Új privát üzeneted érkezett!

Bévi ez szép,én ilyent vettem viszont:
Kép
kihajtogatva takaró.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi igen igazad van ezért is ítéltem el mindig azokat a butikosokat akik átvágják a kismamákat mivel elkérnek érte egy halom pénzt azért amit ők szarért vettek meg nah ezen lehetne mazsolázni de nem érdemes.Kínai ruha van azért külömbség köztük a török az elég jók de a kínai az nagyon rossz minőség és sajnos sok műanyag van benne.
Ez az pólya is jó a sógornőm imádta benne etetni a 2 gyerekét akkor még én vittem neki a boltból,de míg kicsik voltak elég sokat kicsusztak belőle,és a kórházban nálunk ezeket nem fogadják el csak a zsinórost amit meg lehet kötni.
Új dolgokat akarok én is mindenből pár ruhát szeretnék venni használtan ami márkás és jó az anyaga ezeket 90 fokon mostam ki fertőtlenítés miatt de mást mindent veszünk kapunk és maradt a boltból.De a párom nem tudja vettem használt ruhát ő nem szereti.
Ircsi téged meg teljesen megértelek a ruhákkal kapcsolatban sokat küzdötettek érte a legjobbat akarjátok mindenből érthető...

Kép
bévi

A vizeletnél:
Laphámsejt: 47.09 < 10.00
Baktérium: 6160 < 1000

Vérkép:
megjegyzés haemotológia Alvadékos

Na ehhez szóljatok valamit, nekem kínai! :shock:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Hmmm Clarika nem értek hozzá sajnos de talán Ircsi majd segít remélhetőleg semmi baj nincs.

Kép
bévi

Bévi
Manapság a hazavitelhez nem kell pólya!!!!
Főleg, aki autóval hosszabb távra viszi, hogy köti be a babát pólyában a bébi ülésbe????
És remélem, hogy aug-ban, mikor hazahozzuk a babáinkat, nem lesz olyan hideg, hogy annyira be kelljen bugyolálni :wink:
Egyébként a folyamatos stressz, csökkenti a szervezet védekező képességét!

Clarika
Szoktam laboreredményeket nézni :wink:
Mi lett csillagos? Mennyi az érték?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A vérkép nyilván a "csodás"levételi technika miatt lett alvadékos... (bealvadt mire bekerült a csőbe,sokszor jártunk így):evil: Vizelet: fel vagy fázva? Valami bakt.van benne...

Bévi nálunk nem kell a pólya kötelezően úgy tudom.És én nem is igen akarok,aug-i baba megsül benne attól tartok.de még alakul.Köztes megoldásnak vettem ezt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="lombikbaba"]B írta:lombikbabaévi
Manapság a hazavitelhez nem kell pólya!!!!
Főleg, aki autóval hosszabb távra viszi, hogy köti be a babát pólyában a bébi ülésbe????
És remélem, hogy aug-ban, mikor hazahozzuk a babáinkat, nem lesz olyan hideg, hogy annyira be kelljen bugyolálni :wink:
?

egyetértünk :wink:

evilany

[quote="clárika"][ írta:clárikau]A vizeletnél:
Laphámsejt: 47.09 < 10.00
Baktérium: 6160 < 1000

Vérkép:
megjegyzés haemotológia Alvadékos

Na ehhez szóljatok valamit, nekem kínai! :shock:

Vérkép
meg kell ismételni, mert nem tudták a mérést elvégezni!

Vizelet... nem kell ezzel foglalkozni! Valószínűleg külső szennyeződés eredménye (a gát, a pohár, a kémcső nem steril....)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nem vettem észre magamon semmit....nem csíp, meg semmi....
A védőnő nézte csütörtökön, nem volt vele semmi!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Katust valami szép rugiban fogjuk hazahozni. Nekem az sokkal fontosabb, hogy teljes biztonságban tudjam!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vérkép
meg kell ismételni, mert nem tudták a mérést elvégezni!

-Ezt ugyan nem ismétlik meg! Abba 100%ig biztos vagyok!
Úgy elintézte a karom, hogy nem tudom kihajtani, na meg jól belilult, bedagadt!!!!!

Clárika
Kép
clárika

Védőnő csak cukrot,fehérjét néz benne. de vszínű tényleg gáttájékról került be baci. Elvileg vizeletet sterilen kéne venni,de az nehezen kivitelezhető.

Jaj Ircsi ne is mondd,hazahozás,milyen csodás lesz,és milyen elképzelhetetlen még...

evilany

A cukor itt a lényeg, nem?
Mert az:
0 perces: 4.18
120 perces: 4.52

Clárika
Kép
clárika

A vérkép is fontos lenne..bár nekem most nem vesznek úgy tudom.

Cukor jó,remélem az enyém is ilyen lesz!!

evilany

Pólyás dolog mindenhol más persze és elég sok más minden is.
Évi a pólya amit vetél mivel nálatok nem kötelező a pólya jó még haza hozni is,hát babahordozó nah erről az a véleményem inkább legyen pólyába mint abba a görbe kis ülésbe,de ez is egyén függő.
Tesóm kislánya nyáron születet és neki kellett a pólya a kórházba sőt nekik a kórházban is abba volt és úgy vitték etetni is és nem lehetet kikötni mert az ápolók 4-vel vitték a piciket és ha nem jól kötöted vissza akkor baj volt belőle.De ez mindenkinél másként van ki hogy akarja vesz vagy nem vesz..
Calarika remélem minden rendben lesz......

Kép
bévi

Clarika
Sajnos, ilyen előfordulhat :?
Kenjed be Venorutonnal, tegyél rá vizes ruhát!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="clárika"]A írta:clárika cukor itt a lényeg, nem?
Mert az:
0 perces: 4.18
120 perces: 4.52

tökéletes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Ez melyik kórház?
Egyébként a hordozóban olyan helyzetben van szinte, mint a pocakban!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nálunk a babák az anyukákkal vannak a gyerekágyon.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jártam annó vért adni is, szeretik a nullás vérem, de ilyen még soha nem történt, hogy szétszedték a vénám.... :?
Az édesanyák útján olyan profi volt a csaj, hogy azt se éreztem, hogy bebökte, pedig nekem tű fóbiám van!

Meglátom a tűt, akkor mindennek vége!

Clárika
Kép
clárika

wow mennyit írtatok :D
megvettük a kiságyat felvittük anyuékhoz tárolásra :)
sajna nincs róla képem :(
de majd ha összeraktuk :D
most megyek összedobom a vacsit...

pólya remélhetőleg nem kell augusztusban :D
babahordozóba egyébként sem fér bele...ez tény! :D

holnap jelentkezem!
JÓ ÉJT MINDEN KISMAMINAK ÉS POCAKLAKÓNAK!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barátnőm Petije....2006-ban született...
Kép

Kising+rugi van rajta....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tomija...2008-ban....
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi sógornőm Nyíregyen szült tavaly,én Mátészalkán fogok nem tudom ,hogy lesz a baba de náluk nem volt vele egész nap a pici ez tuti.Nálunk nem tudom,hogy lesz de itt csak akkor lehet veled ha fizetsz külön a szobáért napi 8000 ezret.És itt Szalkán is kérték a pólyát mert ott volt a boltom és a kismamák úgy jöttek be a kezelő orvosuk mondta nekik ezt vinni kell,azért mondtam nem minden kórház egyforma.Hát a hordozóban lehet úgy fekszik én kicsit furának tartom egy hónaposan már más de pár naposan én úgy félteném bele tenni.

Kép
bévi

Calrika sajnálom a kezed pihentesd sokat,de a cukrod jó és ez nagyon szuper.
Csillag gratulálok a kiságyhoz...

Kép
bévi

Hát Ircsi ezek a képek nagyon cuki babák,de ha látnád a nyiregyi kórházban,hogy vannak felöltöztetve szörnyű és ha össze kented rajta a ruhát ami előfordul szerintem nem vagyunk nagy tapasztalattal,akkor volt leszídás az anyuka kapott és a citromságra rugit az még szép is volt jah és a kisfiú rózsaszín együttesben ,nem egyforma minden kórház......sajnos

Kép
bévi

Nah jó nem írom tele a topikot ilyen dolgokkal én csak ajánlottam nálunk ez van és ezt tapasztaltam,de nem mindenhol egyforma.

Kép
bévi

Csodaszép babák!!!
ilyenem lesz,akár hiszem akár nem :lol:

evilany

A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez - a vezető ülését kivéve - gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

KRESZ 48.§ 7. bekezdése...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nyíregyházán is van baba-mama szoba!!!!! Meg nagyon klassz alternatív szülőszoba. (az egyik haverom ott szülész :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"]C írta:evilanysodaszép babák!!!
ilyenem lesz,akár hiszem akár nem :lol:

Még szebb lesz!!!! Mert a sajátunk lesz!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hmmm.... már nagyon várom ezt a kis csöppséget!

Semmit nem tudok róla, csak azt, hogy van benne erő rendesen! :D

Clárika
Kép
clárika

Jaj alig várom már én is,hogy meg puszilhassam a picuromat,van nyiregyen is csak elég sokba kerülnek ezek a szobák ott nem tudom,hogy van az tudom nálunk 8000 ezer,és sajnos erre én nem áldozom ennyit meg a dokinak is pénz meg a szülésznőnek is az úgy nekünk már sok.Annyit ígért a dokim nem leszünk sokan egy szobába max 2 anyuka,de én nem tudom kifizetni ezt a szobát sajnos......

Kép
bévi

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- marha nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cickód miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket
- már nem szereted a vendégeket
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled
- sárkány leszel, mindenért b@szog@tod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze
- a híg kaki a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
-még hónapok után sem hiszed el, hogy a saját életeddel nem te rendelkezel.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben
- napi 4x átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb, és akár a nagydolgodat is végignézi...
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve sz@rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba lesz@rja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- az üres bevásárlókocsit is tologatod, mint a babakocsit, de mire rájössz ,késő, már mindenki látja hogy meg vagy zakkanva.
♥☺1♥►☼=▼§♪☺§ ♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪
1-2 éves kor
-lakásod délutánra olyan mintha ciklon vagy tornádó söpört volna végig rajta
-jól mutat a golyóstoll az ülőgarnitúrádon
-még az eltelt idő után sem hiszed el, hogy a saját életeddel nem te rendelkezel, nem úgy történnek a dolgok ahogy megtervezed, tehát már nem is tervezel
-délután már nem tudod ráadni ugyanazt a ruhát amiben délelőtt volt kint, miért is??
-este azon goldolkozol, hogy nem csináltál semmit, de akkor mitől vagy hulla fáradt...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok lányok!

Annyit írtok, hogy nem lehet gyözni az olvasását! Föleg úgy nem, ha egész nap nincs az ember gépközelben...

Pár témát nem hagyhatok szó nélkül:
1. a sterilizáló az egyik legfelesleges találmány (egyszer-egyszer kiföztem a cuccost, de zömmel alapos forróvizes öblítés a nyerö részemröl)
2. a légzésfigyelö sem feltétlen szükséges, hacsak nem korababáról van szó (nekem is csak nála volt kölcsönbe Avent, gyári érzékenységen és sose volt téves vagy egyáltalán bármilyen riasztás)
3. Ircsi a második babának milyen szép kis zacskófeje van. Gondolom természetes úton érkezett... Az enyémeknek is ilyen volt a buksija. :)
Regöé volt a legérdekesebb, mert neki a legtöbb agykoponyacsont egymástól függetlenül elmozdult és attól függöen, hogy hogy feküdt, volt még spjlere is a fején, némelyik jobban kiállt, amelyik oldalán feküdt lapos volt, a másik meg dudoros...
4. Barbcsi átérzem a helyzeted a vizsgákkal kapcsolatban. Én is terhesen vizsgáztam az utolsó félévben, csináltam a diplomamunkámat (mikrobiológiai laborban dolgoztam, a szomszédom nagyon durva gombaspórákkal kísérletezett, a labor nagy része az antrax-szal foglalkozott, nekem meg a fekális bacik jelentették a területemet) és védtem meg azt, majd kezdtem utolsó naposan a mikrobiológia molekuláris biológia szakán a doktorimba... Mozgalmas idöszak volt. Életemben nem voltam annyit beteg, mint a szülés után a laborban...
5. Lehet, hogy nekem is el kéne egy tortán gondolkozni. Májusban lesz a 10 éves házassági évfordulónk, eddig a párom sose ünnepelte, pedig nekem sokat jelentett volna. Majd megülöm önmagammal és eszek egy csinos tortát... :)
6. Lagzink nekünk is igen szük körü volt. A polgárira utcai ruhában mentünk tanu nélkül kettesben. Ez mondjuk a véletlen müve volt, hogy így alakult, ennyire spontánra, de valahogy vicces is volt. A lagzink otthon volt igen szük körben. Viseletben ünnepeltünk amolyan parasztlakodalmat élö népzenével és táncosokkal, igazi magyar konyhával kertben a nyári konyhán fözve jó szakács család segedelmével. Nagy élmény volt, azóta így is zajlanak a keresztelök is.

A beszerzendök toplistája szerintem nagyon egyén függö, de tény, hogy vannak nagyon felesleges tételek is közötte. Nekem az elején - lévén egy szobakonyhánk volt - állványos kádam volt, de ideköltözésünk óta állvány nem kellett többet. Betettem a nagykádba a kiskádat aztán mellétérdeltem és kész, késöbb meg a kiskádat se használtam, hanem a nagykádba csak kevés vizet engedve fürdettem. Mellszívóm nekem Medela van, az egy svájci gyártmány. Volt elektromos is, de az nekem nem jött be, a kézi egész jó, de az Avent nekem is úgy tünik, hogy kellemesebb. Nekem csak tejszaporításra kellett a legelején ill. az elsö babával, amikor a laborban voltam lefejni. Szerencsére minden babámat tudtam szoptatni, s minél többedik, annál tovább. Eninél még nagyon megszenvedtem, mert rettenetesen fájt a szoptatás. A csajok teljes vákuummal dolgoznak, míg a fiúcskák érzékien szívnak. A lányoknál az ember homloka is behorpad, felállhatsz és a gyerek nem esik le a ciciröl olyan erösen szív. Majdnem feszítövassal kellett leválasztani minden egyes alkalommal a lányaimat...
Pólya mifelénk nem szokás. Hazahozni a hordozóban kell, a kocsiba bekötve. Mérlegem sose volt, sose mérickéltem. Az embernek azért van valamennyi anyai ösztöne, hogy feltünjön a dede jóléte. Sok fiatal elsö babás ezen készül ki: mér, aggódik, van-e elég teje, stb. Ha a baba éhes, jelezni fogja. Enit pl. szó szerint éjjel-nappal szoptattam, nem a klasszikus könyvekben írt módszerrel, vagyis két óránként oldalanként 10-15 perc, hanem talán fordítva: két óránként 10 perc szünet. Rengeteget ivott és rengeteget pisilt ill. kakilt, de sose volt neki elég, folyton sírt és hozzá kellett etetnem. Éjszakánként másfél litert ivott meg! Korán kezdett el enni, abból is sokat, jól fejlödött és gyorsan tanult mindent (10 hónaposan úgy menetelt, mint más másfél-két éves csemetéje). Imi a másik véglet volt: nem ivott ennyit, de imádta a pocakját, nagy kajás volt, de sokkal nyugisabb is. Szóval ahány gyerek, annyi féle szopási tapasztalat, evési és fejlödési gyorsaság, ezzel én nem is bíbelödöm.
A ruháknak a pelenkázókomód lett a megoldás. Eninél az ágyon pelenkáztam a pelenkázólapon, mert más el se fért volna.
Ha sok hely van, a szekrény jobb talán hosszútávra.
Cumija egyik gyerekemnek sem volt. Döncivel próbálkoztak a kórházban 4 hétig és nem kellett neki sem. Szerintem elég volt nekik a cici...
Még valami: nálunk sose volt aktuális a böfiztetés, az valahogy magától is ment és nem volt visszaköpési gond se soha egyik gyereknél sem. Ami egyszer bement, onnan többet már azon a bizonyos felsö nyíláson már nem távozott... :)
Zokni és kiscipö nekünk nem jött sose be. hacsak nem harisnyára ráhúzva. Nem telik bele pár perc és meztelen a baba talpa...
Az 56-os méret születési hossz függvényében vagy azonnal kicsi, vagy max. 4 hétig jó.
Hintöport se használtam soha. Kamilla helyett nálunk a körömvirág alkoholos oldata használatos pl. a köldökcsonk és társai ápolására.
A popsira sudocreme, bepanthen és társai.
K-vitamint kétszer kapnak a gyerekorvostól, d-vitamint a gyerekorvos írja fel és ált. egy éves korig szokták adni nálunk a fluorral dúsított változatát, csak utána a sima vitamint. Nálunk még aktuális volt a vas adása, mert Dönci elég sárga és vérszegény volt.
Tápszer mindig volt itthon végszükség esetére, biztonságot ad. Mifelénk még a gyógyhatásúakat is lehet a dm-ben kapni (sinlac és társai).
Ami még eszembe jut, az a pelenkázóvödör, de abból is a legegyszerübb kivitelezésü, vagyis egy hétköznapi jól záró vödör fedéllel.

Na hát ennyit az én tapasztalataimból.

Évi az ekg-ra végülis nem mentem el. Képtelen voltam reggel fél nyolcra odamenni éh gyomorra úgy, hogy a gyerekeim még nincsenek is ellátva. A párom sose kel fel velünk, neki mindenhez több idö kell...
Vendég

Ircsi én ezt már régebbröl ismerem, mégis potyognak az újraolvasása során is a könnyeim a röhögéstöl, mert ez tényleg így van, minden szava igaz! Lányok erre készüljetek fel! :):):):):)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Á, Ircsi, előre lelőtted a poénokat!!! :lol: Aki még nem élte át saját bőrén, plussz nem hullafáradt a babájától, az még nem tud akkorát röhögni ezeken! Hangsúlyozom, még, de már nincs sok hátra :wink: Szóval, tedd el őket és pár hónap múlva nagy sikered lesz velük, főleg mikor zombik leszünk az éjszakázástól és a nonstop szoptatástól :wink: Higgy nekem 8) :wink:

Apropó szoptatás, Barbi sztereotípiáját én itt rögtön megcáfolnám, a fiúk is tudnak "vákummal dolgozni" és hadd ne soroljam tovább, hogy még mikre képesek. Szóval, ez babafüggő :wink:

Bévi, én is csak lestem a pólyán - mi vettünk, anyukám tanácsára. De teljesen kihasználatlan maradt, pedig Kristóf márciusi, elvileg nem nagy melegben született. De ő állandóan ficergett, ahogy a pocakban is :lol: Nem érezte jól magát a pólyában. Sajnálom, hogy ilyen dolgok előfordulnak még kórházakban... Kíváncsi vagyok, Vác milyen lesz. Remélem, nem kell csalódnom benne... :roll:

Ja, Ircsi, nekem konkrétan az Istvánban leszállt a fejemről a haj, amikor az osztályon lévő nővérnéni/doktornéni (nem tudom, ki volt :oops: ), közölte, hogy ezt meg ne lássa többet, hogy össze van gömbölyödve a gyerek a szopipárnán, amit otthonról vittünk be. Merthogy egészségtelen a gerincének és blabla... Pedig láthatóan jól érezte magát benne Kristóf. Ez a nő meg szinte pattogott, hogy hogyan lehetünk ilyen hülyék - férjem is bent volt :shock:

Clárika, megértelek, hogy ilyen előzmények után semmi kedved nincs az új vérképhez... ez a terheléses cukor egyébként is egy élmény lehet. Nekem Kristóffal anno csak a zsemle+tej kombináció volt. Nem tudom, most mi indoklja a terheléses cukrot. :?:

bekri

Tünde, jobbulást neked!!!

Andiról tud valaki valamit? Ma nézegettem a gmailes fotókat és sem oda nem töltött fel képet, ide meg nem ír.

Ircsi, olvastam, hogy szigorú voltál. Nekem a szigorúságról mindig eszembe jut, hogy miután gyerekem lett, sokkal empatikusabb lettem, talán még azta szót is használhatom, hogy elnézőbb. Na, nem kritizálni akarlak, nehogy félreérts, nyilván volt oka, amiért bekeményítettél. :wink: Egyébként jó a fotómontázsod a gmailen, tetszik, én sose csináltam ilyet, úgy tűnik, most is lemaradok róla, mert össz-vissz annyi képem van magamról, amit nektek is megmutatok a gmailen. Na, jó, van még egy majdnem teljesen ruhátlan 25. heti, de azt nem mertem föltenni :lol: :oops: :oops:

bekri

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi
Köszi a kiegészítéseidet!

Bekri
Én még gyerek nélkül is nevettem! :lol: :wink:
István kórnáz :cry: A babák természetes helyzete az összegömbölyödés (egyébként az állatok kicsinyei is azt a helyzetet szeretik :wink: )
Tej+zsemle :arrow: NEM terheléses cukorvizsgálat, csak egy sima étkezés utáni vércukrot néznek azzal! (hiába egyezik a szénhidráttartalom, a felszívódás más!!!!!)
Szigorúság: vannak olyan helyzetek, amikor KELL! Nem hiszem, hogy a lógós diákokkal empatikusnak kellene lenni! :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó Reggelt!

Bea észrevételeihez...
Én is az Istvánban szültem, hát, ott az ember lánya behúzza fülét-farkát, és várja, hogy problémamentesség esetén a 3. napon hazaküldjék. Első babásnak meg különösen nehéz.

Nagy baba és mamabarát kórháznak mondják magukat, de nem egy sírós kismamát láttam én ott. Az egyik gyermekorvos kifejezetten antipatikus, undok, lekezelő és sorolhatnám. :-( Abban a lelki helyzetben olaj a tűzre az elkeseredéshez.

És ami fura. Felmérések alapján manapság indokolatlanul sok a császár. Na, ezt akarja a kórház ellensúlyozni azzal, hogy már tényleg csak életmentő császárt alkalmaz, egy 1,5 órás kitolású, 4.4 kg-os babánál, ahol az anyuka kívül-belül(!) szakadt, na ott nem. (és még sorolhatnám...) A mostani dokimnak amikor mondtam, rögtön rávágta: csak nem az István kórházban szült???

Ja az Istvánban csak a zsemle+2 dl tej cukorvizsgálat van. Ha az kiugró, akkor kérik a terhelésest. Bea, Vácon eleve a terheléses megy, illetve a MI orvosunk ezt kéri. :-) Azt hiszem, jövő hét hétfőn "letudom", essünk túl rajta! :-)

Amúgy Ircsi szösszenete annyira igaz! :-) Én is jókat röhögtem rajta, most nosztalgiából, de 4-5 hónap múlva majd "kínomban" fogok :-) :wink: :D

Évi. Amit kivastagítottam, azok nekem is megvoltak vagy kellettek. De ez tényleg baba és mamafüggő dolog.

szilvás76

[quote="lombikbaba"]S írta:lombikbabazigorúság: vannak olyan helyzetek, amikor KELL! Nem hiszem, hogy a lógós diákokkal empatikusnak kellene lenni! :?

Erre írtam tegnap, hogy ezek a fiatalok ELDÖNTÖTTÉK, hogy orvosok lesznek. Ezt nem lehet tankönyvből csinálni, gyakorlat kell hozzá, tapasztalat. Ha valaki ezt nem fogja fel, az hogy akar majd gyógyítani? Embereket "vágni", műtéthez altatni, vagy diagnosztizálni és ennek megfelelően gyógyszerezni...
Szerintem itt nem működik a "csak görbüljön" meg a "valahogy majd csak meglesz" dolog, ez azért nem egy "büfészak"... Vagy csinálja valaki szívével-lelkével-AGYÁVAL, vagy ne. :-(

szilvás76

Sziasztok!
Jó reggelt!
Csak lejelentkezek,ma pihenni fogok,mert tegnap este óta bizsereg a bal oldalon a derekam...nem tudom mitől...ha fekszem nem érzem,de ha felkelek-megyek,vagy ülök igen érdekes érzés :) :(
Remélem hamar elmúlik.
Apa,Fanni csúnyán köhögnek....Laca is kezdi...
Remélem nem ragad rám :(

Barbi!!! Jókat írtál :D
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak a vásárlás terén...vannak tök fölösleges dolgok amiket megemlítenek!
Na léptem visszafeküdni... :D
Puszi mindenkinek.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi! Ez nagyon jópofa :D
Könnyezve nevettem rajta :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok
Hát 6kor ébredtem,manóm is,kicsit olvasgattam az ágyban és sikerült visszaaludni,eddig :wink: Amondó vagyok amíg nincs kint a baba minél többet aludni,pihenni :wink: utána esélytelen... :)

Bmaas,jobban vagy?

Freyja is rég volt...

evilany

Hehe akár a fórumtalink is lehetne ősszel :
Kép
Pécsiek,akár meg is oldható :wink:

evilany

Kép

evilany

Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű :-)

szilvás76

Hát ilyen elégedett mosolygós drága csöppségeink lesznek :D
(nem fülig kakis ordítósak :lol: :lol: )
na persze feje búbjáig lesz kakis akkor is imádni fogjuk,még ha a szomszédok nem is :)

evilany

Leendő Fiús mamák.

Engem pl nem készítettek fel arra, hogy peluscserénél (ahogy a "hideg" levegő megcsapja az alfelüket) sugárba pisilnek le a kisfiúk.
Bende ezt tetézte egyszer egy sugárban lekakilással. Komolyan és szó szerint, mintha egy slag lett volna a fenekében.

És mindezt úgy, hogy előtte épp lezuhanyoztam (felemelő pillanatok egyike!), tiszta ruhát vettem (baromi nehéz kilogisztikázni ezt eleinte, szóval duplán érzékenyen érintett). :-)

Komolyan nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek... :-)

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?