Új privát üzeneted érkezett!

eh! Én pl most fürdettem... Sőt,néha nem is szoktam! Akkor legyek szar anya! :)
Vendég

köszi lányok :)

Hát nálunk is a Boruskáéhoz hasonló, tehát a szopihoz igazítjuk a fürdést. Fürdés közben szépen elernyed, látszik, hogy már tudja, hogy most lefürdünk utána egy szopi, aztán lehet csucsukálni. Ezt a rendszer levi nagyon megszerette és megszokta. Oltás után mindig kihagyom, hogy ne vigye fel a hőjét, de így ma már ez a második nap lesz fürdés nélkül.
Perzse az éjszakára is kiváncsi leszek, mert ma megahosszúságokat aludt Levente. Reggeli szopi után 8-11 ig aludt. Aztán szopi, majd a tejes sétát végigaludta 12-3 ig fel se kelt. 3 és 5 között volt fent, 5-6.30 ig aludt és 7 től még mindig alszik....
Gyanús nekem ez a sok alvás. Tudom , más meg összetenné a két kezét is, de létezik ez, hogy az oltás "mellékhatása" ?
stephie

na persze, láttuk reggel, hogy már a fürdetést is átpasszolod Lucának :D :D
stephie

Zuzmoo: csatlakozom ismét hozzád. Gyerkőc nálunk sem alszik két etetés között általában. Ja, de 20 percet utána tágra nyílt szemmel tekint a világba. Sajnos éjszaka sem akar aludni. :( és nálunk sem bír ki 3 órát. ja és én is alkoholmentes sört iszom.

Fürdetni sajnos én nem tudom mindig ugyanabban az időben, mert drágám össze-vissza akar enni. Azt meg nem csinálom meg vele, hogy nem kap enni, ha éhes.

Volt már úgy, hogy nem fürdettük. Olyan koszos csak nem lesz napközben. Ma például még nem fürdött, de mindjárt készítem és megfürdetem, de egyedül nem egyszerű.
Vendég

Mindenki gondolkodik itt a sörről. De hogy álltok ti a kávéval?? Én nem tudok róla lemondani és ezen szoktam agyalni, hogy azzal vajon nem teszek-e rosszat.

Egyébként én néha annyira de annyira szeretnék egy kicsit pasi lenni:)

dalika

Anita, sztem simán altathatja az oltás, de ezt csak laikusként mondom.

Amúgy ma Berci is aludt sokat, pedig ez, tudjuk, nem jellemző. Csak most este 6-9 között volt végig fent, és egy darabig tűrte, hogy szórakoztassam, énekes-zenés-táncos-komikus jelenetekkel, aztán bőgött egy órácskát, aztán cumizott dühödten egy felet, és most fürdettünk. Apja etet, és remélem, utána nagy izélés nélkül le lehet tenni és alszik egy nagyot... álmodozom :)

boruska

Bori, most néztem meg a blogotokat. Olyan nagyon szép gyerek ez a Berci!

dalika

én meg azon aggódom itt, hogy ma sacc per kábé 4 órát volt ébren.. :shock:
stephie

Anita, nekem a nagy volt aluszékony oltás után. Pláne ha kúpot is adtam neki.

Délután megmértem mennyit eszik a gyermek. Leesett az állam, mert 170-et mutatott a mérleg. Na és akkor mitől hízik, mi? :roll:

Nóri, nem semmi bunkó emberek vannak. Aki Lucát elütötte, elnézést kért legalább, meg meggyőződött róla hogy nem esett baja a kicsinek?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Halihóóóó!

Ágica! Aranyos vagy! De nézd meg a hsz-im időpontját, ált éjfél körüliek :P Ma ünnepnap van, korán ideértem.

Reni! Nekem is ezt mondták, hogy akkor minden szülés után mehetnék plasztikára. Így hát most jött el az én időm.

Hát csajok én nem tok meglenni édesség nélkül. Muszáj minden nap ennem. De tudjátok mit? Majd ha 2 év múlva már nem szoptatok, majd fogyózok bakker. Most kell a györöknek a zsíííír.

3 napos nemkaki után ma reggel akkorát nyomott, hogy a haján hátul folyt ki a sárga lé, így én ma reggel fürdettem :P

ÉÉÉs megmértem utána pucéron is 6720gramm. Azannya. 2 óránként szopizik 3 napja, ez hát a fejlődési ugrás.

Kakti! Asszem az nem tesz jót a tejtermelésednek, hogy éjjelente nem szopik a ded. Ezért csökken a mennyiség.

Zsó! Most akkor ki van az első képen?

Nóri! Fürdő klassz. Játszótér :twisted: Süti: nyami, futócipő: :arrow:

na megyek keresek valami csokisat, joccakát!

Móni
kokonya

Hülye biciklis csávó majd beszart ijedtében! Konkrétan az volt,h jött ezerrel lefele a járdán, ami lejtett. Luca mellettem sétált. Ez meg ki akart előzni. Nem csengetett. Meg eleve mi a szart keres a járdán? Szóval elkaszálta a csajt. De ügyesen,mert Luca épphogy elbukott, ő meg a golyóival landolt a vázon! :)
Vendég

Halihó!

Judit, köszi :)

gyerök jó fej volt, szépen aludt 10től 4-ig (akkor mondjuk marha éhes volt, kajált is vagy 140-et, az tápból sok), aztán utána még 7-ig, ébredt, kaját kért, és 50 ml után beájult, most alszik a hasán a nagyágyban.

És a nagy hír, hogy egy-két napja elkezdett mosolyogni, úgy igazán. Sztem érezte, hogy nem húzhatja tovább ezt a fejlődési elemet, mert az anyja megbolondul :) Úgyhogy azóta mindenkire vigyorex, főleg, ha kaját ad :)

Móni, én is nagy édességzabáló vagyok, tolom be a húsvéti kinder meg milka nyuszikat :) De én mindig is ilyen voltam, ezért vagyok ilyen szilfid :) De most már járok edzeni heti 3-szor, hátha visszamegy egy kicsit...

boruska

Morning!

Móni!
Ezen már én is gondolkodtam, hogy nyilván az is hátráltatja a tejtermelést, hogy ilyen nagyokat alszunk éjjel. De nincs szívem felébreszteni emiatt (mert ha nyugodtan alszik, akkor tuti nem éhes - szerintem) és nekem sincs erőm csak azért felkelni az éjszaka közepén, hogy előkapjam a mellszívót. :? Lehet, hogy hülye vagyok???

Ma megyünk has-, koponya-, csípő UH-ra 13:00-ra. Majd utána jelzem, hogy mi volt (kíváncsi is vagyok, mert ez a kistarcsai kórház és rendelő elég érdekes).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo reggelt!

A furdes velemenyem szerint sem gond, ha neha kimarad, de en reggebben mar kifejtettem, hogy anno a kinti doki javaslatara Kristofot is csak ket naponta furdettem teljesen kb harom honapos koraig. Erikkel is ezt kezdtem el, a koszmos korszakban furdettem naponta, hogy megmossam a hajat, de most ismet visszatertem a ket naposra, mert a bore elkezdett szaradni.
Sot, en sokszor nem is estenkent furdetek, hanem delutan, mert ugye Feri minden masodik heten csak este 8-9 korul er haza, ilyenkor eselyem sincs egyedul lefurdetni mind a ket kolykot es el is altatni oket. Kristof melle nem merem betenni a kadba, mert o tulkeppen folyamatosan jarkal, on- es kozveszelyes furdes kozben. Kulon-kulon meg nem megy egyedul, mert ha Kristofot berangatom magunkhoz a furdoszobaba (egyedul nem hagyom addig) es elkezdem Eriket furdetni, akkor o vegigorditja az egeszet, merthogy furdeni akar. Forditva sem jo, mert furdes utan mindketto egybol kajat ker, szoval lenne jo nagy siras.
Emiatt szoktam Eriket paros heteken napkozben furdetni, akkor meg Kristof nem vagyik a furdesre, nyugodtan vegignezi az egeszet.
Ah, bonyolult dolgok ezek, neha mar osszezavarodok a sok szervezestol.

Nori!
En bevallom, hogy utalok jatszoterre menni. Epp az ilyen mentalitas miatt, amirol beszamoltal.
Tudom, minden gyerek egy csoda es szeretni kell oket, de bennem idonkent nagyon felmegy a pumpa, ugyanis iszonyat sok irigy es onzo gyerek van, sajnos. Hihetetlen, hogy mar ilyen fiatalon bennuk van. :cry:
Hasonlo elmenyeim mar nekunk is voltak, Kristof szeret csuzdazni, egyszer azonban egy idore elment tole a kedve. Mar x ideje vartuk, hogy sorra keruljunk egy testverpar utan, akik kb 20 mpkent csusztak es baromira nem engedtek be Kristofot, hiaba kertem. Az anyjuk is ott volt, o nem is szolt nekik. Nah, egyszer a kisrac zugott egyet, keson ert oda, en meg felkuldtem a fiamat, hogy csusszon. A hulye kolyok meg odarohant moge, es teljes erobol elkezdett orditani ra, hogy ne tartsa fel ot es menjen vissza. Kristof meg ettol ugy megijedt, hogy valoban nem mert tovabb menni a lepcson, le kellett szednem es egy ideig kerulte is a csuszdat. Anyuka annyit nem mondott a gyerekenek, hogy irgumburgum.
Masik eset: Kristof meg erosen totyogo volt, setaltunk a park szelen, az ovoda elott. A parkba belogoan egy kocsi parkolt (hozzateszem, hogy oda nem szabad bejonni autoval, de a kenyelmesebb szulok nem szeretnek 50 metert gyalogolni, inkabb behajtanak a parkos reszre, hogy kozvetlenul az ajto ele allhassanak).
Kristof kb ot meterre totyogott el a hoban az auto mellett, nem is fele, csak mellette, az ovibol eppen akkor rongyolt ki anyuka a gyerekkel. A kb ot eves kisrac meg odarohan Kristof es az auto koze es torkaszakadtabol uvolteni kezd, hogy "Hozza ne erj az autonkhoz, Teeeeee!"
Hat, mi Kristof mogott voltunk ot meterrel, de en csak pislogtam, majd szetvetett az ideg (epp terhes voltam, ettol kevesebb is eleg volt ahhoz, hogy felhuzzam magam), Feri szolt ram, hogy hagyjam, az csak egy gyerek, meg kicsi.
Aham, kicsi.
De ne mondjatok nekem, hogy ha par evesen ennyi agresszio, duh es irigyseg van benne, meg ratartisag (es nem o tehet rola, mert velemenyem az, hogy a gyerek a szulok tukorkepe, ugy csinal, ugy beszel, ahogyan tapasztalta), szoval ha mar most ilyenek, akkor ezt hipp-hopp ki fogjak noni. A lokukit. Szerintem nem... :?

Arrol mar nem is szolok, hogy Anyosomek mellett tok szupi jatszoter van, lekeritett, meg minden. Ket eve volt felujitva. Ennek ellenere 5-6 ora utan mar tele van szotyizo, cigizo suhancokkal. Es egy taskanyi cigicsikket ossze lehetne gyujteni a homokozoban... :twisted:
Vendég

Szép jó reggelt.

Jó sokat kellett visszaolvasnom, de ezt nem bánom.

Reni: nem semmi ez a sérv. Nem irigyellek.

Nóri: nagyon jól néz ki a házikó.

Mi megvagyunk. Ma megyünk oltásra. Már előre félek tőle. Mindkét combijába kap, meg a Rota első felét is ma kapja, igaz az kanalas. Van még aki beadatta a gyerkőcnek? Kíváncsi vagyok milyen lesz a mai napunk az oltás miatt.

Nálunk az éjszaka elég jól telt, bár most is keltünk enni, mint mindig. Nem volt nagy sírás sem. Reggel kicsi hasfájás, de elmúlt, evett is, játszott is egy kicsit most alszik.

Nyíregyházi lányok: jövő héten pénteken megyünk Mátészalkára és ott leszünk hétfő délelőttig. Megyünk majd be Nyíregyházára is. Nem tudom ráértek-e, de szívesen összefutnék veletek és megcsodálnám a kis lurkókat.
Vendég

Na, én ma megyek dokihoz a 6 hetes kontrollra (hehe, épp ma 8 hetes Levi). Nem vágyom rá...
Kisfiam meg jól megfázott. Fél éjszaka törtyögött, szutyorgott. Most tüsszög. És lóg rajtam... Napközben nem akar ágyban aludni. Tegnap még babakocsiban is alig.
Dalika Én is kávézom. Sokszor. Függő vagyok. És hát a 3 nagyobb gyermekem egész normálisnak tűnik :D .
pammut

Pammut: en Erik het hetes koraban mentem hat hetes kontrollra, de akkor is ugy, mintha a fogamat huznak...
Nagyon nem volt kedvem elindulni, majdnem nem is mentem, de mivel emiatt vonultunk fel a gyerekekkel Pestre, igy nem lephettem vissza.
Terhesen es szuleskor annyit turkaltak bennem, hogy most hangyafasznyi kedvem sem volt hozzam. Terhesen sem orommel vagtattam, de akkor bennem volt a tudat, hogy ez a baba miatt kell, illetve a terhesseg miatt kell, hogy lassam orvos, es vartam az infot mindig a mehszajrol, hogy mit mondanak, ezert mentem konnyen.
De szules utan valahogy semmilyen vagyakozasom nem volt a nogyogyaszati szekhez... :roll:
Vendég

Halihó.

Csajok! Képzeljétek éjszaka majdnem mentőt hívott az embőc hozzám annyira fájt a gyomrom. Nem tudom mi a fenétől lehet, pedig figyelek, hogy mit eszem. Holnapra kaptam időpontot a házidokinál, bár szerintem csak beutalót ad a belgyógyászatra. Ez nem normális dolog, hogy ennyire fáj a gyomorszájam. Na megyek is, visszafekszem pihenni, mert nem sokat aludtam az éjjel. A kis drágám, mintha tudta volna, mert este 9-től reggel fél 6-ig aludt. Egyem meg a lelkét. Na megyek. Pá.

bellerreni
Eger

230g :shock: :shock: :shock: Vajon azt hiszi, karácsonyra le akarjuk vágni, vagy mi? Tegnap 5-ször kakkantott. Utoljára kb 1naposan ennyit...
Vendég

Reni!

Nekem 17 evesen volt gyomorhurutom, egy hangyafasznyi valasztottel a gyomorfekelytol, annak voltak hasonlo tuneti. Egyik masodpercrol a masikra fellepo iszonyat gorcs, volt, hogy el is ajultam. Eleinte ritkan jelentkezett, majd a vege fele mar volt, hogy naponta tobbszor is. Volt, hogy mar levegot sem mertem venni, annyira fajt. Meg emlekszem ra es meg vajuda kozben is azt mondtam, hogy az a gorcs es fajdalom rosszabb volt, mint a vajudas. Komolyan.
De anyukam elrangatott gyomortukrozesre, utana nekem dietat irtak elo. Az volt a gond, hogy en elotte nagyon carul taplalkoztam, vagy ettem, vagy nem, sokszor csak naponta egyszer, kapkodva, de sokat. A gyomorsavnak nem volt kaja, amit marhatna, marta hat az en gyomromat szet.
Dietat irtak elo es valamilyen bogyot is szednem kellett. A dieta lenyege az volt, hogy naponta 6-8 alkalommal ennem kellett, extra kis mennyiseget.
Nekem ez segitett.

Egyebkent Kristof megszuletese utan ismet jelentkezett, ezt asszem irtam is meg akkor, amikor terhesek voltunk, csak gondolom nem nagyon figyeltel fel ra, hiszen az ember atsiklik azon dolgok felett sokszor, amelyek ot meg nem erintik.
Szoval szules utan akor nekem is gorcsolgetett a gyomrom, nem olyan erosen, mint a fekelynel, de vissza-visszateroen, es nagyon fajt. Akkor voltam dokinal (gyomortukrozes ugyan nem volt) es azt mondta a doki, hogy a fekely kezd kiujulni, ert egyreszt a terhesseg alatt a mehem teljesen feltolta a gyomromat, szules utan a visszarendezodestol is fajhat alapban, raadasul a friss gyermekes anyukakanak szokasuk ossze-vissza enni, neha keveset, neha sokat, altalaban villamgyorsan. Es igaza volt, megint odafigyeltem a rendszeressegre, elhagytam a szenhidratot es OK volt.
Most is fajogatott az elso negy hetben, de mar nincs panaszom par hete.
Vendég

Bea Bennem is hasonló érzések dúltak terheség alatt és most utána is a nőgyógyásszal kapcsolatban. Brrr. És még beszélni kéne a fogamzásgátlásról is. Jaj.

Nóri Te lökött vagy :lol: . Levi meg épp most kezd felhagyni a napi 10x kakilással. Nyűglődik is szegényem rendesen. És rákapott a kendőben alvásra. 2 hete 5 kg volt. Most nem tudom mennyi (délután megyek méretni), de baromi nehéz. Ha leteszem meg 5 perc múlva felébred. Te hogy bírod Noncsival? Ő még nehezebb. És aggódom a gerince miatt, mert függőlegesen van a kendőben (elől kereszt vagy kenguru), hiába írnak mindenfélét a hordozós honlapok. Fekve nem fér el és utálja is.
pammut

Enyemgyerekrol:
kerdezi tegnap a vedono, hogy mennyit eszik. Mondom, hogy 150-et. Hat, meglepodott, azt mondta, hogy nem keves. Ezek utan meg sem mertem neki emliteni, hogy ha ejszaka ebred, akkor nem alszik vissza 150 ml-rol a hosszu alvas utan, mert olyankor nagyon ehes, ezert van, hogy arra meg ratol 30-at.
De nem szolt be, meg semmi, csak meglepodott.
A hizasara meg azt mondta, hogy jo, nem sokallta.

Viszont jo ez a szuri, amit tegnap kapott.
Lehetne ezt kerni hetente egyszer??? :lol: :lol: :lol:
Mert az egy dolog, hogy tegnap ejszaka jol aludt (fel kilenctol hajnal otig). Ezen nem lepodok meg, mert az elmult par napban igy alszik, csak nem mertem leirni, mert feltem, hogy azonnal valtoztat rajta.
De!
Hatkor visszaaludt es kb 20 perce ebredt fel halal ehesen, most meg ismet alszik.
Mar tornaztam is ma! Hihetetlen, hogy meg arra is volt idom!
Vendég

Reni, ez nem hangzik valami jól. Jobbulást! Reméljük hogy a doki tud valami értelmeset mondani.

Nóri, nem semmi a csajszid. :) Szerintem írjunk ki toka és hurkaversenyt. :lol:

Dilemmában vagyok. Jövő héten ballagás és marhára nem tudom hogy itthon legyünk, vagy elmenjünk kajáldába. Hidegtálat mindenképpen rendelni akarok, anyukám csinál fasírtot, de Milánnal nagyon étterembe nincs kedvem menni. Nemtom, pedig lassan el kéne dönteni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Nekem anyu úgy csinálta (mivel ugye virágos és bazira nem ér rá) hogy otthon voltunk, de egy közeli étteremből mindenki megrendelte a kaját magának. A pia a boltból volt olcsón, meg a süti is. Mindenki azt kapta, amit szeret és nem kellett 5félét főzni. A számla is olcsóbb volt, mint ha minden étteremben lett volna. Meg kényelmesebb is volt így.
Vendég

:evil: nem küldte el amit írtam! :evil: :evil:

Újra:
Reni: jobbulást!

Kismaki: én örülnék ha össze tudnánk futni. Majd szólj, hoyg mikor jöttök, hátha jól jön ki az evés-alvás.

Én azóta nem ittam rendes kávét, hogy terhes lettem. Ha megkívánom az ízét, van itthon koffeinmentes. Ezen a fáradtságon (kimerültségen) meg az sem segítene, ha naponta 5 kávét innék.

Megkpata Benő az első oltást. Remélem nem lesz nagyon nyűgös (pedig biztos tudná fokozni a jelenlegi állapotokat). :twisted:
Mindenki ad megelőzésre kúpot? vagy csak ha tényleg belázasodik?
zuzmooo

Nóri, valahogy én is így gondolkozom. Köszi a megerősítést.

Zsuzsa, én nem adtam. Dokinéni szerint ez már nem olyan mint a régi oltások és csak ritkán van tőle láz. Nekünk semmi gondunk nem is volt.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, hazaértünk az oltásról. Hát az én kislányom nem sírt, hanem ordított. :shock:
Már akkor amikor meglátta a védőnénit akkor kezdte, pedig akkor még nem szúrták. (Biztos tudja, hogy az anyukájának nem szimpatikus azért nem szereti ő sem. Pedig kettőt nem szól, csak nem szeretjük. :roll: )

Most kint alszik az erkélyen.

Nekünk mindkét combiba adták, ezért azt mondta a doktornénink, hogy este lefekvés előtt adjak neki kúpot, meg délután, ha piros és gumós az oltás helye akkor borogatás.

Reni: jobbulást neked, remélem semmi komoly bajod nincs. A múltkor kérdeztem, hogy van-é kedved összefutni jövő héten velünk, mert megyünk haza, már ha jobban leszel.

Nóri nem semmi a lányod. Enyém gyerek három evésre eszik meg kb. ennyit. :o
Vendég

sziasztok!!

naa annyit írtok, hogy nem mindent tudtam végígfutni.

fürdetés:
ööö, hát én nem kiskatonát nevelek, de mi minden este pontban 8 kor fürdünk, kivéve, ha valami nagyon nyöszörgést rendez a lány,akkor esetleg f.8, ha bealszik max fél 9 de ezt ö dönti el.a többi idöpontunk mostanába elcsuszott-említettem párszor hogy a napirend 1 vicc, de 6 körül kelünk,dél körül ebédelünk, mint az ovodások.
visszaálltunk a napi 4 plusz 1 éjjeli kajálásra, mert attol borultunk sztem, így nagyjábol egyforma és jo adagokat eszik, és meg is éhezik-ezt idáíg hiányoltam

Reni:én figyelemmel kísérem, hogy alakulsz odalennt :)
marha kiváncsi voltam mi lehet ...
de nekem is az a véleményem, hogy utánajárnék én ennek ...

Boruska:még a multkori depis-hsznél maradtam le
és komolyan éjjel, amikor fönnt voltunk azon agyaltam, mit írhatnék
neked erre.
nem tudok semmi okosat, föleg h. nekem azért jó lányom van, de mégis, amikor feltettem magamnak a kérdést, h egyáltalán szeretem e én ezt a lényt...?az jutott csak eszembe, ha egy haja szála is meggörbülne, akkor én megbolondulnék
nálam itt kezdödik a dolog, én nem ájulok el hogy hogy nevet, és h. fogja a pelenka csücskét-mint anyámék...
de ha valami történne vele....pfff
talán te is keresd magadba, hogyan kötödsz hozzá nem kell tv anyának lenni aki mosolyok ha a gyerek ráugrik a fejére ébresztésképpen...

zsó
Kép
pcd1985

Móni:én vagyok az első képen

a "történethez" hozzátartozik, hogy amig jártam erre-arra amíg terhes nem lettem nekem MINDENHOL elkérték a személyimet, ahol el kellett, cigi-alkohol, és furcsán néztek rám...
ezzel akpcsolatban 1 csomo béna sztorim van hogy hol hány évesnek néztek
de ez a kölök megtette a hatást...

zsó
Kép
pcd1985

Pammut, akkor jó, köszi :)

dalika

zuzmooo: előbb neked amit ígértem link

http://www.c3.hu/~oltinfo/betdpt.htm

: ott van, hogy az oltás követő fél órán belül már érdemes beadni. Én mindig így csináltam és nem volt hőemelkedésük sem.

huggies 3 vs/ pampers . a pampers kb 2 centivel magasabb a derékrész (elveszlik benne a gyerek) illetve nyilván bővebb is mert a huggies a gumírozott. Örülök, hogy megvettem a huggiest, és így, 33 Ft/db áron igazán jó vétel volt

Bea: akkor nálatok is hasonló tüneteket okozott a diperte mint nálunk, én is itt dilemmáztam, hogy mitől alszik ennyit a gyerek :D

Reni: ez elég gáz. Tessék abbahygani az idegeskedést, mert az sem tesz jót ha valami kezdődő gyomorfekély van.
Biztos halálra forgattad magad már hetek óta az odalenti állapotok miatt, most meg a plasztikán....Béke.Nyugalom

dalika: én az alacsony vérnyomi miatt megiszok napi 1, ritkán 2 db 3 az 1bent. Terhesen is ittam, mert muszáj volt. Mindhárom gyerekkel. Szerintem tök normális mind, bár néha támadnak kétségeim :D

kismaki: Zsuzsához hasonlóan örömmel benne vagyok, reméljük az idő is jó lesz és mi sem épp akkor megyünk Debrecenbe.
stephie

Kérdés :?:
ti mit adtok a gyerköcre mostanában,
mi az esös hetet leszámitva non stop kitakarom-betakaromot játszunk
ha fuj a szél, akkor a babakocsi még meleg, mert süti a nap, ugy ahogy szélben lehet a legjobban leégni mert nem érzed :shock: :shock: :shock: :shock:
akkor most öltöztessem, vgay ne?
amikor azt gondoltam hogy jol van felöltöztetve ugy átizzadt, hogy nem is gondoltam hogy ilyen picik így izzadnak, féltem is mi lesz ebböl...
amikor azt hiitem vasárnap h. meg fog sülni tök jot aludt
tegnap és tegnapelött kva meleg volt, egyik nap nagyon felöltöztettem-bőgött, másnap alig adtam rá v. mit -bőgött
ma jol betakargattam h. ki tudjam takargatni ha melege van de én 1szerüen nem tudom eldönteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
most már kezdi a bögést, de még 2 orát """kéne""" aludnia
ugy szokta idáíg...

zsó
Kép
pcd1985

Kismaki!

A kedvemért ma nagyon figyeld a Kisasszonyt! Nem szokás elsőre több oltást adni. 2-t sem, nemhogy 3-at! Még nuku az immunrendszere és elsőre leterhelik egy csomó vírussal. Én tudom, hogy ez csak oltás, de még csak BCG-t kapott, most meg egyszerre 3-at!!! Ráadásul már majd' minden rendes orvos tudja, hogy borogatni nem nagyon szabad. Ez egy nyílt seb, még ha pici is. Simán elfertőződhet. Tudom, hogy aggodalmasan hangzik, de akkor is. Másnapnál előbb nem tennék rá vizes cuccot...

Kávé: terhesség alatt 99%-ban koffeinmenteset ittam. Mióta van a Nespresso és mivel én az íze miatt iszom, többfajta kávékapszulám van. 10-es a legerősebb. Én reggel 3-ast, vagy 4-est iszom, de inkább 3-ast. Ha megkívánom ebéd után is, akkor 2-est. Délután meg csak mentest. Emellett napi 0,5l kólát is engedélyeztem magamnak. Egyébként teát innék, az sem jobb! :lol: :lol:
Vendég

Zsó!

Ruha kérdés érdekes. Most ez lesz egy darabig. Elmegy a nap: takaró rá. Kisüt: takaró le. Én nagyjából tartom az egy réteggel több szabályt. Ha rajtam van pulcsi és hosszú gatya, akkor rá hosszú ujjú body és vékony kabát. Rugi alá vékony harisnya, vagy melegítőalsó. Ha rajtam rövid ujjú, hosszú naci, akkor rajta hosszú ujjú body+rugi. Kabát nincs. Ez nagyjából 20fok felett van. Kb 25fok felett nincs már vékony sapka sem és mehet a rövid ujjú, vékony alsóval. Kb 30foktól meg lehet pucizni. De minden képlékeny. Télen 10fokban még ráadom az overallt, tavasszal, ha már lekerült az overall, csak még egy réteg megy rá. Eléggé kifejtettem az álláspontomat? :lol:
Vendég

Túl vagyunk mi is az oltáson. Csak mi a 3 hónaposon. Nagyon nyűgös eddig, de még nincs hőemelkedése, remélem nem is lesz. Mondjuk vettem panadol babyt, mert ezzel nem kell annyit szenvedni.
vicky79
Budapest III. kerület

:D
nóri:köszi, én is próbálom az egy réteggel több szabályt, de az a baj h. míg anyám sortban szaladgál a kertben én kapucnispulcsiba didergek a szélben:)
nekem a "Most ez lesz egy darabig."-mondatod nyugtatott meg, ha ez van hát ez van kitakarom-betakarom.....:)

kismaki:egyszerre 3 oltás??bevállalós, tudom, mindenkinek majdnem simán ment, és aludtak a gyerköcök az oltástól, kivéve az enyémet aki egy napot végígbömbölt tőle és tényleg látszzott h. kivan(és a 38.2 es höemelkedésröl nem is beszélve, én ugy megijedtem...)...szal sose lehet tudni..ki hogy reagál..

zsó
Kép
pcd1985

viki:
én azt hittem, a 2. oltást már nem érzik annyira...
ezexerint....
én ugy félek,jövö 7en kapjuk.

zsó
Kép
pcd1985

Nóri: köszi a hozzászólást. Hát én nem vagyok otthon ezekben az oltás témákban. :oops: Remélem nem lesz semmi baja a picúrnak. Bár a rota az nem szuri volt, hanem megitatták vele, de ez a két szúrás nekem is fájt. A lányka elvan még most, remélem nem is lesz vele baj. Akkor a borogatást elfelejtem. Kúpot meg kap majd. Nálatok hogy adták/adják be ezeket az oltásokat?
Vendég

:shock: :shock: :shock:
ááá v@zzeee, megjött!!!
most mi lesz a tejelésemmel :shock: :shock: :shock:
valaki valamit ezzel kapcs ban,
mire számítsak?

zsó
Kép
pcd1985

Nna, ma sem lett jobb a véleményem a kistarcsai Flór Ferenc Kórház és Rendelőintézet nevű intézményről. Ott kezdődik, hogy a betegfelvételen nem jó irányt mondott a csaj, hogy hol van a rendelés. Mind1, megtaláltuk. 13:00-ra kaptunk időpontot még február 22-én. Odamentünk, és lám, egy szűk folyosón egy ajtó előtt ott téblábolt vagy 10-12 felnőtt jópár babával. Konkrétan 8-an voltak előttünk (mind 13:00-ra kapott időpontot!!!). Viszonylag gyorsan haladt a vizsgálat, így mondjuk, hogy hamar sorra kerültünk. Ami kicsit zavart, hogy a folyosón, ahol vártunk, a szemben lévő ajtóra bazi betűkkel ki volt írva, hogy SUGÁRVESZÉLY(!!!); illetve az, hogy 1 azaz egy darab pelenkázó asztal volt kint, amin a már végzett babákat lehet öltöztetni. De arra sem volt idő, hogy felöltözzünk rendesen, mert már jött a következő. Végül odébb mentünk, és felöltöztettem ott. Még pelust sem tudtunk cserélni, visszacsomagoltam abba, amiben volt, mert nem volt rá idő (még jó, hogy csak pisi volt a csomagban). Csak azt nem értem, hogy miért nem hívnak mondjuk 2-3 babát negyed óránként, és akkor kicsit kényelmesebb lenne. Nekem szerencsém volt, mert az én lánykám egy áldott jó gyerek (általában), és amíg vártunk, anya vállán aludt, és a vizsgálatot is félálomban, egy hang nélkül tűrte.
A lényeg: minden rendben van, sehol semmi eltérés. (A csípőjét másik fejjel nézték, mint a buksiját meg a pocakját. :)) A doktornéni azt mondta: gyönyörű szép, érett baba. :oops:
Na, ennyi volt a dokis kalandunk. :)
Hazajöttünk, szopizott és most aluszkál a szentem. :) Így kihasználom az időt és én is húnyok egyet asszem!

Ja! Nóri!
A málnás-fehércsokis brownie tök jó lett - sajnos. :lol: Amúgy én minden sütit tűpróbával figyelek - ezt is. Nem is ragadt már rá semmi 35 perc múlva, és ahogy felvágtam, a közepe még tök nyers volt. Így feldobtam a sütőlapra a szilikonlapot, rápakoltam a brownie-kockákat és visszadobtam légkeverésre kb. 5 percre. Így tök jó lett az állaga. Lehet, hogy a plusz vaj kavaart be (a csokimizéria miatt), de nem hiszem. Majd máskor jobban figyelek. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

borogatás:
én a nálunk csak seggtörlőnek becézett nedves kendőt raktam a pici lábára, mert olyan volt mint 1 méhecske
az elég hüvös, de mégis szobahömérsékleten volt-((gondolom csak érzetre hüvös)
de, pelenkázás közben csak, és utána jött a szopi, addíg még rajta volt a ruha alatt, etz egy nap 4x-5x ahányszor kajált, vagy tisztába tettem, és nem volt rajta max 10-15 percíg

nekem azt mondta a doki,
hogy ne rakjuk közvetlen a nedves borogatást a bőrükre, mert nagyon puha és vékony a bőrük(a hurkáknál ugye azért izélődik) és nagyon hamar föláztatja a nedves ruha a bőrüket és az lehet késöbb több baj forrása(fertőzés)
na én közvetlenül a börére raktam a seggtörlőt, de csak ilyen kis idökre, amit irtam

huhh asszem kimerítettem a borogatás témát-részemröl :oops: :oops:

zsó
Kép
pcd1985

zsó: Csak hőemelkedése volt Barbusnak legutóbb. Meg nyűgös volt. Ma nem tudom mi lesz, eddig a nyügi van csak.

Egyébként a drágám 55 cm és 4610 gr. Az új táp nem az igazi, de remélem a kettő felváltva hátha jó lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát nekünk van az a zselés cucc, ami hűthető is meg melegíthető is - szerintem ha kell, én azzal fogom hűteni a szuri helyét. Jövő szerdán kapjuk. (Az nem gáz, hogy 10 hetesen kapja meg a 2 hónapos szurit???)
Ezt a lázcsillapító kúpot fel kell iratni vagy simán kapható a patikában?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ez komoly hogy nem stabad borogatni? mi még előtte vagyunk, de akkor újabb pont a támadónőnek.
azt mondta melltartóbetéttel borogassam majd, arra húzzak ilyen rugalmas hálót.....akkor most mi van??
és mindenképp adjak kúpot, mert mi van ha éjjel nem veszem észre hogy lázas.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti
Germicid-c kúpot mi receptre katunk már a kezdőcsomaggal.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zuzmoo, vagy aki tud rá válaszolni
a nagylányomnak a felső szemhéján az egyik szempillájának a tövében mostmár második napja olyan, mintha egy pattanás lenne. Tiszta fehér és tegnap ki is jött, de mára visszanőtt. Ez mi?? Olyan mintha be lenne gyulladva mert a közvetlen környezete kicsit piros is. Kell vele valamit csinálnom? [/b]

dalika

Kúpot mi is kaptunk rögtön mikor hazajöttünk, vagyis a receptet.
Vendég

zsó: Csak hőemelkedése volt Barbusnak legutóbb. Meg nyűgös volt. Ma nem tudom mi lesz, eddig a nyügi van csak.

Egyébként a drágám 55 cm és 4610 gr. Az új táp nem az igazi, de remélem a kettő felváltva hátha jó lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Juti!

Nekem elég logikus, hogy egy szúrt sebre nem teszek vizes kötést. Még ha pici is. A Kaktiféle zselézés tetszik. Lehet minden patikában kapni jégzselét.
Amúgy ezeket nem ám a kisujjamból szopom ki, hanem a gyerekorvostól. És őbenne hiszek én, mint a Jóisten földi helytartójában. Nem érzem magam segghülyének és az ő magyarázatai mind logikusnak tűnnek. Néha csalok. Pl nem 12hónaposan kapott először túrót a gyerek, hanem 9-10körül. Meg mondjuk epret is evett 14hósan mert akkor volt szezonja. De picivel kezdtem, nem volt baja tőle...
Szóval osztom az észt, mint valami zupás őrmester, és ezért nem győzök elnézést kérni! Csak azt érzem néha, hogy mondanom kell, mert sokaknak nem jut havi 1-1,5óra gyerekorvosból és lehet, hogy elmagyarázná, csak nem kerül szóba.

Kismaki!

Nekünk csinált pl oltási tervet a doki és meg kérdezte, hogy milyen betegségek ellen oltassunk a kötelezők mellett. Mivel én mondtam, hogy mindenre, úgy sakkoztuk ki, hogy a Rota beleférjen 6hós korig, de a veszélyesebbeket (Pneumococcus) előrevette. Mert nálunk Luca közösségbe jár. Akinek nem megy közösségbe gyerek, ott van idő jobban szétszórni. Luca pl meningot és pneumot is csak 1-2éves kora között kapott. Kullancs ellenit csak most. Noncsi 1évesen be lesz oltva meningora és pneumora is. Utána bárányhimlő és kullancs a soros. És akkor már csak a HPV marad valamikorra.
Vendég

Judit:
így látatlanban nem lehet, hogy az árpa a lányod szemén? Ha az, lehet, el kéne vinni szemészetre... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?