Új privát üzeneted érkezett!

Chris!
A gmail-en van!

Dalika!
Tetszik a kép!

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja videói nem a youtube-on vannak, hanem a gmail-en. :)

Amúgy nem tudom, melyik a halszagú (valami infantum vagy mi van a nevében), de azt már tudom, hogy csukamájolajat tartalmaz, attól büdös.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Lilinek is ilyen bohóca van... :) Majd én is lefotózom vele... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

unguentum antiphlogisticum pro infante

Nagyon szép kis husika babi Noncsi!:D

No én ma mértem a kajálásokat és nincs meg az előírt testsúly x 150 talán a ts x 100, de hízik úgyhoyg lecarom :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Benettke is eltűnt.
Ne csak olvassatok, írjatok is!!! :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, ezt a számolást, nem nektek találták ki :wink: Mint ahogy az egy éves korra a súly háromszorozást sem :wink:

Mi meggyógyultunk :wink:

Csak a tüsszögésról annyit, ha egyszerre nagyon sok, azaz nem csak egy-kettő, azért inkább nézessétek. Lénánál is ez volt és ugye mi lett a vége :oops:

Ja és a köhögés is nagyon hasonló ilyen picinél a tüsszögéshez. Ezt én most még második gyereknél is benéztem. No hiába Lilla 9 hósan fázott meg egy kicsit, addig kutya baja volt. Hát Léninél nem ilyen lapot húztunk. :oops:

Nem ijesztgetésképpen akartam, de sajna van tapasztalatom most már :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Kattkat
nálunk sincs meg az a mennyiség. 130-nál többet még életében nem evett egyszerre, de sokszor elvan 60 gramokkal is. A támadónő nekem azt mondta hogy ha megvan a heti - deka hízás akkor nem érdekes a bevitt mennyiség.

Dalika
nagyon is ismerős:) különbség hogy nálunk azért apa is segít, fürdeti a nagyokat, kajáltatja őket, stb....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Dalika!
Nagyon talalo a bekopizott szoveg Anyukarol.
Nalunk is kb ugyanez zajlik le, raadasul egesz nap. Ha az emeleti furdobe megyek fel pisilni, akkor tuti, hogy kozben szemetet is gyujtok, agyat rendezek, ruhat dobok be a gepbe, illetve szarazat hajtogatok. Es mindet 150 km/oras sebesseggel, mert egyreszt sietni kell le megkavarni a kajat, masreszt meg lelkiismeretfurdalasom van, hiszen a lent levknek azt mondtam, hogy csak pisilni megyek... :lol:
Az is aranyos, amikor a ket alvo gyerek mellol sikerul kilopozni zuhanyozni, de elotteleugrom inni egy pohar vizet, kozben meg belebotlok a hanyadek nappaliba, a szetszort jatekokba es mire mindennel vegzek, adigra vmelyik gyerek ebred es epp a zuhanyozas marad el... :roll: :twisted:
Vendég

Jó reggelt!

Úúúúútálom ezt az időőőőőt. Vááááá. Lassan én is depis leszek és a kis mackóm is nyügike. Aludt 20 percet és most is ébren van. 2 percenként dugom vissza a cumit a szájába... Alig várom már, hogy süssön a napocska és mehessünk sétálni, csavarogni. :roll: Már napok óta nem tudom elérni a dokit, pedig nagyon megnézetném már a helyzetet odalent. Aggaszt a dolog, nehogy nagyobb baj legyen.

bellerreni
Eger

Hát ha mi elmegyünk itthonról hosszabb időre én bizony nem viszek magammal se vizet, se teát (még cumisüvegünk sincs). Viszem a kendőt és a cicit :D . Így felszerelve bárhol tudok diszkréten szoptatni.
pammut

Reni, szerintem nem lesz baj, de drukkolok, hogy eljuss a dokihoz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

jó reggelt!

Ne utáljatok, de tegnap este 9 után Levi ma 5.20-kor evett (persze én már 4 órától ismét fent parádéztam, mert vártam, hogy ébredjen)

Nóri: ha nem tudnám, azt hinném, hogy Noncsi legalább 4 hónapos! Sokkal idősebbnek néz ki a koránál, és nagyon ügyes :)

Fényképmániások: ismét kaptam mailt, hogy megint van akció, 100 db 10x13-as normál minőségű kép 1900 Ft (funky óvatosan a rendeléssel :) )

Tegnap eldöntöttem, hogy befektetek egy új gépbe, mert tényleg már egy telefon is lehet 3.2 megapixeles mint a mi digigépünk, akkor már inkább veszek egy 3-4xes optikai zoomos,10-12 megapixelest.
Meglepődve tapasztaltam, hogy 20 ezer alatt is van ilyesmi.
Levente drágámon úgyis megspóroltuk a kiságy meg a babakocsi árát ( :oops: )

utazáshoz én is csak a cickóm viszem :) De anyósékhoz átvittem a kézi fejőt is. Tablettákat nem vittem,mert az 1 órás úton úgyis tönkrement volna a tej, viszont nem mindegy, hogy 10 perc alatt fejem le a mellem vagy fél óra
stephie

Basszus meghalok a fáradtságtól meg álmosságtól. Tegnap a változatosság kedvéért lefektettem mindkét fiút aludni 8-kor én meg hajnali egyig dolgoztam, hogy elkészüljön a beszámoló. Aztán 3-kor keltem a Bulcsúval enni, aztán 7-kor, aztán hívtak az Egyesülettől. Erre Zsolti 8-kor kelt, és most nekiállt panaszkodni, hogy ő milyen fáradt és milyen keveset(!!!) aludt. Én persze nem számítok, az a lényeg, hogy ő milyen fáradt.

Mondom, újra kell tervezni a jövőt, mert 2 gyerek mellett nem fogom bírni az Alapítványt meg az Egyesületet. Erre lebaszott, hogy milyen nyámnyila vagyok, mindig csak rinyálok és mégis minden megy a maga útján. Igen, megy, mert 1 hónapja 4-5 órákat alszom, mikor ők javában durmolnak én tolom itt a munkát. Jaaa, hogy ő ezt nem látja? Ha nem aludna állandóan és nem foglalná el itt a gépet akkor látná! Alig várom, hogy végre elmenjen itthonról, mert míg ő horgászvideókat néz, addig nekem itt áll a munka, nem haladok, muszáj akkorra betábláznom, amikor végre kegyeskedik elaludni.

Forr bennem a düh. Megszakadok, hogy minden rendben legyen, tisztaság legyen itthon, Bulcsú is rendben legyen, pénz is legyen, erre ő panaszkodik, hogy milyen nehéz a munkája és milyen fáradt! Én meg ne rinyáljak, úgyis megy minden.

Tényleg komolyan el kell gondolkodnom a jövőn, mert ezt nem fogom sokáig bírni. Pláne ha tényleg Tesóbabát tervezünk...

Bocs :oops:

Megyek megpróbálok 10 percet aludni, hogy legalább ne tántorogjak, meg ne essek neki a falnak a fáradtságtól.

zarja

Utazáskor én is csak a cickót viszem.

Sőt Regivel volt olyan, hogy pont akkor utaztunk mikor elkezdük a gyümiket enni. Az ut alatt nem kinlodtam ilyennel csak tejcsit kapott. Aztán itthon folytattuk a gyümiket tovább.

(szerencsések vagyunk h februáriak a babák, mert pont akkor fognak teremni azok a zöldségek gyümik, amikor már lehet nekik adni, igy mindig ehetnek frisset- ne ezt jól leirtam, de azért remélem érthető voltam)

A kostolgatás nálunk is ugy működött mint Beáéknál, 1 kanál nem volt sosem elég.

Nálunk is hurkás Máté és a LIbero vált be

Nemsokára indulunk ringatóra. Aztán leszek ha a gyerekek is engedik, mert föznöm ma nem kell :)

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Eszter, bár gondolom nem vigasztal, de jövő hétre én is nyertem egy Nca ellenőrzést :cry:
nem irigyellek, szerintem sokat vállalsz :wink: pihenj ha tudsz, mert így nem fogod bírni.

KépKép

KépKép
beneildi

eszter: Mond meg drága férjuradnak, hogy tessék rászakadni legalább a takarításra. Ha a munkából befolyó pénz is jól jön és ebben nem tud ugye segíteni, akkor csináljon olyat, amit tud. Ne hagyd magad. Két gyerek mellett csak Nóri tudja úgy beosztani a napjait, hogy még süssön is mindig valami finomat. Meg Ildi hogy még dolgozzon is. :D És persze a többi két gyerekes anyukának is minden tiszteletemet küldöm, én sem tudom mikor kéne a második gyereket bevállalni, hogy már kicsit önállóbb legyen Barbus. Azokról már nem is beszélek, akiknél még több gyerek van. Ők az igazi művészek, nálunk hány órából áll a nap? 30?
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter, nálunk dettóban ugyanez megy. Bár most pár napja - mióta kiborultam - egy kicsit segítőkészebb az uram. De holnap pl két napra elmegy pestre, igaz nem szórakozni...
Egyébként nekem meg pont most ajánlottak még egy munkát, itt vaccillálok, hogy mit csináljak...
Úgyhogy Eszter megértelek és tényleg próbálj meg pihenni!!!

dalika

Sziasztok!

No, végre sikerült egy kicsit bekukkantani a fórumra! Illetve eddig is olvasgattalak titeket, csak nem volt energiám írni, miután elolvastam az összes lemaradásomat. :oops:

Örülök, hogy jól vagytok és a babák is szépen növögetnek, de azt én is észrevettem, hogy páran eltűntek a fórumról. Remélem, velük is minden rendben!

A másik, ami feltűnt, hogy többetekkel hasonló örömök érnek/értek vagy éppen ugyanaz a probléma merült fel nálunk is, amit ti itt leírtatok.

Örömök :): Boti is nagyon sokat nevet, tegnap a szuri előtt még a doktornénire is rávigyorgott. Aztán sírt egy nagyon picit, de szerencsére több gond nem volt utána.
Képzeljétek, már Boti is kezdi megtartani a fejét, mikor hason fekszik vagy büfiztetem. Kengurut szeretnénk venni, de a védőnő azt javasolta, hogy csak 4-5-6 hónapos kórtól tegyük bele, és eleinte csak rövidebb időre, ne rögtön fél napokkal kezdjünk. Már alig várom, hogy használhassuk, mert nagyon szeret úgy kézben lenni, hogy a háta nekifekszik a mellkasunknak, és a súlya is szépen gyarapszik, már 5770 g volt hétfőn.
Ja, és egyre többet gagyarászik a kis drága. Ilyeneket mond: eöö, aaa, ööö. Van két cimborája, két plüssfigura: Szívecske és Csámpi. Na, ha őket felmutatom neki, akkor két jól megkülönböztethető hangot/hangsort ad ki. És beszélget hozzájuk + a zenélő forgón lévő állatkákhoz is.
No, és kezd igencsak huncut lenni! Képzeljétek, már bepróbálkozik azzal, hogy evés közben megáll, sokáig néz engem és elkezd gagyarászni evés helyett, majd ha válaszolok neki, akkor irtó aranyosan vigyorogni kezd. Kínálom cicivel, de elfordítja a fejét, és várja, hogy "beszélgessünk" :) Meg kell zabálni ilyenkor! Meg máskor is! Kattkathoz hasonlóan én is szerelembe estem! :)
Ja, persze eme műsor után leteszem a kiságyába, hiszen úgy tűnik, már nem éhes, de ez nem igaz! Utána nyöszörög, és ha felveszem, megkínálom, akkor bezony eszik rendesen. Kis cseles! Hihetetlen... Férjem mondja, hogy nem hiába, az emberi intelligencia szociális intelligencia. Szép okosan megfogalmazva. :) Szóval mennyit számít, hogy már egy ilyen kisember ennyire tud alkalmazkodni vagy éppen megfigyelni és reagálni a másik viselkedésére.
Jó dolog még, hogy van tejem, bár kb. egy hete úgy vettem észre, hogy lecsökkent, Boti is többször megéhezett, de ez nem volt baj, mert így több termelődött. Illetve újra elkezdtem inni a Laktoherbet, és ismét több lett. Ja, és nem tudom számít-é valamit, de lehet, hogy a narancslé (vízzel hígítva) + vaníliás karika (ebből rengeteg megeszek) vagy a dijoni mustár (persze ez a három külön-külön fogyasztva; narancslé+karika mehet egyben is :)) is dobott a tejmennyiségen. Csak tipp, de lehet, hogy érdemes kipróbálnotok, ha úgy érzitek, kevés a tejcsi.

Kajaügyben nálam az a probléma, és akkor kezdem a kevésbé kellemes dolgok sorolását..., hogy Botinak megjelent egy kis vér a kakijában (kb. 3x eddig), és a gyermekorvos tejmentes diétára fogott... Többek között ezért eszek annyi vaníliás karikát is, mert amúgy egy csomó édességet kizár ez a tejmentesség... Pedig, ahányszor etetem Botit, utána nekem is egyből ennem kell valamit, és az a valami ugyebár legtöbbször nasi. :oops:
Másik, hogy (amellett, hogy sokszor vigyorog evés közben) Boti igen gyakran heves sírásba kezd evés vagy büfiztetés közben. Hátraveti magát, elvörösödik nem kéri a cicit stb. Pár perc alatt ugyan megnyugszik, de ez a sírás nagyon ijesztő tud lenni. Erre azt mondta a dokinéni, hogy ezt meg a reflux okozza, amire (korábban már talán írtam) kapott gyógyszert, ez a motílium. Egyébként szerencsére tényleg kevesebbet bukik, mióta adom neki, csak az a baj, hogy valamennyi gyomortartalom csak visszaáramlik a nyelőcsövén, és az marhatja, attól sír olyan keservesen...
Koszmó: nálunk is megjelent, szerencsére csak halványan a kis szemöldökénél és a homloka felett pár pici folt formájában. Egy ideig kentem étolajjal, de, hogy megelőzzük az elterjedését, vettem én is Babe sampont; tegnap próbáltuk ki, már jobb a helyzet! A védőnő egyébként azt mondta a hajkefére, hogy hajlamosít a koszmóra. Mármint a gyenge sörtéjű. Azt tanácsolta, hogy vegyünk gyógyászati segédeszköz boltban olyasmit, aminek a körömkeféhez hasonló erősségű a sörtéje... Valamelyikőtök használ ilyet?

Más most nem jut eszembe. Ja, de igen: ha áll még a szegedi tali megszervezése, én szívesen segítek összehozni!!! Edit? Jelezzétek, Lányok, ha jönnétek! Reméljük a szebb tavaszi időt! :wink:

Kép
erusverus

Még valami: fejés... Eleinte én fejtem ezerrel, még éjjel is (kézzel is géppel is), mert volt ugye mellgyulám és nagyon féltem tőle... De aztán meguntam, meg olvastam, hogy erre igazából nincs szükség, főleg miután beállta a kereslet-kínálat rendszer. Amit az előző hsz-ben írtam, hogy kevesebb volt a tej, azt a Botinál jelentkező növekedési ugrásnak tudtam be. Kb. 4-5 napig tartott.

Kép
erusverus

És még valami :): (így jár az, aki hetekig nem ír semmit...): van valaki köztetek, akinek már megjött? Nekem pár napja fájdogál a hasam alja és a derekam, olyasmi, mint mikor megjön... De már olyan régen nem volt... :) Nem tudom. Akinek már megjött, volt pms-ja? Szóval hasonlóan jelentkezett, mint a terhesség előtti menzesz?

Kép
erusverus

Jó reggelt!

Nekem a 2. legrosszabb éjszakám volt, de a nemalvósok el ne olvassák! Noi egész nap aludt, így éreztem, hogy estére huncutkodni fog. Fél 1-ig kacarászott. Utána nyűglődött kicsit. A kendő se volt jó és kaja sem kellett. Aztán betettem az ágyba (mienkbe) és valameddig cummogott rajtam, de bele-belealudtam. Fél3-kor tettem ágyba. Fél óra múlva jött Luca. Velünk aludt. 6-kor kelt Hugi. Evett. DE! Luca felébredt és azt álmodta, hogy neki kellenek a samponjai az új fürdőbe. Most azonnal. Szóval hozta a hátizsákját a szobájából és elkezdte belepakolni őket a kád széléről! :lol: Aztán kapcsoltam mesét és visszaaludt. Noi is. Én is. Viszont így a reggel 8-ra a bölcsiben esélytelen volt, mert apának korán el kellett mennie.
Így a nyakamon a két gyerek. Lemondtam a pedikűrt. Kitaláltam, hogy akkor szőnyeget pucolok. De nincs itthon tisztítószer a gépbe. :twisted: :twisted:
Na így most kitakarítottam, főztem és játszottam a két gyárökkel. Hulla vagyok! Akkora karikák vannak a szemem alatt, hogy még! :lol:

Én a kétgyerekesek közül Beára nagyon felnézek. Semmi pénzért nem vállalnám azt a kis korkülönbséget! Főleg nem két fiúval!!! (mondjuk Jutinál is volt ilyesmi, csak nem most) Nekem azért könnyű! Luca 7-ből kb 4-5napot nincs itthon. Noncsi elég jó baba. A lakás kicsi és költözünk is, ergo leszarom, hogy rend van-e. Nekem akkor jön a kihívás, ha elköltözünk. Illetve én nehezítem a saját helyzetemet, mert heti 8-10adagot mosok és mindent vasalok is! Én nem sajnálom magam!!! Sőt, perverz módon még élvezem is! :lol:
Vendég

Ja és annak ellenére, hogy nem nézem a szopik idejét és azt sem tudom hányszor eszik a gyerek, kezd beállni valamiféle napirend. 6:40-7:00 között kel. Eszik, majd alszik 10-ig. Akkor is eszik és utána elvan a hintában egy fél órát. Majd újra alszik. Itt kéne sétálni, de az most ugye kimarad. Dél-1fele kel. Akkor is kaja. Majd fél-1óra ébren és utána ismét alszik 3-4ig. Akkor szoktam megint sétálni, mert Lucáért megyek a bölcsibe. Aztán fent van egész sokáig. 6-kor eszik a család, kicsit kivéve. Utána jó fél óra hason a szőnyegen. Akkor játszanak a lányok. Bábozunk, nyáladzunk...stb. Aztán fürdés, picinek kaja a Mr. és Mrs. alatt, majd szunya minden gyereknek. Így 8-ra csendes a lakás. Mi nézhetünk tv-t. Éjfél fele amikor fekszem, álometetem a picit (vagy nem) és reggelig alvás!
Vendég

Szoptatós lányok!

Van valakinek (rajtam kívül) ronda, kidudorodó, meg lila visszere??? Mit használtok rá? Én szedném már a detralexet, de gyerekdokink szerint inkább ne. Marad a Lioton, de félek, hogy az meg kevés... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A déli kaja utáni ébrenlétet hason tölti a kiságyban. Mivel ez bölcső, hosszában nem fér bele a játszókönyv, így a feje fölött körbekerítettem, mint egy rácsvédőt. Na annak dumál hason egy fél órát. Majd bekapja az öklét és alszik. És amennyit lógott rajtam picinek és mindig felkapkodtam ha sírt, most annyira jól elvan az ágyában. És ha nem, akkor még mindig felveszem. Sztem ha tudja, hogy ha nem jó neki, és sír, akkor kiveszik, akkor nem frusztrálja annyira ha kicsit egyedül van. Mert tudja, ha szükség van anyára, úgyis ugrik! :lol:
Vendég

Kakti!

A lábadon van? Nekem sosem volt, de a gumiharisnya jó szokott lenni rá. Meg tedd magasra ha tudod... Jobb ötletem nincs!!!
Vendég

Vicky, én most nem dolgozom, ez az ellenőrzés még a korábbi munkák miatt maradt :lol: ill. azért mert én vagyok az egyesület vezetője, de ha most tényleges munkát kellene végeznem megbolondulnék :roll:
Nekem a doktori befejezése a nagy cél úgy kb. 1-2 éven belül.

Nóri én is vasalok mindent, de átkozom is a fejem érte, hogy ilyen hülye vagyok, hogy a felnőtt itthoni ruhákat se hagyom ki :roll:

Én azokat a lányokat irigylem, akiknél élére van állítva a lakás, én mindig csak estére mire apa hazajön tudom többé-kevésbé felszámolni a kuplerájt. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

erusverus: nekem megjött egyszer, de mivel nem akarta abbahagyni, így kaptam egy norcolut kúrát. Most vagyok a 27. napban és még nem jött meg :) remélem így is marad.
Sose volt pms-em, Szülni is másodlagos fájásgyengeséggel mentem: Lásd: kontrakciók voltak csak épp én nem éreztem semmit (70-es fájásokat sem)
stephie

Stephie, kíváncsi leszek, hogy nekem mikor jön meg, és remélem, hogy a szoptatást nem befolyásolja majd! Kicsit rendszertelenül jött meg mindig is (28-35 naponta, de volt olyan is, hogy a 40. napon...) és mindig voltak előjelek is.
Egyébként én is alig éreztem a fájásokat, pedig férjem közben nézte a ctg-s görbét, és volt olyan összehúzódás, amit ki sem tudott rajzolni a gép... A szülésznő is folyton kérdezgette, hogy hozza-e a gázt, én meg mondtam, hogy alig érzek valamit... Persze ez akkor kellemes volt, de a méhszáj nem tágult... Így lett császár...

Kép
erusverus

Eszter: boritst bilit a ferjedurad elott is. Vegye ki a reszet a melobol es pont. Ezt igy hosszu tavon ugy sem fogod birni!

Erusverus: nekem mostanaban meg fog jonni, erzem.
Kb ket hete nekem tuti volt peteeresem is, eszreveszem idonkent magamon es ez az eszreveheto volt. De mivel nem voltam benne teljesen biztos, igy hetvon nem varva az elso mensire bevettem az elso fogigatlo bogyot. Nah, tegnap es ma reggel mar ereztem, hogy gyengen gorcsolgetek es hascsikarasom is van. Szoval most lehet, hogy nem fog megjonni a fogigatlo miatt, de egyebkent tuti mar meglenne.
Nagyon nem varom az elso mensit, mert en amugy konnyu menstrualo vagyok, nincs gorcs, max hascskaras az elso napon, fitt vagyok, kiegyensulyozott es 3, max negy nap alatt lezavarom ugy, hogy csak az elso napon kozepesen intenziv a verzes, utana mar alig.
De a szules utani elso mensi tavaly eleg durva volt. Tartott vagy hat napig, gorcsoltem nagyon, eros volt a verzes egy gyenge voltam, mint a golyafos. Azt hittem, hogy meg egyszer szulni kell menni. :lol:

Nori: koszonom felnezest, legalabb mar ebben elismerest szerezhetek az itthon toltott munka nelkuli evek alatt, ha masban nem is. :?

Nemtom ki hogy van vele, de en csunya vagyok most nagyon. Hajat akkor mosok, ha vendegsegbe megyunk, es ezt ugy kell erteni, hogy viszem a sampont, balzsamot, hajhabot, hajszaritot es amig a latogatottak elvannaka fiukkal, addig en lelepek hajat mosni. :lol:
Szoval ha egy hetig nem megyunk anyosekhoz, akkor egy hetig nincs hajmosas! Ez mar azert durva.
Rancos is lettem, ugy nezek ki, mint egy mosomedve a szemem alatit sotetseg miatt. Sapadt vagyok. Igenytelen (jo, ha tizre kopeny helyett melegitore valtok es van ugy, hogy csak masnaponta jutok el egy ket perces zuhanyra). A szemoldokomet szules ota nem latta szakember. :oops:
A qva Nivea reklamrol pedig mindig ramjon a rohoges. Tudjatok, a "Van egy fiam, de a rancaim nem ezt mutatjak" meg az "Ennyi vagyok, de a rancaim nem ezt mutatjak" reklamrol van szo. Szoval en is csak 27 leszek, de a rancaim nem ezt mutatjak. Kb 35-nek nezek ki! Most nemtom, hogy sirjak, vagy nevessek...

De a ma delelottunk sikeres volt!
Foznom nem kellett, mert tegnap este foztem ki fagyasztott szilvasgombocot, hogy Feri vihessen.
Erik fel tizkor evett, azotahason alszik, most kezd ebredni. Tornazni is volt idom, takaritani ugyanis ma nem kellett, vagyis nem artana, de nem fogok.
Utana teregettem, hajtogattam, vasaltam, pakoltam, foltot tavolitottam el, majd ujabb adag ruhat pakoltam a mosogepbe es meg a kukat is behuztam az udvarra.
Kristof kozben vegig a nyomomban volt es annyira lefaradt, hogy most epp az olemben ul, asztarra borult arccal alszik. Szoval osszeszedem minden eromet, magamra kapom a magatehetetlen 15 kilos csomagot es felcipelem az emeletre, kozben imadkozom, hogy ott is folytassa az alvast, mert lassan a picur ebred es enni ker.
Vendég

Nah, akkor Erusverus tortenete alapjan alairasgyujtesbe kezdenek a ctg fajasmutatoja ellen.
Merthogy nalam forditva volt: qva eros fajasok voltak mar, amikor tenyleg vajudni kezdtem, nyitottak is, ahogyan a nagy konyvben meg van irva, de a ctg mutatoja 50 fele nem is ment!
Fajas utan neha megkerdeztem Ferit, hogy mennyit mutatott a gep es majdnem lehulyeztem, amikor azt mondta, hogy negyvenet. Azt hittem, hogy valamit benezett. Utana latom, hogy nem, tenyleg csak annyit mert.
Tok duhos lettem, hogy ennyire leertekeli a fajasaimat. A szuleszno latva ezt gyorsan le is szedte, azt mondta, hogy nincs jelentosege, mert nekem lent faj, a tappancsot meg o fentre rakta.
Vendég

Na, Bea, akkor remélem, pont fordítva lesz ez a vérzéssel! Nálam ugyanis 6-7 napig szokott tartani, az első 2-3 napban erősebb, majd az utsó napokban alig van valami. Bogyót nem tudom, hogy ír-e fel a doki (igaz előtte még egy új dokit kell keresnem, mert az, akinél szültem, már alig van Szegeden és meguntam, hogy akárhányszor hívtam, nem vette fel vagy kinyomott! :x ... emiatt a 6 hetes vizsgálatra se hozzá mentem...), mert régen, mikor szedtem, volt, hogy fájt a lábam, igaz utána is és a mai napig is fáj néha, és elküldtek kivizsgálásra, hogy nem vagyok-e hajlamos trombózisra. Kiderült, hogy nincs öröklött hajlamom, és, hogy van gerincsérvkezdeményem (valószínű, ettől fájnak a lábaim), de a doki akkor csak saját felelősségre írta volna fel a tabit, úgy meg nem mertem, hogy ő nem ajánlotta...

Én is csatlakozom azokhoz, akik csodálattal és egyben elismeréssel olvassák a többgyermekesek leírásait, hogy mennyi szervezés és türelem kell egy-egy nap átvészeléséhez! Egyébként, Ildi hsz-re is reagálva, szerintem nem az a lényeg, hogy minden az élére legyen állítva, hanem, hogy a tisztaság természetes igény legyen. Néha rám is rámtör a "mindentmostazonnalmegkellcsinálni", de többször rájöttem már, hogy többet ér, ha apránként végzem el a teendőket, és közben jut időm a férjemre és most már a kisfiamra is, és nem akarok megbolondulni a sok teendő láttán.

Kép
erusverus

Bea:
Fájások nekem detto. Azt hittem, kiszakad belőlem a gyerek és még mindig csak 47-et mutatott az a xar... A végén már nekem is csak a szívhangot figyelték...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri:

igen, a lábamon van, de már tizenéves korom óta. Csak a terhesség alatt kicsit elmérgesedett a helyzet... :?

Cincikém épp a mellemetsimogatja - de szó szerint. :) Olyan cuki... :) Csak aludni nem akar...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Anita!
Köszi a fotós infót.
Tegnap nálunk is rekord dőlt alvásügyileg. 8 és fél órát szunyált Dé :lol:
Akkor is én keltettem, illetve már nyöszörgött kicsit (erre keltem) és hevesen cuppogott az ujján.
Ma pedig 8 órát aludt, aztán cici és még majdnem 3-at :)
Most is elszunnyadt, ráadásul hanyatt!!! hihi (hason szeret)
Lehet, hogy a körbeporszenyózás ringatta el.

Na végre egy elveszett bárányka jelentkezett (Erusverus) :)

Erről a hajkeféről jut eszembe, hogy a kórházban ilyen kefével fésülték a babák haját :shock:
Kép

Chris!
Ilyen picurkának, mint Máté le lehet kötni a Ringatón a figyelmét? Vagy csak Regit viszed? Vagy mindkettőt? :shock:
Azt olvastam, hogy általában fél éves kortól mennek a gyerekekkel, de persze azért vannak kivételek és a szervezők örülnek is neki. Szerencsére én elég sok dalt tudok az óvónőképzőnek köszönhetően, bár már nem minden szöveg jut eszembe, de gond nélkül hozzáköltök valamit, ha kell :wink: Nem mindig babafülnek valót:oops:

Nóri! Milyen hintátok van?
FP, de milyen?

Zarja!
Billentsd tomporon Zsolti bácsit.
A férfiak többsége ÁLTALÁBAN olyan, hogy ha egyvalamit végre hajlandó megcsinálni, csodálattal kell felnézni rá, hogy hűűűűűű meg hááááá, és minimum fél napig ajnározni, különben még ennyit sem fog megtenni legközelebb. Vágynak az állandó pozitív megerősítésre és maguk is elhiszik, hogy valami hőstettet hajtottak végre, ha mondjuk egyszer az életben elmosogattak vagy felporszívóztak, elindították a mosógépet vagy mindenki helyettesítse be a megfelelőt.
Nálunk volt, hogy elmosogatott a férjem, de olyan árvizet csinált a konyhában ( hogy direkt vagy sem, azt nem tudom, de hajlok rá, hogy előbbi), hogy tovább tartott felitatni a vizet a padlóról és a mosogató környékéről, a konyhaszekrényről, mint ha én elmosogattam volna.
Az előző pasim egyszer kértem meg, hogy teregessen ki. Hát kb úgy rakta fel a ruhákat a szárítóra, ahogy kivette a gépből, úgyhogy mind egy merő ránc volt, pulcsi ujjak összecsavarodva stb
Természetesen -mint mindenben- itt is vannak kivételek.
Ja és zéró empátiával rendelkeznek.
Bár, ha valami ilyesmire vágyna egy nő, akkor a meleg barátjával élne együtt. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

sziasztok!

olvasom itt a többgyerekeseket, de ennek ellenére én sajnálom magam.
Mirc 3. napja nyügös, anyám szerint nem jol foglalkozok vele, szerintem meg tul sokat van fönnt, ők kb ugy játszanak vele mint 1 ovodással, na mind1
2 nap kakahiány után ma kidugult a dugó
én már hulla voltam:
lerakom-sír
felveszem-sír
etetem-sír-ma mélyponton voltam.délben 40gramm tej 2 csöcsből-nemsemmi
altatom-sír
játék-sír
kimegyek hogy hisztis és ugyis abbahagyja-üvölt
ööö
én ehhez nem értek.
a délutáni nagy alvását mára reredukálta egy 3-4orás nyöszörgésre....
tejem nincs...
f@sz@

zsó
Kép
pcd1985

Én gyerekem is elromlott. Eddig letettük este az ágyába nézelödött és magától elaludt.
Két napja iszonyat nagy sirás. ilyenkor mászkálni kell vele, vagy simizni a hasát.
Közvetlen lefekvés előtt nincs kaja.

K

bchris

tegnap megvolt az első két gyerekes bevásárlásom.

Ki be a kocsiból tovább tartott mint maga a vásárlás.

Kakti harisnyát probáld meg

bchris

á ma nálunk is bolondokháza van, mindkettő ordít, én meg a hajam tépem :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Kép
az alultáplált gyerek
az hogy még a cumi is félreáll a szájában a legjobb:ilyen béndzsa kövér kis ovodás látszatát kelti
naa de azért be vagyok fordulva :oops:

zsó
Kép
pcd1985

miért romlanak el a gyerköceink idöröl idöre??
Ez tényleg az esös idő??vagy mi??

szerintem én azért viselem ilyen rosszul a nyügös napokat, mert amugy tényleg olyan jó gyerek, h. egy szavam nem lehet rá, és tul nagy a kontraszt

zsó
Kép
pcd1985

Kattkat!

Mivel nincs kire hagynom Mátét, igy jön ő is velünk. Most végig relaxálta, de múlt héten meg érdeklödöen hallgatta a zenét.

Zsófi
sajnos én ugy tapasztaltam hogy enyim gyerekekre igen nagy hatással van az időjárás.
Meg lássuk be nekik is lehet rossz napjuk. Ami persze mindig akkor van mikor neked is.

Csoki evés
Hát az nálunkis van 1000el. Ezért jobban szeretem a mászkálos napokat, mert akkor fel sem tűnik ha egésznap nem eszem semmit,nem hogy édességet.

Szerintetek kengurut 3hós kortól v mikor már tudják tartani a fejüket célszerű használni?

K

bchris

Nyűgös gyerekekkel gyertek Szegedre, most! Boti úgy alszik, mint a bunda! Kb. 2 hetes korában aludt ennyit egyfolytában (3-4-5 órát), az utóbbi hetekben inkább az volt a jellemző, hogy 1/2-2 óránként kért enni.
Bár lehet, hogy most csak a tegnapi oltás játszik be a dologba...

Kattkat! :) Örülök, hogy örülsz! De te jó ég! :shock: Az nem gyökérkefe a képen?! Azzal fésülték őket?? Ez már kínzás... Mondjuk mi is láttunk érdekeset a gyerekágyon... A csecsemős fejjel lefelé, a lábánál fogta a gyereket, úgy vitte fürdetni... Ez valami titkos nevelési módszer? Ja! :x Mondjuk kész őrültekháza, ami ott megy, nem irigylem a csecsemősöket, de akkor is, nagyon brutálisak olykor, szóban is és tettekben is...
Ja, Kattkat! Férfiak és a teregetés... no comment... :lol: (most már csak nevetni tudok rajta, de volt ez így se! pff!)

Kép
erusverus

Kriszta, nekem kenguruügyileg azt mondta a doki, aki a csípőszűrést végezte, hogy 2 hónapos kortól beletehetjük. Mást nem fűzött hozzá. Aztán rákérdeztem a védőnőnél is, ő azt javasolta, hogy 4-5-6 hós kortól. A 2 hónapos kort korainak találta, és hozzáfűzte, hogy a doki is biztos úgy értette, hogy csak mondjuk otthon 10 percre, mert az jót tesz a csípőjének.

Kép
erusverus

Sziasztok!
Újra itt vagyok egy kis szünet után. Vírusos lett a gépem és be se tudtam kapcsolni :x na most már újra van telepítve.. :)
Az első gép nélküli nap elvonási tüneteim voltak, de tényleg!!! :oops:
+ jön ez a vacak idő, B meg tök nyűgös lett + pocakfájós..

Tej mennyiség: egy pár napig megint kevesebb volt.. már kezdtem parázni... de szerencsére újra több van mint kellene. Azt figyeltem meg, hogy ha nem eszem egész nap folyamatosan.. mármint ha várok 3-4 órát az étkezések között több termelődik. Lehet van ideje a szervezetemnek termelni? Nem csak az emésztéssel van elfoglalva?

Csilla, elküldtem a kérdőívet.

Stephie, hol van az akció? a dm-ben vagy a rossmannban?
Vendég

Találjátok meg Bazsut a képen! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.09 17:08-kor.
Vendég

Kattkat:

http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... hinta.html

de akkor valamivel olcsóbb volt.

Ilyet akartam, mert ez hálózatról is megy (van kékben is), de akkor nem volt.
http://www.vatera.hu/fisher_price_balda ... 10073.html

Itt olcsóbb. Én nagyon szeretem. És ahogy látod 28körül el lehet adni majd.
http://www.vatera.hu/fisher_price_csoda ... 02161.html
Vendég

Kenguru: hát lőjetek le, de ezt már nem állhatom szó nélkül!!! Olyat ortopéd orvos nem mondhat, hogy JÓ A CSÍPŐNEK a kenguru. Mert kurva rossz! Baromi egészségtelen. Iszonyat káros. Csak lóg a lába csórinak, pedig az egészséges csípőfejlődéshez terpesztartás kell. Ezért a terpeszpelus is pl! Ennek a kendő, az MT tökéletesen megfelel. illetve ha hason fekszik a baba. A kenguruban kifeszül az egész teste. A testsúly a gerincre nehezedik. Egyáltalán nem egészséges. Persze sokan használják úgy mint azt az idióta, életveszélyes bébikompot is. Nekem ebbe nincs beleszólásom! De ha már egyszer kenguru, akkor az isten szerelmére, ne tegyétek bele kifele a gyereket!!! Hát mennyire abnormális tartás ez!!! Én is fogom a kezembe kifele, de akkor meg van döntve a dereka és a testsúlya az én mellkasomon van. A lábai meg felhúzva a kezemben!!!

http://www.mei-tai.hu/kifele-ne/

Tudom, utáltok, de ez van! :roll:
Vendég

Gyerkőc dél óta az erkélyen durmol. Én nem tudtam aludni, pedig nem ártott volna, fél öt óra fennvagyok, keresztbe állnak a szemeim. A dednek semmi köze hozzá, 9-ig aludt egy hajnali evést követően, csak ma voltam kontrollon az endokrinológusnál. Remélem a pajzsmirigyem tartja magát a legutóbbi állapotához és normálisan működik. Ha valami gond lenne, elhatároztam, nem szedek gyógyszert, marad az akupunktúra.

Kattkat: az a kefe inkább kínzószerszám benyomását kelti, nem hinném, hogy valaha is nekiesnék vele a kölök fejének :shock:

Minden tiszteletem a kétgyerekeseké, meg azoké, ahol apuka nem kellően aktív. És mondom mindezt egy áldott jó babával. A pocakja szerencsére a régi táp hatására megjavult, megkönnyebbültünk.

A hintán én is gondolkodom, de félek, mi lesz, ha nem fogja szeretni. A hiperszuper játszószőnyegét konkrétan utálja, két percet nem marad meg rajta. Kicsit húzós mulatság lenne, ha a hinta se kéne neki. Nekem ez az internetes eladogatósdi nem megy, majd inkább odaajándékozzuk valakinek a feleslegessé vált cuccokat (2. vagy 3. után??), úgyhogy még morfondírozok rajta.

Holnap megyünk ortopéd orvoshoz, remélem minden rendben lesz. Nekem volt kengyelem anno, úgyhogy szegénykémnek is van rá esélye.

Funky: üdv újra itt :) Én a kajával nem tapasztalok összefüggést, viszont azt vettem észre, hogyha "csak 3-3,5 liter iszok, akkor több a tej, mintha 4-5 öt.

Kép
juci-77

Csatlakozom Nórihoz! A kenguru nem jó! Kifele pláne!!!
http://www.mamami.hu/blog/46-kifele-ne- ... csiban-se/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Funky, tök jó ez a kép! (és az ágynemű is)

Kengurunk nekünk volt, kb egysze raktam bele és többször nem is. Én UTÁLTAM!! És a gyerek is. El is adtam...

Ez a babakocsiba kifelé ne fordítós cikk érdekes. Egy pontig még működik is. Csak mondjuk nekem a gyerek kb 1,5 éves korától többet akart látni a világból mint az én képemet állandóan, úgyhogy félig lógott ki a kocsiból oldalra. Amikor megfordítottam kifelé onnantól kezdve tök jól elnézelődött... És még beszélgetni is tudtunk (igaz kicsit talán hangosan beszéltem hozzá :) )

dalika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?