Na szóóóval...olvasás kész tűz raaajta
Pénteken 6 körül értünk oda,ugye amit vettem az üdülési kupon,tartalmazta a jól felszerelt 2 ágyas szobát,félpanziós ellátást,wellness részleg használatát,borkóstolót,ingyenes parkolást.Előre kérdeztük is a kaját a telefonban,ne legyen meglepetés,azt mondták reggelire amit kérünk, vacsora menüvacsora jellegű.Ok, mondom az nem gáz. Odaértünk,kedvesen fogadtak minket,megkaptuk a szobát,ami tényleg nagyon szép és kellemes volt,fürdővel,minden csillogott a tisztaságtól,és minden eléggé újnak is tűnt,nemrég lehetett felújíítva v.megépítve az egész. Kérdeztük a nőtől,hogy mi lesz a vacsora(már éhesek voltunk) azt mondja,rántott hús pirított krumplival...hm....ezen azért meglepődtem,egyrészt máshol van 2-3 féle étel amiből választhat a félpanziós vendég,de hát jó ez nem egy szálloda,hanem panzió,másrészt egy fogás,az is fura,na persze nem kell az embernek folyton degeszre zabálnia magát,(na de egy wellness hétvégén...)de azért a menü akárhova mész,mindenhol minimum 2 fogás. És mondjuk neki,hogy bemennénk a wellnessbe is,akkor azt mondja, szerinte az nekünk fizetős...na neeee mondom,megkerestük a tulajt,rákérdeztem,azt mondja igen,lehet használni,egyszeri alkalommal....na ez nagyon nem így volt és van meghirdetve,de szintén nem azért,mert egész nap ott ültünk volna bent,de azért nem mindegy az ember hogy készül...főleg rossz idő esetén,és aki messziről utazik oda,hát jó lenne ezeket pontosan tudni...rákérdeztünk arra is,hogy jól értettük - e, a vacsora egy fogásos? Igen,mondja....( Hát a tulaj egy erősen borbarát kinézetű,abszolut nem szimpatikus fajta,középkorú férfi,aki mint megfigyeltük mindenkivel egy ilyen borzasztó kimért,valószínűleg udvariasnak szánt de valójában rendkívül felsőbbrendűnek ható modoroskodó viselkedést vett fel)és hozta is,finom volt és bőséges,salátával,meg is ettük mindet, hát mondom másik fogás úgyse lesz
Két villát hozott,nem is értettük,de gondoltuk,a salátához van a másik...próbáltuk is használni,naná nem ment,de legalább a látszat meglegyen, a vacsora végén a többi evőeszközhöz tettük a másik villát is a tányérban. Ere jön a tányérért,és megdöbbenve kérdi,"mindkét villa kellett a vacsorához? A másikat a desszerthez hoztam" Hááááát,csak néztünk.Egy,ha 5 villát használok el,akkor se tegyen a felszolgáló megjegyzést,mert a vendég igenis én vagyok, és nem azért megyek oda,hogy megszégyenítő pillanatokat élhessek át...kettő,miután érthetően megkérdem,hány fogás lesz és az mondja 1,akkor most mi is van????? Mindegy,megkaptuk a desszertet, elfogyasztottuk mint két rossz gyerek, és usgyi a szobába
Azaz,előtte elmentünk sétálni,körülnézni meg lejárni a vacsorát. A partra igyekeztünk volna,de azt nem sikerült elérni fél órás séta után se,meg ránk is sötétedett,így visszafordultunk,azért sétáltunk egy jót ott a hegy tövében,nézelődtünk,mondjuk a környék összes kutyája kíséretében,így izgalmas is volt
de nem voltak mérges kutyák,sőt az egyik előzékenyen el is kísért minket,Miki meg majdnem frászt kapott
.A panzióban egyébként még egy pár volt,mint vendégek,fiatalok ők is (hehe,mint mi
) Reggel lementünk reggelizni,leültünk volna az előző helyre,ahol este vacsoráztunk(a nemdohányzó részbe) mire a tulaj "itt már meg van terítve,az nem jó?" és mutat egy asztalt a dohányzóban,a másik pár mellett. Hááát,mondom egye fene,csak nem cigiznek reggeli közben (most tényleg nem azért,hogy olyan legyek mint egy undok nemdohányos,én is szívtam 16 évig,de egy,terhes vagyok,kettő leszoktam,tudom hogy nem lesz bajom attól hogy elszív valaki mellettem 2 szál cigit,de zavar és irritál a füst,a szaga...) na jó,átültünk,megreggeliztünk,Miki felment a szobába a kabátokért,hogy átmenjünk a boltba,hát a másik pár már rá is gyújtott,mint igazi dohányosok,nyilván nekem is azelőtt az volt kaja után az első,rájuk nem lehet mit mondani,hisz ŐK jó helyen ültek...és ha mondjuk én is ücsörögtem volna még egy kicsit reggeli után az étteremben,egy kávéval??? Na,mikor visszaértünk,mondtuk a tulajnak,hogy legközelebb ugyan ne a dohányzó részbe terítsen nekünk,már csak azért se,mert terhes vagyok...ránk nézett (ezzel mindent elárult...)és azt mondta,jó,semmi gond(!!! örülök hogy nem okoztam neki ÉN gondot...ő viszont nekem...)
Elmentünk Szigligetre,a hajókikötőbe,meg van ott egy várrom. Hát az időre jellemző volt,hogy úton valamilyen célpont felé az autóban ragyogó napsütés kisért minket,kiszálltunk,beborult,erős szél
Nem baj,azért lesétáltunk a partra,nézelődtünk,majd elmentünk a várhoz,húúú nagyon magasan van és meredeken..biztatónak ittunk egy mézeskalács ízű tejeskávét (érdekes volt) majd felmásztunk---na én tényleg másztam...(500 ft a belépő per fő hogy felmászhass,ez is vicces,persze a Magyar Állam tulajdona a vár) nagy nehezen felértünk,a kilátás nagyon szép volt,meg a vár is szép,a legtetetejére csak Miki mászott fel,én megpihentem...(amúgy se vagyok egy nagy túrázó,hát még 6 hónapos terhesen
) ja és persze közben elkezdett szemerkélni az eső,de azért jó volt. Visszamentünk a szállásra,pihentünk egy kicist,majd elindultunk Tapolcára,előtte letisztáztuk a tulajjal az esti programokat(hittük mi) kérdeztük,mi lesz a vacsora? Vállhúzás és ajakbiggyesztéssel a válasz:mi legyen? Pfff tudtam volna felsorolni ezt azt,de csak annyit mondtam,mindegy,de ne gomba...jó,azt mondja,lecsó jó lesz? Hát mondjuk,jó. Végülis a lecsó egy finom kaja,jól elkészítve,szeretjük is,egye fene. Mondtuk neki hogy utána meg megejtenénk a borkóstolót és a wellness részleg használatát.
Tapolcán is tettünk egy jó sétát,megnéztük a látnivalókat, Kis királylány szobrát,a Malom tavat és az udvart,a 4 évszak szobrot...szép volt minden,fotózkodtunk. A tóbarlangba nem mentünk mert mégse vagyunk katasztrófa turisták
(nem vágytam csónakázni,főleg ekkora túlsúllyal
)
Visszamentünk,lementünk vacsorázni. Na jött a meglepi. Kaptunk natúr szeletet,rajta egy pár falatnyi lecsót és krumplit.Hát eléggé ledöbbentem,főleg miután rá is kérdeztünk,mégis változott a menü,a natúr szelet meg szerintem tök gáz,sose rendelnék ilyet,nem szeretem,nem is nézett ki jól és elég rágós is volt...a krumpli meg,pénteken is szombaton is....hát...tök pipa lettem.Megettem a lecsót meg a krumpli egy részét azért...jött a tulaj,elviszi,kérdi "nem ízlett?" mondom neki azért visszafogottan,"nem a stílusom..."mire ő "kérdeztem hogy lecsó jó lesz-e" hát mondom tényleg így történt,ő kérdezte és nem mi próbáltuk kinyomozni ugye??!!! Mondom a lecsó jó is volt. Mire ő:"'miért,a natúr szelettel mi a baj?"' most erre mit mondjak,és milyen jogon kér ő számon??? Az,hogy nem szeretem,b** meg....hozott desszertet is,krémes sütit,villa nélkül.Hát ja,előző este már elhasználtuk a 2 főre és a hétvégére szánt villa mennyiséget,jogos.... (vártunk egy darabig, aztán megettük kézzel,büntiben) Marha pipa voltam,de nem nagyon szóltam(azt hiszem...)Miki ugye a jóindulatával csitított,meg hát nem akartam elrontani a közös hétvégét tényleg. Utána kérdeztük,mi legyen a borkóstolóval? Azt mondja a csaj,ahhoz menjünk át a másik részre,mert ott a másik pár is kóstolózik éppen,ne kelljen kétfelé...fúúúú na kész lettem. Mondom neki,miért menjünk át a dohányzó részbe???? azt mondja majd megkéri őket,hogy ne cigizzenek...Na itt már tényleg majdnem robbantam,komolyan egy terhes nőt fel kell arra szólítani hogy menjen át má a cigiző részbe??? Elképesztő,majdnem fel si mentem a szobába,de hát Miki megkóstolta volna a borokat,meg nem akartam egyedül lent hagyni,meg egyáltalán,de hát hogy hogy éreztem magam azt nem kell mondjam...átment a csaj,és tényleg szólt a másik párnak, hogy szüntessék be a bagózást(így) mert átmegyünk...hát nem volt gáz. Ott szabadkoztunk nekik,hogy bocsi,meg nem mi akartuk,meg ilyenek...dohányos koromból tudom mennyire örültem volna,ha leülök rendesen a dohányzó részbe, és megkérnek, hogy ne cigizzek mert átjönnek a nemdohányosok...ehhh.Meg hát ilyet még nem hallottam,nemhogy kismamát,de nemdohányost se szokás a dohányzó részbe áttessékelni...na mindegy,megkóstoltuk a borokat -- mikor a szobát megkaptuk,kint volt a szobainformáció a falon,miszerint borkóstolót bármikor,igény szerinti színvonalon tudnak tartani...na ezen jót nevettünk,hogy akkor mi ha lehet a legszarabb színvonalon kérjük majd ....megvolt....---aztán lementünk a wellnessbe,ahol a Miki áztatta magát a jakuzziban,én csak a szélére ültem és a lábam lógattam bele...És mentünk aludni.Másnap még elfogyasztottuk a reggelit,aztán mentünk,hát nem a legbarátságosabb elválással...(fizettünk aztán vizslát...) Persze nem hagytuk hogy ezek a dolgok elrontsák a hétvégét,dehát azért fortyogtam rendesen.Hazafelé Keszthelyen időztünk,megnéztük a Festetics kastélyt,a Babamúzeumot,ami nagyon tetszett,és a Csigaparlamentet,ami szintén nem piskóta
aztán irány haza.Mindent összevetve jól éreztük magunkat,hiszen ez mindig csak rajtunk múlik(leginkább)de hát azért....hazajöttem,megnéztem a kupont a neten illetve a hirdetést,mit is vettem,majd írtam nekik egy emailt,finoman,de mindenre kiterjedően,a félpanzióról,az egyszeri wellnessről,írtam nekik hogy sajnálattal látom a hirdetésben ez még most sem szerepel,illetve arról, a kismamákat és egyáltalán a nemdohányosokat hova ültessék a továbbiakban,ha egy mód van rá...
Ennyi