Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabi!

Ebben tökéletesen igazad van!!!Kép
Szerencsére már túl jutottunk a "most KELL szexelni" szitun!Kép Kb. két hónapja jutottam túl a holtponton, azóta sokkal lazábban veszem a dolgokat, persze azért keresem a számomra még ismeretlen lehetőségeket!Kép

Zita

Kép
Kép
zituska28

Kriszti: A Mikka jó volt pénteken, Flóra nagyon élvezte. Inci beugrott, hogy közölje a rossz hírt, de biztosított arról, hogy tesz valamit, hogy el tudjon szabadulni.

Azt el is felejtettem írni, hogy Fló elveszítette az egyik fülbevalóját. A keresztelőjére kapta a +apjától. Lehet, hogy a nagy hancúrban hagyta ela Mikkában. Hétfőn, ha nem felejtem elk rájuk csörgök.

Gabi3
inecsg

Hát én nem hiszem aggodni kellene az elsö babánál, én csak a terhesség alatt aggodtam, akkor ugye tudjátok a problémák miatt. A szülés is komplikált volt, de amikor megtudtam nem volt semmi gond és egészséges a baba onnantól nem aggodtam. A dokinéni idegelt ki ezzel a méricskéléssel én akkor is tudtam egészséges a baba.
Amugy tesom pl. csak bébiörrel teszi ki a gyereket az udvarra, én nem veszek ha baja van akkor meghallom bent ha sir. Ha meg csak felébred kibir pár percet a kocsiban egyedül is, néha kilesek, mindig jol elvolt.
Amin idegeskedtem hogy a szopi nem ment, de Ágci megtanitott, szerencsére. Én is végigfeküdtem terhesen 2 könyvbe néztem bele, azota semmi.

Kriszti! de ügyes már Eszti!! Jo lenne hallani már hogy Orsi is beszél.

Gabi! Remélem leadta valaki.

Ildi! Nekem sajna belémbeszélték hogy tuti nem lesz tejem (családi vonás), régen voltam emiatt ideges, de mire Orsi megszületett elfogadtam hogy jo ha 3 honapig tudok szoptatni. Orsi azota is föleg tejcsit eszik. Amugy nem hiszek ebben hogy hajlam lenne az oka kinél mennyi a tej.

Zita! ez a 3-as vérvétel a 3. napi hormonszintet akarja jelenteni? ugy van értelme csak. Amugy ezt szegeden is megnézi az orvosod ha kéred és ugyis a hormoneredményed alapján fog adni stimulácios gyógyszert szoval nem értem miért más ez a pesti pasi.
Amugy lombikforum a babaneten is van, a korházak alatt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi! Képzeld Molli mindent megeszik amit Orsi meghagy fözekélet v. tejcsit. Igy legalább nem a lefolyóban végzi, Döme is szokott kapni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi3!
A következő babánál már nem izgulok ennyit.Bár a műtőben azt mondtam,hogy én többet nem szülök.Most már máshogy gondolom.Ennél nagyobb boldogság nincs.Ha ránézek,sokszor folyik a könnyem .
Én is elhagytam a fülbevalómat csütörtökön.Most kaptam a szüleimtől a 30.szülinapomra.Anyunak még nem mondtam el,úgy sajnálom.Érdekes,hogy mindig az aranyakat hagyom el.(Másfél év alatt 2-t.)Biztos többet nem kapok.
Remélem,Flóét megtalálják a játszóházban!

Kármen!

Én megbeszéltem magammal,hogy szoptatni fogok.Rengeteget olvastam,készültem rá.Boldog voltam az első hetekben,hogy milyen sok van.Fagyasztottam is le elég sokat.Aztán egyre kevesebb lett.Még tegnap is többször próbáltam fejni,de nem jött belőle semmi.Hidd el,ez nagyon fáj nekem!Sokkal boldogabb lennék,ha lenne tejcim.Próbálok beletörődni,de már nem tudok semmit se csinálni.Nem én vagyok az egyedüli,akinél ez a helyzet.
Boldog lehetsz,hogy neked nincs ilyen gondod.

Ildi
tfildiko

Ildi! mivel én mindig azt hallgattam otthon én se tudok majd sokáig szoptatni (mert anyura hasonlitok nagyon) el is hittem, meggyöztem magam még a baba születése elött hogy azértis beletörödök ha ugy lesz, mert sokkal fontosabb egészséges legyen a baba. Tápszerrel is fel lehet nöni (ahogy irtam mi azt kaptunk), az hogy meg mégis lett több tejcsi tényleg nagy öröm! Ne bánkodj mert nem a te hibád!! Örülj hogy ennél nagyobb gondotok nincs és hogy egy ideig kapott tejet a babád! Amugy nem hiszek a genetikai háttérben mert tesom az elsö babánál eladott 160! liter tejet, most meg 6 hónapos a baba és éppen csak elég neki.
Tényleg azt probáld elfogadni hogy te nem vagy bünös, ne legyen lelkiismeretfurdalásod!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Aranyos vagy,hogy ezt írtad.Talán a másodiknál majd lesz.Anyuék már 3 hete azt mondták,hogy minek fejem,hisz alig van.(akkor már csak napi 1dl volt)De én fontosnak tartottam,hogy megkapja a baba azt a keveseset is.Még a hét elején 20ml-t fejtem egy nap,de tegnap már hiába kapcsoltam be a fejőgépet.Semmi!!!Már el se fogadja a cicit,tudja,hogy nincs benne semmi.
Próbálom elfogadni,hogy ez így alakult.Örülök annak,hogy eddig is volt.
A férjem az anyatejgyűjtőbe megy majdnem minden nap tejciért.Szegény a munkából rohan el,hogy ne csak tápit kapjon a Noncsi.Könnyebb lenne az életünk cicizéssel.

Sziasztok!Megyünk fürdetni. Remélem,hogy ma többet alszunk.

Ildi
tfildiko

<font color="0000ff">Sziasztok!Nincs most hírünk,csak üdvözletemet küldöm mindenkinek!Mi már a 23.hét végén járunk és úgy tűnik,minden oké,pénteken megyünk uh.-ra,már nagyon várjuk,mert még a nemét sem tudjuk biztosan.
Szia Zituska28!Örülök,hogy hallok felőled!És szurkolok nektek!
Ceniko!Te melyik nap érsz rá sétálni?
Puszi
Ildi10</font>
ildi10

Sziasztok!
Zituska, az én barátnőm úgy indult, hogy megmondták neki, nem lehet gyerekük. A kislánya most ment iskolába:-))) De ő is végigjárta nnak idején az összes vizsgálatot, ahogy te, végül amikor feladta az egész görcsölést, jött a lány. És bizony nagyon szép és okos kislány:-))

Egyszerűen csak nem kell nagyon akarni, ha valami komoly bajod lenne, már megtalálták volna szerintem.

Angiék hogy érzik magukat? Nem pici baba, Luca is ennyivel született és nem csoda, hogy nem hízik sokat, végülis a császárosoknál később indul be a tejcsi. Aztán meg csak győzzön az ember szoptatni:-)))

Ildi, miért mondtad a műtőben, hogy nem szülsz többet? Én is voltam a műtőben, de ez a része nem volt ijesztő. Én általában a kórházakat utálom, azt éltem meg rosszul.

ezt Luca írta nektek::-)))
txm

szép napot mindenkinek!
H
babamama

Sziasztok!Kép

Tegnap este akartam írni, de nem tudtam elküldeniKép
Most hátha...

Karmen!Kép

Nem a 3. napi vérvételről van szó, hanem az ovuláció után 4-9 nappal 3 alkalommal kétnaponta vesznek vért a progi szint ellenőrzéséhez. A három érték átlagának függvényében szabják meg a gyógyszer adagot!
De mostmár sokan azt mondták, hogy nincs érdemi különbség aközött, hogy 3x, vagy csak 1x (21.nap) veszik le a vért, úgyhogy nem rágódom tovább rajta! De legalább ezt is körbe jártem!Kép
Olvastam a történeted - le a kalappal!Kép És persze gratulálok a nagylányhoz!Kép

Ildi10!Kép

Hogy telik az idő!! Már a 23. hétben jártok!Kép
Én még egy állapotban vagyok, de remélem már nem sokáig!Kép

Babamama!Kép

Ezek a sztorik sokat segítenek nekem!Kép(lsd. Karmen esete isKép)
Ettől függetlenül nem könnyű lazítani, persze mindent megteszek azért, hogy sikerüljön, és a párom is nagyon türelmes, és ezzel sokat segít nekem!Kép
Szóval (mostmárKép) nem pánikolok!Kép

Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Nekem sem sikerult tegnap elkuldeni az iromanyt, talan most.

Ildi10, orulok, hogy minden ok Veletek.

Ildi, kar, hogy nincs mar tejed, de emiatt tenyleg ne okold Magad, Te biztos mindent megtettel.

Gabi, remelem megtalaljatok a fulbevalot!

Gratula minden ulo, maszo, fogzo, es beszelo babanak! Nagyon belehuztak a babaink!

Nalunk eppen viragmania van. (Biztos Viraghianya van Kristofnak.KépKép ) Minden konyvben viragot keres, az utcan, es persze a jatekokon is, es orommel mondja, hogy bua. (Ez viragot jelent) Persze mast is mond, tiga=csiga, ana, apa, baba, kéje poá (kérem a poharat), tele (fon), ki kell, amikor ki kell jonni a kadbol.
Mar egyaltalan nem maszik, csak jar (egesz nap nonstop), es vegre eljutottunk odaig, hogy este egyedul aszik el. Persze elotte megszoptatom, de meg ebren teszem be a kisagyba. (no megvolt a havi beszamolo. )

Babamama, Te vegul csaszarral szultel?

Zita, nekunk van olyan ismerosunk, akinel szinten nem tudtak kideiteni miert nem tud teherbe esni. (Minden eredmenye tokeletes volt, jobb nem is lehetett volna, megsem jott ossze a baba). Azota van 2 gyonyoru gyerekuk, igaz lombikbabak, de elsore sikerult mind a ketto. (Nem ikrek.) Remeljuk Nalatok spontan osszejon, talan ez az uj modszer segit. Talaltal mar szegedi orvost aki csinal ilyet?

Mindenkinek tovabbi kellemes hetveget kivanok!
Angieknak meg megy a drukk, hogy holnap hazamehessenek! (vagyis ma)

Agi
agi77

Zita! szerintem se pánikolj jönni fog az a csöppség!!

Ági! Kristof teljesen meggyógyult??
Orsi meg nagyon szipog keresek neki valami homeos cuccot amit vegyek. Nincs tipped?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit!

Babamama!

Nekem a műtét volt a legrosszabb,az egyik nő nagyon bunkón viselkedett. Másfél napi vajúdás után 1perces fájásokkal vittek a műtőbe.Olyan gyenge voltam,hogy nem tudtam felmászni az ágyra.Pont egy fájás közepén adták az érzéstelenítést,és persze nem tudtam teljesen mozdulatlan lenni.(Nagyon rosszul voltam.)Jól leszúrt a nő.Utána azért kaptam tőle,mert remegtem.Azt mondta,olyan vagyok,mint egy zsák bolha.Próbáltam nem remegni.Engem nagyon felbosszantott,elég bajom volt a megjegyzése nélkül is.Nekem a műtét a legrosszabb élményem.A kórházban nem éreztem magam olyan rosszul.(Rosszabbra számítottam,pedig már előtte két nappal be kellett feküdnöm.)

Angéla!
Én is gratulálok a babához.Remélem,hogy neked jó sok tejcid lesz.

Ági!

Már összecsomagoltam a mellszívómat.Sajnálom,hogy így alakult.Nagy az akaratom,de sajnos ez nem volt elég.Úgy érzem,mindent megtettem.

Ildi
tfildiko

Karmen, igen meggyogyult. Gabi ajanlott homeos bogyot, o profi ebben, talan majd jon es meg 1x leirja mit ajanl.
Orsikanak jobbulast!

Ildi, nekem is hasonlo elmenyekben volt reszem. Amikor adtak az EDA-t es kertem, hogy varjak meg, mig elmulik a fajas, (ugye ez max 1-2 perc), gunyosan odavagta a csaj, hogy ˝a szulest ne varjuk meg?˝ Nagyon rosszul esett. Szerencsere az altatoorvos egy tunder volt (csak a segedje bunkozott), igazabol o volt az egyetlen a szules alatt, akitol hallottam kedves szot. Orokre halas vagyok neki erte.
Neked miert lett vegul csaszar?

Agi
agi77

Szia Ági!

Sok oka volt a császárnak.Nem tágultam semmit,pedig nagy fájásaim voltak.Csütörtökön délután már voltak fájások,de elég ritkán.Este 10h-kor már 5 percenként jöttek,majd éjjel 2h-kor 4 percenként.Egész éjjel nagyon szenvedtem,és vártam a reggelt.7h-ra megérkezett a dokim,megvizsgált.Tágulás semmi.Pedig azt hittem,hogy megyek szülni.Napközben 3-4 perces fájások voltak.Délután újra vizsgálat,még mindig semmi.Megbeszéltük a dokival,hogy hétfőn császár.(még csak péntek volt)Este már a fájások nagyon erősek voltak.A szobatársam szólt az ügyeletes orvosnak,hogy már nem tudja nézni,hogy szenvedek.Vizsgálat,tágulás semmi.A Ctg mutatta,hogy nagyon erősek a fájások.Szóltak a dokimnak és a szülésznőmnek.Éjjel fél 11h-kor vittek a műtőbe,és 23h27-kor megszületett a babám.Túl is hordtam a babát,a méhlepény is már vékony volt,na és persze téraránytalanság is volt.(A méreteim miatt)
De a lényeg,hogy a baba egészséges.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Hát a fülbevaló megkerült. Itthon volt a gyapjó takaró között, ami Fló ágya előtt van, hogy puhára essen, ha mégis úgy hengeredik az ágyon. Nagyon megörültem, tök véletlenül néztem meg, hátha. Köszi, hogy így szorítottatok, hogy meglegyen. Flóra rázza a karom,hgoy ide ülne. Kép Csücsül, csücsül felkiáltással. Kép
Bátor közben szétszedi a dolgozót.

Ildi: Sajna a tejcsi miatt. Kép

Karmen: Orsi orra folyik, arra jó a Coryzalia, műanyag kanlállal összetöröd, valami lötyibe beleteszed és megitatod. Nátha, torokfájás ellen a Homeogene 9 a jó. Influenzás tünetekre, Oscillococcinum. Remélem nem lesz beteg Orsika. Ha csak az orra folyik amennyit tudod szippantsd ki. Így kiürül a "betegség".
Döme urat visszavittük,mert a múlthéten nagyon lehűlt a levegő és nem akarom,hogy megfázzon, majd tavasszal visszakerül. Egyébként nem adok mást csak kutyatápot, mert ő már idős kutya. Ez pont megfelelő számára. Csontot sem kap már, mert alig van foga, azok sem túl jók. Volt hogy összekapott egy másik kutyival és kiesett kettő is. Kép

Ági: Azért nem vagyok annyira profi a homeogyogyókból, csak azt ajánlom amit mi is hasznátunk már.

Megyek mert Bátor szereli a radiátort, Flóra meg összefirkál mindent.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Gabi vagyok Bajáról és chorionbiopsziára kell mennem.A környéken Szeged,Kecskemét és Pécs a lehetőség.Kecskemétről nem hallottam jókat.Ti tudtok-e valakit Szegeden,aki rendes és jó genetikus?Köszönöm a segítséget,Gabi.
gabriela

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából, nagyon jólesett, olyan szép idő volt. Vegigmentünk a Tisza L. krt-on az úton, szép lesz, ha kész lesz.

Zita,
az endokrinológust próbáld meg maszek alapon. Holnap beszélek anyukámmal, majd megkérdem, kit ajánl, meg hogy kell beutalót kérni.

Ildi,
az oltásnál én is bőgtem, nem tudtam felöltöztetni Esztert. Apa rám is szólt (mindig együtt megyünk tanácsadásra), hogy leközelebb én otthon maradok Kép.
Sajnálom, h nincs tejcsid, ami a lényeg, hogy eddig azt kapott és szerzett védettséget.
Amit meséltél a szülésről, elég durva. Hihetetlen, mennyire nincs lélek sokukban. Hol szültél?
A szülőszobában már 12 órája vajúdtam és sajnos nekem tolófájásom nem volt, amikor a szülésznő mondta, h nyilván műtét lesz. Nagyon kiakadtam, én ui semmit nem tudtam a császárról. Amikor a műtősfiú tett fel az ágyra, csak annyit mondtam, hogy ha legközelebb születetk, tuti férfinak fogom kérni magam. Ő meg csak nézett rám zavartan. Én meg már azt hittem, szétszakadok. Nem tudta, h most nevethet-e. Azonban semmi nem tántorított el a következőtől. Kép
Nekem a csecsemősökről volt meg a véleményem...

Karmen,
annyira szeretem a hangját Eszternek, meg minden babának. Nagyon édesek! Mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lesz, ha megszólal. Orsi is biztos hamarosan elkezdi mondani a magáét. Nem jó viszont, h szipog, mielőbbi gyógyulást kívánunk Neki! Képzeld, néztem a profilodat és Eszter meglátta Orsikát és elkezdett odamutatni és mondta, h BABA! Mondom igen, ő az Orsi Kép

Ildi10,
örülök, hogy jók az eredményeid, csak így tovább!

Ági,
édes Kristóf virágmániája, meg amiket beszél Kép. Gratulálok hozzá Kép
Te hol szültél?
A CD-t viszem, csak amikor eszembe jut, akkor már a sarkon vagyunk. Bocsi érte, megkeresem a Rudolf Pétereset is. Valamelyik délelőtt becsöngetünk, ha neked is jó.

További szép vasárnapot Nektetk!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi, hat jol megszenvedtel a szulessel, ezek utan en egy szot sem szolok. Remelem azert szivesen vallalsz meg babakat.

Kriszta, jol belehuzott Eszter a dumalasba. Kép Kristof is egyre tobb mindent mond, vagyis utanoz minket, de altalaban csak mi ertjuk mit akar mondani.
Gyertek barmikor, kb 9-10 korul mar fent vagyunk.
Itt volt az uj vedono, de nem jelentkezett be, persze en meg pizsamaban voltam, Kristof meg meg aludt. Eleg ciki volt.
Lattam Apucitokat az utcarol, nagyban serenykedett a konyhaban. Kép

Gabi, jo, hogy meglett a fulbevalo.Kép

Karmen, mi csak orrcsepet hasznaltunk megfazasra. (No es a porszivot.)

Angirol tudtok valamit?

Agi
agi77

Ági,
vasárnap általában Apa főz Kép. Mi hátul hintáztunk az udvarban, meg sétáltunk egy nagy kört.
Elég gáz, h nem jeletkezett be a védőnő, remélem, hozzánk nem váratlanul jön. Amúgy mi a véleményed róla?

Angiról:
Beszéltem Virág+Bogiapuval délben:
délelőtt hazajöttek a csajok. Angéla épp szoptatott. Van tejcsi, szokott fejni is. Ennyit beszéltünk csak. Szóval minden oké velük Kép

Eszter kb 10-ig szokott aludni délelőtt 8ez már a második alvás), aztán kaja és utána indulunk útnak.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Nem császárra készültem,de azért olvastam róla.A dokim azt mondta,hogy a babák általában az anya méreteit öröklik,és nekem biztos kicsi súlyú lesz.Úgy mentem a kórházba,hogy hüvelyi úton szülök.De máshogy alakult.
A csecsemősök között volt pár aranyos,segítettek a szoptatásban.(De volt bunkó is.)

Ági!

Most már nem gondolok rá.(Mindenki elfelejti a rossz élményeket.)Én is szeretnék még babát.
Örülök,hogy előkerült a fülbevaló.

Kármen!

Remélem,hamar meggyógyul Orsi.

Jó éjt mindenkinek!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
De jó, hogy Angiék otthon vannak! Meg hogy minden OK!
Mi is jól vagyunk Tomika is minden nap egyre többet tud.
Köszi a dicséretet!
Na, persze nem beszél, de azért mondogatja, hogy ajajajaja, memememe stb.
És utálja a krumplit. Próbáltam neki adni répa-krumpli főzit, és majdnem kihányta (az alma-krumplinak sem volt nagy sikere).
Tegnap és ma meggyet evett, ez ízlik neki.Hatalmasra tátotta a száját, meg fölborította a tálját, és minden trutyis lett. Nagyon édes volt.
Nem tudom, a züldségekkel mi lesz, lehet, hogy krumpli nélkül fogom megpróbálni őket.
Pár napja elkezdett sikítozni. Ja, és ma rájött, hogy a kaját ki lehet fújni. Nagyon boldog vagyok.
Vettem egy piros műanyag kosarat a játékainak, azóta az érdekli legjobban. Nagyon elmélyülten pakolászik benne, meg is kóstólta.
Egyre többször próbál fölülni is, bár még nem sikerül neki.
Na, más most nem jut eszembe.

Ildi!
üdvözlet! Jó lenne képet láni rólatok! Remélem, hamarosan tudsz föltenni.
Köszi a dicséretet, bár a két gyönyörű babából csak a kisfiú, Tomika az enyém. A kislány a kis barátnője, akivel egy napon születtek.
Tomika se tudott többet 3 hónapos kora körül.
Tényleg változó, hogy hogyan reagálnak a babák az oltásra. Ha kicsit meg is viseli őket, másnapra kutya bajuk.
Én szerencsére a terhesség alatt nem nagyon izgultam (csak amikor magzatvízvétel eredményére vártam), a szülés után az első 6-8 hétben (sárgaság.állandó szopi stb). Utána elmúlt.Persze, a gondolkodásom teljesen megváltozott, valahol mindig bennem van az aggodalom, hogy minden rendben legyen, hogy nagyobb korában is egészséges legyen stb.
Engem megnyugtat, hogy sok könyvet olvastam, olvasok a terhességről és a babáról.
Tomika sem nagy alvó, és nem is volt sosem. Nálunk is volt jónéhány nehéz éjszaka. De a helyzet lassan javul! Kitartás!

Dancsi, Ildi!
A járóka nálunk sem jött be (2 db van: egy a szüleimnél, egyet meg mi kaptunk a barátnőmtől). Írtam is a nyáron, hogy elvittük Mohácsra, de Tomika max. 10 percet bírt benne (ha közben ott álltunk, és beszéltünk hozzá). Vissza is vittük a tárolóba. Én a kiságyba szoktam "behajítani", ha biztos helyre akarom tenni.

Zita!
Üdvözlet! Biztos hamarosan sikerülni fog!
Nekem is nagyon rövid (2-3) napos volt a mensi, és nem is erős (még hál'istennek nem jött meg a szülés óta). Szóval ez nem lehet az oka.

Gigi!
Nem tudom, most mekkora lehet, szept.1-én voltunk tanácsadáson, akkor 71 cm volt. Szwerdán megyünk,én is kiváncsi vagyok.
Gigi hogy áll a szopival? Megjött már a kedve?

Enikő!
A hinta nem a miénk, hanem a barátnőjé. A Brendonban vették 7-8000 körül van. Nekünk ajtófélfára szerelhetőt igértek.

Karmen!
Gratula Orsinak a fogakhoz.
Bella kutya bezzeg nem eszi meg a zöldségfélét, mindig húst enne.

Kriszti!
Gratula Eszternek a beszédhez!

Ági!
Nagyon jópofa lehet Kristóf, ahogy beszél.
Gratula az egyedül elalváshoz. És hoyg csináltad? Kippróbáltad, hogy leteszed, hátha elalszik, vagy megbeszélted vele? Ez engem különösen érdekel Tomika miatt is.

Ildi10!
Üdvözlet! Jó, hogy minden rendben veletek!

Gabi!
Én sajnos nem tudom, hogy ki a jó genetikus, én a Horváth Emesénél voltam, de vele csak beszélgettem. Sajnos nem tudok segíteni.

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Kriszta, koszi, hogy irtal Angirol, nem akartam felhivni, gondoltam van epp eleg dolga. Orulok, hogy hazamehettek.Kép
Gondolom holnap megy Angiekhoz a vedono, nyugodtan szamits ra, de nem biztos, hogy megy hozzatok is. Nalunk letudta a hazat egyszerre, volt akihez bejelentkezett, volt akihez nem.
Amugy rendes, nagyon hatarozott, es mindenrol megvan a pontos elkepzelese. Lehet erezni, ha valami nem tetszik neki. (pl az, hogy reggel Kristof a mi agyunkban aludt.)
A klinikan szultem, es amig fissek voltak az emlekek elegge el voltam kenodve, de most mar szerencsesnek erzem magam, hogy minden rendben volt, es ha nehezen is, de valahogy megszultem Kristofot. Ugy latom egyre tobb a csaszaros (legalabbis kozottunk), ami nem tul jo dolog.

Szerintetek mikortol aludhat egy gyerek a heveron? Delutan mar honapok ota ott alszik, de ejjel meg nem merem otthagyni.

Agi
agi77

Tunde, ugy latszik tenyleg egyformak a gyerekeink. Kép Kristof sem szerette a krumplit, de csak amig pepesen adtam. Most mar megeszi fove es sutve is. (Persze Ti meg igy nem probalhatjatok, bar lehet, hogy az inyevel ossze tudja nyomni, ha megfozod.)
No a ma esti altatas nem sikerult annyira jol, de mar nehany napja egesz ugyesen elalszik egyedul. ugy csinalom, hogy meg ebren beteszem a kisagyba, nezi, ahogy kimegyek, de nem sir. Szerintem erre a szintre a babanak kell eljutnia, nem lehet eroltetni. Ez volt a poharral is. Neha probaltam, de nem tudott inni belole, nehany hete viszont o maga keri. Nyilvan latta, hogy mi is ebbol iszunk.

Na most nekem kell eldugulnom. Kép

Joccakat mindenkinek!
Agi
agi77

Tünde,
Mohács? Az én Nagymamám is mohácsi volt, anyukám ott született.
Vendég

Sziasztok!
Ildi, Ági, császár volt, de velem rendesek voltak, nem nekem kellett felmászni az asztalra, úgy tettek fel (hozzáteszem 74 kg voltam akkor:-))

én is remegtem, de ez a fáradtságtól volt meg a láztól, állítólag ilyen gyakran kialakul, ha már régóta vajúdik az ember
mellesleg meg ha már leszúrtak: a fent említett barátnőm is így járt, mármint hogy kioktatták, de neki még volt annyi ereje, hogy elkezdett kiabálni a szülésznővel, jól leszúrta és 6 év távlatából is messziről köszön neki a szülésznő:-)))))
nem kell hagyni magunkat szerintem, ők azért vannak, hogy nekünk segítsenek és nem fordítva
mellesleg ez önmagában is felháborító

a többivel kapcsolatban a csecsemősöknél nekem is pont ugyanilyen tapasztalataim voltak

Ági, teljesen igazad van, a babáknak kell mindent megtanulni, amíg ők nem akarnak valamit, addig úgysem lehet meggyőzni
nálunk is minden így van, ha látom, hogy tetszik neki, segítek
örülök, hogy Kristóf kis dumagép lesz:-)))

Tündi, szépen fejlődtök, nagyon szuper

összességében örülök, hogy a babákkal nagyrészt minden rendben és kis ügyesek

Anginak kitartás!

És mindenkinek szép napot!

Ja, Ági! Milyen progi órára jársz te? Mit tanulsz és hol??
Hajni
babamama

Kriszta!Kép

Nagyon köszönöm, ha megkérdezed nekem az endokrinológust!Kép

Tünde!Kép

Kicsit megnyugtattál, hogy neked is gyenge mensijeid voltak!Kép De azért utána akarok járni egy-két dolognak!

Feldobnék egy kérdést! Ha tudtok, segítsetek légyszi!!
Tudtok olyan dokit - a Kaálin kívül - aki komolyan és nagy szakértelemmel foglalkozik meddőségi témával???
A dokim nagyon rendes, de azt hiszem ő nem igazán profi ebben a témában!

Köszi előre is!Kép
Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita! barátnömnek is 1-2 pötty volt mindig a menszi, nem könnyen esett teherbe kellett 2 év de most van egy szép 9 honapos kislánya!!

Gabi! köszi, a Coryzalia-t hogy adagoljam? ez is 5 tabletta és hányszor?

Ági! Levél nincs elfelejtve már csak azért sem mert én is akarok kérdezni ezt-aztKép

Ildi! Én a korházban szültem és elmondhatom szoptatni csak a végén segitettek, de akkor is elintézték azzal eszik a gyerek, az hogy rosszul tettem mellre és nagyon fájt már senkit sem érdekelt. Én itthon bizony egyre gyakrabban gondoltam már arra nem birom és elapasztom, mert üvöltöttem volna a fájdalomtól. Szoval haragszok rájuk, ettöl fügetlenül megint ott akarok szülni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska!
Állítólag Molnár G. nagyon jó!Ő a nőin van,minden nap rendel a 6-os ambulancián 9-10-ig.
révi

Sziasztok!

Tünde,
szerintem ne erőltesd a krumplit ha nem akarja Tomika megenni. Idővel majd kérni fogja, majd akkor adj neki. Vagy egyél te, és hátha akkor majd Neki is kell belőle Kép
Eszter 1 hete (!) kezdte el a krumplit enni. Olyan fél diónyi kockára vágom és csak úgy gyűri befele Kép. Ja, meg a répát is. Amire azt hittem, hogy utálja... Fél centis karikára vágom (persze főve) és megfogja, teszi a szájába.
Mostmár a kanalat is elfogadja. 2 hónapja próbálkozom és kb 1 hete mostmár elfogadja a kajákat. Drukkolok Nektek, hogy ne küszködjetek annyit, mi a "nemcici" - kajával Kép.
A játékos kosár nálunk is detto, Eszter még a fejére is tette és közben ülésben ugrált, meg sikongatott :D

Ági,
Inci-védőnő mondta, hogy az ő lánya 9 hónaposan már nem kiságyban, hanem heverőn aludt. Próbáld meg Te is, tegyél a földre paplanokat, hátha jó lesz.

Dancsi,
hogy vagytok? Minden oké mostmár Veletek?

Babamama,
én is remegtem, de nem tudtam, mitől. Fenn a műtőasztalon feküdtem és vacogtak a fogaim. Nem tudom a mai napig, h mitől. Sajnos én 10 napig feküdtem benn, mert alulfertőződtem és 39 fokos lázam volt. Már 2 napja tartott és még mindig nem ment le. A dokik azt hitték, h tejláz, majd a 2. nap estéjén vizitkor rájött az ügyeletes doki, hogy mi az oka.
Vasárnap este sírógörcsöt kaptam, mert a dokim nem mondott semmit, nagyon rám sem nézett.
Az ügyeletes szülésznő megkérdezte, kérek-e Xanaxot, miután már 1 órája zokogtam. Mondtam, nem, csak a TÖKÖM TELEVAN EZZEL AZ EGÉSZ KÓCERÁJJAL! Nagyon kivoltam, hétfőn kértem a dokimat, hogy ha van szabad 10 perce, akkor szeretnék beszélni vele.
Leültünk a szobájában és megkértem, hogy mondja már meg, h mi a bajom, mert nem mond semmit. Kapom az antigyogyót, amivel nem szoptathatok. Holott ő azt mondta, nem kaphatom. Mondtam, akkor írja fel a lázlapomra, hogy ne adják!
Fejem a tejet, közben a gyerekemet tömik a táppal a szememe előtt, majd a lefejt 130 g tejet öntjük a mosogatóba. Nagyon kivoltam, aztán még beszéltünk kicsit, majd utána naponta 4-5 alkalommal jött be a szobába megkérdezni, h minden oké-e.
Aztán a 10 nap reggel úgy jöhettem haza, hogy leráztam a hőmérőn 4 tized fokot, így volt 37,1. Kaptam még gyógyszert és ennyi.

A várandósság olyan gyönyörű dolog, imádtam, miért rontják el a lélektelenséggel azok, akire rá vagyunk szorulva? Olyan kiszolgáltatott az ember lánya és amikor ezt még éreztetik is...
A kedvem azért nem vették el, tapasztalatom óriási (?), a számat pedig ki tudom nyitni legközelebb.
Amúgy Eszternek cumit is adtak, majd mondtam az egyik csecsemősnek, hogy meg ne lássa többet!

Bocsi, ha sok voltam, lenne még mesélnivalóm, de nem akarok senkit untatni.

Ma kezdődik a vénasszonyok nyara, hasznéljátok ki, mert aztán itt a télikabát!
Nem akartok talit szervezni?

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Zita,

mél ment!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Tünde!

Majd egyszer biztos én is hozzászokom az oltáshoz.Jövő kedden kapjuk a következőt.
A tegnapi napunk szuper volt,ennyit még soha nem aludt.Biztos próbálta bepótolni,amit eddig kihagyott.Az éjszaka is csak 3-szor kellett hozzá felkelni,hogy betegyem a cumit.
A járókát kihagyom én is,eddig még senki nem javasolta.Veszek a pénzen inkább etetőszéket.

Milyen etetőszéket érdemes venni?

Ági!

Én sem voltam boldog,hogy császár lett.De mit lehet tenni?Tényleg egyre több a császárral született baba.A dokim nagyon ellene van,csak akkor műt,ha muszáj.Egyébként vele nagyon elégedett vagyok,már 5éve hozzá járok.

Kriszti!

A klinikán szültem.(Tegnap elfelejtettem leírni.)
Jó lehet hallgatni Eszter beszédét, nagyon édi lehet.Én már a gagyogását is imádom Noéminek,elhallgatnám egész nap.
tfildiko

Sziasztok! Csak bejelentkezem, visszaolvasni nincs esélyemKép

Itthon vagyunk, rendben vagyunk, és ezerrel tejet szaporítunk, mert még mindig nem indult be istenigazából. A klinikai napok legrosszabb álmaimban jöjjenek elő, 2nap alatt többet sírtam, mint az elmúlt 1évben, szar voltKép((. Majd elmesélem 1szer, a lényeg, h tömik a gyereket ha kell, ha nem, minket nem engedtek haza, mert csökkent Bogi súlya 200grammot. Ami tök normális, csak sztük nem. Na mind1, nem is érdekes, itthon vagyunk, érezhetően több a tej, iszok, fejek, szoptatok, pihenek, Virággal hozuk be a lemaradást, szóval nem lesz időm netezni, majd talán bepótlom.

Puszi mindenkinek, köszi a gratulákat!!!!

.:Angi:.
angiszeged

Angi, törődj sokat a kis mukival, aztán majd egyszer ha lesz időd, kifejted bővebben a történteket.

Ági, mi már régóta 5-6 paplanon alszunk a saját szobában. Igaz, lefekvéskor melléfekszem és megvárom, míg elalszik, de erről már azért sem szeretném leszoktatni, mert ha kicsit nagyobb lesz, az esti mese is sorra kerül. Egyébként a sötétben nagyon szépen alszik, alig ébred fel, persze nyilván azért, mert elfér kényelmesen. A tescoban le vannak árazva most matracok, fogunk venni egyet, hogy mégse a földön aludjon, aztán majd csináltatunk a matrachoz később fenyőágyat.
Nekünk nagyon bevált és azóta én is átalszom az éjszakákat:-))))

Kriszti, szerintem mindannyian ilyesmiken megyünk keresztül a szülés idején, de egyetértek veled, lehetne ezt szebbé is tenni.
Egyébként nem tudtam visszanézni, megtaláltad a dalod? Én igen, el is akartam küldeni az oldalt, de vacakolt a babanet.

A Molnár G. Béla volt a Kaáli Intézet igazgatója néhány évvel ezelőttig, én rendesnek tartom, de a szakmai oldaláról nem ismerem. Szerintem rá kellene keresni a neten az ilyen asszisztált reprodukciós eljárásokra (remélem, jól írtam le), aztán hátha szembeötlik valami/valaki. Vagy éppen Ő.
H
babamama

Kriszti,
velünk minden ok, tejci visszajött rendesen.

Ildi,
mi a PP Prima Pappa-t vettük, nem olcsó, de ez ki fog biztosan szolgálni több gyereket.

ANgi,
a csecsemősök engem is totál kikészítettek, amilyen nagy ívben tojtak az emberre. Főleg első gyereknél meg császár után. Emlékszem, leordítottak, hogy hogyhogy nem tudom tisztába tenni Jozsót, én pedig akkor kikeltem magamból, hogy azért, mert az első gyerekem és kiabáltam velük, hogy most azonnal jöjjön valaki és mutassa meg mit kell tenni. De ehhez az kellett, hogy zengjen a folyosó. Olyan lelketlenek. Kép Kép Kép

képzeljétek, Jozsó úgy pörög forog, hogy leforog a szőnyegéről a parkettára, pedig most már egy 150*150-es játszószőnyege van. A parkettán pedig csúszik és mindig bevágja a kobakját. Ahogy hátra teszem, egyből hasra fordul, majd bepöccen hason és vissza hátra,a buksi pedig koppan és sírás a vége.
Vendég

Ildi! mi is úgy vettünk széket hogy több gyereknek is jo legyen majd, de szerintem ha csak etetéshez használod akkor tök felesleges olyan, aminek állitható a magassága v. a háttámlája. Orsit csak addig teszem bele amig megcsinálom a kajáját v. eszik, utána kiveszem.
Az asztal amihez meg késöbb odatolom fix magas, akkor meg minek a magasságállitás?
Fa etetöszéket láttam olyat aminek a baba lába között nincs védööv, ez fontos legyen, nekünk most rendelték meg az övet és látom milyen gyakran ki akar alul csusszanni, szoval szerintem ez tényleg fontos.

Angi! sajnálom a neg. élményt, Orsi is 200g fogyott amikor kijöttünk, a korház ezen nem problémázott. Amugy meg mi még vékonykák is voltunk, Bogi meg szép nagy baba lett. Remélem használnak a tejszaporitó trükkök!!

Karmen

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zita!

Én is Dr.Molnár G. Bélát ajánlom.(Nekem ő az orvosom,én nagyon szeretem.)Régebben a Káli Intézetben dolgozott.A Forrásban van a magánrendelője.

Babamama!

Én nem akartam veszekedni,nem is tudtam volna,piszok rosszul voltam.Szerintem is azért vannak ott,hogy segítsenek.

Kármen!

Nekem is nagyon fájt a mellem.Sebes volt,sokszor véres is.Állandóan a cicin volt Noémi.De jó lenne,ha most is fájna!(Akkor tudnám szoptatni!)
Persze,akkor nem ezt gondoltam.Mindig segítettek a szoptatásnál a nővérek,mert úgy bedurrant.A babám nem tudta bevenni a szájába,és csak sírt.
velem a többség nagyon rendes volt.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Jól felhúztam már megint magam ezen a klinikás dolgon.
Jó lenne, ha az oktatáson is változtatnának , és az ember lánya nem volna rászorulva, hogy a csecsemősöktől tanulja meg a pelenkacserét. Nyugodtan lehetne gimiben csecsemőgondozást tanítani ( gyakorlattal egybekötve) legalább a lányoknak, annyi lényegtelen dologgal tömik tele az ember fejét, ami meg fontos az meg kimarad... Arról nem is beszélve, hogy van egy csomó védőnő, miért nem foglalkoztatnak többet, akik a szoptatásra meg a cs.gondozásra tanítaná az elsőgyerekes anyákat.
A tápitömésről már inkább nem is írok. Kép

Üdv az újaknak!

Babamama! Én azt javasolnám, mielőbb szerezzetek be ágyat majd a szivacsnak, mert nem jó a "földön" aludni. Úgy hallottam, az a jó, ha van levegő az ágy alatt, így a port se szívjuk be annyira. Daninak anno akkor volt tüdőgyulladása, amikor mi is így aludtunk.

Angi! Grat. újra. Kitartást és sok erőt a picúrokhoz!

Ági! ügyes Kristóf, hogy már így beszél. Benedek még nem nagyon akar mondani értelmes dolgokat, az"anyán" és a "nemen" kívül. És ő még nagyon is szeret mászni, bár már egyre bátrabban nekiindul maga is .
Amúgy neked hatott az EDA?

Most kéne a 15 hós oltásra mennünk, de még nem teljesen egészséges, várni fogok még vele. Úgy hallottam ez eléggé megviseli őket.

Zituska, gyenge mensire jó állítólag valamilyen aloé verás folyadék, plusz olajos( hidegen sajtolt szezám) hasmasszázs is segíthet, amit meleg olajjal végzel a köldök körül, végén meleg(forró) nedves törülközőt kellene a hasra teríteni. Próbáld ki legközelebb, ha még szükséged lesz rá.
Amúgy mielőbbi babásodást kívánok!

Gabriela! Segíteni nem tudok sajnos. Egyébként én is Bajáról származom. (Anyukámék innen költöztek oda, 32 éve.) Ki az orvosod?

Ildi 10! További kellemes babavárást!

Ildi! Nekünk Cam etetőszékünk van, meg vagyok vele elégedve.

Tünde! Sok baba utálja az elején a krumplit, próbálj inkább rizst adni, azt lehet jobban fogja szeretni.

A járókával kapcsolatban: Ha valaki kétszintes lakásban lakik, és a konyha együtt van a nappalival, lehet, hogy érdemes beszerezni járókát, a biztonság kedvéért. A konyhában nagyon sok a veszélyforrás, főleg ha az anyukának főznie is kell, és nem tud a babára figyelni.

Dancsi, ne sajnáld, hogy csináltattatok kéményt a kandallónak, hisz a babák oly gyorsan megnőnek, később még jól jöhet. De cserépkályhát is lehet építtettni, az is annyira klassz tud lenni, egy ismerősömnek van, azt mondja, azóta alig betegek a gyerekek, csináltak ilyen peremszerűséget is a kályhának, arra rá lehet ülni, imádják.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gerika!
Dr Mátrai Tibor az orvosom,(nagyon rendes).Ő is tud ajánlani,csak én többek véleményére vagyok kíváncsi.Többtől hallottam Szabó professzorról.Tudtok Róla valamit?
Gabi.
gabriela

Agni, de jo, hogy irtal! Vegre otthon vagytok, a klinikan tapasztaltakat gyorsan torold ki az emlekezetedbol.

Erika, igen, hasznalt az EDA, de csak 1 oraig, utana kiment a hatasa, es nem kaptam meg az ujabb adagot, mert azt hittek a nagyokosok, hogy meglesz hamar a baba. Hat nem lett meg olyan gyorsan...Mindenesetre nagyon halas voltam erte, mert a vegigkinlodott ejszaka utan jo volt egy kicsit pihenni. Tudom mi a velenyed rola, de nem erdekel, hogy ellenzed. Bizonyos esetekben nagyon jo tud lenni. Nyilvan en sem kertem volna, ha mondjuk 10 orat vajudok es nem 35-ot.
Benedeknek jobbulast, es szamolj majd be az oltasrol. En sem varom tulzottan.

Ildi, nekunk is Prima Pappank van, es nagyon szeretjuk. Nekem fontos, hogy allithato legyen a magassaga, es hogy 5 pontos legyen.

Babamama, csak azert akarom, hogy heveron aludjon ejjel, mert nemsokara veszunk majd kisasztalt szekekkel, es a kisagy helyere kerul majd. Luca kulon szobaban alszik ugye?

Nem tudom mi van Krisoffal, de delutan egyre nehezebb elaltatni. Mar 2x probaltam letenni, meg setalni is kivittem hatha a kocsiban elalszik.

Karmen, nagyon kivancsiva tettel! Kép

Agi
agi77

Sziasztok!

Angi: Kitartást a két picihez, pihizz sokat! A klinikai gyerekdoki túlságosan is óvatos...Bátor el sem érte a 250-es bilirubint és nem akartak hazaengedni.

Etetőszék: mi Brevi-t vettünk, tök olyan mint a PP csak egy 10-essel olcsóbb. Kihasználtam, hogy alacsonyabbra is lehet állítani, mikor főztem és Fló babázott, meg mikor még nem asztalnál evett. A háttámlát is döntöttem míg nem tudott egyedül ülni, mosz Báűtor is így ül, ha Fló megengedi. Most ez a szék 30ezer a Micimackóban.
Az tényleg fontos, hogy rendesen be tudd kötni.

Ágy: Flóra január óta alszik heverőn eddig kb. 5x esett le róla, de elé terítewttünk egy gyapjútakarót, így nem üti meg magát, meg egyébként sem magas.

Flórával nekem is voltak rossz élményeim a csecsemősokkel, pedig nem is volt velem. Kép Nem segítettek az elején túl sokat. De ha kinyitod a szádat, biztos csinálnak is valamit. Egyébként rendesek, csak tudni kell kihez fordulj.

Tényleg lehetne tali, de ne ezen a héten,mert be vagyok táblázva, szombaton lesz Bátor keresztelője. Arra készülünk.

Karmen: Lehet 2 óránként, nappal. Ha úgy látod javul csökkentheted az adagot, azért hogy beadd neki az szert ne ébreszd fel napközben sem. Ha jól elmlékszem napi 6 szemet lehet adni. Sztem ha nem olyan makacs az orrfolyás nem kell olyan sok elég 4 is. Szóval inkább oszd el egy napra a 4-et. Kép

Gabi3
inecsg

Ma ilyen jó kedvem van, pedig éjjel vagy 5-ször felkeltem balhézni.

Kép

Kép
Vendég

Ági, csak kíváncsiságból kérdeztem, ártatlanul. A véleményem nincs kiforrva, különben is , miért kellene, hogy az én véleményem érdekeljen, mindenki tegye azt, ami a meggyőződése. Örülök, hogy jobban érezted magad tőle, nem a szenvedést támogatom, ne érts félre!
A jókívánságot köszönjük, az oltásról majd igyekszek beszámolni.

E.

gerika

Erika, tudom, hogy nem akartal bantani, es nem rosszindulatbol irtad a multkor sem. Akkor nem akartam beszallni az EDA nem EDA kerdesbe, most ez kibukott belolem. Bocsi, ha banto voltam.

Dancsi, nagyon edes Jozso, es a takaro is szep.

Azt hiszem en mar tultettem magam a klinikai dolgokon, legkozelebb nulla elvarassal inulok majd szulni (vagyis csak egy ˝aprosag˝ erdekel: hogy minden rendben menjen. Kép) Az, hogy ki mit szol be nem fog erdekelni.

Agi
agi77

Ági, nincs haragKép

gerika

Ági,
nekem is áldás volt az EDA, nekem végig nyomatták rendesen, a vajúdás nem is rossz emlék nekem. Bezzeg a császár, brrrrrrrrrr, még minidg beleborzongok, ha arra a fél órára gondolok.

Tetszik Jozsó új szőnyege? Ma kaptam meg, a neten találtam egy lányt,aki varrja, 150*150-es méretben 8e pénz. És ezt nagyon sokáig tudjuk majd használni.
Vendég

Angi!
Gratulálok Bogikához!KépÖrülök,hogy jól vagytok!Sok boldogságot kívánok nektek!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Erika,Dancsi,Gabi,Kármen!

Köszönöm ,amit az etetőszékekről írtatok.Holnap elmegyek,és szétnézek.Szerintetek mikortól tehetem bele?

Dancsi!

Édes ez a kis Jozsó baba.Mit csinált az éjszaka,hogy 5-ször kellett felkelned?
A szőnyeg is szupi.

Ildi
tfildiko

Ildi,
én már beleteszem 4 hós korától kezdve. ha nem sokáig ülteted benne, akkor szerintem lehet hamar is beletenni.

Hogy mit csinált éjjel? hát lakmározott a lelkem, óránként, pedig már réges rég végigszundizza az éjszakákat. Valszeg jönnek a felső fogai, akkor csinált ilyet, amikor az alsók jöttek. Felkelt és akkor már rájött, hogy ő biza éhes.
Vendég

Kép

2 fogacska. Kép Kép Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?