Új privát üzeneted érkezett!

Jaj,el is felejtettem!!Holnap intézzük az apaságit.Kíváncsi vagyok mennyi pénz lesz.

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Húsvétnak vége, úgyhogy kellemes hetet kívánok mindenkinek!

Ercsikati, babaszoba nagyon szuper. Irigy is vagyok.

Manofa, Csigaby Annája a II-es Klinikán van? Két ismerősöm babája is az I-en született, korababák voltak és utána nem tudom miért átkerültek a Péterfybe. Mi meg ott leszünk.
Nagyon örülök, hogy van tejecske, Anna baba ripsz-ropsz megerősödik.

Bocsi, csak ennyit tudtam megjegyezni.

Jövő pénteken megyek uh-ra, meg dokihoz. Ezen a héten meg festés lesz nálunk. Hát, a hátam közepére se...

Kriszta
kriszta15

Sziasztok,

megjött anyukám, csak benéztem... :)
boldog húsvétot mindenkinek! én kaptam locsolást. :shock:

ma eléggé keményedek, elég sokat gyalogoltam, nem tudom, van-e összefüggés... :roll:

holnap uh, alig várom, kiderül végre mekkora a babó, hogy van, hol van, ilyesmik. 165 Euro, de repülés előtt kéne, előre fosok... :?

ma vettem két melltartót, tök durva, 100 / C és 100 / D, te jó ég. :lol: lehet, itt más a számozás, otthon 80 / B, C-ket vettem, sőt, volt amiből 75 / C kellett... a kosár még oké, hogy D lett, de nem hiszem, hogy nőtt a hátam ennyit... :lol: :lol:

ja meg kaptunk Anyutól egy kistakarót meg két zoknit is, kék minden, tök aranyosak. :)

bocs, csak rohanok, legközelebb lehet csak hétvége felé leszek. :)

mindenkinek szép hetet, jó készülődést!

hibernia

Sziasztok!
Csigabyról ma sincs hírem, biztosan a férjével (na ezt is fura vele kapcsolatban leírnom :) van amennyit csak lehet, meg hétvégén apák is többen lehetnek benn a koraszülött intenzíven.

Kriszta15: Igen, II-es Klinikán van Anna (és ott szült csigaby). Szerintem az ismerőseid babái azért kerültek át a Péterfybe, mert bár már teljesen stabilak voltak, még "nem hozták a versenysúlyt" vagy kis bibi volt, és a biztonság kedvéért még nem akarták hazaengedni őket, de náluk kellett a hely. Nálunk pl. az volt 6 nap után, hogy még nem volt elég nagy, picit ingadozott a hője (ami amúgy jellemző a korababákra), na meg én még nem tudtam önállóan etetni, mert ahhoz meg nekem nem tudtak ott szobát biztosítani. (Én ugyanis a Bajcsyban szültem, és mivel kicsit gyors volt aszülés, nem volt már idő átszállítani, csak a babát vitték :-(
Szóval engem is a Péterfybe akartak küldeni, csak ismerős orvos és nővér miatt kértük, hogy a Madarászba kerüljünk, és ott voltunk még baba-mama szobában (na ott mindent megtanultam, meg sokat beszélgettem a nővérekkel, bár ott mondták azt a hülységet is szoptatásról, alapvetően sokat tanultam - na meg szülés előtt is a kórházban. Sokat lehet ezekből tanulni ám.)

Barátnő: hiába, nagy helyzetekben ismerszik meg a barátnő, és ebbe az örömteli babavárás is beletartozik.
Megint mindjárt folytatom, ilyenkor van egy kis lazítás este :-)
manofa

Valahol azt olvastam, hogy csak nálunk veszik ilyen szigorúan a hízás figyelését. Hogy őszinte legyek, személyes tapasztalatom nincs, mert konkrétan szülés után 1 héttel a régi farmerom volt már rajtam :oops: , de mindkét szobatársam 20 kiló plusszal ment szülni, és semmi bajuk sem lett sem nekik, sem a babának.

Haskeményedésre úgy tudom, Magne B6-ot adnak, de a dokit érdemes megkérdezni.

Amúgy szívesen megosztom a tapasztalataimat, de biztos, hogy van, amihez én nem tudnék tanácsot adni. (Pl. vizesedésre nem tudtam volna.) Ezért is jó, hogy vannak második gyerkőcöt váró anyukák/kismamik, bár nekik nem hiszem, hogy sok idejük van, mert ilyenkor már inkább alszanak, napközben meg ők is loholnak :-)

Én sztorim hatása: elhihetitek, hogy ha nem fiatalabb terhesek lennétek, nem osztottam volna meg veletek a történetemet. :) Pont azért mertem már, mert mindannyian túl vagytok már a legkritikusabb időszakon, és ez csak pozitívumot adhat.
manofa

Fogalmazni már nem tudok, szóval helyesen: elhihetitek, hogy ha fiatalabb terhesek lennétek, nem osztottam volna meg veletek a történetemet...
manofa

Törpilla, már az előző oldal alján néztem, milyen aranyos lett a vonalzód, erre lapozok, és pont rákérdeztél! :)

Mayday, én is utálnám ezt a munkarendet. Főleg nyáron és ünnepeken... :( Hát bevallom, nőgyógyász feleség sem lennék. Bármikor felhívhatják, hogy jöjjön szülésre... Egyszerűen nem is tudom, hogyan osztják be az idejüket. :)

Én is úgy tudom, hogy mivel kevés olyan felszereltségű kórház van, ahol a nagyon pici korababákat el tudják látni, ezért a már stabilakat átszállítják máshova, hogy legyen hely. Bátyámék ikrei is a Madarászba kerültek át azt hiszem. Az I. nőin szült a sógornőm, de nem ott volt az orvosa. Viszont amikor a 31. héten kiderült, hogy külső-belső méhszáj nyitott, akkor a klinikára küldték. Gyorsan választottak egy ottani orvost. Végül két hétig tudták még nagyon szigorú fekvéssel bent tartani a babákat.

Manófa, gondolom, milyen fura lehet, hogy a barátnőd megházasodott. Pont a napokban meséltem a férjemnek, hogy milyen érdekesen jött ki, hogy egy héten belül lett Csigaby feleség és anyuka. :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Hű, nőgyógyászfeleség én sem lennék, ha jó doki, nyugdíjaskor előtt nem is igen találkoznak...

Engem egyfelől azért nem szállítottak, mert burokrepedéből bármi lehet, akár hónapokig is bent maradhat a baba, attól függ, hol reped a burok (csak há azt nem lehet megállapítani), és hát 10 napig ki is húztuk, másfelől mert már a 33. hétben jártam, jók voltak az értékek és a súly (és mint írtam, elvileg átvittek volna a szüléskor, csak nem maradt idő). végül kb. még 1 hetet kellett volna a Kicsi Lánynak bent maradnia, de hiába, hiányoztunk már neki (na meg jött a front szerintem...).

Hű nagyon fura, mi minden történt csigabyval. Meg is beszéltük egy közös barátnőnkkkel, hogy ha csigabynak lesz ideje, kell tartani neki minimum egy lánybúcsút és egy születésbulit is :)
Persze az esküvőjüket is meg kell valahogy ünnepelni, úgyhogy húzós időszak lesz :)
manofa

Hát igen, van mit ünnepelni... :) Remélem, mire a mi babáink megszületnek, már ők is nyugiban, békében otthon lehetnek együtt! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

törpilla_nagyon szép az új vonalzód szerintem hagyd :wink:

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

törpilla: látom te is barátnőddel mész szülni mint én
ő jobban izgul mint én de nagyon készül neki még nincs babája meg is lepődtem hogy minden áron be akar velem jönni
de biztos jó buli lesz és ez egy olyan dolog amia barátságot még szebbé jobbá teszi
az uram azt mondta nem akarja látni a szenvedésemet és hogy úgy is megverné a dokit ha olyat látna :lol: bár gondolom csak viccelt nem bírja a tehetetlenséget

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

mayday: itt az apasági abból áll hogy a polgármesteri hivatalban nyilatkozik az apa hogy valóban ő az apja a gyereknek k felveszik az adatokat és kapsz egy papírt totál ingyenes

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

el se hiszem már 34 hetes vagyok néha úgy érzem rohan az idő néha meg úgy hogy megállt mindenesetre a haskeményedések durvák jövő héten kezdem el a homeós bogyókat szedni ja és ma megjön az ágynemnű amit rendeltem az én drágámnak
nem mertem rózsaszínt venni meg annyira nem is szeretném túlzásba vinni a rózsaszínezést

http://pandababahaz.hu/spd/unas_925390/ ... rafos_bezs

ezt választottam a 4 részest olyan kis szép

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!
Hát én is "befutottam"! Bocsi, hogy nem jöttem tegnap, de annyira nem volt kedvem semmihez, egész nap szinte csak pihentünk! Na megy aztán ultra sz@r idő volt, úgyhogy nem is lehetett mit csinálni! Elmentünk azért ettünk egy fagyit! Az nagyon jó volt! A kutyákat is csak "gyors" sétára fogtuk, mert az eső miatt nem akartam, hogy bőrig ázzunk!

Kinek hogy telt a húsvét? Szokás még nálatok locsolkodni járni? Mi úgy terveztük, hogy kirándulni megyünk, de aztán az idő keresztbe húzta a tervünket! Szóval így a kirándulás kimaradt! :( Sajnálom, mert úgy készültünk rá! Viszont képzeljétek a párom tegnap este megkérdezte, hogy "Nem akarunk elmenni 7végén egy 4D-re?" Hát én úgy meglepődtem, nem is tudtam mit válaszoljak! Aztán mondta, hogy hívjam őket ma, és kérjek időpontot vasárnapra! Hát ez már megtörtént! Vasárnap 11-re megyünk! :) Már alig várom!

Kismami!
Amit kinéztél tényleg szuper! Mondjuk élőben még szebb lesz! Én is így voltam bármit rendeltem! A képen tökre szép volt, de amikor megérkezett, sokkal, de sokkal szebb volt! Ha megérkezik készítesz róla képet, és feldobod, hogy lássuk, hogy az "otthoni" környezetben milyen? :D Sikerült felvenni végül a csajszival a kapcsolatot? Remélem, hogy igen, és létre jön az "üzlet" és Te is meg leszel elégedve vele! :D
Ja! És köszönöm mindenkinek a szoba dícséretet! Most már csak a "kellékek" és Kendra Nina hiányzik belőle! :)

Mayday!
Nálunk is az apasági annyiból állt, mint Kismaminál! Nem kellett fizetni, és kb. 20 perc alatt készen voltunk! Kíváncsi vagyok, hogy nálatok milyen lesz! Majd gyere és mesélj!

Manofa!
Köszönjük, hogy megosztattad velünk a Te Történetedet! :) Természetesen várunk vissza Friss Csigaby Hírekkel is! :D Nektek hogy telt a húsvét? Volt tojásfestés meg a kertben ajándék keresés?

Kriszta!
Örülök, hogy tetszik a szoba! Eddig mindenkinek tetszett aki látta! Reméljük Kendrának is tetszik majd! Gondolom mennyire várod már a következő UH-t! Én is várom már, hogy dokihoz menjek, de előtte még elmegyünk egy 4D-re! Azt is nagyon-nagyon várom! Kíváncsi vagyok Kendra befordult-e már és hogy mekkora, megy milyen! Bár én úgy érzem, hogy a kis buksija még mindig a gyomromnál van! :) Annyira izgatott vagyok ilyenkor!

Törpilla!
Nekem is tetszik a vonalzód! Ne cseréld le! Aranyos! :D

Mozgás:
Nálam eléggé egyértelmű, hogy a kisasszony mikor van ébren, és mikor alszik! Az alvás van inkább kisebb mértékben jelen számára, mert egyfolytában rúg-kapál! :D Sőt! Most a legújabb, hogy teljesen kifeszíti magát, és simán meg tudom különböztetni, hogy hol van a kis buksija, és hol a kis térde! És képzeljétek, amikor így kinyomja magát és odateszem a kezem nem hogy elmenne, de még inkább feszíti magát, mintha azt akarná, hogy simogassam még! Annyira édes! És amikor apukája odateszi a kezét szintén ezt produkálja! Nagyon sokat mozog, és én ennek örülök, mert így tudom nincs baj! :)

Most ennyi! Majd még lehet jövök. Most szerintem egy kicsit ledőlök, mert ez az idő teljesen letargikus hangulatba hoz! :(

Kép

KépKép
ercsikati

Most nézem! A lillype-s vonalzóm teljesen meghülyült! Nem is 32 hetes és 5 napos vagyok! Na mindjárt csinálok vele valamit! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Nem értem! Megcsináltam újra, és ugyanez jött ki! Ki érti ezt?! Én nem! No mindegy! Akkor így marad! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok..na elolvastalak Titeket :D
NAgyon jó volt a 4 nap... még sziklát ismásztam, meg túráztunk..nagyon-nagyon szupi volt, és szombat-vasárnap az idő is jó volt..ez a lényeg :D
Munka leadva, ma már itthon..bár sajna a konzulensem kért pár javítást a szakdolgozatba így a mai nap azzal fog elmenni...pedig mennyire más tervem volt :( Sebaj ma megcsinálom remélem és akkor már tényleg jó lenne ha nem kéne vele többet foglalkoznom....

Név szerint nem fog menni a reagálás, de témák szerint, amire emlékszem :oops:

Megérzés: szerintem én később szülök - ahogy elnéztem egyedül vagyok ezzel a megérzéssel- én 20-22-re tippelek... aztán persze meglátjuk

Mozgás: én most kezdtem el számolni, mert egyik nap alig éreztem Gabit és megijedtem... de 10 óráig a 10 mozgást mérem, de szerencsére a nap többi részében is szoktam érezni...főként, hogy egyre kevesebb a helye :D

Csigaby kapcsán nagyon-nagyon örülök a híreknek!!!!! Csak így tovább :D Manofa, téged pedig várunk, gyere és mesélj, csak örülünk neki! :D

Barátok: nálam most lesz kérdéses, hogy itthon leszek...amúgy engem ami eddig dühített hogy most olyanoknak is hirtelen fontos lettem akik eddig leszartak...mert most történik valami ls annak részese akar lenni..az ilyet nem szeretem...vagy mindíg legyen barátnő vagy ha nem akkor ezeken a nagy alkalmakon nem kell betolakodni az életembe..lehet önző vagyok..de talán megértitek :)

Sírás: én tegnap bőgtem egy jót mert a tanár javítást kért a dogámban... igazából szerintem bármin elbőgöm magam :D
Folyt...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nem akartam, hoyg elszáljak, ezért elküldtem a bejegyzést de mostnara elfelejtettem mit akartam még írni :oops: :D
Ja!
Kriszta, örülök, hogy itthin és jelentkezz ahogy tudsz

Fájások:nekem is mensis fájások illetve szeméremcsontos fájsaim vannak viszont most már biztos vagok benne hogy a csípőm szélesedett ki közben mert voltam ruhát venni és kicsit elkeseredtem mekkora lett a körfogatom.... :?
Ja, melltartó méret, a nekem is megnagyobbodot a hátam is..pontosabban a körfogatom, lehet a bordáink is kicsit kiszélesednek, hogy a feltüremkedő belső szervek elférjenek...
Hát nem tudom még hova fogok nőni de remélem lassan leállok.... majd meglássuk

Ja, a táblázat bővítése jó ötlet!

Na puszika!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Én vonalzóm is hülye! Ma 34 hetes és 1 napos vagyok...
Reméljük majd meggyógyulnak :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Látom a körülményekhez képest mindenki jól van. Én még szerintem soha nem éreztem magam ilyen jól ez alatt a terhesség alatt, mint most, néhány napja. Holnap kezdjük a festést. Ma még össze kell pakolnom a gyerekszobában. Hát nem lesz egyszerű. :D De előtte még dobok nektek pocakos fotókat a gmailra. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!
Ma csak röviden, ezermillió dolgom van, viszont beszélte, csigabyval!!! (ő nem akart engem zavarni ezalatt a 3 nap altt, én meg őt :-) Szóval sokkal jobb volt a hangja, de epersze vannak még hullámvölgyek. Anna szerencsére továbbra is jól van (ez ugye most a legfontosabb), csak a súlyáért kell szorítani. Szokás szerint visszament (erről már írtam), és elvileg most kell elindulnia fölfelé. Nem mindennap mérnek, csak minden másnap, ami ma lenne, viszont lehet, hogy elmarad, mer tsajnos megint front volt... Ami még fontos: tej nagyon szépen van, már azt kapja. Először furcsállotta, de már kezdi megszokni. Néhány nap, és szerintem látható is lesz a hatása :-) Ezzel át is térek csigabyra: a kedvén kívüla fizikai állapota is napról napra jobb, ami ugye szinté nem elhanyagolható dolog. Viszont egész nap bent van, és esélye sincs netközelbe jutni egyelőre. Talán hétvégén, de akkor sem biztos, hogy eljut ide. De mondtam, hogy rendes kislány vagyok, és folyamatosan tájékoztatlak titeket.

ercsikati: Köszönöm kérdésedet, ööö... nem húsvétoztunk. Kert csak telken van, oda meg még nem tudunk menni, tojásfestés meg hát... Remélem, csigaby eddig a részig nem jut el, de a kézügyességem kábé annyi, mint neki: semmi :) (bocsi csigaby, ha mégis olvastad, de hát a tény ez tény: lánykáinknak nem mi fogunk farsangi jelmezet sem varrni - az énekről nem is beszélve :lol:
Nagyszülőktől azért persze kapot ajándékot, mi meg úgyis mindig veszünk neki valamit :-)
manofa

Nálunk szupi volt a húsvét. Vasárnap jött a családom, én meg csináltam a gyerekeknek egy csomó tojásos, nyuszis,... játékot. Múlt héten már minden napom azzal telt, hogy térképet rajzolgattam, csokikat, cukrokat szortíroztam, csomagoltam, papírmasé tojást és nyalókavirágokat készítettem,... Szerencsére ők is élvezték... :D

Ma éjjel alig aludtam valamit. Nem tudom, hogy a szél volt-e rám ilyen hatással, de úgy éreztem, szétrepednek a csontjaim, görcsölt a derekam, feszült a hasam (Samu keresztbe feküdt, és nyújtózkodott, hogy még kellemesebb legyen...). :) Szóval hajnalig csak kerestem a kényelmes pózt, de sehogy sem volt jó. Anita, irigyellek! :)

Zsu, nem vagy egyedül, én is bent maradást tippeltem, bár én csak 1-2 napot. Azért még reménykedem, hogy rossz a megérzésem... :D

Kismami, én is féltem a férjem attól, hogy nem fog tudni mit kezdeni magával. Utálom a tehetetlenséget, és valahol nagyon nem kívánom neki. Mondjuk én önzőbb vagyok, ragaszkodom hozzá, hogy mellettem legyen. :) Viszont ha olvasok valami cikket, amiről úgy gondolom, hogy segít neki a felkészülésben, hogy tudja, mire számítson, azt rögtön továbbküldöm hogy olvassa el. Persze ő szívesen jön, teljesen természetesnek veszi, hogy ott lesz, szóval szerencsére egy pillanatig sem kellett győzködnöm. Ő nagyon hirtelen jött, és már nem értek volna be a kórházba, így végül az ő apukája is ott volt a születésénél, ami akkoriban ugye ritkaságnak számított. Emiatt egész más a hozzáállásuk, mint például apukámnak. Nála szóba sem jöhetett volna, hogy bemenjen egy szülésre, pedig lett volna rá alkalma, ha ez már akkor is szokás lett volna... (5-en vagyunk testvérek) :D

Kisütött a nap! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok

Tök jó, hogy csigaby jól van, alakulgat az élet! :)
Manofa, köszi a híreket továbbra is!!!

Képzeljétek ma voltunk uh-n és kaptunk pár aranyos képet. A férjem tök elérzékenyült, hogy pont úgy néz ki a Gyermek, mint ő, sőt, csinált egy szájmozdulatot, amilyet ő is szokott. :lol: :lol:

Fejjel lefelé van (nem csoda, akkora feje van, mint egy ház :oops:) és tudjátok milyen nehéz? 2460 g +/-360 g... Nagyon ledöbbentem. Basszus, még csak 32 hetes... Kérdezte is a nő, hogy hogyhogy nem hozta még előrébb a doki a szülés időpontját... Hát ezt én sem értem mondjuk, lehet, hogy a 25. héten még nem akarta, akkor találkoztunk ugyanis utoljára... De remélem legközelebb már kicsit előrébb toljuk... :oops:

hibernia

Üdv mindenkinek! Bocsánat az ismételt eltűnésért, de nagyon összesűrűsödtek a dolgok, és mire gép elé tudtam volna ülni, sem kedvem sem erőm nem volt hozzá :roll: .

Mindenekelőtt, megkésve bár, de én is szívből gratulálok Csigaby-nak a kicsi Annához, egészséget és gyors fejlődést kívánok Annának, Anyának meg kitartást, minden rendben lesz, pláne most, hogy már anyatejet kap Anna.
Manofa, várjuk a további híreket, illetve tanácsaidat is :).

Elmúlt néhány nap elég sűrű volt, itthon is dolgoztunk rengeteget a házon, illetve húsvéti családlátogatás is volt gazdagon, el is fáradtam rendesen. Tegnap szinte egész nap csak pihiztünk párommal, annyira kifáradtunk az elmúlt 5-6 napban, de ma már folytattam a gyerekszoba további "rendbetételét" - azért idézőjelesen, mert egyenlőre úgy néz ki, hogy nagyobb a kupleráj, mint bármikor, de én átlátok a káoszon :lol: és látom a fejlődést, csak erről nem nagyon tudok meggyőzni senkit egyenlőre :? :). Azzal nyugtatom magam, hogy 1-2 hét, és látható lesz a fejlődés.

7vgi családlátogatás során kaptunk egy fél csomagtartónyi babaruhát 56-tól 62-es méretig, így most a ruhavásárlás projektet szüneteltetjük, örülök is neki, van anélkül is pont elég dolog :? . De annyira jól néznek ki a kis ruhák ahogy megtöltik a fiókot, minden nap többször is megnézem, néha könnyes szemekkel :wink: :oops:
Folyt.köv.
kovmarti

Folyt.
Elkezdtem beszerezni a kórházi dolgokat is, bár még messze nem végeztem, de alakul a tartalma a csomagnak.
7vgn kutyafuttában benéztem a gmail-re, szépen alakulgat mindenki pocakja, és a szobák is, csak ámultam nagyokat!
Csöpplány, te raktál fel videót a babamozgásról? Hát attól teljesen lepadlóztam, nem bírtam ki, megmutattam páromnak is, ő is teljesen elámult, elképesztő, mit művel odabenn!!! :lol: :lol: :lol: Annyira nevettem, hogy még a könnyem is kicsordult tőle - azóta átértékeltem kicsi Nóra aktivitásáról alkotott nézeteimet is :D.

Hibernia, jó olvasni, hogy minden rendben a babával és szépen fejlődik. A dátum előrehozása nálunk sem történt még meg, pedig kb. a 18.héttől 1,5-2 héttel idősebbnek mutatja magát, mint a számított kora. Az én dokim azt mondta, majd csak a 36. heti UH-n fog nyilatkozni róla, hogy várható-e előbb Nórika, addig nem változtat rajta. Lehet, a végén még összefutunk személyesen a Róbertben :D . Nekem amúgy nincs semmilyen megérzésem, hogy mikor érkezik, valahogy nem érzek semmit ezzel kapcsolatban - majd jön, amikor jónak látja :).
Volt szó korábban jósló fájásokról - nekem eddig egyszer volt olyan, hogy hajnalban a hasamban nagyon durva fájdalomra ébredtem, az volt az első gondolatom, hogy remélem, ez még nem AZ, soha nem éreztem ilyet előtte, és azóta sem, kb. 1 percig tartott, aztán magától elmúlt, és azóta sem volt. Nekem gyanús, hogy az egy jósló volt, de majd ha már rendszeresen lesznek, biztosabban meg tudom majd ítélni.
kovmarti

Ezek nagyon jó hírek! Vicces ez az UH-os! Nem ott él, hogy ennyire nincs tisztában az orvosi dolgokkal? Na, majd a magyar doki megmondja a tutit! :) Bár őszintén szólva én nem nagyon értem, hogy mi értelme van annak, hogy megváltoztatják a szülés várható időpontját. A lényegen úgysem változtat, ha nem programozott szülésről van szó, akkor úgyis a baba dönt, vagy nem? :)
Amúgy múltkor elfelejtettem írni, hogy jót röhögtem, amikor írtad, hogy nézted magad a tükörben fürdés után... Én is mindig olyan elégedetten nézegetem magam, hogy milyen szexi vagyok...! (Rég volt ilyen feszes a hasam...) :lol: Úgy látszik, a dokim nem így látja... :lol: Legközelebb majd bekamuzom neki, hogy nem híztam semmit azóta. Amúgy hülye vagyok, hogy 12-13kg-t mondtam neki, mert a saját mérésem szerint még mindig csak 11,3kg-nál tartok. Egy digitális mérleg nem tévedhet olyan sokat! Vagy mégis? A védőnő olyan tologatóssal mér. Nála 12kg-nál tartottam már hetekkel ezelőtt. Na, leállítom magam ezzel a súly témával. Megyek salátázni. :D

KépKép

KépKép
barbazso

Na, amikor írni kezdtem, még Hibernia hozzászólása volt az utolsó...

Kovmarti, akkor Ti is nagyon jól haladtok! 1-2 hét múlva már a tiszta, rendes szobában fogsz elégedetten üldögélni, és álmodozni... Nagyon közeleg a május!!! Olyan jó! :) A babaruhás szekrényt én is folyton nyitogatom. Lassan már ki is kéne mosni őket. Most arra várok, hogy kicsit szárazabb legyen az idő, hogy gyorsabban száradjanak majd.
Kezdtek megijeszteni ezekkel a jóslófájásokkal. Tényleg ennyire fáj?! :shock:

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso, én egyenlőre úgy érzem, túl gyorsan közeleg az a május, már ami a megfelelő ütemben való készülődést illeti...egyenlőre tényleg egy csatatér a szoba, az ágy is még darabokban, és még rengeteg apróságot meg is kell venni...mind1, nem nyavalygok, csak egy kicsit ijesztő tud lenni néha, amikor végiggondolom, mi miden van még hátra.
Fájás fáj, nincs mit szépíteni rajta :), de én igyekszem úgy felfogni, hogy ez fogja világra segíteni a lányunkat, így tulajdonképpen ez egy jófajta fájás, és igyekszem majd együttműködni vele, nem pedig küzdeni ellene, ha érthető amit próbálok itt makogni. Nekem különben rengeteget segítettek a gmailre küldött linkek, különösen kettő, amelyik arról szólt, hogy ez bizony fájni fog, piszkosul, a másik pedig a szülni jó témájában egy blogbejegyzés volt (ettől konkrétan zokogtam, annyira meghatott :oops: :oops: ). Már ezek elolvasása előtte is így gondolkodtam erről, de ezek csak még jobban megerősítettek a hitemben. Aztán persze majd meglátjuk, a vajúdás X-dik órájában hogy fogok gondolkodni a dologról :lol:.
kovmarti

Ja, a súly miatt meg szerintem se aggódj, a dokid valószínűleg csak fontoskodni próbált, ha előtte nem zavarta a dolog, akkor most sem lenne rá igazából oka. Én 11kg körül járok, nekem még senki nem szólt emiatt, és én is úgy látom magamon, hogy a szükségesnél egyenlőre nincs rajtam több, addig meg nem zavar a dolog. Amúgy meg úgyis leadjuk, ami rajtunk marad, együttes erővel, úgy könnyebb 8) .
kovmarti

Sziasztok!

Én ma megint megjártam a kórházat, ugyanis reggel folyt vmi, aztán még csordogált egy ideig. Én, mint tapasztalt, második gyerekes anyuka, nem tudtam mi az. Most bepisiltem vagy mi? Fölhívtam a dokimat, mondta menjek be. Mentségemre szóljon, hogy az elsőnél burkot repesztettek, mert 2-3 ujjnyira ki voltam tágulva, ekkor ugye elöntött a víz (ez volt de. 1/2 12-kor), majd 14.10-kor császároztak, addig egy darab fájásom se volt. Na szóval ennyit a tapasztalatról.
Megnéztek uh-n, nem szivárog a víz, picit kevesebb, valószínűleg a meszes lepény miatt. Súlyra megint kevesebbet mondtak, azt hittem lehidalok, 1640 gramm, de már nem idegesítem magam ezen. Utoljára 3 hete volt ennyi, viszont nőttek a méretei.
Hibernia, én is pont 32+6 vagyok, van egy kis különbség. De már a doki is csak legyintett, mindig ezt csinálják. Jövő pénteken 4D-s csak nem fizetős.
kriszta15

Kiszaladtam WC-re. Na jó, nem nagyzolok, csak szép komótosan mentem.
Méhszájam változatlan, doki kérte, hogy még 2 hétig min. bírjam ki. Ha ez csak rajtam múlna...
Vigyázzon mindenki magára, aztán nem hegyet mászni meg túrázni :D
kriszta15

Kriszta, vigyázz magadra nagyon, kitartás, szurkolok, hogy jól alakuljanak a dolgok. Gondolom az sem segít, hogy aggódsz, de ki ne aggódna...Pihenj sokat és tényleg kíméld magad, amennyire lehet. Doki amúgy más jó tanáccsal nem látott el azon kívül, hogy bírjátok ki még legalább 2 hétig?
kovmarti

Sziasztok!
Csigabinak és a pici Annának továbra is sok erőt és kitartást kívánok!

Mayday a barátnőm azt mondta hogy szívesen bejön velem a szülésnél,a párom nem akar és én nem is erőltetem,de jobb lenne ha ő lenne mellettem,de hát ez van.

Ultrahangra csak jövőhét hétfőn megyek,mert elvileg tegnap mentem volna,de ugye ünnep volt és itt szerintem csak hétfőn csinálják a 32.heti uh-t,mivel azt mondta a doki hogy hétfőn menjek.Kedden meg terhesgondozás.Ezen a héten csak védőnőhöz megyek csütörtökön,de már azt is várom :lol: .Legalább hallom a drágám szívhangját :lol: az is olyan jó érzés :lol:

Kismami elhiszem hogy izgul a barátosnőd,hiszen ez egy nagy nap lesz mind a kettőtök számára :lol:
Én is várom már sőt a barátnőm is nagyon izgatott miatta,habár még kérdéses hogy hogy fogok szülni(a gerincsérv miatt),de ez szerintem majd ott fog elválni.
Na most megyek megnézem a g-mail-t

Kép

KépKép
torpilla

Kriszta, és mit mondott a doki, ha nem szivárog a víz, mi csordogált? Nagyon drukkolok, hogy maradjon még a baba, és nőjön szépen! :wink:
Tök durva így nézve, hogy még két hetet bírj ki! (Szinte egy napra vagyunk kiírva, ha Te 25-re.) Két hét az nagyon kevés!!!

Köszi Kovmarti a biztatást súlyügyben! :)
Magától a fájdalomtól én is kevésbé félek. Leginkább attól tartok, hogy ha jön egy ilyen erősebb fájás mostanában (idő előtt), akkor hirtelen nagyon megijedek. :? Azok a cikkek nekem is nagyon sokat segítettek, az elsőt én küldtem még ide, Csöpplány meg továbbította a g-mailre. :) Azóta találtam újabbat is, tegnap éjjel olvasgattam.
http://www.szulnijo.hu/index.php?option ... 4&Itemid=4
Ezen az oldalon van még szó a módosult tudatállapotról, az is érdekes, és ami még itt tetszett, a szüléstörténetek, főleg az otthonszülős... Az szerintem segít az apukáknak is, hogyan is működjenek közre... :)
Erről jut eszembe, azt is beírhatnánk a táblázatba, kit ki kísér a szülésre. (apuka, barátnő, nagymama, senki,...)
Nos, igen... Ha a hiányosságokat nézem, tényleg nagyon közel van az a május... :roll: Már hetek óta halogatom a kiegészítők megvarrását, és az igazat megvallva nem csak az van hátra... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Na itt vagyok megnéztem a pocakfotókat!
Nagyon szépek vagytok! :lol:

Barbazso szerintem menj el ahoz a dokihoz.Szülhetsz természetes úton ha nincs semmi gáz ugye?Csak ha vmi közbe jön akkor altatnak és ez miatt agódik a dokid?Jól értelmeztem?
Végül is nem tudhatod előre hogy lesz-e valami baj vagy sem,ezért jobb ha elmész a dokihoz még akkor is ha egy napot vesz igénybe. :lol:
Veszteni nem vesztesz semmit,szerintem,de te tudod.

Kép

KépKép
torpilla

Igen, természetes szülés van tervbe véve... Csak akkor lesz császár, ha valami baj lesz. És a doki az altatást tartja biztonságosabbnak, mint a spinális érzéstelenítést (az én esetemben).

Nadina, megvolt a nagy pisiteszt? Gondoltam Rád az éjjel, milyen jó lenne egy gyűjtővödör a hálószobában...! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso, 26-ra vagyok kiírva. 25-ről indultam, többször változott, úgyhogy én itt lecövekeltem.
2 hét tényleg kevésnek tűnik, de már úgy vagyok vele, hogy minden nap ajándék. Kórházban az ötödik napomon nagyon-nagyon lent éreztem a fejét, féltem nagyon, hogy mi lesz, meg ma is megijedtem, de úgy érZEm, hOGY HA 34 hét letelik, nagy baj már nem lehet. Most ezt elküldöm, mert a drágám is írni akar.
kriszta15

Ja, én még a táblázatból néztem, oda meg már régen küldtük ezeket az adatokat. Már most túl vagyunk szerintem a kritikus időszakon, és biztos vagyok benne, hogy nem lehet baj. Csigaby kislánya is jól van, hála Istennek, már elég fejlett az orvostudomány ezen a téren! Szóval nem szabad aggódni. Azért a pakolással tényleg vigyázz nagyon! Amikor bent voltál, adtak tüdőérlelőt, vagy azt csak akkor adnak, ha már tutira koraszülött lesz a baba? Amúgy van egy barátnőm, akit befektettek szinte már a terhesség közepén, mert a belső méhszája is kinyílt, aztán a vége felé saját felelősségre hazajött, nem bírta már a fekvést (döntött ágyban, fejjel lefelé...), és pár hét után már ugrált meg minden, hogy induljon már be a szülés, mert semmi sem történt... :) Szóval van remény!!! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Ma voltam én is dokinál(Caysee én kb pont fél 11-ig voltam ott,kb mikor te indultál).Megnézettem magam,mert jövő héten utazunk le vidékre és így nyugodtabb vagyok.Minden rendben,szépen zárt minden.Mondtam neki hogy érzek néha mensiszerű görcsöket odalent.Azt mondta hogy lehet ez már jósló,készül a szervezet a szülésre,és hogy ilyeneket fogok érezni csak sokkal erősebben mikor szülök.Azt mondta amíg nem társul keményedéssel addig nincs gáz.Úgyhogy ezügyben is megnyugodtam.Szokott keményedni a hasam is,de csak estefelé,azt mondta hogy az tök normális,ha nincs görcs mellé.Hálisten az eddig elkerült,hogy a kettő egyszerre jelentkezzen.
Aztán voltunk páromnak a kezelésen,mert most 5 napot kihagyott,de már szinte meg se lehet mondani hogy volt valami baja,csak nekem tűnik fel hogy kicsit merevebb az arca.
Utána mentünk húsvétolni párom nővérékhez.Kaptak a fiúk egy kindertojást,meg a pici egy győri édes kismackót,.Kicsi rögtön be is nyomta,jól össze is kente vele magát!
Aztán mentünk Tescoba bevásárolni,taliztam egy volt oszt.társammal is,beszéltünk vagy egy órát(kiderült hogy egy másik osztálytársamnak is van már egy kb 6-8 hónapos babája).
Onnan anyuákhoz társasozni!

Örülök hogy mindenki rendben van és viszonylag jól bírja még-Mindenki pihenjen sokat!

Most nincs erőm mindenre reagálni.
Babák mérete szép,Hibernia szép nagy a babád,Ercsikati irigy vagyok a 4d miatt,én is úgy de úgy elmennék még egyre.Annának további szép fejlődést,bizti megindul most már a súlya is.Kriszta remélem nálad se lesz probléma.Minden baba maradjon csak a helyén még egy pár hétig!Ez parancs! :lol:

huuu,már elfelejtettem miket akartam még.Na majd ha eszembe jut akkor leírom! :lol: Hiába,terhesség velejárója a szita-agy! :lol:

Még annyit hogy szépek a pocik,majd valamelyik nap én is csinálok újat,csak kölcsön lett adva a gép hugomáknak.Mint utóbb kiderült nem is csináltak egy képet se,csak jól megutaztatták! :lol: Nem baj legalább világot látott a fényképezőnk! :lol: Én még mindig kis szolid vagyok pocak ügyileg.El se akarják hinni hogy már a 8.hónapba vok,és köv hónapba szülök! :D Nem is tudom hogy ezt most bóknak vegyem? :D :lol:
Na megyek lefeküdni mert eléggé fáj a vesém. :?

KépKép
Kép
csöpplány

Kovmarti:nem én tettem fel azt a videót,hanem Hibernia,de tényleg durva amit a kis Huncut csinál odabent!

Valaki írta hogy ha talál valami jó szüléssel kapcsolatos dolgot akkor megmutatja a párjának is.Akiknek bent lesz a párjuk azoknak ajánlom figyelmébe a kövi linket.Apák írják le tapasztalataikat!Talán lesz olyan is akit pont ez győz meg arról hogy mégis bemenjen a kedvesével.Na itt a link:
http://babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=5633&start=0

Na megyek tényleg lefekszem csak ez még eszembe jutott! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Szépjóreggelt Mindenkinek!
Gyönyörűen süt a nap, remek hangulatom lett tőle :). Már 6 óta kukorékolok, de egy ideig győzködtem magam, hátha vissza tudok még aludni, aztán feladtam, reggeli, most meg a jól megérdemelt ( :shock: ) málnalevélteámat szürcsölgetem. Hát, mit mondjak, nem lesz belőlem nagyfogyasztó...bár mézzel és citrommal egész iható :), pláne, ha a szent cél lebeg a szemem előtt :wink: .

Hibernia, Csöpplány, bocsánat a videós összetévesztésért, nekem is szita ám az agyam mostanában :lol:.

Csöpplány, remek hírek a dokitól, csak így tovább :). Pocak - nekem sem nagyon hiszik el, hogy 5 hét múlva szülök, ma küldök vasárnapi képet a gmail-re.
Barbazso, szurkolunk nagyon, hogy ne legyen semmi gond és maradjon a természetes út! Azért durva, én mindig kiakadok, mikor 2 ennyire ellentétes orvosi véleménnyel szembesülök - hát hogy bízza így az ember magát nyugodtan az orvostudományra??? :shock: :x.
Ma megyek fodrászhoz délelőtt, délután meg, ha marad a jó idő, ablakmosás van betervezve - 7vgn jönnek a függönyök végre, és szeretném szép tiszta ablakokra elrakni őket :).
kovmarti

ercsikati: köszönöm a segítségedet természetesen csinálok majd fotókat ha mehjön az ágynemű az uram azt mondta elhozza a héten a kiságyát a mamától tudod nekem a fiam is az apja volt ágyában pihengetett és a lánya is abban fog és nagyon büszke erre

nem vettem fel véégül a kapcsolatot a csajjal mert vettem ilyen gumit és csinálok én magam már készítettem pár díszt majd meg mutizom felrakom a képeket az ágyneműkkel együtt

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Szép Reggelt!

Nálunk már nagyon szépen süt a nap! Még várok egy kicsit, aztán indítok egy adag mosást! :) Nem akarom, hogy a földszinten lévő a mosógépemre keljen! :D

Tegnap jó nagy pörgés volt itt! Mondjuk nem csodálom! Abban a fránya időben ami volt..... Utáltam! Remélem nem nagyon lesz már ilyen, vagy ehhez hasonló!

Mivel én is kismami vagyok, a szita-agy rám is vonatkozik, ezért már fogalmam nincs mit is szerettem volna írni! Valószínűleg nem fogok mindenkinek külön reagálni! Bocsi érte! Kezdek Szenilla lenni! :oops:

Hajnalban amikor a párom ment dolgozni (3-kor) Kendra elkezdett bulizni, és azóta pár perc szünettel megy a buli! Még jó, hogy nincsenek barátai akiket hívhatna! :D Szóval az én lányom mozog elégé aktívan! Tegnap este és délután viszont a csontjaim annyira fájtak, hogy nem tudtam akkor még hogyan fogok aludni! Mondjuk éjszaka sem tudtam! :roll: Csak forgolódtam, amikor jó volt, akkor pisilni kellett menni, amikor elaludtam volna újra Kendra kezdte! Szóval a mai éjszakám = Katasztrófa! :cry:

Nálam a kórházi cuccok még sehol! Mondjuk úgy érzem nem vagyok elkésve, de azért lehet kicsit nyugodtabb lennék, ha már nagyjából látnám annak is a végét! A héten viszont kezdődik nálunk az újabb őrület, mert após festi a lakás maradék részét! :) Vagyis a konyhát, az előszobát, a wc-t, és a fürdőt! A szobánkat már nem akartam bevállalni! Mondtam, hogy "Na azt már nem!" Hát belementek! :D

A Többiek merre lehetnek? Gondolok itt mondjuk Dixus-ra? :?: :!:
Ha jól láttam a táblázatunkban, akkor neki hiányzik a legtöbb adat! Nem tud valaki valamit róla?

Most megyek! Elindítom a gépet! Remélem a szomszéd alattam már felébredt! Ha nem akkor majd ha a centrifuga elindul, már tuti fel fog! :D

Kép

KépKép
ercsikati

barbazso:hát nálunk biztos hogy a barátnőm jön szeretne mindenáron és úgy látom jó segítség lesz bár még nincs gyereke az enyémet imádja és ninc sis férjnél mégis tiszteletben tartja hogy én anya is vagyok nem csak barátnő és tudja azt is hpg yők az elsők így nem várja el hogy bulizni járjak igyak stb.igazán érett felfogású 23 éves csajszika és imádom őt

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

hibernia_gratulálok szép nagy babó nekem 32 hetesen 2100 g éss42 cm volt de nem hoztak előre hivatalosan talán majd most a 36 hetesen mondanak valamit igazából egyik hónapban többet aztán kevesebbet fejlődnek talán ezért nem mernek változtatni rajta mármint az időponton

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Tegnap ez a fránya front okozott "kellemes" percket nekem, ugyanis a szokásos kis sétám alatt nagyon szaporán kezdett verni a szívem és néha még a látásom is "elment". Padon ülve azt éreztem, hogy elájulok. Hazatérve meg hányinger kerülgetett.
Párom már azt hitte megindult a szülés. :roll:

Szülési dátum: nekem először azt mondták, hogy máj. 23, aztán a 18.heti UH után már máj. 30 és a legutosló UH alapján június 4.
Szerintetek mikor fogok szülni? :-) Ki tudja és mikor megállapítani a legközelebbi "pontos" dátumot?

KépKép
charlott

Syastok!!!

Csak gyorsra jöttem,mindjárt megyünk apaságit intézni.Tegnap akartuk,de nemvolt ügyfél fogadás. :? Úgyhogy bementünk a városba,Tecóba.Végre kész a kórházi pakk 1-2 apróságot leszámítva.Tegnap duán tesóm is befejezte a szoba festést,majd dobok képet g-mailre.
Bocsi,hogy semmire nem reagálok,de naon sietünk.Ígérem holnap többet leszek.
Vigyázzatok magatokra,sok pihi meg ilyenek! :D

Szép délutánt!!! 8) 8) 8)

Kép

KépKép
mayday

mayday_látom ezerrel készülsz nagyon helyes jobb mindent időben beszerezni mert ha a férfiakra marad hát abban nem lesz köszönet
mert bár beszerzik amit be kell csak nem szeretnek vásárolni legalább is az én párom nem és pechére mindent más boltban lehetne majd kapni nem ám mindent egy boltban ahogy ő szeretné
:D

de mindenem megvan kis ruhák is kimosva ma jön a babágynemű
a héten összerakjuk a babágyat aztán akár szülhetnék is babuci mi szobánkban lesz egyenlőre szóval a ygerekszoba csak később lesz átalakítva ha már Józsikával egy szobában lehet

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Ááá, Kovmarti, Te már a málnalevélnél tartasz?!? Tudom, hogy még sok a hiányosság, de ez akkor is olyan izgi! :) Jesszus, most nézem a g-mailt! Rengeteget nőtt a pocakod! :)

Mayday, a hosszú hétvége után én is inkább a férjemet választanám... :D Majd holnap írj, mit intéztetek! Várjuk a képet a szobáról!

Nekem nem nagyon akarják küldeni azt a nagyonbabás vonalzót... Már mikor kértem...! :( Mire megszületik Samu, talán meg is lesz. :)

Most először ég a gyomrom a terhesség alatt. Lehet, nem kéne ennyire szigorúan venni azt a CH diétát?! :D Igazából a meleg miatt nem kívántam mást, csak salátát meg sajtot. Lehet, mégis magamba erőltetek valamit, mert ez így nem okés...

Holnap megyek a szülésznőhöz, előtte meg a mosható pelenka bemutatóra. :) Már nagyon kíváncsi vagyok! Végig kéne még egyszer gondolnom a kérdéseimet, nehogy valami lemaradjon. Telefonon már nem szívesen zargatnám hülye kis kérdésekkel szegény szülésznőt. :oops:

KépKép

KépKép
barbazso

Tényleg Zsu, Te végül jössz a mamamiba?

Kismami, nagyon jól állsz az előkészületekkel! Én még mindig csak gyűjtöm az erőt a nagymosáshoz... :) Ma végre szép idő van, lehetett volna kint teregetni, de az egész délelőttöm ültetéssel ment el. Még vasárnap hoztak Anyuék gyógynövényeket, már nem halogathattam tovább a kiültetésüket, mert nagy részük csak zacskóban volt egy kevés földdel. Ha meg most indítom el a mosást, már nem száradnak meg a ruhák estig. Ezt elbénáztam... :)

Csöpplány, végigolvastam amit küldtél! Át is küldöm a férjemnek. :) Bár ő nem kételkedik, azért szerintem szívesen vesz minden ilyen infót...

KépKép

KépKép
barbazso

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?