Új privát üzeneted érkezett!

Hú ezekkel a méhszájakkal vigyázzatok. :(

Pár kérdés:

Tena Lady-ből milyet vettetek és hol és mennyiért? Nem tudom, van-e összefüggés, de én még sose használtam éjszakai betétet: az első két napban kellett normál betét, a második kettőben meg sima tisztasági is elég volt, azaz alig véreztem pl menses idején is... Kicsit rémisztő most ez az extra hiper super ráadásul tena lady-ből... Ne már. :lol:

Ha gáz van, kit kell hívni? Ha teszem azt, vérzést tapasztaltok vagy mit tudom én, elfolyik a magzatvíz, itt kit kell hívni? A mentőket? A kórházat? A doki mobilját? Hogy van ez? :roll:

Nektek milyen vizsgálatok voltak a 25. héttől kb? Milyen gyakran jártatok orvosnál / uh-n / vérvételen / bármin?

Én a 25 hetesen voltam a dokinál, ő csinált egy uh-t, megnézte a méhszájat, de vér- és vizeletvizsgálaton pl nem voltam...
Most 32 + 6-nál voltam kinn uh-n, megnéztük, mekkora a baba, milyen a lepény, ilyesmik (kézi vizsgálat ugye nem volt).
És most jövő csütörtökre kaptam csak időpontot, ami már 35 + 1 lesz... :(

Azaz a doki látott 25 hetesen és majd lát 35 hetesen... Nem késő ez szerintetek? Miről maradunk le? Milyen vizsgálatok vannak még? Ez a ctg mikor kezdődik?

Bocs a hülye kérdések miatt, vissza kell rázódnom... :oops:

hibernia

Szép délutánt! :D

Nálunk az idő változatlanul sz@r! :( Délután megint aludtam egyet! Olyan jól esett! Tegnap is aludtam, és gondoltam este majd jó sokáig tévézek, hát nem így lett! Már 1/2 10-kor aludtam! Szerintem ma is ez lesz a menet! :)

Kovmarti!
Hát ez a méhszáj! :lol: Mondjuk 2-3 hét múlva már május 8. Kíváncsi vagyok meddig marad a jó kis megszokott helyén a babóka! :)

Hibernia!
Én, mivel a terhességem alatt nem volt "gáz" ezért én 1 hónapban 1x mentem dokihoz! Akkor elvégezte a manuális és az UH-s vizsgálatot is! 1 hónappal ez előtt pedig egy "nagyobb" UH-t, amikor szinte mindent megnézett, alaposan lemérte a kiscsajt! Laborom nekem sem volt, de szerintem majd most a 36. hétig kell menni, mert akkor néznek meg újra mindent a véredben! Aztán valami baktériumot is vizsgálnak hüvely-váladékból, és azt is a 36. hét körül! Aztán utána már CTG-k következnek! Vannak olyan dokik, akik már a 32-34. héttől küldenek CTG-re, de az általános a 36. héttől, ha jól tudom!

Törpilla!
A doki nem azt mondta, hogy ne szedd már az Elevitet minden nap? Mert szerintem a hozzászólásodból lemaradt a NEM szó! Szóval én már a Femibiont nem szedem csak 1 héten egyszer, mert a doki azt mondta, hogy "Ezt a gyerkőcöt meg is szeretnénk szülni, nem?!" Szóval a lényeg, hogy IGEN ezektől a "bogyóktól" is lehet nagy a baba! Nekem a doki már a 24. hét körül mondta, hogy elég egy héten 1x szedni! A vasat is 2 naponta szedem, a Magne B6-ot pedig este 1-et!

Képzeljétek, ma beszélgettem a tesómmal, és kérdezgettem, hogy ő miket vitt annó a kórházba, és teljesen el voltam ámulva, hogy szinte SEMMIT! Képzeljétek a Kútvölgyiben még a gyerekruhát is ők adják! Reggel rá adják, este leveszik, és viszik a mosodába! A pelenkát is, a Tena Lady-ket is, szóval mindent adtak annak idején! Mondjuk most majd meg kell kérdeznem a szülésznőt, hogy mit vigyek, mert ugye már mondhatjuk, hogy Magán kórház, és lehet még annyit sem kell vinni, mint a Tesómnak annak idején! De én azért a lista szerintem veszek pár dolgot, aztán majd kiderül!

Kép

KépKép
ercsikati

Egyet elfelejtettem! :oops: Bocsi, Szenilla vagyok! :D

Lefényképeztem az a kis ruhát, amiben majd hazahozzuk Kendrát a kórházból! Ahogy feltöltöttem, dobom g-mailr-re! Csak ennyit akartam!
Hol vannak a többiek??? Hahó!!!!!!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Épségben megérkeztünk,meglepően jó volt az út.Balázs kicsit nehezen viselte,sokat izgett mozgott,sokszor kellett arrébb "tennem",de túlélte!Kapott most jutalomból érte egy vaniliafagyit!ízlett neki,jelzett rendesen!Ezzel mindig sikerül lekenyerezni!

Hibernia:elvileg a 28.-32.hét között van egy uh,aztán majd csak a 36. héten.Nekem laborom csak a terheléses cukorral volt utoljára,a 24-26. hét között.A következő a 36.héten lesz.Meg akkor lesz az a baci vizsgálat is hüvelyváladékból.plusz a 36.héttől kell menni ctg-re.Legalábbis nálunk,van ahol csak a 38.héttől.Elvileg heti egyszer és a 40.hét után minden nap.
Szerintem ha gáz van akkor először a védőnődet,vagy a dokidat hívd.Én legalábbis ezt fogom tenni.Ha elfolyik a magzatvíz akkor azonnal mentők,ne laca-facázz!Vérzésnél szintén.Ha "csak" görcsölgetsz" akkor szerintem elég ha velük konzultálsz.Nekem azt mondta a védőnő,hogy akkor azonnal kórház,ha elment a magzatvíz,vagy szivárog,a véreznék,és ha rendszeres 5 perces fájásaim vannak.
Elvileg a tena lady extra-t mondják hogy vegyél.Én molimed bugyit fogok venni.Ez betéttel egybekötött bugyi.Elvileg kényelmesebb és sokkal jobb a sima betétnél.Na majd meglátjuk! :lol: Ezeket a gyógyszertárban tudod megvenni vagy megvenni,de talán gyógyászati kellékes boltba is kapható.

Na megyek trécselni.

Mindenkinek jobbulást,kitartást,sok pihit!Majd még jelentkezem!

Puszi,Csöpp!

KépKép
Kép
csöpplány

Barbazso & Hibernia!
Én most kaptam meg a visszaigazoló e-mailt a KismamaNap-ra. Ti megkaptátok már? Én vissza is írtam Nekik, mert írták, hogy mindenképpen jelezzek vissza. Szóval 2 fővel regisztrálva vagyok! Jó lenne összefutni, vagy valahogyan megismerni egymást! :) Van valami 5letetek? :D

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Először is a Babaszafari a 13. ker-ben van a Váci u. 99-ben, a bejárat a Forgács utca felől lesz.
A kiságy linkje, amit vettünk:
http://babaszafari.hu/spd/unas_886786/Venusz_kisagy
Fehéret vettünk, az pont nincs rajta. És hozzá sima fehér pelenkázó komódot. Az ágyat el is hoztuk lapra szerelve, mert volt raktáron :D A komódra 2 hetet várni kell. Férjem aggódik, hogy elég lesz-e ez a méret, mert ez 120X60-as. Szerintem elég.

A védőnőm is totál kiakadt, amit a kórházi benntartózkodásomról meséltem neki. Amúgy nála semmi sem volt, doplerrel nézett szívhangot, alig találta, de közben a gyomromat rugdosta tiszta erőből a bébi :lol: Szerencsére legközelebb a védőnő jön hozzám kb. 3 hét múlva, legalább az nekem kényelmesebb.

Csöpplány, akkor szerencsésen megérkeztetek. Ezen jót nevettem, hogy "Balázst néha úgy kellett arrébb tenni" :lol: De a fagyi kárpótolta :D Azért vigyázz magatokra ott is!

Kovmarti, akkor úgy tűnik Te leszel a következő, aki láthatja a babát hamarosan. Nem is csodálom, hogy izgultok. Már én is kezdek!

Torpilla, pihenj azért sokat, nehogy esetleg befektessenek. Bár biztos minden rendben lesz, csak én már mindig ettől féltek mindenkit mióta 3 éjszakát kellett bent "vendégeskednem" :oops: Nyugtatót minek írt fel, ha nem is idegeskedsz? Nem lehet, hogy esetleg izomlazítónak? Ez mondjuk csak egy ötlet. Sokkal meg tuti nem nagyobb a babó, mert az már korábban feltünt volna. Sajnállak, hogy megint menned kell a terheléses cukorra. Kitartás hozzá! Te kevered be a cukoroldatot? Nekem segített, hogy egy nagy citromot tettem bele és hűtőbe tettem pár órára. De azért akkor is szar :?

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Én vettem Molimedet és kb. az első 5 éjszaka használtam, de akkor sem feltétlenül kellett volna, sőt császárosként kicsit nehéz is volt felvenni, mert eléggé fájt.

Napközben TENA-t használtam, a nagyot, de kisebb is elég lett volna. Ezt is 4-5 napig, azóta már a normál betét is elég.

Hozzátenném, hogy én is rengeteg felesleges cuccot vittem a kórházba, de inkább legyen felesleges, mint hogy valami kimaradjon.

Ebben a kórházba nem kellett ruha a babáknak, a kórház adta a rugikat. Pelenkát és popsitörlőt viszont kértek a mamáktól.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Helló Csigaby!

De jó, hogy írsz! Kislányoddal mi a helyzet? Hízlalod? :D Már többször megnéztem a fotókat róla, nagyon édi!
Meddig kell betétet használni? Ilyen sokáig?

(írtam már az előbb is, de az eltűnt :?

KépKép

KépKép
nadina01

Megyek aludni, mert ez a Babanet nem igazán akar nekem működni most :?
Reggel meg már 7-re jön a festő, teszi fel a tapétát. Ma sikerült elhozni, ő meg pont ráér holnap, szóval haladunk ezerrel :lol:
Tudom még mit akartam: képzeljétek rákérdeztem a védőnőnél, hogy milyen mellszívót vegyek, kézit ajánlja, vagy a gépit. Erre azt mondta egyiket se, majd a kezemet. És majd úgyis jön és megmutatja, ha nem megy. Hát nem tudom. Lehet, akkor nem veszek előre, de hallottam, hogy mire az ember kézzel lefeji a tejet, addigra kezdheti is elölről, mert az olyan sok idő.... nem szívesen töltöm a napom nagy részét fejéssel :lol: :lol:

Jóéjt mindenkinek! És jobb éjszakát az előzőknél!!!

KépKép

KépKép
nadina01

Jó estét!

Csigaby:tök jó hogy jelentkeztél!Leánykád hogy van? :)

Nadina:hát muszáj néha helyre tenni a fiatal urat! :lol: Annyira tudja nyomni a vesémet hogy ilyenkor ha nem tudok lefeküdni csak akkor lesz jobb ha kicsit arrébb nyomkodom.Nem tudom haragszik-e érte,de mindig kárpótolom valamivel. :D Ő nem tudja hogy rosszat csinál,meg hogy fájdalmat okoz! :)
Én nem veszek előre mellszívót.Az se biztos hogy lesz tejem,akkor meg lehet fölöslegesen venném meg.Inkább kivárom hogy mi lesz.Lehet hogy csak annyi tejem lesz ami éppen elég a babának.Az is lehet hogy egy tejcsárda leszek! :lol:
Nekem az elektromos olyan morbid,mindig Riska tehén jut eszembe akire ráteszik a fejőgépet! :lol: :lol: Anyum kézzel fejt és azt mondta hogy abszolút nem megerőltető ha rájössz a technikára.

Na megyek aludni,mert anyut zavarja a püttyögésem.Szerinte hangosan gépelek :lol:

Szép jó éjszakát mindenkinek!Elvileg csütörtökig tudok lenni naponta többször is.Aztán majd csak hétfőn.Bocsánat a szófosásért :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

kovmarti:backi irigyellek bár már nekem se sok van hátra úgy érzem most már egyre inkább

jövő héten ultrahang nst alig várom

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

,
Hibernia: ne aggódj itt is úgy van hogy a 18 hetes uh után csak a 32.hét körül néznek meg utána pedig a 36 hét környékén
közben pedig vérvétel vizeletvizsgálat van és a 36 héttől pedig nst

ha bármi történne vérzés vagy elmegy a magzatvíz irány a kórház
ezek már komoly dolgok a vérzés ha nagyon rikító piros a lepény leválását is jelentheti ha pedig el folyik a vized a bab könnyen fertőződhet mert már nemvédi őt a magzatvíz

de ha bármi furát tapasztalsz vagy kérdésed van hívd a védőnőt vagy a kórházat kérdezni nem szégyen inkább mint hogy baj legyen

tena lady kapható a gyógyszertárban kn 2 ezer forint a 30 darabos az éjszakai jobban bírja a nedvességet alvás közben nem is árt mert napközben úy is ébren vagy és sűrűn cseréled de éjszaka szeret az ember aludni

http://www.kismama.hu/szakertoink/burokrepedes/2579/

http://www.nlcafe.hu/kismama/20050501/szuloszoba/

puszi remélem tudtamsegíteni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Csigaby. de jó hogy jöttél remélem jól vagytok néztem a képeket nagyon édik vagytok!itt mindenki nagyon izgult értetek
puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Halihó!

Csigaby! Örülök én is, hogy jelentkeztél!
Most csak gyorsan benétem..megyek szakdolit köttetni..kész vagyon :?
Tegnap voltunk Barbazsóval és Kovmartival az életmentőn meg utána szoptatási tanácsadást is meghallgattuk. Volt sok jó és hasznos tanácsa de a végére befáradtam :oops:

Én vettem mellszívót, kézit, szerintem az elektromos tök fölösleges.... kéziben meg van már 3ezerért is..bár én tommy tippie-t vettem az 10e volt de szerintem nincs sok különbség....

Törpilla...továbbra is csak nyugodtan, és sok pihenés!

Csöplány, örülök, hogy megérkeztetek!
Hibernia, én 28. héten voltam utoljára UH-n, 32. héten meg a dokimnál..most megyek 20-án, szerintem akkor kezdik a ctgt (36. hét) + UH meg utcsi vérkép ilyenek..szóval nem késtél le semmiről :D
Puszi

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Jó reggelt!

Nadi: nekem is azt ajánlotta a védőnő és a szülésznő, hogy nem kell mellszívót előre venni. Használjam először a kezem és ha később annyi tejem lenne, akkor érdemes. :wink:

Tena betétet és bugyit is sikerült vennem a patikában és még szoptatós melltartót a kínai üzletben 450 Ft/db!!! Kismama boltokban 2 000 Ft/db. :shock:

Kérték, hogy a kórházba sima törlőkendőt vigyek magamnak be, a szülés utáni tisztálkodáshoz. Nos, illatosítás és egyéb vegyszermentes kendőt nem tudtak adni a patikában. Ti milyen fajtát visztek?

KépKép
charlott

Sziasztok!
Hát az idő semmit nem változott, vagyis de! Sz@rabb lett! Most éppen szakad az eső, enyhén eláztunk a kutyákkal! :( Utáljuk már ezt az időt! :( Már tényleg várom, hogy 7végén 20'C legyen! Nagyon tuti lenne! :)

Zsu!
Én is vettem mellszívót, és szerintem olyat mint Te! :D Tommee Tippee! Pedig össze sem beszéltünk! :) Azért vettem, mert gondoltam, ha kell, akkor ne akkor kelljen a páromnak rohangálni, hogy hol milyet és mennyiért vegyen! Ha kell akkor csak le kelljen venni a polcról! Én így voltam vele!

Csigaby!
Mindig örülök amikor jössz, és hozod a jobbnál jobb híreket a lányzóról! A képeket már egy csomószor megnéztem, és annyira, de annyira édes! Stramm kislány meglátod most már nem lesz semmi baj! Hamarosan a saját kiságyában aludhat majd! :) És ha lehet ilyet kérni :oops: gyere amikor csak tudsz és írd meg nekünk mi van a Mi kis Annánkkal! :D

Tegnap készült friss pocakfotó, mert a párom azt mondta, hogy sokat nőtt nem egész egy hét alatt, ezért lefényképezte! Én meg elküldöm Nektek a mai nap folyamán!
Megyek ma dokihoz! Már alig várom! :) 5-re megyek, úgyhogy lehet, hogy csak holnap számolok be arról, hogy mi volt nála! De addig szerintem jövök még! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Látom már pörgés van itt.
Én is fenn vagyok egy ideje, itt a festő, már neki is esett a szobának :D Remélem nem lesz túl büdös a ragasztótól, mert akkor nem tudom hová fogok menekülni. Kinn is lehetne jobb idő, az esőbe csak nem állhatok ki egy napra :? Nagyon várom, hogy milyen lesz a szoba, ha kész már fotózom is le :D

Zsu, még nem is gratuláltam, hogy elfogadták a szakdolidat! Ügyi vagy! Megvédeni is most fogod?
Majd meséljetek ám, hogy mi volt az életmentő tanfolyamon, meg a szoptatásos tanácsadáson! Érdemes elmenni? Még nem voltam ilyenen, de ha már vettünk légzésfigyelőt, lehet bejelentkezek én is, ha még lesz, mert azért csak jó felkészülni. Bár kaptam hozzá egy kis füzetet, ahol le van írva minden részletesen, hogy hogyan kell csinálni a dolgokat, de jobb, ha meg is mutogatják.

Charlott, tök jó olcsón tudtál venni szopis melltartót. Lehet én is elnézek a kínaiba, hátha van. A Triumpfban 4600Ft :? Még nem tudom milyen fajta törlőkendőt veszek, de még én se láttam illat és vegyszermenteset.

KépKép

KépKép
nadina01

Ercsikati, megértelek, hogy várod a meleget. Nagyon unom már ezt a szar időt. Tegnap védőnőm mondta, hogy a hideg frontokkal vigyázni! De hogy vigyázzak :oops: Egy légkiegyenlítő kamrába mégse mehetek :lol: Mert olyankor az kéne elvileg :lol: Tényleg a lakás festéssel kész lettetek? Akkor nálatok minden meg is van, ugye? Már csak Kendra hiányzik :D

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Igen! Mi már elvileg készen vagyunk! Még a tesóméktól elhozzuk a légzésfigyelőt, a bébiőrt, a kukát, a babamérleget, meg még azért pár dolgot venni kell és tényleg Kendra hiányzik már csak! A 7végén vettünk pelenkát, meg popsitörlőt, a védőnőt meg megkérdezem, hogy a recepteket mikor adja oda, mert azért nem szeretném azt sem az utolsó pillanatban kiváltani! :D A frontokkal nem tudom hogyan kéne vigyázni? :roll: :roll: :?: :?: Ez jó! Az úttesten amikor átmész tudsz vigyázni, de egy fronttal szemben hogyan? Ez jó! :lol: Kíváncsi leszek milyen lesz nálatok a gyerekszoba! Mit mondott a festő mikorra végez majd? Az egyéb "cuccok" beszerzésével hogy állsz? Kórházi csomi?

Kép

KépKép
ercsikati

Jelentem a friss pocak képek, és a kisruha g-mail-re elküldve! :D

Kép

KépKép
ercsikati

csak kukk, és életjel. még mindig a szobát csináljuk, de ma már teljesen kész. most már fogok tudni jönni! :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Ercsikati!
Most néztem a gmailt! Nagyon édi a ruci! Alá nem kell még valami? Mármint, arra gondolok, hogy a lábán zokni lesz? Vagy esetleg valami harisnya féle? Mert nekünk is van egy hasonló szabású, de én nem tudom még elképzelni, hogy azt hogy kéne ráadni, hogy mit húzok a lábaira, vagy nem kell rá semmi? :oops:
A pocid tényleg sokat nőtt!!! Neked is felfelé áll, mármint magasan van elégé. Nem nyomja a gyomrodat néha? Nekem nagyon. Na majd csináltatok ma én is ilyen beállításút és felteszem.

Festő még nem nyilatkozott, hogy mikor végez, de remélem ma kész lesz. Végül is csak egy pici szobát kell kitapétáznia. Most glettel azt hiszem.
A kórházi csomagom már majdnem kész, még valami vastag betét hiányzik. Egy ismerősöm a Mamma Donnát ajánlotta, mert hogy az betéttel egybekötött bugyi vagy mi. Eldobhatós bugyit vettem már, de az annyira nem szimpi és hiába L-es, szerintem kicsi lesz.

Megnézted neten a Babaszafari boltot? Akartam még tegnap írni, hogy ott mindent lehet kapni babaruhát kivéve. Majd ott akarok venni kádat, tegnap tök jókat láttam, meg ágynemükből is nagy a választék, és játszószőnyeg is van csomó féle. Olcsóbb, mint a Brendon jóval és szinte ugyanazokat árulják.

KépKép

KépKép
nadina01

Anita, majd várjuk a babaszobáról a fotókat! De jó nektek, hogy már ma elkészültök vele.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Természetesen lesz alatta édes aranyos rózsaszín harisnya! :) És úgyis mózesben hozzuk el, és szerintem ahogyan ismerem magam úgy bebugyolálom majd szegény gyereket, hogy még az arcocskája sem fog kilátszani! :D
Egyébként érzem, hogy nyomja a gyomromat, és hogy a bordáimat rúgdossa, hát az nem valami kellemes érzés. Készíts képet, már annyira várom, mert azért majdnem "egy idősek" vagyunk! :D Szuper lesz ám, ha már készen lesz a szoba! Én is így voltam! Alig vártam, hogy készen legyen! Nekem kórházi csomag még semmi! :( Talán 7végén veszek pár dolgot! Átküldöd g-mail-re hogy miket raktál össze magatoknak? Hátha a sok listából tudok egyet én is csinálni magamnak! :D
Ja! És megnéztem a Babaszafarit! Nagyon klassz tényleg! És a kiságy amit vettetek....nagyon-nagyon klassz! Kismami napra nincs kedved jönni?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Gondoltam én is benézek.Annyira jól aludtam ma,hogy magam is meglepődtem.Mondtam kerianyumnak hogy ha lehetne vinném az ágyat is majd haza magunkkal! Olyan kényelmesen belesüppedtem,nem kellett párnákkal kitámogatnom magam.Wc-n is csak egyszer voltam fél 6kor.És negyed 9kor keltem.Azóta voltunk sétálni,vásárolgatni.Olyan jó kis turkálók vannak itt hogy hihetetlen.Anyám meg kivan mert annyi holmit vettem a picurkának hogy nagyobb pakkal fogunk hazamenni mint amennyivel jöttünk!
:lol:

Remélem mindenki jól van,mert úgy látom 10 után abbamaradt a pörgés.

Nadina:remélem hamar végez a festő,és a szellőztetéssel se lesz probléma.

Én is hallottam hogy a front megindíthatja a szülést.De hogy lehet ez ellen védekezni?Ha akarjuk ha nem akkor se tudnánk.

Ercsi:szép a pocak!A ruci meg nagyon édes,igazi kiscsajos!

Anita:akkor ti is haladtok,kérjük ám a fotókat!Egyébként jól vagytok?Minden rendben?

Zsu:gratula hogy kész lettél a szakdolival.Majd írd meg milyen lett!

Charlott:én ezen még nem is gondolkodtam.De lehet kapni a Lidl-be sima nedves toaletpapírt,én arra gondoltam,olyat viszek.Abba ha jól tudom van sensitiv meg kamillás.Teljesen alkoholmentes.Majd megérdeklődöm hogy az jó-e.

Na most ennyi,megyek pihengélni!

KépKép
Kép
csöpplány

Anita_ügyik vagytok !már kész is a babszoba
ma mi is összerakjuk végre a kiságyat addig nemhagyomuramat aludni :D

ercsikati:én is pici harisnyába hercegnősbe hozom haza a pindurkámat és bodys szoknyácskába ami ilyen termós anyagból van
de vettem egy kocsikabátot is neki meg persze jó puha takarót

ja amúgy a fronttal nemtudom mit lehet kezdeni nekem anno a hidegfront hozta meg Józsikát :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok !

Olyan kérdésem lenne, hogy papíron veszélyeztetett terhes vagyok mostmár itthon maradnék bertegállományban egészen a szülésig, ( határozott idős a munkaszerződésem is) A terhesgondozáson azt mondták ma, hogy fel tudnának venni terhesállományba, de csak 2 hétig és elkezdődne a tgyás a mai naptól. De utánna meg nem mehet el betegállományba a fennmaradó időre a szülésig. M ájus 27-re vagyok kiírva amúgy. Voltatok már ilyen helyzetben ? Vagy erről mit tudtok, hogy ilyenkor mi a szokás. Aki betegállományban van közületek, annak hogy volt ez ?
Egy olyan papírt kaptam a terhesrendelésen, hogy vizsgálatkérő lap( koraszülési okkal ) pedig nincs semmi baj. Csak már nehéz bejárni és dagad a lábam . és beutalót is kaptam a körzetihez, mert állítólag csak ő tud felvenni betegállományba a szülésig.
Segítséget előre is köszönöm.

Üdv. Cyntia
cyntia2009

Cyntia: én már december óta táppénzen vagyok, két hetente folyamatosan hosszabbítom ezt az állapotot meg a körzetisnél és munkahelyemre viszem a papírt és ők elintézik a pénz utalását.
Én határozatlan idejű munkás vagyok(voltam).

KépKép
charlott

Egyébként tettem fel képeket a közösre!
Meg lehet "csodálni" a görögdinnyémet! :lol:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem! :D
Megjártuk a dokit! Minden rendben, és minden tökéletes! A doki 1 héttel kisebbnek mérte Kendrát, de azt mondta, hogy ez sok mindentől függ! Függ attól, hogy éppen honnét húzza a kúrzort, szóval azt mondta, nincs ok az aggodalomra! A méh szájam már kezd vékonyodni, de teljesen zárt! Azt mondta ez annak a jele, hogy már készül a testem a szülésre! :D Kell mennem laborba, 28-án CTG-re, aztán 3-án, vagy 5-én dokihoz! Addigra készen kell lennie a laboromnak! A friss laboros pisi eredménynek örült, azt mondta, hogy minden kismamának ilyennek kéne lennie a pisinek! :D Levette a GBS-t, amiben nézik azt a baktériumot, mert ha van ilyen "bennem" akkor a szülésnél antibiotikumot kell kapjak, hogy Kendra ne kapja el! Remélem az is rendben lesz! :D Bízom benne! Teljes UH-t csinált, vagyis lemérte Kendrát ő is, és megnéztük az arcát! Lányok! Annyira szép! Bár biztosan elfogultak vagyunk, de nagyon szép kiscsaj! :oops: :oops: :lol:
Akit esetleg érdekelnek a méretek, szóljon, és leírom! :D

Cyntia!
Csak annyi, hogy én már a legeslegelejétől táppénzen vagyok! A doki ír egy véleményt, hogy tartson táppénzen veszélyeztetett terhesség miatt, és ő szó nélkül havi 1x adja a táppénzes papírt! Eddig még sosem volt gond! Nem értem nálad miért sz@rakodnak! Mondjuk a munkaviszonyom nálam is határozatlan idejű! Nem tudom, akkor lehet, hogy akinek határozott a szerződése annak más a "gyerek" fekvése!? :roll: :?: Passsssz!

Charlott!
Aranyos a pocid! Szerintem nagyobb, mint az enyém! :D
És tényleg olyan a beállítás - vagyis hasonló - mint az enyém! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Szép estét!!! :D

Ma voltam dokinál,minden ok,méhszáj zárt,rövidül,vagy mi,de ez normális.Jövő hét 36.heti UH,26-27-én pedig NST.Szóval finish lassan... :D Beszéltünk a pénzről is,nincs konkrét ár,30-50 között mozog,szóval nem vészes.
Ma jött párom húga,itt lesz 2 napig.Kaptunk tőle csomó rucit,tök jó!! :D Meg egy plüss macit.
Megrendeltük a babakocsit is,végre!
Majd még jövök,legyetek jók,pussz!!! :D

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Jó olvasni, hogy már majdnem mindenki készen van :-)
Én szégyellem magam, de mi továbbra is nagyon rosszul állunk :oops:
Az elmúlt 2 hétben alig történt valami, bár az is igaz, hogy hajnaltól késő estig a kórházban vagyok, párom dolgozik és a kórházban van, tehát max hétvégén tudunk valamicskét csinálni. :oops:

Anna most jól van. Volt pár nehezebb napunk. Nem nagyon akart enni, az is kijött, többször volt gond a légzésével és összességében is látszott, hogy nincs jól.
A dokik azt mondták, hogy minden szuper. Erre kiderült, hogy besárgult picit és ez okozta minden tünetét. Kicsit berakták kék fénybe és ma már sokkal jobban lett.
Evett, sokat mozgott és sokat mosolygott :-)
Ma két hetes és 1130 gr, tehát majdnem visszaszerezte a születési súlyát :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Én is mindenképpen benevezek még az angel care-es oktatásra, főleg most, hogy gondok voltak a légzéssel. Igaz sokat tanultam az intenzíves nővérektől, de jobb az alaposság...
csigaby
Budapest XVI. kerület

cyntia,

betegszabadságra vagy táppénzre mehetsz nyugodtan
a szülész-nőgyógyász ad egy javaslatot a háziorvosnak, aki intézi ezt

a törvény szerint a tgyás legkorábban a szülés várható időpontja előtt 28 nappal kezdődhet
ha május 27-re vagy kiírva, akkor elvileg most még nem mehetsz tgyásra

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Halihó

Charlott, kemény vagy te is. :lol: Mekkora a babó súlya? Úgy értem, ha te is ilyen nagy vagy, te is nagy babára számíthatsz... :oops:

Csigaby, drukkolunk ám nagyon folyamatosan!! :)

Mayday eddig fel sem tűnt, hogy pont egy héttel vagytok idősebbek... :)

Ercsikati, tudod, én súlymániás vagyok, mennyi Kendra? :roll:

Csöpplány, mikor jöttök haza?

Ja csigaby, mi most rendelünk Angelcare 401-est és azt találtam, hogy a Heim Pálban minden hónap utcsó péntekén van életmentő tanácsadás... Nem jössz oda? Vagy bárki? :) Mégiscsak kórház, szerintem tuti jó lesz.

A Kismama napról kaptam én is visszajelzést regisztrálva vagyok!

hibernia

Jó estét!

Most nem írok,majd csak holnap,akkor lesz egy kis időm.Minden rendben van,no para,csak anyumat zavarja a gépelésem! :lol:
Holnap majd jelentkezem és reagálok!

Jó éjt!

KépKép
Kép
csöpplány

charlott: nagyon jó kis pocid van tetszik ,de azért nég gyúrnod kell ha utol akarsz érni :D bár nem hinném hogy akar bárki ekkora hasat

ma megyünk barátnőmmel vásárolni megveszünk még pár holmit
és este teszek fel képeket a kiságyról már össze lett rakva csak a felszerelés hiányzik róla :)
és tényleg mindennel kész vagyok tegnap nagy takarítottam estére jól ki is döglöttem
na megyek készülődni puszi mindenkinek :lol:

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Ercsikati: akkor már nálad is elindult valami, hamár vékonyodott a méhszájad. Biztos, hogy szép kislányod lesz, van! :wink:
köszi, a kép dicsit! Hát tudod, fordultam balra és jobbra és a párom meg kattingatott és ez lett belőle. Nem nagyon állítgattunk semmit se be.

Mayday: nálad is hasonló helyzet, kezd izgalmasság válni az utolsó hetek! :-) Tök jó, hogy kaptál babacuccosokat párod nővérétől. Bátor vagy, hogy rámertél kérdezni az árra!! És rendes volt a doki, hogy nem mondott többet, mint amennyit szoktak adni általában az emberek.

Csigaby: örülök, hogy újra jobban van Anna és már hízik is. Ne aggódj, jó kezekben van kórházban, biztosan figyelnek rá! Mikor hozhatod haza a pirinyót? Milyen méreteket kell produkálnia?

Hibernia: köszi! :wink: Nem tudom a baba súlyát, mert utóljára a 28.héten mérték, akkor még apróka volt. Én nem is vagyok nagy! 8 kg híztam eddig, azt is csak a hasamra. Ilyen a berendezésem. :oops: Remélem nem lesz óriás babám! :roll:
Mi az a kimama nap??

Kismami: köszi! :wink: Én már csak a finishre gyúrok, de az még egy jó hónap! :wink:

KépKép
charlott

Jó reggelt!
Az idő sajnos még mindig nem tavaszi, de hát tudjátok: Ami késik arra várni kell! :D :roll: :lol:

Charlott!
A képek így tökéletesek ahogyan vannak! :) A kismama napról a g-mail-re linkeltem, regisztrálni kell és most vasárnap az Alle Bevásároló-központban lesz, de ha megnézed amit elküldtem többet megtudsz. Még nem késő regisztrálnod! Már 3-an megyünk! Ha jól tudom! :D

Csöpplány!
Tanulj meg halkan gépelni! :D Vagy esetleg egy újjal, az nem annyira hangos! :lol: :lol: :D Gyere és mesélj mi van veled! :D

Kismami!
Irigyellek, hogy ilyen korán fent vagy már! Én 7-kor alig tudom "kirugdosni" magam az ágyból! Aztán rájövök, hogy a kutyákat vinni kell le, és rájövök, hogy MOST kell kiszállni az ágyból! Remélem sikeres lesz a bevásároló körút és csomó mindent fogsz venni, amiről majd képet készítesz, és küldöd Nekünk! :lol: :lol:

Hibernia!
Kendra súlyát a doki 2056 gr-nak mérte, vasárnap a 4D-ben pedig 2078gr-nak! Remélem így megfelel a súly, ahogyan leírtam! :D:D:D

Most megyek! Majd még jövök!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Tök jó, hogy mindenkinél minden rendben volt a dokis vizsgálatokon. Ezen meglepődtem, hogy már ilyenkor vékonyodik a méhszáj. Most már akkor tényleg rohamosan közeledik a vége.... :shock:

Csigaby, szorítunk továbbra is Annának. De akkor minden jól halad. Szoliztatták picit és elmúlt a sárgasága, és a születési súlya is megvan lassan, de jó! Mennyinek kell lennie, hogy haza engedjék? Inkubátorból mikor kerül ki? Végül is akkor mikor fekszel be Te is?

Tegnap a festő este fél 8-ig tapétázott, és még ma is jön. Nem gondolta, hogy ilyen nehezen fog haladni....minőségi német tapétát vettünk, a drágább kategóriából, de azt mondta tök nehéz feltenni. Nyúlik, meg hólyagosodik...aggódunk is, hogy nem lesz szép ennyi pénzért... ráadásul egy fél csíkon múlott, hogy az egyik fajta kevés lett, az üzletben meg közölték, hogy utánrendelni lehet, de ápr. 30-ra jönne meg....most tiszta ideg vagyok, addig nem fogunk várni egy tekercs tapétára. Neten már kikerestem pár másik üzletet, ahol van ez a márka, várom a 9 órát, és hívom őket, hátha valahol van raktáron. Nem hiszem el, hogy még ez se megy nekünk simán :evil:
Na de nem panaszkodom, egyszer csak készen leszünk. Csak azt akartam, hogy minél tovább száradjon a tapéta, mielőtt a bébit beköltöztetjük, mert azért van ragasztó szaga egyenlőre...

KépKép

KépKép
nadina01

Tényleg megnézem a kismama napot, lehet én is regisztrálok, tőlünk nincs is annyira messze az Alle :D És legalább ott tudnánk talizni is!
Ercsikati, akkor jó súlyban is van Kendra, megnézem a gmailt is, tettél fel fotót róla gondolom. Az időtől én is kivagyok már, mintha mára már jót mondtak volna....de nálunk elég szarrrrrrr.

KépKép

KépKép
nadina01

Cyntia:én az elejétől fogva táppénzen vagyok.Határozatlan idejű a szerződésem.És a 36.héttől kezdem a tgyást.De fogalmam sincs hogy ez hogy megy.Nem tudok segíteni.

Charlott:szép nagy a dinnyéd! :lol: Nagyon sokat nőtt a pocakod!Le a kalappal.Nekem csak élőben látszik viszonylag nagynak,de a kép nem adja vissza.

Ercsikati:gratula az eredményekhez.biztos minden rendben lesz!Engem érdekelnek a méretek,nehogy már kihagyd!!! :D Én majd jövő hét kedden megyek terhesgondozásra akkor kapom meg azt a rahedli beutalót,meg gondolom akkor ad időpontot majd az első ctg-re.Hát gépelnék én halkan,de ez a klaviatúra,mintha az őskorból lenne,kopog ezerrel.Anyám meg olyan,hogy még a arra is felébred ha a pók megbotlik!:D:D:D:DSzép súlya van Kendrának!

Mayday:neked is grat az eredményhez.Méhszáj nekem már a 26. héttől rövidebb,bár előtte egyszer sem nézett meg,csak az alap3000 helyett nekem 2000.Szerintem se drága amit a dokid kér.Én azt hallottam hogy a magánrendelés árának a 10x-ét szokták kérni.Ez nagyon korrekt ár amit neked mondott.

Csigaby:örülök hogy jelentkeztél!Ne aggódj hogy nem haladtok.Természetes hogy inkább a pici lányodnál vagy bent a kórházba.A lényeg hogy ha viszitek haza legyen egy kiságy amibe fektetni tudod,a többit utána is el tudjátok majd intézni!No para.Nem hinném hogy Anna meg fog sértődni!Neki is sokkal jobb így,hidd el!Szerintem majdnem törvényszerű volt hogy lesznek apróbb gondok Annácskával.Hiszen mégiscsak korábban született.De a lényeg hogy túl vagytok a nehezén,most már jobb lesz!Még mindig sokat gondolunk rátok,és szurkolunk is folyamatosan nektek! :D

Hibernia:majd hétfőn reggel utazunk haza.Holnap megyünk át mamámhoz,és akkor már onnan fogunk hazautazni.A baj hogy ott nincs net,és nem fogok tudni jelentkezni,de azért no para!Néha keményedik a pocóm,meg vannak mensis görcsök,de viszonylag enyhék.Remélem hazáig nem lesz gond.

Rólunk:Itt ma gyönyörűen süt a nap! Remélem így is marad.Tegnap elég ramaty idő volt itt is,de nem esett az eső legalább.Este pizzáztunk egyet,isteni finom volt.Állíthatom hogy még nem ettem ennyire jó pizzát!Folyton mindenki kímélni akar.Én meg annyira nem hagyom,utálom ha kiny..ják a fenekemet is,zavar.Mondtam hogy csak terhes vagyok,nem béna.Viszont keresztapámtól megkaptam hogy túl sokat foglalkozom a terhességgel.anyám is mindig ezt mondja.Kiborítanak.Mivel kéne hogy foglalkozzon az agyam????Első gyerekem,folyton otthon vagyok,izgulok,nem tudom hogy amit érzek az normális vagy sem.Mindig jönnek azzal hogy mert annyi vizsgálat van és emiatt féltjük a gyereket meg izgulunk ennyit a terhesség alatt.Jó,és én ez ellen mit tehetek????Természetes hogy ha látom hogy valamilyen érték nem megfelelő akkor izgulok????Mért baj az hogy szeretném hogy makkegészséges gyerekem legyen????Tök jó,hogy akitől a segítséget várnám,(anyum) az így áll a dologhoz.Ő annó a vesetágulatomnál,amikor mondtam hogy fáj emg kellene nézetni akkor se hitt nekem,csak hogy már megint nyafogok,és hogy túlzottan a terhességre koncentrálok és bemagyarázom magamnak. Kicsit felhúztam ezen magamon.Anyu 9 hónapos terhességéig dolgozott,mert vállalkozása volt,és kapom hogy én meg hogy elhagyom magamat.Nem érti meg hogy ez nem az az idő,ez nem az ő terhessége,minden terhesség más és más.Én másképp akarom megélni,és csak támogatást kérek,nem jótanácsokat,meg rosszalló pillantásokat!Úgy de úgy fel tud húzni!
Tegnap csuklott Balázs és megmutattam anyunak meg kerianyumnak.Anyu először meg se akarta nézni,fogni.Kerianyum meg ott újjongott hogy húúú de jó.Pedig anyum is most érezte először Balázst.
Na jó,nem rinyálok,mert megint csak felidegelem magam.Most inkább nem is mentem velük csavarogni.Mondta hogy menjek akkor baba-mamázni.Mondom megyek is.Csajok!Olyan jó hogy itt vagytok,szeretem ezt a kis csapatot.Ti legalább velem együtt éreztek,ti tudjátok miről beszélek,mit érzek.

egyébként vettem pár rucit Balázsnak meg sikerült kifogni egy fejvédőt is!Majd otthon dobok róla képet!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, teljesen megértelek ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy szarul esik, hogy ilyeneket mondanak. Nálunk is volt hasonló. Engem néha nagyszüleim készít ki, hogy régen ők a földeken kapáltak terhesen és, hogy én túlparázom ezt a dolgot.... meg, hogy régen nem is tudták mi az a terhességi cukorbetegség és szalonnát ettek kenyérrel és mégis egészséges volt a baba... meg, hogy minek ez a sok vizsgálat, meg biztos csak a pénzlehúzás miatt, stb...
Nem lehet velük mit csinálni, ők másképp fogják fel ezt. De teljesen egyetértek veled, mégis min járjon az agyunk, ha nem a terhességen :D Én is ezzel foglalkozom állandóan. Jó persze lehet velem másról is beszélni, de ez a téma érdekel a legjobban és ha valakinek nem tetszik, akkor ne szóljon hozzám, én már megmondtam nekik :?
De itt szerencsére egymás közt megoszthatjuk ezeket a bajainkat és ez tényleg tök jó és nekem is sokat szokott segíteni.
Vigyázz akkor hétvégén magatokra nagyon! Hétfőn várunk vissza nagyon! azért addig még csere, ha tudsz ide :D

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok jöttem én is !

Most jövök a védőnőtől.
Hát semmi jó hír.

A vérnyomásom még mindig magas,azt mondta hogy hétfőn is menjek újra hozzá hogy megmérje,és ha még mindig magas akkor elküld a dokihoz,mert ez így nem jó....

Szigorú fekvést ajánlott,mert az nagyon nem jó hogy kinyílt a méhszájam,ezt mondta,és még azt is hogy ebből koraszülés is lehetséges,és hogy még kb 1 hónapig bent kéne maradni a babának.
Nagyon félek nehogy előbb jöjjön ki a drágám a pocakból. :cry:

Még nem olvastam mindent vissza kicsit le vagyok maradva,de remélem mindenki jól van.

Csigaby ne aggódj minden rendben lesz a pici Annával.
Sok puszika neki.

Na most megnézem a közöst aztán még jövök olvasni mert nem tudok reagálni semmire.

Kép

KépKép
torpilla

Köszi amúgy a tippeket vizsgálat / Tena / vész ügyileg. :)

Még mindig nem tudom, MoliMedet vegyek-e vagy Tena Lady-t, nekem az éjszakai betétek is óriásinak tűnnek, sosem hordtam nagyobbat a normálnál, a többi szerintem hastól hátközépig felér... :? :?

Pont egy hét múlva doki, kíváncsi vagyok, mit mond majd, főleg a méhszáj érdekel meg hogy honnan tudni, hogy szivárog a magzatvíz?? Illetve most azon is filóztam, honnan tudjuk, hogy itt az idő, menni kéne a kórházba? És akkor hogy lesz ott az orvosunk?? És mi van, ha épp szabin van? :lol: És... és... és... Ma éjjel amúgy 2x keltem arra, hogy fáj az egész alhasam, a lábam sem tudtam meg sem moccantani, nagyon szar érzés volt, de elég hamar elmúlt... Napközben még nem volt ilyen. Lehet, hogy az ilyen jóslófájás?

Charlott, nem úgy értettem ám, hogy nagy vagy, hogy úgy egészében vagy nagy. :lol: A hasadra gondoltam... :oops: Az azért valljuk be, versenyképes, mint az enyém is. :lol: Ezért is kérdeztem, mekkora a baba, mert szerintem nem lehet kicsi...

Ercsikati: Köszi a méreteket, így jó. :) :)

Csöpplány, ne húzd fel magad ilyeneken. :) Anyukám amúgy nálunk is a 39. hétig dolgozott velem (te jó ég), egy hetet volt itthon a szülés előtt :lol: most mégis úgy kímél, mint egy hímes tojást. :) Most 34 hetesen mindenhová kísérővel engednének csak el apuval, hiába mondom, hogy most már lebukott, hogy ő meg az utolsó utáni pillanatig hősködött... :) :)

Amúgy tegnap engem a barátnőm húzott fel, hasonlóképp. Nincs gyereke, sosem volt terhes és ilyeneket mondott, hogy milyen szarul állok ehhez az egész terhességhez, hogy mit stresszelek, régen az árokparton is megszültek a nők, én meg itt fosok ettől az egésztől... Basszus, hogyne fosnék, főleg egy ekkora babával! Ráadásul tegyük hozzá, hogy anno 20-21 évesen szültek a nők, nem 30... Eléggé kiakadtam, mert hogy az ő barátja szülészeten dolgozott és szerinte (a srác szerint) mindenkinek természetes úton kéne szülnie, mert az milyen jó, mire mondtam, hogy basszus, nekem ne okoskodjon már egy huszonéves gyerek, aki tudvalevőleg sose lesz terhes, mire berágott, hogy csak jobban tudja, hiszen ő ott dolgozott... Hát mi meg átéljük - most versenyezzünk, melyik nyom többet a latban?? Áh, elég szarul esett az egész. Na mindegy.

hibernia

Na sziasztok!
Látom az élet nem állt meg! :D Szuper!

Csöpplány & Hibernia!
Abban értsünk egyet barátnővel, nagymamával, hogy régen a nők kapáltak, meg az árokparton szültek, meg szalonnát ettek, és egészséges babának adtak életet. De azért változott a világ! És nem is kicsit! Csak gondoljunk bele mennyi rák beteg hal meg, mennyi csecsemő születik fogyatékkal! Azért régen nem volt ilyen! Vagyis ilyen nagy számban! Szóval okkal félünk, okkal fosunk! Azt hiszem már bennem is bennem van a félsz, de mindig van aki megnyugtat! Nem lesz gond nyugi!

Hibernia!
Én úgy beszéltem meg a szülésznővel, hogy ha bármi gondom van, egyből őt hívom, ő elmondja, hogy mit kell tennem, az adott helyzetben. Ha menni kell, menni kell, ha nem akkor elmondja, hogy mit tegyek! Ha indulni kell, és ő esetleg nem dolgozik, akkor felvesszük és együtt megyünk be, vagy ő előbb bent lesz mint én, ha pedig dolgozik..... akkor ugye ez adott! :D A dokival meg majd ő konzultál! Pont most beszéltem vele! Olyan aranyos csajszi! Most is megnyugtatott, hogy nem lesz gond és hogy majd meglátom életem legszebb élménye lesz a szülés! Mondtam neki, hogy a próféta szóljon belőle! :D

Csigaby!
Lányodnak hatalmas puszi, igaz még csak virtuálisan, de hidd el, innentől kezdve már csak jobb lesz! Sokkal jobb! Nem orrolunk meg, ha esetleg nem vagy napra kész "belőlünk" mert tudjuk, hogy minden szabad időtöket Annával töltitek, ami természetes! De ahogyan lesz időd gyere és mesélj nekünk, hogy van a lányzó! :D

Törpilla!
A vérnyomásom nekem tegnap a dokinál 160 volt! :cry: Nézett is nagyokat, hogy megint mi ez?! :?: :!: :idea: Ha van rá lehetőséged, akkor otthon is mérd a vérnyomásodat lehetőleg olyan mérővel ami a felkarodon mér, és nem a csuklón. Írd le egy papírra, mert lehet olyan vagy mint én! :lol: Stressz helyzetben nekem is nagyon felmegy a vérnyomásom! Kezd el írogatni hétfőig, aztán vidd el a védőnőnek! Hátha tényleg "csak" ilyen helyzetekben magas. Én már eleve úgy megyek a dokihoz, hogy tiszta ideg vagyok, hogy mit fog mondani, aztán amikor tudom, hogy vérnyomást mér, még inkább érzem, és ezért szokott magas lenni nekem! Nekem a doki javasolta, ezt az otthoni méregetést, és így nekem el is fogadták, hogy itthon a vérnyomásom nem több 130-nál! Szerintem egy próbát megér! Nem?

Most megyek! Majd jövök még szerintem!

Kép

KépKép
ercsikati

Amúgy még annyit a "régen bezzeg" témához, hogy nem hiszem, hogy kéne amiatt szégyenkeznünk, mert most élünk... :? Most ezzel az erővel ne netezzünk, mert minek, ne repüljünk, mert az ősök lovon jártak és húúú, de sok felé eljutottak? :lol:

Jó, lehet, hogy régebben keményebbek voltak a nők, de egyrészt most most van, mi ilyenek vagyunk és kész; másrészt valóban több károsító tényező van körülöttünk, mint nagyanyáink körül volt; harmadrészt meg azért akkor is voltak cifra dolgok, elég ha utánanézünk, mennyi volt akkor és most a csecsemő- / kismamahalandóság...

Nem tudom, én spec. áldom a sorsom, hogy most élek és nem kell otthon / árokparton szülnöm, ha minden igaz. :lol:

hibernia

Csatlakoznék az előttem szólókhoz...amióta babás vagyok az emberek furán állnak hozzám, azaz ehhez a témához: irigykedés, féltékenykedés, beszólások az itthonlétért...inkább kellemetlen érzelmek keringenek....

És régen, igen is, hogy más volt az élet...az emberi szervezet erősebb volt, hiszen kicsi korban már dolgoztatták a gyereket. Hozzászoktatták a fizikai megterhelésre.
Magamból kiindulva, aki nem nyafogós és tisztességesen végig akartam dolgozni, semmi kivételezéssel a várandóságomat és ez majdnem vetéléshez vezetett. Mindenkinek más a terhelhetősége és ehhez kell mérni a dolgokat.

KépKép
charlott

Mindenkivel egyetértek.Én is azt mondtam hogy ha tegyük fel dolgoztam volna még pár hónapot,és elment volna a baba akkor mit mondok magamnak meg a páromnak,hogy küzdök meg a saját lelkiismeretemmel?Megérte volna?Természetesen ez munkafüggő is.Én nehéz fizikai munkát végeztem,meg hidegről melegre mászkáltam volna egész nap.De tényleg nem kellene leszúrni azért a másikat ha másképp csinál valamit.Ahogy én elnézem itt magunkat,nincs közöttünk két azonos ember.Sem olyan téren hogy ki meddig dolgozott,sem hogy ki mit vesz meg a babának,ki mit tart fontosnak.És tényleg nagyot fordult a világ,és ezt el kell fogadnunk.

Hibernia:nekem azt mondta a védőnő,hogy a magzatvíz szivárgást onnan vehetem észre,hogy nincs pisilési inger,mégis nedves,vizes a bugyi.És nem hasonlít a folyáshoz,nem olyan nyálkás dolog,hanem tényleg mintha vizes lenne.Ha esetleg zöldes színű,akkor is azonnal kórház,mert az azt jelenti hogy a Manó belekakil a vízbe,és az nagyon nem jó.Nekem ennyit mondott.Kicsit csodálkoztam,mert nem hinném hogy ennyire közel vagyok a szüléshez,azért még majd másfél hónap.De végülis jobb tudni,mint akkor megijedni.

Na megyek ebédelni!Pussz nektek!

KépKép
Kép
csöpplány

Köszi, én most ettől parázom kicsit, ettől a szivárgástól... Tegnap este vettem észre, hogy a tisztasági betétem tök elszineződött, mondjuk a felétől előre vagy hogy magyarázzam... Ilyen sárgás volt, tuti nem zöld. Lehet, hogy ez még mindig az a nyavalyás fertőzés, de most már nem akarom magamat kezelni, jövő csütörtökön megyek a dokihoz...

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?