Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Mivel én is első babás vagyok nagyon jó volt olvasni a tapasztaltabbak történeteit. Köszi

Mukika,
a fájdalmakra én csak annyit tudok mondani, hogy még az elején azt mondta a védőnő, hogy ha itt-ott fájdogál az természetes. Az viszont görcsre utalhat ha úgy érzel mintha egy kődarab lenne a méhedben. Azt mondta ezt fel lehet egyértelműen ismerni. Néha különben még nekem is van olyan érzésem, hogy mindjárt meg fog jönni, de el is múlik hamar. De ha nem vagy magadban biztos mindenképpen kérdezd meg az orvosodat vagy a védőnőt.

Adri
hadri

Van egy kerdesem hozzatok. Hallottatok arrol, hogy terhesseg alatt nem lehet peneszes sajtokat (Camembert, Brie, marvanysajtok) enni? Az Anyu hallotta valakitol, de en ezt eddig nem tudtam, es nagy sajtevo leven szeretnem tudni, hogy mas is tud-e rola?

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok,

Csatlakozom az elôttem szólóhoz. Kép Tényleg jó szüléstörténeteket olvasni, valahogy ez is segít a felkészülésben.

Most egy más téma: Ti mennyire szüntettétek meg a koffein fogyasztásotokat? Teljesen leszoktatok a kávéról, teáról, kóláról stb? Úgy tudom, mellôzni kell a koffeint teljesen... ti is így tudjátok?

Ági, én is ezt olvastam, mármint hogy nemespenésszel érô sajtokat nem lehet fogyasztani. A férjem valami olyasmit magyarázott, hogy ez azért van, mert ha ilyet eszel, akkor az olyan, mintha nagy adag penicillint adnál a babádnak (már hogy az ô méreteihez képest nagy adagot), és az nem tesz neki túl jót... :/ (Én mondjuk nem sokat értek ehhez.) Én is véletlenül találtam rá erre egy könyvben, és azóta ezeket a sajtokat mellôzöm (pedig én is imádom ôket!)

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ági,

én is olvastam arról, hogy nem ajánlják a penészes sajtokat. Sajna én is szeretem őket. A baba-mama oldalon többet olvashatsz a biztonságos élelmiszerekről, köztük erről is.

Borbolya,

kávét én szüneteltetem, inkább helyette teát iszom, mert még azt kívánom is, de nem áztatom annyira ki a teafüvet és kólát is iszok néha, de nem olyan gyakran mint előtte. Én arról nem hallottam, hogy ezeket szigorúan teljesen szünetelteni kellene.

Adri
hadri

Borbolya!

Én is úgy tudtam, hogy mellőzni kell a koffeint, de azért gondoltam, megkérdezem a dokimat.
Megkérdezte, mennyi kávét iszom naponta, és az egy nescafe-ra azt mondta, az maradhat. Mikor a 3 liter folyadékot javasolta, hozzátette, hogy lehet benne szénsavas üdítő is (pl. kóla, csak tonik nem), de ne abból álljon a napi 3 liter.

Mikor kezdődött a hányingeres időszak, a kávéra rá sem tudtam nézni, a kólát is túl édesnek éreztem. Később viszont rájöttem, hogy a hideg kóla remekül nyugtatja a gyomrot, de a mennyiségre azért figyelek. Max. fél liter egy napra, de nem minden nap, csak ha "muszály".
Kávéból is becsúszik úgy kétnaponta egy.
zsana75

Agi

peneszes sajtot lehet enni, csak olyat nem ajanlott, amit nyers (nem pasztorozott) tejbol csinalnak, mert abban lehetnek olyan bacik, amik arthatnak (persze nem biztos, hogy vannak is). En ugy tudom, hogy a magyar gyartmanyu ismert sajtok (Tihany/Bakony camembert stb) mind biztonsagosak. Foleg a francia sajtok szoktak nyers tejbol keszulni (ezekre ra is van irva, hogy "lait cru"-bol vannak), de asszem ezeket nem is szabad exportalniuk...(Bar az EU mar lehet, hogy engedi, nem tudom.) Ezeket a sajtokat egyebkent onnan lehet felismerni, hogy -szemben a pasztorozottekkel - ido multaval nem megszaradnak, hanem tovabb "rohadnak"(budosodnek). Bocs az utobbiert, de speciel en ilyenkor imadom (most csak imadnam)oket...:-)

Cedrica, a sajtmester :-)))
cedrica

Sziasztok! Nyaralni voltunk, de most már itthon, és újra itt. Mindenki istenien van!

Nadine-a számításunk úgy alakult, hogy a mensesem május 28-án kezdődött utoljára. A védőnő eszerint lőtte be a márc. 4-et, de én tudom és az ultrahangon látható méretek is igazolták, így abban állapodtunk meg a dokival, hogy a baba 10 nappal később (júni 7-én) fogant. Nem tudom miért, de ezt határozta meg végül hetek számának, (pedig nem szoktak eltérni a rutin számítási módszerüktől) viszont a kiskönyvemben nem javították a születést. Így lehet, hogy én sem tudom már pontosan, hogy hivatalosan hányadik hetesnek számítok... Asszem hivatalosan 18, de a tényleges az csak 16 múlt.

Én remélem márc 11 lesz, mert aznap kérte meg a kezem a férjem, így még emlékezetesebbé tehetnénk így Kép

Hát így történt az eset...
Köszönöm, hogy bevittél a táblába!

Mindenki, aki kb ennyi hetes! Normális, hogy még alig van pocakom?? Úgy értem az "alig van"-t, hogy egy jóllakás után sem lenne nagyobb... Vékony vagyok és nem hízós fajta (még), de azt hittem 4 hónaposan kerekedni fog...

jck
jck
1112

Ok. Inkabb ne egyetek peneszeset, lehet hogy en tudom rosszul.

A szules tortenetekhez: bar mar annyi minden elhangzott, en csak annyit tennek hozza, hogy nalam az elsonel ugy volt, hogy ahogy kozeledett az idopont egyre inkabb kezdett elmulni a felelem es szules kozben vegig csak arra gondoltam, hogy szegeny picimnek minel tobb oxigent juttassak es segitsem ot. En nem kertem EDA-t, mondjuk biztos is voltam benne, hogy nem fogok. Nem bantam meg, mert igy mindent ereztem es maximalisan tudtam segiteni a picit. Egyebkent, bar tudom, hogy minden szules mas es hogy errol megoszlanak a velemenyek, de a dokim szerint (en egyet tudok erteni vele ebben) az EDA egy ketelu "fegyver": ha optimalisan adjak be, akkor valoban konnyit a fajdalmakon, de nagyon konnyu rosszkor es rosszul beadni, ami azt is jelentheti, hogy teljesen leall, vagy gyengul a fajastevekenyseg es akkor nehez kinyomni a babat (dokinak is ra kell fekudni, vakuum kell...legrosszabb esetben csaszar). Szerintem - ha minden jol megy es miert ne menne - az az 1-1,5 ora fajdalom (mert csak ennyi , ami igazan nagyon faj, a tobbi teljesen birhato)annyira azert birhato, hogy ne adjunk eselyt se a komplikacionak.

Ja es ami meg nekem nagyon bejott: a legzes (sokat segit a "befele fordulasban" es a fajdalom kontroll alatt tartasaban), es a gumilabda. Utobbin ultem egesz a kitolasig es nekem nagyon sokat segitett az ellazulasban. Allitolag a vege fele mar szinte torzsi tancot lejtettem rajt :-))

Jo pocakosodast mindenkinek!
cedrica

Jck,

Nekem is csak akkora, mintha egy kiadós ebéd után lennék Kép

Angéla
17+6
angéla

Adri, Zsana, köszi a válaszokat! Közben én is utánanéztem, és azt találtam, hogy a koffeint tartalmazó italok "fogyasztását ne vigye túlzásba", tehát nem tiltják teljes mértékben. Ez megnyugtat, mert idônként azért nagyon jól tud esni egy tea, bár én is figyelek már arra, hogy ne sokáig ázzon a filter.

Húúú, beleolvastam a 2004. ôszi kisbabák topikba én is. Egy-egy szüléstörténetnél úgy meg tudok hatódni, de tényleg, ilyenkor még a szemeim is könnyesek lesznek, és úgy várom már, hogy én is végre a kezemben tarthassam a Picurt! De messze van még a március....!!!

Jck, mi ugyan 2 héttel fiatalabbak vagyunk, de nekem se nagyon nôtt még a pocim, kb csak amennyire te leírtad. Akik a munkahelyemen megtudták, hogy babát várok, mindig hitetlenkedve kérdezgetnek, pláne, ha megtudják, hogy már a 4. hónapban vagyunk.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Nekem már egész nagy a pocakom (számomra már-már ijesztpKép), pedig a gyerek a múlt héten még csak 10 cm-es volt-a könyvek, netes olvasmányok szerint el van maradva 3-4cm-rel-, úgyhogy én már emiatt kezdek aggódni. Pedig én is egész vékony vagyok és csak 1,5-2 kg-ot híztam, ami még ingadozik.
Egyik ismerősömnek szinte a 6. hónapig egyáltalán nem is látszott, hogy babát vár, aztán egyik reggel arra ébredt, hogy hatalmas a pocakjaKép. Olvastam valahol, hogy ekkor emelkedik ki a poci a medencéből. Ja, és a leányzó 8 hónapos terhes és már 3 kg-os a gyereke. Szóval aggodalomra semmi ok!!!

Eveka

Kép
eveka

17 hetes vagyok, ez az előbb lemaradt.
Egy kérdés: Nálatok is sokat kell várni a hozzászólásokra, vagy gyorsan érkeznek az újak? Nálam sajnos nagyon sokat. Csak nehogy elkezdjek itt monologizálni Kép))).

Eveka

Kép
eveka

Koszi a sok valaszt! Kicsit szomoru vagyok, mert en eddig errol a penesz dologrol nem hallottam, es remenykedtem benne, hogy nem is igaz. Azt viszont el kell mondani, hogy kb. 2-3 honapos terhesen egesz jol bezabaltam a brie-bol. Remelem nem tettem rosszat ezzel tulsagosan!

A koffeint en nem nullaztam le egeszen. A Bencenel sem es most sem. Amugy en ugy iszom a kavet, hogy fele kave fele tej, es laza filteres kavet iszom. Tehat ez napi 1/2 bogre igy (mert a masik fele tej ugye Kép) Ennyi szerintem nem art.

Cedrica,
Az az igazsag, hogy nem akartam borzolni a kedelyeket es azert nem irtam le az EDA hatulutoit. Ugyanis a Bencet is fogoval segitettek ki. Kép Nem lett semmi baja, egyaltalan nem latszott meg semmi a fejen, a doki pedig azt mondta, hogy ha nem tudna 1000%-ra, hogy le tudja vezetni a szulest fogoval biztonsagosan, akkor megcsaszarozna. SZoval annak ellenere, hogy en ugyan kaptam, es valszeg most is kapok majd, igazabol nem vagyok EDA parti.

En holnap leszek 19 hetes es az en hasam sem tul nagy. Egyszeruen nem tudok visszaemlekezni, hogy a Bencenel mekkora volt ennyi idosen, de szerintem nagyobb.

Agi

Kép
Kép
agi

Nekem viszont már hatalmas a pocimKép A 21.héthez képestKép Sőt, rajtam már a legelején kiszúrták, hogy babát várokKép Két hete már 90cm-es volt a haskörfogatom a védőnőnél, ez a 60kg-omhoz képest jókoraKép Azóta szerintem még nagyobbKép A köldököm már nagyon kijött, lassan a kifordulás veszélye fenyegeti, pedig az olyan hátborzongatóKép

Babus

Kép
babus2005

Nekem is szép lassan nő a pocim, apuci mindig kinevet amikor esténként megcsodálja. A köldököm még megvan, de egyre kisebb a bemélyedés rajta.
Nekem még nem mérték meg a haskörfogatom, de mostmár kíváncsiságból lemérem magamnak.
Babus, hol kell mérni? a köldök magasságában vagy alatta valamennyivel?
Egy két ruhával elég jól tudom leplezni a pocim. (bár ezt elég ritkán teszem, mert büszke vagyok rá)
Itthon amikor laza cucc van rajtam néha megkérdőjelezem, hogy tényleg baba van a pocimba mert még nincs olyan igazi kismamamás naaaagy pocakom (persze 4,5 hónaposan nem is lehet), és olyan furcsa belegondolni ebbe az egész pocakosodásba. De nagyon jó érzés!

Ja, feltettem a legutolsó 4D-s UH képet a kiscsajról!

Timka
timka

Timka

Nagyon helyes a kiscsajKép

Talán a köldöknél kell mérni, de nem vagyok benne biztos. Pont szívhanghallgatás után mérte a védőnő és annyira el voltam szállva a boldogságtól, hogy nem is néztem, hogy és hol méri.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok! Bocs, de alig győztelek visszaolvasni titeket, így most nem név szerint szólnék hozzá, csak úgy "ömlesztve".
Azt hiszem, szerencsés vagyok, mert a szülés slé már a fiamnál is inkább várakozással, mint félelemmel néztem. Terhestornát itthon végeztem egy kazetta segítségével, így volt némi fogalmam a különböző fajta légzésekről, ezt mindenkinek csak javasolni tudom. A másik, ami rengeteget segített, hogy a férjem végig mellettem volt. Nekem a szüléseim életem legcsodálatosabb élményei voltak, és őszintén szomorú vagyok, hogy ez most valószínűleg az utolsó leszKép. Az egészben az a legfantasztikusabb, amikor a baba feje kibukkan, és kis idő múlva azt mondja a szülésznő: na, még egy utolsót: és akkor a "nagy blutty", ahogy, azt hiszem Prokop Dóra fogalmazta meg, szerintem igen találóan. Én ezen a ponton mindkét alkalommal majdnem elbőgtem magam! Olyankor az ember lánya elfelejti az elmúlt néhány órát, és csak annak a pici babának él, őt lesi. Bocs, ha nagyon ömlengős voltam, de ettől mindig úgy el tudok érzékenyülni!
Más. A koffeinről én sem mondtam le teljesen, reggelenként nem vagyok üzemképes kávé nélkül (sok tejjel, sok cukorral, sok-sok tejszínhabbalKép). Az eddigi orvosaim (3 gyerek-3 nőgyógyász-hiába, eddig nem volt szerencsémKép)szerint, meg a védőnő szerint is ennyi belefér. Kólát nem iszom, mert a kálciumot elvonja a szervezettől, ami ilyenkor még rosszabb (meg különben is, ha nagy ritkán kólázom, teszek bele egy kis vörösbort is, ez pedig, ugyebár, most kilőveKép).
A pocak nagysága miatt ne aggódjatok, nekem a fiamnál alig volt pocakom, a lányomnál talán picit nagyobb, de úgy tudom, ez alkati kérdés is. Egyetlen hátránya van csak: így még kevésbé adják át a helyet a buszon. Ennek az időpont sem igazán kedvez, a fiam szeptemberi, nyáron, kis semmi ruhákban azért üvölt az emberről, ha pocakos. A lányom februári, a télikabát "ápol-és-eltakar" hatása miatt a kutya nem adta át a helyet. A május talán kicsit jobbKép.
Tünde

Tünde
tünde28

Helló Lányok!

Én is csak így ömlesztve írogatok, mert mindig mire újból van időm megnézni, már nagyon sokat írtok. Szóval szerintem nagyon jó név a Valér! Nekem nagyon tetszik!
Az én hasam pedig már most így 16 hetesen is nagy, bár én az utóbbi 3 évben elég sokat híztam, és főleg a hasamra (nem tudom miért oda megy, bezzeg a mellemre meg még véletlenül sem, pedig mivel elég laposka vagyok, ott jobban örülnék, de azért most a baba miatt kicsit nőtt azért a mellem is), szóval a hasam nekem eddig is nagyobb volt, mint kellene, úgyhogy biztos amiatt van, hogy nekem már nagyon korán látszott, hogy babát várok.

A penészes sajtokról az a véleményem, mint a kávéról és a kóláról, hogy kevés biztos, hogy nem árt belőle. Én minden reggel iszom egy kávét (előtte nap 2-3-at ittam), kólát pedig az első három hónapban ittam, mivel akkor az ásványvíztől volt a legjobban hányingerem és csak az édes italokat bírtam meginni, a kóla pedig kifejezetten jól esett. Most is iszom édes üdítőket, de nem kólát, de lehet, hogy azt sem kéne.. Nem tudom, elég nehéz ezt eldönteni, mert ha azt kívánja a szervezetem akkor lehet, hogy jó, de közben meg nem javasolják, néha nem tudom eldönteni mi a jó. Teából pedig zöldet szoktam vagy gyümölcsteát, és ezeket is nagyon kevés ideig áztatom a vízben. Na megyek, indulnom kell az AFP-s vérvételre. Szorítsatok, bár eredmény csak később lesz.

Üdv

r
ruzicsky

Ruzicsky Kép

Egy kismamaként szorítunk Kép

Lir
lirian

Szia Lányok!

Ági! Én is úgy hallottam, hogy nem nagyon ajánlják a lágy, penészes sajtokat. Ha jól tudom, akkor a toxoplazmózis veszélye miatt.

Borbolya!
Szerintem sem kell teljesen kizárni a koffein fogyasztást ilyenkor az életünkből. Én reggelente szoktam kávézni a melóhelyen (cukival, tejszínnel és jó kis dumcsival Kép), de aztán a hányingeres időszakomban rá sem tudtam nézni. Mostanában időnként megiszok egy-egy laza kapuccsínót ha rámjön (valószínűleg az édesség-éhségem miatt) és nagyon ritkán egy-egy pohár szénsavas valamit is. Ennyi biztos nem árt a babának, nekünk meg azért esik jól, mert megkívánjuk.

Jck! Én most vagyok 17+1 és már elég jól látszik a pocakom, de szerintem ez alkati dolog. 61 kg-ról indultam, most vagyok 65 és szinte csak a pocimra és a combomra, fenekemre híztam. Én körte alkatú vagyok, tehát deréktől lefelé erősebb, széles csípővel megáldva és gondolom ez miatt látszott meg már hamar a babuci megléte. Én
pl.irigylem azokat, akik vékonyak és csak akkor látszik rajtuk a terhesség, ha már a 6-7.hónapban vannak. Ők hamarabb tudják leadni a lerakódott zsírpárnákat is. Kép

Az én szüléstörténetem dióhéjban: 4 nappal a kiírt időpont után a reggeli félálmos forgolódásomon egyszercsak azt éreztem, hogy valami elöntött. Azt hittem a magzatvíz, de a méhnyak-nyák szabadult ki, ahogy elkezdett tágulni a méhszáj. Akkor már gondoltam, hogy elkezdődött a NAGY DOLOG. Mivel még nem voltak fájásaim sem és nem láttam közvetlenül veszélyeztetettnek a babámat (ugye még a magzatvizében lubickolt), ezért elmentem letusolni, hajat mosni. A tusolást mindenkinek javaslom (persze, akinek belefér az időbe!), mert nagyon ellazítja az embert és állítom, hogy ez sokat segít a babának is. Aztán felkerekedtem és besétáltam a kórházba (akkor 4 saroknyira laktunk, de jó is volt! Kép)
Mivel korán volt (hétfő reggel 7) még csak akkor kezdődött az élet ottbent. Kiderült, hogy fogadott dokim az ország másik felében van valami konferencián (akkor igazgató főorvos volt a drága), úgyhogy közölték, hogy válasszak valakit helyette. De erre ugye nem készül az ember lánya, mert nem gondol arra, hogy pont vele, pont akkor... Úgyhogy arra a dokira csaptam le akinél az egyik ismerősöm szült pár nappal előtte és közöltem vele, hogy ne menjen sehova, én nála fogok szülni. Látásból ismertem és menet közben kiderült, hogy nagyon jól választottam (naná, nem nagyon volt időm válogatni!)
Szóval megvizsgált és akkor már 3 újjnyira nyitva voltam és a fájásaim is szépen jelentkeztek. Felsétáltunk a szülőszobára, közben elbeszélgettünk, hogy szerinte ebéd után már a karomban tarthatom a kis szarost. Aztán átsétáltattak a felvételi irodába, ahol "bejelentkeztem". Miután visszaértem jöttek az előkészítések: egy kis borotválás, egy kis beöntés, kaptam szép hátulgombolós hálórucit és mivel nem voltak extra fájdalmaim kimentem a folyosóra sétálni. Így sokkal könnyebb volt átvészelni a tágulási szakot, hogy jöttem-mentem, róttam a km-eket, ha jött a görcs megálltam, és időnként bekapcsolódtam a többi kismama dumcsizásába akik ott üldögéltek. Amikor már azt éreztem, hogy nyomnom kell, akkor mentem be a szülőszobára. Hivták a dokit és felfeküdtem az ágyra. A szülésznéni közölte, hogy már látja a baba fejét és szép nagy haja van. Amikor nyomhattam, akkor kicsit elbénáztam a dolgot, mert nem tudtam hogyan kell, úgyhogy nyomtam egy kicsit és kész. Mondták, hogy kapaszkodhatok az ágy végébe, vegyek nagy levegőt és addig nyomjam amíg szusz van bennem. Na, ez volt a szuper utasítás, mert a harmadik ilyen nyomásra már ott is oá-zott a lábam között egy tűzvörös hajú kis pinás, az én lányom! Kép
Szóval ezután éreztem úgy, hogy amennyire izgultam és féltem a szüléstől, annyira könnyű volt utólag visszagondolva. Még arra emlékszem nagyon, hogy oltári éhes voltam és mivel fél 1-kor lett meg a babám, odahozták az ebédet és ott ettem meg félig felkönyökölve az ágyon. Borsófőzelék volt fasírozottal. Ezt soha nem fogom elfelejteni azt hiszem.

Bocsi csajok, de ez nem éppen dióhéjnyi volt!
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok Kép

Köszi a történeteket, annyira át tudom élni, hogy még a baba is nagyokat rúg közben Kép

A dokim szerint is bármit lehet, csak mértékkel. Ezt mondta a kóláról, kávéról sőt még egy-egy szál gyenge cigi is beleférhet, ha az ember lánya annyira kívánja.

Holnap megyek védőnőhöz...brrrrr... előre rettegek Kép

Timka, szép kiscsaj Kép

Az eredményekért ne izguljatok, biztos tökéletes lesz Kép

üdv. cic
cicmerák

Helló!

Na már vissza is jöttem a vérvételről (ez csak azért van, mert a munkahelyem 2 kórháztól is csak pár lépésre van. Elég rossz volt, mert kétszer is meg kellett szúrni, a néni nem volt túl ügyes és mivel nem akart jönni a vér, még forgatta is a tűt a karomban, na mindegy, úgyis jobb, ha edződöm a szülésre.. Kép
Ez jó ez a történet, olyan életszerű, hogy borsófőzi és fasírozott volt ebédre, ez nagyon jó Kép Kép

Szerintem mindannyian reméljük, hogy a mi szülésünk is ilyen könnyű lesz.
Az én orvosom meg is mondta, hogy ő elég gyakran jár konferenciákra úgyhogy készüljek fel hogy egyáltalán nem biztos, hogy ott lesz, mondta hogy ha ez zavar válasszak másik orvost, de egyébként ha már tudni fogja, hogy nem lesz, akkor majd bemutat egy kollégájának. Nem tudom, hogy váltsak-e, mert ki tudja, hogy az akire mondjuk most váltok, éppen akkor nem lesz-e valami ami miatt ő sem lehet ott (bár ennyi vélelten talán már nincs). Szóval sosem lehet tudni és ezzel a dokival eddig elégedett vagyok, nem tudom.

r
ruzicsky

Sziasztok!

Most kérdezte meg az AFP eredményét, mindkét érték a normális legalsó határa, tehát AFP 0.8, bétaHCG 0.5.
Gondolom ez így még rndben van.
zsana75

Sziasztok,
Zsana,ez jó érték,gratula!
A szüléstörténetekhez csak annyit,hogy ajánlom mindenkinek,hogy tájékozódjon a császármetszésről is időben mert ha közben kell császározni és azt sem tudod mi történik veled az nagy csalódás tud lenni.Én előre tudtam,hogy császár lesz(gerincem miatt),így megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni belőle.Apa végig bennt lehetett ami nagyon jó volt mert ő fogta meg előszőr a picurkánkat és odahozta a fejemhez egy puszira.Utána elvitték de mire letoltak a szobába már a férjem jött is a babával.Gondolom ez kórház függő,mert nem mindenhol engedik,hogy bennt legyen hozzátartozó,illetve soxor elkülönítik császár után a babát.Szerencsére itt nem így volt,ezért kellemes élmény maradt.Ajánlom,hogy kérdezzétek meg a ti kórházatokban hogy működik ez.Egyébként a műtét és gerinc érzéstelenítő nem vészes de nekem utána 1 hétig pokolian fájt a fejem,mint később megtudtam az amúgy is alacsony vérnyomásomat igencsak levitte az érzéstelenítő,így gyakorlatilag csak otthon tértem magamhoz.Most próbálok erre felkészülni valahogy.Viszek koffein tablettát meg kávét termoszban hátha...
na ennyit a császárról de ha valakit behatóbban érdekel akkor majd még írok.A lényeg,hogy erre is sor kerülhet így nem árt tájékozódni.
sziasztok
nyetus76

Ruzicsky
Megy a drukk a jó AFP eredményért.

"Káros" dolgokhoz annyit fűznék hozzá, hogy szerencsére én nem vagyok oda a kávéért, kóláért, édes lötyikért, penészes sajtért (ez utóbbit meg se tudom enni), csak nagyon ritkán élek velük. Mióta babát várok talán kétszer kívántam meg egy pohár kólát, és egyszer ittam egy jeges kávét.
Szerintem mértékkel bármit lehet fogyasztani.
Én még azt is megkockáztattam, hogy a hétvégi lagziba az este során elszopogattam egy kis pohár Bailey's-t. Közben ettem sokat így bízom benne, hogy nem ártott a babónak. Ezek után pedig jól megtáncoltattam a kiscsajt.

Babus, Cic
Köszi a hozzászólást a kiscsajhoz, aki annyira lusta hogy nem akar mocorogni.

Még mindig nem tudjuk mi legyen a babó neve. Ez annyira nyomatszt engem!
Valahogy a Dorottyát nem érzem az igazinak. Szép név és sokféle képpen lehet becézni, de nem az igazi. A Mirtill-t pedig nem nagyon lehet becézni.
Lécci, írjatok nekem bájos és mégis kicsit különleges lányneveket, ami megy a Gergely vezetéknévhez. De az is lehet, hogy addigra felveszem a férjem vezetéknevét és akkor az én nevemet is megörökli, így Gergely-Accipe lenne.

Timka
timka

Timka Kép

Lilla nem tetszik?
lirian

és a Sára? Kép
cicmerák

Timka,

Mint kiderült kispasit várok Kép így el kell búcsuznom a Lola névtől Kép
Előnye, hogy szeptemberben tartják a névnapjukat a Lolák.

Angéla
angéla

Timka!

Édi a piciKép

Milyen a Dorina(nekem annyira tetszik a becézése a Dórika), hmm Noémi, Fanni?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szerintem a Barbara menne hozzá, de lánynevekben nem vagyok valami jó, azt én is nehezen találtam.
ruzicsky

Ancsi!

Annak ellenére, hogy én vékony testalkatú vagyok, mégis 2,5 hónaposan kiszúrta a kolleganőm, hogy babát várok, úgyhogy ez magáért beszélKép Olyan érdekes hasam van, mert fentről nézve köldökig a régi, onnan meg egy kis hegy. Szoktam is röhögni, hogy milyen csúcshasam vanKép Tehát hiába vagyok vékony, mégis már ilyen korán látszódik, és én pont azzal magyaráztam magamnak, hogy mert vékony vagyok. Isten tudi, nem is érdekes, a lényeg, hogy az összes kismamával és kisbabával rendben legyen minden! Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziazstok Lányok!

Én most vagyok 17+2 és már nekem is egész "nagy" a pocakom (szóval már látszik egy ideje - igaz, úgy is öltözöm, hogy látszon, mert nagyon büszke vagyok rá).
Nekem az első baba lesz és pont valamelyik nap beszéltük a párommal, hogy vagy nagyon erős leszek szüléskor és mindent simán kibírok (ha fontos a dolog, akkor ált. ez a jellemző rám), vagy előjön a nyávogós énem és elhagyom magam a fájdalomtól - akkor jöhet az EDA. Én magam is kíváncsi leszek, hogy hogy fogok megbírkózni a dologgal, de szerintem abban az állapotban teljesen ösztönös leszek és nem a tudatomtól függ, hogy tudok-e erős lenni.
Néhány napja találkoztam egy anyukával akinek van egy 9 hónapos babája és jókat beszélgettünk. Azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy a mama jó kondiban legyen (ő még az utolsó héten is négykézlább felmosta a konyhát) és ha van lehetőség akkor mindenképpen járjak terhes tornára akkor biztos könnyebben megy a szülés. Pont 1 hét múlva megyek a 18 hetes UH-ra és ha ott minden OK akkor elmegyek vhová tornára (adott tippeket is, ha vkit érdekel, akkor majd leírom).
Ja és a lényeg amit mondott: nem a szülés a gáz (mint ahogy a legtöbben hiszik), hanem a gyermekágyas időszak sokkal nehezebb. Sokat beszélt a szoptatás fontosságáról is, és hogy mennyi türelem és kitartás kell hozzá, de mindenképpen ki kell tartani. Érdemes.

Üdv.:
Maya
maya29

Timka

Nekem rengeteg lánynév tetszik: KiraKép, Fanni, Dóra, Nelli, Klaudia, Viktória, Martina. Csak amik hirtelen eszembe jutottakKép

Én szintúgy világéletemben utáltam a kávét, sose ittam (még a 12 órás éjszakai műszakot is kávé nélkül dolgoztam végig), a kólát se nagyon, bár megittam, az ilyen extra sajtokat se ettem meg sohaKép A teát azt szeretem, de manapság már csak nagyritkán iszom, egy héten kb. 1-szer, akkor is csak egy kis lightos gyümölcsteát.

Ancsi, TündeKép
Jó volt olvasni a szüléstörténeteteketKép
Én is úgy várom márKép Ha most azt mondanák, hogy hipp-hopp, előrerepülünk az időben, február lesz, és indulnom kell a szülőszobára most azonnal, olllyan boldogan mennék márKép Alig várom már, hogy a kezemben tarthassam pici kis KristófomatKép

Babus

Kép
babus2005

Timka,

Evelin? Elvira? Karina?
maya29

Timka!
Gergely-Accipe Fanni? Annamari? Barbara a nagylányom, nekem ugye az is tetszik.
ancsimamóca

Timka

Nincs meg nektek az Utónévkönyv? Abban vannak aztán különlegesen szép nevekKép Meg persze nagyon viccesek isKépSzórakozásnak sem utolsó az a könyvKép

Babus

Kép
babus2005

Timka!
Jázmin,Flóra,Hédi,Dorka,Villő,Izabella,Adél, Bereniké,Berill,Poppea,Niké,Enid,Tíria?
gabriela

Timka!
Milyen név az Accipe?
Gabi.
gabriela

Timka!

Most már Te jössz, mi már nagyon sok nevet felsoroltunk. Kép

Vagy éppen összezavartunk vele?

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Micsoda választékKép
Bezzeg a fiúnevek között közel sincs ennyi jóKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok tippet, este átbeszéljül apucival és elnevezzük ezt a kis lustaságot. (ma még semmit nem mozgott)
A Lola név pont ma reggel jutott nekem is eszembe, de apuci picit húzta a száját a név hallatán.
Bocs, hogy egyenként nem reagálok minden javaslatra. Az utónévkönyv megvan nekünk is, most fogom kb. ötödjére átnézni, és kiírom az összes nevet ami egy kicsit is tetszik.

Gabi kérdezted, hogy milyen név az Accipe. Hát elég különleges, és meg vagyok vele áldva, mert elsőre senki nem érti, mindig le kell betűznöm. Pont emiatt nem vettem fel a férjem nevét, mert az olyan átlagos.
Elvileg ükapám valami olasz gróf volt, akit száműztek, olaszosan Ácsipének kellen ejteni. Viszont a világtelefonkönyvben egyetlen egy Accipét sem találtam Olaszországban, ellenben Franciaországban volt kb. 21 ilyen vezetéknevű rokon(?). Franciásan Ászip a kiejtése, ha jól tudom. Én egyszerűen magyaroan, a két c betűt kicsit hangsúlyosabban ejtve mondom. Férjem szerint nem kellene szegény gyereket ezzel a vezetéknévvel büntetni. Kicsit megvariálja a helyzetet az is, hogy nekem most van folyamatban a magyar állampolgárságra a kérelmem. (Erdélyből származom, de már 10 éve itt élek) Ha most felvenném a férjem nevét, akkor minden papíromat ki kellene cseréltetni az új vezetéknévre, és ez kicsit megbonyolítaná a dolgokat. Az lenne a jó, ha még idén megkapnám az állampolgárságot. Igaz akkor is ki kellene minden igazolványt cseréltetni, de már nem bonyolítanám vele az állampolgársági dolgot. Ezért kérdéses még a vezetékneve is a babának.(Bocs, ha ezzel untattam valakit)

Amúgy azért nem írtam eddig, mert délelőtt a TB-nél voltam, és meglehetősen kiakadtam. De ez már egy másik hosszú, unalmas történet.

Köszi még egyszer a sok nevet, amint megvan a végeredmény megírom!!!

Timka
timka

Sziasztok!

Az alábbi linken (az ajánlott oldalak között) találtam olyat, hogy 2002-ben milyen fiú és lány nevek voltak a menők (rangsorolva)
http://www.tar.hu/december/
Lehet, hogy ez is segít a döntésben.
Lány nevek közül nekem is a Fanni
tetszik.

Manó
Kép
mano2005

Timka!
Szerintem ha csak a férjed vezetéknevét kapja a baba,akkor választhattok valami egzotikus keresztnevet.Ha viszont a Tiédet is,akkor csak valami egyszerűt szerintem,mert túlcifrázva már kissé furán hangzik.Vagy az Accipe mellé valami olaszos keresztnevet?Szerintem olaszos a hangzása.
Gabi.
gabriela

Babus, Timka,

Nem Ti szervezitek a találkozót? Ugye nem tettetek le róla? Kép

Angéla Kép
angéla

Angéla
Én vetettem fel Babusnak, hogy ha már úgyis csak unatkozunk otthon, akár találkozhatnánk is. Így indult a dolog, és sokan jelezték azóta, hogy tényleg jó lenne megismerkedni személyesen is...
Nekem bármikor, bárhol jó, de nem vagyok szervezkedő típus.
Jó lenne valami időpontot kitűzni, aztán meglátjuk kinek jó. Nem?

Mindjárt beírom az összes nevet, amit kiírtam és egy kicsit is tetszik, csak még nem értem a végére...

Timka
timka

Angéla

Én sem vagyok egy szervezkedő típusKép

Babus

Kép
babus2005

Azt nem is írtam, hogy úgy néz ki, beindult a kissrácKép
Na jó, ha teszek-veszek a lakásban, akkor csendben meghúzza magát, de amint leülök ide a géphez, szinte folyamatosan érzem ezeket az apró kis pukkanásféle érzéseket. Ha meg még a lábamat is keresztbe teszem, na akkor még jobbanKép És már nem csak esteKép Ez azért már haladás, nem? Talán jövő hétre már állóhelyzetben is megérzemKép

Babus

Kép
babus2005

Íme a listám:
Csenge, Dorka, Dorottya, Eszter, Fanni, Franciska, Fruzsina, Hanna, Írisz, Kamilla, Kíra, Laura, Lili, Lilla, Lola, Maja, Milla, Milka, Míra, Mirtill, Nina, Nikolett, Petra, Rebeka, Stefánia, Szonja, Tekla, Veronika
Ebből csak közös nevezőre jutunk majd apucival.

Az az érdekes, hogy bármelyik névre is essen a választásunk biztos el kell tellnie egy kis időnek, hogy természetessé váljon. Magamat és az ismerőseimet már nem is tudnám elképzelni más keresztnévvel. És ameddig nem szokom meg a gyerek nevét, addig biztos sokszor fel fog merülni bennem, hogy biztos jól választottunk.
Timka
timka

Timka

Nagyon jó nevekKép Bár ha marad a Gergely vezetéknév, akkor a nagyon 'e' betűsek kicsit furán hangoznak majdKép
Nekem ezek közül a Dorka, Fanni, Hanna, Kira, Laura, Lili és Mira tetszikKép
De olyan mindegy, úgyis ti döntötökKép

Babus

Kép
babus2005

Most azt próbálgatom, hogy mondogatom hangosan a neveket és figyelek a babóra, hátha az egyiknél jelez majd egy kis rugással. Tök jó lenne!
Ugye nem vagyok dilis?
Timka
timka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?