Új privát üzeneted érkezett!

Évi
Tartósan ne legyen 38,5-39 fok...

Bévi
Ha magas a lázad, vegyél be algopyrint. Igyál forró teát, bújj be a meleg ágyba. A fájós torkodta tegyél állott vizes borogatást.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi voltál ma dokinál?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Laborjaim jók, Katus jól van :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi köszi a jó tanácsokat remélhetőleg nem lesz rá szükség azt akarom még kérdezni az algopyrin lehet injekciót is inni mert szerintem tabletta nincs itthon csak injekció.

Kép
bévi

Szuper! Kép nincs? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Akkor neked is gratulálok Ircsi ez jó hír és kép esetleg ő most is mutatta magát :lol: ??

Kép
bévi

Bévi
Jó az injekció is...

Évi
Most nem kaptam képet. Majd megyünk sokD UH-ra, akkor lesz... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Értem.
Na elmegyek sütni :wink: igértem a festőembernek valami finomat :wink:

evilany

Ircsi, köszi az infókat, ma is tanultam, és tök jó kedvem lett. Volt már nekem 3.6 ng/ml-es 25. napi progim is, szóval ez a 17.04... ez király

"5 ng/ml fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban."

Kép
xtina75

Jó sütést Évi én most vacsiztam palóclevest főztem nagyon szeretem majd gondolj rám is én annyira kívánom az édességet mostanában mitől lehet ez :lol:

Kép
bévi

Tina
Örülök!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaina
Örülök!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Neked is köszönhetem: az IR kiderült (amire te beszéltél rá, hogy nézessem meg), diétázom, szedem a gyógyszert, az valszeg javította az inzulinháztartást, ami rendberakja a hormonokat is... ;)

Kép
xtina75

Bévi én is nagyon kívánom,bár én bármit...most is éhes vagyok,nem is értem,du.4 körül ettünk rendesen főtt kaját...

evilany

Többiek :shock: :shock: :shock: ????

Kép
bévi

Évi én is éhes vagyok bár nem sokat ettem napközben de reggel belaktam rendesen.De ez az édesség utáni vágy mi lehet remélem semmi rossz.Nincs gond a cukor szintemmel csoki minden ami édes soha nem ettem ilyet csokit félévben egyszer most meg reggelire nutelás kenyér hmm meg minden ami édes....

Kép
bévi

Sziasztok,

azta mennyit írtatok...

Bévi,
nem lehet könnyű neked/nektek a kamaszokkal.... kívánok sok erőt és türelmet hozzájuk. A picikétek is lesz egyszer kamasz, fogd fel úgy, hogy felelősség nélkül gyakorolhatsz rajtuk :wink: . Tényleg a kistesóhoz mit szólnak? Gondolom nem rengette meg őket túlzottan... :? . Anyuka, hát mit ne mondjak bicskanyitogató, sohasem értettem, hogy egy anya hogy hagyhatja el a gyerekeit :cry: :cry:

Évi,
nem semmi ez a panzió ahol voltatok. Igazad van, hogy lehet, hogy szép tiszta volt, de ha nem érezted jól magad, mert bunkón szolgáltak ki, akkor megette a fene az egészet. AZért jó, hogy ettől függetlenül igenis jól éreztétek magatokat, rátok fért! Tényleg Miki mit intézett az Anyukájával? Kaptatok pénzt? De jó, hogy minden rendben van Tomi-babával, tényleg akkor a lábaközibe se tudtatok bekukkantani? Faros, fejvégű, még simán van ideje, helye megfordulni.

Ircsi,
de jó, hogy minden rendben van Kata babával és veled!

Clárika,
bennem is dúlnak a hormonok ezerrel, nagyon bírnak idegesíteni az emberek, a nemtörődömség, a tülekedés, az önzőség :evil: :evil:

Csajok csatolok egy 22 hetes pociképet, tegnap készült :) .
Gmail-re rakok fel a kertünkről is.

Kép

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer nagyon szép kis pocakod van csini vagy nagyon :lol: :lol: :lol:
Hát gyakorlok de én nem szeretném ilyen rosszak legyenek a gyerekeim én anno hallgatam anyukámra meg apukámra nem voltam minta gyerek csintevés az volt de azért tisztelet az meg volt

Kép
bévi

Évi,
köszi szépen! :D
Igazad van, láttam, hogy Szilvással, Diával ezt már du. kitárgyaltátok, vhogy én is arra emlékszem, hogy mi sem voltunk szent képek a falon, de azt tudtuk, hol a helyünk, a szüleinket, tanárainkat, illetve úgy általában a felnőtteket tiszteltük, nem mertünk visszabeszélni, trágárkodni, meg pláne nem! Mondjuk ez már egy más világ, de én akkor is szembe úszom az árral, mert azt szeretném ha a mi gyerekeink jól neveltek, tisztelettudóak legyenek, mert ez igenis érték!
Bevallom már most sokat büszkülök a kislányunk miatt, aki nagyon jól nevelt, illemtudó gyerek, és ezt nem veréssel értem el nála, hanem szép szóval, na és nem utolsó sorban ezt látta=látja itthon is.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Igazad van én is így szeretném még ha apa sokat dolgozik is és mennie kell akkor is hallgatnia kell rá és tesómat én neveltem 3 éves koráig de elég most is csak ránézek és tudja mit gondolok most 11 éves.Én is szeretném ha a gyerekünk jó nevelt legyen.Csak velük már nehezebb ők már meg voltak nevelve de hogy....Neked meg büszkeség a kislányod az biztos.

Kép
bévi

Csak nem bírom ki, hogy ne írjam le, tehát Okoska beszél :lol:

Lányok, az jutott eszembe, hogy én például anyukámról nem tudom elképzelni, hogy pocakos kismama korában (mégha meg is volt a véleménye) megosztotta volna azt az idős nénikkel a tömegközlekedésen :lol: :lol: :lol: Szóval, tényleg más világ van most... és sokáig lehetne visszavezetni, hogy ki miért olyan, amilyen. Sőt, az is eszembe jutott, hogy azért jópár éve már nem hajtanak el, ha március 15-én meg szeretnéd ünnepelni március 15-ét... Vannak mindenféle szabadságok, de a szabadossággal persze nem kell összekeverni - és akkor nagyjából helyére kerül minden. Főleg, ha még valami értékközvetítés is zajlik, mondjuk személyes példán keresztül. Nos, még mielőtt valaki felkiáltana, hogy álszentkedésről van szó, neeeeem, mert mindenki hibázhat, sőt, pont ettől szép az egész, hogy lehet törekedni újra és újra.

Ha ebből a keszekuszaságból valaki megértette, hogy mire gondoltam, le a kalappal előtte :lol: :lol: :lol: Bocs, kicsit lefáradtam :wink:

bekri

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Manapság mindenkinek JOGAI vannak! A KÖTELESSÉGEKRŐL szeretnek megfeledkezni!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Ha megengeditek, csatlakoznék a társasághoz. Másik topicban is vagyok, tetszik ott is a csapat.
Mivel aug. első hetében várom a babánkat, gondoltam megismerkednék néhány sorstárssal ;-).
Sz.
szilvi35

Jó reggelt

Szilvi,csatlakozz nyugodtan. Vagyunk páran,jó a csapat.

Csillag,Tündi,merre jártok?
Bmaas,Barbcsi?...

evilany

Kép

evilany

Kép :lol:

evilany

Bévi

Lehet, hogy nem tudod elképzelni anyukádat, hogy megossza a véleményét, de gondolom akkor nem is viselkedtek így a nénikék(bár ez inkább volt házsártos vénasszony mint nénike).

Ok-okozat....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt,

Bévi,
értem mire gondolsz, ez egyértelműen a világ változásával, így benne az emberek változásával van összefüggésben. Az a lényeg, hogy egyén szintjén mindent megtegyünk, hogy ne csak ilyen irányba menjen el a világ...

Clárika,
olvastam a gmail-en a sztoritokat.....ááááááá :evil: :evil: :evil:

Évi,
kié ez a babuci-cica? Nagyon édesek :)

Szilvia,
üdv itt :wink:

Szilvás,
már akartam írni, nagyon drága a rocker fiad, megnéztem a képet róla :wink:

Csillag,
??????

Csajok, sztetek is nagy a pocakom? Vki ma reggel meghökkent, hogy mekkora, lehet a ruhám is optikailag csalt, nem tudom...

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Sucer,hát bizony nagy :) de az a dolga :)
Enyémen is megdöbbenek sokszor,de hát ez természetes h.ekkora,tegnap volt az Oszter Alexandra a tv-ben azt hiszem 2 héttel idősebb mint mi és hatalmas...
Cica-babát csak úgy találtam :)
Kicsit pipa lettem mert egyik ismerősöm megint jött a cica-baba egy lakásba témával,hogy nem lehet,meg nem lesz energiám mindegyikre figyelni,meg baj lesz meg jobba tennénk ha elajándékoznánk
:evil: :evil:

Barbcsi szia.

evilany

Sziasztok!

Itt vagyok Évi, csak kicsit fáradtan, ezért nem írtam. Hétvégén megint rohangáltunk meghívókkal, végre sikerült kiosztani. 8) Sikerült a húgomnak a koszorúslány ruha, éjfél utáni ruha, cipő. Anyósomnak is sikerült a kosztüm :), én pedig megvettem a nyakláncot és a fülbevalót a menyasszonyi ruhámhoz, nagyon boldog vagyok! :roll: :wink: Tegnap kaptam egy kismamafelsőt is, meg kismama nadrágot :roll: , úgy örültem. Múlt szerdán voltunk dokinál, megvizsgált, elmúlt a múltkori gyulladásom szerencsére, zárt méhszáj, nincs vérzés, magzatvízfolyás, nincs keményedés, minden rendben velem. (megjegyezném, azt mondta a doki, nem szeretjük a gyulladást, mert beindíthatja a szülést... még jó, hogy elmúlt. :? )
Pici Bencével minden rendben, korának megfelel, láttuk a kis pisze nóziját, szemecskéit, kinyitotta a száját :roll: , takarta a kezeivel az arcát, de a férfiasságát most is megmutatta :D . Alaposan megnéztük, minden oké. Legközelebb a 27. héten kell mennünk, mehetek kismamatornára, az esküvős utazgatásra rábólintott, hogy nyugodtan. mivel mostanában fájdogál a pocim a tejtől, a kalciumot pótolhatom nyugodtan pezsitabival. :)
Jövő szerdán megyünk terheléses cukorra, jövő csütörtökön meg 4D UH-ra Balatonfüredre. 20 perces vizsgálat lesz, vinni kell pen drive-ot, arra ráteszik az összes képet, kapunk DVD-t is, ez lesz 10.000 Ft. Ez lesz egymásnak az esküvős ajándékunk. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Évi,
ha te mondod :wink:, mondjuk szó mi szó, tényleg sokkal nagyobb így másodjára, mint a kislányunkkal volt anno és igazad van, ez a dolga/dolguk :), hogy nőjenek . Ez a "kedves" ismerős igazán leszállhatna a témáról, minket a kutyáinkkal "riogattak" ugyanígy, pedig nem házi, hanem kerti kutyusok, meg nem is hagyom a gyereket velük egyedül sohasem, pedig jámborak, de mégis.... Szóval ne foglalkozz vele, ez is a ti magánügyetek, döntésetek! Egyik füleden be a másikon meg ki!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

ma reggel, felriadtam, felugrottam a telefon ébresztőjére, aminek az lett az eredménye, hogy szegény kisfiamra is a frászt hoztam, vagy 10 percen keresztül, úgy rúgkapált, majd csuklott, hogy komolyan megsajnáltam szegénykémet.... ti mindig szép nyugodtam ébredtek?
Mivel ébresztővel ébredek, sajnos sokszor riadok fel a csörömpölésre, így a gyereket is felriasztom. Sztetek meg fogja ezt szokni? Mármint ha kint lesz is eszerint fog működni a biológiai órája? vagy ez hülyeség?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Amúgy azért sem írtam, mert megszállt tegnap óta a rosszkedv. :( :cry: Úgyhogy a pici fiunk úgy döntött, segít az anyukáján, és egész este ficánkolt, sőt éjjel is nagyon rugdosott, szerintem látható is volt :D , én meg majd' leestem az ágyról, néha akkorát kaptam. Odatettem a kezem, és még jobban beindult, én meg vigyorogtam az éjszaka közepén, szegény fáradt apukáját majdnem felkeltettem, hogy ezt éreznie kell, de inkább hagytam, nagyon fáradt volt.

Évi pénteken izgultam értetek, mert itt Veszprémben esett az eső, és innen már nincs messze a Balaton part, de reméltem, jobb idő lesz. Hát a panziós történeted nem semmi! :shock: De remélem azért jól éreztétek magatokat!! :wink: És igen, a veszprémi állatkert csodálatos, mindenkinek ajánlani tudom! :wink:

Egyébként szörnyű ez az időjárás, pici törpünk is csak nyűglődött szerintem tegnap, egész nap nem találta a helyét a pocimban, de én az esküvőnk miatt amondó vagyok,inkább esse most ki magát áprilisban, hogy májusban szép napsütéses, meleg idő lehessen az esküvőnkön!!! :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Sucer!

Én is ébresztőre ébredek, sajnos mindig elfelejtem, hogy nem tudok már úgy ugrani, hogy gyorsan kinyomjam a telefont, és így mindig megijedek, és velem együtt a fiunk is, mindig elkezd rugdosni, mintha azt mondaná ezt miért kellett, én meg szédülök. Ha a Tomi itthon van olyankor még, amikor felkelek, ráhagyom az ébresztő leállítását. Azt nem tudom, meg fogja-e ezt szokni, jó kérdés... Remélem nem fog megijedni.

Ja az utazásról annyit: már 2 hete vasárnaponként, mikor Győrből jövünk busszal, csurig van a busz, kedves egyetemista évfolyamtársakkal, na meg nyugdíjasokkal, és látják a pocakomat, de egyik sem képes átadni a helyét :evil: , inkább elnézik, ahogy mindjárt elájulok a szédüléstől, és nagyokat sóhajtozok, szegény Tomi meg nem tudja, hogyan tatrson engem is, meg a csomagjainkat is... Még jó, hogy 35 perc után sikerül leülnünk a Tomival, mert ha Veszprémig kellene állni 2 órát... :shock: Így is Cseszneknél még ülve is elég ramatyul vagyok... :? Hát amikor a buszmegállóban elájultam, az nem tűnt fel senkinek!!! :shock: Ha a Tomi nincs ott, szerintem simán elnézték volna, hogy a földön fekszem. :x

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,hát az gáz,szólni kéne valamelyiknek talán...hát ez az,ilyenek az emberek!!!

evilany

Sziasztok, én is vagyok.

Ma 2 óra alatt értem be. Az okot nem tudom. 7.10-re mentem a vonathoz, vettem jegyet. Bemondták, hogy a 7.18-as vonat kimarad "szerelvényhiány" miatt :shock:
Következő vonat: 7.34.
7.40-kor bemondják, hogy késik 10 percet a 34-es.. Majd be is robogott 7.58-ra. És közben zuhogott az eső.
Na ez a vonat persze minden megállóban-bokorban megállt, így késtem több mint egy órát... :-(

Bekri. Igazad van valahol, értem én. Anno mi sem szóltunk be időseknek soha. De az idősek sem voltak ilyen "nyanyák"...De azért válasszuk ketté a dolgot.
Vannak az öreg nénikék, akik tényleg azok. Ők nem játsszák meg magukat, nem kikent-kifent "dámák" belőtt séróval-parfümösen- lakkozott körmökkel. (Na én ezeket hívom Gerbaud (zserbó)-nyanyáknak.) Amikor még a Belvárosban dolgoztam Pesten a Vörösmarty téren, ilyenek ücsörögtek a Gerbaud kávéház terszán, kávézgatva stb... Na, ha ilyen jön, és előadja magát, azt nem szeretem, és nem tud meghatni.
Persze, az igazi dolgos, megfáradt nénikék mások. De nem is ők szoktak ilyen stílusban közlekedni, nekik zsigerből ugrottam fel én is, ha nem jutott hely...
Én már az utóbbi időben nem is figyeltem, van-e hely, le sem ültem, nekem nem volt kedvem a "dámákkal" vitázni.

Most viszont igenis leülnék néha... Tegnap tettem egy kisérletet. Felszálltam a vonatra. Minden hely foglalt volt, és én álltam egyedül. Szerintetek?
Naná, hogy SENKI, se nő se férfi, se kamasz se felnőtt még meg sem moccant. A hasammal egy szintben volt a fejük, láthatták, de még csak a gondolat sem fordult meg a fejükben.

Mondjuk nem voltam rosszul, nem fájt semmim, éppen nem vártam el, hogy engedjenek leülni, de ez azért elgondolkodtató.
Én ugyan nem vagyok öreg, de lehetett volna számtalan panaszom vagy fájdalmam, vagy egyáltalán a jóérzés, hogy nehogy elessek ekkora pocival. De nem.
Hát ez van...

szilvás76

Átolvastam az utolsó 3 oldalt. Nagyon aktívak vagytok :-).
Itt mindenki táppénzen van, vagy gép előtt "dolgozik"?

Évi!
Olvastam, hogy voltatok "kirándulni"... meg hát a szolgáltatás minősége. Szemétségnek tartom! Mert amikor ott van az ember, már nagyon nem tud mit tenni, esetleg kellemetlenkedik... de, hát ki akarja elrontani a pihenését? Amikor még csak a helyet válasszuk ki, akkor meg készségesen ígérgetnek mindent. Mi is 2-3 hét múlva készülünk... majd elválik, milyen helyet sikerül kifogni.

Olvastam az erkölcsi felvetéseiteket is :-). Úgy tűnik a hormonok mindenkinek az agyára mennek. Érzékeny vagyok én is... Igyekszem nem tudomást venni a bunkókról. A múltkor még a BKV-n is átadták a helyet! Ezen aztán teljesen ledöbbentem. Egyébként meg rendszeresen rászólogatunk a Kedvesemmel a szemetelő, figyelmetlen emberekre, ez így volt babavárás előtt is. Így állapotosan még érzékenyebben érint. A tolakodó öregasszonyokra ki is vagyok élezve, mert figyelmetlenek és veszélyesek is! A bácsik sokkal aranyosabbak szoktak lenni...

A mi időnkben szöveg pedig.. Egy kicsit vicces nekem. Mi is ezt hallgattuk annak idején :-)). Most meg mi zendítünk rá, hogy "Bezzeg, a mi időnkben..". Szóval változik az értékrend generációkon keresztül és ez egészen normálisnak tűnik. Igyekszem alkalmazkodni hozzá .. Talán ennyit tehetek/-tünk.
:-)))
Ma sem lesz szép napos tavaszi idő sajna.
szilvi35

Hát,én is írtam múltkor h.mindenki ült(15-16 évesek) csak én és egy botos néni álltunk :D nem voltunk elég gyorsak...

evilany

Üdv "Druszám" közöttünk! :-)

szilvás76

Üdv :-)

Ilyen ez, lelassul az ember, ha pocakot tol maga előtt vagy megvínül. Aztán már a helyfoglalás is lassan megy.. De hidd el, át akarják ők adni a helyet, csak sosem mutatta meg nekik senki, hogy azt hogyan kell és mivel nem tanulták meg, nem tudják, hogyan is kel azt csinálni .... :-)

Csak pozitívan, mert aztán jön a hormonhullám és megint jön a rosszkedv... legyen abból a kevesebb.
szilvi35

Egészen addig, amig nem vagyok rosszul, ez csupán egy egyszemélyes szociológiai kistanulmány, és nem idegesít, csak tanulságos.

Remélem, most is olyan könnyedén veszem a 9 hónapot, mint Bendével, és akkor nem izgat. De...

szilvás76

Hát most vasárnap már úgy voltam, hogy nem annyian álltunk, és én úgy szédültem, hogy ha még 2 percet állnom kellett volna, akkor szólok a mellettem állóknak, hogy engedjenek leülni a lépcsőre... :? Csak az a baj, hogy szerintem hiába szólsz, egyik fülükön be, másikon ki... Plusz látják, hogy 2-en állunk, több helyen egyedül ülnek, és nem ám valaki átülne egy másik ember mellé... Mert a Tomi ölében alszom át az utat általában, hogy ne legyek rosszul. Már kezd sok lenni a buszozás. Csak abban reménykedem, hogy úgy megutaztatjuk a Bencét a pocimban, hogy miután megszületett, ő is simán átalussza a hosszabb utakat. :wink: Egy ismerősnél is így volt. :) Egyszer volt csak, hogy egy néni felállt, átült más mellé, így 2 hely jutott nekünk.

Ma megyek fél 5-re kismama tornára, utána 6-kor szülésfelkészítő, aztán fél 8-ra megyünk jegyesoktatásra. Újabb sűrű nap... :?

Vettünk papírt az ültetőkártyához, meg matricát, arany színű tollat, itthon Mi megcsináljuk őket, olcsóbban kijövünk. :wink: Na lefényképeztem a cipőmet, nyakláncomat, fülbevalómat, milyen színű lesz az ültetőkártya, milyen matrica lesz rajta, milyen lesz a vendégkönyvünk, milyen a meghívónk, teszem is fel gmail-re, legyen mit nézegetni, meg hátha megjön az én jókedvem is... :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Szilvi, üdv a fedélzeten :wink:

Szilvás, a hasmenésed megyszűnt?

Mielőtt Szilváson kívül mindenki Bévinek esik az okoskodásért :lol: szeretnék gyorsan eléugrani és megvédeni, mert az az én véleményem volt, nem az övé :lol: :lol: :lol:

Na, szóval, nehogy valaki támadásnak vegye, Isten őrizz, hogy itt okosítsam a népet. :lol: Csak tényleg, amit Szilvi is mondott, hogy a "Bezzeg a mi időnkben..."kezdetű mondatokat anno mi is mennyit hallgattuk - én a mai napig is sokszor :wink: Szóval, ezt a játékot vég nélkül lehet űzni, csak nincs értelme. Persze, értem én, hogy sok a bosszantó dolog, és Szilvásnak is volt szerencséje megismerni a "Zserbó Nyanya" sztereotípust. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem találkoztam soha egyetlen képviselőjükkel sem 8) De abban egészen biztos vagyok, hogy ők ugyanazt gondolják, amire mi jutottunk itt, hogy "Bezzeg a mi időnkben" - csak ők fejezik be a mondatot, hogy egy fiatal lányka nem állt neki osztani az észt! :lol:

Régen a fiataloknak leginkább csssst és pssszt volt. Kár szidni a mai világot, sok negatívuma mellett ez pl. pozitívum, hogy Clárika is meg merte mondani a jogos véleményét és nem kellett azért lakatot tenni a szájára, mert a tekintélyelvűség dominál. Lényegében erre akartam kilyukadni, a többi rizsa :lol: :lol: :lol:

Na, mit is akartam még írni? Ja, igen, Csillag, remélem, nincs valami gond, írjál légy szíves! Meg a többiek, akik régen adtak hírt magukról, pl Stelly, Mazska, Sophie, Schopin és jaj, már nem is jutnak eszembe a nevek... :oops: :oops: :oops: :oops:

És Clárikáé a karfiolos recept, szóval, köszi, már fő a lábasban a hozzávaló :D

bekri

Barbcsi, sajnálom ezt a sok buszozást!

Évi és a botos néni :wink: Szerintem, lassan összeállíthatunk egy kötetet a különböző történetekből
"Mire készülj, ha várandós leszel? - a kismamákkal szemben tanúsított viselkedésformák " címmel. Szerintem, nagy sikere lenne, hiánypótló és felvilágosító jellege miatt pedig komoly anyagi bevételre is számíthatnánk :wink:

bekri

Üdv szilvi35 közöttünk! :wink:

Szilvás, a vonatok már csak ilyenek sajnos! :evil: :? Amíg nem jött a vonat, le tudtál ülni valahol? Nekem érettségi előtt volt ez. Elmentem a mamáékhoz tanulni, mert ott nyugodtabb a környezet, erre érettségi előtt 1 nappal mentem haza, hát nem késett a vonatom 2 órát?! :shock: Így is eléggé pánikoltam az érettségi miatt, ráadásul időre kellett mennem be a suliba még egy utolsó gyakorlásra... Na ezért járunk busszal haza Győrbe, mondjuk vonat már nincs is Vp-Győr között, ha jól tudom... :? Csak mindig tele van sok egyetemistával (mint mi), meg az idegesít, hogy a zircieknek azzal a busszal kell menni Zircre, ami Győrbe megy, és így is elég sokan vagyunk, nem bírnak várni 15 percet a zirci buszra, ami mellesleg abban az időben éppen kb. 10-20 percenként megy... Én a buszsofőr helyében fel se engedném őket... Vagy amit egyszer megcsinált egy nagyon kedves buszsofőr: előbb a győriek, aztán a zirciek, akik még felférnek. Így is a 16:30-as után nekem csak 20:25 van buszom haza pénteken, és én ne férjek fel esetleg rá, hát kössz... Mindegy, még egyszer megyünk apunak öltönyt segíteni venni, egyszer az esküvő előtt próbafrizurára, próbasminkre, egyszer pedig az esküvő miatt a lánykikéréshez, aztán nem megyünk már busszal, nem szeretnék buszon szülni...

Megvan a menetrendünk: esküvő utáni hétvégén elmegyünk nászútra, hazajövünk, és megcsináljuk a szobát, bevásárolunk a kis törpünknek :wink: :roll:, vizsgázok ezerrel, és jún. 25-től már csak a babánkra fogok koncentrálni. 34 hetes leszek, mire vége lesz a vizsgaidőszaknak! :shock: Remélem nem fogok annyira stresszelni, hogy baj legyen. :( Most mindenen aggódok egyfolytában. :( :cry:

Évi vagy bárki, aki emlékszik rá :oops: , hogyan megy esküvő után az okmányok kicserélése? Adókártyát is ki kell cserélni? Mennyi idő? Mivel érdemes kezdeni? TAJ kártyán csak a név módosul, ugye? (vááá, jönnek elő az apró gondok, és már éjjel is ezen agyalok... :? )
Évi mennyivel előtte kezdtétek el a táncot tanulni és mennyi idő alatt tanultátok meg? Ezen is aggódom, már megőrülök. :(

Kép

Kép
barbcsi

:-) Hasmenésem 1,5 napig tartott. Az annyira nem is érdekelt, hogy rohangáltam, csak előtte fájt a hasam, bal oldalt. És UH szerint ott a lepény is, szóval kezdtem rémeket látni. Aztán megnyugodtam, hogy "csak" egy has-mars. :-)

Én is szoktam szólni, mondjuk én vallom, hogy anyázás helyett a nyugodt, maximum cinikus "beszólás" ütősebb... :-)

Ma a 2 órás tortúra után még beszaladtam a kisboltba vmi ennivalóért. Nem volt üres kosár, egy fél kilós rozskenyérért, pár szem paradicsomért nem akartam kocsit vinni. Egy "jól szituált" pasas épp a pénztárhoz ért, kipakolt a kosárból, az ernyőjét meg benne hagyta. Odamentem: Jó napot kívánok, elkérhetem a kosarat, ha már nem kell?" (nem akartam én kipakolni, mégiscsak az ő cucca) ebben van bunkóság szerintetek? Mert amit kaptam: Mit gondolok, hány keze van neki??? Csak álltam, és rámosolyogtam (inkább vicsorogtam :lol: ) hogy elnézést kérek, ha megzavartam valamiben.
Erre ledöbbent, és mosolyogva elnézést kért.

Magamban elküldtem messzire, de ha ki is mondom, ő lett volna nyeregben. :lol: :wink:
Mindenki ŐT nézte, ő égett. Ki is takarodott gyorsan.

szilvás76

Bekri,az biztos hogy a régi idők öregjei előtt(nem a Zserbó nyanyák..)le a kalappal...amikor nem úgy volt ám hogy bedobom a mosás meg átugrok a pékségbe zsemléért...hanem vályúban mángorlón kimostam,meg ha kenyér kellett előbb meg kellett sütni...elnézem néha(a munkahelyemen is)azokat az agyondolgozott kezeket...őket tisztelem. Még pl az én mamám,aki végig dolgozott,hol bányában,hol családoknak vállalt mosás(kézzel!)vasalást,vitte a nehéz ruhákat(tényleg mint a Mama :) ) hát nem tudom utánuk tudnám e csinálni... Mikivel bementünk a Babamúzeumba,lenyűgöző volt,3 szinten csodás porcelán babák minden tájegység népviseletében...az is olyan érdekes és más világ lehetett,ott is beszélgettünk Mikivel a régi időkről.Mert azoknak az embereknek bizony 1 ruhájuk volt,a népviseletes,(szépek is voltak)a többi(volt olyan is)durva anyagból otthoni munkához,mert akkoriban nem volt a tv előtt heverészés,hanem munka,és ha idő volt,leültek hímezni,varrni...az én mamámnak is,ha leült,folyton járt a keze,vagy hímzett vagy kötött...mert ezt szokta meg.Nekem is jár,de a klaviatúrán... :?

Barbcsi várom a képeket.
Mi ültetőnk:
Kép
Kép
mindegyikben más más idézet volt.

evilany

[quote="barbcsi"] írta:barbcsidv szilvi35 közöttünk! :wink:

Évi vagy bárki, aki emlékszik rá :oops: , hogyan megy esküvő után az okmányok kicserélése? Adókártyát is ki kell cserélni? Mennyi idő? Mivel érdemes kezdeni? TAJ kártyán csak a név módosul, ugye? (vááá, jönnek elő az apró gondok, és már éjjel is ezen agyalok... :? )
Évi mennyivel előtte kezdtétek el a táncot tanulni és mennyi idő alatt tanultátok meg? Ezen is aggódom, már megőrülök. :(

Az okmányokat (ha változik a neved) mindet ki kell cseréltetni. Kezdd a személyivel és a lakcímkártyával.
De a TAJ-t is meg az ADÓ kártyát is ki kell, az ingyen van amúgy.
Utána meg a bank (ha kell), és minden, ami eszedbe jut. (új név és szemig szám miatt...)
Legalább 2 nap, úgy készülj... :-)

Az APEH-ban meg már vártak... Azt hiszem 8 napon belül menni kell... Persze nincs semmi baj, ha 18 nap, akkor sem, de ne mulaszd el!

szilvás76

Személyivel kezdtem én is,aztán TAJ,adókártyát most intéztem el nemrég :oops: :lol: egyébként a száma annak se változott. És hát igen,bankkártya,bár nekem nem adtak újat csak mikor lejárt,magánnyugdijpénztár,stb.ezer helyen be kell jelenteni.

Tánc:azt hiszem áprilistól jártunk a tanárhoz,de hát ugye az eredmény... :roll: (esküvő aug-ban volt)

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?