Sziasztok!
No, végre sikerült egy kicsit bekukkantani a fórumra! Illetve eddig is olvasgattalak titeket, csak nem volt energiám írni, miután elolvastam az összes lemaradásomat.
Örülök, hogy jól vagytok és a babák is szépen növögetnek, de azt én is észrevettem, hogy páran eltűntek a fórumról. Remélem, velük is minden rendben!
A másik, ami feltűnt, hogy többetekkel hasonló örömök érnek/értek vagy éppen ugyanaz a probléma merült fel nálunk is, amit ti itt leírtatok.
Örömök
: Boti is nagyon sokat nevet, tegnap a szuri előtt még a doktornénire is rávigyorgott. Aztán sírt egy nagyon picit, de szerencsére több gond nem volt utána.
Képzeljétek, már Boti is kezdi megtartani a fejét, mikor hason fekszik vagy büfiztetem. Kengurut szeretnénk venni, de a védőnő azt javasolta, hogy csak 4-5-6 hónapos kórtól tegyük bele, és eleinte csak rövidebb időre, ne rögtön fél napokkal kezdjünk. Már alig várom, hogy használhassuk, mert nagyon szeret úgy kézben lenni, hogy a háta nekifekszik a mellkasunknak, és a súlya is szépen gyarapszik, már 5770 g volt hétfőn.
Ja, és egyre többet gagyarászik a kis drága. Ilyeneket mond: eöö, aaa, ööö. Van két cimborája, két plüssfigura: Szívecske és Csámpi. Na, ha őket felmutatom neki, akkor két jól megkülönböztethető hangot/hangsort ad ki. És beszélget hozzájuk + a zenélő forgón lévő állatkákhoz is.
No, és kezd igencsak huncut lenni! Képzeljétek, már bepróbálkozik azzal, hogy evés közben megáll, sokáig néz engem és elkezd gagyarászni evés helyett, majd ha válaszolok neki, akkor irtó aranyosan vigyorogni kezd. Kínálom cicivel, de elfordítja a fejét, és várja, hogy "beszélgessünk"
Meg kell zabálni ilyenkor! Meg máskor is! Kattkathoz hasonlóan én is szerelembe estem!
Ja, persze eme műsor után leteszem a kiságyába, hiszen úgy tűnik, már nem éhes, de ez nem igaz! Utána nyöszörög, és ha felveszem, megkínálom, akkor bezony eszik rendesen. Kis cseles! Hihetetlen... Férjem mondja, hogy nem hiába, az emberi intelligencia szociális intelligencia. Szép okosan megfogalmazva.
Szóval mennyit számít, hogy már egy ilyen kisember ennyire tud alkalmazkodni vagy éppen megfigyelni és reagálni a másik viselkedésére.
Jó dolog még, hogy van tejem, bár kb. egy hete úgy vettem észre, hogy lecsökkent, Boti is többször megéhezett, de ez nem volt baj, mert így több termelődött. Illetve újra elkezdtem inni a Laktoherbet, és ismét több lett. Ja, és nem tudom számít-é valamit, de lehet, hogy a narancslé (vízzel hígítva) + vaníliás karika (ebből rengeteg megeszek) vagy a dijoni mustár (persze ez a három külön-külön fogyasztva; narancslé+karika mehet egyben is
) is dobott a tejmennyiségen. Csak tipp, de lehet, hogy érdemes kipróbálnotok, ha úgy érzitek, kevés a tejcsi.
Kajaügyben nálam az a probléma, és akkor kezdem a kevésbé kellemes dolgok sorolását..., hogy Botinak megjelent egy kis vér a kakijában (kb. 3x eddig), és a gyermekorvos tejmentes diétára fogott... Többek között ezért eszek annyi vaníliás karikát is, mert amúgy egy csomó édességet kizár ez a tejmentesség... Pedig, ahányszor etetem Botit, utána nekem is egyből ennem kell valamit, és az a valami ugyebár legtöbbször nasi.
Másik, hogy (amellett, hogy sokszor vigyorog evés közben) Boti igen gyakran heves sírásba kezd evés vagy büfiztetés közben. Hátraveti magát, elvörösödik nem kéri a cicit stb. Pár perc alatt ugyan megnyugszik, de ez a sírás nagyon ijesztő tud lenni. Erre azt mondta a dokinéni, hogy ezt meg a reflux okozza, amire (korábban már talán írtam) kapott gyógyszert, ez a motílium. Egyébként szerencsére tényleg kevesebbet bukik, mióta adom neki, csak az a baj, hogy valamennyi gyomortartalom csak visszaáramlik a nyelőcsövén, és az marhatja, attól sír olyan keservesen...
Koszmó: nálunk is megjelent, szerencsére csak halványan a kis szemöldökénél és a homloka felett pár pici folt formájában. Egy ideig kentem étolajjal, de, hogy megelőzzük az elterjedését, vettem én is Babe sampont; tegnap próbáltuk ki, már jobb a helyzet! A védőnő egyébként azt mondta a hajkefére, hogy hajlamosít a koszmóra. Mármint a gyenge sörtéjű. Azt tanácsolta, hogy vegyünk gyógyászati segédeszköz boltban olyasmit, aminek a körömkeféhez hasonló erősségű a sörtéje... Valamelyikőtök használ ilyet?
Más most nem jut eszembe. Ja, de igen: ha áll még a szegedi tali megszervezése, én szívesen segítek összehozni!!! Edit? Jelezzétek, Lányok, ha jönnétek! Reméljük a szebb tavaszi időt!