Sziasztok!
Nagyon rég jelentkeztem, kevés időm van, és nem mindig van gép a közelben. Azért ha tudok, benézek, és figyelem, hogy fejlődnek a pöttömök!
Dani is lassan egy éves (3 hét múlva), áll, kapszkodva sétál ő is (a kezembe kapaszkodva még nem, csak bútorokba), beszélni nem akar, de majd fog.
Tavasz óta nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt vele minden nap.
Közben az a nagy hír van (Hicuhoz és Noémihez csatlakozva), hogy nálunk is jön a kistesó!!
Bár még nem akarom elkiabálni, csak a 9. héten járok. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen! Az egészben az a legjobb, hogy Dani lombikkal jött össze, ez a baba meg csak hipp-hopp, spontán. Igazából nem is "koncentráltunk" annyira rá.
Persze nagyon örülünk neki!
Buksi, most az általad felvetett dolgokra reagálnék, a többiekre meg se kísérlem.
(Ne haragudjatok! ) De ezek szerintem is érdekes dolgok. (mostanában főleg az izgat, hogy fogok két ilyen pici gyerekkel boldogulni...)
Alvás: nálunk éjszaka: este 8-reggel 7. Napközben is sokat alszik, kb. de. fél 10-11 és du. fél 3-4 között. Nagyon álmos, így egy szó nélkül elalszik, ha akarnám, se tudnám ébren tartani. Nem tudom, mikor fog áttérni a napi egy alvásra, szerintem még odébb van...
Ehhez kapcsolódik a harmadik kérdésed. Mindig szelektálok, hogy mit tudok Dani mellett megcsiálni és mit nem. Igyekszem mindent megcsinálni, amit lehet, amikor ébren van - persze ügyelve rá, hogy azért vele is foglalkozzak, bár általában jól eljátszik egyedül. Ilyen pl. a mosás, portörlés, rendrakás, stb. Én is félek, hogy közben kárt tesz magában, de igyekeztünk mindent, amennyire lehet, biztonságossá tenni, illetve vannak tabu dolgok (pl. fiókhúzogatás, állólámpába kapaszkodás), ezeket egész jól megtanulta, hogy nem szabad, és ha mégis próbákozik, elég szólni, és abbahagyagyja.) Most már esni is egész jól megtanult
, sokszor sikerül megtámaszkodni a kezével, és nem úgy vágódik el, mint egy zsák, mint a kezdetekkor. Biztos megint másképp lesz, ha járni kezd.
Amikor alszik, olyan dolgot csinálok, amit amúgy nem tudnék (pl. fölmosás, vagy én is szoktam szalvétatechnikával alkotni, mint Ági, tanulás). Szerencsére a szüleim a szomszédban laknak, Anyu sokszor segít a főzésben. Estére - mikor Dani alszik - már én is csak a beszélgetést, vacsorázást hagyom.
Kaja: én nem is tudom, mennyit eszik Dani, szopizik napi 6-szor, de ez szerintem csak nasi.
Kap reggelit (kb. egy karéj kenyér joghurttal, sajttal, lekvárral), tízórait (gyümölcs, általában két db., pl. egy alma + egy körte), ebédet (főzelék), uzsonnát (gyümölcs gabonnapehellyel vagy joghurttal), vacsorát (kenyér, mint reggel vagy gyümölcs gabonával vagy tejpép). Szerintem nem baj, ha sokat esznek, tudják, mennyit kívánnak, és úgyis lemozogják!
Most egyelőre ennyit, mennem kell, de majd még jövök erre!
Pindur
Ui. Hajni, mail megy majd!