Új privát üzeneted érkezett!

sissi: Kíváncsi vagyok Atira! Raksz fel képet, de akkor együtt a két manódról!

linácska: jobban van a lábad?

Bori: gratulálok Bettinek a mászáshoz! Nagyon kis ügyeske már minden baba!

Mi már egy hónapja állunk, meg előtte fel is ült, de az én idióta családom szerinte le van maradva Dominika és törpe és szerintük mozgássérült! dE ÉN szerintem nem baj ha nem jár még ennyi idősen! A dóri lányom 7 és fél hósan indult el egyedül, szerintem az nagyon korai volt, most fáj is a háta, de nem bírtuk rávenni hogy ne csinálja!

szóval a családomat igyekszem elüldözni, mert erre nem vagyok kíváncsi és nem is bírja őket Domi, mert addig piszkálják, amíg el kezd üvölteni! és amíg itt vannak nem hagyja abba!

Egyedül az egyik húgomékat szereti nagyon! Ja és képzeljétek ő most 16 hetes várandós! Végre összejött nekik is! Annyira örülök!

Dominikáról! Nagyon sokat mászkál négykézláb, aztán leül és jtászik, hirtelen gondol egyet felkapaszkodik és most rájött, hogy az ágynál oldalazva, kapaszkodva tud lépegetni! Nagyon jól el van, csak lásson! Nwem tudok elmozdulni itthonról, mert apával nem marad el! :cry:
ki szoktunk menni a játszótérre(ha az idő engedi) nagyon szeret hintázni!!!!!
Dominika dilije a cicicsípkedés, tépés, harapás! Néha hiábas vágom le a körmét akkor is belekapcol! Már tök fájnak!

Irdab: Zora is nagyon éde, jó kis frizkót csinált neki apukája!
Súlyod miatt ne aggódj! És is ezt csináltam, csak én pont a te ellentéted vagyok max 50 kg! És állandóan lelkiztem rajta! Érezd jól magad a bőrődben! OKÉ????????????? majd lemegy a poci! De ha meg nem megy le lassacsakán, nézesd meg, nincs e valami szervi oka! Amúgy meg ne izgulj!+ Apának így is tetszel, nem??????????? meg a lányodnak is így vagy az anyucija! Más meg ne érdekeljen!
Boszi: üdv a topicab! Neked is szép babád van! Írj sokat!

én így próbálok hozzáálni, hogy apa az ilyen kis gebe testre bukik! És ha neki tetszik, más nem érdekel! A gyerekek is így szoktak meg engem! Úgyhogy minden le van...

kovisziszka

Tundi: Szerintunk is sokat nott az elmult nehany hetben. Lehet, hogy tenyleg nem volt mar eleg tejem, mert amiota kap tapszert is potlasnak, meg napi legalabb ketszer eszik valami mast is, azota nagyon beindult a novekedese. :)
David csak 19en kezd az uj helyen, de mar varja nagyon! :lol:

Nagy dilemmaban vagyok most, mert ma szolt a fonokom, hogy az a lany akit elvileg felvettek helyettem terhes, es szeptember-oktober korul abba is hagyja a munkat, szoval ha akarok visszamehetek az eredeti csapatomhoz es ugyanazt a ceget tamogathatom amit eddig. Viszont en eddig ugy gondoltam, hogy majd csak amikor mar masfel eves lesz Zarus akkor megyek vissza (mindenkeppen reszmunkaidoben), csakhogy akkor mar egyaltalan nem biztos, hogy ugyanahhoz a csapathoz kerulnek amit pedig nagyon nem szeretnek... :(

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

tündi: húsvét előtt szombaton a zöldség picra mentün kvásárolni, volt nyuszi, báránysimogatás, kézművesfoglalkozás, kaptak csokinyuszit és toját, arcfestés volt, meg bohóc hajtogatpott nekik lufit! Jól érezték magukat nagyon, jó kis program volt! És akkor az idő is jó volt!
Szurkolok, hogy a dokinál minden rendben legyen!

orew: hát elég gáz ez a bébiétel dolog, néha motoszkál a buksimba, hogy mi van ha más fajtában is találnak valamit! Remélem nem! de izgulok kicsit!

kovisziszka

Sziszka: En abban bizom, hogy a nagy markak jobban vigyaznak az ilyesmire, mert nem engedhetik meg maguknak a sajat hiteluk, uzletuk rontasat.

Orew

orew

Csak gyorsban jelentkezem ma, úgyhogy nem lesz velem tele az oldal mint tegnap :oops: :roll:
Zorának tiszta véres az innye, bújik ki a jobb felső. Nem tudom ki jött e, mert nem akarja megmutatni, meg nem is engedi, hogy odanyúljak, de tegnap csikorgatta már :shock:
Este csak nurofennel aludt el, de 3 kor hajnalban megint mellettem landolt, mert 1/2 12 töl félóránként kelt.

Aztán folyamatosan kapaszkodik rám, nagyon anyás tegnap óta, csak a kezemben van el, meg ha lát, ha nem lát sír egyből. De a szívem szakad meg szegényért. Tudom minden gyerek átmegy ezen, de nagyon megszenvedi.

Kb mennyi idő amíg áttöri az innyét szerintetek?

Köszi a kajás tippeket, és várom továbbra is.
Ma ki mit ad a babájának? Nálunk Brokkoli csirke krumpli lesz.
Már 2 napja, mostanában 2 -3 napra is megfőzök neki, és aventes dobozokban a hűtöben tárolom őket.

Dbeus, köszi a linket, nagyon szép a hely, megmutatom apának ma este.

Orew nagyon Édes Zarus, és tényleg nagyon sokat nőt. Ahol alszik nagyon szép. Persze a többin is... :lol:
Erdőbe (kilátóba) miben vittétek? bbkocsiban? Esküvő milyen volt?

Szilvi végre hogy jöttél, és életjelet adsz magadról. Gyerekeid nagyon szépek, és tök jó, h így eljátszanak.
Mikor mentek ki? Tied apa már kinnt van? Családod érdekes, miért kéne már mennie :shock: ?!
Vagy Te meg a testvéreid ekkor már mentetek?

Tündi jobbulást nektek, és nagyon szorítok mamának.

Orew munka, hát nem tudom mi tévő lennék a helyedben.
Állíts fel érveket és ellenérveket szerintem, ami mellette és ellene szólnak.

És Rilla mit írt még? Azért írd meg neki, h nagyon hiányoljuk!

Angelita dzsungeles játék, kb 1 perc alatt leszedi, de egy 5-10 percre letudom kötni a figyelmét vele.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja hajszárítás, hát Zora élvezi, de először úgy csináltam h a sajátoma szárítottam, Ő meg nézhette, és néha ráirányítottam a hajszárítot. Először félt töle. De megfésülgettem a tükörben és azt imádja igazi csaj :lol:
Lányos anyukák, hogyan kezdjem növeszteni a haját? Ha még nem tudom összefogni neki, de a szemébe lóG Vagy hogyan csináljam?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab: Babakocsival fel tudtunk menni, mert van lift a tv toronyban. :) Eskuvore meg csak most szombaton megyunk majd.

Orew

orew

Sziasztok!

Orew, tényleg nagyot nőtt Zarus, és olyan gyönyörű! Nagyon klasszak a képek!!! :)

Angelita, nálunk is vannak hangyák - mi a Bio Killer spray-t használjuk. Este befújunk vele, amikor már Betti alszik, reggel pedig felmosom a hangyatetemeket... Elég jól bevált.

Kovisziszka, az Domi, aki az első képeken álldogál??? :shock: :shock: :shock: Meg sem ismertem, olyan nagy lett már!!!

Tündi, jobbulást Nektek is, és megy a drukk a mamának is!

Irdab, mielőbbi fogkitörést Zorának! :) Szegénykém, elhiszem, hogy anyás lett...

Kép

Kép
hmbori

Köszönöm a hangyás tippeket!

Ovko: nézegettem, mikor akcióban volt, de mivel hozzáadott cukrot is tartalmaz, nem vettem -szerencsére. Nekünk az Univer vált be, legutóbb abból vettem sütőtök-almát is.

Tündi,
jobbulást a gyerekeknek és holnapra megy a drukk!

Kép
angelita

Angelita,
minket is megszálltak a hangyák. Én kihelyeztem csapdákat, van elég sok döglött a csapdák körül. A konyhapultról nem tudom kiírtani őket. Néha lefújom, és utána felmosok. Viszont ami még jó, az az, hogy a járataikat beszórni sütőporral. Beviszik, és az ott bedagad, és nem tudnak kijönni. Más a sóra esküszik, a hatás ugyanaz.

Kovisziszka,
köszi kérdésed, fáj még a lábam, nem nagyon lehet hozzáérni. Olyan két tenyérnyi kék folt van rajtam.

Képzeljétek, ma voltunk Levivel a Heim Pálba. Ilyet még nem csináltam. 1000 százalékig biztos voltam benne, hogy ma 11-re kell mennünk, és a férjem is emlékezett rá, hogy ezt beszéltük meg. Erre ott derült ki, hogy péntek 10-re van időpontunk. Azért megnézte Levit a doktornéni szerencsére, de vártunk 3 órát. Kapott új savkötőt Levi, hátha azt nem hányja ki. Viszont egy hónap alatt hízott közel egy kilót. Nem semmi. És állandóan éhes. Doktornéni meg nevetett, és mondta, hogy hát akkor adjak neki enni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tundi: Drukkolok mamanak!!!

Orew

orew

Sziasztok Lányok!

Rólunk:Nálunk most újdonság a kis Tündérkém részéről, hogy egyre jobban akarunk mászni!Szinte néha már annyira akar, hogy felmérgesedik, elkezd dühöngeni, hogy most miért nem előre megyek (szegénykének hátrafelé sikeredik :lol: ), aztán meg egy nagy sírás!De hihetetlenül sokat pörög!Eddig azért aggódtam, hogy nem kúszik-mászik!Most meg azon aggódom, hogy hova is csapja be a buksiját, mit ránt magára.....!Azt hiszem lesz mit elpakolnom az útból!És ideje lesz egy rácsot venni a lépcsőhöz!

Kenyér:Hát azt hiszem én is azokhoz tartozom, akik inkább még ódzkodnak tőle!?Mondjuk nálunk Apának van allergiája!Bár nem étel allergia, de jobb félni, mint megijedni!
Joghurtos dolgon viszont már én is gondolkodtam, de Apa megintett, hogyha kenyér nem, akkor joghurt (babának való) meg, igen?!?Hogy is van ez?!? :roll:

Hmbori:,Flake76Gratulálok a kis Emmának és Zsombinak a mászáshoz! :lol:

Tündi24:Nagyon hasznos volt a cipőkről amit írtál!

Dbea:Nálunk is volt már egy baleset!Nem vagyok rá büszke!Talán én jobban megijedtem, mint Ő!Persze Dorcsi is sírt!A történet a következő volt: Én is otthagytam az ágyon, hogy mosok kezet, közben meg odaszóltam Apának, hogy jöjjön már addig ide és vigyázzon rá, de Ő állítólag nem hallotta!És hát nem figyelt oda rá senki, így azalatt a pár másodperc alatt legurult Szegénykém!Rohantunk mindketten!Hihetetlenül nagy lelkiismeretfulldalásom volt utána!De semmi baja nem lett! :oops:
Erős kis srácok! :D
Örülök, hogy a kis Marci jobban van!

Sajnos a kajcsi terén én sem tudok segíteni, mert Dorcsi nekem szinte mindent megeszik és a mennyiség is minimum 150ml!

Boszi72:Üdv köztünk!Kissé megkésve írok, de örülök, hogy van egy új csatlakozónk! :lol:
Nagyon édes a kicsi Niki! :D

Lányok:Nektek mennyit vannak lenn a gyerkőcök a földön!?!Nekem Dorcsi kb. 3 órát van lenn egy nap!?!Ez normális szerintetek?!?A védőnő szerint megfelelő!Bár Ő mondjuk nem egy elvagyok egyedül baba!

Linácska:Most olvasom, hogy írod a táblázatot a kilókról és a centikről!Mikori adatot küldhetek neked Dorcsiról?!?A legutóbbit!?!Legutóbb még februárban voltunk!
Remélem lábad jól van?!?A sírással kapcsolatban, én is hasonlóan gondolom, mint te!

Goldpast:Sajnálom, ami a Picivel történt, de örülök, hogy jobban van!

Oui:Írtad, hogy Mirusnak fájt a pocija a karfioltól!Az első vizet, amiben főzted leöntötted!?!?Én úgy tudom, hogy minden, ami puffasztó, annak az első vizét le kell önteni!Így kevésbé puffasztó!Próbáld ki!

Beusmimi:Nagyon aranyosak a képek! :D Nagyon aranyos a kis kosárba turkálós kép! :D

Irdab:Nagyon édi a kis Zora! :lol:

Orew:Nagyon édi a kis Zara is! :lol:Dorcsi is nagyon szereti ha a kormánynál lehet! :lol:

Kovisziszka:Nagyon édik a gyerkőcök! :D

Kép
bener

Bener,
igazából úgy gondoltam, hogy feltöltöm születésüktől, hogy látszódjon a változás. Eddig Líviáé és Levié van meg teljesen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska: Elkuldtem neked emailben Zarus adatait a tablazathoz. :)

Orew

orew

Kép
Sziasztok :)!

Kép
Fogacskák

Emma baba ma 8 hónapos!

Orsi, boldog hófordulót Zarának is!!

Kép
angelita

angelita: nagyon aranyos Emmus! Olyan helyes azokkal a pici fogacskákkal! Milyen nagy már, vagány, ahogy ül! :wink:

kovisziszka

Angelita: Zarus koszoni szepen a koszontest! :) Mi is szep napot kivanunk a mar 8 honapos Emmanak! :)

Orew

orew

sziasztok!
Régen voltam, elég nagy a pörgés, visszaolvasni sem nagyon van időm.
Zsigi jóval kevesebbet alszik, mint korábban, most már csak kétszer napközben (egyszer délelőtt, egyszer délután).
Viszont jobban eszik, mint valaha, ennek nagyon örülök.
ja, és mi is átfordulunk végre hátról hasra is... Úgyhogy azért csak ügyeskedik a szentem, már azt hittem, nem fog nagyon fordulgatni.

Amit kérdezni szeretnék: Aki vizet, teát ad a babának, mindig csak bébivizet ad?? Ha sima csapvizet forralok és hűtök az is jó????

megpróbálok visszaolvasni, aztán jövök még ---remélem... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran:Én volt, hogy bébivizet, volt hogy csapvizet adtam Dorcsinak!Javarészt mondjuk babavizet (az a biztos szerintem)!Amikor elfogyott, és nem volt itthon akkor adtam csak csapvizet!Mondjuk nálunk a tápi miatt is volt/van babavíz!Pláne amilyen a csapvíz nálunk!:)

Kép
bener

naggyon jók a képek!!!!!!!!!!!!!!Milyen nagyok már!!! Emlékeztek az újszülött tablóra???????????? Dbea :lol: :lol: nem akarsz csinálni egy 8 hósat??? Sajna én nem értek hozzá!

Bener :lol: Nálunk mondjuk viszonylag jó a csapvíz.... :lol:

[b]Ja, és mennyit isznak napközben a babák (teát, vizet)ennyi idősen? Elsősorban a szoptatósoktól kérdezem!!!
[/b]

Adri :lol: Ez a beszárított punk séró nem semmi!!!!!!!
Visegrád-etetés: Szopi a kocsiban, tea közben. Egyébként, ha megyünk valahová, amit nem tudok kiszámolni időben, reszelek egy aventesbe almát, viszek előkét meg egy kanalat, és valamikor odaadom, ennyi! Tisztába tenni is a kocsiban szoktam, már volt, hogy menet közben is :roll: :roll: Aláteszek egy védőműanyagot v. pelust, aztán hajrá!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran: A felforralt es lehutott viz ugyanolyan jo mint a babaviz, csak sokkal olcsobb. Pont a forralassal tunnek el belole a korokozok. Regen sem volt babaviz...

Orew

orew

Sziasztok!

Madaran:én csak forralt vizet adok Atinak. A tápszert is abból kapja.

Vannak képek a fiúkról csak nem tudom lekicsinyiteni a képeket.Tudtok vmilyen programot ajánlani.

Angelita: Boldog 8. hófordulót Emmának!!!
Vendég

Sziasztok!

Angelita, Te vagy a legszorgalmasabb képfeltöltő! Olyan jó látni, ahogy Emmus is napról napra növekszik és mindig olyan jókedvű!!! Na és azok a kis fogacskák - tündéri!!!
Gratula Emmusnak és Zarusnak is a 8 hónapos szülinaphoz!!!!

Linacska, egy hónap alatt majdnem 1 kiló Levin!? :shock: :shock: :shock: Hűűű, de ez azért jobban hangzik, mint amikor nem akart rendesen gyarapodni! Lassan törzsvendégek lesztek a Heim Pálban... :( (Csak azért gondolok arra a kórházra jó szívvel, mert 1) még nem kellett Bettivel ott lennünk 2) vele szemben van az István kórház, ahol Betti született 3) a másik oldalán pedig a SOTE épülete magasodik, ahol a férjemmel megismerkedtünk! :) )

Bener, nálunk Betti szinte egész nap a földön van. A kis bázisa persze habtapival van leterítve, de egyre kevesebbet tartózkodik ott, mert fedezi fel az egész szobát. ÉS hogyhogy Dorcsi kb. 3 órát van lenn - a többiben hol van? Ölben, mászókában, kompban, hordozókendőben?

Madaran, Betti is szopis baba, és elég gyér az a mennyiség, amit tejen (=szopin) kívül iszik. Egyrészt minden rendes kajálás után megkínálom cicivel, amit mindig el is fogad, másrészt vízzel csak akkor kínálom, amikor nagyot sétálunk és úgy gondolom, szomjas lehet. Hát általában akkor sem igazán szomjas, mert szerintem pár kortynál több nem jut le a torkán, inkább a nyakába folyik... Én eddig csak babavizet, illetve Hipp-es 100%-os "baba"-almalevet adtam neki.

Kép

Kép
hmbori

Ivás: Mirának forralt vizet adok, miután megeszi a főzit. Az elején szerintem semmi nem ment le a torkán, de minden nap következetesen megkínáltam, és most már iszik pár kortyot ügyesen. Kis füles kávéspohárból adom neki, imádja fogdosni, lényegében egyedül akar mindíg inni most már, de azért kell a segítség neki, hogy ne öntse az egészet magára. Ha befejezte, kiöntöm a maradék vizet, és odaadom neki pár percre a poharat, játszik vele:).

Kép
Kép
Kép
oui

Ha valakit esetleg érdekel: a budaörsi Tesco-ban 6 féle (húsos) Univer babakaja le van értékelve 199 ft-ra. Jó sokat vettem belőle, Mirusnak is ízlik, egy egészet megevett belőle ebédre.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok,
még össze vagyok rogyva, mint a pettyes labda, de azért már jobb.
Nagyon megható volt olvasni, milyen szeretettel írtatok, bár újra elbőgtem magam, de legalább végre rendesen kisírtam az utcsó cseppeket is.
Tücsök persze eleinte kifordult magából, azóta is gyengéden pakolgatom helyre, de tanácsolhatom mindenkinek, aki ilyesmin megy keresztül, hogy nekünk három dolog segített:
- kicsit fiatalabbnak tekintettem őt, mint amilyen, és többet hordoztam, simiztem, engedtem, hogy csak 2 kanállal egyen az uzsiból, mellé telepedtem az első nyüssznél, kivettem a járókából, ha nem akart benne maradni, azaz minden módon igyekeztem kellemessé tenni a napjait nagy újdonságok nélkül
- Gyengéden bár, de ragaszkodtam a napirendhez, fürcsihez stb.
- Amint kettőt ásított, elcsendesítettem mindent, sétáltam, dúdoltam neki, és 5 perc múlva letettem aludni. Egyetlenegyszer sem kellett visszamenni hozzá, aludt, mert még kimerült volt.

Mára már elég jól mentek a dolgok, bár a fog nekünk is nehezítés. Irdab írta talán a jobb felsőt, nahát nálunk a bal felső tört át, picit vérzett is, szóval szegénykémnek nem volt jó két hete...
Tényleg, Irdab, nálatok azóta mi a helyzet, a másik is jön? Nálunk az is duzzadt, esélyes a dolog.

Kenyér: mi is adunk neki puha kis falatokat, és sokkal jobban élvezi, mint gondoltam.

Ma sóskát főztem krumplival és csirkét, hát hogy a friss sóska micsoda macerával jár!!!:shock: Ráadásul én mindvégig olyan savanyúnak éreztem, amitől még a kecske is elmekegné magát.
Ja, és bepróbálkoztam a gesztenyével is. Nekem nagyon ízlett, de Tücsök csak meredezett rám és ügyesen tologatta ki a száján a kis huncut.

Madaran - Én is forralt-, lehűtött vizet adok Ákosnak, odabent is ezt adtak; nagyon szereti, a kórház óta kifejezetten sokat iszik.
Igazából én teát nem adok neki :roll: , eddig valahogy azon voltam, hogy a vizet szeresse meg, most meg nem is tudom, mit kellene, talán csipkebogyó? Hasa nem fáj, szóval gyógyteát nem adnék.
Amúgy azóta is gyakran eszembe jut a hozzászólásod ("szirem-szarom csőrös poharak":lol:), és lelkesen próbálkozunk minden nap pár korttyal pohárból. Mivel most nagyon figyelek rá, hogy a lábadozásnál elegendő folyadékhoz jusson, nem akarom pont most teljes egészében elvenni tőle a csőrös... :-) poharát, de rajta vagyunk az ügyön.

bener - Én még nem számoltam, mennyit van lent a földön Ákoska, talán egy picit többet. A többi ölben, babakocsiban, kiságyban és járókában. Miért kérded, te kevesled? Ákoska sincs el nagyon mostanság egyedül, de ha szemmel tarthat, akkor egy fokkal jobb a helyzet. Én beindítom a játékát, együtt játsszunk, mesélünk, építőzünk, labdát gurítunk, pelus, tükör stb., aztán szépen megsimizem a buksiját, és kilépek a kordonon - nálunk még az van a szobában, jövő héten tudjuk átrendezni teljesen, hogy az egészet bebarangolhassa. Na mostanában ezért ilyenkor feláll a kordonnál, és nem játszik semmivel, csak néz engem, amint vasalok vagy ruhát pakolok... Néha elég fárasztó.

Koviszsizka, Angelita: A képek gyönyörűek!!!! Emma egy mosolygós angyal, mindenhol annyira derűsnek látszik. a Valóságban is ilyen? Koviszsiszka, ezek klassz fotók, a gyerekek biztos remekül érezték magukat!!!! Tegyél gyakrabban!!!
Mindjárt megnézem az előző oldaliakat is.

Tücsök felébredt, még jövök, reagálok!
Puszi mindenkinek, küldök én is egy kis tavaszi integetést és napsütést!

Kép Kép Anya, látod ezt a tavaszt?
goldplast

Köszi, oui, az infót!!!! (Nemrég volt Érden bababörze - Mimitől tudtam meg -, ott kint volt az Univer is és 140-180,- Ft között adták a kajáikat, mi is jól feltankoltunk belőlük. De Bettinek még mindig nem megy le egy egész üveggel, így lehet, hogy még 1 évesen is ezt a készletet fogja fogyasztani... :oops: :( :lol: )

Megmutatom, mennyire fogta már meg a nap:

Kép

Kép

Kép
hmbori

Sissi: En Paint-ben szoktam kicsinyiteni, ha kell. :)

Orew

orew

Kovisziszka, bocs, összemásztak az sz-szek! :lol:
goldplast

Goldplast, Bori: Edesek a gyerkoccok! :)

Linacska: Ez az egy kilo tenyleg nem semmi! :) Mondjuk mostanaban Zarus is ehesebb mint eddig. Lehet, hogy megint valami fejlodesi ugras van, vagy csak a tavasz hozta meg az etvagyukat is!? :P

Kivancsi vagyok, hogy jovoheten vajon mennyi lesz majd Zarus sulya?

Hetfotol uj elet kezdodik nalunk. Meg kell szoknunk, hogy David napkozben nem lesz itthon es, hogy ezert kettesben leszunk Zarussal. Ja es remelhetoleg sikerul magamat osszekapnom es jol megszervezni a hazimunkak ellatasat, plusz a fozest is itthon.
Mindekozben pedig gondolkoznom kell azon, hogy vajon mit csinaljak ezzel a munkahelyi lehetoseggel, amirol tegnap mar irtam... :?

Orew

orew

Orew, hogy tudnád megoldani, ki vigyázna Zarusra, ha visszamész szeptembertől? Bölcsibe csak másfél éves koról veszik fel, ugye?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui: A neveloapam itthon van, mert leszalekoltak, igy o mar Zarus szuletese elott felajanlotta, hogy vigyaz ra, ha elobb akarnek visszamenni dolgozni. Szerintem napi 4 oraban nem lenne neki sem megterhelo a dolog, meg remelem Zarus is ellenne nelkulem annyit.

Orew

orew

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak vacakol a netünk...

Marci megint beteg, én már ott tartok lassan, hogy kétségbeesésemben az ablakon fogok kiugrani. Annyira tehetetlennek érzem magam, egyszerűen már nem tudom kihez forduljak, mit csináljak. Megint folyik az orra, szörcsög, hőemelkedés, stb...
Nem akarom, hogy megint antibiotikumot kapjon, úgyhogy lesz harcom holnap a gyerekorvossal. Én nem látom, hogy eddig használtak volna, ahogy abbahagyjuk 2-3 napon belül megint beteg lesz a gyerek. Inkább úgy látom, hogy elnyomja a tüneteket, aztán ahogy elmúlik a gyógyszer hatása, visszajön megint a betegség.
Bikmakk neked mi a véleményed??

Még jövök ha tudok...

Bea

Kép

Kép
dbea

Köszönjük szépen a köszöntést és a dícséreteket :)!
GP Ági -igen, Emma szerencsére vidám, mosolygós, kiegyensúlyozott baba. Pl. amikor felébred az alvásból még kb. 15-20 percem van, hogy elkészüljek (mosdás, felöltözés), csak utána kezd el türelmetlenkedni, addig jól elnézelődik, elbeszélget a szobájában.

Bori,
Bettid nagyon édes ezzel a hajpánttal :)! Tényleg szép barna az arcocskája!

Anna, a Baba magazinban úgy írják, hogy 6-12 hónapos kor között napi 1 deci folyadékra van szüksége a babáknak. Persze ettől lehetnek eltérések, hisz minden baba más, de ez irányadónak jó. Én babavizet (Humana) adok neki vagy gyümilevet -ez frissen facsart narancslé nálunk. Kapott Szentkirályi őszit (3 napra volt elég a 2,5 decis üveg), de azt csak azért, mert beváltottam rá az 1 Ft-os DM Bababónusz kupont, egyébként nem fogom venni, mert cukros lötyi-íze van.

Bea, nem irigyellek :(! Jobbulást Marcinak! Infralámpátok van? Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni -persze előtte azért kérdezz rá a gyerekorvosnál.

Orsi,
a munkaügyben csak Te tudsz dönteni, szerintem jó ötlet a pro-kontra lista írása (azt hiszem, Adri javasolta). Mindenesetre ha szívesen vagy otthon Zarussal és az anyagiak miatt sem fontos, hogy ilyen hamar visszamenj dolgozni, akkor szerintem maradjatok még otthon együtt :)!

Lányok, van valaki, akit rendesen, előírás szerint havonta látogat a védőnő? Mi ma láttuk a miénket, de csak azért, mert összefutottunk vele a boltban :)...
(Egyébként 'szuper' volt: két nap bentdekkolás után végre kimozdultunk, felöltöztettem Emmát, felöltöztem, erre indulnánk és látom, hogy esik! Bíztam benne, hogy eláll, így útnak indultunk, de aztán csak még jobban rázendített... A legtutibb, hogy pont előtte mostam hajat...)

Kép
angelita

Orew,
munka nagy dilemma, de ha részmunkaidőben vissza tudnál menni, akkor szerintem érdemes megfontolni. Manapság nem nagyon hívogatják vissza az embert dolgozni. Bölcsibe már 6 hónapos kortól lehet vinni a gyereket, lehet, hogy egy fél nap akkor már Zarának is jót fog tenni.

Na majd folytatom, de mennem kell fürdeni, Lili meg jön ide "dolgozni".

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska:Holnap elküldöm priviben Dorcsi adatait! :D Ez egy nagyon jó dolog! :D

Angelita:Nagyon édi a kis Emma!Boldog Hófordulót kicsi Emmának!:D

Orew:A kicsi Zarának is Boldog Hófordulót! :D

Sissi1837:Mi az Adobe Photoshopot használjuk!Nagyon hasznos kis program máshoz is! :D Próbáld ki ha gondolod!

Hmbori,Goldpast:Hát igen!Nekem Dorcsi vagy a hordozóban vagy a földön vagy a nagy ágyon van!Ha konyhán és a fürdőben vagyunk akkor a hordozóban, és hát elég gyakran vagyunk ott!Kiságyban nincs meg, mivel nagyon anyás!Ha le van téve pár perc és elkezd sírni ha nem lát!Utána meg ha lát, akkor is sír!Próbáltam már leülni mellé és hozzászoktatni a játszáshoz, de nem jött be!Aztán itt is feltettem a kérdést, hogy nincs e valakinek ötlete lenn a konyhán, hogy hova is tehetném Őt!?!?A föld nekünk nagyon hideg, de most azon próbálkozom, hogy egy kicsit jobban beöltöztetem és teszek le a földre 1-2 szivacsot vagy plédet, de rájöttem, hogy nem a lenn léttel van a gondja, hanem azzal, hogy én nem vagyok ott!Ha fenn vagyunk (nappali), akkor el van!Úgy, hogy én ott ülök mellette és olvasok valamit vagy nézem a TV-t!

Goldpast:Nagyon édi a kis Ákoska! :D

Hmbori:Nagyon tündéri a kicsi Betti a kis hajpánttal! :D Tényleg megfogta a napocska! :D

Angelita:Hozzánk csak eleinte jött a védőnő hozzánk!Most már nekünk kell hozzá eljárni havonta egyszer!Azt mondta nem baj ha esetleg nem tudunk elmenni 1-2-szer, de vannak kötelező vizsgálatok, amire viszont menjünk el!Bizonyos időközönként!

Kép
bener

Sziasztok!

Köszönjük szépen a tegnapi drukkokat,a "kézi" vizsgálat negetív lett,úgy nem érzett elváltozást a doki,csak az aranyeret.De majd menni kell még tükrözésre és hasi uh-ra,ezeket a biztonság kedvéért mindig elvégzik.Úgyhogy megnyugodtunk egy kicsit!!

Dbea,nagyon sajnálom,hogy megint beteg lett Marci :( Egy homeós kúrát nem lehetne neki csinálni?

Orew,engem is hívtak vissza részmunkaidőben szeptembertől,júniusig kell eldöntenem mi legyen..még át kell gondolnom nagyon :roll: Csak félek,hogyha most nemet mondok köv évben már nem vesznek vissza...

Angelita,nálunk nekünk kellene havonta menni a védőnőhöz+doktor nénihez,de doki néni szemben rendel velünk így rendelés előtt szoktam átvinni Zsombit,a védőnő meg így kijön :wink:

Bori,nagyon édes Betti!!! :) :)

Goldplast,jó rólad is látni képet!!! :) Szép nagy kertetek van..lehet majd enni a sok friss gyümit :wink: bárcsak ott tartanánk már :D

Ivás..Zsombi nagyon keveset iszik..de ugye a gyümiknek is van levük,és lehet azért sem szomjas.Én hipp-es teával próbálkozom,mert vízből 1 kortyot sem kér.

Kép
Kép
tundi24

Tündi, ezek jó hírek, gondolom megkönnyebbültél!

Orew, a te döntésed kell, hogy legyen, hogy visszamész-e dolgozni, de az igaz, hogy az nagyon nagy dolog, hogy ennyire visszavárnak! Ha ilyen jól megoldható a gyerekfelügyelet, és van is kedved visszamenni, szerintem hajrá:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Orew, sokat gondolkozom én is ezen a témán... (Bár engem még nem hívtak vissza, de a "mi lenne, ha..." dolog miatt.) És arra a véleményre jutottam, hogy azt a megoldást kell választani, amire később (évekkel később, meg majd öregebb korunkra) visszagondolva is azt mondhatjuk, hogy jó döntés volt. Nem tudom, Nálatok mi lehet ez, de azt hiszem, nekem az a jó döntés, ha hagyom a fenébe a munkát. Személy szerint nekem sokkal fontosabb, hogy a kislányom mellett lehessek, amilyen sokáig csak lehet. Mivel úgy néz ki, anyagilag is kibírjuk ezt a helyzetet, ezért ez az érv sem szól a visszamenés mellett. Az szintén nem szól mellette, hogy napi 2x1,5 órás utat kellene megtennem, valamint a stressz, ami sajnos ér ott benn.
És akkor mi van, ha majd vissza akarok térni és esetleg már nem vennének vissza? Semmi. Elkezdek állást keresni és előbb-utóbb csak akad valami.
Remélem, valamelyest hozzásegítettelek a döntésedhez! :roll:

Tündi, de jó, hogy jók az első vizsgálat eredményei! Drukkolok, hogy a tööbi is ilyen legyen!!!

Angelita, hozzánk rendesen jön a védőnő - egy nagyon fiatal, még lelkes csaj, de tökfeleslegesen jön, új infókat sosem tudok meg tőle, csak amiket a netről már rég kinéztem... :roll: Viszont pl. gyerekorvoshoz tényleg csak oltásokkor kell menni, és ha beteg a baba? Ő nem is vizsgálja meg sosem csak úgy?

Bener, és azt már próbáltad, hogy egy kicsit hagyod pityeregni utánad Dorcsit? Nem hagyja abba egy idő után? :roll: Én néha kipróbálom Bettin ezt a módszert, és van, hogy bejön.

Dbea, ismét mielőbbi jobbulást Marcusnak! Sajnállak Titeket, hogy nem sikerül Marcusnak teljesen kigyógyulni a nyavajából! :(

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Újrakötöttem az internetes szerződésünket, úgyhogy megint megy rendesen. Mobilinternetünk van, és tönkrement a modem másfél év után, a garancia természetesen egy év volt, csak az hogy rápillantsanak lett volna 4000 Ft. Aztán beszéltem a szervízzel, aki mondta, hogy szoftverfrissítésen kívül mást nagyon nem tudnak csinálni, úgyhogy jobban járok, ha veszek egy újat. Ekkor már úgy voltam vele, hogy ha már úgyis új modem, akkor váltunk egy új, olcsóbb csomagra is, amihez ingyen adják a modemet :lol: :lol:
Úgyhogy tegnap este megveregettem a saját vállam, hogy milyen ügyes vagyok :lol: (mert Apa nem volt itthon tegnap este, kétnapos tréningen volt)

Hát az éjszakánk nem volt a legjobb, Marci nagyon szörcsögött, meg horkolt felváltva :cry: De azért aludtunk is, egyszer kellett leszívni az orrát, evés előtt. Nemtom mi lehet ez, mert szerencsére csak az orra van teli, hőemelkedése minimális volt (37), de ez lehet simán csak a sok mozgástól is. Meg tüsszög. Már arra is gondoltam, hogy esetleg allergia??
Tündi: én is gondoltam már egy homeós kúrára, csak sajnos a mi doktornénink ilyennel nem foglalkozik... Szerintem valami immunerősítős dolog jól jönne neki. Majd este a rendelésen azért rákérdezek.

Kép

Kép
dbea

Ági: de jó nektek ott kint a kertben :lol: És tényleg jó végre rólad is képet látni :lol:

Orew: szerintem is nagy dolog, ha visszahívnak, kérdés, hogy anyagilag mennyire van rá szükségetek. Én sem mennék vissza, egyelőre úgy érzem itthon a helyem Marci mellett... Nekem nagyon nem hiányzik a benti stressz, meg elvárások, stb.

Tündi: örülök, hogy a vizsgálaton minden ok volt!!

Ivás: amíg Marci antibiotikumot kapott szedtünk Normaflore-t, amit valami cukros lötyibe kellett tenni, így azidő alatt gyümölcsleveket kapott inni vizezve. Azóta viszont visszatértünk a vízre, mi inkább babavizet veszünk. Annyira nem megy, bár már pohárból ügyesen iszik, én nem érzem, hogy szomjas lenne. A főzelékek, amit kap még elég vizesek, hogy az állaga megfelelő legyen, így egyelőre nálunk sincs nagy ivászat. Van amikor tátja a száját, hogy igyon, van amikor elfordítja a fejét. Utóbbi esetben gondolom nem szomjas... Azért én óránként próbálkozom (ha alszik persze nem :lol: ), aztán vagy bejön vagy nem, de a poharát legalább már megismeri.
Mi egyébként beszereztünk kétfülű bögrét is, de az sajna még nagyon nagy neki, így abból nem megy, egyelőre a Medela-s bébipoharat használjuk. Azt meg megfogni nem nagyon tudja, de egyelőre a célnak megfelel.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,
ki száll be a hogy éljünk túl egy vacak napot versenybe? :shock:

Irdab, könyörgöm, meddig tartott nálatok a fogzás? Vagy tart még? Nálunk Ákos felső kettője bújik, nyüszög egész nap, szintén csak karban van el, mintha kicserélték volna. Ráadásul hőemelkedése is van. Éjjel 38,2-re ment fel a hője, de ma reggel már csak hőem. volt. Délben aztán megint 37,7 volt, így felhívtam a gyerekorvost, aki jól leszúrt, hogy miért nem vittem be 11-ig a kicsit, rendelési időben. :oops:
Ja. Kösz, most már tudom, hogy legközelebb 38 felett ott fogom tapostatni magam a rendelőben, hogy személyesen küldhessen el a fenébe, hiszen épp ő volt az, aki a kezdetekkor figyelmeztetett, hogy 4-5 napig tartó láz is előfordulhat piciknél, és nem kell mindenért őt ugrasztani. :evil:

Amiért még dobogósnak érzem magam: éjjel másfél óránként keltünk ínyrágásra, tegnap megjött a "régóta várt" Mikulás, még mindannyian meg vagyunk fázva, szörcsögünk, mint a konyhai csap, és a lakásunk olyan az egyheti távollét miatt, mint egy romhalmaz....
Lehet kérem vetélkedni... :shock:
Ja, és bűntudatosan jegyzem meg, hogy este belepillogtam volna a Helyszínelők új évadnyitójába, erre valami idióta orosz apuka erős kislányáról ment műsor...

Egy jó pont is van: este kivettem egy darab husit a frigóból, és reggelre kiderült, hogy Ákos plüsskutyája került elő a fagyasztós fertőtlenítésből... :lol:

Kép
goldplast

sziasztok

nagyon aranyosak a babák.

Piroska: Az iwiw-en láttam a képeket Hajnusról. nagyon jól sikerültek.

Ivás: Nekem Ádám ha elé raktam a cumisüveget megitta ami benne volt. Rékát hiába akarom itatni, nem iszik csak pár kortyot. Minden gyerek más. Én próbálkozom. Majd nyáron biztos megnő az ivás igénye.

Kérdés: Réka két napja kb fél egy óránként felsír éjszaka. Mielőtt teljesen felébredne simizem a hátát és visszaalszik. Van valakinél ilyen probléma.

Ja és már elkezdett kúszni, olyan mint egy kis kommandós :lol: (csajba)

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok lányok!

Ma kint vagyunk a szüleimnél, Emma ilyenkor juszt sem akar aludni, élvezi a változatosságot, a nagyszülők figyelmét. Ezeken a napokon kb. fele annyit alszik, mint otthon szokott.

GP Ági, kitartást a nap hátralevő részéhez!! És a kutyát főzöd meg vagy vettél ki más husit is végül :)?

Tündi, örülök, hogy mindent rendben találtak. Biztosan a többi vizsgálat is jó eredménnyel zárul majd!

A védőnőt azért kérdeztem, mert én úgy tudom, hogy a gyerek 1 éves koráig neki kéne kijönnie havonta egyszer. Hát a miénk nemigen jön... Most mondta, hogy a jövő héten hoz valami kérdőívet, amit ki kell majd töltenem.
A gyerekorvost én ki szoktam hívni (eddig havonta, mert mindig volt valamelyik védőoltás esedékes) és ilyenkor mindig megvizsgálja Emmát, meghallgatja a tüdejét, szivét, stb... Vele szoktam megbeszélni azokat a dolgokat is, amit a védőnőnek kéne elmondania, pl. az etetéssel kapcsolatosan.

Kép
angelita

Angelita , akkor lehet hozzám is ezért jön hétfőn a védőnő, meg is lepődtem ma amikor hívott, hogy jönni akar.
Utoljára a régi a 2 hós oltás előtt volt amikor elmondta az oltásokat, mondjuk nekem nem hiányzik, hogy jöjjön. Mi orvoshoz is 5 hós oltás óta 6-8 hetente járunk ha egészségesek vagyunk, fenóbruárba voltunk utoljára azt majd május közepén megyünk megint.

Babák édesek olyan nagyok már, jó nézegetni a fotókat.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Vagyunk mi is, most már Tapolcán. Holnap megyünk haza, hétfőtől pedig visszazökkenünk a régi kerékvágásba.
Víz: Nik 6-7 hónapos koráig vettünk babavizet, azóta viszont forralom a csapvizet.
Evés: ehhez sokat nem tudok mondani, mert Niki gyakorlatilag mindent megeszik, amit adok neki. A mennyiséggel sincs gond, az esetek nagy részében egy üvegnyi lecsúszik. Saját készítésűből is.
Azt nem tudom, hogy mennyit van a földön a csemete, még soha nem figyeltem az időt. Persze ez attól is függ, hogy mennyi dolgom van otthon. Mivel Ő már nem marad ott, ahova leteszem, ezért folyamatos figyelmet igényel, mellette kell lenni. A legveszélyesebb helyeken akar felállni.
A védőnéni hozzánk sem jár már nagyon-nagyon régóta. Nekem mondjuk nem is hiányzik. Havonta elvisszük Nikit a doktorénihez, Ő megvizsgálja, elmondja, hogy milyen újabb ételeket adhatok, és ennyi. Ilyenkor van, hogy ott van a védőnéni is, na akkor találkozuk, ill. egyszer-egyszer az utcán összefutok vele véletlenül. Nekem ennyi bőven elég. :oops:

Marcinak most már végleges gyógyulást kívánok! :D

Gratula a szebbnél-szebb babákhoz, tündériek a képek.

És végül: így élvezte Niki a pancsizást Zalakaroson

http://www.youtube.com/watch?v=HGWoykvL3MQ

Szép álmokat mindenkinek!!

Szilvi[/b]

Kép
boszi72

A mai napunk megint nem úgy alakult, ahogy terveztük. Ovi után mentünk volna lovagolni, utána meg apukám szülinapjába. Levit bent is hagytam Kecskeméten a tesóméknál, amíg kijöttem Liliért. Na arra mentem az oviba, hogy a lányom épp hány. Lovaglás törölve, szülinapba sem jött, itthon maradt a férjemmel. Én mentem Levivel, és maradnunk is kellett, mert egy ismerősömet este 9-kor hoztam haza. A végén ügyeleten kötöttek ki apával, és szurit is kapott Lili, mert már a korty víz is jött ki belőle.
Remélem nem nagyon szórta szét az oviban a vírust, meg hogy nem nyeljük be mi, mert kedd-szerdán dolgoznom kellene megint.

Ja, viszont hogy jó is legyen, Levi úgy-ahogy kúszik. Főleg a jobb felét használja, de halad előre, még ha nem is "Marci-sebességgel" :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziaszok!

Lina:remélem Levi nam kapja el a betegséget. Ngayon drukkolok nektek.

Nálunk szinte egész nap a földön van Ati kiv ha beágyazok és porszivozok ill. ha alszik.

Védőnő kb 1szer volt kint nálunk amikor megyünk az ellenőrzésre (legközelebb jún.7én) akkor szoktunk találkozni.
Ha bármi kérdésem van telefonon el tudom érni.
Vendég

Ági igen még mindig fogzunk, és napról napra rosszabb :cry:
Zorának is jon a bal felső is, és a mellette lévő kettő is, és még mindig egyik sem szakította át az innyét, de a bőr lifeg rajta, be van durranva az egész, és tiszta véraláfutásos. Már enni sem nagyon akar nappal, csak a banán meg a házikoszt amit megeszik, de minden kis kanálnál keservesen felnyüszit :roll: :cry:
Este nurofent is adtam neki, de nem javított a helyzeten, 10 percenként sír fel, és éjszaka 1,5-2 óránként cicizik. Ennek köszönhetően annyi a tejem h chicco melltartó betétet kell használnom, remélem nem kapok megint melgyuszit.
Ja a dentinox meg már semmit nem ér.

Még azt akartam írni neked, h mikor mi hazajöttünk a kórházból kb 3-4 hét volt az amikorra "nagyjából" visszaállt a régi rend (napirend-kaja).
Nálunk kapásból egy hétig csak úgy aludt utánna h magamra kötöttem, meg hasonlók......
Azt hittem otthon könnyebb lesz már, de nem nagyon nehéz időszak volt :roll: Kitartást neked hozzá!

És hát én azóta nem tudok úgy aludni, h nem vagyok vele egy légtérben, nem hallom mi van vele, mert akkor úgy hányt h háton feküdt és aludt, és szerencse h nem fulladt meg, és én nem hallottam :roll:
Pedig lassan-lassan át kéne jönnöm apához, úgyhogy lehet h 8,5 hónapos gyerekemhez fogok venni egy bbőrt.
Szerintetek hülyeség?
Mondjuk azóta volt még 1x h végighányta az éjszakát, és akkor már megfordult amikor hányt (hasra).

Hát ugye a kórház óta nálunk központi kérdés az ivászat, és Zora sem nagyon iszik :cry:
Engem szó szerint leteremtettek, h a 7 hónapos gyerekem hogyhogy nem iszik cici mellett min 200ml folyadékot egy nap.
Úgyhogy én minden nap kinálom teával, vízzel, gyümilével (hipp).
Ezeket pedig pohárból, cumisüvegből, és csöröspohárból, úgyhogy nekem min fél óra reggel amire a napi ivászatához összekészítem a dolgokat, de ennek ellenére jó ha 30-60 ml megiszik egy nap, és így a föziket, meg gyümiket higítom.

Adri

Kép

Kép
irdab

Elküldöm mert kidobál a net :twisted:

És nagyon bánom, h nem szoktam a cumisüvegre kiskora óta, mert pl kocsiban hogy itatom meg pohárból? vagy a bbkocsiban?

Tegnap tököt csináltam neki (elsőre) és nagyon díjjazta :lol: , de nagyon mást nem is evett :cry:
(Ha valakit érdekel:

Pici hagymát, fokhagymát megpároltam pici olajon, majd a csirkemell kockákat is, tök, és pici krumpl rá+ kicsi só, meg kapor, benyomott 190 ml)

És Dbea neked akartam még írni, h írtad h 190 ml után nem kináltad meg cicivel. Nekem 190 ml után is kiszív egy cicit. Persze nem iszik, vagy esetleg 1-2 kortyot beleeröltetek, de cici meg megy. Van hogy nem kell neki, de általában igen.
Jobbulást nektek, lehet dokit kellenne váltanotok, vagy meg vagy vele elégedve?

Dokibácsi hozzánk 2 hetente jár, védőnénit 3 hónapja nem láttam, csak beszéltem vele a bolond nő miatt telefonon. Szerintem miatta nem jön erre, mert fél tőle, de havonta kéne jönnie.

Nikit nem tudom megnézni a videon, nem indul :twisted:

Emma izmos csuklója zabálni való!

Jajj Linácska, hogy van Lilli? Remélem nem kapja el levi, szorítok nagyon.

Sissi kelkáposztát hogy adtál Atinak? Hogy készítetted el?

Mocorgó nagyon eltüntél?????!!!!!

Ádibaba lehet Réka is fogzik?!

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?