Új privát üzeneted érkezett!

elküldi nekem vki vikci iwiw elérhetőségét? nagyon szeretném megkukucskálni őket! tegnap voltam a szül.felkészítőn és voltunk szülőszoba látogatáson, de már este 9volt, így nem akartam szemtelenkedni a szobák környékén. azért kukkoltam, hátha a látom, de nem :(

Kép
zsani78

Sziasztok!

Apa itthon maradt betegállományban, a kötzeti dokit is csak felhívta, hogy írja ki, majd bemegy hértfőn, ha addig javul ha nem. Egész nap feküdt, csak enni jött ki velünk, meg 2percre mikor Zizu pancsizott, mert olyan szépen hívta. Sokkal szebben tartja már magát és azt mondta, hogy az állás és a fekvés már nem fáj. A régi gyógyszereit ismét szedi orvosi felügyelettel. NAgyon meg vagyok vele elégedve, nem ogauo pasiként, hanem igazi férj ill, apaként viselkedik most. :))) Remélem rendbejön a 4nap alatt... Van jó dokink, de megpróbálja előbb pihentetni, hátha, ha nem javul meg hétfőig, akkor felhívja és jöhetnek a szurik és lórugás gyógyszerek... Nagyon kemény a dokinő, de renbdetette tavaly is. Persze ez is magán, a közdoki miatt majdnem lebénult... Sajna nem szabad csontkovácsolni, kuruzslani stb, mert lebénulht olyan helyen rossz a gerince...

Én ma teljesen kész voltam, éjjel ZIta óránként kelt és cska úgy tudtam visszaaltatni, ha kivettem, karban, fotelban. Aztán 4kor elegem lett az x.dik kelésnél és közénk vettem. Persze arra vigyáztam, hogy Apát ne rúgja meg, ezért én fél oldalasan labíroztam az ágyon. Pocakosan még "csodásabb", mint egyébként. Aztán 7kor már kelt is. Nekem minden porcikám fájt.. Zita lázas volt, de semmi más jele nem volt, az előző esti hasmenésnek is nyoma veszett szerencsére. Egy kúp és olyan bvirgonc volt, mintha semmi baja nem lett volna. Aztán fél12kor el is aludt. Amíg aludt lementem a barátnőmékkel a piacra, mert úgy érzem szétrobbanok az idegességtől, ha nem mehetek valahova. Az eső kicsit lehűtött. :) Szerencsére férjecském nem vette észre mennyire aggódom főleg érte, még mondta is. Aztán megmondtam, hogy ez a látszat... Aztán elég lett és csináltam magamnak citromfű+levendula teát, az nyugtató és gondolom kismamák is ihatják. Azóta nem vagyok olyan feszült, elvégre Pöttömre is gondolnom kell, nem tesz jót neki a feszültség.. Most viszont megyek aludni, mert alig bírtam ki eddig ébren...
Király Zizu köhécsel... Jótéjt!

Puszi Nektek!!!

Sáfri

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

sáfri: sajnálom, hogy a férjednek kiújult a gerinc fájdalma. Remélhetőleg minél hamarabb meggyógyul, de feküdjön és pihenjen sokat, a gerinc probléma nem játék.
Zizut is biztos megviseli ez a "bolond" időjárás. Éjszaka én is 2 óránként fenn voltam :(

pepitanna: köszönöm érdeklődésedet megvagyunk. Pocaklakó néha nagyon-nagyon beindul és gyűri az oldalamat, de azért még elviselhető :)
Napjaink jól telnek, még festegetem a szobáját. Mesejelenetet festek a falra és még nincs teljesen kész, de remélem, hogy holnapra már azt mondhatom, elkészültem vele. Kicsit későn kezdtem hozzá, féltem is, hogy nem fejezem be :)

Tegnap voltunk CTG-n, minden rendben van. Méhszájam még mindig 1 ujjnyi.
Épp ma beszéltem meg kis pocaklakómmal, hogy nem bánnám, ha jövőhéten úgy gondolná szeretné megnézni a világot kívülről is :) A válasza egy erőteljes rugdosás volt :D

Kép
pronny

megtaláltam őket, jajj de szép baba! :)

Kép
zsani78

Sziasztok!

Sáfri - Rettenetsesn sajnálom a párodat és kívánom, hogy renfbejöjjön lórúgások nélkül. Zizunak jobbulást! ismerős a szitu Szabi is beteg.

Pronny - 2 óránkénti ébredés - már szokatat a bébid az éjszakázáshoz! :wink: Hátáha tényleg kibújik a jövő héten.

Pepitanna - Jaj, annyira édes lehet Panni! Akkor is olyan cukorfalat volt, amikor a vérnyomásmérőt vittük vissza. Hogy én gyönyörű???? :roll: Hát, köszi, aranyos vagy. Egyáltalán nem éreztem magam annak. Én csak arra emlékszem, hogy Te sugároztál a boldogságtól, én meg irigykedtem, hogy Neked már ott van Panni és szörnyülködtem a táskalopás miatt. Remélem most nem lesz semmi ilyesmi!
Én is hiszem, hogy mindent meg kell beszélni a gyerekekkel, akármeilyen aprók is, mert ötbbet megértenek a körülöttük zajló vilgából, mnt azt mi buta "fölnőttek" gondolnánk. Biztosan Panni is pontosan tudja ki az a tesóbaba. :D

Képzeljétek tegnap elvittem Szabit orvoshoz, mert a hétfői oltás óta nemhogy elmúlt volna a láza és az orrfolyás, köhögés, hanem rosszabbodott. Kiderült, hogy vérvörös a torka és a jobb fülén kezdődő középfülgyulladás van. A doki rá se ismert. Azt mondja, hát ez nem az a gyerek akit én hétfőn oltottam. Hozzá tartozik, Szabi még sosem volt ennyire beteg. Volt már náthás, lázas, de ilyen még soha. Éjjel kb. annyit alszunk, mint amennyit vígasztaljuk. Minden köhögés után fájdalmas sírás. Olyan rossz őt így látni. Egész nap csak fekszik, próbál aludni, de max 20 percet sikerül neki. Folyamatosan kell hogy szóljon a Bebe tv, mert csak az tereli el a figyelmét. Pedig egyébként nem igazán szoktunk tv-zni. Szinte semmit sem eszik, de legalább inni iszik. Kapott antibigyót (pedig a mi dokink homeopata, csak akkor ír gyógyszert, ha nagyon muszáj). REmélem használ és hamar meggyógyul, mert ez így embertelen.

Ktc - Végre elolvastam a szülésörténtetedet! Gyönyörű és megható! Nagyon ügyes voltál! Minden elismerésem!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Mielőbbi gyógyulást kívánunk Szabinak!!

Uccu: Ha olvasol, akkor légyszi nézd meg a privát üzeneteidet, mert írtam neked pár napja!!!
lamme

Csajok segítsetek! Dokink magánrendelőjében van ultrahang? Milyen telefonszámon lehet oda bejelentkezni? SOS
toldikrisztina

Igen, a dokink magánrendelőjében van ultrahang készülék.
www.drspanik.hu honlapon megtalálsz mindent.

Kép
pronny

Sziasztok,

tegnap végre elkészültem a babaszobával.
Ilyen lett a festés, amivel sikerült elszórakoznom egy kicsit.

Kép

Kép
pronny

Pronny - nagyon szép a szoba. :) Te csináltad? Nagyon ügyes vagy.
Köszi az információt.
toldikrisztina

Sziasztok!

Lamme - Köszönjük!

Kriszta - Minden rendben????

Pronny - Nagyon szép lettt a fal! Gratulálok, nagyon ügyes vagy!

Friss hírek: ÉJJEL 1-KOR JÖTT AZ ÜZENET PEPITANNÁTÓL - "SPÁNIK NEW YORKBAN RAGADT AZ IZALNDI HAMU MIATT, ÉN A SZÜLŐSZOBÁN!"
Azóta beszéltünk telefonon. Nincsenek fájásai, de a magzatvíz folydogál, a doki pedig a Kennedyn várja a felszállási engedélyt. Nagy eséllyel császár lesz Aszódi doktornővel, mert még nem elég erős a régi heg. Mára babázást ígérnek neki. Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen! Hozom majd híreket.

Akinek mára van/volt időpontja a dokihoz, ne siessen! :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - köszi a híreket, drukkolunk Annának. :D
Nincs teljesen minden rendben, sajnos napokon belül egy nőgyógyásznak jó lenne megnéznie. :(
toldikrisztina

bettyna: köszönjük a híreket! pepitannának nincs kicsit korán??? vagy én emlékszem rosszul?
természetesen gondolunk rá, szorítunk nekik, rengeteg +++++++++++++++++, hogy minden rendben legyen!!!

Kép
zsani78

bettyna: köszi a híreket pepitannával kapcsolatban.
Drukkolok neki, hogy minden rendben legyen. Szegénynek kicsit hamar indult ez az egész, még csak 36 hetes. Biztos ezek a ronda frontok.
Ha tudsz valamit, jelezd légy szíves.

Dokink jól megjárt. Ki tudja mikor fog tudni haza jönni. Ez így elég gáz. :(

toldikriszta: igen, én csináltam a képet. Saját kezemmel rajzoltam és festettem ki :)

Kép
pronny

Pepitanna sms-e:
"9.20-KOR MEGÉRKEZETT P. FANNI 2600 GRAMMAL ÉS 50 CM-EL! JÓL VAGYUNK!"

Kicsit korán érkezett Fanni, de a lényeg, hogy minden rendben.
Szívből gratulálunk és a legjobbakat kívánjuk nekik!

Kriszta - Menj be a kórházba! Ha gond van biztos megnézik soron kívül! Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly!

Talán hamarosan megindul a légi közlekedés és haza tud jönni a dokink!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sikerült beszélnem a doki asszisztensével, szerdán még mindig nem lesz. Így a Debreceni dokit ajánlotta helyette, muszály valakihez elmennem, nem tudok még 1 hetet várni, így szerdán 1/2 4-re kaptam időpontot. Bár nem egyikötök írt a Debreceni dokiról hogy nem volt igazából megelégedve vele, vagy rosszul emlékszem?

Pronny - nagyon ügyes vagy. :)
toldikrisztina

Gratulálok Fanni érkezéséhez, jó egészséget és a legjobbakat kívánom nekik.

Kép
pronny

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK FANNY ÉRKEZÉSÉHEZ! BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCSIT KÍVÁNUNK NEKIK!!!!!

Kép
zsani78

Gratulálok Fanni születéséhez, jó egészséget és sok tejcit kívánok. Pusza
toldikrisztina

Sziasztok!

Pepitanna: Gratulálunk Fannihoz! Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk nektek!

Kriszta: Remélem nem lesz semmi gond veled!

Bettyna: Hogy van Szabi?

Pronny: Nagyon szép lett a szoba, ügyes vagy! :wink:
lamme

Lamme - Köszi, már egy kicsit jobban. Már nem csak fekszik egész nap és nem is lázas egyfolytában, de az evés még mindig nem megy, csak teljesen pépeset és egy-egy köhögés is nagyon fáj neki.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

íme a kisasszony... :)

üdv, egy boldog apuka :)

Kép Fannika

Kép
Kép
pepitanna

Kedves boldog apuka! :lol:
Szívből gratulálunk, gyönyörű a kisasszony!!!!!!!! Üdvözöljük anyukát is, egészséget, sok-sok tejcsit kívánunk! Vigyázzatok magatokra!

Kép
zsani78

Nem csodálom,hogy boldog az apuka! Gyönyörű a kis Fanni! Gratulálok! Vigyázz rájuk!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Tudom már nagyon rég nem jártam erre, a mostaniak közül pedig szerintem senki nem ismer!
Elöször is szeretnék gartulálni a babákhoz! Pepitaanna neked külön! Nagyon szép baba Fanni!

Kriszta! Téged pedig szeretnélek megnyugtatni! Szerintem nagyon kedves, szimpatikus doki a Debreczeni doki. Nekem ő csinálta 1 hónapja az átjárhatósági vizsgálatomat, és nagyon figyelmes, kedves volt! Ugyhogy nyugodtan menjél hozzá! Csak ajánlani tudom.

Rólam. Nekem ebben a hónapban lesz inszeminációm, mert sajna még mindig nincs baba, és mostmár az okot is tudjuk. Megölöm apa spermáit. A doki azzal magyarázta, hogy valószínű allergiás vagyok rá, és szervezetem ezért öl. ÉÁn azt gondolom, hogy a fő ok a méhenkivüli lehet, és az, hogy még nem tudtam igazán feldolgozni azt ami akkor történt. Bár szorítok, hogy a dokinak legyen igaza, és az inszemmel összejöjjön a baba! Aztán mehetek vissza Spánikhoz! :lol:
Mindenkinek kívánok további zökkenőmentes boldog babavárást. Majd jövök még, és remélem jó hírrel!

aviubi

Boldog Apuka!
Gratulálok Fannihoz, nagyon szép baba. :D Én is üdvözlöm az anyukát, jó egészséget kívánok az egész családnak.
toldikrisztina

Pepitaniának szívből gratulálunk mi is!Gyönyörű a kislányod.

Köszönjük a gratulációkat.

Néhány kép Marciról.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pepitanna nagyon szép a kislányod, gratulálok a boldog apukának is :D

Vikci:
hogy vagytok? Tesó puszis kép nagyon édes, de a többi és szép.

Kép
pronny

Sziasztok!

Pepitapuka :D : Neked is gratulálok a pici Fannihoz, nagyon szép kislány. Sajnos eddig csak fényképen láttam Pannit, de szerintem már most nagyon hasonlít rá a kistesó :wink:

Vikci: Még egyszer sok boldogságot nektek is Marcihoz! Hihetetlenül szép kisbaba!!!

Aviubi: Örülök, hogy bejelentkeztél! Srácok hogy vannak? Párodnak milyen az új hely (bár már nem is annyira új)? Drukkolok, hogy az inszem sikerüljön!

Mi alapvetően jól vagyunk, bár bölcsi után a gyerekorvoshoz vezetett az utunk, mert Niki szeme tiszta váladék volt. Kötőhártyagyulladás :( De a lényeg, hogy már az első cseppek után látványos volt a javulás, és a kedve is jó, vidám, játszik :) Vivi meg újra hordja a szemüvegét, bár szerintem ez sem lett jól belőve.... Szerencsére ő jól van, remélem nem kapja el a trutyit Nikitől...
lamme

Pepita: gratulálunk a kisasszonyhoz, jó egsézséget, boldogságot és jelenleg sok tejcit kívánunk Neki! Gyönyörű!!!

Vikci: olyan gyönyörű Marci baba is!!!!! Gratulálunk még egyszer! A tesós puszis csodás lehet...

Apa állapota változatlan, ráadásul lelkileg is nagyon kikészült mára, hogy cserbehagyta a kollégáit (csüt. szállítás van és az ő részét is a többieknek kell csinálni most) és cserben hagyott engem. Nem tudom, hogyan vidítsam fel, de jó lenne valami már... Az a baj, hogy lejönni se tud sétálni,pedig ma mnagyon szép idő volt. Sajnos attól, hogy hétfőn átment Óbudára a körzetihez kikészült a dereka... És az 1óra volt oda vissza, nemhogy 8óra meló és utazás. A számítógépet csak messziről nézheti fekve, nemhogy dolgozzon rajta.
Zita iszonyat nyafis, hol folyik az orra, hol nem. Az elmúlt napokban korán kelt, de keveset aludt délután. Ma végre visszatért a 3órához. Volt egy idő amikor fél óra volt, na attól megőrültem. Remélem nem lesz beteg. Nem tudom mikor kéne elkezdeni porszívózni a nóziját, mert orcsepp+tengervíz egyelőre elég, néha folyik, de nincs bedugulva... Lehet csak a fogától? Egyfolytában nyálzik is, meg rág mindent, a hátdó örlők jönnek már...
Mindemellett nekem még gondolatom se volt pocaklakó várásra... Azért remélem júliusig kitombolja magát a vulkán és haza tud érni Doki bácsink,mire Pöttöm érkezik, ő meg nem akar előbb jönni... Nagyon szép a festés a baba szobában, már nem tudom ki csinálta. Ti hogy álltok a baba várással? Én Zizuval csak a 6.hónap után kezdtem el nézelődni, vásárolni stb. Nem babonából, csak valahogy akkor már biztosnak tűnt, ha baj, van akkor is életben maradhat és tényleg itt lesz velünk. MOst csak összeírtam mit kéne venni neki. Semmi más. Ja és egy pár hete átrendeztük a szobát, hogy elférjen a kiságya majd. Izgi lesz, mind a 4en együtt. De hát ekkora a lakás, ezt kell szeretni. Csak megoldjuk majd, sok jó ember kis helyen is elfér.
Megtaláltam a Zizus listát, amit a kórházba kellett vinni! (Bár Apa azt kérte, hogy ne legyen olyan sok ezalkalommal, mint akkor... Bár szerintem csak azért tűnt soknak, mert külön volt a két csomag, a baba+én hazajövős rucit én is előre összeraktam és aznap hozta be. És mindenből, amiből gondoltam, hogy kell majd még, elő volt készítve itthon és csak be kellett hoznia Apának. ) NA be is jelölöm, hogy mi az, amit használtam is... :) Most valahogy úgy vagyok vele, hogy még nagyon félek a szüléstől -megnéztem Zita naplót, akkor amikor itt tartottam, ugyanígy féltem- bármilyen is lesz ezalkalommal. Nem olvastam most utána, Zitánál már zseni voltam, de valahogy úgy érzem, hogy akkor annyira tudtam mindent, anniyra természetes, hiperszuper bababarát szülésre készültem és abból nem sikerült és nagyon csalódás volt -hála Istennek a végeredmény a fontos és a kisasszony egészséges és gyönyörű volt-van.-, most valahogy nem veszek még az egészről tudomást, nem spirázom túl a dolgot. Talán pár hét múlva elindul ez a kíváncsiságom is. Még 3hónap.

SOTE2-re amik kellettek, MÁVnál nem tudom mi a helyzet még... Aki már tud valamit, az megírná, hogy miket kell bevinni, mit adnak stb.?

Szóval:

Azt mondta a szülésznő, hogy csomagoljuk két külön pakkba a szülőszobás és a gyermekágyas holmit, így is írom le Nektek.

Szülőszobás csomag

1. személyi igazolvány
2. apa adatai (szem.ig., szem.szám. , születési adatok stb.)
3. házassági anyakönyvi kivonat, amit ki kell kérni, hogy még minidig házas vagy, az eredeti nem jó, Önkormányzattól kell kérni, azt hiszem 1hónapig érvényes (kórháztól függ, hogy 1évesnél vagy 1hónaposnál frissebbnek kell lennie)
4. TAJ kártya
5. várandós könyv és minden lelet
6. borítékban szülésznő pénze (a dokinak állítólag a 6.heti kontrollon szokás odaadni)
7. 2 papucs (1zuhanyzós, 1mászkálós)
8. masszázsolaj (szerencse, hogy nem kellett használni, mert én kutyultam és iszonyat erős lett és allergiás kiütésem lett tőle később :)) vagy krém
9. Apának papucs vagy új cipő
10. 1db koszolható hálóing vagy kinyúlt ócska póló
11. vastag zokni a szüléshez
12. köntös
13. WC papír (megvonták a kórháztól)14. citrom, szőlőcukor, csoki ami töltetlen nincs benne darabos rész
15. 2törölköző
16. mosdószivacs vagy kis töri borogatáshoz
17. bimbóvédő krém, amit nem kell lemosni szoptatásnál
18. 1liter buborékmentes ásványvíz, de azt montda jobb,ha fél literes palackba visszük, azzal jobban lehet sétálni, kortyokat lehet inni, megkérdeztem a dokit és a szülésznőt is
19. Apának enni-innivaló, ami nem romlik és gyorsan meg tudja enni (én kekszet és müzli szeleteket tettem be, 1l rostos üdítőt)
20. Szülés utánra nekünk: keksz, ropi, szendvics, 1l rostos üdítő, POHÁR
21. tisztálkodási szerek,amit szerintem itt tudsz használni: tusfürdő, dezodor, fogkefe-fogkrém (felfrissítésként jó lehet)
22. wc fertőtlenítő kendő, wc papír ülőke- ez maga a kincs volt császár után a higiéniás körülmények közt!!!!-, nedves popsi törlőkendő23. lepedő a labdára (ki tudja ki izzadt előtted rajta, de a kórházban adnak)
24. PÁRNA, mert semmilyen nincs25. 2db teniszlabda, állítólag jó masszázshoz, ha elfárad Apa keze
26. vékony takaró(éjszaka hideg van a légkondi miatt azt mondta a szülésznő)
27. eldobható borotva
28. cseresznyamagos melegítő mini párna (ha jól emlékszem volt mikró, abban meg lehet melegíteni)
29. fényképezőgép+film/memóriakártya+akku feltöltve
30. TENA extra betét + eldobható vagy hálós bugyi nagy

Szerintem ebből a pakkból egy csomó mindent haza lehet majd vinni Apának rögtön a szülés után, talán ezért kell külön pakolni is...

Gyermekágyas csomag

1. Zewa Soft extra soft wc papír , legpuhább, bár ez engem nem érintett(rózsaszín pihe van a csomagoláson)
2. Zewa konyhai papírtörlő a legpuhább(valaki azt mondja ez jobban szívja a vért, mint a wc papír)
3. 1 nagyobb törölke, 3közepes törölke (ha koszos lenne, véres lenne, eleesne, külön egy a gát környéknek)
4. 3hálóing, ebből 1elől gombos a szoptatáshoz

5. köntös
6. melltartó betét, ha elindul a tejci
7. éjszakai betétek
8. TENA betét
9. wc ülőke, fertőtlenítő, nedves popsitörlő

10. vatta, papírvatta
11. papírzsepi12. instant szoptatós tea (Milupa)
13. Buborékmentes víz vagy folyadék (naponta 3-4l kell majd meginni)
14. szoptatós melltartó
15. szennyesnek nagy zacsik
16. mini hajszárító
17. zselés mellhűsítő
18. zokni, bugyi, melegítő, ha ki kell menni
19. kés, villa, kanál, kis kanál, bögre, konyharuha, szalvéta
20. fejőgép (sterilizálva, név vagy monogramm alkoholos filccel rá)
21. bimbóvédő
22. szoptatóspárna
23. VAS, ha eddig kellett szedni
24. jegyzetfüzet, toll
25. okos könyv, hogy utána tudj nézni dolgoknak
26. alkoholos filc (1hűtő van 5emberre...)
27. tisztálkodó szerek: +sampon, intim mosakodó, intim kendő, kicsi flakon mosószer
28. minden nap hozzanak Neked be enni-inni, mert a koszt nagyon kevés, tejed nem lesz tőle

29.naponta 4-5l folyadék kellett nekem, ásványvizet kevertem multiviataminos 100%ossal

Baba csomag

1. 1csomag eldobható pelenka újszülötteknek
2. babaolaj

3. popsikrém
Sudocremet vittem, mert az a nagy melegben nem olvadt szét , de a csomagban amit kaptunk is volt egy kicsi minta belőle, az a fontos, hogy vékonyan kell kenni (annál hatékonyabb), sokági elég
4. 1csomag popsitörlő babáknak
5. pelenkázóra eldobható tetra pelus lap(Van DM-es kb. 800ft 10db, van Liberós is és Tenás is, 2-3darabot használtam)
6. hintőpor
7. 2cumisüveg névvel (ha nem akarod a bentit, ha muszáj)
8. sapi
9. cérnakesztyű vagy zokni (körme miatt)ebből kevés volt a kettő, mert mikor elvitték a babát mindig összekoszolták...
10. 3textil pelus

Ha van közte amivel nem értetek egyet bocsi, vagy esetleg tapasztalt anyukák tudják mi felesleges, mi kell még azt örömmel látnám. :)

Jesszus, ennyi cucc, tuti nem voltam magamnál, de nagyon nagyon nagyon alapos, mindenre felkészült első babás anyuka akartam lenni....

Pussz Sáfri

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Gratulálok a gyönyörű újszülöttekhez, hogy itt minden picur mennyire szépséges! :lol:

Pepitanna lehet tudni, hogy mitől kezdett el szivárogni a magzatvíz? Volt valami előjele? Végül Aszódi dr. segédkezett?
vumenke

Vikci - gyönyörűek vagytok. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Lamme - Sajnálom Nikit. Remélem gyorsan rendbejön a szeme. Én a Naphegy optikába vittem Szabit babaszemésztre Budára. Nagyon profik, ha gondolod vigyétek el Vivit. Egy rossz sezemüveg többet árt, mintha nem is lenne.

Aviubi - De jó hogy hallani rólad újra! Allergiás vagy apa spermájára??? :shock: Te jó ég! Ilyenről még nem is hallottam. Nagyon szorítok, hogy sikerüljön a beültetés!

Vicki - Nagyon helyes kis pasi Marci!!!! A puszis kép tényelg nagyon megható!

Sáfri - Nálatok se túl rózsás a helyzet. Nem semmi listád volt! Tényleg alaposan felkészültél. :wink: Mikor Szabit vártuk (október 18-ra voltam kiírva) kb. augusztusban kezdtünk igazán vásárolgatni. Előtte csak összegondoltam és keresgéltem a dolgokat. Mivel nekem az egész nyaram szabad volt (tanáréknál van nyári szünet :wink: ) minden hétre kitaláltam vmit, hogy hova megyek, mit csinálok. Persze minden Szabi körül forgott. Nem akartam túl korán berendezkdeni, mert akkora bba bolondultam volna bele, hogy nézem az üres kiságyat nap, mint nap a baba meg még sehol. Így ezt az utolsó pillanatra hagytuk.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

vikci: nagyon helyesek vagytok, Marci baba is nagyon széééépppp!!! és tesóbaba-puszi :) ha lesz kedved-időd-energiád és úgy gondolod, akkor megosztod majd velünk a történteket???
azt szeretném megkérdezni, h mégis saját ruhában van bent a csöppség???? látom, h születéskor a kórházi van rajta, de a többit gondolom ti vittétek be. szerdán voltam szül.szoba látogatáson, de azt mondták, h a kicsinek ne vigyünk semmi ruhát, mert távozásig a kórházi lesz rajta! (sajnálom, h múlt akkor nem csatangoltál a folyosón, szívesen meglestelek volna benneteket)

sárfi: én felírtam a listát, ami ki van függesztve a szülőszobán, ma megpróbálom bemásolni ide!

Kép
zsani78

Sziasztok!

csak gyorsan beírom Sáfri hozzászólásához, hogy hintőport és popsikrémet kaptunk haza is hozhattuk. Így mi megvettük de nem kellett volna. Most ez jutott gyorsan eszembe.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsani,

babruhát adnak ott, de elég ócskák. Mindenesetre ki lehet bírni. :-) Én is sajnálom, hogy nem taliztunk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sáfri,

most nincs már erőm, de a szülőszobára tuti nem kell ennyi minden. Én is most sokkal kevesebb cuccot vittem magammal és elég volt. A szülőszobán ahálóinget és a wc papírt használtam- + a homeót és a gátolajat.

a babának érdemes bevinni még egy kisplédet

most sírás van mennem kell

még majd igyekszem érdemben átnézni a dolgokat

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Megjártam Debreczeni dokit, nagyon kedves volt, alaposan kikérdezett, és válaszolt minden kérdésemre, sőt mondta ha bármi kérdésem van, tegyem fel bátran.
Megvizsgált, majd csinált egy ultrahangot. Közölte, hogy a bal oldali petevezetékemben, 2 db ciszta van, ami sajnos okozhatja a menszesz elmaradását. Most végül is abban maradtunk, hogy levettek 2 kéncső vért, ami szerdán lesz kész, és abból kiderül talán valami. Az egyiket azért hogy megnézzék esetleg nem e terhesség van még is, a másikból pedig igazából daganatos dolgokat néznek. Hát nem vagyok nyugodt, messze van még ismét szerda. :cry:
De közölte, hogy ha esetleg elkezd görcsölni a hasam vagy nagyon feszit azonnal írány a korház.
Vasárnap talán hazajön a dokink is, legalább is azt mondták.

Sáfri - Nektek továbbra is jobbulást kívánok.
Szép hosszú listád van. 2008-ban amikor én szültem egyáltalán nem lehetett a babának ruhát vinni, legalább is közölték, hogy nem tudják biztosítani, hogy tuti vissza kapjuk. Mert amikor beviszik a babákat fürdeni, a ruhákat egy kupacba dobálják, nem tudnak válogatni.
A babának pelenkát vinni kellett, de minden más volt (popsi krém, hintőpor, köldök ecsetelő). Én még textil pelenkát vittem be.

Lamme - Nikinek jobbulást :). Megszoktad már a munkahelyedet teljesen?
toldikrisztina

Sziasztok,

mi is jártunk tegnap orvosnál. A CTG jó lett, habár kicsi fiam tegnap nem volt túl együttműködő. Magzatvíz rendben és a köldökzsinórban az áramlás is jó, szerencsére.
Úgy tűnik pocaklakó egyenlőre még jól érzi magát odabenn. :D

Annyit pontosítanék a dokink hazaérkezésével kapcsolatban, legalábbis nekünk a Bea azt mondta, hogy a legutolsó információ szerint vasárnapig hazaérkezik, de az is lehet, hogy hamarabb. Mindent megtesz, hogy minél előbb itthon legyen.

Kép
pronny

Pronny - jól látom hogy Te is Dunakeszin laksz?
Te hol voltál orvosnál tegnap?
toldikrisztina

Igen, én is Dunakeszin lakom.

Ugyanott voltam orvosnál tegnap, ahol te.
Reménykedtem benne, hogy lesz már a dokink, de még mindig a Debreczeni dokival randiztam :-)

Kép
pronny

Merre laksz, hány órakor voltál a dokinál?
toldikrisztina

Merre laksz Dunakeszin, már régóta itt laksz? Hány órakor voltál a dokinál?
toldikrisztina

Az Alagliget II. lakóparkban lakunk most már 3 éve.
Sajnos egyenlőre egy társasházban, de szeretnénk egy kis kertes házikót egyszer.

Tegnap 16:00-ra mentünk a dokihoz.

Kép
pronny

Akkor láthattuk egymást, nem Ti jöttetek be az ajtón amikor én egy kis fiúval ott álltam a Bea előtt? Én 1/2 4-re mentem a dokihoz. Az unokaöcsémmel voltam, mert nem akartam hogy anyukám 3 gyerekre vigyázzon, így a tesóm nagyobbik fiát magammal vittem.
Nem lakunk "messze" egymástól, én a viztorony közelében lakom.
Egyszer ha van kedved összefuthatnánk? :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, hogy tudjam jól vagytok!

Na úgy látszik mi kifogtuk Spánik négy nyugis hónapját. Ugye tavaly augusztusban váltottam rá, és decemberben születtek a bébik. Ez az éve nem valami jól kezdődött neki, már ami a műtétet és ezt a légtér lezárásos balhét illeti. Gondolom a kismamái nem repesnek a kimaradástól. Kalandos élete van, annyi szent!
Én mióta megszültem, szinte ki se moccanok itthonról, bár kalandban így sincs hiány :)
Jól vagyunk. A srácok ma pont felváltva alszanak. Gergő nagyon ügyes, egyedül eljátszik, sokat elücsörög és zörög a babakönyvével. Csak akkor nyűgös, ha éhes vagy álmos, vagy valami fáj. Bálint már nem ennyire nyugis baba, sokkal inkább igényli a társaságomat. Beszélek neki, ő pedig csak vigyorog édesen :) Oly távoli már a terhesség és a szüléssel kapcsolatos herce-hurcák. Mégis, van egy csík a hasamon, ami Spánik kézjegye.
Fura ez nem? Nálunk ugye van négy gyerek, akiket három különböző ovrosnál szültem. Mindegyikre jól emléxem, sose fogom elfelejteni a szüléseimet, a dokikat, pedig nekik csak egy vagyunk a sok közül. Gondolom ők a legextrémebb esetekre emlékeznek csak, vagy épp a legszomorúbbakra. Jó, hogy a mi esetünk csak egy tucat ilyen szülési élmény közé rakható, mert ez azt jelenti, hogy nem volt gond!

Pepitanna: hú micsoda fejlemények. Örülök, hogy jól vagytok. GRATULÁLOK én is a kicsi Fanni babához. Nagyon szép kislány :)

Vikci: Marci baba is nagyon édes :)

Sáfri: férjednek jobbulást kívánok!

Szép estét!

Kata
labkat

Kriszta: valóban láthattuk egymást, mi jöttünk, amikor te ott álltál a Bea előtt egy kisfiúval :-)
Micsoda véletlen.

Valóban nem lakunk túl "messze" egymástól. kb: 3 km lehet :D

Egyszer majd összefuthatunk, majd megbeszéljük.
Most egyelőre biztos, hogy nem, de majd nyáron, mikor már manócskám is nagyobb lesz, akkor biztosabb a dolog :D

Kép
pronny

sáfrinak: nos, ezt a listát függesztették ki a szülőszobán:
hálóing (fődoki szerint legalább 4-5 db)
papucs (apukának is, mert nem mindíg van zacskójuk a cipőkre)
fehérnemű (javasolt az eldobható tena)
köntös
törülköző
tisztasági és szárnyas betét - nagy méret
tusfürdő
wc papír
fogkefe-fogkrém
pohár, szívószál
szénsavmentes víz
citrom, szőlőcukor
újszülött pelenka
elvileg a kicsinek nem szükséges ruha, kivéve a kis kesztyűt, azt nem adnak

papírok: terhes kiskönyv, lehetőleg összes lelet, vérkép, vércsoport, HbsAg eredmény, streptococcus lelet (ezt állítólag utolsó hetekben csináltatják és oda kell rá figyelni, h meglegyen. ha nincs, akkor feltétlen kapsz antibiotikumot, ha tetszik, ha nem), 360napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy közjegyző előtt tett apasági nyilatkozat.

a doki felvetette a dianatal krém nevét, állítólag segíti a könnyebb, gátvédelmi szülést (bár garantálni nem tudják ezzel sem a vágás elkerülését) én most nézegetem neten, de sajnos nagyon drága: 30ezer ft. hallott esetleg vki róla? vagy van vkinek tapasztalata?

Kép
zsani78

Sziasztok! Micsoda hírek! Pepitannáéknak nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi, nem lesz időm mindenkire reagálni, bár elolvastalak titeket. A betegeskedő kicsiknek és nagyoknak egyaránt gyógyulást kívánok!

Mi jól vagyunk, csak még mindig időhiányban szenvedek. Továbbra is Bori osztja be a napot a óvodával, így Emő alkalmazkodik - már amennyire sikerül. Férjem újra teljes időben dolgozik, így egész nap én vagyok a csajokkal. Sok mindent meg tudok csinálni, csak főzni nem, az még csak segítséggel megy.

Bori amellett, hogy szereti nagyon a húgát, követeli a figyelmet is, úgy sajnálom, hogy még ha időm lenne s vele játszani, türelmem hamar elfogy. Ugyanis csak azt lehet vele játszani, amit ő kitalál, másban nem vesz részt (talán nem is érti) - ez pedig főként fel-le pakolás, és képek megnevezése orrvérzésig. Délutánonként játszóterezni szoktunk, ilyenkor Emő kendőben van, hogy Borival tudjak labdázni, homokozni stb.

Emőke 2 hónaposan 4570g és 54 cm, igazi hurka-Gyurka. :D Az elalvással még mindig vannak gondok, mert még gyakorta túlfárad a túl nagy érdeklődésben, de ilyenkor is segít a kendő, ill. egyre ügyesebben alszik el már anélkül is a karomban. Éjszakák tűrhetőek, 3-3 órákat már tudok aludni.

Dokinkhoz május 3-ra kaptam új időpontot, az már 12 hetes kontroll lesz - nem gáz az? Máshoz nem szívesen mennék, panaszom meg nincs.

Na, most megyek, vár az éjszakai műszak.
ktc

Labkat - örülök hogy benéztél, és hogy jól vagytok. :D

Pronny - persze, hogy a szülés után, amikor már megerősötettek akkor majd megbeszélünk egy sétát. :D

Sáfri - én az eldobható bugyit használtam a kórházban, pedig én a császár miatt annyira nem véreztem, de még is jobb volt.

Cosmoról nem tud valaki valamit, hogy mi van vele, már nagyon régen nem volt itt?
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?