Új privát üzeneted érkezett!

Ja igen a múltkor mikor nagybevásárolni voltunk,bemondták a tescoban h.ápr.12-től elfogadják a melegétel utalványokat! Úgyhogy ma megyünk húst venni!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Egy csomó receptet ki akarok különben próbálni,leveles tésztás husi, kolbásszal töltött karaj...hmmm :lol: na látom ellépett mindenki megyek reggelizni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

A helyzet az, hogy olvasni olvastalak benneteket, de írni már nem maradt energiám. Az állómunka az állómunka, ennek következtében szépen ki is dőltem péntekre a fáradtságtól. A héten megyek a második szűrésre, délután hívom a dokit, hogy pontosan mikor.

Évi remélem jól telt a hétvége, képek szuperek.

Bols gratula a pasihoz, nagyon aranyos a képeken. Neve?

Szilvi tetszik a Zille. Más kérdés, hogy nálunk szóba sem jöhetne, mert túl különleges :lol: de nekem megnyerte a tetszésemet.

Előbbre jutottunk mi is ami a pasineveket illeti: Áron és Máté. Apának az utóbbi tetszik. És még esetleg szóba jöhet az Ádám is.

most már igyekszem rajtatok tartani a szemem és folyamatosan reagálni, bár holnap ismételten nem leszek gépközelben - na jah, így jár akinek nem egy hanem két munkahelye is van :lol:

királylány

Babadolgok árat esetleg tudnál írni az ágyneműkre?

királylány

Szia Dia.
Zille. Épp tegnap cikiztek vele halálra. :-(Annyira nekem estek amúgy jó barátaim, olyan rosszul esett. Bár már vártam valahol a "támadást" csak nem tőlük.

Bendénél is mit hallgattunk!

Most jött a teherautó, meg az Orosz hűtőgép.
:evil: :cry:

szilvás76

Szilvás, a hülyeség határtalan... Én elég kritikus vagyok, rám hallgass, a többieket meg felejtsd el - amíg meg nem szokják a nevet :lol:
Egyébként meg, ismerőseink azt csinálták, hogy nem mondták el senkinek a csöppség nevét, még a szűk család is csak a szülés után tudta meg. A megszületett babát és nevét már senki nem meri szemtől szembe vicc tárgyává tenni. Tudom, késő bánat :wink: de Kristófnál mi is kaptunk egy-két kritikát, pedig az aztán egyáltalán nem kirívó név... :roll: :roll: :roll:

Évi, jók a képek, kedvet kaptam én is a kiránduláshoz :) Balaton-felvidékre szívesen mennék, vagy olyan helyre, ahol van a közelben állatkert / vadaspark.

Dia, UH-ra mikor mentek legközelebb?

bekri

Szia Bea! :-)

Köszi, ez most jól esett a lelkemnek... :-)

A Kristóffal ugyan mi bajuk volt??? :shock:
Nem is kirívó vagy idétlen név, szép is, jelentése is van ;-)

Á, ez van, úgysem tetszhet mindenkinek. :-)
És még én magam is meggondolhatom, bár vagyok olyan hülye, hogy azért sem. Ha mégis, akkor az saját elhatározásból (maximum az Apja kérésére :wink: ) történik meg! :-)

szilvás76

Sziasztok!

Péntekünk elég vicces volt. A lány gépe 16:45-kor érkezett volna, én folyamatosan figyeltem a netet, ha hátha késik. Persze nem írták. Kimegyünk és fura volt, hogy nem írtak időpontot, 30 óra utána jelezték, hogy 18:45-kor szál le a gép. :evil:
Elmentünk a közeli bevásárlóközpontba nézelődni.
De a lényeg, hogy szerencsére az ismeretlen lánnyal sikerült találkozni és nagyon aranyos volt, átadta a jó nagy csomagot.
Szuper a mózeskosár (jó kocsit választottunk)és a többi micimackós cucc is amit a tesóm küldött (persze ezek még az ő lányáé voltak). :D
Bekri, nővérkém Amerikában lakik Milwaukee közelében.

Freyja, szuper lett a lakás
Nálunk is hasonló kombi ágy lesz. Párom most szenved az összerakásával. :)

Bols, szuper képek a kissrácról!

Évi, szép nagy pocid van!

Ircsi, tök jó ez a kép. De kiváncsi lennék, hogy Lili hogyan fekszik, mivel hétvégén is állandóan forgolodott. Ilyenkor a pocakom egy része nagyon kemény lesz és csúcsos lesz. (persze ez fáj is) De nagyon látványos a férjem nagyon csodálkozik ilyenkor. :D
Illetve nálam is az van, ha lefekszem v. lepihenek folyamatosan jelez és rugdos. Pl most is ahogy ülök a gépnél. Imádom!!! :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok,

Szilvás,
azt gondolom, hogy a gyereketek neve abszolút rátok tartozik, aki pedig cikizi, esetleg letámad az nem gondol bele, hogy a másik embernek az milyen rosszul esik/eshet. Nem mellesleg nagyon zavar, hogy emberek milyen simán ítélkeznek, bántanak másokat. Én már óvatosabb vagyok a névválasztással, illetve annak közhírré tételével, mert anno ezt már mi is átéltük. De nyugtasson a gondolat, hogy bármilyen nevet is választotok, nem fog mindenkinek tetszeni. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nektek tetsszen, el tudjátok a gyereketeknek képzelni. A többi nem érdekes, majd elfogadják, oszt jónapot. Végtére is nem radiátornak, vagy leokádiának akarjátok a pici lányt nevezni.

Bea,
jobb a kedved? Hogy vagy?

Évi,
de jó, ma mentek dokihoz, és lesz UH-d is :) . Miki egyezkedni megy az anyukájával? Jól értettem pénzt is kap Miki az anyjától?

Csillag,
merre vagy, hogy vagy? Voltál dokinál?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ja, tudom már, Ircsi képéhez is akartam írni (elfelejtettem :lol: :oops: ).
Enyém Picikém már a 18. heti UH óta fejvégű. :-) Szóval akkor én
fordítva fogom nézni azt az ábrát. :-) :D

De tök érdekes, mert Bende "ülő Buddha" volt a 32. hétig, akkor fordult meg.
Most nem így van, de teljesen más "érzés" is. A hólyagomat sokszor piszkálja, és már rugott "felfelé" úgy, hogy egy pillanatra meg is ijedtem, hogy mi volt az... :-)

szilvás76

Szilvás, ilyen problémák akadtak, hogy nem lehet becézni (rosszul hangzik a "Kristófka" egyébként szerintem is :lol: ). Mondjuk, én amúgy is nehezen visel(t)em, ha üntyümpüntyüm megy a kisgyereknek... A többire már nem emlékszem, igyekszem az ilyeneket törölni a memóriából :wink: Talán az lehetett a probléma mélyén, hogy mindenkinek volt valami saját elképzelése. Így talán nehezebb volt elfogadni, hogy még csak nem is gondolkoztunk el a mások által javasolt neveken.

Mondjuk, már én is megkaptam, hogy milyen nevem van, miért nem hívnak máshogy :shock: merthogy eredetileg Beatrix vagyok... És azt se lehet becézni úgy, hogy Beatrixka, legalábbis elég furán hangzik :lol: De én nem értem, hogy a Bea az miért nem felel meg? Mindegy :D :lol: :lol:

bekri

Ircsi képét nekem itt a benti gépem nem hozza be :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Megpróbálom kimásolni, és újra beilleszteni, hátha látod...

Kép

szilvás76

Sziasztok,

MINDEN névnél lehetnek érdekes kommentárok, bármelyikbe bele lehet kötni. Ha jól bevált, 50 éve adható, akkor azért (régi... avas...), ha 3-nál több ember viseli, akkor már tucatnév, ez kutyáknak szokták adni, ezt így meg úgy lehet csúfolni (megjegyzem, a gyerekek az oviban elég kreatívak, MINDEN névre tudnak csúfolódást kitalálni, de ha nem névre, akkor majd kitalálnak másra - kövér, sovány, alacsony, magas, senki nem átlagos mindenben, úgyhogy végtelen a lehetőség.) Ja, és hogy ez nem komoly név, ezzel nem lehet ügyvéd vagy orvos, ezt nem lehet becézni, az hülyén fog hangzani majd a néni/bácsi korban, illetve túl hosszú, túl rövid, nem illik a családnévhez, nem tudja majd a gyerek leírni.
Szerintem is a legjobb ötlet titokban tartani.

Kép
xtina75

Bea,
na én meg Réka volnék.... na azt se lehet nagyon becézgetni, a hátamon feláll a szőr mikor vadidegenek Rékuciznak. Na azt csak a szüleimnek tűröm el. Rékácska és tsai szintén futásra ingerelnek a világ végéig... A párom szülei hívnak Récsinek, na azt tőlük szeretem, de vhogy a becézésem, nem volt divat, volt nekem más nevem, ahogy becéztek, de gondolom nektek is :wink:

Szilvás,
enyém baba is a 20. héten már fejvégű volt, szokott is köldök tájékon határozottakat rúgni, lejjebb is érzem, de ott csak puhább a box. Remélem már nem fordul át, jó lenne, ha így maradna, bár amíg helye van, bármi elképzelhető. Nekem Ilangom is a 20. héttől fejvégű volt és így is maradt végig.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer, jobban vagyok. Csak pénteken éreztem úgy, hogy majd szétvet az ideg. Hát van ilyen is...

Hiányolom a társaság többi tagját én is!

bekri

Közben dolgozom ezerrel.....feketék voltak és büdösek :twisted:

Szilvi szerintem a névválasztás az csak rátok tartozik. Köze senkinek nincs hozzá. ha meg nem ért vele egyet akkor ne szóljon inkább. Szerintem.
Nekem is moondta a barátnőm, hogy az Áront nem lehet becézni jobb lenne a Máté. Hm, miért azt lehet? És Bencét sem becézzük, sőt én a férjemet sem, Gábor, de soha nem szólítottam Gabinak.
Ha nekem nem tetszik a név akkor sem nyilatkozom negatívan. Most Bekrit hozom fel példának, remélem nem haragszik meg. Ők a Bálintot választották. Szép név, de nekem nem tetszik annyira, hogy azt tudnám adni a gyerekemnek, mellesleg annyi Bálint van most körülöttünk....Bekri nincs harag ugye? Vagy ott a Péter, sógoroméknak az lett a kisfiú, nekem az sem nyerete el a tetszésemet. De a kisgyerekre viszont nagyon illik a neve.
A barátaid meg tehetnek egy szívességet: fogják be.

Bekri délután hívom a dokit, hogy mikor menjek a szűrésre akkor rákérdezek az uh-ra is, mert nála soha nem lehet tudni mikor van elhavazva. Mondjuk nem bánnám ha az uh-t ügyeleti időben csinálná.

királylány

Réka :-) (én a barátnőmet Rékáztam. pedig negyon jóban voltunk. Maximum Banyus. De eszembe se jutott volna Rékucizni. :-) )
Nekem is köldöktájon rúgott egy olyat a hét végén, hogy megálltam a mozdulattal, mert hirtelen nem tudtam, mi volt az (pillanatnyi, éles, egy pontban érezhető nyilallás :-) ). Hát persze, hogy csak egy apró, de annál erősebb lábikó gazdája"köszönt" az anyjának. :-)

Tina. Igazad van. Azt hiszem, innentől nem publikus a név. Én meg Zizibabázom. :-) :wink:

szilvás76

Tina ne is mondd! A sógoromék anno azért nem adták a Kristófot, mert az én gyerekem nem tudja kimondani az "r" betűt és akkor majd ő sem fogja tudni......Péter lett. Mert abban nincs ám "r" betű.....na meg a vezetéknévben sincs.....áhhhh az emberi hülyeség határtalan....

királylány

Megjöttem tornáról,hű de jó volt. (komolyan...) fitt ball volt de az elején kb 20 perc bemelegítés,lábemelgetés,séta,majd vagy 25 perc labdán és relax...

Hol vagytok pécsiek? :shock:

Szilvi,ne törődj senkivel,a Zille tök szép név.

Sucer,aha,most épp odaadják a pénzt rendesen(ugye az 50-et amit letiltanak,a másik dologról egyenlőre nem jött végrehajtói papír...az már más kérdés h.56-ot vonnak le,de hát nem kicsinyeskedünk :evil: )

Bekri,itt is van kis állatkert,Balatonederics asszem? Afrika park.De nem voltunk bent.Meg hát ugye a veszprémi,ott tavaly voltunk,hát az fantasztikus.

evilany

Szilvi,
köszi!!! :) :)

Tina,
nagyon jól összefoglaltad :wink: . A titokban tartás a legjobb megoldás :)

Bea,
örülök, hogy picit jobban vagy! Próbálj meg nem idegeskedni, meditálni, a picidre gondolni. Tényleg a párod mennyire folyik bele a konfliktusaitokba?

Törpiek merre vagytok?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Én is kiváncsi vagyok hogy fekszik a babám mert most másképp rugdos mint eddig,ma este kiderül :wink:

evilany

Sucer, akkor értjük egymást :lol:
Tina, fején találtad a szöget!!!! De nagyon! Azért alapvetően az ember igyekszik kizárni nagyon ciki kombinációkat, mint pl. nálunk a vezetéknév egy férfinév és ahhoz elég nagy kiszúrás lenne ugyanazt a férfi keresztnevet adni, vagy például nagyon "beszélő" nevet adni mellé (... Álmos, ... Barna). Az olyan, mintha egy kijelentő tőmondatot mondana az ember, nem pedig egy vezeték- és keresztnév együttesét.
Csúfolni bárkit lehet, csak kreativitás kérdése :wink: Nagypapám bölcsen azt mondta - úgy éreztem, a Bálint és a Kristóf nevektől nem sem volt elájulva -, hogy úgyis a viselője lesz a lényeg. :)

bekri

Dia. Nekem is annyi név van a tarsolyban, ami úgy alapban tetszik, de az én gyermekemnek nem tudom elképzelni. Az, akit meg úgy hívnak, arra meg pl illik.
Férjemnek tetszett a Levente, úgy önmagában jó név, de hogy én Levizzem a gyerekemet...
Aztán Bendegúz lett. Ez meg olyan nagyon illik rá!!! Sokat kínlódtunk, mire meglett, de érdemes volt variálni vele.

Bende "Keresztelős" neve egyébként Péter. :-) De nem igazán illik rá. Csak abban a formában, hogy rosszcsont-peti, de úgy meg nem anyakönyveznek. :-)

szilvás76

Sucer, hogy érted a konfliktus-belefolyást párom részéről?

Dia, nincs harag! Sőt, én mondtam még az elején, hogy nekem se tetszett a Bálint név és a Kristóf sem anno. :D Önellentmondás? Á, dehogy :lol:
De valamiért azt éreztem, ezeknek az emberpalántáknak ez lesz a nevük és kész :lol: És azóta szeretem a Kristóf és a Bálint nevet is :wink: Párom Kristófnak akarta a Bálintot, de lebeszéltem róla, hogy az nem jó a vezetéknévhez, és egyébként sem, ezért meg azért, meg amazért. Most meg én álltam elő vele :lol: :lol: :lol:

bekri

[quote="bekri"]S írta:bekriucer, hogy érted a konfliktus-belefolyást párom részéről?

Dia, nincs harag! Sőt, én mondtam még az elején, hogy nekem se tetszett a Bálint név és a Kristóf sem anno. :D Önellentmondás? Á, dehogy :lol:
De valamiért azt éreztem, ezeknek az emberpalántáknak ez lesz a nevük és kész :lol: És azóta szeretem a Kristóf és a Bálint nevet is :wink: Párom Kristófnak akarta a Bálintot, de lebeszéltem róla, hogy az nem jó a vezetéknévhez, és egyébként sem, ezért meg azért, meg amazért. Most meg én álltam elő vele :lol: :lol: :lol:

... :lol: fogd rá a hormonokra! :-)

szilvás76

Ircsi,
Lenne egy kérdésem: jól számolom, hogy a 25. napi 54.2 nmol/l -es progeszteron szint az 15.6 ng/mL-nek felel meg (*0.288), és hogy az roppant jónak számít? :D
Én eddig ng/mL-ben kaptam, és eszerint 10 fölött már rendes peteérés, 15 felett már a stimuláltaknak szokott lenni (nekem most nincs stim.) Jók a számításaim?

Bocsi lányok az OFF-ért.

Kép
xtina75

Tina.... :-) Ha ez így van....
++++++++++++++++++++++++++

szilvás76

Bea,
úgy értettem, hogy amikor nem boldogulsz Kristóffal, hisztizik, nem fogad szót, melléd áll-e, vagy átveszi-e a gyerkőcöt tőled egy fél órára, persze csak ha éppen otthon van, hogy egy kicsit lazíthass? Azért a 2-3 éves korig egy ilyen időszak, enyém lány is tudott ám drámázni, mondjuk verekedni sohasem verekedett, de akarat az már akkor is volt benne jócskán :) :) . Csúfolni meg tényleg lehet bárkit, tudod ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor meg azért...

Évi,
akartam már írni, hogy szép nagy a pocakod!! Nekem is kész a fotó csak még nem töltöttem le a fényképezőgépről, majd este szakítok rá időt :wink:

Tina,
én nem értek hozzá, de ha ennyire jó az eredmény...drukkolok!!!

Ebédem mára: zöldbab leves, rántott karfiol, husi, rizibizivel, majonézzel.... nagyon éhes vagyok!!!!!!!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Nnna, leküldtem az ebédemet: sk. rakott krumpli. Jó "szaftos" :-) volt és nagyon finom. Vagy csak én voltam éhes.. :-)

tudom, nem túl egészséges étek, de majd uzsira gyümölcsöt fogok enni :wink:

szilvás76

Szilvi,
rakott krumpli én is azt tervezek főzni/sütni holnap :wink: :wink: Egészségedre! :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Ja, és tettem a blogomba a "nagybeteg" Fiamról egy hétvégi fotót. Évi, te mindenképp nézd meg! rákkkkendróóóóól! :-)

...haláli Fazon a Kölök amúgy! :-) és ááááá, dehogy vagyok elfogult! :-)

szilvás76

Szilvás, Réka, köszi a drukkokat, remélem jók lesznek az eredmények májusban is, mert addig még ki kell bírni. Akkor lehet próbálkozni.

Szilvás, nagyon tuti a kiskölök :D

Kép
xtina75

Szilvás :lol: :lol: a kis rocker :D

evilany

Tina én is nagyon szorítok!

Szilvi Bencének a keresztelős neve :Marci. :D

Bekri örülök, hogy nincs sértődés. Egyébként álmomban nem gondoltam volna, hogy az Áronnál és a Máténál fogunk kikötni.

Ebéd: nekem sóska lesz főtt tojással :D

Kiugrottam a turiba. Vettem egy csomó felsőt, persze magamnak :P Gyerkőc majd csak a nyáron kap ruhákat.
Hétvégén belevágunk a lakás szétszedésébe, nem tudom mikorral leszünk meg, remélem nem lesz sokáig szemétdomb nálunk. A selejtezés lesz húzós munka. Még tapéta után kell mászkálnom majd.

királylány

Én elcsábultam. Igaz turis, de hétvégén vadi új cuccokat (még a cimke is bennük van) vettem fillérekért. Egy rózsaszínű kapucnis kardigánt, egy Micimackós pólót, meg egy pamut kis ruhát, barackszínűt. (grrrrr, rózsaszín meg barackszín, én meg ezt nem gondoltam volna sosem magamról! Bár a bátyókától sok semleges színű cuccot örököl, hát legyen egy pár "cukorfalat" is a ruhatárában ;-) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.04.12 12:15-kor.

szilvás76

Végre én is eljutottam oda, hogy Évi és Szilvás blogját megnéztem.
Bende tök nagyfiúnak néz ki!
Legközelebb Dia, Te jössz! :wink:
Én azt a rakott karfiolt szeretném kipróbálni, amit Vanilla tett fel. Remélem, nem keverem Clárikával...

Sucer, párom kicsit sokat dolgozik, napközben nincs itthon, kivéve vasárnap. Nagyszülők ajánlkoznak a segítségnyújtással inkább. Én úgy szeretném, ha kevesebb munkát kellene vállalnia... Nem is azért, hogy nekem könnyebb legyen, hanem több közös programunk legyen, többet tudjon pihenni, kikapcsolódni. Még azt elfelejtettem, hogy egyébként kezdetektől fogva mindenben részt vesz, szinte bármit rá lehet(ett) bízni, hamar feltalálja magát az új helyzetekben is. Nincs rá rossz szavam, nem panaszkodom. Vicces dolgok azért persze előfrodulnak, pl. hogy fürdés után uazt a ruhát adja vissza Kristófra, mint amiben napközben volt...
Maccs írta egyszer, hogy ő próbál minél több terhet levenni a férje válláról, amikor otthon van velük. Mintha saját magamat olvastam volna vissza. Tényleg, Maccs! Remélem, hamarosan ír pár sort magukról!

bekri

Bea. Általában nagycsoportosnak nézik. :-)
De az alkatán azért látszik, hogy még majdnem baba. (arányaiban látszik)

Na, meg amikor rokonoktól ruhát kap... És a pólót pl az életkorához hozzák (értsd: 3 évesre való ruha) na akkor döbbennek nagyot. Most az 5-6 évesekre való ruhákat kezdjük hordani. :-) 28-29-es a lába :-)

Nnna.

Én is gondoltam Maccsra. Vajon mi lehet vele? Még most is pörög?

szilvás76

Irom az élménybeszámolóm a hétvégéről,mindjárt hozom... :wink:

evilany

Nnnnaaa. Most beszéltem a dokival. Csütörtökön jelenésem van nála a szűrés miatt és du kell őt hívnom az uh miatt. Jajj de jó lenne ha beleférne, mert akkor apa is el tudna jönni :lol: Úgyis nagyon kíváncsi már, hogy melyik csapatot erősíti, de ha szófogadó a gyerek akkor titkolózik még egy darabig. Tudom gonosz vagyok :lol:

királylány

Dia. Ez most milyen szűrés? :shock: A szíve miatt?
Egyém Férjem is úgy variálta a beosztását, hogy csütörtökön jött mozizni Ő is. :-) Azért Őket is érdekli, csak van aki nem vallja be. :-)
Olyan aranyos volt, ott toporgott, és vigyorgott. A vizsgálat (turka-gyurka) miatt úgy kellett kitereljem, hogy na, akkor mindjárt jövök, most Te ülj ott le kint egy pár percre...) :D

Sztem mostmár látni fogod, ha akarod, ha nem :-)

szilvás76

Évi, már néztem délelőtt a blogodat, hátha feltetted, de még csak egy igen rövidke beszámoló volt fent. :-)

szilvás76

Maccs pörög ezerrel, még nekem is alig ír. De ez lesz egész tavasszal és nyáron, finisben a ház, aztán beköltözés...

Kép
xtina75

Na szóóóval...olvasás kész tűz raaajta :)
Pénteken 6 körül értünk oda,ugye amit vettem az üdülési kupon,tartalmazta a jól felszerelt 2 ágyas szobát,félpanziós ellátást,wellness részleg használatát,borkóstolót,ingyenes parkolást.Előre kérdeztük is a kaját a telefonban,ne legyen meglepetés,azt mondták reggelire amit kérünk, vacsora menüvacsora jellegű.Ok, mondom az nem gáz. Odaértünk,kedvesen fogadtak minket,megkaptuk a szobát,ami tényleg nagyon szép és kellemes volt,fürdővel,minden csillogott a tisztaságtól,és minden eléggé újnak is tűnt,nemrég lehetett felújíítva v.megépítve az egész. Kérdeztük a nőtől,hogy mi lesz a vacsora(már éhesek voltunk) azt mondja,rántott hús pirított krumplival...hm....ezen azért meglepődtem,egyrészt máshol van 2-3 féle étel amiből választhat a félpanziós vendég,de hát jó ez nem egy szálloda,hanem panzió,másrészt egy fogás,az is fura,na persze nem kell az embernek folyton degeszre zabálnia magát,(na de egy wellness hétvégén...)de azért a menü akárhova mész,mindenhol minimum 2 fogás. És mondjuk neki,hogy bemennénk a wellnessbe is,akkor azt mondja, szerinte az nekünk fizetős...na neeee mondom,megkerestük a tulajt,rákérdeztem,azt mondja igen,lehet használni,egyszeri alkalommal....na ez nagyon nem így volt és van meghirdetve,de szintén nem azért,mert egész nap ott ültünk volna bent,de azért nem mindegy az ember hogy készül...főleg rossz idő esetén,és aki messziről utazik oda,hát jó lenne ezeket pontosan tudni...rákérdeztünk arra is,hogy jól értettük - e, a vacsora egy fogásos? Igen,mondja....( Hát a tulaj egy erősen borbarát kinézetű,abszolut nem szimpatikus fajta,középkorú férfi,aki mint megfigyeltük mindenkivel egy ilyen borzasztó kimért,valószínűleg udvariasnak szánt de valójában rendkívül felsőbbrendűnek ható modoroskodó viselkedést vett fel)és hozta is,finom volt és bőséges,salátával,meg is ettük mindet, hát mondom másik fogás úgyse lesz :) Két villát hozott,nem is értettük,de gondoltuk,a salátához van a másik...próbáltuk is használni,naná nem ment,de legalább a látszat meglegyen, a vacsora végén a többi evőeszközhöz tettük a másik villát is a tányérban. Ere jön a tányérért,és megdöbbenve kérdi,"mindkét villa kellett a vacsorához? A másikat a desszerthez hoztam" Hááááát,csak néztünk.Egy,ha 5 villát használok el,akkor se tegyen a felszolgáló megjegyzést,mert a vendég igenis én vagyok, és nem azért megyek oda,hogy megszégyenítő pillanatokat élhessek át...kettő,miután érthetően megkérdem,hány fogás lesz és az mondja 1,akkor most mi is van????? Mindegy,megkaptuk a desszertet, elfogyasztottuk mint két rossz gyerek, és usgyi a szobába
Azaz,előtte elmentünk sétálni,körülnézni meg lejárni a vacsorát. A partra igyekeztünk volna,de azt nem sikerült elérni fél órás séta után se,meg ránk is sötétedett,így visszafordultunk,azért sétáltunk egy jót ott a hegy tövében,nézelődtünk,mondjuk a környék összes kutyája kíséretében,így izgalmas is volt :) de nem voltak mérges kutyák,sőt az egyik előzékenyen el is kísért minket,Miki meg majdnem frászt kapott :)
.A panzióban egyébként még egy pár volt,mint vendégek,fiatalok ők is (hehe,mint mi :) ) Reggel lementünk reggelizni,leültünk volna az előző helyre,ahol este vacsoráztunk(a nemdohányzó részbe) mire a tulaj "itt már meg van terítve,az nem jó?" és mutat egy asztalt a dohányzóban,a másik pár mellett. Hááát,mondom egye fene,csak nem cigiznek reggeli közben (most tényleg nem azért,hogy olyan legyek mint egy undok nemdohányos,én is szívtam 16 évig,de egy,terhes vagyok,kettő leszoktam,tudom hogy nem lesz bajom attól hogy elszív valaki mellettem 2 szál cigit,de zavar és irritál a füst,a szaga...) na jó,átültünk,megreggeliztünk,Miki felment a szobába a kabátokért,hogy átmenjünk a boltba,hát a másik pár már rá is gyújtott,mint igazi dohányosok,nyilván nekem is azelőtt az volt kaja után az első,rájuk nem lehet mit mondani,hisz ŐK jó helyen ültek...és ha mondjuk én is ücsörögtem volna még egy kicsit reggeli után az étteremben,egy kávéval??? Na,mikor visszaértünk,mondtuk a tulajnak,hogy legközelebb ugyan ne a dohányzó részbe terítsen nekünk,már csak azért se,mert terhes vagyok...ránk nézett (ezzel mindent elárult...)és azt mondta,jó,semmi gond(!!! örülök hogy nem okoztam neki ÉN gondot...ő viszont nekem...)
Elmentünk Szigligetre,a hajókikötőbe,meg van ott egy várrom. Hát az időre jellemző volt,hogy úton valamilyen célpont felé az autóban ragyogó napsütés kisért minket,kiszálltunk,beborult,erős szél :) Nem baj,azért lesétáltunk a partra,nézelődtünk,majd elmentünk a várhoz,húúú nagyon magasan van és meredeken..biztatónak ittunk egy mézeskalács ízű tejeskávét (érdekes volt) majd felmásztunk---na én tényleg másztam...(500 ft a belépő per fő hogy felmászhass,ez is vicces,persze a Magyar Állam tulajdona a vár) nagy nehezen felértünk,a kilátás nagyon szép volt,meg a vár is szép,a legtetetejére csak Miki mászott fel,én megpihentem...(amúgy se vagyok egy nagy túrázó,hát még 6 hónapos terhesen :D ) ja és persze közben elkezdett szemerkélni az eső,de azért jó volt. Visszamentünk a szállásra,pihentünk egy kicist,majd elindultunk Tapolcára,előtte letisztáztuk a tulajjal az esti programokat(hittük mi) kérdeztük,mi lesz a vacsora? Vállhúzás és ajakbiggyesztéssel a válasz:mi legyen? Pfff tudtam volna felsorolni ezt azt,de csak annyit mondtam,mindegy,de ne gomba...jó,azt mondja,lecsó jó lesz? Hát mondjuk,jó. Végülis a lecsó egy finom kaja,jól elkészítve,szeretjük is,egye fene. Mondtuk neki hogy utána meg megejtenénk a borkóstolót és a wellness részleg használatát.
Tapolcán is tettünk egy jó sétát,megnéztük a látnivalókat, Kis királylány szobrát,a Malom tavat és az udvart,a 4 évszak szobrot...szép volt minden,fotózkodtunk. A tóbarlangba nem mentünk mert mégse vagyunk katasztrófa turisták :) (nem vágytam csónakázni,főleg ekkora túlsúllyal :D)
Visszamentünk,lementünk vacsorázni. Na jött a meglepi. Kaptunk natúr szeletet,rajta egy pár falatnyi lecsót és krumplit.Hát eléggé ledöbbentem,főleg miután rá is kérdeztünk,mégis változott a menü,a natúr szelet meg szerintem tök gáz,sose rendelnék ilyet,nem szeretem,nem is nézett ki jól és elég rágós is volt...a krumpli meg,pénteken is szombaton is....hát...tök pipa lettem.Megettem a lecsót meg a krumpli egy részét azért...jött a tulaj,elviszi,kérdi "nem ízlett?" mondom neki azért visszafogottan,"nem a stílusom..."mire ő "kérdeztem hogy lecsó jó lesz-e" hát mondom tényleg így történt,ő kérdezte és nem mi próbáltuk kinyomozni ugye??!!! Mondom a lecsó jó is volt. Mire ő:"'miért,a natúr szelettel mi a baj?"' most erre mit mondjak,és milyen jogon kér ő számon??? Az,hogy nem szeretem,b** meg....hozott desszertet is,krémes sütit,villa nélkül.Hát ja,előző este már elhasználtuk a 2 főre és a hétvégére szánt villa mennyiséget,jogos.... (vártunk egy darabig, aztán megettük kézzel,büntiben) Marha pipa voltam,de nem nagyon szóltam(azt hiszem...)Miki ugye a jóindulatával csitított,meg hát nem akartam elrontani a közös hétvégét tényleg. Utána kérdeztük,mi legyen a borkóstolóval? Azt mondja a csaj,ahhoz menjünk át a másik részre,mert ott a másik pár is kóstolózik éppen,ne kelljen kétfelé...fúúúú na kész lettem. Mondom neki,miért menjünk át a dohányzó részbe???? azt mondja majd megkéri őket,hogy ne cigizzenek...Na itt már tényleg majdnem robbantam,komolyan egy terhes nőt fel kell arra szólítani hogy menjen át má a cigiző részbe??? Elképesztő,majdnem fel si mentem a szobába,de hát Miki megkóstolta volna a borokat,meg nem akartam egyedül lent hagyni,meg egyáltalán,de hát hogy hogy éreztem magam azt nem kell mondjam...átment a csaj,és tényleg szólt a másik párnak, hogy szüntessék be a bagózást(így) mert átmegyünk...hát nem volt gáz. Ott szabadkoztunk nekik,hogy bocsi,meg nem mi akartuk,meg ilyenek...dohányos koromból tudom mennyire örültem volna,ha leülök rendesen a dohányzó részbe, és megkérnek, hogy ne cigizzek mert átjönnek a nemdohányosok...ehhh.Meg hát ilyet még nem hallottam,nemhogy kismamát,de nemdohányost se szokás a dohányzó részbe áttessékelni...na mindegy,megkóstoltuk a borokat -- mikor a szobát megkaptuk,kint volt a szobainformáció a falon,miszerint borkóstolót bármikor,igény szerinti színvonalon tudnak tartani...na ezen jót nevettünk,hogy akkor mi ha lehet a legszarabb színvonalon kérjük majd ....megvolt....---aztán lementünk a wellnessbe,ahol a Miki áztatta magát a jakuzziban,én csak a szélére ültem és a lábam lógattam bele...És mentünk aludni.Másnap még elfogyasztottuk a reggelit,aztán mentünk,hát nem a legbarátságosabb elválással...(fizettünk aztán vizslát...) Persze nem hagytuk hogy ezek a dolgok elrontsák a hétvégét,dehát azért fortyogtam rendesen.Hazafelé Keszthelyen időztünk,megnéztük a Festetics kastélyt,a Babamúzeumot,ami nagyon tetszett,és a Csigaparlamentet,ami szintén nem piskóta :) aztán irány haza.Mindent összevetve jól éreztük magunkat,hiszen ez mindig csak rajtunk múlik(leginkább)de hát azért....hazajöttem,megnéztem a kupont a neten illetve a hirdetést,mit is vettem,majd írtam nekik egy emailt,finoman,de mindenre kiterjedően,a félpanzióról,az egyszeri wellnessről,írtam nekik hogy sajnálattal látom a hirdetésben ez még most sem szerepel,illetve arról, a kismamákat és egyáltalán a nemdohányosokat hova ültessék a továbbiakban,ha egy mód van rá...
Ennyi :D

evilany

Itt vagyok ám... :)

Tegnap voltam bababörzén, s megint elszálltam egy kicsit mennyiségügyileg....
Persze csak és kizárólag unisex dolgokat vettem potom pénzért, s nagyon szép minőségben.
Szóval költöttem 5500 HUF-t, és vettem érte 23 ruhát :)
Egy a gond... :arrow: 56-62-es ruhából már botrányosan sokat vettem, összeszámoltam fajta szerint.
Asszem a vásárlási lázamat már a nagyobb méretű ruhákban kell kiélnem, de azokból már nem szeretnék unisexet venni, így várok egy kicsit.
:)

Neveknél mi csak a lánynévhez jutottunk el: Réka vagy Leila.

Évi
Látom jól telt a hétvége, sok felé jártatok!
Még utólag is irigy vagyok :oops:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,hozz képet :)
Irigy vagy,akkor még nem olvastad el a beszámolót :)

evilany

Hú Évi, B+. Én lehet, elkértem volna a Panaszkönyvet. Ha abba beleírsz, szabályosan lepecsételik, a másodpéldányt megkapod, NA AZT kötelesek kivizsgálni, válaszolni (hivatalosan) és nyoma is marad.

Ez nagyon gáz. Még jó, hogy felül tudtál kerekedni ezen, és azért jól érezted magad. De hát a pénzéért (pláne meghírdetett programokkal, szolgáltatással) az ember azt várja, ami az előre megkapott tájékoztatóban szerepel... :-(

Grrrrrrrrrrrrrrrrrr. :-(

szilvás76

Hmm,végülis a gáz csak az ő ősbunkó hozzáállásuk volt,azzal meg mit lehet tenni...a reggelik egyébként bőségesek és finomak voltak,azt nem írtam,a szállás szép és ragyogóan tiszta...és a lényeg hogy ketten voltunk,utaztunk,tudod. (én is pipa voltam sokat de moderáltam magam)

evilany

No készülődnöm kell a dokibácsihoz,addig irogattam míg elment az idő,sütni már nem maradt..(akartam...)

evilany

Évi nem semmi! Jól tetted, hogy írtál nekik. Ez olyan bosszantó, hogy a pénzedért nem azt kapod amit vártál. És az, hogy ez nem szálloda "csak" panzió ez nem mentség.
Linkeld már be légyszi a blogod címét, a nem babásat. Köszi!

Szilvi nem, a szíves uh-n voltunk, oda többet nem kell menni, ez a 24.heti II. szűrés. Remélem csütörtök du belefér az uh is, nem lesz semmi extra a dokinak :)
Majd kiderül, hogy mutogatja e magát vagy szégyenlős lesz. Én annyira nem bánnám, ha még nem mutatná magát, bár ha du megyünk, akkor átkapcsol 3d-be.
A kosár csoki lebeg a szemed előtt, mi? :lol:
Bekri mivel jövök legközelebb? Hogy fiú e vagy lány? Vagy a bloggal?

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?