz valami üzenek

elvileg viszem a laptopomat és ha tudok jelentkezek

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Kismami, majd jelentkezz!

Első nap a héten, hogy nem fáj a fejem.... már ilyeneknek nagyon tudok örülni. Felhívtam a fogdokit, aki amúgy régi ismerősünk, szóval tök rendes volt, mondta, hogy menjek el mindenképp valamikor, megnézi, de mivel teljesen elmúlt a fajdalom, lehet csak az a baj, hogy az ínyem érzékenyebb így a terhesség miatt és attól éreztem, hogy fáj. Meg a fogkövet is leszedi, de ha nem sürgős, akkor azzal is megvárja a szülést, mert nekem az is iszonyat fájdalmas szokott lenni :? Ja és még azt is tudta, hogy az a fogam, amelyik fájt, az már gyökérkezelt, szóval elvileg nem is nagyon fájhatna, de ha mégis, akkor meg röntgen kéne neki, amit persze nem lehet terhesen. Szóval veszek valami jó fogkrémet, amit ajánlott, hátha nem jön el még 1 hónapig és akkor tök jó.

KépKép

KépKép
nadina01

Köszi a hozzászólásokat a körkérdésemre! :wink: Nekem sincs konkrét tervem erre az időszakra. Illetve nem szeretném, ha itt toporzékolna a fél família. (főleg, ha még szoptatás is beindul) :oops:
Csak onnan jutott eszembe a kérdés, hogy sokan mondogatták, hogy akkor ideköltözik anyukád, hogy segítsen! :shock: Hát, ha még a szomszédban lakna, talán! De ahhoz messze él, hogy naponta meglátogasson és még ő közben dolgozik is.

Barbazso: úgy néz ki, hogy a múltkori telefonálásom rosszkor történt, nem volt túl jó passzban a szülésznőm, ahhoz képest, mint amikor kedden személyesen találkoztunk. Remélem most már mindig ilyen aranyos, segítőksész marad! :)
Te is túl vagy az első CTG-n?!! Ugye, milyen jó? :lol:
Milyen problémát talált a doki?

KépKép
charlott

Hibernia, látod haladsz a dolgokkal, ez tök jó, hogy akkor a kórházi pakkod már szinte teljesen készen van!
Barbazso, majd tegyél fel fotót, már kíváncsi vagyok erre a terepgatyára :D Ctg-zel már Te is. Gratula a jó eredményhez! Tényleg nemsokára már mindenki babázni fog :D

Csigabyékkal mi lehet? Jelentkezzetek! Vagy Manofa esetleg! Csigaby az utolsó infó szerint befeküdt Annához a kórházba, ugye?
Lehet azért nem tud írni.

Megyek mosni :? mert lassan nincs tiszta ruhánk..
Szép napot! Bár kint nálunk k... hideg van ma.

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia: ha nagy lesz a babád, akkor jobb is, hogy programozott császárt szeretnél inkább.
Az L-es tena bugyi szűk volt rád?! Én meg azt hittem, hogy nagyott választottam. :lol:
Írtad, hogy a babócád össze-vissza mocorog. Az én Kriszem is olyanokat produkál ezen a héten, hogy azt hiszem majd kiugrik a pocimból. Állandóan a felső has résznél rúg. Este is arra ébredtem, hogy "kalapácsol" és hiába fordultam a másik oldalamra folytatta a nagy átalakítást! :-)

KépKép
charlott

Sziasztok!
Egy gyors életjelet adok magamról! Még élünk! :D
Nálunk is kicsit hidegebb van, de legalább a nap süt, és a szobában klassz az idő! :wink: :lol:
Nálam is megy már a mosógép, és lehet délután, vagy holnap - időjárás függvényében - kimosom Kendra ágyneműit is! Aztán szépen lassan a ruháit is el kéne kezdeni kimosni, vasalni, és összehajtogatva a szekrénybe tenni! Nagyon nehezen állok neki, de most már muszáj lesz! :D

Kismami!
Jelentkezz valakinél, hogy mi a helyzet! Izgulunk veled együtt! Lehet, hogy már Józsika a 7végén a kezében foghatja a várva várt Alinát?! De jó! Annyira izgi! Aztán tényleg megkezdődik a "baba dömping"!

Zsófesz!
Tegnap elhoztuk a varrónőtől a gatyókat, és dobok majd róla képet, ígérem! :D Örülök, hogy sikerült neked is venned egyet! Én képzeld találtam egy helyet Pesten - a Savoya Parknál - ahol tökre olcsón lehet kapni kismami ruhákat! Szombaton este megyünk a csajszihoz, kíváncsi vagyok, hogy tudok-e magamnak venni valamit! Igazából valami felsőket kéne vegyek, meg még egy-két gatyát, de amit a H&M-ben láttunk, azért vissza megyek! :D Vasárnap délután kell mennem UH-ra a csajszihoz! Már alig várom! :D

Charlott!
Nekem is Kendra mostanában olyanokat produkál, hogy simán megmondom, hogy éppen melyik testrészét tolja ki! És én is úgy vagyok, hogy néha félek, nehogy a hasamon jöjjön ki, annyira tornázik odabent! :D:D:D :lol: :lol:

Egyébként én még nem érzek ilyen "jósló fájásokat". Azt érzem, hogy bekeményedik a hasam, napi kb. 5x, de az sem vészes, inkább Kendra az aki "dolgozik" bent!

Most megyek, de jövök még!
Legyen szép napotok! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Kovmárti!
Megnéztem a képeket! Szuperek! A függöny nagyon ott van! A kiságy is szuper, mi is néztünk hasonlót, de szekrény nem volt hozzá, és még olyat sem találtunk ami picit passzolt volna, ezért elvetettük ezt a kiságyat! De tényleg nagyon-nagyon klassz!
A Pocakod nem túl nagy, de a lényeg, hogy a babóca szuperül érzi magát! :D És már neked sincs sok hátra! Nagyon izgi hetek kezdődnek! :D :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Csajszik! :)
Kicsit eltűntem..hol internet nem volt hol uram vitte magával a lap topot..
Kedden voltam dokinál, és örömmel jelentem kézrátétel alapján Gabi efordult :D
Volt ctg is, véleményt nem kaptam róla... de ctg közben gabi bealudt erre oda jön az asszisztens csaj és "felpofozta" a pocakom...no Gabinak rögtön az álomkóros 145-ös pulzusa 168 lett és kaptam 2 bordarúgást is.... de legalább felébredt....
El lettem küldve az utcsi vérvételre.hát lecsapoltak rendesen, beutalt a doki uh-ra is, ma kérek időpontot..remélem hétfőn el tudok menni. Aztán kedden ismét doki/eredmény analizálás/ctg :D
Ja Gabi fenn van méhszáj 3000 szóval ahogy sejtem is nálunk a 40 hetet tuti megvárjuk, de nem is bánom..nagyon jól érzem magam :D
Kismamai...azta! Megy a drukk továbbra is...sokat gondoltam rátok kivel mi lehetett ez alatt a 2 nap alatt... már bármi megtörténhet :D És már izgulnnk sem kell nagyon mert lassan mindenki betölti a koraszülési határt :D
Voltam szülőszoba látogatáson is, + egy gyerekeorvos előadásánál, nagyon jó volt, s jó hely a szülőszob a a MÁV-ban csak kegyetlen meleg volt.....
Kezdem egyre jobban várni Gabit :D De mivel május 11-én angol szigorlatozom így kénytelen bennmaradni szegényke :)
Ne haragudjatok, nem tudok nagyon a témákra reagálni, egyrészt mert mát kiveséztétek másrészt mire írok elfelejtem a dolgokat.
Annal viszont örülök, hogy Kriszta és Kovmarti is bejelntkezett!
Hibernia! ha már a kórházi cuccos kész nem lesz nagy baj :wink: De szerintem is ügyesen összehozod azt ami kell :)

Mayday, Anita??

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Kriszta, sajnálom, hogy nem sok esélyed van a természetes úton szülésre, de a lényeg, hogy minden rendben legyen, gondolom ezt a döntést is ez indokolja dokid részéről.

Barbazso, grat. a javuló eredményekhez na meg Samu aktivitásához CTG-n :), ügyes srác :D.

Hibernia, nekem is hasonló, felszisszenős szurkálós nyilallások vannak, és általában akkor, ha sokat vagyok talpon, vagy amikor nagyon pörög odabent a baba, és olyan, mintha a fejével nyomna valamit odalent. Szépen haladsz a készülődéssel, ügyi vagy!

Kismami, várjuk a híreket nagyon, megy a drukk!

Nadi, jó hogy végül felhívtad a dokit, majd számolj be, mi volt nála. Remélem, semmi komoly, és vagy meg tudja csinálni most, vagy különösebb kínlódás nélkül megúszod, ha csak szülés után tudja megoldani.

Ercsikati – köszi a dícséretet, a függöny nekem is a kedvencem :D – sokat keresgéltük, de megérte a sok válogatást. Az ágy mellé mi is szerettünk volna komódot, de mivel sehol nem találtunk, ezért csináltatunk, az meg kicsit még olcsóbb is, és meg tudják csinálni ugyanilyen fából. Az ágy meg le volt árazva Elefániban, nem akartuk otthagyni annyi pénzért.
Pocakban tényleg még mindig le vagyok maradva a többséghez képest, de nem aggódok, főleg mert Nórival minden rendben és teljesen jó méreteket produkál még ilyen szűk helyen is :). Arról már nem is beszélve, hogy még most sem érzem kényelmetlennek a pocakomat, ami szintén nem egy hátrány.

Zsu, jó, hogy jöttél! Grat. Gabi irányba állásához. Nem értem, mi a baj a 145-ös pulzussal, nálunk alapból 145-150 körül szokott lenni, ha felpörög, csak akkor megy 160 fölé. Sőt, nálunk az első CTG-n lement 80 körülire is, mert elkezdett csuklani, de akkor is mondták, hogy ne aggódjak, mindjárt visszaáll, és így is lett, mindenféle pofozgatás nélkül…Mindegy, a lényeg hogy minden rendben. Szülőszobában nálunk is dög meleg volt, de gondolom azért, mert egy szál pendelyben van bent anyuka, így erre van belőve a hőmérséklet. Angol szigorlat – megy majd a drukk, de ügyes kislány vagy te, simán megoldod. Le a kalappal előtted, hogy ezt így babavárással együtt csinálod, pláne ennyire a vége felé.

Nálunk is már nagyon durvákat tud alkotni Nóri odabent, olyan, mintha kezdené kinőni a pocakomat :wink:. Közben meg annyira vicces, amikor kidugja valamilyét, most már tényleg szinte kiböki néha az oldalamat valamivel, de én nem nagyon tudom, hogy az éppen mi - csak tippelgetek, hogy vagy sarok, vagy térd, vagy könyök, de biztosat nem tudnék mondani :oops:
kovmarti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?