Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, rugott a Fanni-nál Kép!
T.
timka

Akkor megvan a neve? Kép))

Lir
lirian

Felhívtam apucit, hogy megvan a név. Erre az volt a válasza, hogy soroljam el megint neki a neveket, és ha akkor is rúg, akkor még este ő is megbeszéli vele Kép
Szerintetek a Fanni hasonlít a Fruzsinára? (ezt ő kérdezte, hogy nem hasonlít-e rá)... mert volt a férjemnek egy ilyen nevű kolléganője, akire (ok nélkül) féltékeny voltam, és már a neve hallatán is idegbajt kaptam. Amúgy ugyanez a szitu a Petrával is. De azt hiszem mindenféle ellenszenvet félre lehet tenni, ha egyszer a név maga szép.
Timka
timka

Timka

Szerintem nem hasonlít. A Fanni például egy szép név, szerintem, míg a Fruzsina nekem nem is tetszik.

Babus

Kép
babus2005

Különben is, a Fruzsina egy egérnév Kép

(bocs, ha valaki itt Fruzsi, vagy a babója az)
cicmerák

Timka!

Szerintem egyáltalán nem hasonlít a Fanni a Fruzsinára, nekem legalábbis soha nem jutott eszembe az egyikről a másik.

De nagyon szépen kérlek Kép , a Milkát iktassátok már ki a listából, mert milyen "jó" lenne, ha milka csokinak csúfolnák a gyerekek.

Egyébként a felsoroltak közül nálunk is esélyesek voltak a Fanni, Lili, Laura, úgyhogy ezek nekem nagyon tetszenek.

Amúgy nem hülyeség az, hogy a baba jelez, ha valamelyiknek, gondolom a hangzása tetszik neki, hallottam már ilyet.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szisztok!

Tegnap este megírtam, hogy mire jutottunk Apucival, de valami miatt nem működött a rendszer.
Nos Apa hazajött, én pedig ott szorongattam a kis listámat, hogy döntsük már el mi legyen ennek a szegény manónak a neve.
Felolvastam a neveket: Fanni, Hanna, Laura, Lilla, Mirtill, Nikolett, Szonja, Veronika nevek maradtak a listában.
Most úgy néz ki, hogy a Fanni lesz a nyerő, az olyan kis aranyos.
Azóta Fanninak szólítom és szerintem tetszik neki, mert tegnap este nagyon eleven volt.
A Milka amolyan kósza ötlet volt. Ha a gyereket csúfolni akarják, biztos találnak majd más indokot rá, de kiiktattuk a Milka nevet!Kép .
Timka + Fanni (?)
timka

Éljen Kép)
Örülök, hogy sikerült dűlőre jutnotok Kép

Lir
lirian

Lirian
Én is remélem, hogy sikerült dűlőre jutni. Azt mondta, hogy végül is nem olyan rossz név az sem (mármint a Fannni), én meg utána nagyon örültem, hogy de jó, de jó, akkor megvan a neve, és nem mondta, hogy nem, nem lesz jó. Ez meg nála azt jelenti, hogy jó lesz.
Kérdeztem, hogy az lehet úgy becézni, hogy Nina, és azt mondta úgy becézem ahogy akarom.
Aztán adott este puszit a pocimra és beszélt a gyerekhez, de úgy szólította, hogy Manci. Ő a nőket általában Gizinek vagy Mancinak szólítja, én meg rászóltam, hogy nem Manci, hanem Fanni!
Szerintem még el kell telnie pár napnak, hogy tudatosuljon benne is.

Lányok, köszönöm a sok javaslatot és segítséget!
Tök jó dolog ez a fórum. Babus gyerekének is itt javasoltunk neveket, nekem is...
Szerintem aki bizonytalan a névben írjon bátran!

Timka + Fanni
timka

Gratula a névválasztáshoz! Kép

Tegnap én is próbáltam írni, de valami gond volt, így nem sikerült. Tegnap voltam ugyanis védônônél, és hát nem volt egy nagy élmény, mondhatni egészen megviselt. Úgy kellett elkönyörögnöm magam a munkahelyemrôl eleve, hogy 2 órával elôbb eljöhessek, amikor is ráért a védônô, siettem hát eléggé, és teljesen idôben meg is érkeztem (idôpontra), erre 45 percet kellett várnom! (Senki nem volt elôttem, de akit épp fogadott, az kerek másfél óráig volt bent.) Aztán közölte, hogy most már kicsúszott az idôbôl, már nem tud mindent megcsinálni, menjek vissza máskor. Azt hittem, megfojtom! Az sem volt benne szimpi, hogy teljesen rekedt és ráadásul bagószagú a lehelete... Most azt akarja, hogy max 2 héten belül menjek vissza, aztán havonta látni akar. Figyusztok, erre komolyan szükség van? Mennyiszer KELL nekem hozzá mennem? Meg egyáltalán miért? Ezen mi múlik? Nem nekem derrogál hozzá járnom, de nagyon nem nézik jó szemmel, ha munkaidôben elmegyek, márpedig ô meg ugye csak úgy rendel...

Nyetus, ha jól emléxem, te írtad, hogy ha érdekel valakit, írnál még a császárról, hogy mit érdemes tudni. Engem érdekelne.

Maya, a terhestorna helyek is érdekelnének, bár már egyrôl hallottam, csak utána kéne jobban járnom.

Köszi elôre is,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Nekem egyelőre fiúnevem nincs, habár ha hinni lehet Győrfi M-nak, akkor nincs is sok szükség rá Kép

Először Dánielt akartam, majd olvastam egy statisztikát, hogy tavaly ez volt az egyik leggyakrabban adott fiúnév Kép

Az az gáz, hogy a páromnak olyan idétlen neve van, hogy ahhoz nem könnyű normális nevet találni Kép

Lir
lirian

Borbolya
Nekem se szimpi a védőnőm, és én úgy döntöttem nem fogok hozzá havonta járni. HOgy kapjál majd anyasági támogatást (ami egyszer jár) aztán GYÁS-t (gyermekágyi segély - ami szülés után 168 napig jár) meg GYED-et (gyerek 2. szülinapjáig), na ehhez kell, legalább 4 pecsét a védőnőtől. Azt sajnos nem tudom, hogy mindnek feltétele ez a 4 pecsét, de talán majdnem mindhez bekérik a terhességi kiskönyvet (gonolom emiatt).
Nekem már van 2 pecsétem, még azt a kettőt a hátralévő 4-5 hónapban begyűjtöm, aztán kész.
Az első alkalommal a helyettese volt, az nagyon aranyos nő volt, de utca szerint ehhez a nőhöz vagyok beosztva, nem lehet váltani.
Velem a védőnő semmi értelmeset nem csinált, azon kívül, hogy megmérte a súlyom (azt én is meg tudom itthon bármikor mérni) és a vérnyomásom (ezen pedig elkezdett parázni, hogy ingadozik). A kérdéseimre nem tudott felelni normálisan (szerinte a méhem még igencsak lent van, holott előtte tapogatta meg az orvos, és kb. 3-4 újjnyival a köldököm alatt járt) elővett egy tök régi könyvet, elémrakta és hangosan felolvasta ami bele volt írva (mintha én nem tudnék olvasni).
Kész rémálom volt.

Lirian
Mi a párod vezetékneve? megoldjuk!!!
timka

Borbolya!

Sajnálom, hogy nincs szerencséd a védőnővel, ennek így tényleg nincs értelme.
Másrészt viszont azt hiszem, ideje lenne helyrerakni a főnöködet!!! Mit képzel magáról??? Ha alapból nem tudja, hogy téged milyen jogok illetnek meg, akkor dugd az orra alá a jogszabályt, esetleg említsd meg, hogy a munkaügyi főfelügyelethez (asszem így hívják) fordulsz.
A későbbiekben csak gyakrabban kell járnunk vizsgálatokra, nehogy már mindig ezt a cirkuszt csinálja!
zsana75

Helló Lányok!

Én ma reggel voltam a védőnőnél, az enyém aranyos egyébként, de túl sok értelme nincs igazából, mert megmérte a súlyom, a vérnyomásom, meghallgattuk a baba szívverését és ennyi. Ezt a doki is meg tudja csinálni. De mondjuk nekem nem kellett várni és egyébként teljesen normális, az a tipikus értelmes fajta a nőci.

A törvényekben egyébként csak az a feltétele a gyes, gyed, ilyesmiknek, hogy legalább 4 alkalommal vegyél részt terhesgondozáson. Na most az nincs részletezve, hogy a terhesgondozást ki végzi. Az orvos vagy a védőnő, szerintem amúgy mindegy, de érdemes megkérdezni az illetékes hivatalt, hogy mi az elvárásuk, kell a védőnő beírogatása vagy pecsételgetése is a kiskönyvbe, vagy jó, az is, ha a doki írja bele a dolgokat. Ez mondjuk nekem nem egyértelmű, de még akkor is ha tényleg a védőnő beírása a feltétel, akkor is elég 4 db!

Egyébként ez tényleg felháborító, hogy odamész és aztán elküld, hogy gyere vissza máskor! Komolyan mondom én biztos kivertem volna a hisztit! Mit képzel ez???

És a főnök kérdésében is egyetértek Zsanával, hogy igenis jár neked a vizsgálatokra a távollét!!

r
ruzicsky

Sziasztok,

Sajnos tegnap én sem tudtam írni, mert tegnap előtt hiszti volt apuci részéről, hogy mindig internetezek este és vele nem is foglalkozom. Most végre bejött a munkahelyemen

Nálunk a védőnős dolog úgy működik, hogy ő küld el minden vizsgálatra, ő kapja meg az eredményt is és múltkor ő írta be őket. Én nem emlékszem, hogy ő pecsételt volna a kiskönyvbe. Nálunk a gondozáson pecsétel a gondozást végző orvos. Úgy tűnik nálunk elég normális a védőnő, bár még a felkészültségét nem tudtam felmérni, de pl. mondta, hogy ha bármi van nyugodtan hívjam még hétvégén is.
A munkahelyről pedig kötelesek elengedni vizsgálatokra ha tetszik ha nem. Szerencsére én ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert nálunk ebből nincs probléma.

Timka,
örülök, hogy sikerült nevet választanotok. Én még azt javasolnám, hogy a két vezetéknevet ne vonjátok össze mert szerintem nem jól hangzik együtt. Egyébként Isten ments, hogy beleszóljak.

Azt hiszem névválasztásnál én is ki fogom kérni a tanácsotokat. Valahogy fiúnevet nekünk sem sikerül találnunk, lány szerencsére már van néhány.

A pocakosodáshoz pedig annyit szeretnék, hogy szerintem felülnézetből mintha a héten nőt volna egy kicsit nekem is. Én is vékony alkatú vagyok. Szerintem még mások nem is látják. Apuci is azt monta, hogy lehet, hogy nőtt de csak egy kicsit. A héten el is neveztem magamban Gombócartúrnak, mert olyan mintha egy kis gombóc lenne a hasamban.

Sziasztok

Adri
hadri

Sziasztok Kép

Timka, apuci vezetékneve Schopper.. Kép
Így lett a lány-alternatíva Schopper Daniella Lili

De a fiúnevek teljesen kifogtak rajtam, néha már úgy érzem, belefáradtam a próbálgatásba Kép
Aztán persze mindig előveszem újra, de egyelőre eredmény nélkül Kép

Lir
lirian

Nagyon érdekes dolgokat írtok. Milyen fura, hogy mennyire nem egyformán működnek a dolgok egy országban, és akkor bírjál kiigazodni a dolgokon. Egyik helyen a doki küld a vizsgálatokra, másik helyen a védőnő és akkor most melyiknek kell igazolni azt, hogy én voltam legalább 4 alkalommal terhesgondozáson???? Megnézem majd a törvényt (mert eddig csak egy kivonatot láttam belőle) hátha okosabb leszek, bár a törvények nem egyszerű dolgok, mint tudjuk.

meg az is érdekes, hogy mennyire nem vagyunk egyformák, nekem pont a fiúnév volt egyszerűbb, én lánynevet találtam nehezen, fiúnév nagyo sok tetszik nekem.

r
ruzicsky

Timka,
A Gergely Fanni nagyon jó névKép

Az én védőnőm nagyon aranyos. Most számoltam meg, én már 6-szor voltam nála. Egyszer már volt is itt nálunk, bár mondjuk ennek nagyon nem örültem. Tök véletlenül betoppant, hogy megnézze, hogy vagyok.
Én teljesen úgy érzem, hogy többet foglalkozik velem, mint az orvosom, mert hozzá bármikor fordulhatok, bármit kérdezhetekKép Szerencsém van vele.
Remélem miután megszületett Kristófom, utána is elég rugalmasan fogja kezelni a dolgokat és nem amolyan konzervatív védőnéni lesz, merthát már elég idős (kb. 55-60 éves) és lehet, hogy ő még sok dolgot másképp tanult. Na majd akkor meglátjukKép

És képzeljétek, éjszaka jó alaposan megboxolt a kissrácKép Többször is éreztem kisebb rúgásféléket, na de hajnalban?! Fél 6-kor felébredtem, éreztem, hogy szépen gyengéden mocorog, gondoltam megsimizem a pocimat és ott is hagytam a pocimon a kezemet. Erre egy akkorát rúgott, hogy megdöbbenésemben még a kezemet is elkaptam onnanKép Aztán magamhoz térve újra kezeket a pocira, és még 2-szer csinált ilyet. Rendesen éreztem kívülről is a rúgásaitKép Hát nem édi?Kép Teljesen elérzékenyültem tőleKép
Persze mióta felkeltem és járkálok, meg főzök, azóta semmi. Hiába, na, a nyugalmat szereti a srác, mozgás közben inkább meghúzza magátKép

Tényleg, ti tervezitek, hogy jöttök a Bababörzére okt. 24.-én? Csak úgy eszembejutottKép Mi mindenképpen megyünkKép

Babus

Kép
babus2005

Érdekes, nekem is a fiúnevek az egyszer?bbek. Kép

Szóval a védônôhöz visszatérve nekem az volt a legbosszantóbb az egészben, hogy semmi funckióját nem láttam. Nem ô küld el vizsgálatokra, inkább csak olyan, mintha adminisztrálna. Megkérdezte, mikor megyek AFP-re, majd mondta, hogy minenképpen mutassam meg neki is az eredményt. Mintha az nem lenne elég, hogy a nôgyógyászom kiértékeli. A súlyomat is nekem kell beírnom a kiskönyvbe (mivel neki nem volt ideje), hát ezért tényleg feleslegesen járok hozzá... Na de szerencsére tegnap pecsételt, így nem valószín?, hogy nagyon törni fogom magam, hogy 3-nál többször találkozzam még vele...

A munkahelyem meg... más tészta. Az csak a kezdet, hogy a fônököm egy külföldi férfi (család nélkül), aki a legkevésbé sincs tisztában a magyar törvényekkel, na és persze nem is érdeklik nagyon. Az igazi gond az, hogy be sem vagyok jelentve, így magyarázhatom a nemlétezô jogaimat amúgy is... Kép Külöben már én is rég az asztalt verném... Szóval mindenképpen valami kompromisszumos megoldás kell.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsuzsa

Nem tetszik a Dávid? Nekem nagyon bejött, csakhát nem illik a vezetéknevünkhöz.
Szemerszki DávidKép Vagy Balázs, Dániel, Bálint?

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
Csak gyorsan a védőnő témához.Teljesen mindegy ki végzi a terhesgondozást.Én a fiamnál egyszer voltam védőnőnél,mindig mindent a dokim csinált és írt be a kiskönyvbe és megkaptam minden juttatást.Eddig is csak egyszer voltam a kiskönyvért és egyszer beszéltünk telefonon.Szóval nekem nem az a nyomulós típus én meg már csak lustaságból sem megyek ha nem muszáj.Egyébként úgy tudom le is lehet mondani a védőnőről ha annyira nem jön be csak egy lemondó papírt kell kitölteni.A barátnőm ezt csinálta mert a védőnője totál alkoholista volt.Az enyém kedves fiatal de szerintem is elég felesleges hozzá járni ha nincs semmi panasz hiszen érdemben nem tud mit csinálni.Na megyek főzni,jó hétvégét Nektek!
nyetus76

Babus
De jó lehetett rúgásokra ébredni. Mostmár megnyugodhatsz, nem kell emiatt hétfőn védőnőhöz menned. Bár neked jó fej a vedőnőd! mázlista!

Hol lesz ez a Bababörze, és mit lehet ott látni, venni? csak 1 napos lesz? Mit lehet tudni róla?Még nem voltam ilyesmin, de jó lenne kinézni.

Zsuzsa, Lirian
Nekem nagyon tetszenek az alábbi fiú nevek: Balázs, Bálint, Bence, Zsombor, Kristóf, Dávid, Noel, Marcell. Ezek csak amik most hirtelen eszembe jutottak...

Timka
timka

Sziasztok!

A börzére én is készülök, csak addig még le kell győznöm a tömegiszonyomat. Kicsit rossz, hogy most van a börze, mert nekem most még nincs annyira vásárolhatnékom, de a következő meg ugye már későn lesz. Kép

Borbolya
Elég rosszul hangzik ez a munkahely dolog. Ez azt jelenti, hogy nem is fogsz kapni TGYÁS-t, GYED-et csak valami minimálisat?
zsana75

Timka!

a Bababörze a BNV területén (ha jól emlékszem, egy nagy pavilonban) szokott lenni.

Mindenfélét lehet ott venni, a használt rugdalózótól kezdve a vadonatúj high-tech babakocsikig.
Rengeteg cég is kivonul oda, mint a nagy pelenkagyártók, babakocsi meg nemtudomenmegmit forgalmazók is Kép

Érdemes kinézni, minél előbb, annál jobb, mert embertelen tömeg van általában.

Ja, és név: a Balázs nekem is tetszik...csak szerintetek hogy hangzik az, hogy Schopper Balázs?

Lir
lirian

Timka

A BNV területén lesz, 24.-én, 8-15 óráig. Állítólag rengeteg minden lesz, babának, mamának, akciósan. Babaruhák, babaápolási cuccok, babafelszerelések, régi használt ruhácskákat el lehet adni, de használt ruhákat, játékokat venni is lehet, stb.
A Kismama újságban hirdetik nagyonKép

Mi már akkor szeretnénk vásárolni is ezt-aztKép

Babus

Kép
babus2005

Gyás-t, Gyed-et én is minimálbér alapján fogok kapni, pedig nagyon jó fizetéseim voltak. Csakhát júni 30-al megszünt a munkahelyem (nem jöttem ki a főnökkel, és kirúgott, amúgy se maradtam volna ott) júli 1-tő passzív táppénzen vagyok, de az csak 90 napig járt. Szerencsére van egy BT-m, de hiába jelenteném ott be magam jó fizetésre és fizetnék magam után minden járulékot, már nem lenne meg a szülés előtt a folyamatos 180 nap, ugyhogy marad a minimál bér alaján kiszámolt Gyás, Gyed.
Tegnap nagyon el voltam emiatt szontyolodva, de Apuci megvígasztalt, hogy emiatt ne aggódjak, úgyis ő keresi a sok pénzt.

Timka
timka

Nekem ehhez a vezetéknévhez ezek a nevek tetszenek, bár azért ez ízlés dolga is.

Botond, Domonkos, Levente, Olivér.

Remélem valamit tudtam segíteni.
ruzicsky

Lir!

Szerintem a Schopper Balázs-ban hiba nincs! KépKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Jó lenne kimenni, de lehet, hogy pont azon a hétvégén utazunk szülőkhöz.
Nekünk nagyon nincs hol tárolni ezeket a babás felszereléseket,(a mi cuccaink is alig férnek el a kis lakásunkban) így valószínűleg az utolsó pillanatban fogunk megvenni minden nagyobb dolgot. Ruhácskákat amúgy is sokat fogunk örökölni (barátnőm kislánya most született és már beígérte az összes ruhát).
De a hangulat miatt (ha itt leszünk) biztos kimegyünk majd, ha ittleszünk.
Timka
timka

Köszönöm a tippeket Kép
Apukával történt e-mailes egyeztetés eredményeképp egyelőre a Balázs (ez nekem)és a Bence (ez neki tetszik jobban) a befutó Kép

Lir
lirian

Hmm. Apuci a Leventére is jóváhagyólag bólintott Kép

Lányok, zsenik vagytok Kép
lirian

Kedves Borbolya!

Hát ha még minimálbérre sem vagy bejelentve, akkor tényleg elég nehéz a helyzeted. Bár azt mondhatod neki, hogy bármikor nyugodtan feljelentheti valaki, amiért feketén dolgoztat, úgyhogy adjon meg minden segítséget, de hát ez már fenyegetés.

r
ruzicsky

Egyébként a munkahellyel kapcsolatban nálam az van, hogy egyrészt a főnököm aggódik a magyarság fogyása miatt, ezért örül minden gyereknek, de azért annyira nem jó a helyzet, mert az utóbbi időben elég sok vitánk volt úgyhogy tulajdonképpen azért örül leginkább, mert megszabadul tőlem úgy, hogy még ki sem kell rúgnia... hát ez van.
ruzicsky

Borbolya!
A Gyás, Gyed feltétele, hogy a gyerek születését megelőző 2 évben meg legyen a 180 nap biztosítási időd (mindegy hogy hogyan adódik össze), és születésekor biztosítva legyél.
Ezek szerint Te még minimálbér alapján sem fogsz semmit kapni.
Mióta dolgozol így (feketén)?
Timka
timka

Lir,

Ez jo, mert ahogy olvastam a hozzaszolasokat az jutott eszembe, hogy nekem van egy ismerosom hasonlo vezeteknevvel: Schlosser. Az o neve Balazs. Gondoltam majd ha az uzenetek vegere erek javaslom, es kozben pont ez az amit masok is mondtak. Nekem tetszik.
Na sietek, mert en is ma megyek a genetikai uh-ra es egy ora mulva indulunk. Ha megjottem megirom mi volt.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Micsoda termés Kép Csak így tovább!

Babus, örülök, hogy rugizik a pici. Egyébként általában nekem is csak nyugalmas helyzetben, meg azt szokták mondani, hogy amikor a mama megy, tesz-vesz, az elringatja őket. Nekem eddig még az vitte el a pálmát, mikor a hasamra tettem a kezemet, és a kissrác meg odakucorgott a hátával (szerintem az volt Kép)

Ma voltam én is védőnőnél, és szerintem a nő le van maradva kb. 15 évvel. Listát iratott velem, hogy miket kell vennem a babának, és most figyeljetek: pohár, kiskanál, cumisüveg azért, merthogy a babát KÉT HÓNAPOS KORÁTÓL hozzá kell táplálni! Mikor felvetettem, hogy hát én sokáig szeretnék szoptatni, erre közölte, hogy mit gondolok én, egy két hónapos gyerek már mást is igényel, mint anyatejet. Mint pl. zöldségpürét!, teát...stb.
Mikor kérdezte a következő időpontot, mondtam, hogy köszönöm, de nem tudom még, majd hívom... Hát addig álljon féllábon Kép
Ja, és múltkor a hormonokról beszélt nekem, hozzáteszem, egy olyan nő, akinek 2-3 cm-es szőrszálak nőnek a dekoltázsában, az állán és van szép kis bajuszkája is.

Sziasztok
cic
cicmerák

Agi, megy a drukk Kép
cicmerák

De jó nektek már rugdos a babátok, az enyém még semmit sem csinál. De ma hallottam a szívét a védőnéninél.

Hú Cicmerák nem semmi lehet az a nyanya, akit védőnéninek hívnak nálatok Kép

Mondom az enyém kifejezetten értelmes, legalábbis eddig... le is kopogom.

r
ruzicsky

Timka
Az hogy lehet, hogy téged júni 30-án rúgott ki a főnököd? Ha jól számolom, neked már előtte megfogant a bébi. Rosszul tudom, hogy akkor már nem rúghat ki?
zsana75

Zsuzsa,
Hú, még olvasni is rossz volt. Vigyázz magadra. De a lényeg, hogy jobban vagyKép

Cicmerák,
Nagyon veszélyes a védőnőd. Én is meggondolnám a helyedben, hogy akarok-e vele találkozni többet. Szerintem a legtöbb védőnővel az a baj, hogy idősek, kb. 20-30 éve tanulták ezeket a dolgokat, akkor még persze, hogy más világ volt. Teljesen elavult nézeteket vallanak és ezeket makacsul rá akarják erőltetni az anyukákra.

A babarugdosással kapcsolatban: örülök, hogy írtad, hogy neked is leginkább nyugalmi állapotodban mocorog a babád, mert ez kicsit nyugtalanítottKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok Kép

Tök jó, hogy vagytok Kép Teljesen jó érzés tudni, hogy a kis hülye nyűgjeimmel is van hova fordulni Kép

Ez most konkrétan a védőnők kapcsán jutott eszembe, én még nem is ismerem az enyémet, mert amikor egyszer voltam, akkor helyettesítés volt.
Csak már maga a környék is olyan, hogy szinte félek otthagyni a kocsit a rendelő előtt.

Azt hiszem, kedden beszélek a dokibácsival, hogy ha lehet, nekem inkább ő igazolja a terhesgondozást...
Szomorú, hogy a 'pecsétek' miatt kényszerülünk ilyen hülye helyzetekbe Kép

Jó hétvégét mindenkinek, Zsuzsa, óvatosan, és mindenki más is vigyázzon magára Kép

Lir
lirian

Lirian

Szerintem azért egyszer elnézhetsz a védőnőhöz, mármint nem a helyettesítőhöz, hanem az "igazihoz". Hátha tök jó fej.
Eleinte nekem is nehezemre esett ez a védőnősdi, pláne, mert elsőre én is egy sík hülye helyettesítő védőnőt fogtam ki. Aztán következő alkalommal már a saját védőnőmhöz kerültem és egész rendesen megkedveltem.
Ha jó védőnőt fogsz ki magadnak, akkor még hasznos is tud lenni.
Én a várakozást mindig megúszom, mert odamegyek már 3/4 8-ra, így én vagyok az első. Aztán simán eldumcsizunk vagy 30-40 percet a védőnővel, közben megnézi a vizeletmintát, megméri a súlyomat, vérnyomásomat, haskörfogatot, első alkalommal megmérte a medenceméreteimet, kitapintja a méhemet, meghallgatjuk Kristófka szívhangját. Előadhatom minden búmat, bánatomat, aggodalmamat. A múltkor is mondta, hogy majd mutassam meg neki a 4D-s UH képeket, mert nagyon érdekli. És bármikor mehetek hozzá, ha panaszom van. Ez nekem olyan megnyugtatóKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
Rémes, hogy milyen veszélyes tud lenni egy ruha teregetés. Szerencsére nem történt semmi komoly bajod. Vigyázz magatokra!!!

Zsana
Január 26-án mentem arra a munkahelyre dolgozni, és a hülye főnököt egyszer már valaki átverte (felvett vkit aztán elment táppénzre) és emiatt több mint egy éven keresztül minden emberrel azt csinálja, hogy 3 havonként írat alá határozott idejű szerződéseket. Na, nekem ez nagyon nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy valahol kell dolgozni. Aztán június elején megfogant a bébi, amit júni közepént tudtam meg. De addigra már annyira megromlott a viszonyunk, hogy júni 10-ke körül közölte, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésem. (Megjegyzem, jobb is volt így.) Ezek után elküldött egy hét kötelező szabira, de előtte még alá akart vmi papírt velem íratni, hogy tudomásul veszem, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésem. Csak azért se voltam hajlandó aláírni, azt mondtam előbb beszélnem kell az ügyvédemmel. Szabim ideje alatt elküldte postán ugyanezt a levelt (tértivénnyel - kis rafinált!) de abban már az volt, hogy fel vagyok mentve a munkavégzés alól és júni 30-ig tart a munkaviszonyom. Ekkor már tudtam hogy jön a kis manó, próbáltam én elhelyezkedni máshol, de nem jött össze. Másik dolog, hogy a lelkiismeretem sem engedte volna meg, hogy vhova elmenjek dolgozni, mert általában 3 hónap próbaidő van mindehol, a végleges szerződés aláírásakor már 4 hónaposan nem nagyon tudom tagadni, hogy babát várok.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a férjem nagyon-nagyon jól keres (mondjuk rengeteget dolgozik) így nem vagyok rákényszerítve, hogy én is dolgozzak. Viszont közben itthon dolgozom (senkinek egy szót se erről) így nem unatkozom, és jobban keresek, mint az utolsó munkahelyemen.

Gondoltam, hogy utólag a nyakába akasztok valami jó kis munkaügyi pert a volt főnökömnek, hogy azért nem hosszabbította meg a szerződésem, mert megtudta, hogy babát várok, de mire mentem volna vele? Járhattam volna hülye tárgyalásokra. Büntesse mással az élet!

Timka
timka

Sziasztok!

Na megjottunk az uh-rol. Eloszoris minden rendben, mindene megvan, minden egeszseges. Aztan miutan mindent megneztek bejohetett a ferjem is, es mondtuk, hogy szeretnenk tudni a nemet. Ugyhogy megmutatta, habar 2D-ben, mert szerinte ugy jobban latszik. Es 2D-n is egyertelmu, hogy fiu! Kép Kép Ugyhogy lehet kezdeni veszekedni a fiu neveken. Egyebkent ez erdekes, mert a Bencenel annyira ereztem, hogy fiu lesz, most meg azt, hogy lany. Ennyit a megerzeseimrol. Amugy az egesz csalad lanyt vart, mert csupa fiu van - foleg a ferjem oldalan - a csaladban. Igy egy kicsit csalodott mindenki, de azert persze nagyon orulunk. Szegeny Bence nagyon szeretett volna egy Lucat. Kép Most majd hozza kell szoktatni a gondolathoz, hogy fiu lesz a tesoja. Habar egyelore hallani sem akar rola. Kép

Zsuzsa,
Vigyazz magadra, de ha nem faj mar semmid, meg a baba is mocorog akkor biztos nem tortent baj, csak nagyon megijedtel.

Kép
Kép
agi

Ági
Gratula az újabb kukishoz!
Én sem éreztem meg hogy mi lesz a gyerek. Végig azt éreztem, hogy kisfiú, közben kislány a drága. És a doki (Győrffy) még ébreszgette bennem a lelkiismeretem, mert azt mondta, hogy az anyukák meg szokták érezni az ilyesmit.
Timka
timka

Timka,

Nekunk azt mondta az urge, hogy o nem mondja sosem 100%-ra, mert ilyenkor meg a lanyoknak is meg lehet duzzadva mindenuk, de o is fiunak mondja inkabb mint lanynak, nameg mi is lattuk a futyijet. Kép Azert nem kuldjuk vissza. Kép

Kép
Kép
agi

Sziasztok,

Még a védőnős témához annyit szeretnék, hogy nálunk úgy látszik, hogy elég furán van minden. A védőnőm megírta az AFP-re a papírt. Mondta, hogy Zalaegerszegre küldik el a mintát, mert ott vizsgálják meg. Ha vm nem jó az eredményben akkor 1 héten belül lakcímen!!! értesítenek, és akkor el kell menni Z.egerszegre egy részletes genetikai UH-ra, ha jó akkor meg ő kapja meg később. Egyébként mindemellett nálunk is van un. genetikai UH de az egy másik. Na erre varrjatok gombot!

Lirian,
szerintem is jól hangzik a Schopper Balázs, de a Bence is jó.

Képzeljétek el én még nyáron voltam a barátainkkal egy ilyen bababörzén. Őszintén megmondva neken tiszta "lengyel piacos" volt. Ők sem vettek semmit. Érdekelne aki elmegy, hogy most milyen volt.

Húha, apuci hiányol. Meglógtam. Mennem kell.

Mindenki VIGYÁZZON magára!

Sziasztok

Adri
hadri

Sziasztok!

Ági, gratula a kisfiúhoz, és örülök, hogy a névválasztások is ilyen jól haladnak. Kép

A kérdésekre válaszolva nem feketén dolgozom, mert van egy bt, ahová be vagyok jelentve, ahol megvan a 180 napos folyamatos munkaviszonyom, és amióta tudok a babáról, azóta a fizumat is korrigáltuk picit. Nem ezzel van a baj szerencsére, inkább csak azzal, hogy nem nagyon pampoghatok a munkahelyemen, mert ott nem alkalmazott vagyok, így effektíve nincsenek is jogaim. Így tényleg minden csak a jóindulatukon múlik, meg azon, hogy mennyire hajlandóak belátni, hogy valójában alkalmazottként dolgozom (ugyanúgy számon kérik rajtam, mikor vagyok szabin pl.), annak ellenére, hogy formailag sajnos nem. Már sokat bosszankodtam rajta én is, hogy érdekes módon alkalmazotti kötelességeim vannak, jogaim azonban jóval kevésbé, de most már valahogy kibírom ezt a pár hónapot. Nyilván azért nekik sem jó, ha nagyon felbosszantanak. Kép De köszönöm, hogy aggódtok értem, jólesik, hogy van még rajtam kívül, aki hasonlóan látja a helyzetet.

És tényleg mindenki nagyon vigyázzon magára, ilyenkor tényleg még egy teregetés is veszélyes lehet... :/

Sziasztok,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Timka
Mostmár értem. Szerencse, hogy nem vagy rászorulva egy munkahelyre, és ha otthon dolgozol, akkor még nem is unatkozol. Talán még jobban is jártál.

Borbolya
A te helyzetedet is értem, valóban nem nagyon ugrálhatsz, de azért valahol mégiscsak kell húzni egy határt.
Nekem ilyen szempontból szerencsém van, az egyetlen, amit nem tudok munkaidőn kívül elintézni, az a genetikai UH, az meg ugye nincs túl gyakran.
zsana75

Lányok,
Nektek milyen gyakran csinál hüvelyváladék tenyésztést a dokitok?
Most olvastam a legújabb Kismama újságban, hogy a koraszülések leggyakoribb okai a felszálló hüvelyi fertőzések, melyeket persze gondos orvosi ellenőrzéssel, vagyis rendszeres hüvelyváladék tenyésztéssel időben fel lehetne ismerni és ki lehetne kezelni.
Hát nekem nem sok ilyen vizsgálatom volt. Egy a legelején, egyet kikunyiztam a 14.héten (jó volt a megérzésem, lett is "jó" kis Streptococcusom) és a legközelebb a 24.héten lesz.
Nektek is ilyen ritkán csinálnak? Mert hallottam olyan dokiról, aki havonta vesz hüvelykenetet.

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?