Új privát üzeneted érkezett!

Szil!
Onnantól nincs gond a fogyással, hogy ráveszem magam, csak agyban kell betelnie a pohárnak, és ez még nem jött el. :lol: :oops:

Kata!
Azon kívül, hogy dokinénihez megyünk hetente egyszer, most már két hetente egyszer, azon kívül egyszer voltunk a Városnak a ligetjében, mert valóban elég macerás lecuccolni, aztán meg fel :twisted: :twisted:
Nem egy emberes sajnos.
Szerencsére van terasz, úgyhogy a levegőztetés azért nem marad el, de jól esne a rendszeres séta.
Keressük a megoldást.
Volt olyan ötlet, hogy a földszinti használaton kívüli irodához a házban kérünk kulcsot, hogy ott tárolhassuk a verdát. Pénteken lesz lakógyűlés, anyós majd rákérdez.
Bár ez sem olyan jó, mert ha meg közben a teraszra vinném a pulyát, akkor le kéne rongyolnom a kocsiért. :?
Apukám, aki egy ezermester, felszerelt ide a 4.-re egy motoros emelőt, ami elvileg 100 kilóig felhúz bármit.

Kép

A nagy bevásárlást terveztük felvarázsolni vele, de lehet, hogy megkísérlem a babakocsit is fel-le rángatni, csak hát a probléma ugyanaz. Kétemberes.
Merthogy valakinek kezelni kell felülről.
És 2 részletben tudna lemenni a kocsi. Külön váz meg mózes.
Amíg meg visszajövök a gyerekért, a földszinti rettenetes család gyerekei szétcincálják a kocsit.
Hát nem tom.
Bár a Domi emelgetésbe lassan kicombosodom! :lol:
Lassan meg sem fog kottyanni, hogy levigyem kocsit+gyereket egyszerre!

Igazából azt várom, hogy mehessünk a szüleimhez (kertes ház) és a Balcsira Dédipapi nyári lakába.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Nem tüntem ám el, de hogy mi soha nem gyógyulunk meg.....
A kicsivel vissza kellett menni a háziorvoshoz, mert amit a kórházba ajánlottak (hideg sós pára, és orrszívás) az nem hatott. Sőt...szerintem ha nem viszem el és a doki néni nem ír gyógyszert még rosszabb is lett volna. Szóval elmentünk a doki nénihez és egy halom gyógyót írt. Amivel csodák csodájára, már klasszisokkal jobban lett. Na utána a nagyot kellett vinni, mert egész hétvégén lázas volt. És hogy a kör teljes legyen hétfő este én is belázasodtam, és nem is nagyon akart lemenni 37,2-3 alá.

És a szoptatáshoz egy újabb gyöngyszeme: felhívtam a védőnőt, aki azt mondta, hogy 39 fok felett és antibiotikummal nem szoptathatok. Ebbe az a csúcs, hogy a kisfiam semmilyen formában nem hajlandó enni, csak az original csomagolásból, vagyis a cickóból. Úgyhogy sírva mentem a dokihoz. Na, az azt mondta, hogy antibiotikum mellett szoptathatok, de míg lázas vagyok nem. Na, gondoltam, akkor felhívom a gyerek orvost, az lesz a tuti, amit ő mond. Ő meg azt mondta, hogy nyugodtan etessem a kis fickót.

Fogyókúra: ki fogtok közösíteni. Ugyanannyival jöttem haza, mint amennyivel terhes lettem. Állandóan ennem kell, hogy legyen tejem, meg mert állandóan éhes is vagyok. De a babócám leeszik rólam mindent, úgyhogy fogytam is. De ez nem az én érdemem, nyilván alkati kérdés. Ja, és nem annyira szeretem a csokit, meg az édességet. Egy tuti: nehezen tudnék fogyózni. Azért, mert a nyers zöldséget sem annyira kedvelem. Éshát ilyenkor azt is meg kell válogatni, hogy a gyereknek mi a jó. A k betűsek ugye alapból kilőve, meg lencse, bab. De engem fúj a pl. gomba is. A múltkor megettem egy darab rántott gombát, és a gyereknek se tett jót. De megviselte a pocakját a fűszeresebb kaja is. Tej, tejtermékek ugye megint csak mértékkel, nekem ez a legfájóbb. Úgyhogy most elég szegényes az étrendem.
Tényleg, Ti mit tudtok most úgy főzni, amit Ti is ehettek, és azért nem egyszer lehet belőle enni? Vagy csak az én kölkömnek ennyire érzékeny a bélése?

Akkor mi legyen a találkozóval? Keressünk időpontot?

Vajon mi van Beával, Tesztivel és a többiekkel?
Adrienn! Nagyon aranyosak a gyerekeid, és gyönyörű a kutyusotok is. Ildóca: meglestem Kincső babát, édes, a békás kép nagyon jó. Kattkat: bejelöllek, és ha lehet hadd nézzem meg én is Domi babát, küldenél nekem is egy képet priviben? Egyébként mostanában sokszor gondolok rád, hogy milyen "combos" lehetsz Domi baba emelgetésétől. Most, hogy már túl vagyunk az 5 kilón, bizony van, hogy bedurranak a karjaim :D
szonja77

Szonja!

Nekem is azt mondták, hogy 38 fok felett nem lehet szoptatni, mert mikor hazajöttem a kórházból, 38,1 volt a lázam, DE aztán ezt találtam (illetve valaki felhívta rá a figyelmem) és engem meggyőzött!
http://www.lll.hu/node/210

Mennem kell, sír Domóka.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát azt tudtam, hogy láz mellett szoptatni fogom, mert én is olvastam.
Az antibiotikumtól féltem. Nem szeretek szedni, de most nem akartam, hogy megint visszaadjam neki és mehessünk a kórházba. De hál Istennek a doki néni megnyugtatott.
Nekem is mennem kell....bocsi ma kaptunk oltást, és asszem ettől nyugtalan.
szonja77

Sziasztok!

Kata!
Igen be kell jelentkezni előre!

Szonja!

Gyógyuljatok meg hamar!
Igen ki kéne nézni valami jópofa időpontot bár nekünk úgy néz ki, hogy az Áprilisi hétvégék elégé be vannak zsúfolva!
De az is lehet, hogy a Május tényleg jobb lenne mert az Áprilisi hónap az elég szeszéjes időjárásilag!

Nálunk elmaradt az oltás mert sikerült megfáznunk egy kicsit!
De nem vészes csúnya a torka és folyik egy kicsit az orra a kisasszonynak, de kaptunk Homeos bogyókat és már jobban is vagyunk! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
Jobbulást Nektek is.

Én a május 15-16.-i hétvégére gondoltam. Többieknek mi a véleményük?

És hol vagytok egyáltalán :D remélem kinn a kertben és senki nem göthös!
szonja77

Szonja!

Én már be is írom a naptárba a május 15-16-ot, hogy ne is legyen semmi más programunk!

Bár elég nehéz nálunk már ilyenkor összehozni a dolgokat, mert a nagyok táncolnak és van egy csomó fellépésük már májustól, de remélem nem lessz nekik akkor semmi. Na majd kinyomozom jövőhéten ezt is!

Remélem a többiek is elő kerülnek és tényleg csak a kertben vannak vagy a levegőn!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Látom mindenki örül,hogy ilyen jó idő van és végre ki lehet mozdulni :)

Mi is voltunk kirándulni,mit kirándulni..túrázni..reggeltől késő délutánig.Babakocsival mi,a tesómék az öt gyerkőccel..csodaszép idő volt..a szoptatás volt csak körülményesebb..de megoldottuk :)

Fogyókúra; mi pont most fogadtunk párommal..4 hét alatt ha sikerül többet fogynom,mint neki (ugyanis ő is terhes volt velem együtt,eredménye +10kg),akkor elvisz Horvátországba nyár végén :)
Úgyhogy már egy hete tart a diétám,persze csak óvatosan,mert hallottam,hogy szoptatás alatt nem szabad..
Majd kiderül..de most nem eszem édességet és olyat,amiben liszt van...Pedig van egy csupacsokis brownies receptem,amit nemrég találtam,és olyan isteni,hogy ilyet még nem ettem :D ..hát most nem is fogok egy darabig :evil:

Ildóca én is megnéztem Kincső babát,nagyon cuki!Végre lett fent kép! :)

Szonja,Ildóca jobbulást!és szép tavaszt mindenkinek! :)
pako

Sziasztok Lányok! Remélem mindenki jól van babócákkal együtt! Keveset tudok jönni, mert nagyon sok a munka...

A magnéziummal kapcsolatban én is elején MagneB-t szedtem, aztán már direkte úgy kértem a patikában, hogy minél több magnézium legyen benne, nekem Magnex van most, és jó. A sok meló és ülés miatt feszülgetek esténként, aztán hétvégén masszívan pihizek.

Szilvi, gratu a félidőhöz, nálatok is kiskukis, nagyszerűű! Nálunk megvan a név, Ákosunk lesz. A cukorterhelésem rendben volt szerencsére!

kellemes húsvétot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Csipetnyusza!
Azért ne hajtsad túl magad!
Vigyázz magadra! :D

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!
szonja77

Én is Kellemes Nyuszit kívánok!
:)
pako

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
szilvi35

Ma akkorát sétáltunk, hogy utcai ruhába, azonnal hazajövetel után, hanyatt vágtam magam és min. 2 órán keresztül meg sem bírtam mozdulni. Hát én nem vagyok teljesen épp :-).

Csipetnyusza!
Gratulálok én is a félidőhöz :-). Az Ákos szép név, szóba jött nálunk is, de nem lesz Áki mert az egyik ismerősünk Ákos :-D. Nehéz dolog ez a névválasztás... főleg, ha sok mindenkit ismer az ember. A cukros vizsgálatra mindig nem küldtek. Gondolom majd egy hónap múlva.
MagneB6-ot nem veszek soha többet, az a legdrágább készítmény, a gyógyszerészek meg segítenek nyomozni :-).

Kedves Betegek!
Mindenkinek jobbulást kívánok!
szilvi35

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinek szépen telt húsvét!
Én ma már dolgoztam, de csak mértékkel. De asszem elszáradok, ha vki nem locsol meg izibe.

Szilvi, ez ismerős, én is jártam már így, nem is egyszer :)

Ne is mondd, nagyon nehéz volt nevet választani, hogy olyan legyen, amilyen még nincs, vagy ne kössük az ismert illető személyiségéhez. Nekem volt egy rosszcsont osztálytársam Ákos, próbálom levetkőzni ezt a beégetődést :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Hol van mindenki?
Tessék bejelentkezni, és hírül adni, hogy minden rendben, babócák nőnek :D
De most komolyan, hol vagytok Lányok? Remélem mindenkivel minden rendben!

Szilvi!
Terheléses vércukorra nem a 26. hét környékén kellene menni?
De fura, hogy már nem is emlékszem rá. Na persze, ez a fáradtságtól van.
szonja77

Sziasztok!

Náluk kicsibaba jól van meggyógyult! :D
Mostmár 5250gr amit én mértem itthon!
De majd megyünk a védőnénihez április 22-én és majd megméri milyen hossszú meg a többi szokásos!
A többiek itthon jól vannak és nyomják a sulit ezerrel!
Bár egyiknek sem volt kedve menni ma reggel! :roll:

Most nekem sikerült megfáznom, volt egy kis hőemelkedésem is reggel! :(
De majd ezen is túl leszünk!

Szép napot mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk...:)

Voltunk anyuméknál szombaton-120km Bptől,Bogi nagyon jól bírta.
Msolygott mindenkire,kokketált az őt körülvevő nem kevés emberrel...:)
Aztán kiraktuk az udvarra és aludt nagyot...

Bárcsak kertes házunk lenne.....vagy legalább erkély!!!!!!!!!!!!

Tegnap jött a szél,akkor már nem volt jó napunk...alig aludt egész nap...
ma megint cuki....nézi már a játékait,kepeszt a lábával-kezével,ha beszélünk hozzá és próbál hangokat kiadni....
ÉDES,kiskutyika!!

Mindenkivel mi újság?
Hova lett twist?Neki van Dorkája,ugye? és saját blogja?Már nem találom a blogot sehol,pedig olyan jó volt olvasni...Tud vki róla?

Kata
kata35

Kata!

Sikerült elintézni az ortopédiát?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Igen,kaptam időpontot jövő hétre.

Köszönöm a telefonszámot!

Kata
kata35

Sziasztok Lányok!

Előkerültem én is. Az elmúlt időszak nem volt valami fényes a számunkra.
Kéthónaposan az ikrek tüdőgyulladást kaptak - valószínű, hogy a nagytesó hazahozott valami vírust a böliből - és emiatt több mint két hetet "üdültünk" a Madarász utcai kórházban. Hát nem kívánom senkinek!
Nagyon sunyi dolog ez a tüdőgyulladás, mert nem volt semmi lázuk. Az Olivérnek annyi volt a tünete, hogy elkezdett köhögni és emiatt visszahányta a kaját, a Dórinak meg csak az orra folyt. Elmentünk a Heim P-ba, onnan hazaküldtek minket, hogy semmi bajuk a gyerekeknek (ez volt pénteken), vasárnapra viszont az Olivér már nagyon rosszul nézett ki. Visszamentünk a Heim P-ba, ott pedig azt mondták, hogy bentartják az Olivért, de a Dórit vigyem haza. Látszott a dokin (egy fiatal kis nő volt), hogy életében nem volt a környezetében gyerek, mert akkor nem gondolta volna komolyan, egy kéthónapos, szoptatott gyereket elválaszt az anyjától, mondván, hogy tápszer is van a világon. Így azt mondtam, hogy így nem maradunk itt, ezért kerültünk végül a Madarászba.
Ja és a Heim P-ban azt mondta ezt a nagyon okos drnő, hogy biztos nincs tüdőgyulladása a gyereknek. Ehhez képest, a Madarászban egyből röntgen és közlik, hogy a gyereknek nagyon súlyos tüdőgyulladása van. Annyira rosszul volt, hogy majdnem az intenzíven kötöttünk ki, mert úgy nézett ki, hogy géppel kell lélegeztetni a gyereket! Ennyit a Heim P-ról. Ahhoz képest, hogy Dórinak pedig semmi baja nem volt a Heim P. szerint, ő is elkapta a tüdőgyulladást pár nappal később, sőt még vért is kellett adni neki, mert annyira vérszegény volt szegény.
De most már minden rendben, végre hazajöhettünk úgy két hete.

De ha ez nem lett volna elég, múlt héten a nagyfiúhoz mentőt kellett hívni, mert egyik éjszaka elkezdett fulladni és ugatva köhögni. Kruppos lett szegény. Nem tudom, hogy nektek volt-e már ilyen a gyereketekkel, de nagyon szar hallgatni, hogy mondja a hároméves gyereked, hogy "anya segíts, mert nem kapok levegőt!" De szerencsére őt csak 2 napig tartották bent, most már minden rendben van vele is.
Szóval, az utóbbi időben ránk jár a rúd rendesen.

Ne haragudjatok, de nincs időm visszaolvani. Remélem mindenkivel rendben van minden!
Eszti
teszti

Szia Eszti!
Jó, hogy vagy! Jobbulást nektek, és reméljük, elkerül most már minden betegség!
Nem tudom, hogy mikor voltatok a Madarászba, de majdnem találkoztunk szerintem.
Mert minket is tüdőgyuszival utalt a doki néni kórházba...
Na a történet úgy kezdődött, hogy köhögött a kicsi. Éjjel borzasztó volt, nappal még elviselhető volt. Szívtuk mi is az orrát, hogy honnan jött az a sok takony, nem tudom, mert szemmel láthatóan nem folyt az orra. Csak anyám nyomására kezdtem el orrszívózni a gyerek orrát, és meglepődtem, hogy mennyi jött neki.
Ja, a nagy már hetek óta köhögött. De a tüdeje tiszta volt, a torkának semmi baja és lázas se volt. Csak köhögött és folyt az orra. Minden héten vittük a doki nénihez, de mivel csak köhögött, köptetőt kapott.
Március 15-én kihívtam az ügyeletet, mert éjjel a kicsi óránként kelt, annyira köhögött. Fiatal kis doki jött, sokáig hallgatta a gyereket és mondta, hogy tiszta a tüdeje, a lecsurgó váladéktól köhög. De mindenképp mutassuk meg a gyerekorvosnak, mert a bébik állapota egyik óráról a másikra is rosszabbodhat. Enni egyébként evett a manó, csak sokszor kevesebbet, mert elfáradt attól, hogy nem kapott levegőt. Mert ugyan az orra továbbra se folyt, csak valahol gurgulázott benne a trutyi.
Elmentük hát kedden a doki nénihez - este rendelt - rögtön mondta, hogy kórház, mert szerinte tüdőgyuszi. A Madarászba küldött, de pont 2 héttel előtte mesélte egy ismerős, hogy a fél éves babája mellett egy széken aludt. Úgyhogy mondtam, inkább a Tűzoltó u., mert tudtam, hogy ott van baba-mama szoba, és ha van egy kis szerencsém, talán lesz benne hely.

Szóval irány a kórház. Aki felvette doki, szintén sokáig hallgatta, ő is azt mondta, hogy csak a váladék, de szeretné, ha maradnánk 1 éjszakára, megfigyelésre. Persze, hogy maradtam. Mert tényleg borzasztó, ahogy egy ilyen kicsi köhög, és már szinte fuldoklik.
Másnap reggel megint jött egy fiatal kis doki, az szintén azt mondta, hogy szerinte tüdőgyuszi. Szóval szerda reggel még 2:2 volt az állás a tüdőgyuszi és a lecsorgó váladék között. Egy nővérke nagyon rendes volt, szépen leszívta a babóm orrát, meg kapott hideg sós párát és mondta a dokinak, hogy úgy hallgassa meg. Na így már más volt, de mondta, hogy azért szeretné ha a professzor asszony mondaná ki a végszót, meg elküldik röntgenre is.

Jött a professzor asszony. Sokáig vizsgálta ő is, mondta, hogy váladék, de ezt a röntgen is igazolta. Ennek dacára mondta, hogy maradjunk még egy éjszakára.

És itt volt egy kis csörte köztünk: másnapra nem tudtam hova tenni a nagyot. Meg ugyan kaptam ágyat, mert szoptattam a babómat, de egy három ágyas szobába, ahol egy 4 és egy 3 éves gyerekkel + az ő szülőjükkel mindösszesen 6 voltunk egy kb. 3,5 x3,5 méteres szobába, egymást köpködték a gyerekek. Nem volt pelenkázó, az ágyon tettem tisztába a gyereket, ott etettem stb. Nem vagyok finnya manci, de egy ilyen helyen azért jó lett volna, ha 1 pelenkázó van. Persze olyan kicsi volt a szoba, hogy oda max. egy tűt lehetett volna bevinni. Ja, a másik két szülőnek a földön kellett volna aludni. Az egyik ott is aludt, a másik a gyerek mellett az ágyon, de reggel ráförmedt a főnővér, hogy benne van a házirendbe, hogy nem alhat ott.
Szóval azon túl, hogy a nagyot nem tudtam hova rakni, az volt bennem, hogy ha még nincs tüdőgyuszink, akkor itt hamarosan összeszedünk valamit. De a professzor asszony hajthatatlan volt. Előszőr haza akartam jönni, de aztán megkérdeztem, hogy reggel mi az a legkorábbi időpont, amikor el tudunk jönni, mivel a vizit 11-kor kezdődött (elviekben) és du. 3-ra adták ki a zárókat. Ekkor a professzor asszony megígérte, hogy 9-re feljön és megnézi a gyereket. Fel is jött és megnézte, és haza is engedett.

Az egy más kérdés, hogy gyógyszert nem kaptunk, orrszívást és hideg párát javasoltak itthonra is. Csütörtökön jöttünk haza és kedden megint vissza kellett vinni a doki nénihez, mert megint kezdett komolyan köhögni. Ekkor a doki néni írt neki hörgő tágítót, meg anti bogyót, köptetőt, köhögés csillapítot. Nagyon kereste, hogy mit adjon neki, mondta is, hogy még olyan kicsi. De a gyógyszerektől már másnapra komolyan mondom klasszisokkal jobban lett.

Szóval, ha a Madarászba megyünk akkor, lehet, hogy találkoztunk volna.
szonja77

Sziasztok!

Eszti, Szonja!

Sajnálom, hogy ilyen tortúrán mentetek keresztül!
Elég szörnyű, hogy az orvosok csak találgatnak meg kísérletezgetnek és fogalmuk sincs arról, hogy mi baja a gyereknek!
Elég baj ez nekünk szülőknek, hogy több orvoshoz kell elvinni a gyereket ahoz, hogyy kiderüljön mi is a baja!

Sajnos ismerős ez a dolog mert mi is keresztül mentük már ilyenen
mondjuk az nem tüdőgyuszi volt hanem ortopédiai dolog de sajna az sem volt egyszerű, ami létezett pesten ortopédiai rendelés mi az mind végigjártuk Enikő lányommal!

Gyógyulgassatok meg hamar jobbulást kívánok nektek és vigyázzatok magatokra és a manókra! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

A Madarászban az első éjszaka úgy voltam, hogy a két gyerek a folyósó két végén, mert Olivérnek kellett oxigén és az első szobában, ahova tettek nem volt. Így ingáztam a két gyerek között. Első éjszakára én egy fotelt kaptam, bár annyira ideges voltam, meg minden neszre figyeltem, hogy meghalljam a folyósó egyik végén, ha sír a másik, hogy nem aludtam valami sokat. De második éjtől már egyszobában voltam a két picivel és volt ágyam, ingyen! Egyébként egy éjszakáért 3 ezret kell fizetni, ha a pici már elmúlt 5 hónapos, ha nem tudod vállalni, akkor van a székes - foteles megoldás. Mondjuk 1-2 éjszakára azt mondja, hogy ki tudja fizetni az ember, de nekünk a 15-16 éjszaka elég húzós lett volna.

Szonja! Mi hörgőtágítank a Ventinolt kaptuk, amihez megvettünk egy "babyhaler" nevü kütyüt (persze ez is jó húzós áron van) és azzal kellett hol sűrűbben, hol ritkábban "puffolni" a gyereket. De az nagyon jó volt a babáknak.
Persze kapták az antibiotikumot is ezerrel - háromfélét egyszerre!

Remélem hamar meggyógyulnak a beteg babák!

Jó éjszakát mindenkinek!
teszti

Eszti!
Ott engedték, hogy a szülők a földön matracon aludjanak?
Mert itt legalább igen. Még jó, hogy tőled nem kértek pénzt.
Azért nem értem. 5 hónapos gyerek még simán kaphat csak anyatejet. Namost akinek nincs napi 3 ezre, annak 2 nap múlva teje se lesz. Mert ugye ehhez elengedhetetlen egy kis pihenés. Márpedig a széken alvás senkinek nem az.
Igaz, itt azt mondta egy nővérke, hogy ez nem szálloda. Majd hazament és aludt egy jót.

Kicsit el vagyok képedve rajta, hogy a szülőket tök ellenségként kezelték. Nem értem miért, mert munkájuk szerintem nem volt több ettől. Nem tudom, miért lenne jobb nekik ordító, hadakozó gyerekkel, mint így, hogy legalább a szülők jelenlététől megnyugodtak valamelyest.

És ennyit a stílusról: második éjjel kettőkor rám rontott a szobába a nővérke, hogy lemértem-e a gyereket. Majd besza...tam, mert szép csendbe ettünk, nem oltottam csak kisvillanyt (amit mellesleg magam vittem be), hogy ne kelljen már fel az egész osztály, ez meg rám ugrott. Mondtam neki, hogy nem. Kérdezte miért. Mondtam, hogy mert olyan szar az a mérleg, állhatok mellette egy fél napot, mire mér. Azt nem ecseteltem, hogy egyébként ronadtul nem is látom, mit mérek, mert az én kis lámpám fénye oda már nem hatolt el, hogy a villanyt meg hol kellett kapcsolni, lila ibolyám nem volt. Erre megkérdezte, hogy otthon van mérlegem. Mondtam, hogy van. És itt jön a java: azt mondja nekem epésen, és az nem ugrál? Hát hajnali kettőkor csak annyit mondtam neki, hogy nem. Erre még jött a kakis meg pisis pelenkákkal. Itt kiselőadást tartott, hogy nem minden szaros pelenka szaros, a mennyiség a lényeg. Reggel szívem szerint a mennyiségileg is szaros pelenkát kicsaptam volna ennek a szimpatikus hölgynek a reggelije mellé.
És innen üzenem neki: van mérlegem, tényleg nem olyan ugrálós, mint az ottani. De egyébként nem méricskélem a gyereket, egyszerűen mert tudom, hogy eleget evett.

Mi is Ventolint kaptunk. Az a babyhaler nem tudom mi. Gondolom valami, ami segít, hogy belélegezzék, mert szerintem még te sem tudod a babóid szájába szuszakolni. Nekem azt mondta a doki néni, hogy ennek a spraynek (vagy minek) az alját rajzoljam rá egy műanyag pohár aljára, vágjam ki. A lukba dugjam bele a Ventolint és pohár száját tegyem a gyerek szájára.
Eszti, és Ti jól vagytok már?

Ildóca, Ti jobban vagytok?
Többiek?
szonja77

Szonja!

Köszönöm jobban vagyunk!
Illetve a kicsilány szerintem rendbe jött, én meg már kifelé mászok a megfázásból!
Remélem jövőhéten megkapjuk a kéthónapos oltásunkat mert lassan már a 3 hónaposat kéne megkapjuk, a megfázás miatt most az is csúszott!
Úgyhogy szerintem egy hónapos csúszásban lesszünk az oltásokkal!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nem minden szobában engedték, hogy a szülő matracon aludjon, mert vannak olyan szobák, ahová olyan gyerekeket tesznek, akikkel nem marad ott a szülő és ha helyhiány miatt átmenetileg ilyan szobába tesznek, akkor nem vihetsz matracot, mondván, hogy nem férnek hozzá a szülő nélküli gyerekekhez, ha a földön fekszel.
Bár nekem ingyen volt a szoba, de tejem így is sokszor el akart menni a sok idegeskedéstől.

Köszönöm már jobban vagyunk, bár a Dórinak még mindig folyik az orra - de szerintem ez már sose lesz jobb, amíg ilyen sz.r idő van. A Babyhaler egy olyan kütyü, amibe beleteszik a ventolint és a végén van egy kis maszk, ami a gyerek szájára és orrára illeszkedik, ebbe pumpálod bele a cuccot és lélegzi be a gyerek. (végülis ugyanaz, mint a kivágott műanyag pohár, csak én azt nem merem használni, nehogy összekaszaboljam a gyereket)

Na megyek, mert az egyik gyerekem etetésre készen áll így fürdés után.
Jó éjt!
teszti

Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni. Első babámmal 22 hetesek vagyunk és a következő a helyzet: Lakhely szerint már a Péterfybe tartozom, de eddig továbbra is a régi magán nődokimhoz jártunk, aki jófej meg alapos... stb. Viszont (részben) a Rókusban dolgozik. Ott csináltattuk meg eddig az összes labort, miegymást. A Rókusban viszont nincs szülészet, a dokihoz szülni menni meg a Dél-Pestibe lehetne, ami meg a pesti dugóban (bár autónk sincs) nekem egyre reménytelenebbül messzinek tűnik akár vészhelyzet, akár szülés, akár egy esetleges vissza-visszajárás szempontjából.
Úgyhogy asszem maradna a Péterfy a szülésre, aminek hálistennek jó híre van és itt van a sarkon :)
Csakhogy totál tájékozatlan vagyok, mit kéne most tennem. Be kell jelentkezni előre vagy csak majd essek be az ügyeletre?
Vagy nincs valami olyan vizsgálat, amit már előtte mindenképp ott kéne elvégeztetni? (Bocs, ha ez hülyeség:) )
Na és persze, hogy mennyire érdemes felfogadni ilyentájt esetleg egy Péterfys orvost? Vagy inkább "csak" szülésznőt? Ha igen, kit válasszak és miképp keressem fel? Vagy elég az ügyelet, mert olyan rendesek lesznek akkor is?
Előre is köszi a segítséget és mindenkinek gratula a babákhoz! :)
Ági
tartalom

Sziasztok!
Jó lett az amnio eredménye és minden rendben...
Borzasztó volt olvasni a fenti sorokat!!!
Az eü. valahogy nem áll a helyzet magaslatán... Sokszor felvetődik bennem a kérdés, hogy "Miért dolgoznak emberekkel, ha nem tudnak rájuk emberien reagálni??"...
Sajnálom, hogy ilyen betegek a babák.
Kívánom, hogy gyógyuljatok meg hamar!
szilvi35

Ági!
A Péterfyben fogok szülni én is, fogadott mindenki nélkül. Szükségét sem érzem és pénzünk sincsen rá.
Eddig az ellátással meg vagyok elégedve. Előfordul, hogy mufurc a dokibácsi, de úgy tűnik rendesen megvizsgálnak. Szóval nem panaszkodom.
Ha nem tudod, hogyan/mikor kell "átjelentkezned", ha egyáltalán van olyan, szerintem telefonálj be a terhesgondozásra és ott informálnak mindenről.
Szépeket!
Sz. :-)
szilvi35

sziasztook!
ajjjajjj mikre kell ideérkeznem jesszusatyaúristen...
1 hétig vidéken voltam domival
1 kézzel írok, ezért a kisbetűk
mélységesen felháborított mindkét kórházas mizéria
hogy tényleg mekkora jobbágyok dolgoznak az egészségügyben (is)!!!!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
én már attól is fosok, hogy az egy szem gyerekemmel kórházba kerülök, na de hogy ikrekkel és hogy külön szobába
hát nagyon higgadtan írtatok a kálváriátokról
én biztos agyvérzés kaptam volna, de előtte még nekimegyek egyik másik "tapintatos" seggarcnak :)

nah majd még gyüvök, csak ma egész nap nyűgiműgi van

Kattkat

Kép
kattkat

van egy másik fórum, ahova a regem kezdete óta írok és tettem fel 5+1 képet Domóciról, ha valakit érdekel itt egy linkóci

az 5 kép középtájon,
a +1 kicsit lejjebb található (tarkókép a "dús" hajáról):lol:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=24200

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Gratulálok! Domóka nagyon szép bébi :-), öröm ránézni! :-)))

A kórház témát tekintve teljes mértékben igazat adok. Még a gyengécskén működő gyermekvédelemben is igyekeznek a testvéreket együtt tartani...
Úgy tűnik az eü. erősen "dehumanizálódik", amennyiben létezik ilyen szóösszetétel.
szilvi35

kattkat!

Nagyon szép kisfiad van!!
Nagyon értelmes arcú...:)

Gratulálok hozzá...
kata35

Szia Szilvi!

Én meg nem tudom eldönteni... Nem vagyok se túl laza, se túl harcos személyiség :) És ha fáj valamim, sajna eléggé be tudok pánikolni, pláne rivaldafényben :)
Na meg egészségügyben is voltak már jó és rossz tapasztalataim - függetlenül attól persze, hogy fizettem-e. És a kedvesség és szakmai hozzáértés sem járnak mindig párban.
Szóval értem, hogy inkább a szerencsén múlik úgyis (kihez kerülsz, annak milyen napja van, lesz-e valami komplikáció, odafigyel-e... stb.), csak hát nem csak rólam van szó, hanem babáról is, tehát jó lenne legalább valami enyhe kapaszkodó... hogy ne csak túléljük (ahogy valaki írta egyszer, hogy "még egy nő sem maradt terhes" :) ), hanem egészségesek is legyünk testileg, lelkileg.
Anyagilag persze én is inkább babára költenék majd (lesz mit, és mi sem vagyunk túlságosan eleresztve) - bár ha úgy vesszük, ez is az... Leginkább most az ügyelet + szülésznő variáció a szimpatikus... Főleg, mert olyan jókat írtatok az összes dokiról.

De nekem a legnehezebb ebben az egész babázásban, hogy sosem tudom, mit kéne még megkérdeznem :)

üdv
Ági
tartalom

Kattkat!

Nagyon édes a kisfiad meglestem én is! :D
Gratula hozzá legyél nagyon büszke rá !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Katkatt!
Megnéztem, nagyon aranyos! Nekem a mosolygós tetszik a legjobban.
Na igen, én is szívesen odamondtam volna méricskélős mancinak, csak úgy voltam vele, hogy ha mégis maradni kell, és megint ő lesz.....akkor a segítőkészség nullára redukálódik. Vagy esetleg mínuszba. És azt láttam, hogy minden szülő így volt vele. Megértek én egyébként mindent: a családban van 2 eügyi dolgozó is. A kevés fizetést, a sok munkát, az agyalágyult betegeket, a kevés megbecsülést. De mindig azt mondom: valamiért akarta ezt csinálni és legfőképp tudta, hogy emberekkel fog dolgozni. És az ember valahol azt is érzi, hogy hogy viszonyulnak hozzá mások. Ha alkalmatlan valaki kommunikálni, válasszon mást. Én alkalmatlan vagyok, nekem is "szép" stílusom van, és utálom a hülyéket. Ergo olyan munkát választottam, ahol kevés emberrel kerülök kapcsolatba. Arról nem beszélve, hogyha a legtöbb ember beteszi a lábát egy eügyi intézménybe, kicsúszik a lába alól a talaj. Pláne, ha a kölkéről van szó.

Ági!
Nyugi, ezzel mi is így voltunk. Mármint a kérdezéssel. Csak úgy hívtam, hogy terhesség alatti koncentráció hiány. Utáltam ezt, néha napok teltek el, mire leesett valami :) most meg van a szülés utáni fáradtság. Na ez se semmi. De kárpótol, amikor ez a kis zabagép rám mosolyog.

Na megyek, ehhez atomórát lehetne állítani....
szonja77

Lányok !

Mi lessz a találkával?
Marad a májusi hétvége vagy sem én beíram a naptárba de azért jó lenne tudni, hogy mi a helyzet!
Mert nekünk 4 gyerekkel eléggé meg kell tervezni előre mindent!
De gondolom nem csak én vagyok így vele!

Szép napot mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Naaaaagyon köszönöm a Domi dicséreteket! :lol: (büszke anya szmájli)

Részemről oké a május, csak már nem emlékszem hányadika, de valami tízenvalami, ugye? :oops:
Addigra csak meggyógyul minden babácska...

Domi vasárnap 6520 gramm volt.
Most írt egy ismerős, hogy a lánya már 4 hónapos, ügyesen eszik játszik, alszik. Szépen nődögél, de még mindig nem érte el Domi születési súlyát :lol: :lol: :lol: :lol:

És most éjjel döntött rekordot az alvással, este 10-től reggel fél7-ig :shock:
8 és fél órát!!!
És én keltettem, hogy halóhalóhaló tessék eszegetni végrevalahára! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Ági!
Nekem fogadott dokim volt csak.
Viszont a szülésznők legtöbbjéről is jókat hallottam!
Akit nekem dobott a gép (sajnos csak a keresztnevét tudom, ami Bea) nagyon korrekt és kedves volt. Nem sündörgött folyton körülöttem, de mindent elmondott, hogy mit miért, és ha kértem valamit nagyon készséges volt.
És írj listát.
Én mindig vittem a kis füzetkémet a kérdéseimmel, amikor mentem a nődokimhoz.
Meg is dicsért, hogy milyen felkészült vagyok.
Mindig felvéstem, ha valami eszembe jutott.
Mondjuk tök jó volt, hogy sorstársaimra leltem itt a banyaneten a 2010 februári babák topicban, mert mindenki ugyanabban a hónapban szült , így jól ki tudtuk dumálni az aktuál dolgokat a terhességünk során. Döbbenet, hogy tényleg ahány ház, annyi szokás. De például egy cukorterhelésnél is. Rakhatsz citromot a glükózos lötyibe vagy sem? Mennyi vízben old fel stb...és hát persze ilyenkor felmerült bennem is egy csomó kérdés, amit aztán jól feltettem az orvosomnak amikor arra került a sor.
Ha jól számolom, te augusztusban szülsz.
Most utánanéztem és van itt egy augusztusi topic http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=8100
mi több a mi Szilvink is tagja ahogy látom :D
Ha van időd és kedved, akkor csatlakozz hozzájuk. Úgy látom, hogy van élet ott. Jó megosztani egymással a dolgokat.
És természetesen itt is szívesen látunk!
:)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el, csak egy kicsit összecsaptak a hullámok a fejem fölött... Velünk minden rendben van, abigel gyarapodik szépen, bár még Ő sem érte el Domi születési súlyát. :) Domi nagyon szép baba, meglestem, de nem nagyon tudtam visszaolvasni, igyekszem behozni a lemaradást! :) Részemről jónak tűnik a találkozó, már nagyon várom.
Vigyázzatok magatokra! :)
Vendég

Sziasztok!
Épp ma hajnalban gondoltam rá, hogy ha ma sem írtok, akkor írok én egy dorgáló hangvételű hozzászólást, hogy hol vagytok már :)
Bea, Katák, Pako? Csajok, legalább annyit írjatok, hogy hogy vagytok, minden ok-e.

Május 15-16 volt a dátum. Csak azt konkretizáljuk, hogy szombat, vagy vasárnap legyen, mert úgy kellene lefoglalnom a helyszínt.

Mi elértük Domi születési súlyát a múlt héten, sőt azóta meg is haladtuk már. Most 5700-5800 gramm között lehetünk. Majd valamelyik este megmérem pucéran.

Megyek, kihasználom, hogy nem esik, és elmegyek gyorsan a postára. Utálom ezt a mocskos időt!
szonja77

Sziasztok!

Mi jól vagyunk köszönjük szépen!
Tegnap sikerült megkapjuk az oltást is!
Tehát megfázás leküzdve! :D
Igaz, hogy már a három hónaposat kellet volna megkapnunk de még csak a kéthónaposnál tartunk úgyhogy kicsit csúszunk a dologal!
Mi sem értük el Domi születési súlyát, vasárnap volt 5441 gramm! :D

Szonja!

Nekünk jobb lenne a vasárnap de ha a többségnek jobb a szombat az is megoldom nem gond! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Köszi szép mindenkinek az infókat és a törődést :) Most már, remélem, csak kitaláljuk, merre tovább.
Közben sajnos dolgoznom is kell, nyakamon az ügyfelek midenféle sos határidőkkel - ezért se megy mindig a koncentráció. Pedig egy noteszt már kaptam Apjától, csak bele is kéne írni a dolgokat :)
Mindenesetre megérdeklődtem mikor van, és a terheselőadásra már megyek majd... és remélem, lesz ott sok felkészült leendő anyuka mindenféle, nekem eszembe nem jutott kérdésekkel és majd jól lejegyzetelek mindent! :)
üdv
Ági

ui: Domi tényleg igen korrekt, fotogén baba :)
tartalom

Sziasztok!

Szonja, én vasárnapra szavaznék, ha a többieknek jó!

Szonja, Teszti borzalmas volt olvasni h kórházban voltatok. Sajnos a körülmények is aggasztóak....

Tartalom,én preferálom a doki+sznő kombinációt, én így éreztem magam biztonságba.

Kattkat, gyönyörű Domi baba!!

Mi jól vagyunk, sokat kint, igaz most 2 napos esővel nagyon beszorultunk.

Kaptok egy képet imádottamról:
Kép

Kép
kata05

Kata!
Végre egy babakép!!! :lol:
Más is követhetné a példáját!
Nagyon tündéri Lőrinc és milyen ügyesen támaszkodik!Már tud kúszni-mászni?
Nem nagyon vagyok naprakész a mozgásfejlődésben, hogy mikortól indulnak ezek a dolgok. Még.:)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok! Jajdeédesbabák!!! Zabálnivalóak!!
Beteg babóknak mielőbbi jobbulást!!!
Szilvi: nekem sincs és lesz fogadott dokim a szülésnél hasonló okok miatt, besétálok, és aki ott lesz. Azért én többségében jókat hallottam a Péterfys dokikról, úgyhogy nem félek, de persze nincs tapasztalatom.
Mi jól vagyunk, növögetünk :) Túlvagyok a húzós melón is, remélem most már csak laza lesz a maradék, amíg még dolgozok.

Szépet mindenkinek!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Kata! Nagyon szép a kisfiad és a neve is tetszik :-). Gratulálok!!!

Ági! Gyere be az augusztusban szülők topic-jába, ott segít mindenki és sorstársak. Persze, itt is jó helyen vagy :-). Ide is, oda is.

Csipetnyusza! No akkor hasonló cipőben járunk. Nem zavar, optimista vagyok. Jó dolgokat hallottam én is a Péterfys dokibákról, szóval Dont panic! Pihenj sokat!

Kattkat! "a mi Szilvink is tagja ahogy látom" Kedves vagy, mosolyogtam :-). ... és jól tetted...

Ildóca! Örülök, hogy jobban vagytok.

A többieknek jobbulást és szép időt :-)))
szilvi35

Sziasztok!
Na, akkor eddig két vasárnap. Többeik? Nem akartok jönni? Nem sértődünk meg, csak aki akar jönni, nyilatkozzon.

Már próbáltam képeket feltölteni, de túl nagyok. Át kellene méreteznem, de nagyon el vagyok havazva. Igazság szerint mostanába nem tudok jó képet csinálni Dundikáról, mert úgy jár keze lába. Meg gép fóbiája van: ha mosolygós kedve van és előveszem a gépet, rögtön elkezdi nézni és annyi a vigyornak. Mocsok kölke :)
szonja77

Kata!

Nagyon szép a kisfiad gratula! :D
Nagyon jó ez a kép!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?