Új privát üzeneted érkezett!

ha a szept.27-i archiv eljén van egy keresztelős kép. Azon rajta van.

Amásik téműát zárjuk le inkábbKép ok?
ini

...ajjajjajj! Lehet itt jelentkezni a hét kötekedője címre ? Vic,szerintem fontos,hogy adott témában megismerjünk több felfogást,pont azért ,hogy esetleg tanulhassunk egymástól. A bili témát Te hoztad fel először,ezért ennek kapcsán mondtam el a véleményemet. Ezzel nem Téged,vagy Dorkát bíráltam,hanem gondoltam,hátha valaki bizonytalankodik,hogy elkezdje-e,mert már a szomszéd kislányt is biliztetik,vagy valami hasonló. Azt gondolom,nem attól leszünk jó topik és jó virtuális barátnők,hogy csak dicsérgetjük egymás képeit és a manók legújabb tudományát. Én szeméy szerint sok segítséget kaptam már itt, és néha nem nekem címezték, csak elraktároztam. Azt sem gondoltam,hogy Ti ezért abbahagyjátok a játékos bilizést,mint már mondtam, azoknak írtam,akik előtte állnak. Szerintem a korai bilizés pszichésen káros,ezért csak annyit,hogy mielőtt bárki nekifogna,olvasson el a lehető legtöbb ezzel foglalkozó irodalmat,és döntsön a neki megfelelően. De aki bilizik,az bilizzen tovább,legyen benne öröme,és ezt őszintén gondolom. Amúgy meg sem rossz sem jó értelemben nem gondolom,hogy bárki irigykedne Dorka mozgásfejlődésére,alvási,evési, vagy bármely szokásaira : pont annyira kedves,szép,okos,ügyes,mint minden baba a topikon. Én itt lezártam a témát,és nem gondolom,hogy haragudnod kellene rám vagy a véleményemre.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Ági,
Megkérdeztem az anyósomat többek közt ezzel a zacsiztatással kapcsolatban is, és azt mondta, hogy ha egyről beszélünk, akkor ezt a zacsit fel tudod ragasztani "Danira" (persze kuksi benne a zacsibanKép), és nyugodtan pelenkázd is be, nem fog kifolyni a pisi (lányoknál sajnos néha előfordul, de fiúknál nem szokott). S ha van eredmény, akkor hurrá! Sok sikert, és jobbulást!

Vic
Victoria

Sziasztok!!

legfontosabb:
MATYINAK BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!! KépKépKépKépKép

... csak belekotty a bilzés témába Kép

Csenge mindjárt 3 éves, és egy icipici hajlandóságot sem mutat a nem-pelusos lét felé... sőt most tört ki rajta elképesztő módon a "kicsi baba vagyok" dolog, úgyhogy nem is erőltetem nála.... gondolom ő így dolgozza fel Levit... most nyáron a szabadban próbálkoztunk, délutáni alvásokkor nem volt baleset, de a pelust mégis kéri... Anyuval vannak emiatt csörteváltások, mert én pl. 2 éves korom előtt már bombabiztosan szobatiszta voltam... de amikor elkezdi, hogy hozzád nem jön a Mikulás, mert pelus van rajtad, akkor legszívesebben felpakolnám az összes gyerekemet, és menekülnék a közeléből... Szerencsére engem gyerekpszichológus is meggyőzött arról, hogy ha itt az ideje, akkor elhagyja CSenge is a pelust, és akkor valószínű hogy egyik napról a másikra... Őt játékosan sem tudnám ráültetni a bilire, mert fél percig nem marad nyugton... de hát ő meg az első másodpercétől ilyen... nem ér rá ilyenekre...Kép néha úgy érzem, Levi előbb lesz szobatiszta Kép

Buksi
Jó lehetett a minitali KépKépKép

... na már megint belém szorult egy csomó minden, de mennem kell...

de még
Judit
A kép szupeeeeeer KépKépKépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

na de még gyorsan...

Ági
Ez a zacsi pisigyűjtés dolog... fiúknál állítólag könnyebb Kép CSengénél 1x kellett, én otthon nem is vállakoztam rá, bent a laborban bíztam rájuk a ráragasztást (mert fertőtlenítés meg minden)... visszaraktuk a pelust, rohangászott egy órát, aztán levették a teli zacsit Kép... a vicc a végén az volt, hogy értékelhetetlen volt "külső szennyeződés miatt"... értelme volt rájuk bízni KépKép
... mondjuk a sok fenékre huppanás nem tudom, mennyire nehezíti meg a zacsi fennmaradását... de reménykedj Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Rebi!
Hanna is egyik pillanatról a másikra nem kért. Anyuék is próbálgatták bilire, én is mondtam, hogy ha majd ő akar, akkor szól.

Lányok!
lehetséges az, hogy egy bizonyos tápszerre pukiznia kell a babának?
Most Beba 2-t adom Olinak és kb 3 órával evés után felébred, sírogat és nagyokat pukizik. Néha büfi is. Vagy itt egyszerűen a cumisüveg miatti levegőnyelésről lehet szó?
Mit tanácsoltok? Vegyek másik táoszert, mondjuk milupát? Egyébként semmi kiütés nincs rajta, ami allergiára utalna.

puszi

Ines
ini

Én úgy gondolom, hogy mielőtt valaki nekikezdene bárminek (nem csak a bilizéssel kapcsolatban), ne csak a megfelelő szakirodalmat olvassa el, hanem érdemes megkérdezni olyan emberek véleményét is (doktornők, védőnők stb.), akik hónapról hónapra nyomon követik az adott manó fejlődését, és nem általánosságokban beszélnek egy könyvben a gyerekekről.
Victoria

Ini
Szerintem abszolut lehetséges, hogy a tápszerre reagál így... Tippem nincs, mit próbálj helyette, mert nem tudom, milyenek vannak...

Rebi

rebi

Sziasztok!

Bekukkantottam, mert lassan megőszülök a kíváncsiságtól, hogy mit szóltatok az én nagyfiamhoz. KÖSZI! KÖSZI AZ ÜNNEPLÉST!
Most van egy röpke 1/2 órám, mert elmentek a tanulók és Matyi mamázik.

Hozzászólok én is ehhez a bilitémához, bárremélem nem az éjjeli merengéseink kavarták fel a kedélyeket!
Nos: sokat olvasgattam és két nővérem is van gyerekekkel illetve barátnők, akik mind kompetensnek érezték magukat, hogy ezzel kapcsolatban elmondják a véleményüket. Így hát mi is megvettük 7 hónapos korában a bilit, ott áll a szobájában és néha-néha beleáll és ráül, de csak pillanatokra. Kisbuksihoz hasonlóan én is hallottam, hogy igazából nem érti még ekkorka gyermek, hogy mit is tesz igazából ezért -szerintem a pelenkagyártók legnagyobb örömére ki is tolják a szobatisztaság kezdeti időszakát 1,5 évre. De ugyebár vannak olyan dolgok az életben, amiket gyakorlás útján sajátít el az ember és szerintem nem rossz az sem ha néha látja azt a bizonyos bilit az a gyerek és ha érdeklődést mutat iránta lehet neki mondani mire is való, esetleg megmutatni. Matyi pl a WC iránt érdeklődik, ugyanis mivel hamar kezdett járni, én biza nyitva szoktam hagyni az ajtót, ha ki kell mennem. Ilyenkor jön utánam. De volt arra is példa, hogy belenyúlt, mert hallotta a víz csobogását és nem értette mi történik. El szoktam neki mondani, együtt is lehúztuk már, de ennél tovább a szöveg nem érdekli. Bocsi, hogy így leírom, de én úgy gondolom, hogy ami iránt érdeklődik, azt kivesézzük, amennyire az ő figyelme engedi. Nem siettetem a bilizést, inkább várok. De azért szemmel tartom őkelmét, hátha egyszer majd meztelenül is ráül és akkortól úgy is ismerkedünk majd vele. De azt már tudja mi a bili, illetve a szó elhangzása után odahozza.
Ne haragudjatok,hogy ilyen hosszan írtam, de szerinetm jó az ha mindenki leírja amit gondol és lehet hogy a másik véleménye döbbenti rá valami olyanra, amire ő nem is gondolt a téma kapcsán! DE nem szabad ezen vitatkozni, mert ahogy mindketten írtátok minden baba más, másképp fejlődik, máskor tesz meg ezt vagy azt. És ez így van jól!!!

MÁS: a tali nagyon jó lehetett, nincsenek képek?
Kisbuksi: Vencel miket kapott, és mit szólt a hengerhez? Mi is vettünk, de Matyi nem használta Kép

Orsi: Bence már így ügyeskedik? Képet!!!!

Noémi: jól olvasom???? GRATULÁLOK!!!! De szeretnék a nyomdokaidba lépni, majd 1 év múlva...

Ági: ígérem a ballagásról is fogunk még egymástól hallani! Daniról sem látok képeket!

Ines: Nem tudod a tápi után rögtön büfiztetni? Vagy elalszik? Mit tartalmaz a tápszer, szerintem nézd meg a dobozán, hátha kiokosodsz mitől lehet! Szopik még Oli? Nem lehet hogy valamit te ettél vagy valami más kaja? Kap már mást?

Judit: tényleg szuper jó ez a kép, istenem mekkora lett Léna!

Bocs, de Matyi hazaért és folytatódik a szülinapi hangulat, még vannak elrejtve játékok, amiket remélem megtalál!

Puszika, Zita
zitus

Sziasztok!

Megjöttünk a játszótérről,ahol egy kétéves kisfiú megpróbálta Vencelt megtanítani "tortát sütni" Kép

Rebi!

Jól eltűntél,és amikor előkerülsz,csak Rólatok alig tudunk meg valamit Kép

Vic,

R. Jenő véleményére jobban adok,mint a védőnéninkére, ha hallgattam volna rá,Vencel már 4 hónaposan főzeléket evett volna. Pedig böcsülettel nyomon követte ő a gyereket. A biliztetésben azonban még ő is osztja a véleményemet /illetve a vélemény ugye nem tőlem,hanem nálam okosabbaktól származik/,akár a gyerekorvosaink /van vagy 4,akivel kapcsolatban állunk Kép/, neurológus, pszichológus. Ráadásul ezt véletlenül tudom /felmerült/,mert egyiknek sem jutna eszébe,hogy Vencel kapcsán ez legyen a téma /nem azért,mert ő nem olyan okos,vagy nyitott bármire/. Szóval szakemberben nincs hiány,én sem könyvből nevelek. Azért néha átfutok 1-2-t,éppen csak a tájékozódás kedvéért.

Talán érdekel valakit:
Csepelen nagy babacipő végkiárusítás van, 6000-ről 1400-ra vannak leértékelve a cipők. 17-es is van. Tudom,hogy a többségnek messze van,azért hátha mégsem.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Mi más fajta tápszert használunk és meg vagyunk Vele elégedve, de én már inkább nem mondok semmitKép
Victoria

jajj Lányok, Buksi, Vic!!
Olyan sok számunka kedves kismami poroszkált arrébb egy-egy félreértett 'nézetkülönbség' miatt. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy békítsek, ígét osszak, csak kérlek benneteket, hogy most függesszük fel a témát. Mindenki másként csinálja, ahogy az LGT énekelte anno. Véleményszabadság is van, mindkettőtöknek igaza is van. Csak hagyjuk máááár.
Vic, Buksi ugye egyikőtök sem haragszik, jól értettem???
Mindenki szeret, szeret.
Kaptok ti ketten egy-egy virágot! De legközelebb virgács lesz!
Vic-virág : Kép
Buksi-virág: Kép

A többit majd fürcsi után, de ez sürgősnek látszott KépKépKép
J, aki nem bírja a haragillatot
holophernes

Vic!
Ti melyiket használjátok?

Már nem szoptatok, Oli elválasztotta saját magát.Kép
Átnézem majd az összetevőket, talán okosodok belőle.
puszi
Ines
ini

uibjjkhkkjkikitgfhnjhwjjnndnhbb sjoppbbkio m.,.
hghuuhhvjv vvhgv bvhbnb mh b jhshnbs x bwzígy vccdvf c

EZT A HANNA ÍRTA
ini

Sziasztok Lányok!

Kisbuksi Kép
Istenke éltesse Vencelt az első nevenapján. Biztos jó lehetett talizni a többiekkel.

ZitusKép
Hatalmas éljen az első éves szülinaposnak!

Bilizés téma
Bennem még nem merült fel és a gondolat sem foglalkoztatott, hogy ismerkedjünk a bilivel, és nem azért mert a Kismanóm fejletlenebb akár szellemileg, akár fizikailag. A konzervatív iskola tagja vagyok. Kép) De ettől még mások gondolhatják (gondolják) úgy, hogy hasznos lehet.

Véleménykülönbség:
Én jónak tartom, ha mindenki elmondja a véleményét egy-egy témáról. Mindenki egy kicsit másképp látja és ebből össze tudjuk gyúrni magunknak az ideálisat (ha van ilyen). Nekem anno nagyon sokat segített (bár egy éjszakát nem aludtam Kép) ), hogy Kisbuksi szólt, ne ültessem Liliánát. 1,5 hónap alatt behozott mindent forgott, kúszott, mászott, felült és felállt.
Vic, szerintem Kisbuksi nem "lebarmolt" téged (szerintem nemis stílusa), hanem csak elmondta a véleményét. Úgyhogy plííííz! Ettől még nyugodtan elmondhatod milyen tápszert esztek. Kép)

Amúgy így virtuálisan annyi minden félreérthető... nem halljuk a hangsúlyt, nincs tekintet Kép

Halász Judit
De irigykedem rátok! Kép Imádom! Minden nap hallgatjuk a csajszimmal. Mániákus Halászjuditos Kép vagyok, kicsi korom óta.

Köszönöm a gratulációkat és az érdeklődéseteket. Már nincs egész napos hányingerem, csak ha eszek és ha nem. Szóval értitek? Kép Most járunk a 12. hét közepén. Múlt héten voltam dokinál és olyan jó volt látni megint egy apróságot a monitoron. Holnap megyek kiskönyvért.

Na most sok pusz mindenkinek.
Noémi
noémi

Sziasztok!

Ahogy mondod Judit drága,mindenki szeret,szeret Kép Köszi a virágot! Gyere csacsogni,tudjuk meg,hogy van Léna királylány!

Ini!

Így visszaolvasva, Hannának van igaza,üzenem is neki: bckhvuifzg vgulzl

Noémi!

Tudom,hogy nem megvédeni akartál,nem is szorulok rá,azért köszi. annak idején én is hülyén éreztem magam,amikor Neked írtam az ülésről, féltem,hogy nem jól érted. Ráadásul pont el is utaztatok,és csak több mint egy hét múlva tudtam meg,hogy minden rendben Kép. Vicces,ahogy megfogalmaztad ezt a hányinger dolgot Kép

csajok!

Most jött a minta a Libero-tól Up and Go-ból. nekem nagyon tetszik, mert 1. így végre állva is tisztába tehetek 2. a nagy bendőjét nem fogja ülve szorítani a csík. Aki már próbálta: milyen? és sokkal drágább? Én most belelkesedtem,úgy érzem,nekünk való Kép

Most húzok tali albumot csinálni,ha sikerül befejezni,akkor még ma berakom.

Puszi:

Buksi

Ui: köszönj még be Vic, hogy mindenki megnyugodjon, hogy lecsillapodtak a kedélyek. Én ezt küldöm Neked ,mert mást nem tudok: Kép
kisbuksi

Sziasztok!

Ines, mi tápszeresek vagyunk és a Bebát használtuk, sosem volt semmi ilyen baja Bencének töle. Próbáltuk a nemevös korszakában a Milupát, attól sem volt semmi baja. Most a Milupa3-asat issza ez sem okozott problémát ... Más kajcsitól? Gluténes? Bár Bencének igen jó gyomra és emésztése van. (minden reggel kakil) Kép

Noé, huh de jó!!! Tudni már a nemét? Gondolom majd megosztod velünk ... Kép

Zitus átment? Mármint a mail? Matyi megtalálta a játékokat?

Vic, gyorsabban!!! Kép

Mai tudományunk: 2 másodpercig kapaszkodás nélkül állt Bence. Egyre többször próbálkozik ... akkorákat szokott huppanni, hogy csak na.

Kép Véleménykülönbség Kép : én nem szeretem Halász Juditot ... Kép vagy Kép

pussz
Orsi

És ha nem vettétek volna észre, van ékezetem!!!
És éssel nem kezdünk mondatot.
orsi17

Kisbuksi, már irtam az upandgo-t, mi használtuk, illetve kipróbáltuk. Bencére nagy volt egy hónapja, akkor már több volt, mint 8kilo. Kicsit nagynak tünt a gumirozás illetve tágnak, nem tudom, hogy mennyire marad majd benne a cucc ... Az is igaz, hogy nem ártana újra felpróbálnunk, mert, mint egy elefántnak, akkora a combja Bencedrágának, és 9 kilos.

Na most ezzel semmit sem segitettem ... Kép

Orsi
orsi17

Hello!
Orsi!

Gratulálok Bencének! Oli is sokat áll kapaszkodva, néha nem is engedi, hogy leültessem.
Egyik nap amikor fájta a hasa, este kenyérhéjat evett. Azt hittem azért. Tegnap egész nap semmi glutént nem evett és mégis.
A kakija szerintem normális, krémes, kissé zöldes színű(a tápszertől), de az ebéd színe is látszik. Bocs, hogy így kifejeztem, de csak így tudjuk megdumálni.
Még amire gonbdolok, hogy sok levegőt nyel és nem büfizi ki egyszerre. Mert két napja egy hatalmas büfi is társult.

Na megyek aludni, jók az ékezeteidKép

Ines
ini

Ines, gondolom, mint NEM kezdö szülö van büfiztetésben tapasztalatod, de esetleg ... combra ülteted Olit és enyhén lovagoltatod, esetleg picit ütögeted, simogatod a hátát. Nálunk ez a tuti. Kép

Jó éjt mindenkinek! Ma behoztam a lemaradásomat ... talán.

Orsi
orsi17

..nam csinálok albumot,mert nem sikerül regisztráltatnom az új nickemet. Ott akadok el,hogy sehol nem találom,hova kellene beírnom az activation key-t. Meg vagytok áldva velem.

Orsi!

Vencel is pár gramm múlva 9 kg,de neki aránylag vékony a combja. lehet,hogy tényleg nagy lesz,na de a puding próbája az evés. Annál hátha jobb,mint amit most művelünk pelenkázáskor állva,négykézláb,térdelve ,stb. Kép

Ja!

Még azt akartam írni,hogy vencel két új kedvenc "szava" : hádde,bende. Nagyon édes,az első úgy hangzik mintha mindenre azt mondaná :Hát de!

Na megyek még próbálkozom.

Buksi
kisbuksi

Itt vagyok, itt vagyok! Kép
Csak fürdetés, vacsi, fektetés volt.

Hogy tetszett a Kép ?
Kép

Ines,
Tápszer: mi Milupa Aptamil Ha Prev -et használunk mióta elkezdett nagyon apadni a tejem, és már D. sem fogadta el azt a kevés tejcimet sem. Először furcsállotta a tápszer ízét, de most már ízlik Neki, és jóízűen belakmározza. A széklete csak a spenót után szokott zöldes lenni, viszont tud néha olyan büdi lenni, hogy 1/2 órás szellőztetés is kevésnek bizonyul.

Orsi,
Már rég megírtam, és elküldtem (4 körül)Kép Nem kaptad meg? Küldjem még egyszer? Húh, 9 kg?! Nem semmi. D. még mindig 7400- 7500 gramm körül. Viszont én ismét fogytam!!! Hurrá!
Kép
Bencének gratula!!! Lassan karatézni fogKép
Kép

Noi,
Jó, hogy kezd múlni a hányinger, és már csak akkor van, ha kajálsz, és ha nemKép Nekem hasonló volt 5 hónapos koromig. Aztán jött a gyomorégés...Ettől függetlenül én úúúgy élveztem a pocakosságot, olyan jó volt! Irigyellek!
mi bekereteztük az első vizsgálat eredményét, hogy "Uterusban 7 mm- es petezsák található!" Sírtunk boldogságunkban. Gondolom, hogy Nálatok is nagy ismét az öröm!!!

Judit,
Köszi!!!!!!!! Naaa, ne rejtegesd Lénát! Hogy vagytok? Betegség? Ugye már elmúlt?

Most megyek.

Ja, muszáj elmesélnem, hogy mi történt ma velem: a szokásos késő délutáni babakocsis futásomat ejtettem meg (jó sportos kismama módjára minden délután futok egy nagyot), és szaladtam lefelé az Istenhegyin jó gyorsan, úgy mindent bele, hadd égjen a zsír alapon. Erre egy villanást láttam, és egy zöld Skoda Favoritot.
Mivel nem volt kocsi a közelben, tökre csodálkoztam, hogy engem már babakocsis Kép gyorshajtásért is lefotóznak???!!!???
Lassítva és bizalmatlanul közelítettem meg a lejjebb álló rendőröket, akik már épp igazoltattak és büntettek egy motorost, miközben mosolyogtam rám. A motoros olyan gyorsan mehetett, hogy még mi sem vettük észre.
Na jó, talán idiótának hangzik, de abban a pillanatbanm kicsit leizzadtam, hogy engem mindig lefotóznak gyorshajtásértKépKépKép
(ja, azóta sem jött dádá levél az igazi kocsival történtekért...)

Vic

Kép
Victoria

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki megvan!
Remélem senki sem komolyabb náthás, mi is kezdünk már kifelé menni belőle!

Nálunk ma a legnagyobb esemény az volt, hogy volt egy nagy csomag BEBA tápszerem, amiben 3x nemtom hány dekás kis csomag van, na most fogyott el az első kb. 2 hónap alatt, és SEHOL nem találom a másik kettőt, ami a dobozban volt!!!!!
Tiszta idegbeteg lettem, már annyit kerestem!
Ti hallottatok már olyan tápszerről, ami kiszökik a konyhából??? Vagy felszívódik? Vagy kámforrá válik? Nem hiszem el! Nagyon utálom ha nincs meg valami! Kép

Most megyek és mégegyszer szétpakolom a konyhát! Kép

Pusz.
Andi

Hú, de jól kimérgelődtem magam! Kép
andi68

SziasztokKép

Hu, győzze az emberjánya visszaolvasni, amit ma ide termeltetekKépKépKép
Kiteszem a lábam és máris arhiválják a mai napot, mert felélénkült a topikKép Azért bevallom nem gondoltam volna hogy a pisi témám ekkora érdeklődést és vélemény cserét vált kiKép

Nah leirom mit müveltem eddig: Vettem három darab steril zacsit, amit Vic is mondott. Eladó szerint három bőven elég, mert a fiuknál sokkal könnyebb. TévedettKép Feltettem az elsőt, oszt miután levettem a pelust róla semmi nem volt benneKép de melegtől ami a peluson belül volt, szépen elengedte a kék feliratos szinét. Gondoltam sebaj, majd éjszakára, reggel elfelejtettem és hagytam a kölköt kicsit ugrálni, mire kapcsoltam a zacsi tartalma a pelusban voltKép Visszaraktam rá, mondom egy órát még kibir ez a zacsi és mivel jó nagyot cicizett reggelire, tuti lesz benne termés, hát termés volt is, csak nem a zacsiban, hanem a pelusban, mert bekakiltKépKépKép Most tartok a harmadik zacsinál, éjjelre tettem fel neki ujra, reggel meg se engedem neki hogy megmozduljon, gyorsan leveszem rólaKépKép

Buksikához csatlakozva mondom én is hogy voltunk kiscipőt venni, kapott is Dani kettőt, 6500Ftről vannak kiárusitás miatt 1490re leértékelve az ORTOPEDE márkáju bőr kiscipők, sok sok 17 es van, mi nekünk 19 es kellett hogy kényelmes legyen neki.

Nah most megyek mert hulla vagyok, Dani ma lestrapált rendesen, kezd rendbejönni, már csak hőemelkedése volt, csak a gyógyszert nem hajlandó bevenniKép ugy vivok vele közelharcotKép

Most mindenkitől bocsi, de nem irkálok névszerint, kifáradtam mire visszaolvastam,de azért mindenkire gondolok és sok sok szeretet küldökKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Ma éjjel is ébren volt, de nem olyan hosszan. Valóban a büfi leszvalószínűleg a gond. Most a Nuk cumit leváltottam egy nagyobb méretre. Eddig nem mertem, mert örültem, hogy egyáltalán elkezdett cumisüvegből inni.

Örülök, hogy kedélyek lecsillapodtak.

Orsi!
Köszi a tippet, aváálamra szokott hajolni, mi úgy büfiztünk. Csak a végére általába bealszik, így lehet, hogy tényleg emiatt nem tud egy jó nagyot.... . Bár úgy nehéz lesz a térdemre ültetni, de majd valahogy megbróbáljuk.

Ma sok dolgom lesz, pakolom a Hanna cuccait, megy a férjem anyukájához hétvégére, Oli marad anyuékkal, mi meg édes kettesben leszünkKép

puszi

Ines
ini

Ági!
Sikerült a pisigyüjtés?

Ines
ini

Sziasztok!

Buksi, Ági!

Meg tudná valaki pontosan írni, hol van Csepelen ez a jó kis cipőbolt? Mert nekünk nagyon kellene egy 29-es zárt cipő Kittinek, meg egy szandi Petinek!

Vannak ilyen nagyok is?

Köszike előre is!

Andi
andi68

Andi!

A Szent Imre térnél a Rákóczi F. utcán, rögtön a HÉV megálló mellett. nem tudom,milyen méretek vannak,kicsiket láttam,nagyokat nem figyeltem.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

AndiKép

Vannak nagyobbak is, 32 is ha jól emlékszemKép

A Címe: Rákóczi u. 83. Ahogy leszállsz a Szent Imre téren a hévről, menetiránynak megfelelően állva átmész a jobb oldalra (az ut közepén áll meg a hév) és előre menve, a kereszteződés után a második üzlet az, egy virág és ujságos árus az első üzlet a sarkon.

InesKép
Nekem ez nem megy... semmi nem volt az éjszakaibanKép Utána vártam egy cserét a nagy csomi miatt, jött is, pelus csere után felraktam egy következőt de abban kb 3 ml ha találtamKép Feladom, béna vagyok.... Holnap viszem vissza kontrollra manót, de ahogy nézem őt nem sokat javult, nagyon köhög most, mondjuk a láza hála lement.... Szegénynek száraz köhögése van, vagy hogyhivják azt ha nem jön semmi váladék csak fuldokolva köhögsz...

Nah menek mert van egy kis időm alkotni, gyorsan kihasználom... csináltam egy újabb órát, ez már ajándék lesz...

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Képzeljétek! Most már biztos,hogy Vencel áttért a napközbeni egy alvásra. nekem kicsit durva,hogy így a reggel 7-től este 8-ig tartó ébrenlétet csak egy másfél órás alvás szakítja meg,de ugye ő tudja. Nagyon édes,mert azért közben be-beiktat egy 5-10 perces hozzámbújást félálomban,de utána kipattan a szeme, és már menni kell Kép

Ági!

Ezek az órák egyszerűen remekművek! nagyon ügyes vagy!

Ini!

Abszolút hülye vagyok hozzá,de szerintem a büfi akkor is kijön,ha alszik,elvégre a levegő mozgását ez nem befolyásolja. Legalábbis én így képzelem, és ugyebár eleinte mindig belealudtak a büfibe és mégis kijött. Szerintem vállon fekve is kijön,ami ki akar. De lehet,hogy nem Kép

Andi!

Nálunk eltűnős tápszer ugyan nincs,de helyette eltűnős szemüveg,homeobogyó,fényképező,távkapcsoló,stb. nagyon sok van. Csak a férjem nem hiszi el Kép

Kipróbáltuk az Upandgo-t, biztos nagyon jó,csak Vencel 1 perc múlva bekakált,így nem derült ki,mit nyújt hosszabb távon.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

BuksiKép

Nálunk is mindig eltünik valamiKépKép Szegény Dani amikor nem találok valamit, rögtön rajta keresem márKépKép A tv távkapcsolója egy hétig nem volt meg, aztán az ágy két betétje között találtam meg, amugy ha valami nincs meg akkor már kapásból az ágy mögött kezdem nézni és mostmár a két ágybetét között. Egy valamit már két hete nem találok és halvány lila dunsztum nincs hova tehettem, az meg a gyerek szandija amit a nagyitól kapott, pedig egyáltalán nem nagy a lakás és szőrén szálán eltünt.

Mi ma kaptunk meg a libero termék mintát, majd holnap kiprobálom én is manon, hogy mennyire tetszik neki.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

sziasztok!
Ági!
Próbáltad már a Dr.Theiss lándzsásútifű szirupot? Az nagyon jó. Meg talán van valami bogyó is.Ott nem ismerem ki magam.

Hannánál én is vettem egyzser-kétszer uo&go-t, de nekünk nem vált be. Aztán megtanulta, hogy nyugton feküdjön, ha pelusozom.

Andi!
Azért elég érdekes, hogy hova tűnhetet el. Megtaláltad azóta?

Vic!
Jópofa volt a történet a rendőrökkel. Köszi, hogy megírtad a tápszer nevét.

Buksi!
Büfizget is meg nem is. Gondolom az a másik büfi órákkal később jön.

puszi
Ines
ini

SziasztokKép

InesKép
az az igazi bajom, hogy a dokinőnk nem igazán hoemos, nem ismeri, sajna nem foglalkozott veleKép Talán most kezd feloldodni a lerakodás Daniban,mert már néha érzem hogy szörcsög a kis nozijával, de hiába probáltam kiszivni nemjött még semmi igazán lényeges, pedig oldottam is neki az élattani sóoldattal is.

Andi!
Meglett a tápszer??? lehet hogy azért nem találod mert beraktad valamibe és nem tünik fel, bár nem tom milyen a csomagolása, de a jelentéktelenekkel járok mindig ugy hogy egy fél napig kerülgetem, mire kiszurja a szemem.
Vettél kiscipőt a babócáknak?

VicKép
Tetszett a sebességet túllépő babakocsis anyuka sztori, ugy elképzeltem főcimként mondjuk a tényekbenKépKépKépKépKépKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Nagyon-nagyon sokat írtatok, és most nem is tudok mindenre reagálni, csak annyit, hogy tanulságos volt a bilis vitátok, mégha szült is egy kis feszültséget! Csak úgy izzott a topik Kép
Kép

Kivagyok ám rendesen, mint a bili Kép füle! Egyszerűen nem tudom már 2 este Alexát elaltatni 8-kor, képes fél12-ig is húzni a dolgot. Nagyon fáradt és nyűgös vagyok, mert ugye őkelme még éjszaka is egy csomószor ébred cicire vágyakozva... hüpp-hüpp... aludni akarok... hüpp-hüpp...

Állítólag holnap és holnapután lesz valamilyen bababörze a Récsey bevásárlóközpontban, pelenkavásár, gyerekprogramok ilyesmik.

Ja és úgy látom, hogy Brigi Zsófijának is ma van a szülinapja Kép
és az ezer éve nem írt Bettynek is. Isten éltesse őket sokáig!

Most mennem kell, még igyekszem jönni.
Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Most megyek Csepelre, remélem sikerül cipőt venni.
Köszi az útmutatást!!!!!

Kép

Nálunk most mintha egy picit javulna a helyzet az alvással, de nem kiabálom el.
Hajni, vigyázz, az 1 évesek már tényleg nagyon sokáig bírnak harcolni az alvás ellent! Kitti is így volt! (CSAK 8 hónapon át! Kép ) Mondjuk ötletem nem nagyon van, mert én sem találtam megoldást, sírni is hagytam néha, de ő kitartóbb volt szinte mindig. (Ez a bemegyek-kijövök játék, Aludj jól gyermekem című könyv, ami szerintem elméletnek műxik, de nagyon nehéz be is tartani.)

Petinél viszont már elejétől így csináltuk, és SOKKAL könnyebben elalszik. Vele az a gond, hogy éjféltől már nagyon éberen alszik és 1,2,3 óránként ébred. Éjszaka viszont nem hagyom sírni még 1 percet sem, inkább kap cicit.

A tápszer még mindig nincs meg, most vettem másikat. Az az érdekes benne, hogy egy elég nagy dobozról van szó. Lehet hogy ellopták, mert volt itt egy nőci,(olyan csöves féle) akinek adtam pár kihízott ruhát, és talán elrakta a szatyrába amikor nem figyeltem? Mert előtte mintha még meglett volna. Már feladom.
Ez a Mildibé 3 című babtej, nagyon finom, ez az első jóízű tápszer amit kostiztam. Érdekes módon, ebben is van gabona, akkor ez most tej vagy tejpép?
Nem baj, finom. Kép

Jó hétvégét mindenkinek és NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT a szülinaposoknak!

Puszi!
Andi
andi68

Sziasztok!

Hajni!

ez az alvás dolog engem is érint,bár nálunk nem ilyen súlyos a helyzet. Vencel mostanában este 9-től reggel 7-ig alszik,valamint még kb. egy órát alszik napközben. Ez barátok közt is 11 óra,néha max. 13. Szerintem ez nagyon kevés, pár hete még 16 órát aludt naponta. Tudom,hogy minden baba más,meg tudja ő,mi az igénye /amúgy nagyon jókedvű,nem nyügizik,hogy álmos lenne/,csak érdekelne,hogy másoknál mennyi a napi adag. Este 9-kor úgy hajlandó elaludni,hogy a kisvillanyt is lekapcsoljuk,mert amíg lát,addig megy mindig még egy kört Kép Gondolom,hogy most kinyílt a világ,mióta állni meg mászni lehet,na de vég nélkül? Szóval Ti mennyit alukáltok? Mármint a babák...

És hasonló kérdésem lenne kajaügyben is. Mennyit esztek kb. Nekem ez is az alváshoz hasonlóan döbbenetes ugrás. Két hete még egy 190-es g-os üveggel elnyammogtunk egy napot,ma már kb. 600g-ot eszik meg összesen + természetesen az 5 szopi. Figyeltem,a tej mennyisége és a szopi maga nem változott, 7-8 perc aktív rész hatalmas kortoykkal,majd egy laza pihis. Tudom én,hogy lemozogja,nem aggódom,csak kivi vagyok többieknél ez hogy s mint?

...valamint ha már géphez jutottam,még egy kérdés. Ti hogy csináltok bármit is napközben? Én igazából úgy érzem,hogy leszámítva az egyórás alvás időt,ami alatt eszek, meg benézek ide, semmi "nagy dologba" nem tudok belefogni. Amit tudunk,azt együtt megcsináljuk,pl. a szennyes pakolása és a mosógépbe kihordása az nagyon tetszik Vencelnek is,vagy az ágynemű áthúzása kukucsozással egybekötve,de pl. egy főzést előkészületekel együtt nem tudnék végigcsinálni. Ebben bizto az is benne van,hogy még izgulok,hogy rosszul húz ki egy fiókot és elvágódik,meg a fürdőszobában a fogmosáskor is remegek,ahogy ő áll a kádba kapaszkodva,de ez majd elmúlik,ha megszokom,hogy ügyesen áll. Teljesen természetesnek veszem ezt az anyás korszakot,és imádom,hogy van egy ilyen tündéri árnyékom,csak néha furcsa,hogy szalad a lakás,vagy 9 után főzök. Az előzőekhez hasonlóan érdekelne, Ti hogy csináljátok.kicsit kevésnek érzem a 24 órát úgy,hogy aludni is szeretek, meg a párommal is szeretek nagyokat dumálni,meg közben háztartást is vezetünk. Pl. Ági,te mkor csinálod a remekműveket? Hajnalban? Éjszaka?

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Nagyon rég jelentkeztem, kevés időm van, és nem mindig van gép a közelben. Azért ha tudok, benézek, és figyelem, hogy fejlődnek a pöttömök! Kép
Dani is lassan egy éves (3 hét múlva), áll, kapszkodva sétál ő is (a kezembe kapaszkodva még nem, csak bútorokba), beszélni nem akar, de majd fog. Kép Tavasz óta nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt vele minden nap.
Közben az a nagy hír van (Hicuhoz és Noémihez csatlakozva), hogy nálunk is jön a kistesó!! Kép Bár még nem akarom elkiabálni, csak a 9. héten járok. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen! Az egészben az a legjobb, hogy Dani lombikkal jött össze, ez a baba meg csak hipp-hopp, spontán. Igazából nem is "koncentráltunk" annyira rá. Kép Persze nagyon örülünk neki! Kép

Buksi, most az általad felvetett dolgokra reagálnék, a többiekre meg se kísérlem. Kép (Ne haragudjatok! ) De ezek szerintem is érdekes dolgok. (mostanában főleg az izgat, hogy fogok két ilyen pici gyerekkel boldogulni...)

Alvás: nálunk éjszaka: este 8-reggel 7. Napközben is sokat alszik, kb. de. fél 10-11 és du. fél 3-4 között. Nagyon álmos, így egy szó nélkül elalszik, ha akarnám, se tudnám ébren tartani. Nem tudom, mikor fog áttérni a napi egy alvásra, szerintem még odébb van...
Ehhez kapcsolódik a harmadik kérdésed. Mindig szelektálok, hogy mit tudok Dani mellett megcsiálni és mit nem. Igyekszem mindent megcsinálni, amit lehet, amikor ébren van - persze ügyelve rá, hogy azért vele is foglalkozzak, bár általában jól eljátszik egyedül. Ilyen pl. a mosás, portörlés, rendrakás, stb. Én is félek, hogy közben kárt tesz magában, de igyekeztünk mindent, amennyire lehet, biztonságossá tenni, illetve vannak tabu dolgok (pl. fiókhúzogatás, állólámpába kapaszkodás), ezeket egész jól megtanulta, hogy nem szabad, és ha mégis próbákozik, elég szólni, és abbahagyagyja.) Most már esni is egész jól megtanult Kép, sokszor sikerül megtámaszkodni a kezével, és nem úgy vágódik el, mint egy zsák, mint a kezdetekkor. Biztos megint másképp lesz, ha járni kezd.
Amikor alszik, olyan dolgot csinálok, amit amúgy nem tudnék (pl. fölmosás, vagy én is szoktam szalvétatechnikával alkotni, mint Ági, tanulás). Szerencsére a szüleim a szomszédban laknak, Anyu sokszor segít a főzésben. Estére - mikor Dani alszik - már én is csak a beszélgetést, vacsorázást hagyom.
Kaja: én nem is tudom, mennyit eszik Dani, szopizik napi 6-szor, de ez szerintem csak nasi. Kép Kap reggelit (kb. egy karéj kenyér joghurttal, sajttal, lekvárral), tízórait (gyümölcs, általában két db., pl. egy alma + egy körte), ebédet (főzelék), uzsonnát (gyümölcs gabonnapehellyel vagy joghurttal), vacsorát (kenyér, mint reggel vagy gyümölcs gabonával vagy tejpép). Szerintem nem baj, ha sokat esznek, tudják, mennyit kívánnak, és úgyis lemozogják! Kép
Most egyelőre ennyit, mennem kell, de majd még jövök erre! Kép

Pindur

Ui. Hajni, mail megy majd! Kép
pindur

Sziasztok!

Zitus, Brigi, Isten éltesse sokáig az egyéves Matyit és Zsófit! Kép Kép

Judit, igazából nincs konkrét terv, csak gondoltuk ha mégis hiphop utaznánk, ne legyen gond, hogy Kittinek nincs útlevele. Egyébként már meg is jött. Pénteken délben igényeltük, szerdán pedig meg is kaptuk. Tényleg gyors volt.
1,5 méteres sikló??? Azt hiszem én inkább hátrafordultam volna.
Nagyon édik vagytok a képen, Léna is milyen nagylány már! Kép Kép

Zsófi, gratula Gergőnek a kúszáshoz! Kép

Orsi, de jó, hogy újra itt vagytok az ékezetekkel együtt! Kép Gratula Bencének az állához!
Noéminek kisfia lesz (legalábbis az én jóslatom szerint) Kép Kép

Vic, jót nevettem ezen a babakocsis gyorshajtáson! Kép Gratula a fogyáshoz. Mennyit akarsz még fogyni?

Ines, és van valami romantikus program az édes kettes hétvégére? Vagy otthon pihiztek?

Buski, édes lehet Vencel a háddéval! Kép A képfeltöltést nem sikerült megoldani? Egy embernek több albuma lehet, ugye? Ha másképp nem megy, én szívesen felajánlok egy albumot. Én úgyis mindig cserélgetem a képeket, még egy sem telt be nekünk.
Alvás: éjszaka kb 10 óra, majd a reggeli szopi után Kitti még egy órát visszaalszik, aztán délben egy óra, és délután 4-5 körül még egy, tehát nálunk is kb 13 óra összesen.
Kaja: mi 4x szopizunk, délben fél üveg bébiétel, a délutáni gyümit én szoktam kutyulni, de kb egy üvegnyi.
A napközben bármit csinálni elég változó. Általában a reggeli visszaalváskor tudok valamit csinálni. De a lakás nálunk is sokszor fut, főzéskor csak olyasmire vállalkozom ami nagyon hamar kész van. Délután meg tanulok(nék). Este én hulla vagyok bármi "értelmeset" csinálni, pl. én akkor már képtelen lennék takarítani.

Pindur, biztos minden rendben lesz, ne izgulj! Gratula a pocaklakódhoz! Kép

Képzeljétek, ma mentünk a postára, és odafelé felszálltunk a buszra babakocsival. Ilyen még sose volt, most egyszerre hárman is akartak segíteni. Egy nő a felszállásnál, ketten meg a leszállásnál kérdezték, hogy segítsenek-e. Eddig a 7 hónap alatt összesen háromszor akartak segíteni, ma meg egyszerre hárman. Kép

Na megyek, holnap suli, vasárnap keresztelő, jövő héten pedig nyelvvizsga. Ajajajaj! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Boldog szülinapot Brigi Zsófijának!

Andi! kaptál cipőt?

Tünde! Lehet,hogy élnék a lehetőséggel,legalább amíg megnézitek a képeket,aztán majd kicseréled. Köszi. vagy majd ha sikerül regisztráltatnom az újat,akkor adok Neked abból Kép Látom,nagyjából akkor hasonló a helyzet nálatok is alvás terén. És mikor olvasol Harry Pottert Kép? Hipp-hipp-hurrá, a segítőkész utastársaknak! Ha már nem lesz időd benézni hétvégén,akkor jó keresztelőt,vagy mit kell ilyenkor kívánni...

Pindur!

Jó hallani Rólatok,gyorsan megnéztem az albumotokat is:cuki!!!!!!!!! Szívből gratulálok az új pocaklakóhoz,és jó egészséget Nektek! nem semmi érzés lehet,így lombikon túl Kép! örülök,hogy írtál az általam felvetett témákra,úgy látom,másokat nem nagyon mozgatott meg...Kép Igazából én is azt gondolom,hogy ha majd már "megszokom" az állást,jobban magára merem majd hagyni. Ma már pár pillanatra kimentem,de erre du. elkezdett jobbra-balra araszolgatni a polcnál,úgyhogy még maradok egy darabig. Ráadásul most nagyon igényli a közelségem, pl. négykézláb fogócska-bújócska-kukucsozást játszottunk,nagyon élvezte vagy másfél órán keresztül,de ha már teljesen elbújtam és nem néztem ki egy pillanatra,egyből görbült a szája. Amúgy a lakást mi is megcsináltuk biztonságosra, én a fiókhúzogatást sem bánom,egy nem szabad van egyenlőre, a konnektor. Minden mással úgy vagyok,hogy megérdemlem,ha nem pakoltam el Kép

Na megyek aludni.

Többiek! Mi van,ha nincs valami cirkusz már nem is írtok Kép?

Ui: Ma úszáson a manókat úgy kellett húzni a vizen,hogy a vállunkat fogják /mi meg persze a kezüket/,ők meg lábtempóznak. Olyan édesek voltak Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Voltam Csepelen, vettem cipőt! Csak Kittinek kettőt, mert Petinek való nem volt. (Vagy túl kicsi, vagy nagy volt.) Kedden jönnek megint cipők. Nagyon jól jött ez most nekem, mert kicsit le vagyok égve, és most 2 cipőt kaptam és szinte annyit fizettem, hogy máshol még egyet sem kapok. Nagyon jó kis könnyű és nem az a fajta, amibe annyira beizzad a lába.

Köszi lányok mégegyszer!

Most mentem alukálni, kicsit kidőltem mert Csepelről át kellett mennem a XX-kerbe, de Peti végig üvöltötte az utat, és talán ezért úúúúúúgy eltévedtem!
Nagyok rossz volt, semmivel sem tudtam megnyugtatni, 2x is megálltam szopiztatni, de semmi nem hatott. Nagyon mérges volt, nem akart a kocsiülésben ülni.

Holnap majd leírom, hogyan vészelem át a napokat.

Puszika mindenkinek!

Andi
andi68

Sziasztok!

Megintcsak itt, mert még most sül a töltött dagadó a holnapi szülinapra, igaz nagyon hulla vagyok, de ezt még ki kell várni.

BRIGI ZSÓFIJÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

PINDUR ÉN NAGYON DRUKKOLOK ÁM!!! Kép

Kisbuksi: alvás? Mi este 10 körül fekszünk, azaz 9 től próbálkozunk, de rendszerint csak 1/2 10 lesz mire már nagyokat pislog Matyi és elalszik. Addig vagy szopi van vagy szopi és üvöltés... Reggel pedig 6- jobb esetben- 7 körül ébred. Napközben max 1,5 órát alszik, de ez változó hogy mikor és mennyit.
Kaja: 2x szopizik, vagy 3x vagy 4x, de ezek Pindurhoz hasonlóan szerinet csak nasik. Ezen kívül van a reggeli 8 után valami kenyérke sajttal vagy felvágottal vagy joghurt. Dél örül ebéd, valami főzi, de a gyümölcsszószokat szereti leginkább. És ezt követően ha minket lát enni folyton kér, hiába van uzsi gyümi és este tejpép vagy valami joghurtféle...+ szopi.

aktivitás:én mostanában már meg-megkísérlek főzni mellette és néha egész jól eljátszadozik egyedül a szobában illetve mindent kihord akonyhába a lábasokat pedig a szobába. De csak most kb 1 hónapja mióta teljesen biztosan megy, azelőtt éjszakáztam rendesen...
Éjjel pedig tanulok vagy üvegfestek vagy olvasok, aminek gyors elalvás lesz a vége, akárcsak ha mozizni kezdünk...

Olyan jó lenne eljárni úszni, de nálunk a babamedencébe az öreg csoroszlyák is bejárnak melegedni, így nem viszem inkább. Viszont sokat vagyunk kint, vannak olyan napok amikor babakocsi nélkül.Kép

Úgy látszik a segítőkészség feléledt az emberekben, mert korábban nekem se igen ajánlgatták, hogy : majd én!, de mostanában elég sokszor járok úgy, hogy a postára( 3 lépcsőfok) be akarnak segíteni. Ha tudnák, hogy én a negyedikre( 87 lépcső) hordom fel kocsival együtt van hogy 2x is egy nap...

Ági: nagyon tetszenek a műveid, én is próbálom ezt a szalvétázást, remélem belejövök! Óraszerkezetet hol veszel?
És miért nem töltögeted fel a Danimanó albumát?

Vic: visszatekertem én is erre a sztorira, hát nem semmi! Légyszi igényeljetek rendszámot a babakocsihoz is, hogy ha esetleg legközelebb mégis rajtatok lesz a sor! Kép
Köszi a képeslapot és a fotókat, nagyon tetszettek, olyan jól eljátszadoztok rajtuk! Suli???

Orsi: megkaptam és nagyon köszi! Bence hogy van? gondolom próbálgatja továbbra is az álldogálást! És tényleg nem szereted Halászjuditot? Bocs, de furdall a kíváncsiság!

Ines: megoldódott a büfigond? Remélem igen!
Kép
Jó éjt, Zita és már alvó Matyija.

UI: Ja a dagadó közben elkészült és isteni illata van, remélem az íze is jó lesz! A menüt majd holnap leírom.
zitus

SziasztokKép

PINDUR!!!Kép
Te is fiam...???KépKépKép De jóóóóKép
Gratula!!!Kép Jó pocisodást, az aggódást meg tedd félreKép

Egyéves Pöttömösöknek:

Kép

Andi! Gratula a cipőkhözKép
Majd nekem is ki kell néznemKép

Volt valaki a Récseiben???

Mi most elmegyünk nyaralniKépKépKép
Kép

SopronbaKép De már nagyon várjuk, két éve sehol nem voltunkKép Jó nagyokat kirándulunk majd, már amennyit Csöpp nekem megengedKép

A tali nagyon szuper voltKép sajnáltam, hogy egy csomóan lebetegedtek, der emélem sikerül még összehoznunk egy igazi Pöttöm-talitKép

Húú sajna most ennyit engedett a család.. mennem kell rendet csinálni, mert a gyerek a cipősszekrényben matatKépKép

Millió puszi!!!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat!! Kép

Nekem eddig jó tapasztalataim vannak az utazással (csak BKV-vak járok), elég sokszor segítenek. Vagy legalább megkérdezik, hogy segítsenek-e. Sokszor lépcsőnél (pl. aluljáró, könyvtár) is. Ha már nagypocakos leszek, biztos igénybe is fogom venni! Kép

Buksi, köszi, bár jó régi képek, majd töltök föl az albumba, csak szkennelni kéne.

Zita, négy emelet??? Kép Nekem egy is sok. Kép

Hicu, de jó Nektek, imádom Sopront!!! Úgy irigyellek!!

Jó éjt mindenkinek

Pindur
pindur

SziasztokKép

Csak egy gyors bekukk, mert hulla vagyokKép
Dani még mindig beteg szegény, folyik az orra, igaz csak ilyen vizszerű nyavalyát sikerült kiporszivoznom, a köhögése már csökkent, és hála már láztalan. Eddig a nagyinál voltunk, mert ott könnyebben el tudom engedni őt a lakásban... és többet tudok vele foglalkozni, mert nem kell főzöcskéznem meg hasonló finom kis házimunkákkal törödnöm, csak manóvalKép Tudom, hogy számitó piszok dög vagyok, de néha nekem is jól esik a pihiKépKépKépKép

BuksikaKép
Kérdéseidre válaszolva, Dani este 9 felé alszik, már amikor megtalálom az elemet és sikerül kikapcsolnomKép ha nem akkor van hogy tizig is játszuk az ágyról le és felt. Általában 6 és 7 között ébred és szopival még visszaalszik 8 fél kilencig, utána reggeli majd játék ezerrel, tizóraizás és attól függően mikorra döl ki 11 felé alszik fél, vagy egy órát, utána ebéd, majd játék, fáradástól függően alvás, uzsi játék fürdés vacsi és alvás. Napközben általában 1 és 3 óra között szokott aludni, de ez elég változó.
Igazi napirendünk nincs, én manóhoz igazodom, bár egy csöppnyi rendszerességet probálok benne tartani, de nem mereven.
Együtt takaritunk, imádja a porszivót meg a parfist, a kukáról ne is beszéljünkKépKép, együtt fözünk is, nah nem egy ötfogásos kaját szoktam csinálni, hanem gyors kajákat, ha valami több előkészitést igényel, akkor beviszem tálcán a szobába, befészkelem magam a nagyágyunkra és ott pucolom meg darabolom fel, addig manó játszik a szönyegen és igy látom mit csinál. Az előszoba a kedvenc helye, mert imádja a cipősszekrényt pakolászni.
Kreativkodni meg éjjel van igazán időm, vagy néha néha mikor napközben alszik. A lakás amugy nálunk általában mindig fut, főleg a konyhával állok hadilábon, utálok mosogatniiiiiiiiiiii.

ZitaKép
Három helyről szereztem be eddig óraszerkezetet, utoljára az Auchan akciós óráját vettem meg 459 Ft volt és kiszedtem belőle az órát, ez volt eddig a legolcsobb, de ha szükséged van szerkezetre, irj egy mailt és megbeszéljük a részleteketKépKép

Képzeljétek lányok, kaptam egy emailt a főiskolától, ahova jelentkezni akartam, de ugye visszairtak hogy a 200 X ezer forintos tandijból csak 80 ezret térit az állam, hogy mégis ingyenes a kismamáknak és szeretettel várnak pénteken a beiratkozásra. Nah erre varrjak gombot... Most jó nagy dilemma elé kerültem, mert ugye én már lemondtam róla és most meg jár az agyam hogy tulajdonképpen kell ez nekem és persze megtudom e csinálni és mi lesz Danival, mert ugye szopizik még, stb... Péntekig még rágom magam, hogy menni vagy nem menni...

Most viszont menni, mert máskülönben földrengés lesz, mert leesem a székről az álmosságtól...

Minden ujra pocis maminak nagy nagy gratula....

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, de mostanában megint tiszta aggódás az életünk.
Legalábbis nekem.

SEGÍTSETEK!
Lili elkezdte rázni a fejét, mintha nemet integetne, de nem tudom, hogy direkt csinálja-e, vagy önkéntelen a mozgás. Tapasztaltatok Ti már ilyet? Lili most lesz 8 hónapos. Biztonság kedvéért csinálnak neki egy EEG-t, de iszonyúan aggódom érte. Már aludni is alig tudok.
Megkérdezte az orvosunk, hogy remeg-e a keze, lába. Mostmár ezt is állandóan figyelem, és persze, hogy minden bizonytalan mozdulatba belelátom a remegést.

PINDUR!
Gratulálok a Pocaklakóhoz!
Biztos minden rendben lesz.

Megpróbálok mindent visszaolvasni, de most nézzétek el nekem, hogy nem írok.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi:
Most csak neked írnék, mert Matyi itt lábatlankodik körülöttem. Matyi is csinálja már jó ideje ezt, hogy nemet int, de ide-oda többször is forgatva a fejét. Ezen kívül egy ideje, ha odakoppan a feje valamihez, akkor szánt szándékkal odaütögeti ő is, de nem annyira hogy fájjon, bár néha olyanra is sikerül. Én sem tudom mi lehet ez, a doki szerint gondoljuk végig mi szülők, hogy milyen mozdulatokat csinálunk előtte, mert biztos "majmolja". Minket EEG-re se küldött, mert szerinte minden rendben, szépen fejlődik, ért és figyel, utánoz mindent. Ettől függetlenül most átfutott rajtam, hátha nekünk is kellene egy vizsgálat. Igaz már nem akarom kitenni ilyeneknek, mert van egy kis szívzörejünk is, azzal is 1/2 órás UH-n voltunk, rólam patakokban folyt a víz a vizsgálat alatt, mert le kellett kötni Matyi figyelmét. De újra rákérdek majd a dokinál, hátha most másként reagál. Ha sikerül valamit kipuhatolnod, akkor írd meg légyszi.
Be kell vallanom, engem megnyugtatott amit a doki mondott illetve valszeg ezt akartam hallani és ezért nem is jártam utána igazán. És Matyi elég sokszor ezt kaja után csinálta, ha már nem kért vagy ahogy ment és próbált valamit "elkövetni". Most meg felhúzza az orrát és fintorog, ha "büdös neki" a kajcsi...

Bocs, hogy semmi pozitívat nem írtam, de remélem nemsokára te is megnyugszol, mert én úgy érzem itt nem lehet baj!
Zita
zitus

Zita!

Köszi a választ!
Persze, ha megtudok valamit, írok.
Az a helyzet, hogy Lilit még kicsinek tartom ahhoz, hogy így utánozzon. Ráadásul nem is tudom összekötni semmilyen tevékenységgel, amire nemet intene. Ami a másik, hogy nem szoktam neki mutatni, mert nem csinál semmi rosszat, vagy csak szóval mondom neki, hogy nem.
Mindegy, majd kiderül.
Próbáltuk, hogy utánoz-e, és párszor csinálta utánunk, de nem mindig.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Semmiféle vitázni,sem okoskodni,könyvből nevelni,kéretlen tanácsot osztani,véleményt nyilvánítani nem szeretnék,ezt találtam,hát megosztom.

Zita!

A "Picik és kicsik"-ben ez áll a fejverdesésről /nem szószerint,csak megpróbálom összefoglalni/: ha este,lefekvéskor teszi a kiságyban,akkor ki kell tapasztalni,hogy a ritmikus hang /pl. nyikorgás/ tetszik-e neki,illetve megnyugtatja, vagy esetleg szándékosan akar fájdalmat okozni magának. Pl. pár réteg kartonpapírral megszűnik a fájdalo,de a nyikorgás nem,ha ennek ellenére folytatja,akkor semmi gond,nem okoz magának fájdalmat. Ha így mégsem nyugszik meg,vagy keres magának más, "béleletlen" részt,akkor fölmerül a kérdés: miért akar fájdalmat okozni magának? Mérges,ideges vkire/vmire és ezt fordítja maga ellen? Pl. apa elutazott,más gondjára bíztuk,és amikor minden visszatér a normál kerékvágásba, vagy megszokja az új helyzetet,megszűnik a probléma. ha nem látjuk különösebb okát a dolognak,akkor meg kell próbálni még jobban és többet figyelni a gyerekre,bőséges lehetőséget biztosítani neki,hogy "bunyózhasson" velünk,így talán megszabadul a belső feszültségtől.ha a gyerek ezek ellenére napközben is veri a fejét falba,bútorba,akkor forduljunk orvoshoz,és ne befolyásoljon az,hoyg mások szerint sok gyerek veri a fejét,mert ez nem így van,és aki veri,annak segíteni kell ,hogy jobabn érezze magát a bőrében.

Ez természetesen egyetlen könyv egyetlen véleménye,és nem az enyém. Csak megosztottam,hátha plusz információt tartalmaz.Én egyáltalán nem értek hozzá,és még nem is tapasztaltam ezt,biztos nem mindegy,milyen gyakorisággal teszi ezt a baba,milyen szituációban,stb. A gyerek alapos megfigyelése talán tényleg segíthet abban,hogy rájöjj,mi válthatja ezt ki,de gondolom,hogy eddig is figyeltél KépNekem az olvasotak alapján az is megfordult a fejemben,hogy egyszerűen csak tetszik neki,hogy ezzel a testrészével is ilyen "jópofa" hangokat tud kiadni,bár nem tudom,hogy egy koppanás mennyire érdekes hang.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy egy kicsit kotnyeleskedek, csak lenne egy kérdésem.

Kisbuksi!
Emlékszem, hogy egyszer már olvastam, de a lényegét nem tudom felidézni, miért is baj, ha az ember fia/lánya ülteti a még magától ülni nem tudó babát? A kisfiam négy hónapos múlt, és apukája játék közben előszeretettel ülteti a térdére, hasára úgy, hogy közben a hóna alatt tartja őt.

Köszi előre is a választ.
Nóra
noresz

Sziasztok!

Buksi, köszi szépen amiket írtál, bennem is kezdett felmerülni, mert én is olvastam annak idején valahol valami ehhez hasonlót azaz, hogy esetleg a másokra bízás miatt teszi. Az anyósom néha kierőszakolja, hogy 1-1 délután elvigye sétálni vagy magukhoz és este vacsira hozza haza. De az is igaz, hogy akkortól csinálja kb mikortól apa nem sokat tudott velünk lenni, mert készült a vizsgáira. Viszont a másik, hogy magától nem teszi, csak ha odaér valamihez a feje, akkor újra és újra odaüti. Tehát akár lehet tetszés kérdése is. Szerintem inkább a fejen észlelt "rezgés" tetszhet neki, mert ha odateszem a kezem, akkor nem csinálja vagy ha eltereljük a figyelmét.
Majd beszélek a gyermekorvos barátnémmal is, csak ő most szakvizsgázik így nemigen akarom zavarni, majd október közepén, mikor túl lesz rajta.

Teszek fel 1-2 képet a szülinapról. Képzeljétek kapott egy nagy macis fotelt a nagynéniktől, amit azóta állandóan ölelget és bújik hozzá, anyáéktól egy k's kids telefont, amire rögzítettük a hangját most meg nyomogatja és nevet nagyokat rajta Kép

Bocsi ha sok lettem, puszi, Zita

No de ilyet!
Kép

Ezzel labdázhatok is?
Kép

Ez az enyém ám!
Kép

Ő az új barátom!
Kép

És az este zárásaképp, fürcsi az unokatesóval
Kép
zitus