Pepita: gratulálunk a kisasszonyhoz, jó egsézséget, boldogságot és jelenleg sok tejcit kívánunk Neki! Gyönyörű!!!
Vikci: olyan gyönyörű Marci baba is!!!!! Gratulálunk még egyszer! A tesós puszis csodás lehet...
Apa állapota változatlan, ráadásul lelkileg is nagyon kikészült mára, hogy cserbehagyta a kollégáit (csüt. szállítás van és az ő részét is a többieknek kell csinálni most) és cserben hagyott engem. Nem tudom, hogyan vidítsam fel, de jó lenne valami már... Az a baj, hogy lejönni se tud sétálni,pedig ma mnagyon szép idő volt. Sajnos attól, hogy hétfőn átment Óbudára a körzetihez kikészült a dereka... És az 1óra volt oda vissza, nemhogy 8óra meló és utazás. A számítógépet csak messziről nézheti fekve, nemhogy dolgozzon rajta.
Zita iszonyat nyafis, hol folyik az orra, hol nem. Az elmúlt napokban korán kelt, de keveset aludt délután. Ma végre visszatért a 3órához. Volt egy idő amikor fél óra volt, na attól megőrültem. Remélem nem lesz beteg. Nem tudom mikor kéne elkezdeni porszívózni a nóziját, mert orcsepp+tengervíz egyelőre elég, néha folyik, de nincs bedugulva... Lehet csak a fogától? Egyfolytában nyálzik is, meg rág mindent, a hátdó örlők jönnek már...
Mindemellett nekem még gondolatom se volt pocaklakó várásra... Azért remélem júliusig kitombolja magát a vulkán és haza tud érni Doki bácsink,mire Pöttöm érkezik, ő meg nem akar előbb jönni... Nagyon szép a festés a baba szobában, már nem tudom ki csinálta. Ti hogy álltok a baba várással? Én Zizuval csak a 6.hónap után kezdtem el nézelődni, vásárolni stb. Nem babonából, csak valahogy akkor már biztosnak tűnt, ha baj, van akkor is életben maradhat és tényleg itt lesz velünk. MOst csak összeírtam mit kéne venni neki. Semmi más. Ja és egy pár hete átrendeztük a szobát, hogy elférjen a kiságya majd. Izgi lesz, mind a 4en együtt. De hát ekkora a lakás, ezt kell szeretni. Csak megoldjuk majd, sok jó ember kis helyen is elfér.
Megtaláltam a Zizus listát, amit a kórházba kellett vinni! (Bár Apa azt kérte, hogy ne legyen olyan sok ezalkalommal, mint akkor... Bár szerintem csak azért tűnt soknak, mert külön volt a két csomag, a baba+én hazajövős rucit én is előre összeraktam és aznap hozta be. És mindenből, amiből gondoltam, hogy kell majd még, elő volt készítve itthon és csak be kellett hoznia Apának. ) NA be is jelölöm, hogy mi az, amit használtam is...
Most valahogy úgy vagyok vele, hogy még nagyon félek a szüléstől -megnéztem Zita naplót, akkor amikor itt tartottam, ugyanígy féltem- bármilyen is lesz ezalkalommal. Nem olvastam most utána, Zitánál már zseni voltam, de valahogy úgy érzem, hogy akkor annyira tudtam mindent, anniyra természetes, hiperszuper bababarát szülésre készültem és abból nem sikerült és nagyon csalódás volt -hála Istennek a végeredmény a fontos és a kisasszony egészséges és gyönyörű volt-van.-, most valahogy nem veszek még az egészről tudomást, nem spirázom túl a dolgot. Talán pár hét múlva elindul ez a kíváncsiságom is. Még 3hónap.
SOTE2-re amik kellettek, MÁVnál nem tudom mi a helyzet még... Aki már tud valamit, az megírná, hogy miket kell bevinni, mit adnak stb.?
Szóval:
Azt mondta a szülésznő, hogy csomagoljuk két külön pakkba a szülőszobás és a gyermekágyas holmit, így is írom le Nektek.
Szülőszobás csomag
1. személyi igazolvány
2. apa adatai (szem.ig., szem.szám. , születési adatok stb.)
3. házassági anyakönyvi kivonat, amit ki kell kérni, hogy még minidig házas vagy, az eredeti nem jó, Önkormányzattól kell kérni, azt hiszem 1hónapig érvényes (kórháztól függ, hogy 1évesnél vagy 1hónaposnál frissebbnek kell lennie)
4. TAJ kártya
5. várandós könyv és minden lelet
6. borítékban szülésznő pénze (a dokinak állítólag a 6.heti kontrollon szokás odaadni)
7. 2 papucs (1zuhanyzós, 1mászkálós)
8. masszázsolaj (szerencse, hogy nem kellett használni, mert én kutyultam és iszonyat erős lett és allergiás kiütésem lett tőle később ) vagy krém
9. Apának papucs vagy új cipő
10. 1db koszolható hálóing vagy kinyúlt ócska póló11. vastag zokni a szüléshez
12. köntös
13. WC papír (megvonták a kórháztól)14. citrom, szőlőcukor, csoki ami töltetlen nincs benne darabos rész
15. 2törölköző
16. mosdószivacs vagy kis töri borogatáshoz
17. bimbóvédő krém, amit nem kell lemosni szoptatásnál
18. 1liter buborékmentes ásványvíz, de azt montda jobb,ha fél literes palackba visszük, azzal jobban lehet sétálni, kortyokat lehet inni, megkérdeztem a dokit és a szülésznőt is
19. Apának enni-innivaló, ami nem romlik és gyorsan meg tudja enni (én kekszet és müzli szeleteket tettem be, 1l rostos üdítőt)
20. Szülés utánra nekünk: keksz, ropi, szendvics, 1l rostos üdítő, POHÁR
21. tisztálkodási szerek,amit szerintem itt tudsz használni: tusfürdő, dezodor, fogkefe-fogkrém (felfrissítésként jó lehet)
22. wc fertőtlenítő kendő, wc papír ülőke- ez maga a kincs volt császár után a higiéniás körülmények közt!!!!-, nedves popsi törlőkendő23. lepedő a labdára (ki tudja ki izzadt előtted rajta, de a kórházban adnak)
24. PÁRNA, mert semmilyen nincs25. 2db teniszlabda, állítólag jó masszázshoz, ha elfárad Apa keze
26. vékony takaró(éjszaka hideg van a légkondi miatt azt mondta a szülésznő)
27. eldobható borotva
28. cseresznyamagos melegítő mini párna (ha jól emlékszem volt mikró, abban meg lehet melegíteni)
29. fényképezőgép+film/memóriakártya+akku feltöltve
30. TENA extra betét + eldobható vagy hálós bugyi nagy
Szerintem ebből a pakkból egy csomó mindent haza lehet majd vinni Apának rögtön a szülés után, talán ezért kell külön pakolni is...
Gyermekágyas csomag
1. Zewa Soft extra soft wc papír , legpuhább, bár ez engem nem érintett(rózsaszín pihe van a csomagoláson)
2. Zewa konyhai papírtörlő a legpuhább(valaki azt mondja ez jobban szívja a vért, mint a wc papír)
3. 1 nagyobb törölke, 3közepes törölke (ha koszos lenne, véres lenne, eleesne, külön egy a gát környéknek)
4. 3hálóing, ebből 1elől gombos a szoptatáshoz
5. köntös
6. melltartó betét, ha elindul a tejci
7. éjszakai betétek
8. TENA betét
9. wc ülőke, fertőtlenítő, nedves popsitörlő
10. vatta, papírvatta
11. papírzsepi12. instant szoptatós tea (Milupa)
13. Buborékmentes víz vagy folyadék (naponta 3-4l kell majd meginni)
14. szoptatós melltartó
15. szennyesnek nagy zacsik
16. mini hajszárító17. zselés mellhűsítő
18. zokni, bugyi, melegítő, ha ki kell menni
19. kés, villa, kanál, kis kanál, bögre, konyharuha, szalvéta
20. fejőgép (sterilizálva, név vagy monogramm alkoholos filccel rá)
21. bimbóvédő22. szoptatóspárna
23. VAS, ha eddig kellett szedni
24. jegyzetfüzet, toll
25. okos könyv, hogy utána tudj nézni dolgoknak
26. alkoholos filc (1hűtő van 5emberre...)
27. tisztálkodó szerek: +sampon, intim mosakodó, intim kendő, kicsi flakon mosószer
28. minden nap hozzanak Neked be enni-inni, mert a koszt nagyon kevés, tejed nem lesz tőle
29.naponta 4-5l folyadék kellett nekem, ásványvizet kevertem multiviataminos 100%ossal
Baba csomag
1. 1csomag eldobható pelenka újszülötteknek
2. babaolaj
3. popsikrém Sudocremet vittem, mert az a nagy melegben nem olvadt szét , de a csomagban amit kaptunk is volt egy kicsi minta belőle, az a fontos, hogy vékonyan kell kenni (annál hatékonyabb), sokági elég
4. 1csomag popsitörlő babáknak
5. pelenkázóra eldobható tetra pelus lap(Van DM-es kb. 800ft 10db, van Liberós is és Tenás is, 2-3darabot használtam) 6. hintőpor
7. 2cumisüveg névvel (ha nem akarod a bentit, ha muszáj)
8. sapi
9. cérnakesztyű vagy zokni (körme miatt)ebből kevés volt a kettő, mert mikor elvitték a babát mindig összekoszolták...
10. 3textil pelus
Ha van közte amivel nem értetek egyet bocsi, vagy esetleg tapasztalt anyukák tudják mi felesleges, mi kell még azt örömmel látnám.
Jesszus, ennyi cucc, tuti nem voltam magamnál, de nagyon nagyon nagyon alapos, mindenre felkészült első babás anyuka akartam lenni....
Pussz Sáfri