Új privát üzeneted érkezett!

évi: Ezekre gondolsz? Ezeket én vettem meg tőled, de Barbusra még nagy. Remélem őszre nem növi ki, már nagyon szeretném ráadni és lesz egy esküvő aug. 28-án. Talán nem lesz már annyira meleg.

Kép Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Vicky!

Ennyire béna nem lehetek, ezer bocs :oops: :oops: :oops: Twist, tőled is :oops: :oops: :oops: Nincs mentségem :oops: :oops: :oops: Így se jártam még...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

:-))))) Évikém:)) Ilyen szépséget én is vettem volna tőled!!!!:)
Én a hugicámtól kaptam ilyen szép rucikat, nagyon szívesen beöltöztetném már Dorkát kiscsajos ruhákba, de még olyan hideg volt ma, hogy téli szerkóban mentünk a postára.
Na de majd nyáron, hajajj nagyon csajos lesz Dorotty!!!!:)

A testsúlyról: Dorotty ma 6,5 kg volt, pedig még csak szombaton lesz 3 hónapos:) )))) Tokás és combos kiscsaj, de "kockás hasa van" és pici popsija:))) Másnak meg az egy éves kislánya 7 kg. Hogy lehet ez a nagy különbség?
Vendég

Sziasztok újra itthon, de írni nem nagyon tudok, mosok, pakolok stb.

Vikimami utólag is boldogságosat!

irtem MOnicnak a névdillemára de sehol nem találom

remélem midneki jól van! gyerekek is gyönyörűek

rólunk Zsiga és Zoé imádta egymást, fiam rendezte a kiscsajt! este fürdetésben is részvett, ha sírt már rohant a szobájukba hogy na és kereste a cumiit ezerrel vagy az iszit.

játékokon nagyokat veszekedtek, egész nap ölelgették egymást és puszilgatta Zsiga Zozánkat!

nekem is jó volt otthon

családilag lementünk nővéremékhez is nagyszombaton. tesóm már a két mankóval közlekedik, nagyon ügyes, lépcsőn is le tud jönni sétálgat. :lol: unokaöcséim is jó nagyot nőttek..szóval jó volt
Vendég

Bonimami,

üdv újra itthon, nagyon örülök, hogy jól érezted magad, de nagyon hiányoztál ám nekünk.
Névdilemmás hozzászólást szívesen olvasnám ha leírod újra. Nagyon érdekelne, hogy mit akartál mondani, vagyis írni.
Képeket teszel majd a két kis unokatesóról?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Unokatesók! Kép Kép Kép :lol:

Monic

én ugye előre megálmodtam a Zsigmond nevet fogantatás előtt 2 hónappal! akkor jót röhögtem rajta.mondjuk nekem fiam küldte a jeleket sorba, mert inszem után éppen azon gondolkodtam hogy vajon sikerül e amikor a buszban megszólalt CSerháti Édes Kisfiam cimű száma :lol: és én akkor még képes voltam lányban reménykedni felháborító :lol:

no szóval apának a Bálint név tetszett nekem annyira nem de első felállásra Bálint István lett volna a név.. de akárhányszor mondták rá, hogy Bálint a hideg kirázott .. férjem meg nevetett rajta. meg a többiek a családban aztán február 14én hajnalban vitt dolgozni férjem és mondtam neki, hogy én nem akarom, hogy Bálint legyen a név.. azt mondta hogy rendben akkor keresünk másikat. amikor felértem a munkahelyemre hívott férjem, hogy akkor tudta meg,hogy imádott nagybátyja István hajnalban elhunyt.. lehet innen volt már a rossz érzés is.. na de a lényeg, hogy elkezdtük nézegetni az utóneves könyvet hátulról mert úgy viccesebb és apa elkezdte a ZSigmondnál izlelgetni hogy Zsiga ZSigi ..igy rábólintottunk. onnantól fogva engem hatalmas nyugalom szállt meg, hihetetlen módon de tényleg! .na aztán jöttek a kedves ismerősök, ismeretlenek akik úgy érezték hogy nekik is joguk van beleszólni a mi kettőnk döntésébe és kaptunk hideget meleget egyaránt, aminek hatására férjem elbizonytalanodott. néha én is meginogtam de csak amiatt hogy mi van ha kinn is ennyi támadás éri a neve miatt. szerencsére nem változtattuk meg a nevet, mert amikor kibújt az én drágám már láttam rajta hogy ő olyan Zsigmondos hogy csak na és imádom a nevét!

szóval te biztos érezni fogod majd hogy mi lesz a tökéletes név.. ha máskor nem, hát a születésekor biztosan! mellesleg nekem mindkét név gyönyörűséges! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk anyutól, még hétfőn este, de apa szabin volt tegnap és ma, így nem tudtam írni. Nagyon jól éreztük magunkat, Niki sokat hintázott, kutyusozott, sétáltatott minket. :) A mama pedig örült, hogy sokat unokázhat. :)

Twist: Tündéri lehet a kis kúszó hernyó! :) Mit szóltak a locsolók, hogy nem locsolhatnak? Kisbeteg hogy van?

Czinke: Milyen nagyfiú már Nándus! :) És a kisufó is formásodik!

Dita: Hogy vagytok? Remélem mindannyian gyógyulófélben! Józsi megérkezett, visszaküldtem a dobozt! :wink:

Viki: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a nagyszülőknél! Boldog szülinapot így utólag! :)
Cumisüveget már nem akarok adni Nikinek. Reggelente a csőrös pohárból megiszik 200ml-t, lefekvéskor viszont nem kell neki, valószínű elég neki a tejpép vacsira.

Nemone: De jó, hogy Réka szépen alszik! :)

Monic: Mi is már feliratkoztunk a bölcsis várólistára. Még az adatlapot kell visszavinnem kitöltve, csak nehezen tudok dönteni, hogy mikortól akarom bölcsibe adni Nikit. Áprilistól nem nagyon jó beadni, mert mire beszokik, jön a nyári szünet, ha viszont szeptembertől megy, akkor gyes-re kell mennem, most szeptembert meg még túl korainak tartom. :roll:

Vicky: Micsoda kék szemek! :) Szerintem kék marad!

Évi: Nagyon vagányak a vad motorosok! :)

Boni: Milyen kis gondoskodó Zsigi! Biztos sokat fog majd Neked segíteni a kistesó körül is! :wink: Örülök, hogy tesód szépen gyógyulgat!

Nálunk mostanában az altatás elég furcsa lett. Korábban a vállunkon szépen megnyugodott Niki, letettük az ágyába, és aludt. Most viszont semmivel nem lehet megnyugtatni, eltol minket magától, ha letesszük az ágyba, akkor kb. 20 percig dobálja magát, közben nyöszörög, dumál, végül elalszik. Ha közben felpróbáljuk venni, hogy megnyugtassuk, sír. :? Fogalmam sincs, hogy mi történhetett vele... Lehet, hogy a szopizás abbahagyásával van ez összefüggésben? Vagy fáj a hasa a tápszertől?

És pár kép:
Vagány csajszi:
Kép

Autóban garázdálkodva:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Boniko, libabőrös lettem, amikor olvastam a soraidat, hogy jeleket küldött Zsigi. Szép név a Zsigmond, és manapság nem túl gyakori, tehát nem minden második fiút hívnak úgy. Ez a név azért is tök jó, mert komoly név is (pl. Prof. Dr..... Zsimond) és vicces is, Zsigi baba, Zsiguci:))
Nagyon ügyes a nővéred, hogy már tud közlekedni és már nem kell járókeret. Hát újraszületett, az biztos, gratulálok neki, ügyesen javul!:)

Denika, nagyon édi Niki az energiaitallal:))) Kell is az, ha sokáig akar játszani:)))

Tettem fel videót Dorkáról a blogomba, ha írsz nekem egy mail címet, küldök meghívót és nézd meg légyszi.:)
Ez a többi fórumtagra is vonatkozik. Monic, Linácska, Vicky, Vius, Évi, Némóka, Bonikó stb. (Ditus már tag!).
Egyre többet dumál a kiscsajom, sikongat, nevet és beszél is: Aga, Egu, eöe, eööööö. Tegnap is annyira magyarázott valamit, kiabált is, nem értettük. Aztán kiderült, hogy tekert a hasa, mert utána tele lett a pellus.
Van humorérzéke is, rötyög rajtunk. Pl. a párom el szokta neki játszani a Széles szájú kisbékát.
"Hé, te béka! Meg szeretném enni a szélesszájú kisbékát, nem tudod hogy lehet?
- Honnan tudhatnám?! - felelte a szélesszájú kisbéka csűcsörítve."
Ez a vicc nagyon tetszik Dorkának, mindig vigyorog rajta. Ez nem mosolyválasz, mert a párom csűcsörítve beszél, tehát Dorotty tényleg röhög a poénon:)
Egyik este pedig duettet énekeltünk a párommal (fahangon persze, repedtek az ablaküvegek tőlünk), amikor Dorka sírt, hogy éhes és mi is együtt énekeltük vele, hogy EÖEEEE, EÖEEEE. Hát Dorotty úgy elkezdett vigyorogni:)))) Nevet rajtunk, hogy milyen hülyék vagyunk:)
Igen, szereti tolni magát előre hasonfekvésben. Remélem, hogy kedden levehetjük a terpeszpellust és végre annyira tornázhat, amennyit csak bír:)
Vendég

twist: Minket is kiröhög Barbus. Főleg akkor szeret vigyorogni, mikor lekakil vagy lebukik. :)

denika: Niki nagyon édes. Nálunk Barbus sosem aludt az ölünkben, nem szerette. Az ágyacskájában simogatjuk a hátát meg a fejét és úgy elalszik.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Előkerültem én is, de még nem nagyon jutottam géphez.
A munka jó volt, bár azért így másfél év után éreztem magamban némi bizonytalanságot, főleg, hogy közben még nézték is, amit csinálok, de azért jó volt.
A tréning végén, mikor már pakoltunk össze, sajnos össztűzésbe kerültem 3 lépcsőfokkal, amin fejjel előre leestem, úgyhogy hazavezetni még muszáj volt, de utána mentem ügyeletre. Eltörni nem tört el a sípcsontom, de körülötte be van vérezve az izom, vagy nem tudom mi, ami feszíti, és mivel nyomja az idegeket is, zsibbad. Pihentetni kellene, de hogy őszinte legyek, akkor fáj a legjobban, ha terhelem és járok rajta, akkor sokkal jobb.

Levi jól bírta nélkülem, bár a 2. nap már majdnem leette a pólót anyuról. Mikor hazajöttem, vagy 20 percig szopizott, még úgy is, hogy természetesen pont ott az erdő kellős közepén egy wellness hotelben jött meg először a szülés után.
Ma viszont sokat ordított, semmi sem volt jó, a gyógytorna végképp nem, pedig úgy néz ki, hogy addig járnunk kell, amíg nem tanul meg járni, mert különben nagyon lemaradna újra. Ő holnap lesz 8 hónapos, elvileg mostanra tudnia kellene négykézláb állni, ha még mászni nem is. Négykézlábra végül is feláll, de szétcsúszik a lába.

De a nagy hír: ma először Levi tudatosan tapsolt :lol: Mondtam neki, hogy tapsi-tapsi, és csinálta. Hogy én milyen büszke voltam

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, gratula a 8 hónapos évfordulóhoz, éljen-éljen!:)
Még jó, hogy nem lett komolyabb bajod az eséstől, nem semmi szegénykém! Nagyon jól bírta Levi nélküled, ügyes nagyfiú már. Figyi, az már jó, hogy ha nehezen is, de négykézlábra áll, szerintem tök ügyes!

Vicky, igen, ismerős szitu:)))) Ezek a kisbabák milyen jókat tudnak kuncogni, ha letisztelnek minket.))

Ditus, Milóka jobban van már?

Denika, Niki még mindig nehezen alszik el? Mert most megint valami front volt és Dorkával is nyitott szemű babásat játszottunk egész éjjel.
Vendég

Twist,
az a baj, hogy ok, hogy négykézlábra áll Levi, csak mindig a torna utáni egy-két napon, utána hanyatlik a következő tornáig. Ok, tudom, 2-3 évesen ebből már semmi nem fog látszódni (vagyis remélem), de most küzdünk. Tegnap tornáztunk, ma nagyon ügyes, aztán jövő hét elején már inkább feküdni fog a hátán, max. forogni.

De a tapsolásnak akkor is örülök, na meg a négykézlábnak is, nagyon :lol:
Na meg ugye van előttem másik példa, és fura, hogy a lányom, mikor ekkora méretekkel rendelkezett (kb. 1 évesen), már símán járt, Levi meg max. forgással jut el egyik pontról a másikra (de eljut bárhová :lol: ). És félre ne érts, ez nem baj, csak nekem fura Lili után.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Twist: Sajnálom az éjszakázást. :( Niki mindig is nehezen aludt el, nem hiszem, hogy most a front miatt lenne ez. Inkább a szopi abbahagyásával tudnám összefüggésbe hozni, mert kb. azóta alszik el extra nehezen, amióta nem szopizik este. Szerintem érzi, hogy hiányzik neki valami, de hiába próbáltam célozni neki, hogy mi hiányozhat neki, nem fogadta el.
Édes lehet Dorka, ahogy röhög, dumcsizik. :) Írok majd mail címet.

Vicky: Én is kb. így képzelném el az altatást, ahogy Barbus elalszik, de Niki a hasfájóssága idején hozzászokott, hogy dajkálva alszik el.

Linácska: Sajnálom a balesetet! :( Remélem, hamar rendbejön a lábad. Gratula a négykézlábra álláshoz és a tapsi-tapsihoz! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denika 2010.04.09 09:43-kor.

denika
Budapest

linacska: Jobbulást a lábadnak. Sajnálom hogy Levinek ilyen nehezen megy a mocorgás. A BMC-s fórumban van egy csajszi és az ő kisfia sem nagyon akar mozogni. Most 6 hónapos és jól megijesztette a védőnője hogyha 7 hónapos korára nem mászik Ádám akkor kivizsgálásokra és tornára küldi. Nálatok mikor derült ki hogy tornáztatni kell? Mondtak valamit, hogy miért lehet ez? Remélem a kiskrapekok csak le vannak maradva egy kicsit, nincs semmi bajuk. Csak lustik. :D

denika: Nektek mikor volt ez a hasfájás? Még az elején? Vagy már később? Csak mert az első hónapban Barbusnak is fájt a hasa, de mióta sikerül naponta legalább egyszer kakilnia, azóta nem szenvedünk vele annyit.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Nekünk kb. 2 hetestől 3 hós koráig volt a hasfájás, az a tipikus féle, amin igazából semmi nem segített, csak az idő. Niki szinte minden pelust telerakott, szóval nálunk nem a nemkakilás okozta. Hú... hányszor mentünk mi Visegrád felé kocsikázni annak idején éjjelente. :)

denika
Budapest

Sziasztok!

Köszönjük talán már jobban van nem köhög olyan sokat, tegnap volt kint dokibácsi azt mondta a fülcsepp már nem kell de az antibiotikumot még szombaton adjam neki vasárnap már nem kell.

Képzeljétek eddig imádta a sinlacot, és most kezdtük el a többi kajákat bevezetni. Eddig kóstoltattam vele répát, almát, krumplit.
A répát kétpofára eszi. De mivel csak fokozatosan adagolom neki (mindennap pár kanállal több) így a pár kanál után sinlacot adnék neki ha hagyná. Eddig azt hittem hogy azért hisztizik mert fáj a füle és nehezére esik a nyelés. Nem is nagyon adtam neki így mostanában sok kanalas dolgot inkább tápit.
Ma rájöttem hogy nem azzal volt a baj hanem hogy elvettem a répát és utána sinlacot adtam neki. A répát akarta. :lol:
Az almát és a krumplit nem szereti. De kitoltam vele mert összekevertem a répával :wink: úgy viszont csupálja.
Ma kapott 3 - 4 kanál sütőtököt, ez is lecsúszott, de ez nem saját gyártmány hanem bébiétel.
Azt néztem hogy holnap még ehet belőle utána ki kell dobni.
Vétek lenne. Szerintetek ha nem jön ki ma tőle semmi allergia odaadhatom neki az egészet?
Ha pépeset eszik a gyerkőc szoktátok utána itatni? Én egy kis teát szoktam adni neki, de ezt a Milupa barackosat annyira issza hogy alig tudom elvenni tőle :)

Amúgy a volt osztálytársammal beszéltem skypon és mondja hogy olyan ruhát adjak a törpre amit nem sajnálok mert tiszta maszat lesz. Nem tudom hogy az én Milóm ilyen szuper gyerek vagy másé is de nekünk az előkén van pár csepp kaja és a szája sem olyan maszatos mint amit képeken szoktam látni, olyan ügyesen evett már második alkalommal kanállal hogy még a Ricsit is megszégyeníti aki 12 elmúlt, de most komolyan.
Én meg már majdnem rohantam a tescóba azért az esőköpenyes féle előkéért amibe bele kell bújtatni a gyereket, hát vétek lett volna megvenni ha ilyen kis ügyes. Vagy még elromolhat ??? Még ne örüljek annyira??? :roll:

DENIKA
NAgyon menő Niki a képeken!
Amúgy így fényképről nem néz ki olyan kicsinek.

TWIST
Dorotty jól belehúzott testsúly ügyileg :)
Mivel eteted vassal ? :lol:

BONI
Igazad van a nevekkel kapcsolatban.
Nekem is első gondolatom Milán volt és az is lett, eszembe sem jutott más név. Természetesen van még más név is ami bejön de valahogy nálam is valami azt súgta hogy ezt válasszam. :)

Nagyon édesek a képek. Zsigi nagyon szép kisfiú. Főleg ilyenkor látszik amikor másik kisbaba van mellette. :wink:

MONIC
Mi újság?
Tetőtér? Vérnyomás? Hízás? Remélem minden okés.

LINA
Gratula a tapsihoz :)

Pont azt akartam kérdezni tőletek hogy mikor ülnek fel a babák elméletileg. Miló megőrjít mert folyton ülni akar. Megy a hiszti ha a háta a talajt éri, ahogy felültetem minden bánat elszáll :lol:
Persze nem engedem hogy ücsörögjön csak úgy hogy az ölemben ül és fogom a hóna alatt. Így ellenne egész nap.

Kúszni már úgyahogy tud mert ha pl. leteszem a kiságyba nem telik el 3 perc és teljesen máshogyan van benne.
Kipróbáltam az ágyamon és tényleg odébb ment előre a játék felé. De ez puhább felület volt nehezebb volt neki a haladás mint a keményebb babaágymatracon.

Sajnálom a perecet, remélem hamar rendbejössz és nem fog sokáig fájni.

Mivel tudom kiről van szó a BMC-sben sztem az a védőnő nem vett figyelembe egy dolgot hogy Ádám 5 héttel korábban jött a világra és ha jól tudom ezt az 5 hetet még nem hozzák be fél éves korukra. De nem akarok hülyeséget mondani, viszont emlékszem hogy Némóka Rékája is később csinált mindent pont annyi idővel mint amennyivel kevesebbel született.

dita75

Dita: Örülök, hogy már jobban vagytok! :) Én bevezetéskor nem adtam bébiételt Nikinek, ezért nem tudom, hogy mennyire szigorúan kell tartani a felbontás utáni eltarthatóságot. Tudom, sütőtök már nincs ilyenkor, így nem volt rá módod, hogy Te készíts neki pürét. Amúgy NIki meg sem ette a sütőtök bébiételt, az igazit pedig nagyon csípi. :)
Én vettem IKEA-s bebújós előkét. Soha nem használtuk, mert Niki sem maszatol nagyon. Kopp-kopp.. Nah, jó, mostmár azért kicsit jobban, mint az elején, de nem vészes. Amúgy ez az IKEA-s előke teljesen gáz, nem vízhatlan! Így pl. ha leissza magát, csurom víz lesz alatta a ruhája. :?

Niki 3/4 10 óta alszik! :shock: Pedig gondoltam, még ebéd előtt leugrunk bevásárolni, de lassan az ebédet is átalussza. Vasalni sem álltam neki, mert gondoltam, nincs értelme 2 bodyért bedugni a vasalót, de ezidő alatt már végezhettem volna mindennel. Most bent hagytam a kedvenc plüss kutyusát az ágyában, lehet, hogy azért alszik ilyen jót? Mondjuk nem is tudtam volna kicsempészni, mert úgy aludt el, hogy pont keresztben feküdt rajta. :)

denika
Budapest

Sziasztok!

Dita, Denika, de irigyellek benneteket, hogy tisztán esznek a bébik... Enyémek oyanok, mint a kismalacok, őrület, és nem javul ám... Amíg farkaséhesek, addig szépen megy a kanalazás, de ha már kezdenek jóllakni, kezdődik a kencefice. Mosakodni persze nem szeretnek :twisted:

Olyan büszke vagyok magamra, ma először vittem a 3 kölket egyedül játszótérre, és mindenki túlélte, senkit nem felejtettem ott, és egyáltalán tök ügyesek voltunk :oops: Hiszti is már csak itthon volt, mert az Eszti nem akart még bejönni, de behoztam, mert már félig aludt. Basszus, a földhöz verte magát dühében. Az a csöpp kislány úgy vonaglott a földöon, hogy "öröm" volt nézni. Ezt még szoknom kell, mert a Dóri nem hisztizett ilyen vészesen. Az angyali pofijából ki se nézni az ember, hogy miylen kis mérgezsák :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vicky,
mozgásügyileg ugye nekem volt összehasonlítási alapom. Tudtam, hogy Lili 7 hetesen már emelgette fel a lábát függőlegesbe, mert ez le is van videózva, tudtam, hogy 4 hónaposan forgott...
Na ezek után Levi 3 hónaposan még semmit sem csinált, oldalra sem tudott fordulni egyátalán, amit azért egy normálisan fejlődő 6 hetes baba már símán megcsinál. Akkor hívtam fel a gyógytornászt, de csak 5 hónapos korára kaptunk időpontot. Akkor is gyakorlatilag még csak feküdt a hátán, bárhol ott lehetett hagyni. A gyógytornász megállapította, meg elküldtek neurológiára ott is, hogy hipoton Levi, vagyis az izmainak nem megfelelő a tónusa, és olyan tésztás tapintású. Ennek sokféle oka lehet, leggyakoribb a születéskori oxigéningadozás (nem feltétlen hiány!!!), de lehet enzimbetegség, anyagcserebetegség is a hátterében. Levinek semmi nincs, alkatilag ilyen, amilyen gyorsan lehet, meg kell tanítani majd úszni, és a mozgásnak szerves részének kell lenni az életének.
A BMC-s lánynak üzenem, hogy ne aggódjon: hivatalosan egy babának 4 hónapos korára kellene tutira oldalra fordulnia, ha nem, meg kell mutatni orvosnak. 6 hónapos korára kell tudnia négy irányba forogni, 8 hónapos korára négykézlábra állni, és ringatózni, és valamikor 8-10 hónapos koruk között kell elkezdeni kúszni-mászni. A kúszás sokszor kimarad. Lili nem is csinálta, csak akkor tűnt fel, mikor láttam, hogy más gyerekek meg mennek, mint a katonák. Magyarul, ha 10 hónapos koráig megtanul mászni, akkor nincs lemaradva mozgásfejlődésileg. Levi ma 8 hónapos, és úgy ahogy négykézlábra áll, de még szétcsúsznak a lábai oldalra.

Dita,
ahogy Miló megtanul négykézlábra állni, onnantól tud majd megtanulni ülni, mert abból ülnek ki oldalra.
Különbség van a megülés meg a felülés között. Egy normálisan fejlődő 5-6 hónapos baba már képes megülni, ha leülteted, és akár fél órát is játszik. Felülni Lili pl. 7 hónapos kora előtt két nappal tudott. De Levi pl. megülni sem tud, csuklik össze.

Egyébként azt vettem észre, hogy az, hogy a mozgása ennyire lemaradt, eléggé hátráltatja a többi dologban is. Ugye ilyenkor már megülni meg szoktak a babák, lehet elé tenni vödröt, hogy dobáljon bele tárgyakat, vegye ki..., hogy jobban használja a kezét, de ugye Levinek még szüksége van rá a támaszkodáshoz.
Tapsizni már tud, ennek nagyon örülök.
Na azt hiszem mozgásilag mindent leírtam :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ma vettem Barbusnak egy ruhát az augusztusi esküvőre ahová megyünk. Még nem jó rá, de odapróbáltam. Most dicsekedni jöttem:

Kép

Remélem jó lesz rá augusztusban és nem lesz még 28-án olyn hideg hogy ne tudnám ráadni. Mondjuk ez 68-as és még a 62-es méretet sem hord a drágám.

Tegnap teljesen végig aludta az éjszakát Barbus. Negyed 9-kor evett, fél 10-kor aludt el és negyed 7-kor kelt! Nagyon jót aludtunk. Bocsi a nem alvós babák anyukáitól.

linacska: Ádi (a bmc-s csaj fia) 6 hónapos és még ő is csak a hátám akar feküdni. Még az oldalára sem akar nagyon fordulni, csak ha az anyukája a kezért és a lábát emelve segíti. De nem az van nála sem hogy nem tud, hanem hogy nem is akar. Pedig én nem hiszem hogy annyira le lenne maradva, mert szépen fog és egyik kezéből átveszi a csörgőt a másikba, csak mocorogni nem akar. Majd kiderül, mert lassan neki is el kell mennie dokikhoz kivizsgálásra. Mondjuk nem tudom mennyit számít, hogy Ádi 36. hétre született. Szóval koraszülött volt, de nem volt semmi gond vele (legalábbis nem tudnak róla). Az hogy Levi tud tapsolni az szerintem is nagyon jó.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, Barbus szebb lesz, mint a menyasszony:)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

évi: Én is ezt mondtam. Remélem unokatesóm nem haragszik meg érte. :)
vicky79
Budapest III. kerület

LINÁCSKA
Ezt nem mondod komolyan, akkor az én fiam meg mindent korábban csinál mint kellene.
Miló már tud úgy ülni hogy nem dől le a kis díszpárnáról.
Én meg néha ezektől kapok frászt mert pl. amikor átfordult azt is pont a nappaliban csinálta a kanapén ahol azelőtt simán ott tudtam hagyni. Szóval 2,5 hónapos kora óta már a kiságyba kell tennem ha elmozdulok mellőle vagy a pihenőszékbe mert olyan gyors hogy fél pillanatra sem nézhetek máshová.
Este amikor fürdetek annyi hogy kinyitom a fiókot hogy vegyek elő pelenkát és még abban a másodpercben hasra fordul. Mint akit puskából lőttek ki. Pedig nem sok lehetőséget hagytam szegénynek a mozgásra mert vagy a pihiszékben vagy a hintában vagy a hordozóban ücsörgött naphosszat ott ahol én voltam (általában konyha) mert egyedül azt nem nagyon szeret lenni hosszútávon.
Most meg lerakom a nappaliba a játszószőnyegre és egyből hason van, de kb. 5 percenként kell hozzá rohangálnom mert elfárad a nyaka meg kijön belőle egy kis kaja és abba fetreng szegénykém.
Olyanokat büfizik, hogy egy felnőtt megirigyelné, és sokszor "leve" is van. Még a múltkor kérdeztem Monicot hogy pépes kaja után is szokta büfiztetni Danikát mire az volt a válasz hogy nem. Én le is tettem a pihiszékbe mire látom hogy nagyon nem jó neki valami. Felemeltem és egyből olyan büfizett hogy még a szomszéd városban is hallották sztem. Majd jóízűen vigyorgott rám..... tényleg olyan néha mintha simán kiröhögnének minket vagy saját magukat. :lol: :lol: :lol: :lol:

VICKY
Nagyon szépséges a kis hercegnő!

dita75

Sziasztok!

Boni,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat otthon,és az uncsitesók is ilyen jól kijöttekegymással! Nagyon nagy már az alány! Hány hónapos?

Linácska,
Sajnálom a balesetet, remélem hamar meggyógyul a lábad!
Gratula a tapsikoláshoz!

Dita,
Örülök, hogy Miló gyógyulgat! Én mindig adok evés után inni Rékának, de csak vízet. Sőt, ő tápszer után is iszik vízet.
Hát, én is csatlakozom Évihez, mert Réka is úgy eszik, mint egy kismalac. Szóval, addig örül amíg Miló ilyen tisztán eszik! :wink:

Évi,
Gratula a sétához!

Vicky,
Gyönyörű lesz Barbus abban a ruhában!

Denika,
Hát, Réka szinte szóról-szóra ugyanezt csinálja az esti alvásnál! :roll: Eddig mindig elringattam, de pár hete már nagyon nyugtalan volt kézben, de egy hete már nem lehet elringatni egyáltalán. A gond csak az, hogy így nagyon sokat forgolódik ő is (tegnap volt a rekord 40 pecel). Ja, és ő is magyaráz közbe, illetve sokszor feláll és kikukucskál a kiságyból, hogy ott vagyok-e még.
Viszont 1 hete végre újra átaludja az éjszakát!!!! :D :D :D
Sőt, napközben 2-3 órákat is alszik a kiságyában! Annyira hihetetlen! Most már csak az evésén kellene változtatni, és tökéletes lenne minden!

Mi jól vagyunk! Ebben a szép időben sokat vagyunk kint. Ma is voltunk játszón, és Réka nagyon élvezi. Sokat mászkál, homokozik, de természetesen a saját játékai nem kellenek, de a másét rögtön elveszi. Ja, és ha lát egy elhagyott motort rögtön "szalad", hogy megfogja. Nagy bánatomra sajnos fél a hintától, pedig ősszel még nagyon élvezte.Ma nem üvöltött rögtön, de nagyon kapaszkodott belém, így ki kellett vennem. Amikor hazaértünk nagyon meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy a homok még a pelenkájába is bejut.... :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Ja, Réka valóban picit később csinált mindent egy darabig, de már behozta a lemaradását. 5,5 hónaposan hátra fordult, oldalt feküdt, hasra fordult, 7 hósan négykézlábra állt, és ringatta magát, 8 hósan felült, és 1 napos kúszás után elkezdett mászni. 9 hósan felállta, 9,5 hósan kapaszkodva tett pár lépést az ágy, vagy bútor mellett, 1 évesen kapaszkodás nélkül állt fel, és 13,5 hósan tette meg az első önálló lépéseket.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

sziasztok,

hú, végigolvastam a hetet, de olyan sokat irtatok, h elfelejtettem

gyerkőcök gyönyörűek!!!

Némóka: de jó h szépen alszik Réka!!! akkor most kipihentebb vagy most végre!

Dita: Miló nagyon ügyes, h szépen eszik! van olyan anyuka, aki nem tartja be,h egyik nap 1 kanál kaja és mindig 1el több, vki már rögtön 50-100 gr-ot ad a gyerkőcnek. ha birja Miló, nem fáj a hasa, nem hány, szerintem nyugodtan adhatod neki a nagyobb mennyiséget.

Vikimami: boldog születésnapot!!

Boni: Zsigi nagyon édes lehetett!! nagyon kis gondoskodó!

Monic: Nándus még csak 9,7 kg, de tiszta apja, vékony csontú és vékony. rengeteget mozog, igaz rossz evő, de eszik annyit, amennyi kell neki, hisz akkor nem lenne ennyi energiája, és mindig van rendesen kakija is. nem kell hizlalni a gyereket. mondom én , aki mindig azon izgul,h nem eszik eleget és nem hizik eleget a gyereke. :lol: Nándus hónapokig ette a sinlacot és a tejpépet , nem hizott tőle!! ma minden nap megeszik 5-6 dl tápot , 10kor v túrókrémet v pudingot, 12kor 1 almát, 4-5 kor főtétel és utána 1 túrórudi, és 7körül még pár falat vmit van h semmit már. most ha többet enne, többet kakilna, mivel lenne jobb. Nándi nem hizik semmitől, apja fajta. nem úgy én! én ha a kenyérre nézek már hizok tőle :twisted:
Névdilemma , ne aggódj, mindig az első megérzés a legjobb!!

Linácska: sajnálom az esést! nagyon gondoskodó vagy ! sógornőmet többször küldte a védőnő dokihoz, mert állandóan lemaradt a mozgásban a fia, de nem törődött vele, mert a férje és annak 3 testója is későn kezdtek el mozogni, ő ezt elfogadta, mert igy volt egyszerűbb. aztán mikor már elmúlt másfél éves a fia és mindig nem járt, jól lecseszték, h hol volt eddig. 5-6 alkalom után indult el. igazából az volt a baj, h mindent késve kezdett , és minden fázis sokkal tovább tartott, és nőtt a lemaradás. és nem azért nem mozgott mert lusta volt, hanem mert gyenge volt az izma. csoda, h Levi kibirta szopi nélkül 1 napig.

Vicky: Barbus nagyon gyönyörű a ruciban!! nehogy meggondolja magát a vőlegény!

Évi: gyerkőcök nagyon édik!! sajnálom Eszter hisztijét!! dunapartra jártok a játszóra, v találtál közelebb?

mi jól vagyunk!! végre jó idő volt, kint voltunk de és du is 1,5-1,5 órát. dui alvásból felébredve Nándus már menne is ki rögtön a játszóra újból hintázni, mondja, h tinta-tinta. uh gyorsan megebédel, és irány a játszó. ma de nagyon virgonc volt, nagyokat futkározott, kergettem és nagyokat kacagott. ez annyira tetszett egy ismertős 2éves kislánynak, h ő is akart kergetőzni velünk. mutatott rám és mondta, h néni, és ő is futni kezdett. vicces volt! mostanában jól el is fárad Nándus megint, pik-pak elalszik!
most 1 hét alatt olyan sokat változott Nándi, h végre nagyon jó idő van és 2szer is kint vagyunk a játszón és tele van újra a játszó! a játszón mindenkire vigyorog, és nagyon előzékenyen odaadja a játékokat másnak. nagyon büszke vagyok rá!!
Nimród név Nándinál is felmerült, de aztán elvetettük, már nem tudom miért. még nem tudjuk, h ki lesz Öcsi, de nem is volt idő foglalkozni vele.

elalvás: szerintem nem baj, h magától elalszik a gyerkőc! nálunk Nándus cumizik, morzsolja a fülét, és volt, h mormogott is mellé. ezzel nyugtatják magukat, és altatják magukat. nincs ezzel semmi gond!! örüljetek neki, megtanult magától elaludni a gyerkőc!! ez a cél és nagoyn sokaknak a vágya! nem normális álva féllábon ringatva altatni, mint ahogy én altattam nagyon sokáig Nándit. még leülni sem ülhettem le, h úgy ringassam, csak állva!

puszi mindnekinek!!!jó hétvégét!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Dita,
megülésen azt értem, hogy beteszed a szőnyeg közepére, minden támasztás nélkül, és ő tud ülni, nem dől el, szépen egyenesen tartja magát.
Amiket én írtam, azok azok a határok, amikor még nincs lemaradva. De Lili is korábban csinált mindent, ehhez képest, mégsem extrém korán. Pl. a barátnőm lánya 6 hónaposan állt, 9 hónaposan járt. Jó görbe lábai is lettek. Na nem most 10 évesen, most már nem látszik, csak picinek.
Lili 2,5 hónaposan fordult hátról hasra, 4 hónaposan hátról hasra, 7 hónaposan ült és mászott két nap különbséggel, 8hónap 1 hetesen felállt, 11 hónaposan járt.
Ja, és hogy "megnyugtassalak", a pépes kaja is tökéletesen tud landolni az ember pólóján :lol: Valamelyik nap mehettem a Jeans Clubba, mert kedvenc kisfiam rámküldte a répás cuccot a gyógytorna előtt.

Vicky,
azért ha 6 hónaposan "nem akar" forogni, annak oka van, akkor szerintem is menjenek orvoshoz Ádival. Ha két kezénél fogva felhúzzák ülésbe, akkor rendesen tartja a fejét???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dita,
kajázáshoz még annyit, hogy nekem pl. esélyem nem volt Levit kóstoltatni, mert rögtön kellett az egész. Igaz én olyan 5,5 hónapos kora körül kezdtem el egyátalán, a védőnő azt mondta, hogy lehetek bátrabb. Szóval egyből csúszott mindenből az egész adag. Tegnap pl. spenót volt az újdonság, hát hogy annak milyen zöld színe volt... és lecsúszott 300ml.
Ha baja is lesz valamitől (mind Levinek a banántól), max. tiszta pötty lesz, vagy fosik egy jót, szóval annyira nem tudod elrontani, hogy komoly baja legyen tőle. Ha ezek jelentkeznek, akkor tudod, hogy legközelebb nem adod. Pl. Levinek így 3 hónap után már lehet banánt adni, már nem pöttyösödik. Ezek a pasik már csak ilyen nagyétkűek :lol:

Czinki,
ugye nekem könnyű volt, ott volt Lili, és tudtam, hogy ő nem így csinálta. Fura is volt fogni Levit, sokkal jobban kell tartani a mai napig, mert hátradől a kezünkből.
Levi is egyedül alszik el, lehetőleg a szobából is jöjjünk ki, máshogy nem megy neki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Czinke,
Örülök, hogy jól vagytok!
Óóóó, én nagyon örülök, hogy magától alszik Réka! Bár, most éjszaka a szokásos idejében felsírt, de magától visszaaludt 1 perc után.

Zsuzska,
Ha olvasol: jövő héten a rossmannban akciósak lesznek a Humana tápszerek. 1499 Ft lesz a 2300 Ft helyett! Én veszek vagy 4 dobozzal. Ja, és köszönöm szépen a bookline-os tippedet, már rendeltem is sok mindent.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Monicnak üzenem és mindenkinek, akinek kutyusa van, hogy a Hill's regisztrációs akciót tart április 30-ig. Aki feltölti a kutyusa fotóját és regisztrál, az ajándékcsomagot kap (1 kg táp, stb.) Ez egy szuper állatorvosok által kifejlesztett táp, nagyon ajánlom. Én regisztráltam és alig várom a csomagokat:) Minden kutyával külön lehet regisztrálni, max. 3 kutyával.
http://www.hills.hu/regisztracios-akcio.php

Czinki, egyszer hozzám is szólhatnál, látom mindig kimaradok :oops:
Vendég

czinkeb: Az esküvő is 08.28-án lesz. :)

linacska:Szerintem tartja a fejét Ádi. Nem nagyon néztem

twist: Dorka hogy áll a mozgolódással? Mert nincs sok korkülönbség a lányaink között és szeretném tudni Barbus hogy is áll. Ő már átfordul egy pár hete a hasáról a hátára, de csak néha. De amikor nekiáll, akkor vagy háromszor egymás után.

Remélem tényleg szép lesz Barbus a ruhában és nem fogjuk rögtön barackkal mondjuk lehányni. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Némóka, nagyon köszike, de csak milupát iszik a nagyfiú. Humana pudigok és joghurtokat szereti azokat szoktam rendelni, örülök, hogy bevált a tipp, sztem is tök jó. Múltkor képzeld volt 58Ft-ért 4db-os áfonyás joghurt, sajnálom, hogy csak 40 db-t rendeltem mert nagyon fini volt, és nagyon olcsó volt. Most a csoki puding elég olcsó, márt 40 db-t megettünk, keddre várom a köv adagot!!

Kép
pgsuska

Vicky, Dorotty még nem tud átfordulni, mivel terpeszpelenkába kényszerítették. Azokat a mozgásokat csinálja, amit ezzel a sz....-ral lehet. Azaz hason kúszik előre, az arcán tolja magát (hernyócska tényleg):))) És halad is előre pár centit. Ha Isten is úgy akarja, akkor kedden lekerül a terpeszpellus és akkor szabadon mozoghat végre és lesz itt minden:))
Amúgy még terpeszpellus előtt, amikor éhes volt, akkor hasról oldalra fordult és néha hasra is a nagy lendülettől és tátogott a cici után, ez a motiváció. Szóval, már ott tartana nanáhogy, csak aki terpeszpelenkát kap, azt korlátozzák a mozgásában, rögzítik a csípőjét. Oldalt sem tud feküdni tőle, mert a levegőben kalimpál az egyik lába szegénykének. Eddig oldalt aludt mindig, most meg a pellus óta csak háton alszik, oldalra fordított fejjel. Majd pellus után megmondom, hogy fejlődik, az lesz az igazi:) :wink:
Vendég

szép napot, sajnos csak olvasni tudok most..majd hétfőn :wink:
Vendég

Ditus, Milóka is hernyózik, vagy ő már négykézláb mászik? A hernyózás cuki:-) Azért lehet vele haladni, én éppen tegnap videóztam le Dorkát ezügyben.
Tényleg, mikortól szabad engedni, hogy üljön a baba? Ez engem is érdekel! Dorka is tök jól elvan, ha a párom az ölébe ülteti és eldumálgatnak. Én meg frászt kapok, hogy szabad-e már ültetni ilyen picin.

Vicky, most látom azt a csodaszép ruhát Barbuson:) Meseszép benne, tényleg eszméletlenül gyönyörű! A menyasszony elbújhat mögötte.

Némóka, gratulálok, nagyon szépen haladtok Rékával!:) Ügyesen alszik, biztos beállt egy napirendre és ettől nyugis és jól érzi magát.

Évi, most olvasom, hogy 3 gyerekkel egyedül mentél játszótérre, nagyon ügyin megoldottad! Kemény lehetett, biztos izgultál, hogy ne legyen hiszti (legalább ott). Csak így tovább!

Éjjel nagyon bedurrant az egyik mellem, arra ébredtem, hogy ég és kő kemény és nagyon fájt. Az éj leple alatt ki kellett szöknöm fejni, én voltam a kistehén, őket is hajnalban fejik, nem? (Ja, mindez azért a klassz dologért történt, és végül is megérte, hogy Dorka 8,5 órát aludt egyfolytában és közben sok tejem termelődött.)
Vendég

Twist,
ültetni még csak úgy szabad Dorkát, ha a gerince végig meg van támasztva. Tehát nem a kanapé sarkában mondjuk, hanem olyan pózban, ahogy a bébihordozóban is lenne. Onnantól nincs baja az ültetéstől, ha magától szép egyenes háttal megül, ha leülteted. Ez nektek még kb. 2-3 hónap, ha rendesen fejlődik a lányod. Levi most 8 hónapos, és még nem tud ilyet, csuklik össze előre.
Viszont olyan lazák az izmai-izületei, hogy hasról úgy hátrafordult, hogy a keze teljesen oldalt volt, gyakorlatilag ráfordult, mintha félbe hajtaná magát a vállánál, és csak úgy szedte ki a kezét. Én meg nem mertem segíteni, mert azt mondta a gyógytornász, hogy amíg valamit maga csinál, addig nem tehet kárt magában. Pedig nagyon rosszul nézett ki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Bevallom,hogy néha szoktam olvasni az írásaitokat... :oops: :oops: :oops:
Ma is olvastam,és ezért jöttem...

Dita
mi orvosi,és védőnői ajánlásra kezdtük el a hozzátáplálást Grétánál,mert ő a ritka gyermekek egyike,aki annak ellenére,hogy van bőven mit szopiznia (még most is fejek :shock: ) nem igazán tud már jól lakni csak anyatejjel,és nem is hízott rendesen. Szóval 3 hete rábólintottak a hozzátáplálásra. Bavallom,hogy én nem főzök Grétának,de házi almával kezdtünk,persze nem kellett neki. aztán jött a bébi kaja,abból pedig megeszik mindent válogatás nélkül,ami 4 hós kortól adható. Én sem tudtam kóstoltatni semmit,mert elsőre lecsúszott/lecsúszik fél-háromnegyed üveg kaja. :shock: :shock: Szóval van huzatja a Drágámnak. :P Na,szerintem ezzel nincs is baj,mert ezek annyira alap zöldség és gyümi ételek,hogy "elvileg" nem lesz rá allergiás. Persze a déli gyümikkel vigyázni kell. A doki is azt mondta,hogy nem baj,csak abból a szempontból jó a kóstoltatás,hogy ha netán allergiás,akkor hamarabb végig megy rajta az allergia,mint amikor tele a pocó.

Ja,és én mindig büfiztetek,még bébi kaja után is. Nekünk néha sátorponyva kellene az evéshez,mert az esernyős szakálka kevés... :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

twist: A terpeszpelust sajnálom, de akkor úgy látom kreatív a lányod. Pont ezért kérdeztem, hogy mennyire mozog, mert pl. Barbus még nem kúszik. Csak tartja a hasán fekve a fejét és van bizonyos helyzet változtatás, mert az ágyában máshol találjuk meg mint ahová letettük, de nem látok direkt mászást. Miért adták neki a terpesz pelust? Én már szoktam ültetni Barbust az ölemben, mert nem nagyon szeret a hátán feküdni. Tudom hogy még nem nagyon kéne, de remélem nem csinálok vele bajt. Gratula az alváshoz.

dy: Nagyon szép Gréta a vonalzós képen.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt! na bepróbálkozom a reagálással :lol:

DEni nagyon szép druszám

Lina hú jó,hogy nem lett nagyobb baj az esésből! LEvi ügyike hogy elvolt nélküled

Twist nálunk a nővéremnek és Zozának is volt terpeszpelusa, nővérem még szíjban is volt..

Dorotty még náthás?

Dita Zsigabiga is igy kezdte aztán jött egy dackorszak és elkezdte kiköpködni szórakozásból a kaját meg prüszkölni

:wink: előlbelebújosból a textilt javaslom egyébként :wink:
hétvégén belenéztem blogodba, és apával megkönnyeztük az Édes Kisfiam című számot. jó volt hallgatni :oops: :lol:

Évikém csúcs vagy! és hogy lehet háromfelé szakadni? :lol: földhözcsapkodás rongylábazás nálunk is van néha, de szerencsére nem sűrűn!

Vicky BArbi kis mennyasszonybaba gyönyörű!
:wink:

Némó Zoza 9 hónapos már :lol: városligetezés talán már összejön..Zsiga már csak a libikókát szereti meg a csúzdát.. homokozóban a játékokat elcserélgeti mindig :lol: motorból kellett eggyel nagyobbat vennünk..

Dy Gréta a vonalzón tényleg gyönyörű tehetnél fel több képet!

:wink:

hizlalás..Zsiga sosem volt egy nagysúlyú gyerek, a 18 hós mérésen 12,5 kg volt és 82 cm. magamtól és sosem hizlalnám a gyereket.. csokipudingot meg nem is adtam neki még sosem. ő inkább a joghurtokat szereti gyümivel kikeverve. na és persze a túrórudit. :roll:

ültetés: ZSiga is kb 7 hónaposan ült magától, de nem is ültettem sokat addig max 10 perc..

kúszás, mászás meg szintén csak 8 hónapos kor körül.. :wink:

Zozát elég korán elkezdték játszásiból "járatni " kicsit görbék is a lábai szerintem a drágámnak.. nagyon menne már, de én úgy látom, hogy azokkal az édes girbegurba lábtartásokkal nem fog még menni :oops: ha igen akkor elég vicces lesz :lol:

Vikiszivem remélem jól vagytok csak a jó idő és a szabásvarrásvesz el tőlünk :cry: :wink:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Itt vagyok ám, csak eltemetett a munka, ráadásul Danika már nem marad meg bent, ha nem esik az eső mindig kint kell lenni vele.

Vicky,

de örülök, hogy újra írsz ide, gyönyörű lesz Barbus a ruhában! Épp szombaton néztem a babaáruházban, hogy a kislányokra milyen csodás alkalmi ruhák vannak.
A fiúkétól nem vagyok elájulva, pedig kell majd öltönyt vennünk mert Danika szeptemberben gyűrűvivő lesz egy esküvőn.

Twist,

remélem megszabadultok a terpeszpelustól és akkor mehet a kis hernyó szabadon.

Dita,

Danika 3 hósan csak egyszer fordult át hátról hasra. Elvittem dokihoz és mondta a doki, hogy teljesen rendben van az izomzata, csak lusta, és hát tényleg végtelen nyugodt gyerek.
MIvel ő is 3 héttel előbb született mindent egy kicsit később csinált, járni is 12,5 hósan kezdett el a nagy átlag 12 hó helyett.
Most meg már majdhogynem szalad, meg tudnám zabálni amikor sietni próbál. :lol:

Évi,

nagyon ügyi vagy a gyerekekkel és a játszótérrel.
Hiszti nálunk is kezdődött 2 hete, igazán rendszert nem látok benne, össze-vissza van, épp milyen kedve van a fiatalúrnak.
Egyenlőre nem foglalkozok vele és akkor egy idő után abbahagyja. Nyilvánosan eddig csak egyszer égett a fejem miatta.

Dy,

hozzátápi, én próbáltam fokozatosan, de Dancinak hamar kiderült, hogy a paradicsomos burgonya a kedvence, így abból kapott többet. Hol bébikaja, hol én csináltam.
Aztán 11 hósan úgy döntött, hogy ő már pedig pépeset egy falatot sem eszik többet, azóta eszi a mi kajánkat, a rengeteg bébiétel pedig kint áll a kamrában és várja, hogy majd egyszer Dávidka megegye őket.
Viszont nagyon durva ez az Ovko botrány, természetesen nekünk is van itthon almás, meg is kérdeztem a Tescoban, blokk nélkül visszaveszik, már ki is készítettem őket, hogy visszavigyük.

Dita,

remélem Milóka már teljesen meggyógyult.
Nagyon ügyes baba. Az ültetés még nagyon korai 4 hósan, szerintem ne terheld a gerincét. A babakocsi bébihordója épp jó ülni, kilát és a gerincét is támasztja, én azt ajánlom, Danika is így volt.
Ha meg te akarod ültetni akkor támaszd a hasadhoz a babát mert a hasad leveszi a terhet a gerincéről. Nekem ezt a gyerekdoki mondta anno. De kanapéhoz nem szabad még odatámasztani.

Mi jól vagyunk, vérnyomásom rendben, bais kezelésnek is vége, jövő hétfőn megyek kontrollra.
Hízás helyett fogyás van, szerintem rossz a védőnő mérlege, mert én bizony továbbra is elég nagy étvággyal bírok, annyi, hogy egészségesebben étkezem. Nem tudom, hogy ez segít-e abban, hogy nem híztam a múlt hónapban.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Bonimami

Csokipudingot még Danci is csak úgy evett, hogy egy-két kanállal kapott az enyémből.
De nekem mozgatja a fantáziám ez a Humana puding, még nem rendeltem, de szerintem fogok.
Danika nagyon édes szájú, múltkor párom meghagyta nekem a túrógombóca felét, hát nem kellett ennem belőle mert a fiam mindet felfalta úgy, hogy előtte rendesen megebédelt.
Joghurt nálunk is nagyon megy, van, hogy üvöltés van mert elfogyott és akkor kap még egy dobozzal.

Megnyugodtam, hogy Danci akkor nem sovány. Hihetetlen étvágya van, de ezt a fránya 10 kg-ot nem tudjuk elhagyni...

Danika sem maszatosan eszik, viszont van, hogy kiüti a kezemből a tányért vagy a kanalat, na akkor készültek azok a képek amiket feltettem régen...
:lol:

Mostmár kanállal-villával szépen eszik, a megtöltésben kell csak segíteni, utána úgy teszi a szájába mint egy börtöntöltelék aki fél, hogy a mellette ülő eleszi előle a kaját :lol:

Kép}
monic80

Sziasztok

EZT A MOSLÉK IDŐT AMI MA VAN!!!! :(

Tegnap voltunk anyunál. 5 órát utazott a törp. Nagyon jól elvolt, nem sírt még anya férjétől sem pedig bajuszos és nem szokták szeretni a gyerekek emiatt.
Végig vigyorgott mindenkire. Kajálgatott, aludt. Szóval nincs akadálya a nyári menetelnek :)

Apa ülteti folyton a gyereket. Olyanokat csinál hogy eszméletlen!
Rizst akart neki adni, tojást meg paprikát, csokit és vitatkozik velem hogy ha rajtam múlna még 30 évesen is tápszert meg répapűrét enne a gyerek. Úgy viselkedik vele mintha már nem kisbaba lenne, és pláne nem lenne ételallergiás. Totál kiakadt mikor mondtam neki hogy tojást eleve nem ehetne ha lehetne sem idő szerint mert a tejfehérje allergiások le vannak tiltva róla a szójával együtt.
A gyógyszere epres ízű volt. Nagyon ízlett neki. Hisztizett amikor elfogyott. Erre elkezdi hogy nemsokára érik az eper a papáéknál majd abból ehetsz kisfiam nagyokat. Megint közbe vágtam hogy meg ne próbálja eperrel megetetni mert apró magvas és nem ehet.
Mire ő hogy honnan szedem ezeket a baromságokat. olyan okos hogy eszméletlen de arra nem képes hogy átpelenkázza a gyereket és feladjon rá egy sapkát (mert még azt is fordítva adná rá)

Bocsi nem tom tovább folytatni és reagálni mert épp most nyög Miló (tojik) :lol: aztán meg tízóraizik (répa/alma/krumplit), rendesen a helyén ülve (hordozó vagy hintában szoktam etetni)

dita75

Sziasztok!

Boni!
Köszi, h hiányoltál. Mi már voltunk lent ma. Ez a tavasz nagyon bejön nekünk, délelőtt, délután lent vagyunk.

Ditám!
Az uradat ültesd le egyszer félórára a gép elé, h olvassa el az allergiáról szóló cikkeket.

Ültetni Lalót sem ültettük sosem, én még nem is sétáltattam. Apum szerette, amikor itt volt.

Enni nagyon szeret, nem hiába 14 kg múlt :lol: Lassan lakatot kell tenni a hütőre, tengap 2,5 könnyű és finom joghurt után 1 órával még alaposan be is vacsorázott. :roll:

Lalám beszélőkéje nagyon beindult, már mondja, h : boci, boci tarka. Első mondata: adjál sajt! :lol: :lol: :lol: Egész nap megy a duma, énekelget magának.

Kép

Kép
20150601134430

Ditus, irigyellek, milyen édes-nyugis pici fiad van már a kezdetek óta:) Szuper lehet, hogy bátran mehettek bárhová. Hogy csináltad, hogy barátságos az emberekkel?
Jaj, ezt a legyintgetést és a "honnan veszed ezt a hülyeséget" nevű okoskodást én sem bírom. Tényleg, epret lehet enni szoptatás alatt? Vagyis mikortól lehet? Miló majd pl. dinnyét ehet?

Monic, édi lehet Danika, hogy ilyen mohón és szívesen esziK:) Imádom, ha egy pasinak jó az étvágya! Regisztráltad a kutyusaidat a klassz ajándékcsomagért a Hills honlapján? (száraz eledel, kutyakonzerc, reklámtáska és adagolópohár). Ha levehetjük a terpeszpellust, akkor nagyon-nagyon megünnepeljük!:)

Boniko, a szíj ismerős:( Na, és a tesód mennyi ideig hordta a terpeszpellust? Most én 6 heteket hallok, mi még csak 4 hétnél tartunk...

Vicky, szerintem nagyon ügyes Barbus, ha ilyen szépen tartja magát és máshol találod az ágyban,mint ahova letetted. Akkor bizti tolja magát a lábaival, vagy ilyesmi. Lesd meg egyszer :wink: Biztosan nem a szél fújta odébb:)))) Én is szoktam ültetni Dorkát az ölemben, úgy szokott nagy komolyan nézelődni. De nem sokat tényleg. Én is remélem, hogy nem rontom el vele a kis gerincét. :oops:

Dy, gyönyörű a kislányod, azta! és szuper, hogy jó az étvágya, ez csak jó hír lehet.)

Köszi Linácska, az ülős hozzászólást. Milyen kis gumisrác Levi, nem semmi. Ez a sok tornáztatástól lehet? Nem rossz az, legalább ügyes táncos lesz:)

Desviki, szuperek a fotók! Még egy zenész fiú lesz a topicon?:-)) Gratula a sok dumcsizáshoz. A boci sajtot szereti Lackó?
Vendég

Dita,

az eper nem játék, Danika pár hete kapott először néhány falatot és olyan csalánkiütéses lett tőle 1 hétig, hogy orvoshoz kellett vinni!!!! A doki mondta, hogy nem vétettem, mert elvileg már ehetné, de az én gyerekem allergiás rá, így nem ehet málnát sem és friss uborkát sem.
Húsvétkor pedig diós süteményt adott neki a párom, az arca azóta is kiütéses.
Csokit is csak nemrég kapott, persze a család adta neki, hiába vesztem össze mindenkivel.
Tojás sárgáját ehet kb 8-10 hós korától, de fehérjét szigorúan csak 1 éves kor után.
A párod is olyan mint az enyém, de mióta volt a csalánkiütés még azt is megkérdezi, hogy a fonott kalács szélét eheti-e Danika8) :lol:

Twist,

szoptatás alatt sem lehet epret enni, sőt úgy tudom dinnyét sem mert puffaszt.

Linácska,

nagyon köszönöm a privit.
Levit megcsodáltam a másikban, nagyon vidám, szépséges legényke :wink:

Kép}
monic80

Twist!
Igazából ő nem válogat (káposztás és túrós tészta kivételével) megeszik mindent.

Boci sajtot is megeszi, de a dobozon lévő boci jobban izgatja. A boltban is ott énekel neki :lol:
20150601134430

Vicky,
ugye nem várod el a 2,5 hónapos lányodtól, hogy kússzon??? :shock: Majd olyan 7 hónapos kora körül :lol:

Dita,
rizst már adhatsz Milónak, attól semmi baja nincs, ha elolvasod, a legtöbb 4 hós bébiételben van rizsdara. Én is turmixolom a főtt rizst a kajába már egész régóta.
Ma meg főztem répát, paradicsomot, elővettem egy kocka husit, ezt összeturmixoltam, és kap még bele Levi egy kis durumtésztát.
Ja, a legújabb elvek szerint a glutént (gabonát, ha nem is a fehérlisztet feltétlen) már 6-7 hónapos kor között el kell kezdeni, lehetőleg még az anyatejjel együtt, így csökkenthető leginkább a későbbi lisztérzékenység kockázata. Én Németországból ezt már kb. egy fél éve hallottam, adtam is Levinek, de múlt héten mondta a védőnő, hogy már itt is mondták nekik a továbbképzésen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Viki rá sem ismerni LackóBubusra! :shock: szerelmetes!ügyi lehet.ZSiga most kezd el mondani magától is szavakat, de még a tündenyelv
mi is állandóan lennt, most voltunk lennt gyógyszertárban a barihimlő elleni oltásért,mert délután kapja. ti már mindkettőn túl? gumicsizma, Mickey egeres esőköpeny! megzabáltam és ahogy rohangált pocsolyától pocsolyáig!

Zsiga és a boci sajt
Kép

Twist asszem 6 hétig. kitartás!
Vendég

Boni!
Kép

Mi is ma adtuk be a barihimlős receptet a gyógyszertárba, Lalus ha minden jól megy szerdán kapja meg.

Egészségére Zsigunak a bocó sajt.

Nagyon jó a vonalzód!!!!
20150601134430

Bonimami,Vikimami,

gyönyörűek a gyerekek :lol:
Lackó arany szőke haját és Zsigi barna szemeit imádom. :lol:
A sors ajándéka, hogy Danika szőke és barna szemű lett :lol:

Kép}
monic80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?