Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány: beparáztatsz! :) Nekem mindig valamilyen a betétem, de én arra fogtam, hogy terhesség ideje alatt is dolgozik a szervezet, sőt váladékosabb, mint normál állapotban.
Csak rosszul lenne az ember, ha baj lenne, nem? :roll: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.04.15 14:44-kor.

KépKép
charlott

Sziasztok!
Csigabynak visszaadtam a stafétabotot, de néha azért kíváncsiskodni fogok, mi van veletek, ha nem baj.
Néhány dolog, mielőtt elbúcsúzom, mert ezek visszatérő félelmeitek:
Hibernia: Korábban írtam, hogy nekem éppen burokrepedésem volt. A maagzatvízfolyást egy idő után nem tudod összetéveszteni semmivel, de egyébként színtelen. Olyan érzés volt, mintha inkontinenciám lenne... Viszont utána még 10 napig kórházban voltam, és csak utána indult be a szülés. Valóban nagyon szigorú fekvés kell, és antibiotikumos kezelés a fertőzés megelőzésére (+2 naponta vérvétel, hogy nincs-e fertőzés). A víz viszont folyamatosan újratermelődik, így az is előfordul, hogy nem lesz belőle koraszülés (nem mindegy, hol reped a burok, van, amikor összeforr). De ti már mindannyian előrehaladott terhesek vagytok, mint ahogy én is voltam szerencsére, úgyhogy ezen ne stresszeljél :wink:
Kórházi csomag: csigaby jól mondta, alig kell valami. Tena Lady nekem bevált (mondjuk nekem a vízszivárgás miatt is), sok megmaradt, remélem, jó lesz a következő szülésnél :) (De ha más nem, öregkoromra :) Én ternészetes úton szültem, és hát kellett utána pár napig. Nagyon kényelmetlen, de a betét nem elég (legalábbis nekem nem volt elég)!
Ruhát a legtöbb kórházban adnak, azt mondják, ne a mosással kelljen kezdenie a kismamának az otthonlétet.
Nagyon kellemes babavárást mindannyiótoknak, és utána nagyon-nagyon boldog életet a Babócitoknak!
manofa

Most 3 napig nem olvastam, totál le vagyok maradva.

Az életmentő tanfolyam végül is jó volt, bár nem ugyanaz, mint az egészségügyi a jogsi előtt. Szóval megmutatta a néni egy babán, aztán ennyi. Kipróbálni nem lehetett, meg nem is olyan mellkas-emelkedős baba volt. Igazából nagyon sok újdonságot nem mondott. Viszont a szoptatásról elég sok hasznos dolgot hallottunk. De tényleg jó hosszúra nyúlt az előadás. A végén már csak a néni szlogenjére figyeltem fel, amikor azt mondta, "egy cici, egy szopás"... :D Nem tudom, lehet, hiányzik egy kis entyem-pentyem?!? :oops: :D

Hibernia,
Ha van fogadott szülésznőd, mindenért őt hívd a végén. Ha nincs, a dokidat, de azért ezt beszéld meg vele előre a következő vizsgálaton... :) Írj le minden kérdést, és zúdítsd rá! :) Nehogy aztán ő másképp gondolja, mint a mi orvosaink, aztán felelőtlennek tartson, mert nem hívtad hamarabb... Én annyi hülyeséget kérdezek, mert nem bírom a bizonytalanságot. Férjem szerint élvezi a doki, mert ilyenkor mindig mosolyog, biztos jókat röhög magában rajtam... :D
Nekem különben azt mondta a szülésznő, akkor telefonáljak, ha már másfél órája 5-8 percenként rendszeres, egy-másfél percig tartó fájásaim vannak. Na, vagy ha elmegy a magzatvíz. Akkor már zuhanyozni sem szabad, hanem rohanni be a fertőzés miatt. A dokit majd a kórházból értesítik, ő végül is nem baj, ha nincs ott az elején.
A barátnőd pasija... Ne foglalkozz velük! Figyeld meg, ha terhes lesz a lány, ő lesz a legóvatosabb! :) Persze, én is felhúznám magam az ilyen beszólásokon.
Te regisztráltál külön a kismama napra, vagy sms-ben kaptál visszaigazolást? Mert én regisztráltam a nevedben is, és az e-mailre az jött vissza, hogy egy főre jelentkeztem. Neked viszont csak a számodat adtam meg, mert e-mail címet nem tudok.
8:30-tól lehet a helyszínen bejelentkezni. Találkozunk akkor, vagy előtte pár perccel? Mármint mindenkivel, aki jön közülünk. Én sajna egyedül megyek. Forma 1 van 9-től... :)
Charlott, ha jönni akarsz, még gyorsan jelentkezz, mert nekünk péntek du. 2-ig kellett a végleges visszaigazolást elküldenünk!

Nadina, a légkiegyenlítő kamra jó ötlet! Csináld meg, frontos időben tele lesz kismamával! :D

Csöpplány pókmegbotlásán is jót röhögtem. :D
Nehéz lehet, hogy anyukád így gondolkozik! Nagyon sajnállak miatta! :( Én is úgy érzem, néhány embernek magyarázkodnom kell, hogy miért maradtam itthon a legelejétől, ez tök kellemetlen. De igazából akkor is így tettem volna, ha nyáron nem vetéltem volna el, és nem lett volna ennyire stresszes a munkám a 40 gyerekkel a suliban. Nekem a leginkább az egyik barátnőm kampányol az itthon maradás ellen, aki szinte végigdolgozta a terhességét, emiatt meg sem lelkileg, sem beszerzésügyileg nem tudott felkészülni a szülésre, főleg, hogy a végén hirtelen még be is fektették a kórházba. Soha nem fogja tudni már pótolni azt az elvesztegetett időt, amit a munkával töltött... Azóta is csak sodródik az árral. Hónapokig nem tudta feldolgozni magában, hogy anya lett. De még így is kitart a véleménye mellett! :roll:

Csigaby, a nehezén szerintem már túl vagytok. Anna végre gyarapodik, ez olyan jó! Annyit gondolunk Rátok! :)

Manófa, ne akarj már elbúcsúzni! Tök jól beilleszkedtél közénk! Olyan jó volna, ha jönnél máskor is! Őszintén tök szomorú lettem attól, hogy búcsúzni akarsz! :(

KépKép

KépKép
barbazso

Most nézem csak a küldött linkeket.
Olyan Parázs olajat pont tegnapelőtt rendeltem. Meg még egyet, aminek az a neve, hogy vajúdó olaj. Az illoolajok.hu-n.

Nadina, nagyon szép a kiságy! Ilyet még nem is láttam!

Nagyon szépek a hazahozós rucik! Én is pont ma reggel fényképeztem le, mert tegnap vettem Samunak. Hát az a lányruhákhoz képest inkább vagány, mint bájos... :) Majd feltöltöm holnap.

A pocakok is szép nagyok, irigykedem minden csík nélküli kismamára. :)

Na, jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
barbazso

sziasztok!végre elkészült a kiságy tetem fel képeket gmailre !tegnap szétvásároltam az agyam a barátnőmmel aról nemis beszélve hogy annyit röhögtem azt hittem megszülök :D

na de már csdak pár hát remélem kb 2 hét és meglesz babóca

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

charlott -hibernia:ne izguljatok a betéten lévő foltok miat ilyenkor ez normális viszont ha nyálkás lesz az már nyákdugó része gond csal akkor van ha vér vagy nagyon büdi barna folyást észleltek
szóval nyugi ha a baba mozog ne lehet gond
a pisinek szaga van szóval ha valami folyamatosan szivárog az lehet magzatvíz is nekem is szivárgott anno a 36 héttől amikor a gyerek nem tömitette el valamelyik testrészével akkor folydogált ezért be is feltettek viszont a magzatvíznek nincs illata a pisinek viszont van

amúgy mindenki olyan szép !nagyon szép pocik vannak

barbazso: hát a csíkokkal én is nyüglődök de nyugi kihalványodnak és alig fognak látszani

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

hello csajok találtam egy nagyon jó kis dolgot hűsítő betét szülés után a gátra szerintem nagyon praktikus
http://www.gátborogatás.hu/index.php?tart=2

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

http://www.gátborogatás.hu/index.php?tart=1

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kismami!
Ez nagyon jó amit belinkeltél! Köszönöm! Lehet rendelek is párat! Majd még meglátom, mert hát a postaköltség azért elég húzós!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Gyorsan jelentkezem mielőtt indulnánk!Most megyünk mamámhoz,majd csak hétfőn jelentkezem ha hazaértünk,mert mamámnál nincs net.Addig is legyetek jók!

Még annyit hogy mindenki úgy éli meg a terhességét ahogy jónak látja.Valószínű hogy a második terhességemet majd észre se fogom venni,lefog kötni majd Balázs.Meg én úgy vagyok vele,hogy ha annó bármi baja lett volna Manónak azért mert én dolgoztam és nem pihentem,akkor nem tudnék megbocsátani magamnak.Nem tudnék megbírkózni a lelkiismeretemmel.Mindenki úgy csinálja ahogy akarja,de azért nem kell a másikat lehurrogni,vagy ferde szemmel nézni rá.Mindenki csinálja ahogy jónak látja.

Na megyek,.mert indulunk!Vigyázzni magatokra!!!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Syastok!!!

Csöpplány jó utat,vigyázzatok Magatokra!!! :D

Rengeteget írtatok,teljesen le vagyok maradva... :oops: Azt azért megnyugodva látom,hogy még senki sem szült.Bár már baj akkor sem lenne,ha mégis. :wink:
Most mosom a rucikat,amiket sógornőm hozott Bálintnak.Nagyon klassz cuccok. :D
Lenne 3 kérdésem,mielőtt még elfelejtem. :oops:
Nektek van előtejetek?Ha igen,mennyi?Nekem nagyon sok,totálra eláztatott éjjel. :?
Vizesedés?Nálam már az is durvul rendesen... :cry:
Szerintetek mikor illik odaadni a borítékot?Rögtön szülés után?Vagy inkább hazajövetelkor?Bár akkor lehet nincs is benn a doki... :? Szóval passz.Tanácstalan vagyok,teljesen.
Asszem ennyi,már ami a kérdéseket illeti.
Múlt héten kaptam a védőnőtől egy magzat számláló lapot,17 órától kell írogatni 22-ig.Érdekes...Mi van,ha egész nap mozog,csak abban az öt órában kevesebbet?Szóval nem sok értelmét látom így..Na mindegy...

Kép

KépKép
mayday

sziasztok

na én ma egész jól aludtam, igaz, éjjel többször arra keltem, hogy valaki próbál bejutni a bordáim alá... :lol: de semmi görcs, fájás, tök jó. biztos az idő is segített.

mayday: előtej nálam nincsen, a dagadás viszont elég brutál már, múlt péntek óta nem láttam a bokám, úgy eltűnt illetve ma reggel úgy kellett leráncigálnom a gyűrűmet, alig jött le... :? ja és mintha a fejem is vizes lenne kicsit, bár az lehet, hogy csak a sok alvástól dagadt be a képem. ami a mozgást illeti, én azt sem értem, hogy kell számolni, tekintve, hogy ha mozog a babó, folyamatosan mozog 10-15 percig, mint az őrült, most azon mit számolsz? nincs rúgás, ilyesmi, csak mocorog, azt nem tudod számszerűsíteni...

manófa: köszi a tippeket, hát én nem tudom, mi ez a szivárgás, nálam reggelente van főleg, mikor felkelek, színtelen, szagtalan, vízszerű... hm... mindegy, most már kivárom a dokit, majd ő biztos mond vmi biztosat. már csak 6 nap és látom. :lol:

barbazso: te hol voltál életmentőn? én még mindig ezt a heim pálosat szeretném, 30-án 10-től van remélem tényleg, mint a honlapon írták. nem jön még vki? szülésznőn még nem gondolkoztam, az úgy van, hogy van szerintetek a kórházban egy ügyeletes? el sem tudom képzelni, sosem voltam még így. :oops:
nekem írtak visszaigazoló mélt, hogy okés a kismama nap, várnak. köszi, hogy próbáltál regisztálni. :) most az a gond csak, hogy apuéknál vmi hülye bál lesz a suliban és nem biztos, hogy bejutok egyáltalán. :( (be vagyok zárva per pill a szüleim házába, mert a mi lakásunk még nem "lakható", most festettünk kádat, hiányzik egy csomó dolog még meg hát elég kupi van a kiköltözött lakók után. :?)

kismami: tök szép az ágy! köszi a nyugtatást szivárgás ügyben. az szerintem tuti hogy nálam nem pisi szivárog, azt azért érezném - remélem. :lol: meg ez ilyen színtelen-szagtalan mondom reggel, aztán a tisztaságin meg ugyan világossárga, de tök szagtalan...

csöpplány: vigyázz magadra!!!! :)

hibernia

Ja és még vmi. Másnál hasmenés? Nálam múlt péntek óta van kb. :? Nem vízszerű meg görcsös csak úgy... van. Ez annyira nem rám vall, ezért is kérdezek rá. :lol:

hibernia

Hibernia,Bálint is előszeretettel "kúszik" a bordáim alá,hülye egy érzés...

Elvileg kell,hogy legyen ügyeletes szülésznő.Én felfogadtam a szülésznőt is,szóval ha jön a baba,hívom.

Szivárgás:nem tom mi lehet,de tuti nem magzatvíz.De az a biztos,ha doki megnézi.Miért nem hívod fel?

Kép

KépKép
mayday

A hasmenés mondjuk lehet a szülés egyik jele...Lehet nem ártana szólni a dokidnak.

Kép

KépKép
mayday

Nem paráztatni akarlak,de az a biztos,ha a doki tud róla.Én felhívnám,biztos,ami biztos.

Kép

KépKép
mayday

Az a baj, hogy a héten nincs rendelése... :? De miután eleget (sokat) mozog a babó, ezért gondolom, hogy nem gáz... Ha nem magzatvíz, akkor még a fertőzésem lehet, de már nem akarok csak úgy próbálkozni magángyógyszerekkel, majd mond arra is valamit... A hasmenés meg nem tudom... Már Dublinban is volt néha, de mióta hazajöttem, kicsit erősebb. Lehet, a jó itthoni koszttól el vagyok szokva. :lol:

hibernia

Az is lehet.Akkor csak óvatosan a kajákkal!!! :D :D :D

Kép

KépKép
mayday

Tessék:
Terhesség és hasmenés
Vida gi - Problémák a terhesség alatt - 2008 03 12 | 5 komment

A legtöbb anyuka megijed, ha hasmenés jelentkezik a terhesség alatt, ettől azonban nem kell félni, nem jelent veszélyt a babára, de a szükséges óvintézkedéseket fontos betartani.

Alapesetben is fontos, hogy az ember ne egyen olyasmit, ami gyomorrontást okozhat, terhesség alatt azonban erre érdemes fokozottan odafigyelni. A nyers húsok, lágy sajtok fogyasztása eleve kerülendő terhesen, de vigyázni kell a nem megfelelően megmosott gyümölccsel, lejárt szavatosságú ételekkel is.
Az óvatosság ellenére előfordulhat, hogy futó hasmenés vagy komolyabb gyomorrontás jelentkezik. Ilyenkor a legfontosabb a folyadékveszteség pótlása. Hasfogót nem érdemes szedni, hiszen fontos, hogy az irritáló anyagok kiürüljenek a szervezetből. Érdemes azonban sok vizet inni, minden székelés vagy hányás után legalább egy pohárral.

A folyadékpótlás mellett fontos, hogy néhány napig diétát tartsál: főtt krumpli, pirítós fogyasztása ajánlott, kerülni kell a fűszeres ételeket, a túl sok sót, a kávét (mert ezek további vizet vonnak el a szervezetből).

A hasmenés felfázás jele is lehet, erre a terhesség első harmadában ajánlott különösen odafigyelni és, ha a felfázás egyéb tüneteit (alhasi fájdalom, gyakori vizelés) is érzed magadon, felkeresni a nőgyógyászt.

Ha a gyomorrontás, hasmenés 2-3 nap után nem múlik el magától, ajánlott orvoshoz fordulni.

A terhesség utolsó heteiben, a szervezetnek a szülésre való felkészülése is kezdődhet gyomorrontásos tünetekkel, hasmenéssel, hányással.

Kép

KépKép
mayday

Nekem már hetek óta megy kicsit a hasam. A magnéziumra fogtam eddig. Tegnap viszont durvább volt. 3-szor is wc-ztem. :) Próbálom végiggondolni, mit ehettem, de semmi olyat...
Életmentőn a Jánosban voltunk Zsuval és Kovmartival. De eredetileg a Heim Pálba akartam én is menni, csak ott úgy emlékszem, fizetős. Hát lehet, hogy komolyabban is veszik. :) Különben el is felejtettem írni, kissé ledöbbentett a nő az előadáson, amikor azt mondta, hogy a rácsvédő is kockázatos, mert megáll miatta a levegő, vagyis a szén-dioxid az ágyban. Szerintem ez tök hülyeség, de mindegy. Más nagyon megnyugtató dolgot is mondott, Zsuval csak gúvadt a szemünk. :shock: Szóval a bölcsőhalálról: fiúknál gyakoribb, 2-3 hónapos korban a leggyakoribb, szezonálisan pedig július-augusztusban fordul elő a leggyakrabban. Na, a mi fiaink pont akkor lesznek 2-3 hónaposak... Szuper!
Hogy érted, hogy be leszel zárva? Nincs kulcsod? Gyere már! Rád számítottam, hogy nem leszek egyedül! Mert Ercsikati párostul jön, nem szívesen lennék elefánt... :) Kulcsot még tudsz addig másoltatni. Légyszi, gyere! :)

Kismami, én is a csíkok halványulásában bízom. Szerdán be is szereztem egy új krémet, most várom a hatást... Gondolom, minimum két hét, míg valami esetleg érezhető lesz...
Az a betét tök jó! Én is hallottam, hogy a kórházban lefagyasztott, vízzel teli gumikesztyűt adnak. Elég undorítóan hangzik, nem tudom, betenném-e... Viszont húgom Németországban gézbe csomagolt biotúrót kapott, és az nagyon gyorsan helyreállította a sebet.
Megnéztem a kiságyat. Ez az ágynemű nagyon jó választás volt! Annyira szép!

Csöpplány, ezt már csak hétfőn fogod olvasni, de azért leírom. Hiányozni fogsz! Nagyon bírom a hozzászólásaidat. :) Bár ha jobban belegondolok, nem hiszem, hogy a hétvégén túl nagy pörgés lesz. Végre újra kisüt a nap!

Mayday, előtej nekem egy csöpp sincs. Nem irigyellek. Bár Te előttem jársz egy héttel, lehet egy hét múlva nekünk is lesz.
Nálunk csak azt kell behúzogatni, hogy egy-egy napszakban éreztünk-e mozgást. De azt is csak később, még nem. Szerencsére számolgatni nem kell, mert a védőnő szerint sem egyértelmű, hogy mit nevezünk egy mozgásnak... :roll:

Végre az utolsó adag babaruha megy a gépben... Már csak egy mosás lesz, a lepedők, törölközők, mosható pelusok. Tényleg, nem is tudom, írtam-e akkor. Az ikeában vettem hófehér fürdőlepedőket (70x140) 250.-ért! Így ha minden másnap újat használ Samu, még akkor is lesz elég. 4-et kapott. Meg van két tetra kifogója, amit a törcsibe teszek, hogy a bőre azzal érintkezzen. Ezek az elképzelések, aztán majd jön a gyakorlat... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Na most beraráztam!!!!! :shock: :shock: :shock:
Bölcsőhalál kisfiúknál,2-3 hónaposan,júli-aug.ban....????
Ez durva!!!!!

Kép

KépKép
mayday

Mi is csak néztünk, de azért megnyugtató, hogy tízezer babából 2-3-at érint. Jó, tudom, hogy csak akkor megnyugtató, ha az épp nem a miénk, de nem lesz az!!! :wink: Amúgy a nőci először azt mondta, hogy ezer babából 2-3, aztán egy okos apuka utánaszámolt a százaléknak, és kijavította... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Persze,hogy nem a miénk lesz!!! :D
Előjelei vannak?Vagy csak jön minden előzmény nélkül?

Kép

KépKép
mayday

LÁNYOK!HÍREM VAN ONLÁNY jelzet felém hogy tegnap este óta 5 perces fájásai vannak a kórházban ezt be is bizonyosodott nst-n de doki szerint nem elég hosszúak a fájások ezér thazaengedte de este 7 re megy vissza

szegény úgy izgul meg most már én is és gondolom ti is

barbazsi:köszi a dícséretet igyekeztem hogy szép kis alvóhelyet hozzak össze a drágámnak a csíkok elhalványulnak kb 4 hónap alatt

hú de izgulok sorbanszülünklassan :D :D :D :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Ez tényleg tök izgalmas! Az életmentő tanfolyamon beszéltük is, hogy májusban majd az apukák fogják tartani a frontot itt, a fórumon, hogy tudjunk mindenkiről... :lol:
Azért fura, hogy a doki hazaengedte. Ugye nem lakik túl messze a kórháztól? :)

Sajnos az igazi bölcsőhalálnak semmi előjele nincsen, de a nőci szerint ez a 2-3 baba a tízezerből olyanokra is vonatkozik, akik szívrendellenességgel, vagy valami más problémával születtek, szóval aki teljesen egészséges, annál tényleg nagyon kicsi rá az esély. Azt is mondta, hogy szinte kizárólag éjszaka fordul elő, mert akkor alszik mélyen a baba. Lehet, halkan fogom járatni a rádiót még éjjel is... :) Ja, és azt is mondta, hogy ha cumizik a baba, akkor sokkal kisebb az esélye, mert bár akkor is kipiheni magát éjszaka, mégis kicsit felriad, amikor a mély álom miatt kicsúszik a szájából a cumi, és elkezdi újra erősebben szopni, szóval emiatt nem tud olyan mélyen aludni, hogy elfelejtsen levegőt venni. Meg hát egészséges babáknál ha beriaszt a légzésfigyelő, valószínűleg észbe kapnak, és helyreáll a légzésük. Azt mondták, mielőtt elkezdenénk szájon át lélegeztetni őket, előtte rázzuk meg a testüket, mert valószínűleg annyi is elég.
Kívánom, hogy egyikünknek se legyen szüksége ezekre a praktikákra!!! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, még valami eszembe jutott, most, hogy olvasom a szülés beindulásának jeleit. Azt mondta a szülésznőm, hogy olyan kemény lesz a hasam, mint a homlokom, emiatt összetéveszthetetlen lesz egy jóslófájással. :)
Azért kicsit izgulok, hogy hogyan fogunk beérni. A férjem másfél óra alatt ér haza a munkából, és utána még majdnem háromnegyed óra az út a kórházba. Ha elfolyik a magzatvíz, valószínűleg mentőt kell hívnom... Remélem, éjszaka indul be a szülés!!! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Egy kis OFF!

3 éves "nagyfiunk" kiságya eladó sorba került.

Minimanóban vásároltuk annó.

Oldalrácsa leengedhető. Újszerű állapotban van.

Az árban a hozzá tartozó 60X120-as kókuszmatrac is benne van!

ÁRA: 18 000 FT

Átvehető: Zuglóban (Róna utca)
Tel: 06-70-949-52-27

JÓ POCAKOSKODÁST!!!

fatima

barbazsó: Bef*sattál, nekem a nap 70%-ban olyan kemény a hasam, mint a homlokom. :lol: Annnnnnyira izé ez az egész, hogy csak egyedi esetek vannak, komolyan, úgy érzem magam, mint mikor vezetni tanultam, hiába kerestem fogódzókat, mindig-mindig azt mondta az oktatóm, hogy ez ilyen kiszámíthatatlan, helyzetfüggő, ne akarjak folyton szabályokat keresni... :roll: De így olyan nehéz! Mondjuk most kicsit sem érzem, hogy szülni kéne, jó pár hetem van még, az tuti, valahogy most nem álltam még rá a témára. :oops: Május elejéig / közepéig tuti húzzuk még, hiába buci a lábam és hiába keményedek tök sűrűn. Ez ilyen megérzés. :)
Amúgy most, hogy mondod, ez a mg bejátszhat... Nem akarom részletezni, én napi 2-3x nem megyek azért, de azért a sima "állagváltozás" :lol: :lol: is meglepett kicsit.

Ez a bölcsőhalál elég para. :shock: :shock: De hát bízzunk benne, hogy stramm fiaink lesznek.

Csíkok: Én otthon hagytam sajna a csodakrémem, lehet az segített, kakaóvajas volt :cry:, helyette most vettem vmi szart a Rossmannban, nem szívódik be, nagyon gáz. :oops: Remélem nem repedezem már be így a végén... :oops: Vettem mellé fürdőolajat is, most csak 299 ft az tök jó viszont. Ja és az egyik ismerősöm azt mondta, hogy vizes kézzel kell sima napraforgóolajjal kenegetni a hasad és az is sokat segít.

Onlánynak drukkhegyek. :)

Ja és a bezárás nem szó szerint értendő, hanem hogy nem tudok egyedül mozogni, mert most még 40 km-re vagyok Pesttől és nem tudok buszozni egy órát, mert nem bírom ki pisi nélkül... :oops: Így csak Apukámra hagyatkozhatok, hogy ő bevisz kocsival fél óra alatt kb, az még belefér. Még próbálom győzködni, de tök ciki, hogy visz-hoz folyton szerencsétlen... Suliban dolgozik és vmi gyerekbál vagy mi a fene lesz vasárnap, ha ő nem tud bevinni Kispestig pl, el vagyok veszve. :lol:

hibernia

Sziasztok!

Jaj most látom, hogy valaki már szül épp....drukkolok neki ezerrel, majd várjuk a fejleményeket! :idea:
Tegnap estére kész lett a babaszoba tapétázása! Annyira jó lett, lefotózom és felteszem nektek, bár még csak a fal van kész, ez most pár napig szárad, még hétfőn a festő eljön a létrájáért és akkor még lemossa a rajta maradt ragasztót, esetleg kijavítja, ha kell és utána kezdődhet a bepakolás! Végre!
Ma meg takarítottam, aztán elkezdtelek titeket olvasni, de úgy bekeményedett a hasam, hogy jól beparáztam és lefeküdtem gyorsan. Most keltem fel :shock: Éjszaka elég szarul alszom mostanában, így úgy látszik nappal kell már pótolnom ezt :D

Szóval a keményedéssel kapcsolatban: nekem is egyre gyakrabban van már. Magnéziumot meddig lehet szedni? Mert azt hiszem lassan abba kéne hagyni, nem :?:
Előtej: nekem volt egy kicsi, de az utóbbi hetekben nem vettem észre. nekem is éjszaka volt, de mindig csak a jobb oldalon :shock: Azt olvastam ez is egyén függő, de tény, hogy kellemetlen.
Folyás: nekem is van néha reggel ilyen színtelen, szagtalan valami. De pont tegnap hívtam a dokim a kenet eredményért, és azt mondta semmi fertőzésem sincs szerencsére. Szóval akkor ez normális. Szerintem ne aggódjatok tuti nem a magzatvíz még ez, az elvileg jóval több lenne és rendesen folydogálna.
Nekem most kezd el csíkosodni a bőröm, de fura, mert nem is a hasamnál, hanem a derekamtól kissé hátrébb mindkét oldalon. Kenem mindennel, de szerintem hiába. Már van pár függőleges piros csík. Anyunak mutattam, azt mondta ez meg se fog látszani, ha visszamegy a bőröm... remélem.

Szép délutánt nektek! Most megyek készülni, mert el kell mennem még kaját venni :? Legjobban péntek délután utálok vásárolni, de hát így alakult.

KépKép

KépKép
nadina01

Onlánynak sok-sok drukk!!!

Hibernia nagyon meg tudom érteni ezt a bezártság dolgot,nálam is ugyanez a szitu...Sajna...Elég idegesítő,hogy szinte minden lépéshez segítség kell,és egyedül még a cipőmet se tudom felvenni normálisan.. :oops: :evil:
Remélem 3 hét múlva már itt lesz a babóm.Többet már nem bírok ki. :?
Vasalnom kéne,de olyan nehezen szánom rá magam...Szerintetek lehet plüssrugit vasalni?

Kép

KépKép
mayday

Á, az szívás! Hánykor lesz az a bál? Ha sietnie kell vissza, hamarabb is találkozhatunk, az Alleban van wc. :) Én eggyel korábbi vonattal gondoltam menni, mert Anyuék úgyis ott laknak a Kosztolányinál, ami 5 percre (terhesen 10) van az Alletól.
Nekem egyáltalán nem bírja a bőröm ezeket a nem beszívódó olajokat, krémeket, főleg a mellemnél érzékeny rá. Tiszta kiütés leszek tőlük, így marad a sima testápoló és a csíkok... A hasam most úgy néz ki, bírja ezt az új krémet, de fölül tiszta kiütés lettem ettől is. Szerencsére egy-két nap alatt azért elmúlnak, de addig nagyon viszket, így inkább nem is próbálkozom tovább...
Hú, nem akartalak megijeszteni! Tuti nem indult be a szülés, még azért nagyon sok időnk van, ha úgy vesszük! Május 26... Bazi messze van! :)

KépKép

KépKép
barbazso

ercsikati :én turi rendelek jegelőt mert állítólag nagyon jó a gátnak és gondolom mivel szúr csíp húzódik nekem minden pénzt megér ha ettő ljobban érzem magam

barbazso:én is este szeretnék szülni de jó is lenne Józsika is hajnalban jött a legjobb időpont

backi nekem úgy keményedik a hasam már minden bajom van és görcsölök is remélem ez normális
de ha estleg szülök se baj minden készen áll !

onlányról nincs új hírem ha lesz jövök

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!
Dobtam fel képeket gmailra.

Nézzétek meg,majd holnap jövök és olvasok,mert levagyok maradva nagyon.
Remélem mindenki jól van. Sziasztok

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!
Hát jó sok mindent írtatok! De szerintem mindenki azzal foglalkozzon, és az lebegjen a szemetek előtt, hogy MINDENKINEK EGÉSZSÉGES BABÁJA FOG SZÜLETNI és SEMMI BAJ NEM LESZ!! Csak pozitívan csajszikák! :D

Kismami!
Lehet, hogy rendelünk együtt? Aztán elpostázod nekem, csak hogy ne kelljen 2x postaköltséget fizetni! Persze a postát is feleznénk! :D Csak azért mert szerintem is tökre jó, és ha csökkenti a fájdalmat, ha pár nappal megrövidíti a "szenvedést" akkor már megérte! :D

Barbazso!
Hogyan ismerjük meg egymást? :roll: :roll: Én még mindig ezen filózok! :D Van esetleg 5letetek?

Kép

KépKép
ercsikati

Még valami!
Mindig elfelejtem! Most jutott eszembe! SZENILLA! :lol:

Beszéltetek itt a TGYÁS-ról! Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy a szülés után igényeljem, mert sokkal jobban járok anyagilag. Addig maradok táppénzen amíg a kórházba be nem fekszem, és szülés után fogom igényelni a TGYÁS-t! Ezzel ha belegondoltok jobban jártok, mert a táppénz valamivel "jobb" pénz, mint a TGYÁS! De azért kérdezzetek utána! Nálunk a tesóm is így volt, és jobban járt! :D
Hát csak ennyit akartam! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Torpilla, nagyon jók a fotók! Jó nagy pocid van neked is! Mi pont egyidősek vagyunk, ma csináltam fotót én is teszek fel most, szerintem most a Te pocakod nagyobb, de lehet, hogy csak a más beállítás szerint. Bár ahogy nézem inkább nagyobb a tiéd. Én aggódom is picit, mert nekem szerintem most nem nagyon nő, de hát mitől is nőne, basszus már szinte alig eszem emiatt a hülye diéta miatt, ha betartom, akkor is megy fel a cukrom, úgyhogy néha már a megengedett mennyiséget sem merem megenni.
A szekrény jól tele van a jó kis baba cuccokkal! Bárcsak már nálunk is itt tartanánk! A játszó szőnyeg meg nagyon szupi!

KépKép

KépKép
nadina01

Küldtem fotókat a gmailre.
Ercsikati, én is így csinálom a táppénzt, szerintem is jobban megéri így.
Igazad van, hogy csak az lebegjen a szemünk előtt, hogy MINDEN RENDBEN LESZ!!! Csak pozitívan! (de azért én is izgulok ám nagyon) Sőt mostanában csomószor vannak rémálmaim.... nektek nincs?
Barátnőm pont most mondta, hogy bejön velem szívesen a szülésre
:) Lehet, hogy mégis igénybe veszem, mert már kezdem néha elveszíteni a bátorságomat...

Megyek vízszintesbe, mert leszakad a derekam.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Egyébként én is néha beparázok amikor látom, hogy hogy repülnek a hetek és a napok! De mindig eszembe jut, hogy van egy szuper szülésznőm, és egy fantasztikus dokim! Bennük nagyon-nagyon megbízom, és a kórházban is! Szóval Te se aggódj! Nem lesz gond! A barátnőd ha bemegy, szerintem vállald be, jobb lesz, ha ő is veled lesz, majd meglátod! Nálunk a párom lesz bent velem, szeretném, ha az első találkozás a kislányával az lenne amikor elvágja a köldökzsinórt! :D Ja! És nézem rögtön a fotókat! :D

Törpilla!
A fotók szuperek, a ruhák húúúúúú, jó sok van! Bár én sem panaszkodom, de még várom a jó időt, hogy kint tudjam megszárítani őket! :D A pocód pedig szerintem nagyon klassz! A kórnak megfelelő! :D

Legyen szép és jó éjszakátok! Én küzdök az elemekkel - pisi, Kendra rugdosás ..... stb. ! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Nadina!
Megnéztem a képeket! :D Szerintem nagyon klassz lett a szoba! Nagyon tetszik! De ugye kapunk majd olyan képeket is, ahol már a "berendezés" is bent lesz! :D A pocakod viszont szerintem nagyon édes! És nyugi! Minden rendben lesz! Végül jössz Kismama napra?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok..azta megy a pörgés :D

Hibernia, nekem dokim azt mondta ha szülök a szülőszobát hívjam, majd ők értesítik őt. Sajna nálunk szülésznőt nem lehet felfogadni de mindenkit dícsérnek a kórházban...jó kezekben leszek :D
És nyugi Te is! Azt mondják amúgy azt tudni fogod mikor szülni fogsz! Előre nehéz elmondani de akárhogy is azért az anyai ösztön és megérzés nem halt ki a nőkből :wink: :D

Köszönöm a gratulációkat a szakdolihoz..remélem 1-est nem adnak rá :lol: minden másnak örülök csak legyen már vége!!!Amúgy még van egy angol szigorlatom május 11-én (érdekes lesz :D ) a védés pedig júni 18... oda elkísérnek a Gáborok :D Aztén vége, és koncenntrálhatok kizárólag a kis családomra..a férjemre és a kicsi fiamra! :D

Életmentő:hát jah.ez a fiúknál 2-3 hónap és júli-aug a legveszélyeztettettebb... de ez van.. amúgy ami még szerintem fontos volt hogy ne öltöztessük túl a babát!! Nagyon fontos pl hogy még télen sem kell rá sapi a lakásban! Kell a szabad bőrfelület, hogy leadja a hőt. És aludni 20 fok körüli hőmérsékletben jó a babának!!

Én eddig pl gondban voltam a hazahozatalban.mibe öltöztessem..májusban akár 25-30 fok is lehet..és egy gyerekorvos elmondta a tutit: a babára mindíg egyel több rétegetkell adni, mint amiben mi jól érezzük magunkat..se többet se kevesebbet... legalább valami kiindulási pont! :)

Kismami, pont ilyen a mi ágyneműnk is a babaszafariban vettük, csak az ágyrácsvédő nem feliratos hanem zsiráfos, mint a takaró :)

Pocakok édesek nagyon, és szép nagyok is! :)
Nadina, tök jó lett a tapéta!

Csigaby: nagyon jó hogy ha épp tudsz azért adsz hírt..nagyon örülünk neki! És csak így tovább..ez a sárgaság hamar elmúlik... nagyon erős és ügyes lányok vagytok :D

Onlánynak megy a drukk..ha még kell neki :D

Na megyek..kicsit pihenek...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

ercsikati rendelhetünk együtt nem bánom amúgy nekem a munkahelyen azt mondták a tgyást érdemes a szülés előtt igénybe venni mert az 70% a táppénz meg csak 60%
és így amíg megszülsz és kórházban vagy táppénzen vagy utána pedig kapod a tgyást és így folyamatosan van pénzed ha szülés után igényled a tgyást az még 1 hónap mire megkapod :cry:
nekem legalább is ezt a felvilagosítást adta a gazdasági vezető

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Ma elvileg szép napos idő lesz! Kíváncsian várom 8) 8) 8)

Örülök, hogy nektek is tetszik a tapéta. Én tegnap óta azt nézegetem :lol:
Sajna ma egyedül leszek itthon, mert párom késő délutánig dolgozik, de kitaláltam, hogy kiülök a teraszra, persze előtte felmosom, és a kerti bútorokat is le kéne tisztítani, szóval ez a mai programom :D Ja és átültetek 1-2 virágot. A festés kicsit betett nekik, halódnak :?
Írtam mailt a kismama napra, de közben rájöttem, hogy a holnap délelőtt nem is jó nekem, mert mennénk az Ikeába, utána meg anyumékhoz. Aztán válaszoltak, hogy már nincs hely, úgyhogy meg is oldódott. De majd Ti meséltek, hogy milyen volt.

Kismami, Onlánnyal mi van, tudsz valamit? Megszült végül?

Küldök majd a berendezett szobáról is fotót, csak még 1 hetet várni kell a pelenkázó komódra, akkor összerakjuk a kiságyat is, és helyére kerül végre minden talán.
A kórházi csomagot én úgy raktam össze, hogy egy táska, ami nekem kell a kórházba +egy másik, ami a babának, de neki még nem nagyon tettem be semmit, mert annak a nagy részét nem is tudom, hogy mi kell a Máv kórházba, így azt szerintem párom összeszedi majd és behozza utánunk. Amúgy magamnak se pakoltam sok mindent, mert ott a kórtermeg 3 ágyasak, és elég kicsik, szekrény van, de csak egy kis fakk, szóval nem fér el túl sok minden. Gondolom majd behozzák utánam, ami még kell. Ja és lent az aulában van egy tök jó kis üzlet, ahol szinte minden kapható. Ha kell hirtelen valami, akkor azt ott beszerzem :D

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!
Látom ma nincs nagy mozgás! Biztos a szép idő miatt! Nálam is már reggel óta nyitva az összes ablak, és már a 2. adag ruhát mosom, amíg ilyen szépen süt a nap! :D

Kismami!
Akkor a jegelős dolgot megbeszéltük! :D Szólj ha rendelsz és jelzem, hogy mennyi kell! Bár jó lenne még ha rendelne más is és akkor még kevesebb lenne a postaköltség! :wink:

Nadina!
Jó neked, hogy már legalább lövésed van arról, hogy miket viszel a kórházba. :D Én még semmit sem készítettem össze! De mint tudjuk, ami késik arra várni kell! :D Mondjuk az én nem tudom, hogy a Kútvölgyiben milyen szekrények vannak, és hogy mi fér el, és mi nem, főleg most, teljesen magán kézben van már! Egy luxus-szállodába megyek szülni a doki szerint! :D Hát majd kiderül! :D

Zsu!
Igen! Ezt én is hallottam, hogy egy réteggel több rucit kell a babára adni, mint ami rajtad van! :D Én is ezt az elvet fogom követni! A szoba hőmérsékletéről csak annyit, hogy mi vettünk egy szuper hőmérőt a Brendonban ami különböző színekben "pompázik" attól függően, hogy milyen az "időjárás" a szobában! Az útmutató szerint 17-20'C közötti az ideális! Hát én néha bemegyek 21,2 van, és fázom! A hőmérő meg már narancssárga! :D Hát nem tudom! Szerintem majd dobja magától a hőmérséklet! Mondjuk nyáron amikor 70'C van, akkor a klímát úgysem viszem be Kendra szobájába, hogy hűtse le 20'C-ra! :) Majd ez is kiderül, mint ahogyan minden más!

Most megyek mert leállt a mosógép, és a kutyukat is lassan le kell vinnem! :D Sétáljatok ebben a szép időben! Használjuk ki! Kitudja meddig lesz ilyen!:D

Akik jönnek holnap a Kismama-napra, azok találjanak ki valamit, hogy hogyan ismerjük meg majd egymást! :D Még este jövök szerintem! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Nadina azért pocak ügybe te se panaszkodhatsz!Neked is jó nagy pocikád van.Nagyon szép!!!!

A játszószönyegrők akartam mondani hogy milyen szuper áron vettem meg képzeljétek el 3500 forint volt.A bababoltba 9000 forint lett volna. :cry: Nem volt érte pénz!Szerintem,az apja meg el volt ragadtatva tőle :lol:

Babaruhákat még fogok kapni a sogornőmtől,mert még csak az egyiktől kaptam meg csak még nem tudom mikor megyünk hozzájuk elhozni a kiscucokat.
Nagyon megijedtem ahogy olvastam ezt a bőlcsőhalált.
Mi nem veszünk légzésfigyelőt,hanem bérelni fogjuk havi 1800 forint a bababoltba,és a babamérleget is lehet bérelni,azt se fogunk venni.

Kép

KépKép
torpilla

Pocikák azért a többieknek is nagy a pocak.

Jaj nem tudom mit akartam írni,egy csomó mindenre akartam reagálni de most semmire nem emlékszem. :lol: :oops: :roll: Elég gáz!De ez van mostanában :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Ja Ercsikati írtad hogy mérjem itthon a vérnyomásom én mérném de nincs vérnyomásmérőnk.Szóval ez a lehetőség kilőve.Sajna

Most megyek veszek a fiamnak lámpát a szobájába:) :lol: :oops: Majd csinálok arról is képet.

Meg nézek neki pelenkázót,olyat amit a kiságyra lehet rakni,de szerintem rendelni kell mert 70x140-es kiságyra nincs sehol csak rendelésre :cry:

Vettem tena betétet(extrát),meg tejserkentő teát.

Milyen bugyi kell a szülés utánra?És hány darab?Lehet hogy hülye kérdés ,de szerintetek vegyek nagymamabugyit?Az a hasszorítós bugyi az olyan nem?Akkor olyan kell?

Korházi csomaghát még hiányzik a hálóig,kell még vennem egy papucsot,meg bugyit és kész csak még nincs összepakolva.
Hány barab hálóinget vegyek?
Szerintetek nem lesz túlöltöztetve a pici abba a ruhába amibe haza akarom hozni?Mit gondoltok?

mosás:Mikor kezdjem el kimosni a babaruhákat?

Na azt hiszem ennyi most nem jut több kérdés az eszembe.
De ha lesz még jövök ám. :lol:

Kép

KépKép
torpilla

törpilla: a babruhákat még ráérsz kimosni mondjuk 2 hét múlva

a kórházi csomagot meg ha lassan összerakod nem árt

én 3 hálóinget viszek szoptatósat de ha elől gombolóst veszel az is jó papucsból meg vegyél vízhatlant is amiben majd zuhanyozhatsz

lehet kapni eldobható bugyit ami kimondottan szülés után van
praktikus nagyon de ha veszel pár jól nagyobb bugyit az is jó

szerintem a baba nem lesz túlöltöztetve őket hidegbe melegbe is jól fel kell öltöztetni persze bizonyos határokon belül

ttp://www.tyukanyo.hu/articles/0/29/korhazi-1.html

http://warningorvos.uw.hu/viewtopic.php ... c4048ce9f3

remélem tudtam segíteni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Ercsikati, Ti hányra akartok odaérni? Voltál már ott? Ismered, hogy mi hol van? Felírom a számod a g-mailről, Te is az enyém, aztán keressük egymást. Vagy megbeszélhetünk konkrét időpontot és helyet is, aztán megpróbálnánk ahhoz tartani magunkat. Találkozhatnánk mondjuk a kajálós részen. Ott le lehet ülni annak, aki hamarabb ér oda. (Egy szinten van a mozival, csak a pláza másik végében. Gondolom, az összes kismama a mozi előtt fog tolongani, ott nehezebben találnánk egymásra.)
Hibernia, Te jössz végül?

Nadina, nem csodálom, hogy beleszerettél ebbe a tapétába! Nagyon tetszik! Irigykedem. :) A pocid is jó nagy már. :)

Törpilla, Te sem panaszkodhatsz a méreteidre! :wink: Jó sok rucitok van már, hova fog férni a többi? :) Én a héten mostam ki az összeset, majd hétfőn vasalok... A játszószőnyeg tényleg nagyon jó vétel volt! Ügyes vagy! Mi olyat nem vettünk, mert az állatok miatt nem nagyon tudnánk kihasználni.
Szerintem jó a hazahozós ruci. Ha nagyon meleg lesz, nem adod rá a kardigánt. Az elefánt nem olyan rajta, mint Alina ruháján? Nagyon cuki!
Hát a hálóing szerintem személyfüggő. Van, aki azt mondja, csak 2 kell, van aki szerint minden napra egy, plusz egy. Mert állítólag szülés után sokkal jobban izzad az ember, hogy a baba jobban felismerje a mamája illatát, meg hát ha átázol, kényelmetlen, ha nem tudsz ruhát cserélni. Én 800 forintos olcsó hálóinget vettem. Csak az a lényeg, hogy elöl gombolós legyen és 100% pamut. Bugyiból nekem most kényelmesebb a nagy méretű, és a betét is kevésbé csúszkál talán benne. Igaz, nem valami szexi, de itt nem is az a lényeg... :) Ha viszont császár lesz a vége, valószínűleg kényelmesebb a kisebb fajta. Én mindkettőt viszek, meg olyan Molimedet is vettem.

Ja, tényleg azt is mondták, hogy ne öltöztessük túl a babákat. Nyáron elég akár egy pelus is a néni szerint, bár én magamból kiindulva szerintem adok rá egy pólót vagy bodyt is. Meg azt is mondták, hogy klíma helyett inkább szellőztessünk sűrűbben. Bár ha kintről csak a meleg jön be...?! Na, mindegy, nekünk úgysincs klímánk... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Hello!!!

Látom nincs nagy pörgés,de ilyen jó időbe gondolom mindenki kinnt van. 8)
Tök jó Nektek Csajok,kicsit irigy vagyok ezek a talik miatt... :oops:
Nadina,Törpilla szép pocik!!! :D

Mosás:én már mindent kimostam,már csak vasalni kell ezt-azt.Majd rá is szánom magam...egyszer :D Az a gáz,hogy 2 perc után megfájdul a derekam.De meglesz.

Kórházba én is 3 hálóinget viszek,csak elég lesz.

Valamit még tuti akartam...De mit is,mit is...Majd eszembe jut.

Kép

KépKép
mayday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?