Új privát üzeneted érkezett!

Juci!

Szívesen látlak Benneteket egy hinta-próbával egybekötött kávé-süti-sétára... :lol:
Vendég

hát szívesebben fizetnék ezért a hintőért ennyit, mint a kecseg gázműveknek...
83ezres szmla jött :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
igaz, h 2 hónap, de akkor is ...

nagyon űr ez a hinta :lol:
nekünk nem érdemes már ilyet venni
Domóci ruhában 6860g
nem sokáig rázná a sejhaját ez a gép

keféhez csak annyit, hogy a fizimiskája volt olyan, mint a képen, aztán lehet, hogy hiperszuper lágy sörtéi voltak, de nem hiszem

Kattkat

Kép
kattkat

Én már a lista összeírásakor említettem, hogy természetes sörtéjű kefe a jó. És baromira nem simogatni kell vele a kis fejecskéjüket. És amikor a barátnőmnek megmutattam, hogy kefélje a babája haját majdnem kikapta a kezemből a gyereket és megölt a szemével! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kattkat:

Anyu 55eFt-ot fizet gázra. Minden hónapban. Télen nyáron. :oops: :oops: :oops: Szarok a nyílászárók, de mivel műemlék a ház, sima műanyag ablakot nem is tehet bele. A fának meg darabja 300eFt. Csak a nappaliban 4 van. Az egész házban 14...
Vendég

Kevés a tejem, nyűgös a gyerek, fáj a gyomrom, szakad az eső Zsolti meg elment kocsiért... Vááááá mingyáá megbolondulok.

bellerreni
Eger

Reni, nyugi 1-2nap és rendeződik a tejhelyzet.. nekem is volt ilyen, mikor Blanka non-stop evett volnanekem meg nem volt mit adnom.. majdnem sírtam, aztán utánna olvastam.. és 1-2nap múlva megint volt rendesen.. lehet most van a növekedési ugrása Zsubikának.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Kenguru: igazából én magam is csodálkoztam az ortopéd orvos tanácsán. Már ami a 2 hónapos kort illeti. Egyébként nem hiszek el mindent a dokiknak sem, de ugye általában megbízik bennük az ember, és mivel még soha életemben nem tanulmányoztam olyan behatóan egyetlen kengurut sem, ezért nem tudom, hogy a babák kis lábikóit mennyire feszítik szét. Gondoltam, emiatt javasolta a doki. De ugye rákérdeztem a védőnőnél is, és apával már megbeszéltük, hogy várunk még pár hónapot.
De mivel többen azt írjátok, hogy káros, lehet, hogy inkább egy mei-tai-t vennék. Azt nem bonyolult viselni?

Kép
erusverus

Erusverus:
Ha a kendőt meg lehet kötni könnyen (már tudom, hogy meg lehet), akkor a MT-t még könnyebb. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Erusverus a mei tai a világ legegyszerűbb dolga! :)

dalika

No, majd meglátjuk, melyiket vesszük meg! Köszi a véleményeket!
dalika, neked van mei tai-od?

Kép
erusverus

Igen. van. A nagyobbnak vettem, csak nem nagyon hadználtuk már. De remélem a kicsivel fogom tudni.

dalika

Lányok, milyen szép babák vannak itt! El vagyok ájulva! Teszek fel én is Lénáról akkor...csak tettem volna, de azt mondja túl nagy, holnap kicsinyítek!

Megkaptuk a 2 hós oltást + a pneomot, volt nagy visítás, remélem nem lesz láza..most figyelem..

Hozzátápi: én is alig vártam, hogy a legnagyobbat végre kanállal pürével etethessem. Aztán mikor ez eljött, akkor jöttem rá, hogy mennyivel jobb, amikor még nem kellett ezzel pepecselni.

Ildi, orrfolyás még van Léninél, folyamatosan szívom, nem tudom mikor múlik már el. Ma voltunk dokinál - tanácsadáson - ő mondta, hogy nem piros semmilye..

Kismaki, nekem Ford Fiestám van és nem lehet kikapcsolni elöl a légzsákot sajnos.
Nem minden autóban lehet kikapcsolni!
lara

ananácska: Ctg dettó. Még a tolófájásoknál sem mutatott semmit! Tök egyenes volt a vonal. Mikor már kezdtek az oxitocintól erősebb fájások lenni, akkor mondtam a páromnak hogy nézze meg hol tartunk. Semmi. Na itt kezdtem besz@rni, hogyha ezeket még a műszer sem mutatja, akkor mennyire fog ez még fájni. Szerencsére kiderült, hogy nekem meg nem alul keményedett a hasam, ahol az érzékelő fej volt hanem fent.

zsó: Nagyon édesek a hurkáitok. :D Én sem értem miért romlik el Barbus időről időre. Mostanában nem úgy eszik mint eddig. Kapkodja a fejét, meghagyja a kaját és visszabukik egy csomót. Talán ez az evési ugrás van nála megint, az eddigiek is meg voltak és mind hamarabb.

bchris: Nekünk a kenguruban ülésre azt mondta az ortopéd orvos, hogy mikor már tartja a fejét. Addig én fektetve használom, mert enyémet lehet így is. Felteszem a képet hogy néz ki. Én nagyon szeretem és Barbus is jókat alszik benne. Mondjuk már örülnék az ültetős funkciónak, mert így kicsit húzza a nyakam.

Kép

funky: Rossmannban van akció az előhívásra. És a fotóalbum is olcsóbb, nálunk ezt kapnak a nagyik szerintem ajándékba anyák napjára.

kattkat: Nekünk is fp-s hintánk van, csak ezt nem lehet elforgatni, így csak előre-hátra hintázik. Mostanában nem tetszik a gyereknek, de remélem még fog. Én is tesz-veszen vettem 14.000-ért.

nóri: El nem hiszed, de akitől én vettem a kengurut ők is azért vették, mert a doki mondta hogy kötött a gyerek csípője és jót tesz neki. Mondjuk nem használták valami sokat. Nekünk a tornáztatás-hason alvás segített.

juci: Ha egy ideig nem fogja még szeretni Barbus a hintát, akkor én eladom szerintem. Felteszem a tesz-veszre én is. Vagy tovább adom a sógornőméknek, vagy az unokatesóméknak. Drukk az orvoshoz, remélem nem lesz kengyeletek.
vicky79
Budapest III. kerület

Na most beszéltem a szülésznővel, mert ugye a dokit nem tudom elérni és azt mondja, hogy nem a méhem van ott lent, hanem valami más lóghat bele a hüvelybe, de mindenképpen meg kell nézetni. Hát mondom persze, hogy megnézetném, ha a doki felvenné. Annyiba maradtunk, hogy holnap rámcsörög, hogy mizu a dokival. Kideríti nekem miért nem veszi fel a telefont. Rendes egy csajszi :lol: Lányos zavaromba azt elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy mennyire parázzak ettől a dologtól, de mire visszahívtam volna már nem vette fel. :cry: Nem izgulok kevésbé még most sem. Remélem nincs nagyobb baj. Nem hiányzik.

bellerreni
Eger

Húú, jó sokat írtatok. :D

Mindjárt visszaolvasok. Nálunk megint szar volt az éjszaka. A kis terrorista nem akar a kiságyban aludni. Nem is azzal van a baj, hogy kézben alszik el, de ahogy betettem az ágyba fel is ébredt. Nem tudom mit csináljak vele. Most is elkezdte már. :?

Lányok lenne egy kérdésem kaki ügyben: néha ha jön egy kis puki neki zöldes színe is van a cuccnak (nem eszik tápot) meg ma olyan kis nyálkás is volt neki. Ez mitől lehet, normális ez?

Na, kezdi már a sírást...
:(
Vendég

Na megyek felkészülök az első egyedüli fürdetéshez... Kíváncsi leszek rá hogy sikerül...

Jó pihenést mindenkinek.

bellerreni
Eger

Mán megint megállt a súlya! :( 5 kg 2 hete, egy grammal se több. Megőrjít. És persze enni se vágyik, mostanában meghagyja a felét simán.

Kérdés!

Eddig akkor tömködte az öklét a szájába, ha éhes volt, egy ideje ezerrel tömi, rágja, majd lenyeli, mégis ha enni adok neki 10-20 mili után bealszik és nem kér többet. Viszont iszonyatosan nyálzik, nem tudom hasra tenni, mert maga alá nyáladzik és sír, mikor belekeni az arcát.
Lehet, hogy az ököltömködés a fogzás jele????

Köszönöm az együttérzést, egy délelőtti alvás után már nem tűnt olyan elkeserítőnek. Főleg, hogy a reggeli kiborulásom után mire felébredtem meleg ebédet főzött Zsolti. Csak azt nem értem, hogy miért kell ezt állandóan felemlegetnem neki. Nem lát a szemétől?

Ildi: hát áprilisban el kell készülnie az éves beszámolóknak, bejelentkezett a Szoc Minisztérium és az Esza Kht ellenőrzésre az Ász mellé. Zsúfolt hónapunk lesz! Nem nagyon szoktam összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem ezt a hülye sok ellenőrzést a Zuschlag féle botránynak köszönhetjük szerintem. Anno minket a Mák Nca ellenőrzésre felcitált Pestre. Összecsomagoltam a könyvelést meg mindent, hála égnek minden ok volt, az akkori elnök elég kekec volt, úgy letolta szegény ügyintézőket, hogy ők kértek elnézést, hogy ennyi gondot okoztak nekünk (én is adtam alá a lovat ám! :D) Na ők idén még nem jelentkeztek. Ja és ma kaptam a hírt: jön a Munkaügyi Központ is. Ezeknek nincs jobb dolguk???

zarja

Eszter: nem irigyellek munka ügyben. :shock:
Nekem a bealvásra azt mondták, hogy ébresztgessem, húzogassam a fülét, piszkáljam az arcát. Na már most nálunk a kisasszony sz..ik rá, alszik tovább. Sajnos nem tudok ötletet adni. Nálunk is megy a nyáladzás, de nem tudom mitől. Evés után is tömködi a kezét a szájába, de mikor cicire rakom nem eszik csak nyammog. Kellene egy kezelési útmutató hozzájuk. :?

Lara: köszi a Fordos választ.

Mi ma egész nap úton voltunk. Végre eljutottam kozmetikushoz. Sokkal jobban érzem magam. :D Délután meg mikor hazajöttünk végre eltudtunk menni sétálni, mert sütött a nap. Utána feljöttünk és még gyerkőc aludt az erkélyen egy órácskát.

Apja éjszakára ment úgyhogy fürdetés egyedül volt, megetettem. A mérleg szerin 20 milit :shock: evett és alszik. Bár sírt mikor a mérlegen volt, így nem vagyok benne biztos, hogy annyit evett, vagyis remélem, hogy többet.

Holnap megyünk Normafára ha az idő is engedi. :D
Vendég

Eszter!

Lehet! Ha benézel a szájába és az ínye bedagadt, vagy látszik is rajta a fehér csík, akkor napok kérdése a fog. Alsó kettő általában. Chamomilla vulgaris 15CH 5golyó a tápba reggel-este feloldva.
Vendég

zarja: Már én is gondolkoztam hogy Barbusnál a fogzáson. Tegnap apa azt mondta, hogy érez valami keményet az ínyén alul. Hát nem tudom.

nóri: Luca mikor kezdett fogzani, hogy 4 hónaposan kijött az a két fogacska? Nem látom pirosnak az ínyét, csak nagyon rágja az öklét. Nem is tudtam hogy a chamomilla erre is jó, majd még veszek.

Szegény babucim most este fürdés után olyan hasfájásos sírást adott elő, hogy teljesen kétségbe estem. Semmivel nem tudtam megnyugtatni. Utána kicsit megmasszíroztam a hasát és jobb lett. Visszavettem a tápját. Szerintem kicsit sok neki ez a 120ml víz + 4 kanál táp. Kíváncsi leszek. Már alig várjuk, hogy a most felírt csodatáp támogatott legyen, de szerintem kiváltom drágábban. Nem szeretném még egyszer a kicsikémet így sírni. A kakija vége ma sárga és híg volt. Az eleje meg zöld és gumi állagú. Nem tudom miért volt ez a sárga rész, mert ilyen eddig még nem volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Hááát...
szerintem az ököltömködés nem feltétlen fogzást jelent - elég korai lenne, ha Lilinek jönne a foga (ő is tömi az öklét). A doki sem látta jelét még a fogacskáknak. Viszont ismerkednek a kezükkel. Ez tény. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Csajok!
Ma lemértem minden szopit (már napok óta készülök, de csak úgy sikerült nem elfelejteni, hogy kihoztam a nappaliba a mérleget, hogy útban legyen), mert gyanús voltam már magamnak, hogy estére jelentősen kiürül a cicim, és azt hiszem, igazam van. (Ennyit a kezdeti milkamamiságról.) Leírom nektek, mennyit sikerült kiszippantania, mondjatok lécci véleményt! Annyit hozzá, hogy a jobb mellemből egész nap összesen 150 gramm jött le, és a harmadik alkalommal már ki kellett egészítenem a ballal.
Szóval:
reggeli: 160 gramm (bal)
tízórai: 50 gramm (jobb)
ebéd: 130 gramm (bal)
uzsonna: 70 gramm (bal)
korai vacsi: 30 gramm (jobb) + 50 gramm (bal)
esti vacsi: 70 gramm (bal)
És úgy érzem, totál üresek. Nekem gyanús, hogy mostanra már többet kellene ennie a csajnak. Van ötletetek? Azért holnap a támadónőt is kikérdezem, de érdekel a véleményetek! Olvastam a More Milk kapszuláról, de rohadt drága, és nem tudom, hatna-e...

Ja! A nap elején még negyed órát tartott egy szopi, estére több, mint fél óra volt...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!
Már én is mindent nyomok:
urtica 3x5/nap
laktoherb 2 filter 1 l vízbe, mert a védőnő szerint ha többet iszom zöld lesz a kakija a gyereknek
sok folyadék
MACI kv
Karamalz

tegnap 630 g-ot tejeltem egész nap 6 kajálásból, de azt úgy kellet kifacsarni belőlem
ma csak hármat tudtam lemérni, de abból meg volt a 400 és sztem a többi három is 100 fölött lehetett
ja, de a 6 nagy kaján kívül volt 2-3 kicsi is, mert csuklott a drágám és úgy tűnik, ha eszeget rá, elmúlik
szóval tök változó
tegnap egy súlytalan puha ciciből kijött 120
csodálkoztam is

úgy látod, hogy Lili éhezik vagy csak most hogy tudod, hogy ma ennyi volt ez keserít el?

More Milk-ről is olvastam egy másik topicban, hogy csavarta a baba hasát, bár a tej is több lett tőle, de inkább abbahagyta a csaj a szedését :?

nem akarom elkiabálni, de ma van a második pocifájásmentes esténk! :)

nálunk is felszaporodott a nyálmennyiség
és nagyon ügyesen habosítja
buborékokat is tud
:lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Hát nem tudom, éhezik-e... Néha úgy érzem, éhes maradt estére. És nem tudom, hogy mi az, ami megfelelő mennyiség, ez a mai - ha összeadom - 560 gramm összesen. Lili most ostromolja az 5 kilót (az esti szopi után tele pocakkal már meg is haladta). Szóval most nem tudom, mit csináljak. Az urtica is elfogyott... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!!

Kakti, sztem ha alszik és nem üvölt megállás nélkül, akkor olyan nagyon éhes nem lehet... Estére én is mindig tök üresnek érzem a cicim és mégis alszik a kicsi 9-től fél ötig stabilan. Ha éhes, úgyis jelzi!

Apánk már elment és csak holnap este jön haza :cry:

8ra meg viszem Dorcikámat oltásra...

dalika

More milk: nekem tavaly ugyan a tejet nem hozta meg, de olyan durva hasmenesem lett tole, hogy csak na. Ettol fuggetlnul masnak tuti segithet.

Fogzas: Erik is oklot rag es nyalat fuj, de szerintem meg nem jon a foga. Amugy a fogzas folyamata mar elkezdodhet ilyenkor, akar honapokkal korabban is viszkethet az inyuk idorol idore, de ez nem azt jelenti, hogy egybol bujik is ki a fog.
Kristof szinte napra pontosan negy honapos volt, amikor jott az elso ketto, de elotte semmit nem vettem eszre. Nem volt nyugos, kulonosebben nem is nyalzott, nem ragta az oklet. (Igaz, o akkor mar nagy cumibajnok volt, lehet, hogy emiatt nem hianyzott neki az okolragas.)

Ejszaka: vegetert nalunk a sikersorozat, ami abbol allt, hogy fel kilenctol otig, fel hatig aludt Erik. Tegnap mar haromkor ebredt eloszor, ma fel haromkor, szoval vissza fele haladunk.
Nem is ez itt a gond, mert siman felbirok kelni akar ketszer is, ha kellene etetesre!
De az en pici fiam nem akar visszaaludni kaja utan! Megeszi, majd teljes szemmel sasol. Hiaba minden altatasi praktika, o csak nez korbe. Ha berakom a kisagyba, akkor is max tiz perc utan vesziti el a turelmet es kikivankozik. Ha magam melle rakom, akkor sem alszik. A cumit o nem dijazza.
Konkretan ugy viselkedik, mint aki varna meg a kaja folytatasat, de mar igy is 150 ml-t tol, nem akarom meg ezt emelni. Nem hiszem el, hogy ez ne lenne eleg.
Basszus, most hianyzik a kinti ehes babaknak valo tap, amit Kristof is evett. Allagra, izre olyan volt, mint a masik, nem volt surubb, nem lett tole se szekrekedes, se semmi, csak eppen nem evett belole ilyen brutal mennyiseget, eleg volt a kevesebb is es jol elvolt rola egy ideig.
Ezzel a 150es mennyiseggel az a bajom, hogy soknak tunik (a 180 meg rettenetesen soknak egy ennyi idos babahoz), attol felek, hogy ezzel csak a gyomra tagul, de olyan hu de nagyon nem laktatja.
Vendég

Eszter!

Kép

Nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: nekem is ez volt a problémám, hogy szerintem keveset eszik. Méregettem én is, de csak idegesítem magam rajta, hogy nem eszi meg az átlagnak írt mennyiséget. Ennek ellenére nő.
More Milket én szedem. Nekem bevált, bár néha így is azt érzem estére, hogy nincs tejcsi. Viszont napközben szétdurrant tőle a cicim. Olyat is hallottam, hogy valakinek nem vált be, ez is egyén függő.

Eszter: Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk.
Vendég

Jaj, tegnapi kakis kérdésemre valakinek ötlet, tapasztalat?
Vendég

jó reggelt!

szopitéma: én most taktikát váltottam. Szopi ELŐTT kb fél órával lefejem a másik mellem, úgy ahogy a koraszülötten mondták, hisz a tejcsi szoptatás közben termelődik. Nem eszek bogyót, nem iszok mostanában karamalzot sem, egyedül ásványvíz, tea, tej, és persze a leveske. Ezzel a módszerrel Levi hízott 2 hét alatt közel 400 grammot, és tegnap még bekerült a fagyóba 340gr tej :oops:

fogzás: a babók ebben a korban a szájukkal "érzékelnek" ezért tömnek mindent bele. Nem feltétlenül jelenti, hogy jön a fog, de ha valóban duzzadt az íny, akkor az más helyzet.

zöldes kaki: nekünk is volt, és kicsit büdösebb is, de lehet hogy egyszerűen valami olyat ettél ami megszinezte. Nálunk 2 nap után megszünt

Eszter: Kép
stephie

Kismaki Hajdan a dokinéni azt mondta, hogy attól is lehet zöldes a kaki, ha gyakrabban eszik a baba. Ilyenkor nem emészti meg olyan jól. Levinek is volt már zöldes, meg volt tök nyálkás is. Elmúlt. Csak akkor van gond, ha tartósan sok, zöld, nyálkás és büdös is. De úgy tűnik nálatok nem ez a helyzet :D .
pammut

Én mán mondtam, hogy nálunk gyakran van zöld kaki ha halálra eszi magát!!! 170g felett kb. De pl a múltkor a borsófőzelék után nyűglődött 2napig. Kaka zöld, savanyú szagú és nyálkás. Hasfájás ezerrel. 2nap után aranysárga, no puki és csak úgy kirobbant belőle! Ki érti ezt? :lol: :lol:

Esztert a Jóisten éltesse születése napján!!! :D
Vendég

Lányok!

Akinek hord Scamp (Price Oliver) bodyt a kölkec, ott mekkora kell? Az enyim kinőtte a 68-ast!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Kakti!

Ha nem éhes, akkor nem éhes!!!! Ha a minimum hízás megvan, akkor no para!!!! OK??? Éhen nem fog halni! Nem véletlen, hogy a mérleg az anyuka legnagyobb ellensége! Most megmértél egy napot. Aztán lehet, hogy másnap meg betol egy lityit a ded! Nekem mostanában egész este cicin lóg a majom. Kieszi mondjuk az egyiket. Aztán rá a másikra. Én azt hiszem, hogy mind2 üres és csak cumizik. 30perc múlva megint rájár az egyikre és ömlik a tej. Holott előtte üresnek éreztem! Sztem ha tudsz termelni (és tudsz, mert máskor még fejtél is) akkor annyi tejed van, amennyi kell. Ha félsz, csinálj szaporítófejést, csak nehogy mellgyula legyen belőle!!!
Vendég

Kakti,
ha Lili alszik, nem sír folyamatosan, valószínű ez a mennyiség is elég neki, ill. ha ma mérnéd lehet sokkal több lenne...
Lillát sose mértem, mert nem volt értelme, látszott, hogy nem nagy evő. 15 hósan amikor este és reggel a szopi elhagyása után tápot kapott 70 ml-t volt képes meginni egy alkalommal. Mondjuk bele egy étkezésre pl. bébikajából is max. fél üveget tudtam benyomni, más gyerek egy alkalomra simán lehúz 1,5 üveggel is.
Nekem a ti mennyiségeitek nagyon jónak tűnnek, főleg ha a két vacsit egybe nézed. Amin segíthetsz uzsira, tízóraira kicsit tovább szoptatod.
Lénát én nem mérem csak este, ez is több, mint ami az elveim szerint való, de ugye neki itt a betegség kicsit bekavart. A kórházban amikor már elkezdett enni kiderült, hogy egy nap 600-700 gr között eszik, én emellett fejni is tudtam, más kérdés, hogy itthon nem teszem. Ő ennek ellenére is csak 4600 gr körül van, pedig ő idősebb Lilinél. Kis fényevő Lilla gyerekem ekkor már 5 kg-t meghaladta, szóval itt nincs egyenes aranyosság.
Szerintem ne stresszelj a mérleggel :wink:

Eszter,
én csak ezt az Eszát nyertem meg, kútba ugrom, ha jön a többi is.
Mindig minden stimmel, erre nagyon adunk, de ezt nem egy szopis gyerekkel a kezemben akarom órákig bizonygatni... Lilla nyolc hós volt az első minisztériumi ellenőrzésen, most is várhattak volna kicsit. Az ellenőrzés ok, papírok rendben, de ez a macera idegesít. :twisted: na megyek, nem untatok másokat ezzel :?

KépKép

KépKép
beneildi

Eszter, és a lényeg, Isten éltessen!

Nóri nekem egy darab van ilyen, Lénára a 62-s simán jó. :wink:

És még Neked Kakti megnyugtatásul:
Nézd meg a két egykorú babát Lucát és Lillát. Kicsinek Lilla sokkal kisebb volt, csak vesd össze azokat az adatokat amiket Nóri és én írtam. Lilla egy évesen nem volt 9 kiló. Most mégis egyforma nagyságúnak nézem kép alapján a gyerekeket, de majd Nóri megerősít (Lillám 104-es cuccokban nyomul és kb. 15 kg). Léna és Noncsi súlya között is brutál az eltérés, de bízom benne, hogy 3 évesen majd Lénus is utóléri Noncsit. (a felnőtt korról ne is beszéljünk, azt valószínűleg a mi családi adottságaink miatt sajna az én lányaim fogják nyerni, pedig ez nem feltétlen érdem :roll: ) :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hahó

Eszter
Boldog szülinapot:)

tejtéma:
enyim is fényevő :roll: :roll: és este nekem is alig van tejem....tegnap is csak nyüglődtünk, cserélgettük a cicit....aztán nagy nehezen elaludt 3/4 10-kor és aludt 3/4 5-ig.....azért ha éhes lenne előbb kérte volna, nem????vagy van olyan hogy nem ébred fel az éhségre?
mondjuk aki egy mellből szoptat annak tutira nem kevés, hosz ott a másik, nem????én sajnos kettőből szoptatok általában.
én is iszom a szopiteát, macikávét....
tudom hogy már volt egy csomószor de az urticából a 15-ös kell? és hogyan kell szedni?

Nóri
a szaporítófejést hogy is csináltad?

zöld kakink még nem volt. általában aranysárga és kenőcs állagú.

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó, akkor megnyugodtam, hogy nem éheztetem. Bár már megint megállt a súlya. És nem tudok mit csinálni. Nem eszik többet. Pont. Én 1 deciket adok neki, de ugye ő szopizik előtte valamennyit. Hogy mennyit nem merem lemérni, nehogy csámpás legyen az én szám is. De eddig ettől a mennyiségtől hízott. Így úgy gondoltam jó lesz. De hiába adok neki annyit, mostanában 20-30 miliket meghagy. És hiába erőltetem, üvöltve közli velem: De anya, ez akkor sem kell! Kész vagyok ettől a hízás témától. Már azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy ott rontottam el, hogy mikor várandós voltam volt, hogy este 6-kor jutott eszembe, hogy aznap még nem ettem. És ezt a nemevést átvette már ott.

Kakti: ha hízik, ne idegesíts magad, hogy mennyit eszik. Estére te is több zsíros tejet termelsz (pont az éjszakai nyugalom miatt), így grammra kevesebb jobban laktat. Akkor aggódj, ha nem hízik rendesen.
Még egy: Tesóbaba: bocs, igazad van, nekem az elkezdünk próbálkozni és megfogan egy és ugyanaz. De így igazad van, a te esetedben én is bevállalnám a kevés korkülönbséget. (pont egy éve kezdünk el rágyúrni Bulcsúra, és íme, már mekkora!)

Kösszi a szülinapos köszöntőket. Uh, megvan a 3. x is. Ki gondolta volna? Kamasz koromban úgy voltam vele, hogy azok már olyan de olyan öregek. Most meg úgy érzem magam, hogy túl fiatal vagyok még a feleség és anyaszerepre. Még mindig kamasznak érzem magam. 2005-ben volt a nagy szakításom, akkor azt mondták, hogy x napon gyújtsak meg egy gyertyát amibe belevéstem a kívánságaim égessem el stb stb. Na megtettem. És lányok, minden minden amit rávéstem teljesült. Időre. Kísérteties…

Miért van az, hogy az ébresztőre nem ébredek fel (pedig a fülembe üvölt az Ossian), de ha Bulcsú legyez a kezével és nyög, akkor arra egyből felébredek?

zarja

Zarja
ez az anyaság lényege:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!

Eszter! Itt is boldogságos szülinapot :lol:

Csajok! Hát egyedül fürdetéshez az a háló egy áldás. És a kölkec is élvezte. Nem sírt egy cseppet sem, pedig szokott sírni majdnem mindig a fürcsinél, de most nem. Nagyon ügyes volt. Tetszett neki a sok víz, meg szerintem az, hogy a füle vízben volt és ugye a méhen belüli létre emlékeztette a hang. Vagyis ezt mondják az okosok :roll: Úgyhogy nem bántam meg, hogy vettem, nekem bejött.

Letöltöttem a Kriston féle intim tornát, hátha javít valamit a lenti helyzetemen, amig a dokihoz el tudok menni. Valakinek tapasztalat róla?

Kismaki. Nekünk is van néha zöldes kaki és a dokinéni azt mondta normális úgyhogy no para :wink:

bellerreni
Eger

Eszter!
Boldok szulinapot!
Unnepeltek?
Megertelek, hogy kamasznak erzed magad. En a nagy felhajtasban mar azt sem tudom, hogy mennyi idos vagyok. Epp tegnap kozoltem Ferivel, hogy lassan 26 leszel es ez milyen fura. O meg volt olyan pofatlan, hogy felvilagositott, hogy 27 leszek, el vagyok tevedve. :twisted:
Igaz, hogy meg ez is jo, tekintve, hogy kb 35 nek nezek ki es 60nak erzem magam. :lol:
Hizas: lehet, hogy rosszul emlekszem, de nem azt irtad regebben, hogy higitott tapot adsz Bulcsunak? tehat kevesebb kanallal raksz a vizhez, mint amit a dobozon irnak. Ha igy van, akkor kiprobalhatnad az ajanlott adagolast (bar asszem az nem csak ajanlott, hanem elvileg az a kotelezo ugymond). Mert a higabb tap szerintem csak elteliti a gyereket, de nincs meg benne az a tapertek, ami kellene.

Nori: nekunk van jopar olyan bodynk, de fogalmam sincs, hogy mekkora, ugyanis nem en vettem, kaptuk. Es meg azt sem tudom, hogy mekkora kell Erikre, mert nem igazan adom ra, nekem nem jonnek be, a tobbinek finomabb az anyaga. De majd rendezek egy probat es megnezem.
Vendég

Bea!

Én sem szeretem, mert nem lehet rávasalni a mintára és a combján akkor is szűk, ha hosszban jó. Csak már nem volt vasalt ruha és rá akartam adni egy 62-est. Na az haspóló volt. Utána a 68-ast, de az is kicsi!!! :shock: :shock: :shock:

Vasalás! Jut eszembe! Ez van a kanapén. Neki kéne esnem... :-(
Kép

(azért van így szétterítve, mert szétválogatom, melyik kié, és micsoda, mert így állítom fel a fontossági sorrendet. Ja és ez nem egész 1heti adag... :roll: )
Vendég

Huh, Nori! Ez kemeny. Az en vasalasi kedvemmel es intenzitasommal szerintem kb karacsonyra vegeznek ezzel.
Igaz, hogy en nem is tudok szepen vasalni, nem is erzem szukseget. En tenyleg csak higienia miatt vasalok Erikre, mert ranezesre abban nincs koszonet. Szerintem szarabbul neznek ki a vasalt ruhak, mint a vasalatlanok nalam. Ferivel epp most egyeztettem, hogyha vasalt ingben akar jarni, akkor vagy megcsinalja o, vagy fogadok vasalonot, mert en egy inggel kb fel ora alatt vegzek, de azt mar inkabb fel sem veszi, mert a gyurtselyem ahhoz kepest kutyafasza. :lol:
Vendég

Bea! Én is így vasalok :lol:

bellerreni
Eger

Nóri, ennyi cuccnak én neki se állnék!!! Bár vasalóm is csak azóta van, mióta B megszületett :oops: :oops: :roll:

Reni, én még terhesség alatt letöltöttem, egyszer megnéztem... azóta néha csinálom is lefekvés előtt, ha eszembe jut.. és amíg el nem alszom.. nem tudom hogy használ e, de én úgy érzem minden visszarendeződött mostanra.

Zarja, Judy ha ez az anyaság lényege?? Hát elbuktam.. ma reggel fél hatkor hallom hogy nyöszörög, kérdezi a párom, hogy kivegyük.. mire én: áá várjunk, lehet még vissza alszik, csak most kezdte el.. Mire ő közli, hogy már vagy fél órája!!! :oops: :oops: :oops: Bár este úgy fájt a fejem, hogy nyolckor elájultam. A párom úgy megfürdette mellettem, hogy fel se ébredtem rá. Mikor öltöztette, akkor kezdett el csak sírni és akkor kérdeztem, hogy kezdjünk fürdetni??? :oops: Mire ő.. már befejeztük.. :oops: :oops: :oops:

Nóri, szaporítófejés engem is érdekelne. Bár most van elég, de ha megint jön a tejpara.. Egy-két hete teljesen abbahagytam a fejést, lustaságból.. meg a bimbóm is lila volt már. Azóta rájöttem, hogy Bazsu szívja lilára nem a mellszívó :? De neki szabad! :)
Vendég

Csodalkozom, hogy sulyosan oregszem?
Elfordultam kb masfel percre (legterben maradtam, hangokat hallottam, csak nem neztem) mosogatni. Mire vissznezek Kristof a kupibol meg nagyobb kupit csinalt, ugyanis mindent kidobott es ledobott a komodbol, ami az utjaba kerult, valamit belecsucsult a lefelso fiokjaba. Tudni kell, hogy ez ikeas nem tul eros, kicsit instabil szerkezet. Rovidtavfutasban nyertes vagyok, akadalyugrassal egyutt. :lol:
Kép
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na ez az az időszak mikor már elvannak egyedül???
Nem tudom várjam e :roll:

Így még nem sok kupit csinál:
Kép
Vendég

Bea, hihi, ez valahonnan ismerős :D

A múltkor én is félrenéztem egy pillanatra és már túrós csusza volt a pici szájában...

dalika

Szaporító fejés (ahogy Bea is mondta régebben) mindegy, hogy jön-e tej, vagy sem, de 7-5-3-1 percig fejni váltva a cickókat. Nekem használt, ám aznap szarban voltam, mert teljesen kiürültek a cicik és mivel lefejt tejet nem fogad el, maradt az üres cickón lógás. Ám másnap Bögyös Maca lettem eléggé! :lol:
Vendég

Bea: Mióta tápot váltottunk nem kell hígabbra keverni. Így normál sűrűséggel megyünk.
Uh nem semmi Kristóf, nem is kell neked fogyókúra!

Funky: azért a fáradtság is nagy úr

A szagok alapján valaki besz*rt. Első tipp Bulcsú, megyek megnézem…

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?