Reni!
Hat, nem most tortent a dolog, igy mar csak reszletek ugrottak be a dietaval kapcsolatban. Ugyhogy rakerestemneked, ezt talaltam (es igy atolvasva beugrott, hogy kb ugyanezt mondtak nekem):
"A gyomorhurut akut eseteiben érdemes diétázni. Heveny szakban gyakori, egyszerre ki mennyiségű étkezésekkel kell biztosítani a megfelelő energiabevitelt. Tej és tejes ételek fogyasztása javasolt, továbbá nyugodtan fogyaszthatók az olyan közismerten gyomorkímélő ételek, mint a kétszersült, keksz, piskóta, lágy tojás, dara, rizs. A házilag készített krémlevesek, burgonyapüré, puding is ajánlható.
Később szikkadt kenyér vagy zsemle is szóba jöhet vajjal, joghurttal, tejföllel, valamint a paraj, burgonya, kompótok, nem zsíros, főtt tésztás ételek, sovány főtt vagy egyben sütött húsok, a felvágottak közül a prágai sonka, párizsi, virsli is bekerülhet az étrendbe. Tilos szeszesitalt, kávét inni és dohányozni. Kerülendők az erős fűszerek, a bors, az csípős paprika, a hagyma, a mustár, a hüvelyesek és a káposztafélék. Ecet helyett inkább citromot használjunk."
Emlekszem,hogy eleg viccesen hangzott, hogy dietara fogtak, mert ez epp abban a korszakomban volt, amikor alig ettem es a mar akkor is 178 cmhez 55 kg voltam. Hat, ettol a dietatol sem hiztam meg, de a gyomrom rendbe jott.