Új privát üzeneted érkezett!

agic: Üdv újra köztünk. Örülök hogy van újra melója apának, a pannon nagyon rendes volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.04.10 19:14-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni!

Ne aggódj a többszöri híg kakiért! Az teljesen rendben van anyatejes babóknál! :) Nekünk is ilyen a kaki és naponta 2-3x tuti van. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: már a 3ik tápszert esszük, pont a kaki miatt. kezdtük ugye a humana ha1-el, amit a korházban is kapott. na az halál, sziklakemény labdát szart. aztán következett a milupa ha1 optima, azt nem szerette, egy hét után fintorgott tőle, és nem nagyon ette. most esszük a nestle beba start-ot, ezt szereti, és nem kemény, de sűrű a kaka tőle. lassan kifogyunk a ha-s választékbol... ötlet?

Edit

Kép
ézsóné

Hááát...
nekem nincs tippem, lévén Lili anyatejes baba - még. Szóval sajna táposcsirke ügyben nincs ötletem. Hátha a többiek tudnak vmit mondani!

Ja! Csajok!
Én megszabadultam a halszagú popsikrémtől!
Ott kezdődik, hogy annyit emlegettétek, hogy múltkor megbontottam, és valóban UNDORÍTÓ a szaga (pedig én szeretem a halat). Na, tegnap itt volt a gyerekorvos, és lepasszoltam neki. Mondtam, hátha van a praxisában olyan, akinek kell. Szóval mi szívesen odaadjuk. El is vitte! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Vagyok én is, csak napok óta szörnyű fogfájástól szenvedek :cry: Tegnap voltam doktorbácsinál, de még nem jobb, gyógyszert meg nem nagyon akarok szedni a szopi miatt. (antibigyót így is muszáj)
Ráadásul Benő is szörnyen nyűgös. Gondolom a fos idő miatt.
Szóval élni sincs kedvem :(

A babáink mind gyönyörűek!!!!! :D
zuzmooo

sziasztok!
egykezes vagyok, masikban az aprobbik kolok.

olyan szepek a babak! nagyon gyonyorusegesek.
majd vmikor en is dobok kepet, de sajnos nincs mibol valogatni, alig keszul. kristof kepeivel anno metelt egy vinyo szinte, tobb ezer volt. de ez a multe. most mar nincs ilyesmire ido, feri szuper gepe porosodik, megfogni sem tudja, az en telefonom heti harom napot lemerulve feszit a taskamban, mertha egyszer berakom, akkor konkretan nincs napokig idom kivenni. ez azert mar gaz... :x

reni!
mi tapszeresek vagyunk, megis habos-babos sarga kaka volt naponta tobbszor, amig a HA tapot ette erik. mostmar nem azt kapja, igy napi ketszer van, de az allag ugyanaz. szerintem ez nem gaz.

rolunk: a mai napunk olyan szar volt, hogy a legnagyobb ellensegemet nem buntetnem ezzel. Orultek haza volt itt, en voltam az orult. komolyan mondom, voltak pillanatok, amikor mar majdnem feladtam, osszepakoltam es elhuztam. de nem tettem meg.
Bori, lehet, hogy valtalak a depiben.
Kezdodott minden azzal, hogy Erik elegge hozzaszokott az olben leveshez az anyaeknal toltott ket hetben szerintem, mert alig kivankozik vizszintesben lenni. a hinta sem jon be neki igazan, se semmi. csak az olben razas, max a babakocsi. kristofnak semmi bajat nem talalt a doki, laz sincs mar harom napja, de a nyugosseg megmaradt. Erikhez hasonloan o is egesznap rajtam logna, de ez ugye kivitelezhetetlen. minimum egy gyerek sirasat hallgatom allando jelleggel, ha barmi dolgom van, akkor mindketto sir. Nem sirnak, ORDITANAK. Kristof szinte uvolt. Iszonyat faraszto ez lelkileg. Feri nagyija volt itt egy napig, o probalt segiteni a gyerekfelugyeletben, amig en takaritok, mert a ket hetes tavolletnek koszonhetoen hanyinger kelto lett a haz. Aham csak eppen Kristof nem szallt igy sem le rolam, Erik nem igazan nyugodott meg nala hosszu tavon, szoval ugy nyaltam vegig az emeletet, hogy Kristof tiz percbol otot a labamba kapaszkodva orditott, Erik meg lent a dedmami oleben. Remek volt. Penteken mentem dokihoz, igy felmentunk Pestre, de ott is csak addig volt nyugtom, amig el bekaveztam budara. tegnap ejszaka a pici orankent fent volt, Kristof kb haromszor ebredt meg, Feri nulla alkalommal, igy hajnali negyre mar mosott szar voltam, az idegeim szetszakadva, levonultam hat a nappaliba, hogy csak a kicsi legyen ebren, a nagyobbikat ne ebresszuk. de o ebredt igy is, egy oraval kesobb mar fent kuruttyolt. hattol kilencig felvaltva bogtunk, en is csatlakoztam hozzajuk, harombol ketten fixen sirtunk.
gondolom az ikerhaz masik felenek lakoi szeretnek bennunket. :?
siras kozben megfoztem, mert hiaba probaltam oket nyugtatni, akkor is nyugosek voltak, en sem tudtam mar mit kezdeni a szituval, igy ugy ereztem, hogy valahol le kell vezetnem a feszultseget, legalabb a fozessel haladjak.
mire Feri felebredt mar nagyon padlo alatt voltam. ugyhogy ma eleg sokat segitett, aludtam is ket orat. nagyjabol kitakaritottam a lenti szintet, o kerteszkedett, en megsutottem a holnapi sutit, mert holnap vendegseg lesz nalunk.
de basszus, en soha, soha nem fogok a dolgom vegere erni.
tenyleg nagyon kivagyok mar amiatt, hogy tiz percen at sorolhatnam az elmaradasban levo dolgaimat, hiaba vegzek valamivel, a masikba mar bele is kell kezdenem. es igy sem latszik ebbol semmi. meg elmosogatni sem tudok lelkiismeretfurdalas nelkul, mert az azzal jar, hogy kozben egy-ket kolok ordit, ami miatt meg rosszul erzem magam, hiszen milyen anya vagyok en, hogy hagyom sirni oket...
Nah, mindegy, hosszu. remelem, hogy ez csak vmi front es mulik.
mert ha nem, akkor en ebbe beledoglok.
Vendég

edit: Mi is a nestlét esszük és elég gyurma állaga van a kakinak. Ráadásul nálunk zöld. Remélem ez nem gond. Bár már legutóbb is ilyen volt, mikor a dokihoz mentünk és nem mondott rá semmit. Pont ott trottyolta össze magát.

ananácska: Hát nem irigyellek. Nem lehet egyszerű két kicsivel.
vicky79
Budapest III. kerület

Ananácska,mintha magamat olvastam volna,Istenem!
Dettó a helyzet.Csak én nem sírok velük,hanem kínomban röhögök!!!
:lol: Egyik sír,mert éhes,a másik mert nem találja a cumiját.Szóval mindennek megfelelni szinte lehetetlen.Annyit pihenek 1 nap,amikor ide ülök....a lakás szalad,nekem egyedül a férjem segít néha,nem túlzottan...
Fel a fejjel,túl leszünk rajta!!!!Aztán már csak könnyebb lesz,reméljük,..... :lol: 8) :? :wink:

Zöld kaki---Nóri múltkor írta,hogy okés.Sajna én mást hallottam....

Vicky-szép vonalzó!Ti már csak tápisak vagytok?

Fruzsinak mindég is több híg kakija volt.
Hannusnak nem,neki napi egy.Egyszer kellett segíteni neki..

Kép
Kép
szintus

Jó reggelt Mindenkinek!
Mi is élünk még, csak pont ugyanaz a helyzet, mint amit ananácska leírt... Pluszba még ráadásul pár napja remek kis megfázással is küzdök. Annyira irigylem Sívát a rengeteg kezéért!!

Pici lányom nekem is szépen gyarapszik. Már majdnem öt kiló és 56 centi :D Csak egyfolytában sír és már nem tudom mit csináljak vele. :( A nagyobbikon pedig most jön ki a féltékenység.

Kérdés: van valakinek közületek spirálja??
dalika

Jó reggelt!

Hát nem irigylem a többgyerekes anyukákat. Nekem hála Istennek jó babám van (kop-kop-kop), de még néha vele is nehéz.

Éjjel én is olyan vagyok mint akit agyonvertek amikor kelni kell szopizni, ilyenkor meg nem tudok visszaaludni... :?

Köszi csajok a válaszokat a kaki ügyben is meg a "vérzés" ügyben is. Magamnál igazándiból nem is a vérzés aggaszt, hanem a lenti helyzet. Már teljesen beparáztatom magam. Már azon agyalok, hogy mi lesz, ha baj van és be kell feküdnöm a kórházba... Hülye vagyok... :cry:

Megyünk anyuciékhoz. Ráadom a kedvenc együttesemet, ha jó rá és majd lefényképezem.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Vicky: a tápszertől zöld a kaki, az tök normális. Nálunk nagy gáz van ezen a fronton, baba 5 napja nem kakil magától. Napi egy szélcsövezés, mikor már nagyon ordít, magától nem tud produkálni semmit. Próbáltuk teáztatni, hátha az segít, de eredménytelen volt :( Dokinéni szerint ez így maradhat, amíg nem kezdődik meg a hozzátáplás, szóval én olyan korán adok majd neki biozöldséget, amilyen korán csak lehet. Most Mulimil Pepti eszünk, szerintem ez a bűnös, viszont a bőre meg rendbejött, úgy nem ajánlják az áttértést mást tápszerre :shock:

Tegnap rokonság itt járt gyereklátogatóban, Csöpp kaptt egy akkora plüsskacsát, hogy egyéves korában lovagolhat majd rajta. Hihetetlenül finom, puha cucc, egyelőre én örülök neki nagyon :lol:

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Ma 4.15-or keltünk, most meg a 7-es szopinál sikerült összetojni a világot, úgyhogy az álom is kiment a szeméből, most sikerült elaludni...

Viki, hát igen, érdekes helyzet volt. Dehát 1200-ból kirúgtak 200-at és szinte az egész tervezési csoportot (10-ből 8 ember...), ez van, ilyenek a multik. Viszont nincs okunk panaszra, mert van végkielégítés, a gyerek után is járt pénz, meg van megint meló. És a legfontosabb, hogy az elején itthon tudott lenni velünk és ez megfizethetetlen... Szóval mégiscsak szép az élet :D Ja és tündéri a rucitok, irigy ;)

Bea, hát, nem irigyellek... Éppen tegnap kezdtünk gondolkozni, hogy mikor kéne elkezdeni a második gyártását... ;) Hát most egy kicsit elgondolkoztam :) Szóval kitartás, fasza csaj vagy, meg fog oldódni a dolog, az tuti!

Reni, nekem, már olyan alul, mint előtte, de szerintem ne izgulj, azért kellett neki idő, hogy visszaalakuljon. És majd a doki megmondja, hogy mi a helyzet, ő mégiscsak több ilyet lát, mint mi ;)

Más téma: Akartam már írni, hogy lehet, hogy csak mi vagyunk sügérek, de hátha másnak is van hír értéke, amit megtudtam. Szóval, mi azt hittük, hogy a szocpolt teljesen megszüntették és nekünk már nem is jár, mert előre nem vettük fel, utólag akartuk, mikor már meg van a gyerek. De most felhívtuk a bankot és kiderült, hogy mivel a hitelünket régebben vettük fel, mint hogy megszüntették (átalakították) a rendszert, nekünk még jár a pénz. Ezt csak azért írom le, hogy ha valaki hasonló cipőben jár, nehogy lemaradjon a pénzről. Érdemes a banktól megkérdezni, hogy mi a helyzet...

Na elszaladok fürdeni, míg alszik a család, meg kivasalok, mert menni kell szavazni, Anyósékhoz, aztán még vendégek is jönnek... Hosszú nap lesz ;)

Valszeg csak holnap leszek. Szép napot addig is!

Kép

Ági
agic83

Tegnap voltak itt barátnőmék. Főiskolai csoporttársam, szóval egyidősek vagyunk. Vele volt a viszonylag új pasija is. Csuda aranyosak voltak.

Moziba járnak, ha van kedvük beülnek valahova kávézni, vagy egy sörre, sőt, még könyvet olvasni is van ideje... Mondtam neki, hogy irigylem őket ezért. A válasz: de neked van két szép gyereked.

Ez így is van, de akkor innentől már ennyi???? Nekem mást már nem is kell csinálnom? Teljesen belepörgettem magam ebbe és azóta is rossz kedvem van. A mozit már akkor sem ismerném meg, ha pont előtte állnék, könyvet utoljára a kórházban olvastam és tulajdonképp mit is jelent az, hogy beülni valahova meginni valamit?

Imádom a lányokat, de néha olyan jó lenne egy kicsit itthagyni őket. Rettenetsen vágyom egy gyerekmentes napra és ez ezért hihetetlen lelkiismeretfurdalásom van... Hülye vagyok?? :roll:

dalika

Bea: kitartás! Az biztos, hogy az utóbbi napokban front volt, mi is nyűglődtünk. És gondolom a két hetes nagyszülői kényeztetésről is nehéz leszokniuk. Minden rendben lesz! Szuperül csinálod!

Szintus, Judit: minden csodálatom a tiétek! Két gyerekkel boldogulni.... nekem még ez az egy is sokszor gondot okoz.
:roll:

Judit, gyerekmentes napra (vagy legalább éjszakára) én is vágyom! Szerintem ez tök természetes és ettől nem leszek rossz anya. :D Én szopi vagy altatás közben olvasok. A két hónap alatt elolvastam 8 könyvet :)
zuzmooo

dalika: nem vagy hülye...nekem csak egy gyerekem van, az is két és fél honapos, de bennem is vannak ilyen érzések... :oops:

Edit

Kép
ézsóné

szintus: Igen, sajnos Barbus már csak tápszert eszik. Szopni nem kart és a fejéssel csak a 10. hétig tudtam fenntartani a tejtermelést. Kaptunk még egy ismerősömtől fagyasztott tejcsit is, de már az is elfogyott. Ez van, de így legalább már 4 hónaposan majd elkezdhetem mellé táplálni. Kíváncsi eszek hogy bírja.

juci: Nekünk a kamilla tea segített. A Laevolacot nem próbáltad még? Lehet hogy az segítene. Bár van egy haverbabánk és ő sem kakil valami gyakran. És neki sem használ semmi. Egyébként a szélcsőhöz nem lehet hozzászokni? Én úgy hallottam hogy igen.

agic: Néha én is elgondolkozom, hogy mikor kéne nekiállni a második gyereknek. Csak ugye nálunk meddőségi gond is van, szóval amikor abbahagyom majd a gyógyszert, akkor nem valószínű, hogy rögtön jön a tesó. Most azt mondtuk, hogy amikor 2-2,5 éves lesz abbahagyom és majd meglátjuk. Meddőségi kezeléseket még egyszer nem szeretnék, szóval jön ha akar. Ha nem, akkor egyedüli gyerek marad. Ezt a szoc.polt én sem tudtam. Majd utána érdeklődöm.

dalika: Dettó! :D Pedig egy gyerek és 2,5 hónapos szintén. Nagy szívfájdalmam a Rammstein koncert volt, mert nagyon szerettem volna megnézni őket. :( De majd jönnek még amikor már itthon tudom hagyni a törpét a nagyikra.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Akkor ne is mondjam, hogy tegnap 8-kor letettem mind2 pulyát. Apa póker kupán volt, elindultam megnézni a húgommal meg egy bnővel. Nagyon sokan voltak, így átmentünk egy kocsmába. Füstös volt, de nagyon jó volt éjfélig ott csücsülni. Én ugyan csak teáztam, de kifejezetten élveztem, hogy nem gyerek a téma, hanem pasik meg ruhák!!! :lol: :lol:
Vendég

2 home-made video a gmailen, hogy én hogyan kötöm fel Bulcsút.

zarja

Na az olvasásról ne essék szó! Mióta a Lacit ismerem, kb 3könyvet olvastam. Mind gyerekről szól. Elég gyorsan olvasok és régen, amikor a fősulira mentem, napi 2órát vonatoztam oda-vissza. Akkor heti 1-2könyv volt az átlag. De ha nagyon izgalmas volt, akkor egy este alatt felzabáltam.

Ha már nem olvasunk, akkor játsszuk azt, hogy elmondjuk, ki a kedvenc írónk. (Dr. Spock most nem ér, ok???)

Nekem Márai. Nagyon hiányzik... :cry: :lol:
Vendég

nóri: Nekem most az őrség sorozat a kedvenc. Vámpírokról szól. Az utolsó rész még hátra van. Nem tudom mikor tudom befejezni.
vicky79
Budapest III. kerület

Én nagyon szeretem az életrajzi könyveket, főleg, ha valaki saját magáról ír. Agatha Christie-t is szeretem. Már egy polc tele van az elkészített, kiolvasásra váró könyvekkel :?

Csajok, van valakinek tapasztalata spirállal kapcsolatban??

Apa elvitte a nagyobbikat motorversenyre én meg itthon maradtam a kicsivel. Hosszas nyűglődés után alszik.

Én meg nem tudom mi van velem... Ott a reggeli bevásárlásból a cucc, de nincs erőm elpakolni. Ott a leves, nem tudok hozzákezdeni leszűrni. Ettem pár falatot, de máshoz nincs kedvem. Lefekdütem, de nem tudtam aludni. Dolgoznom is kéne kicsit, ahhoz sincs semmi affinitásom. Nem értem...

dalika

Hááát...
Kedvenc író? Sok van! Arthur Herzog pl. És én drámákat is nagyon szeretek olvasni (mert színházbuzi vagyok).

Lili egész délután alszik és kb. 10-20 percenként felébred és nyöszörög... Nem tudom, mi van vele.
Viszont kiültettem a muskátlikat (kaptam rózsaszín futót), és elültettem az ornitogallum és frézia hagymákat is. :) Már csak virítaniuk kell(ene).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Judit!
Saját tapasztalatom nincs, tesómnak január óta van fent. Azóta kb. egy-másfél hétre nőtt a pirosbetűs napok száma, és erősebben is jön meg neki. Igaz, neki nincs gyereke...
Dokim szerint kétféle spirál van, az egyik tizenvalahányezer, a másik ötvenvalahányezerbe kerül. De mivel nekünk is ugye meddőségi kezelés során jött össze a kölök, így nem akarunk sokáig tökölni a kistesógyártás elkezdésével (nyár végén nekilátunk). Eb.köv. sem spirál sem gyógyszer nem jött szóba védekezés gyanánt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!
huhhh végigolvastam két oldalt, nem is tudom hol kezdjem
JA, NAGYON SZÉPEK A BABÁK!!! :D
én is raknék képet, csak nekemmindíg kiirja h. nem tudja elfogadni mert tul nagy azthiszem de iwiwen vagyunk az én kis gömböc-cica lányommal.

minket is megviselt a front-én csak tippeltem, de ugylátszik ez tényleg az volt

és képzeljétek, voltunk a gyerekkel auchanba és én vittem az én lányomat, benne a kocsiba, el se hiszem olyan volt mint egy álom
amikot beléptünk az üvegajtón valaki hangosan megjegyezte, hogy "de szép kisbaba"
utána nézegettem hogy ki hurcol még magával babát és apával mondtuk neki hogy
"ott vannak a spanok Mirci" :D 8)

zsó
Kép
pcd1985

Csak gyorsan két kép, mert vendégek jöttek:

Vigyorex és csini ruci... :lol:

Kép Kép

bellerreni
Eger

zarja!!! nagyon jók lettek a videók!!! köszi, köszi!!! ha felébred gyermekem be is gyakoroljuk mind a kettőt, párom úgyis focizni lesz.. :lol: még jó, hogy vagy.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Spirál: nekem nem volt, és nem is szándékozom feltetetni.

Kakti: elmaradt: nagyon dögös a nőci kimenős ruciban.

Ronci: szerintem egyszerre egy elég gyakorolni.

Holnap megyünk hallásvizsgálatra. Kíváncsi leszek.

Érdekes mert épp most akartam írni, hogy Bulcsú nem sír. Semmikor se. Ha éhes, inkább rágja az öklét és visszaalszik. Nekem kell figyelnem, hogy azért rendszeresen egyen, mert különben simán kihagy egy két étkezést is. Ha nagyon elmerülök valamiben akkor csak azt látom hogy öklével a kezében alszik. Akkor már tudom, hogy elhibáztam valamit. Persze ha ilyenkor felébred, akkor tök ideg, meg hisztis (gondolom miután kihagyott pár étkezést rohadt éhes).

zarja

Nóri, nekem Szabó Magda, Nyírő, Márai, könnyedebb témában Ken Follet.

Lilla és Léna születéskor nagyon hasonlított, most már nem annyira. Lilla anya irányba, Léna egyelőre Apa irányba halad. Orruk, fülük, szájuk hasonló, de pont én is ezt néztem, emez gyerek nem olyan mint amaz volt :lol:

Bea, enyim gyerekek is sírnak néha felváltva, nálunk is sokszor kész bolondokháza van. Nekem az a bajom, hogy Lillát sose hagytam sírni, Léni meg szegény előbb ordította végig, amíg a nagynak bundáskenyeret csináltam (ő előtte ezért cirkuszolt röpke negyed órát) :shock: Nekem is lelkiismeret furdalást okoz, de nincs több kezem :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Könyv: Zsoldos Péter: Ellenpont: a legjobb könyv. A Zsoldos Péter egyébként nagykanizsai matektanár. Ki gondolta volna?
Illetve Sárkánydárda krónikák sorozata.
Bár mostanában nem találok magát kellető könyvet számomra.

zarja

Laci nem szavazhatott, mert Lucát oviba kell íratni Maroson és ehhez át kellett jelenteni. Mi ezt a faszságot pont a héten követtük el! Sirály! :oops: :roll: :shock: :x :evil:

Csak remélni tudom, hogy nem ezen az egyen fog múlni!
Vendég

Spirált én sem szeretnék, én gyógyszert fogok íratni. Jövő héten kellett volna bemennem a dokihoz, de ha esik akkor nem megyek. Csak nem tudom mikor lehet elkezdeni, mert még nem jött meg. Meg kell várni vajon a mensit? Csak mert nekem 60-65 napra jött meg eddig. Most nem tudom, de egy pár napja teljesen kipattogott az arcom.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!
En is bogyot irattam, nekem azt mondta a doki, hogy nem fontos megvarni a mensit, elkezdhetem szedni barmikor. Kristof szuletese utan is mensi nelkul kezdtem el, a bogyo hozta meg az elso szunetben. Akkor epp azert kezdtem el, mert mensit szerettem volna csinalni vele es peteerest, hogy johessen Erik.
Vendég

Hát én gyógyszert nem tudok szedni, úgyhogy spirál lett. Csak kíváncsi lettem volna tapasztalatokra:)

Egyébként ti miért nem akartatok spirált?

dalika

dalika: Drága (egyszerre) és állítólag fáj a felrakása. Meg a gyógyszert talán egyszerűbb abbahagyni. Meg nekem az inzulin rezisztenciámra és az ebből következő hormonzavarra is jót tesz a gyógyszer. Enélkül nem nagyon volt mensim.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Ez itt a reklám helye.
Egy nagyon kedves barátunk gyermekbútorokat gyárt, nagyon jó minőségben, nagyon nagyon barátságos áron. Futárszolgálattal bárhova el tudja küldeni őket.

Nézzétek meg:
http://www.elizee.hupont.hu/
Megéri.

zarja

zarja: Szépek ezek a bútorok. Mi pont most vettünk kanapét a gyerekszobába a jysk-ben.
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter: most néztem meg a videókat. Annyira gyönyörűek vagytok! :D Köszi szépen!
zuzmooo

Geri Az, hogy az első terhességed ilyen nehéz volt, nem jelenti azt automatikusan, hogy a többi is az lesz. Nekem első terhességben volt vérzésem, aztán két teljesen probléma mentes terhesség következett (na, a mostanit ne emlegessük). Persze kérdezz rá dokidra is :D !

Zarja Köszi a házi videókat!!! A kenguru így egyszerűbb, mint ahogy én kötöm, de kevésbé feszes. Találtam egy honlapot, ahol együtt van pár jó videó az alap kötésekről. Majd belinkelem, csak most olyan lassú a net (választások :roll: ?), hogy nem volt türelmem megvárni, míg behozza a kedvencekből. A kenguru különösen jó és muris :D . A keresztet én is így módosítottam, a Nandu féle kötés hamar kilazul.

Dalika, Bea és többi többgyermekes anyuka. Ne legyen lelkifurdalásotok, ha gyermekmentes napra, estére, órákra vágytok! Anyuka is csak ember, véges erővel! Ha mód nyílik rá, használjátok ki és fordítsatok magatokra is pár órát. Már egy barátnői beszélgetés is sokat számít ilyenkor. Ez a feltöltődés a családnak is hasznos! Egy nyugodtabb, kisimultabb anyával többre mennek ők is!
Bea Te elég maximalista vagy. Próbálj meg ott könnyíteni ahol lehet! Például fizess be kajára! Első gyereknél én is kudarcként éltem meg (ráadásul nem mindig volt olyan a kaja, amit én is megehettem), de befizettünk és ez nagy könnyebbség volt.

Én babám is tök változó. 2 napja egy üvöltő hiszti gombóc volt. Nem aludt csak 10 perceket, még a mozgó kocsiban is csak fél órát! Estére roncs voltam. Erre végigaludta az éjjelt, 2 rövid szopival. Következő nap normálisan telt, ma meg mormota üzemmódra kapcsolt :shock: . Szóval még ismerkedünk.

Van még valakinek vesemedence tágulatos babája?
pammut

Pammut, nekem olyan babám van.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ahoj!

A szüleimnél voltam 1 hétig Nógrádban. (Csuppancs! Jól esett ám, hogy hiányoltál! :) )

Szokta Domóka a bariton hangfekvést apukám személyében (ha már máshonnan nem tudja).

Örömmel láttam, hogy pakoltatok fel néhányan képet a bébikről!
Nagyon elragadó mind egytől egyig!

Apukám kicsit nehezményezte, hogy rá nem mosolyog az unokája ("rám nem vigyorog a kis szarházi"), aztán egyből helyesbített, amikor látta, hogy kezd kidülledni az ér a halántékomon. Bezzeg mikor sírhatnékja volt az unokájának, nem toporgott a sarkamba, hogy majd Ő megvígasztalja.:) Nem mintha elvárnám vagy "kiadnám" a kezemből olyankor.
Nem véletlenül engem tüntet ki a legtöbb mosolyával. Anyu szerint olyan szerelmesen néz rám, hogy az csuda.:)
Én konkrétan szerelmes vagyok belé:)
DE egy rossz szavam nem lehet rá úgyamúgy! Mármint a faterra.
Szereti ezt a csöppséget.
Rettentő büszke rá és nem tagad meg tőle semmit. Vagyis hát tőlem, mert egyelőre én fogalmazom meg a gyerek vágyait hehe.
Kicsit anyu is olyan volt, mint ha nem nevelt volna fel két gyereket.
Bár lehet, hogy csak nem akart túlpezsegni. Nem is az a fajta, de azért szépen a "kezem alá dolgozott".

Kendő téma: Nekünk rugalmatlan kendő van (Liliputi rugalmas még nem jött meg) és próbálgattam belegyűrni a gyereket.
Volt, hogy aluszkált benne, volt, hogy bazira nem jött be neki, mert túl éber volt és nem tudott nézelődni.

Ja és úgy megtalálta a hüvelykujját, hogy az valami csuda.
Iszonyú aranyos, ahogy szobákon átívelő hangerővel elkezdi cuppogni az öklét, amíg bele nem dolgozódik végrevalahára a hüvelykujjacska a szájába.
Illusztráció majd később

Zuzmó és Anita!
Sikerült már összehangolni a közös sétát?
Csak mert mindig írtok róla, de összejött már?

A vidéki kiruccanás miatt csütörtök helyett ma mázsáltam le D.-t-
7 hetesen és 3 naposan 6520g.
1 kilót sem híztunk a szülési súlyhoz képest. A hazahozatalihoz képest 1280 g-ot.
Az heti 180 g körül van és én ezzel tökéletesen elégedett vagyok!

Hajjajj de késő van már és még van egy oldal belőletek, amit el kell olvasnom. ráadásul a héten (vagyis a múlthéten) minden nap éjfél előtt ágyban voltam, most meg ajjjajj...lassan etetés van és még fürödnöm is kéne hehhh
Ez mind miattatok van :D

...

Kattkat

Kép
kattkat

Pammut- koszi a valaszt!
A babok tenyleg mind csodaszepek! Kepek meg!!!!!!!!!!!!!
geri79

Vicky, kifizetni érte a pénzt jobban fájt, mint a felrakás :) Nem volt rosszabb, mint egy rákszűrés...

Zarja, én nem tudom megnyitni a videókat :cry:

dalika

A biliborulasommal kapcsolatos kommenteket koszonom szepen! Legalabb tudom, hogy sokan aterzitek es nem vagyok egyedul a problemaimmal. :(
A kajarendelesen mar en is gondolkodtam, de elvetettem, mert egyreszt szeretek fozni, jelenleg ez az en szorakozasom es sajnalnam, ha meg errol is le kellene mondanom, masreszt Ferinek mindig itthonrol batyuzom a kajat, nemtom, hogy egyaltalan enne-e vmi ertelmeset munka kozben, ha nem vinne magaval fott etelt.
Masreszt a kolykok a fozest toleraljak a legnehezebben, meg a mosogatasi es konyhatakaritasi idot, szoval ha beket akarok es nyugodt gyermekeket, akkor lehet, hogy le kell rola mondanom hetkozben. Lehet, hogy felesketem Ferit arra, hogy o is rendel fott etelt a munkahelyere es akkor en is megprobalom itthonra. Vegulis anyagilag nem lenne huzosabb, mert ugysem kellene ket adag nekem es Kristofnak, mert nekem ugyis dietaznom kellene kicsit, Kristof meg nem eszik meg egy felnott adagot. Talan ket levesfele plusz egy masodik eleg lenne.
Nah, majd holnap szetnezek ezugyben.

Masik: lekopogom, de az elmult ket ejszakank jo volt. Gyanitom, hogy ez a tapszervaltasnak koszonheto, masreszt annak, hogy Erik belenott vegre a halozsakba. Jobban szeret ebben aludni, anno Kristofnal is halozsakra valtas kezdte meghozni az ejszakai jobb alvast.
(Erik meg nem csak belenott, de ha sokaig halogattam volna a probat, akkor ki is notte volna mindket zsakot. Nemtom miert, de meg mindig abban a tevedesben vagyok, hogy Erik sokkal kisebb, mint Kristof volt. Folyamatosan halogatom a kulonbozo ruhak felprobalasat es csak legyintek, hogy meg ugyis nagy, de az elmult heten ra kellett dobbennem, hogy a sok halogatas miatt Erik eleg sok 62-es orokolt rucit kinott, illetve a hosszu laba miatt sok rugdalozot csak karcosan tudok raadni. Hiaba hizik szepen es eleg sulyos mar (5500 gramm korul van jelen pillanatban), de meg mindig nem tunik olyan ducinak. Inkabb o olyan "long" fajta, mint en. A sulya nagy, a labak, kezek hosszuak, igy meg mindig inkabb pipacska, mint fodros.)

Szoval mindket este 8-8:30-ra alvo allapotban a kisagyba kerult. Tegnap reggelre 5-kor ebredt, ma reggelre 5:30-kor. Es ma meg siman visszaaludt, amikor elhuztam pisilni, nem sirt, csak emelgette a fejet, kicsit nyoszorgott, erre ebredtem, osszekevertem a tapot, elhuztam pisilni es mire visszaertem o megint szunyalt. De ebresztettem, mivel ugyis megyunk Pestre (csiposzures), ideje volt ebredni.
Nem bannam, ha ez igy maradna, mivel en is sokkal kipihentebb vagyok es javult az idegallapotom.
Kristoffal viszont most kicsit kegyetlen vagyok, manipulalom az alvasat. Ugyanis o mar jo ideje csak egyszer alszik napkozben, de akkor 2-3 orat siman kepes. Mindig magatol ebredt. Regen ez jo is volt, mert igy is beborult az agyba 9ig este. Ket honapja viszont mar nem, 11-ig siman elkuruttyol es jatszik, nagyon nem akar aludni. Nah, ket napja nem engedelyezek neki ilyen hosszu napkozbeni alvast, csak 1, max masfel orat. Es kegyetlenul ebresztem, motoszkalok mellette, amig magahoz nem ter. Ettol picit nyugod fel oran at, viszont 8, max fel kilenckor bealszik.
Azert ez sem mindegy. Szoval fel kilentol nekem mar nincs mas dolgom, minthogy lezuhanyozzak, esetleg kicsit pakolasszak es filmet nezzek kedves ferjecskemmel! :lol:
Oh, barcsak minden igy maradna!

A spiralon en is gondolkodtam, de valamiert nem birtam raszanni magam. En eleg sok spiral mellett fogant babarol hallottam mar.
Nekem a huvelygyuru jott be igazan, de azzal meg egy par honapot varni akarok, a huvelyem kicsit regeneralodjon meg.
Bogyot hosszu tavon en nem szedhetek, max egy evig, mert a majam nem birja. Ugyhogy most elkezdem, de osszel, vagy telen valtok huvelygyurure.
Vendég

Szopis anyukák közül Cerazettet elkezdte valaki szedni?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! Nekem azért hagyta abba Luca a szopit. De sok ismerős meg gond nélkül szedte.
Vendég

Azt hiszem valami baj van velem. Semmi türelmem a csajokhoz, sőt kimondottan idegesítenek. Egyfolytában sírógörcsök jönnek rám és az ágyból is alig bírtam kikelni, nemhogy bármi mást is csináljak. Csak bámulok ki a fejemből. Ha felszívom magam az is max 10 percig tart és megint kezdődik. Elég hozzá, hogy a lány leöntse magát teával :cry:

dalika

Bea! Ird össze azokat a kajákat,ami kb 30perc alatt megvan. Én hét közben főzeléket csinálok meg max bolognait zacskóból. Csirket,disznót vidékről kapok,így azt konyhakészen fagyasztom. Fasírt, panirozott rántott hús mindig van így a fagyóban. Meg darált husi 30dkg-s adagban. Ha brillírozni akarok, amíg készül a főzelék,bedagasztok egy tesztát sütinek... Illetve főzhetnél este is másnapra. Feri fürdet, Te meg konyházol. Én mosogatni csak fürdetés alatt szoktam. Ja és nálunk már együtt fürdenek a csajok. Vagyis együtt kezdik. Aztán A kicsit kiveszem, és amíg öltöztetem meg etetem a nagy kiélvezi a habfürdőt,v a színes tablettákat,amit hugi mellé nem teszünk.
Vendég

Kattkat! Nógrádon nyaralótok van? Hű de szerettem oda járni kórustáborba! Meg Berkenyére! Irgalmatlanul berúgtunk néha! :) Nagy D. mikor lesz látható képen? (nagypapa büszke is lehet a szép szál legényre!!! )
Vendég

Jó reggelt!

Hát én fogamzásgátlásról még nem gondolkodtam, mivel egyenlőre nincs hova bedugni apa micsodáját így nincs rá szükség... :roll: Remélem nincs nagy gond odalent. Mindig ezen izgulok, de a héten már remélem tud fogadni a dokkerbácsi.

Este 9-től mi is aludtunk 4-ig (igaz, hogy éjfélkor, kettőkor meg háromkor is ébredt, de egy simogatás után visszaaludt) utána 8-ig és most megint szunyóka van. Biztos ez a hülye idő nyomja el. Jah és tegnap délután is déltől 5-ig aludt.

Nah megyek csinálok valamit itthon amig aluszka van...

bellerreni
Eger

Lányok, köszi a durkkokat mindenkinek, úgy tűnik, műxik :)

sajnálom, hogy vkinél most jön a depi (Bea, Judit), tudpm, hogy milyen car, én is voltam ott!!! És én egy gyerekkel, nem többel! El sem tudom képzelni, milyen lenne, még egyet pesztrálni!

Tegnap anyósnál ebédeltünk, úgyis ment oda az uram szavazni, hát Berci előadta a jó kisfiút, mondjuk végig kézben volt (anyós-após-sógornő tolongott érte :)), de aludt, mnt a bunda. Anyós mondta, hogyha egy rossz szót merek szólni erre a kis angyalra, megharagszik. Nyilván, nem látta üvölteni. Kis elégtétel votl amikor este hiszti volt, a férjm felhívta az anyját, és odatartotta a gyerek szájához a telefont, hogy a kis angyalka ilyet is tud . :)

Bea, az jó hír, hogy le tudod tenni hamar a dedeket! Nálunk még elég sok az éjszakai etetés, de mióta itthon vagyunk apjánál, egy kicsit az is jobb. Konkrétan az éjszakai hisztik kimaradnak, eszik, büfizik, leteszem, nyüszög kicsit, max egyszer fekveszem, de amúgy alszik. Kopp-kopp-kopp, maradna csak így, mert az éjszaka a legrosszabbul viselhető nekem.

Este, olyan 6-9 körül viszont rendszeres egy nagy, több órás hiszti, de már erre is vannak ellenszerem. Legrosszabb esetben felkötöm magamra, beteszek népzenét, és táncolok vele 2-3 órát :? tegnap már le akart szakadni a derekam, így aztán letettem a kiságyba, besötétítetem, beraktam finom kis smooth jazzt, és otthagytam! Nem aludt, bábozgatott magában, nem sírt, nyafogott, de nem adtam meg magam, és be is aludt egy óra után.

Tegnap este választási műsort terveztem nézni, de ez a történtek fényében elmaradt. Pedig a Török Gábort csípem, tanított az egyetemen, nála vizsgáztzam politológiából, pont a választási rendszert húztam. Meg rövid szoknyát :) 5-öst kaptam :) Az se ma volt :)

Tabletta: én nagyon szeretném már elkezdeni, mindig is szedtem, és hátha ezeket az ocsmány pattanásokat, amik megmaradtak a terhesség után is, elmulasztaná. Meg nekem sincs igazán ciklusom fogigátló nélkül... Szóval nem tartanám vissza a lélegzetemet, amíg magától megjön :) Most megyek dokihoz a kontrollra, rákérdezek. Amúgy apja nem bírta, kellett egy kis kekszet enni még a kontroll előtt (bár a 6 hét letelt), hát, vérezgettemn utána megint, kicsit izgulok, lecs*sz-e a doki... Még mindig rohadt anémiás vagyok, nem kéne vérezni már többet...

Na, bocsi, hogy hosszú voltam!!

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?