Új privát üzeneted érkezett!

És elértük a 24. hetet. Egyes szakirodalmak ezt tartják a vetélés-koraszülés határának! (mások a 25. hetet)
Ilyenkor megszületett babák már életben tarthatók korszerű koraszülött osztályokon, esélyük lehet az egészséges életre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gratulálok a 24. héthez, Ircsi!

Amarilliszem nekem is van, egyszínű piros, most nyílik másodjára, de egyelőre csak két db félméteres levelet hozott. Várom a 'gyerekét' :)

Kép
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nagyon szép!

Kép
xtina75

Szép jó reggelt!
Sziasztok!
Clárika...én is 4kg-t szedtem most fel egy hónap alatt...(de nekem ebben van víz is..) :(
Szerintem a húsvétnak tehető be... :)
Tuti nem fogsz már havonta ennyiket hízni.

Na ma nekiállok Fanni és Laca tortájának :)
Holnap már csak főznöm kell...lufit fújni...és egy kis rendet rakni(bár ha itt lesznek a gyerekek..nem sok értelme lesz) :D :D :D :D
Majd azért be be kukkolok :D
Ha kész a torta jelentkezek!

szépek a virágaitok.jövőre már nekem is lesz :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt
Ma sok dolgom lesz...csak neki kéne állni...este vendégek jönnek,sütök sütit meg pogit,elvinni a tp.lapot a munkahelyre,onnan elhozni az autós hordozót(kollegámtól) postára,boltba menni,hajat mosni...
Este agyaltunk mi hogy legyen,kiságy,komód stb. elég nehéz kitalálni mi hogy a legjobb.A pelenkázó lap amit kaptunk marha hosszú viszont tök keskeny a komódra,de Miki átalakítja,csak kell rá vennem huzatot(illetve viaszosvásznat)

Vaterán nézegetem a textilpelus,kifogó csomagokat(újak) Pécsiek ti már vettetek? (lehetne együtt :lol: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Az 5 kg azért "sok" relatíve, mert ha ez nagyrészt víz, akkor komoly gondot okozhat. Ne bántásnak vegyétek, halljátok?

Clárika. Csini vagy alapból, nem látszanak a kilók, ami meg feljön, biztos szépen lemegy, csak figyeljétek nagyon, mert tényleg veszélyes, ha már most a víz miatt ennyi fentmarad. Nagyon megterheli a szervezetet. Ettől még csini vagy, mert alapból nem vagy elhízva, de NEKTEK (Neked és a Kisbabádnak) veszélyes. Nem másnak.
Sószegény étrend és társai a legenyhébb "gyógyszer".

Én alapból nem vagyok vékony, irígykedek is a nagyon karcsú (de egészséges és gyarapodó) kismamikra. A víz viszont tényleg nem vicc! És ha tudod, hogy keveset eszel, akkor más ok nemigen marad!

szilvás76

Jaj e az eleje lemaradt, Jó reggelt! :-)

szilvás76

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kép
25.hét kezdődik,a 7.hónapba lépünk :shock: :shock: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi!
Nem veszzük bántásnak... :)
az én 4 kilóm nem mind víz....
de sejtettem hogy az ünnepek alatt több jön fel :D
Lacámmal karácsonykor 6 kilót híztam...(1 hónap alatt) annak sem volt semmi következménye hála istennek!
de én eleve hajlamosabb vagyok a hízásra...hiába eszek keveset...lerakódik...ez ellen nem tudok mit tenni :(
számolhatom én a kalóriákat is :(
pff...annak sincs haszna...ezért utálom magamat...de hát ez van
amíg babóval minden rendben addig nem idegeskedek rajta :)
mindenki más és más alkat...és ez a terhességre is vonatkozik
:oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillagom majd lefogyunk ne félj,összejárunk oszt babakocsi tologató derbit rendezünk az égeti a kalóriát ne félj.
Szuper a kocsi el is felejtettem írni
Én is híztam megint 1 kg-t :(

evilany

köszi Évi a bíztató szavakat!!! :D
Nekem babó mindent megér :)
Sosem voltam egy manökken alkat...nem is leszek...mondjuk azért 100kilós sem szeretnék lenni(szülés után)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barátnőm tavaly aug.szült(császár) elég sok rajta maradt de épp a napokban néztem kezd lefogyni,most 9 hónapos a kislány de még szoptatja,és olvadnak le a kg-k szép lassan ez biztató!

evilany

a szopiztatás sokat segít :)
sajna én anno nem tudtam...remélem most sikerül :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na összeállítom a sütit majd még jövök.

ennek a tésztáját
http://www.sutigyar.hu/recept/leiras/19633
ötvözöm ennek a krémjével
http://cookaholics.blog.hu/2010/04/10/t ... mentlist/1
:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.16 08:10-kor.

evilany

Én is remélem hogy menni fog,mostanában többet gondolok rá :) Cicik is ismét fájni kezdtek,már hiányzott :? 8)

evilany

És egyre izgalmasabb.Most már jóval kevesebb van vissza mint volt :) értitek...Mondtam is Mikinek tegnap,nem vigyázol sitty sutty apuka leszel :) csak vigyorgott,hogy tudja ő....

evilany

:D aranyos....
cicik nekem is feszülnek rendesen...de nekem nem hiányzott :)105-ös mellel...elegem is van :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na megyek marcipánt beszerezni
sziasztok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
Én már vettem 15db-os peluscsomagot 2 tetra kifogóval asszem 3500-ért a teszveszen.
Még az első dolgok között.

Nah, már bocs, hogy ilyet írok, de sikerült ma meglátogatnom a toalettet, s ráálltam a mérlegre: -2,5 kg. Hű...... :shock:

"Mennyit kell a terhesség alatt hízni? Kevesebbet, mint gondolná!

Gyermeket vár, vagy tervez? Itt az ideje, hogy megismerje a terhességi hízással kapcsolatos legújabb irányelveket! Az elmúlt 20 évben nem változtattak ezeken a számokon, ám a lakosság egyre nagyobb méretet öltő elhízása szükségessé tette az új irányelvek kidolgozását, mely orvosok és táplálkozási szakértők bevonásával történt.

Általánosan elfogadott, hogy már a terhességet megelőzően legjobb az ideális testsúly elérése, a rendszeres testmozgás megkezdése, illetve a megfelelő fogamzásgátlásról való gondoskodás a kívánt testsúly eléréséig. A terhesség során a nők nagy része sokkal többet hízik, mint az szükséges lenne. Az új irányelvek alapját a kismama terhesség előtti BMI száma adja.

Ezek szerint, ha a terhességet megelőzően
- sovány: 14-20 kg-ot,
- normál testalkatú: 12-17 kg-ot,
- túlsúlyos: 7,5-12 kg-ot,
- elhízott: 5,5 -10 kg-ot hízhat.

Ha a kismama ikreket vár, ezek a számok a következőképpen alakulnak:
- normál testalkatú: 13,5-27 kg,
- túlsúlyos: 15 -25 kg,
- elhízott: 12,5-21 kg.

Az elhízás kockázattal jár

Ahhoz, hogy ezt tartani tudják, nagyon oda kell figyelni már a terhességet megelőző időszakban is, és a terhesség alatt is az egészséges táplálkozásra. A túl nagy mennyiségű súlygyarapodás a baba és az anya egészsége szempontjából is veszélyeket rejt.

A baba szempontjából azért veszélyes, mert így valószínűleg túl nagy súllyal születik, ami születési sérülésekhez, illetve császármetszéshez vezethet, ezen kívül igen nagy a cukorbetegség kockázata.

Csak napi 300 kalória pluszt!

A normális, egészséges terhesség fenntartásához csak napi 300 kalóriával van többre szüksége a szervezetnek, így a kettő helyett kell enni régi szlogenjét jobb mihamarabb elfelejteni! Amennyiben a normális napi energia-bevitelhez viszonyítjuk, ami kb. 18800-2000 kalória, akkor a plusz a 300 kalória ennek egyhatodát jelenti. Tehát csak alig valamivel kell többet enni!

Kevesen tartják be

Éppen ezért is javasolják a túlsúlyos nőknek, hogy halasszák el a teherbeesés tervezett időpontját akkorra, mikor sikerül megszabadulniuk pár kilótól. Noha ezt sokan nem értik meg, fontos hangsúlyozni, hogy a saját és leendő gyermeke érdeke is ezt kívánja, illetve a gyermek ellátásával kapcsolatos mindennapi teendők mellett sokkal nehezebb lesz időt szakítaniuk az ideális testsúly elnyerésére."

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Nekem csak 75ös a melltartó, de C kosárral....az A kosárról :oops:

Olvastam, hogy érdemes mérni a mell, derék pocak(köldöknél), csípő, popsi és comb méreteket.
Én még az elején egyszer lemértem, majd lemérem, kiváncsi vagyok, hova jött a legtöbb....gondolom pocakra. :lol:

Holnap lesz"hétforduló" teszek majd képet is :)

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt!

Irány a fogorvos!
szilvi35

Clárika. -2,5 kg? :shock:
Na látod, nem háj ez, hanem víz vagy "salakanyag"... :-)

szilvás76

Clarikám én ilyeneket inkább nem mérek :oops: bár a terhesség elején megmértem,fel is irtam talán,de azok se voltak nagyon inyemre,mármint a méretek :( csak a terhesgatyók miatt meg kellett mérni. Szerintem én fenékre és combra is igencsak nőttem.
Pff.

http://www.vatera.hu/keresre_uj_10_db_t ... 56760.html
ezt tervezem megvenni.Van még neki pár csomagja.Várok pár napot hátha kell még másnak is(Csillag,Tündi?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.16 09:27-kor.

evilany

Sziasztok!

Vanilla azt elmérte a doki. nekem Bence 2500g-mal született a 37. héten. Ki van zárva, hogy annyi legyen a súlya Majának.

Látom a központi téma a kilók gyarapodása....

Clárika tényleg nem látszik rajtad az a +13kg.

Bévi ne olvasgass ilyeneket!

Tegnap voltam a II. szűrésen. Egy nagydarab nő, nem túl kedves vett kenetet. Hát azt hittem leugrok a vizsgálóasztalról. nagyon durva volt és mikor felnyögtem akkor közölte egy kicsit fájni fog. Hát köszönöm szépen! Utána a laborban levették a véremet és mehettem haza. De előtte a másik nő - ő nagyon aranyos - mondta, hogy jövő héten esedékes lenne egy vizsgálat is az orvosomnál, ezért és egy kis baleset miatt az uh-t átraktuk a jövő hétre. Na nem engem ért baleset, hanem a dokit - kiment a térde.
Nekifogott a férjem a szekrény kipakolásának és szétszedésének, majd a fal egy részét is sikeresen kibontotta, ma lesz a folyt.köv. A gáz csak az, hogy az asztalosunk csúszik a másik munkájával a rosszidő miatt így valószínűleg hozzánk sem tud jönni még a jövő héten. Addig nem nagyon kell foglalkoznom a takarítással úgy látom. Viszont a nappalit mégsem kell tapétázni. Ez viszont jó hír :lol:
ma már gép előtt dolgozom és szemem itt lesz...

Szilvi gondoltam rád tegnap este mikor mondták a híradóban, hogy leállt a légi közlekedés. De inkább úgy legyen ahogy írtad.

királylány

evilany

Évi: :shock:

Tegnap itt is kirabolták az ékszerüzletet fényes délben. Tesóm barátjának mellette van számítógépes üzlete és bezárták őt a boltba. Az meg azt hitte viccel vele valaki. 3-man voltak állítólag. Az ékszerüzletben nem tartózkodott senki. A rendőrség nyomoz....

királylány

Itt vagyok, csak intézkedek.
Azt kérdi tőlem, ha elindul a légiközlekedés, jöjjön repcsivel?
Mondtam, ne.
1.) másfél napig nem jön gép, ott van egy halom malévos utas. Nem is biztos, hogy HA megindul a közlekedés, akkor 1-2 napon belül felfér.
2) lehet, hogy ismét le kell majd zárni.
3) lehet, hogy Ferihegy is bezár hasmarosan.
4) mi van, ha bekerül mégis a hamuból a hajtóműbe, és tényleg leáll.

A buszjegyet itthonról elintéztük, jöjjenek mostmár a földön.

Azon röhögtem, hogy kiteszi a lábát itthonról, erre kitör a Vulkán és lebénul a légiközlekedés. Mondtam is neki, hogy elég Galyatetőre elmennie kongresszusra, onnan legalább hamar hazaér. :-)

szilvás76

Most már "nevetek", de tegnap azért elég fura volt....
Szerencsére a cégnél el tudnak minden plusz költséget számoltatni. Remélem, nem csak kamu, és tényleg így lesz.

szilvás76

Szilvi akkor autóval jönnek? Egyik ismerősöm lánya Párizsban ragadt...

királylány

Nem, busszal. Van közvetlen AMS-BUD járat.
És ez a társaság sztem mentesítő járatokat is beállít, legalábbis a honlapjukon ez szerepel. Hívni kell őket, és gondolom, ha lesz egy busznyi utas, akkor meg is éri nekik bőven.
www.orangeway.hu

szilvás76

szilvás76

Most nézem, Párizsból nincs járatuk. :-(

szilvás76

Értem. Na csak hazajussanak.
Gábor kibontotta a maradék falat is. Kíváncsi leszek mire megyek haza, bár azt mondta nagyjából összetakarított. Hmm....gondolom mit jelent a nagyjából... :lol:

királylány

Jaj, a nagyjából hallatán én aggódni kezdenék! :-) :wink:

szilvás76

Már a nagyjából is becsülendő! :wink:

Clárika
Kép
clárika

A munkálatokról:

Az első kép a gyerekszobában készült, a második a nappaliban és a harmadik képen a félig kivert fal látható, ennek ma folytatása volt.

Kép Kép Kép

királylány

A nagyjából is több, mint a semmi. Azért gondolom lesz még mit takarítanom. Még jó, hogy szeretem csinálni :lol:

királylány

Hát ez látványnak sem semmi! :shock: :wink:

szilvás76

Azért az igazi segítség az oviból érkezett:
:lol:
Kép

királylány

Hű, kemény a látvány!

Clárika
Kép
clárika

Szilvi és ez még csak a fele volt :!: Majd ma lefényképezem mit művelt a "zuram" :lol:

Tegnap például ezt is:

Kép

Nemhiába jár kondiba :lol:

királylány

Öcsém is segített:

Kép

királylány

Te Dia, ez milyen fal? Vagyis miből van? Az első képen betonnak tünt, itt meg gipszkartonnak...

szilvás76

Nem gipszkarton, de gipszből van és beton is van belekeverve állítólag....elemekből van összerakva. Gábor azt mondta ki tudta volna ütni 10 perc alatt az egészet, de akkor az egész utca remegett volna. Így maradt a fűrész, kalapács meg az ő bivalyereje :lol:

királylány

Sziasztok!

Hajrá, lányok, látom, mindenki irtó elfoglalt mostanában. És végre kisütött a nap is :wink:

Tina, jó kis illatáradat lesz nyáron nálatok, most kár, hogy neten csak a színek jönnek át :)

Szilvás, ki nem állhatom a buszozást, de most én is milliószor nyugodtabb lennék a buszon a repülő helyett. De majd legközelebb Galyatető :lol:

Csillag, jó készülődést, kíváncsi vagyok a tortákra :wink:

Clárika, jó sokáig őrizgetted, gyűjtögetted :roll: :wink: Egyébként, ez a méretzkedés a rendelőben precíz előkészületeket igényel. Kábé nagyjából ugyanazokban a ruhákban és cipőben érdemes megjelenni. Nos, én a legnagyobb pulcsimban mentem tengapelőtt, meg a hasam is rengeteget nőtt, így 61,5 kg-mal büszkélkedhetek.

Dia, úgy látom, Bence megkapta a megfelelő orientációt :lol: és nemcsak messziről szemléli a munkát 8) A múltkori fenyegetés, hogy Te következel, arra vonatkozott, hogy a Te blogodba fogok majd belenézni végre!

Egyébként rájöttem, hogy a vásárlási láz azért rajtam is kitört, csak más formában. Szakirodalmat tekintve :roll: Találtam egy tök jó kis könyvet, kölcsönkaptam, de muszáj leszek megvenni, mert tele van sok hasznos és gyakorlati tanáccsal.
Faber-Mazlish: Testvérek féltékenység nélkül.
A párját nem olvastam, de azt is be fogom szerezni, biztos van mit pótolnom belőle:
Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje.

Van valamelyikőtöknek ötlete, hogy mi az, amit még érdemes lenne beszerezni? Nemcsak testvéres könyv érdekel, bár tény, hogy most erre vagyok kihegyezve :D

És, hogy ne "csak" magamra gondoljak (bár nem öncélú a fenti olvasmánylista sem), ma jelent meg, ha nem néztem el a dátumot, Marék Veronikától a Boribon focizik c. új része a sorozatnak. Mi nagy rajongók vagyunk, tavaly ilyentájt a Boribon-könyvekkel kezdtük a mesélést és nagyon jól bevált! Azt mondanom sem kell, hogy lelkesen folytattuk a sort a Kippkopp-könyvekkel, most születésnapjára pedig megkapta Kristóf az Öcsi és bátyó gyűjteményt.

Melisch? Katka? És a többiek?

bekri

Bekri értem a fenyegetést :lol: már kezdtem megijedni.
hát igen, Bencére nem lehet azt mondani, hogy úgy áll a munkához, hogy más is odaférjen. Vérig van sértve ha ki van hagyva valamiből és nagyon tudja hajtani az embereket - pl papát fahordáskor ...

Ezek a szakirodalmak jóknak tűnnek, majd utána nézek én is, bár nem vagyok egy nagy "szakirodalom olvasó". És a Suttogó titkait olvastam Tracy Hogg-tól, persze utólag, de rájöttem, hogy nagyjából mindent úgy csináltam, mint ahogyan ő is leírta. Nekem az tetszett nagyon. De ez a testvérféltékenység is aktuális lesz...

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]De ez a testvérféltékenység is aktuális lesz...[/color]

Csajok, ebből a témából majd kupaktanácsozhatnánk. Aktuális lesz mindannyiónknál...

szilvás76

Igen, a Suttogót én is olvastam, bár fenntartással kezeltem, de még így is nagyon-nagyon jó volt, hogy legalább voltak halvány elképzeléseim, különböző lehetőségeim és néhány alapvető támpontom, amikor elsőre kilátástalannak tűnt a helyzet Kristóffal :roll: mert volt ilyen is :lol:

Várom az ötletelést én is :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bekri 2010.04.16 13:23-kor.

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?