Új privát üzeneted érkezett!

Moosejaw!

Most voltunk az Ikeaban. Nem csak kicsi a kisagy, hanem csunya is, sajnos, pedig a kepen jol nezett ki.
Igaz matraccal van, es nem olyan draga, de a matrac is tul puha volt.

Kép
babarozsa

Sziasztok!
voltam uhn, a babaval minden ok, de ahhoz kepest, hogy magas AFP miatt mentem a gerincevel kapcsolatban semmi sincs a leleten
szoban megkerdeztem, es azt mondta rendben.
A mehlepeny viszont problemas, az egyik resze hatul lent, es egy resze elol lent tapad. Mikor kerdeztem ez mit jelent, azt mondta, hogy pihenjek, es beszeljem meg a kezeloorvosommal. Felhivtam az orvost, es szerinte meg rendben van.
szoval elegge ketsegbe vagyok esve, hogy most mi van.
Tudom, hogy 1 honap mulva jobb lehet a helyzet, de 2 hete az egyik uh: fedi a mehszajat a mehlepeny, a masik 3 napra ra: lent tapad, de nem eri el. Most meg ez...
Nem tudom mar kinek higyjek.

Kép
babarozsa

mennyibe kerul?
tenyleg szepKép

Kép
babarozsa

Jucusmamus=Buborék?
Vendég

Cini!

Te egy nyomozó vagy!IGEN!

Babarózsa!

Nem is merem leírni.Na még is:150.000Ft

Jucus
20170114224602

Februári babavárók!

Velem is lehet ám társulni szobailag.Nagyon utálnék egyedül lenni!

még is =mégis
Jucus
20170114224602

Kajamán! Kép

Babarózsa!

Szerintem a méhlepény miatt ne idegeskedj, még rengeteget változhat a helyzet a terhesség végéig!

Neet!

A baba-mama szobás előadás nem jövőhéten lesz, hanem utána! Bocs elírtam!

Egyébként voltam ma az előadáson, a fájd. csill. eljárások volt a téma! Hát elég horrorisztikusra sikeredett, legalábbis számomra!
Az előadás az ősemberrel kezdődött úgy fél órán keresztül, aztán meg szinte csak az epidurálról volt szó, diaképekkel gazdagon illusztrálva a hátból kiálló tűvel, sőt élőben is körbeadta a tűt a doki közkívánatra, hát nekem ennyi elég is volt az EDA-ból! Bár lehet, hogy majd ott a szülésnél könyörögni fogok érte!
Egyébként szomorú, hogy csak akkor kaphatunk, ha a dokink ért hozzá vagy ha van bent olyan doki aki tudja, ugyanis az anesztesek nem vállalják az "EDA felügyeletet" - ez furcsa!

Ildi(24)
ildi76

Ildi!
de most valtozzon marKép
nem akarok vegig idegeskedni...

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Levél ment! Megkaptad?
Sajnos mindig idegeskedik az ember valamin, én legalábbis olyan vagyok, hogy mindig találok valamit!
De legjobban a hangulatváltozásaim idegesítenek! Van olyan nap, hogy elkezdek bőgni valamin és nem tudom abbahagyni! Kép Pl. ma is! Teljesen kikészítenek a hormonok!

Szió
Ildi(24)
Már csak én vagyok ilyen eminó, hogy írom a számot a nevem mellé??? Kép
ildi76

Szia Ildi!
most írtad? azt még nem kaptam meg...
(21)

Kép
babarozsa

most en is depizek...veszitettem a lenduletbol, pedig nem kene

Kép
babarozsa

Babarózsa! én azt hallottam, hogy az ilyen lent tapadó lepények a méh (és persze a baba) növekedésével szépen feljebb csúsznak, és ha jól értettem, neked nem is teljesen lent tapad. (hasonló lehet, mint mikor egy lufit fújsz föl) meg talán emiatt van, hogy máris változott a helyzet! nemrég született meg egy ismerősöm babája, neki az elején ilyen problémája volt, és nagyon gyönyörű a kislány, teljesen problémamentesen zajlott végül minden. Úgyhogy nyugi, nem lesz semmi gáz! Kép
kajamán

szia Kajamán!
próbálom én is nyugtatni magamKép
de az enyém elöl is tapad, az már nem olyan jó, persze még változhat, tudom...
csak az is még 2 hónap míg kiderül

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Volt valaki a tegnapi előadáson? Barna Péter tartotta. Nekem nagyon szimpi volt, tudja valaki, hogy hol rendel, vállal e szülést stb?
köszi
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Babarózsa!
Tegnap vagy tegnap előtt írtam, akkor majd megpróbálom az én postafiókomból elküldeni, írok másikat!
Csibe!
Én úgy tudom, hogy Ő még rezidens, de nem bizti!
A kórház honlapján megtalálod az orvosokat, azthiszem ott láttam a neve mellé írva!
Ildi(24)
ildi76

sziasztok!

köszi a tanácsokat szülésznő és babakocsi ügyben! már csak egy kérés. ha valaki elárulná privátban (emailben) a szülésznőcik méltó díjazását, léciléci! ha valaki a fórumba is be meri írni, nekem az is jó Kép

Ildi, örülök, hogy nincs baj. hüje X@ß°&>ß AFP. ilyenkor arra gondolok, anyáink terhessége mennyivel gondtalanabb volt - a kevesebb vizsgálat miatt Kép

az is eszembe jutott, hogy a nyaki redő vizsgálaton először 3,3-at mértek a kisfiamnál, és azonnal küldtek a Szabolcs utcába. három napig alig aludtam, és úgy féltem az aminótól! aztán az ottani UH-n kiderült, csak 2,0 és csúnyán elnézték a Bártfaiban...

Neet, bababútornak én sem ajánlom az IKEÁt. persze legalább olcsó - ágy+pelenkázó együtt nincs 20 ezer Ft...

nem sokkal drágább a KIKA, viszont jóval nagyobb a választék! közben én megnéztem még a bababútort kb. 20 helyen. a spanyol és az olasz bútorok tetszetősek (ami a kisbabádat persze messze nem fogja izgatni), a kiságy 80 ezerről indul (+kókuszmatrac 15 ezerért)... bár ez még mindig olcsóbb, mint Jucus csodaágya.

szerintem kiságyból érdemes átalakíthatót venni, ami 4-5 éves korig jó. pelenkázó ügyben a káddal kombinált típus rövid távú befektetés. mi is kaptunk egyet, mert a barátnőmék 4 hónap alatt kinőtték ill. a kisfia már csak a kádban hajlandó fürdeni.

Babarózsa, fel a fejjel. Telihold volt tegnap, én is iszonyú nyűgös voltam, aztán egész éjjel kóvájogtam mint valami vérfarkas. ma meg valahogy semmihez sincs kedvem. megértelek.

holnap biztos jobb lesz Kép

votiv 8)
votiv

Szia Ildi! (és persze a többiek)
A neved mögötti 24-es szám azt jelenti, hogy a 24. hétben vagy?
Ha igen, lehet hogy talcsizunk bennt.. Én a 23.-ban vagyok.
Minden jót! Monesz
Ja,és gratulálok a jó eredményhez! (én is szorítottam)
monesz

Monesz!
Hurrá! Kép Máris jobb a kedvem! Pontosan mikorra vagy kiírva? Kihez jársz dokihoz?
Köszi, hogy Te is drukkoltál!
Szió
Ildi
ildi76

Ildi!
de kaptam egyet, es valaszoltam is ra...
nem kaptad meg?

Kép
babarozsa

Ildi, az aneszteziologusok viselkedese szerintem nem furcsa, hanem felhaborito. Elmeletileg nem is csak atvenniuk kene az EDAt, hanem eleve nekik kene megcsinalni!

Votiv, en is a Kikaban vettem a kisagyat (70x140 es atalakithato, 20e) meg a kokuszmatracot (7e). Pelenkazo feltetet viszont magunk alkottunk egy sima komodra.

Ildi, Babarozsa, fel a fejjel. Pocakkal en is sokkal erzekenyebb voltam, es gyakran elsirtam magam: konyvon, filmen elpityeredtem, ha pedig szegeny parom egy rossz szot szolt (vagy legalabbis en ugy veltem, hogy azt), egy oras keserves boges kovetkezett... Amint meglesz a baba, elmulik Kép
moosejaw

a paromnak a legujabb hozzaszolasa, mivel fogytam 5 kg
mondta, de jo lenne, hogy ha csak a hasam none, es a tobbi meg megmaradna vekonyan

hat erre igencsak erzekeny lettemKép

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Tudom már mi lehet! A férjem postafiókjában lehet a válasz, mert, ha innen a topikból küldöm a levelet, akkor oda megy! Ha hazajött számonkérem rajta!
Moosejaw!
Köszi! Megnyugtató, hogy el fog múlni!Kép
ildi76

igen, mert onnan kuldted, mar emlekszemKép

Kép
babarozsa

annál nincs rosszabb, ha a súlyoddal cikiznek Kép legyen az "túl sok" vagy "túl kevés".

ne vedd a szívedre. törekedj arra, hogy minél jobban érezd magad a bőrödben, és semmi se befolyásolhasson ebben (ha már a dagadt lábtól kezdve a csöpögő mellen át a folytonos pisilési kényszerig úgyis minden "ellened esküszik").

a csábító nőiességről pedig egy most 1 időre le kell mondani (könnyebben megy, ha közben a nemsokára megszülető, gyönyörű babádra gondolsz), ezt a párod is kénytelen lesz elviselni. vagyis nem KELL, mert neki még így is tetszhetsz, csak mások nem néznek meg. vagyis lehet, hogy igen, de ez kimerül az óriási melleid bámulásában Kép

engem azzal cikiznek, hogy már 14 kilót híztam 8 hónap alatt. De épp elég nekem megbarátkozni ezzel, és cipelni a súlyt (pláne, hogy világ életemben 45 kilós, nyeszlett kis gebe voltam). nem hogy még hallgassam a megjegyzéseket! hiába diétázom, meg eszem zöldséget gyümölccsel, ezt már csak szülés után lehet leadni. addig meg nem vagyok hajlandó stresszelni magam és a babát. persze mindig sz*rul esik, ha valaki beszól. néha szegény párom is elszólja magát, hogy ugye majd megint ugyanolyan leszek, mint ahogy megtetszettem neki... ez a legrosszabb. még Brútusz is... Kép

votiv 8)
votiv

14kg az nem is sok, plane, ha vekpny voltal
meg belefer szerintem

Kép
babarozsa

köszi Kép

votiv 8)
votiv

számíthatsz rám, mi nők tartsunk összeKép

Kép
babarozsa

Votiv, nekem is 14 sikerult (az 52 melle), es hazajovetelkor mar csak 4-5 volt, de az meg mindig megvan es - bar vekonynak latszom - nem ferek bele a regi nadragaimba Kép Mondjuk meg nem kezdtem el tornazni...
moosejaw

Gondoltam közkinccsé teszem tegnapi felfedezésemet, hátha valaki még nem vett kiságyat.

Hétfőtől 28e forintért akciós a budaörsi Kikában a natúr színű, átalakítható kiságy, bio kókuszmatraccal, egy teljes ágynemű szettel, baldachinnal és egyéb fittyfirittyel együttvéve. Csak 100 darabuk van raktáron, szerintem pár nap alatt elkapkodják, mert ez így együtt minimum egy tizessel több lenne.
üdv mindenkinek
votiv (33)

votiv 8)
votiv

Votiv: koszi az infot!
azt hiszem mi kapunk kisagyat, es amugy is csak par hetig kell, mert kulfoldre koltozunk, meg most meg nem is merek vasarolni

Ti vesztek?

Eszter (21)

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Az ezévi termést böcsületesen végigolvasva szeretnék hozzátok csatlakozni.
Fiatalka és tapasztalatlan elsőgyermekes kismama (~9 hét)lévén nem sok jó tanáccsal tudok Nektek szolgálni, annál többet tudok kérdezni, de igyekszem majd visszafogottan, oké?
Én is a Szent Imrében szeretnék majd szülni Urbán márta doktornőnél. Akinek van tapasztalata (pozitív v. negatív) és kedve Róla, írja meg "léci", hogy milyen nála a szülés.
Gratulálok a Babáitokhoz és a hamarosan, meg nem oly hamarosan kibújni készülő kismanókhoz is.
Ada
U.i.: Szia Babarózsa, ugye NLC-ről ismerlek?
ada007

AdaKép
igen, en vagyok
hogy smint?

Kép
babarozsa

9. hétben, köszönöm jól vagyok.
Most éppen nagy dilemmában, mert le akarom futni a Maratonváltóban a 4 km-t, ami igencsak kevéske, de a barátnőim rámszálltak, hogy milyen hülye vagyok, én meg az ösztöneim ellenére (amik azt súgják, hogy ami nekem jól esik az Prüntyőkének is)kicsit elbizonytalanodtam.
Bocs, hogy off voltam, de jó lenne meghallgatni ebben a témában Mindenkinek a véleményét (legyen az + v. -), akinek van kedve leírni és ha nem ciki ezen a fórumon ezt "megtárgyalni".
ada007

szerintem pont azert van a forum, hogy ilyenekrol beszeljunk!

ebben a temaban en nem vagyok mervado, mert mar 2 vetelesem volt, es nem vagyok egy sportember, de az teny, hogy az 12 hetben a legnagyobb az esely erre, es akkor kerulni kene mindenfele megeroltetest
Viszont a Te esetedben, ha azt mondod, hogy a 4km keves (en meghalnekKép akkor lehet, hogy ok!
Mikor lesz ez a valto?

en hallottam egy sulyemelorol, aki terhesen versenyzett, nem tudom milyen kovetkezmenyekkel)

Kép
babarozsa

..a párom Maraton-on indul, én meg a Minimaratonon :-)
ada007

szia Ada!

a futást tényleg nem nagyon ajánlgatják az első 3 hónapban, amikor még nem biztos, hogy jól tapad a baba. ez különösképpen azokra a kismamákra vonatkozik, akik mondjuk már vetéltek, vérezgetnek, stb.

én még 13-14 hetesen is bőven futottam (najó, akkor már csak kocogtam)- ugyanilyen meggondolásból, mint te, hogy ami jól esik a mamának, az a babának is. különben meg már a 8. hétben voltam, mikor megtudtam, hogy babát várok, addig heti 3-4x jártam edzésre, és az egyetlen, amit észrevettem az volt, hogy hamarabb és jobban elfáradok, mint máskor Kép ezért sem gondoltam, hogy egyik napról a másikra mindent abbahagyok. Szerintem nyugodtan fuss, legfeljebb ha rosszul esne, lassíts, vagy hagyd abba. A tested/a baba úgyis jelez, ha nem tetszik neki valami.
gondtalan másállapotot és szép babát kívánok neked
Votiv

votiv 8)
votiv

Szia Ada! Gratula a kis 9 heteshez! Kép
Maraton-váltó?
nem tudom.
Az azt jelenti hogy MUSZÁJ lefutnod, mert különben kiesik egy kis csapat, a Csapatotok, vagy bármikor következmény nélkül abbahagyhatod a futást?
Én baba nélkül sem tudok ennyit lefutni, de babával a hasban fokozott megterhelés jut az anya szivére-keringésére, szóval meggondolandó mindkettőtök szempontjából! valahol at hallottam, hogy a várandósság a wellnessről szóljon, ne a fitnessről. Kép
csicser

Kösz Lányok, aranyosak vagytok, kicsit megnyugodtam, bár ideges azért nem voltam szerencsére Kép

Eldöntöttem, hogy indulok (a váltót elírtam, azon indultam volna, de az időkényszer miatt "csak" a 4 km lesz), de amint egy kicsit is érzem, hogy húzódik a hasam (amire egyébként normál esetben csak legyinteni szoktam), akkor abbahagyom.
Ezt fundáltam ki, és a lelkiismeretemnek is így a legjobb.
Na, mit szóltok?
Ada (9)
ada007

Szia Ada!
Ezen jól elgondolkoztam most. Mi a Gerecse 50en szoktunk indulni, az nem futás, "csak" kirándulás, de 50 km. Idén azért nem mentünk, mert akkor voltam kb.veled egyidős terhes.
A futás viszont tényleg veszélyes lehet, bár míg nincs pocak, nem "ugrál" úgy, hát te tudod. De azért csak ésszel! A párom is indul, én meg megyek szurkolni, 31 hetesen már az is maraton nekem, ha kitakarítok. Kép
Sok sikert! Lehet,h találkozunk is, a Városligben lesz, ugye?
neet(31) holnaptól 32!!!
neet

Ada, errol Urban doktornot kerdezd meg feltetlenul. Majd o megmondja, indulhatsz-e. (En biztosan nem kocvkaztatnam meg.) Egyebkent en nala szultem ket honappal ezelott, de ha olvastad az archivokat, akkor mar biztosan mindent tudsz Kép
moosejaw

Sziasztok!

Most éppen doki nélkül vagyok, mert a régitől már eljöttem, de újat még nem találtam.
Viszont a múlt héten láttam a babámat. Még csak 3 mm-es.
Most letem pénteken 6 hetes.
Ha tudtok ajánjatok dokit. athene77@axelero.hu

Athene(6+1)
athene77

Sziasztok!

Három lányomat itt szültem én is, most viszont egy ismerősöm miatt járok erre: Urbán drnőhöz menne, nem tudjátok véletlenül, hogy rendel-e a kórházban, vagy hogy merre van a magánrendelője? Előre is köszi a segítséget!

Lino
lino

Babarózsa, mi holnap megyünk a kiságyért. Muszáj is, olcsó is, meg ha már eleve ezt választottam... ez volt a legkevésbé tré vagy csicsás darab. Ha nektek csak pár hétig kellene, meggondolandó a beruházás. Valószínüleg ugyanolyan jól elalszik a baba egy klassz mózeskosárban, vagy köztetek is Kép

Athéne, az én dokim Faludi Pál, én meg vagyok vele elégedve, őt tudom ajánlani. bár sokan furának tartják a stílusát, kicsit fekete a humora, de én már 10 éve hozzá járok (a fehérvári úti rendelőbe), és engem nem zavar.

kellemes n+1-ik hetet minden kismamának! Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!Aki még hálóingre vadászik: a Móricz Zs körtéren a 6. villamos végállomásánál a Oneway üzletben láttam elől nyitható hálóinget. Elég sok gombja van-szerintem hozzáférhető aminek kell-hosszúujjú, többféle mintás és hosszúságú is van,ára 2990 Ft. Szalonképesnek tűnik.Ajánlanék egy jó boltot: Maria, XIII. ker Visegrádi út 25. kis és nagyker.A Brumi Maciban-Mester u. digitális mérleg 1800 Ft/hó, min 3 hónapra kell kölcsönözni, kaució is van (7 v 10 ezer Ft?)
Meg tudjátok mondani hogy hol van C and A bolt(bocs de nem találom azt a bizonyos jelet)Itt van baba és kismama ruha is?Milyen áraik vannak kb? Köszi: Bcickany(+Berci 10 hó)
bcickany

C&A
amugy pont a c-nel van a jelKép
a volt Fontana aruhazban is van, Vaci u.
vagy nagyobb bevaralokoppontokban, pl. Westend
a tobbi nagy aruhazat nem tudom, meg kell nezni a weboldalukon
amugy nem olyan draga, 10ezer egy farmer-kismama

a La Halleban is van, de en nem lattam jokat, egyszer neztem, es draga is
a Benettonban meg kesik a kollekcio, es draga, de lertekelesnel erdemes venniKép

Kép
babarozsa

Votiv, igy is ugyis kell valami agy, mert nyaron jovunk, es akkor mar sajtkukac lesz...szoval nehez

lehet, hogy kapunk agyat, az lenne a legjobb megoldas, es akkor csak kint veszunk

mozes meg kell hazahozni, meg az autoba, es ha utazunk az elejen

Kép
babarozsa

remelem karacsony tajan is lesz valami akcio, ha addig nincs agyunk...

a parom legujabb otlete, majd akkor veszunk ruhakat, ha mar meglesz a babaKép
almodik a nyomor
eleve fogok venni mar elotte ruhakat, ki birja ezt ki, meg, hogy eleg 4 db mindenbol, mert kinovi, ferfiakKép
mondtam neki, majd mosod minden nap?Kép

Kép
babarozsa

Hello Lányok!
A hétvégét túléltem, jól esett a futás, párom is beérkezett a maratonon :-)
Urbán doktornő hétfőnként rendel magánban 16-20-ig a Tétényi úti kórház bejáratával szemben lévő emeletes ház 6. emeletén. a 06 20 446 8052 tel.számon kell bejelentkezni az asszisztensnél hétköznaponként munkaidőben.
A kórházi rendelése szerda 8-12 (ált.ban 3/4 9-től van ott a vizitek miatt) a Bártfai utcai rendelőben.
ada007

Sziasztok!

Bcickány: C&A található még az Árkádban, a MOM Park Bevásárlóközpontban, valamint a Shop Stop-ban is. Kismama ruháik elég jók és már megérkezett az őszi kollekció is. Jó vásárlást!

Üdv:
Újbaba
Újbaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?