Új privát üzeneted érkezett!

bettike: Nem tudom mikor változik a szemük színe, de nálunk csak anyunak van kék szeme. Mindenki másé barna. Bár én örülnék ha ilyen maradna, szerintem nagyon szép.

ananácska: Nekünk nestlé beba ha start van és ez elég jó. Nem sűrű, nem csomós és el is telíti Barbust.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, Zuzmoo, Eszter, Nektek is köszönöm a kérdőívet!

Nekünk is vacak napunk van, hiába, nem szereti a szelet. Viszont elvolt a kiságyban kábé fél órát a zenélő forgóval, meg a plüssmalaccal. "Nyalogatta" a malac talpát és beszélt neki. Azt hittem megzabálom. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Gyerek lefoglalja magát hason fekve... (Luca kb 4hónaposan)
http://s302.photobucket.com/albums/nn10 ... V00541.flv
Vendég

Nóri, jaj de édes Luca!
lara

Sziasztok.

bekukk, azt is fél kézzel. :)

Remélem mindenki jól van, és szépen fejlődnek a babák is!

Nálunk minden ok, és végre Samuka is mosolyog már! :D
ma mi is nyűgik vagyunk, a két napos levegőhiány teszi szerintem :? utálom ezt az időjárást!

ananácska:mi HA startot használunk. Kettes Avent cumival. egy hóig meg egyessel, soha nem dugult el, sőt a kettesből még túlságosan is folyik! :shock:

Kép
zsizell

Ja, Luca nagyon cukker!!! :D

Kép
zsizell

nori, ez nagyon cukiiii

zsó
Kép
pcd1985

Hú, majd egy hete nem voltam, gyors helyzetjelentés, aztán villámolvasás:

Az ünnepeket a párom családjával töltöttük Sopronban, a picur jól viselte a hosszú utat, az idegen körülményeket és a rengeteg új rajongóját :lol: Mindenki őt akarta dédelgetni, de mi csak módjával hagytuk.

Viszont nagy bánatunk van :( , jó egy hete nem tud rendesen kakilni. Naponta egyszer, mikor már nagyon sír, szélcsővel segítek rajta, de hát az mégsem rendszer, hogy mindig külső beavatkozás legyen. Teáztatom, hátha lazítja, de eddig nem sokat ért. Nem tudom, mitől van, a doktornéni azt mondta, tegyek 5 g cukrot 100 ml kamilla teába, és ebből adja neki 30-30 ml-t délelőtt, délután, állítólag a kamilla csak cukrozva fejti ki hatását. Van valakinek valami tippje, mit lehet még csinálni? Esszük a sab simplexet, a gripe watert is, meg én is bőszen iszom a kamillát. (brrrr) A hajfájás természetesen ordítással párosul, hol vannak már azok az idők, amikor hangját se lehetett hallani a kis drágának :shock:

Kinőtte az 56-os ruháit, 8 hetesen 4770 g volt. A hét második felében jön az oltás, remélem, nem viseli meg nagyon.

Szerencsére a húsvét alatt jellem voltam, és nem zabáltam magam halálra, ami kész csoda, annyi finomság volt.

Remélem minden baba és mama jól van! Nekiállok felzárkózni..

Kép
juci-77

hááát, m azota is nagyon nyüglödünk, ma jöna védővő-elvileg
vissza akarok állni a napi 6x-i kajálásra
szoval az én percre pontosan beállított, jolé alvó gyerekemet kicsinálta
-az oltás(lázas volt, sírt)
-az oraátállítás
-egy ki tejcsökkenés(nem tom miért)
-ez a hülye tavaszi esős fos idő
-még 1 kis kakaduudlás közbe

azt hiszem ennyi, azota gyakorlatilag nem alszok, ugyhogy akik irigykedtek azok most .....
nem tudom

zsó
Kép
pcd1985

juci:
nálunk több mint 2 napig nem volt kaka, és nem csináltam semmit, csak izgultam és izgultam..
megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy 4-5 nap után kéne izgulnom, de csak nem kap bélcsavarodást már
nekem ennyi volt
aztán 1x kidugult, és azota fsik rendesen

zsó
Kép
pcd1985

Nori!

Nem kaptam sms-eket Toled. Mit irtal?

Lara!
A lyukasztasra mar en is gondoltam, de elmaradt. Felbatoritottal, az egyes cumikra mar ugysem les szukseg, azokbol felaldozok egyet, csak vennem kell egy doboz milumilt kiserletezesre, mert a vegyitessel elhasznaltuk az elozo szenvedos dobozt.

Zsizell: a HA starttal nekunk sincs csomosodos gondunk, azt az egyessel ettud eddig, a sima milumil 1 szivaT.

Viki: rakeresek, hogy a sima Bebarol miket irnak. Ujabb HA-ra valtani mar nem szeretnek, mert a HA ebbol is jo, csak eppen en nem feltetlenul akarok HA verziot etetni.
En attol felek a legjobban tapszervaltaskor, hogy nehogy szekrekedest csinaljon az uj fajta.
Vendég

az én lányom most 6 kg 10 dkg ruhába,és én azt hittem hogy olyan mint 1 átlag kis gömböc gyerek, és akkor megmutatta anyám a mi 2 hos képeinket, és (föleg a bátyám)csontváz az én lányomhoz képest, mondtam is, hogy ha aMirci lány nézne így ki, mit izgulnék, hogy éhenhal...

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi!

Vannak olyan kis soványka babák. Ropi combokkal. Nekem az annyira fura! Az enyémek mind fodros-hurkás kismalacok. Rózsaszín konnektor orral. Olyan jó szétzabálni a kis puhos belüket! :lol: :lol:
Vendég

Ma mi is nyügik vagyunk...csak babakocsiban alszik megint idebent :roll: :roll:

Bea
miért nem akarsz ha-t adni? az 1-es tejalapú, nem?

Juci
fúúú, én még nem mertem bevállalni Sopront...pedig már mennék a szüleimhez én is...bár nektek van 2 hét előnyötök...megaztán enyém Blanka nem az a csendes példány, ami nekem nagyon furcsa a fiúk után...így egy darabig még nem utazunk asszem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

juci: Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy tegyek a kamilla teába cukrot, de nálunk Barbus megitta anélkül is és kakálni is tudott tőle. Meg tornáztattam rendületlenül.

ananácska: Értem, akkor sajnos nem tudok okosat mondani.
vicky79
Budapest III. kerület

Helló csajok!

Délelőtt küldtem olvasnivalót gmailra, akit érdekel, hogy miket lehet játszani a babókkal, kukkantson rá.

Ez az összerázódás azért elég nehézkes dolog nálunk. 3 hét kellett, hogy mindkét lányra saját gyermekemként tudjak tekinteni. Borival szemben még mindig nagyon labilis a türelmem, hirtelen sok mindent várnék el tőle. Nagyon szereti a húgát, ugyanakkor megjelent nála a testvérféltékenység is (ennek örülünk!!!!!!!!!!!!!!!!).

Már 2 hete együtt megyünk-jövünk oviba a három csaj, már egész jól be is érünk, viszonylag időben. Férjem nagyon sokat segít, nélküle nem menne.

Emő nagyon figyelmes, érdeklődő baba, most már nagyon sokat mosolyog is ránk, lehet vele beszélgetni. Viszont a nagy érdeklődésben egyszer csak hirtelen elfárad, sőt, túlfárad, olyankor nem bír elaludni, és csak ordít. Szörnyű hangja van. Rájöttünk több nap után a megoldásra: ilyenkor előveszem a hordozókendőt, magamra kötöm, s mosogatok, pakolok, beszélgetünk stb. Ő meg elalszik. Most is így írok nektek. Amikor már kellően mélyen durmol, leteszem az ágyába. Ez általában estére szokott esni. Az éjszakák még nehezek, legalább kétszer szopizik, de sokszor a bélmozgások vagy a pukik ébresztik meg. Már több szert próbáltunk, de mindegyik visszafogta a kakit, így most megint próbálkozunk szerek nélkül élni.

Sokat gondolok ám felétek, még ha nem is tudok gyakran jönni, sem olvasni, sem írni.

Gmailra dobok két képet a csajszikról.
ktc

Katica!

Emő milyen kis husi!!! Te jó ég! Úgy örülök ám neki! :D Bori ruháiból tudsz valamit használni neki? Borinak meg mekkora haja van! Nagyon szép! Egyébként ő semmit nem beszél? Mert a képeken olyan kifejező a mosolya. Nem igazán tudok a sérült gyerekekről sokat, de olyan kis helyes pofija van! Kívülről nem látszik rajta semmi...
Vendég

Juti: nem tartjuk szuksegesnek a HA tapszert. Nem all fent kifejezett kockazat az allergiara, ezert nem latom ertelmet. Kristofnal peldaul azt sem tudtam, hogy letezik HA tapszer, a simaval a legnagyobb elegedettsegben voltunk. Es mivel Erikben is ugyanaz az alapanyag van, igy inkabb a simat hasznalnank alapban es a HA-t csak akkor, ha kellene. De ne kelljen. :)
Vendég

Halló Csajszikák! :)

Hazajöttünk!
Most csak lejelentkezem, aztán igyekszem visszaolvasni!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

most volt itt a védőnő, körberöhögött, hogy mit izgulok mindenen és miért nem altatom napközben az ágyában a gyereket,
ez ellent mond azzal, hogy van aki magára köti a gyereket kendőben és úgy mosogat, netzezik, stb.
akkor most melyik a jobb???
én hagyom játszani az ágyában amíg nem sír és ha ott lealszik isten ments hogy kivegyem, de ha sír, szívesen veszem föl és babusgatom

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi!

Ha nyugiban elbábozik az ágyban a ded, akkor hagyom ágyban. De ha dolgom van és rí, akkor kendő! Kész, pont! F@szom a védőnőbe! Ja a marosi a húgom osztálytársa volt. 23éves. Nincs gyeröke. Úgysem mer majd basztatni, de ha igen, jaj neki! Kap egy kis tanácsadást gyerekből!!! HÁHÁHÁ :twisted: :twisted: :twisted:

Bea!

Babakocsi szállításáról írtam... Megoldódott a téma????
(képzeld angol ruhásomtól kaptam Cadbury creme eggs-t. Nyamm. 10 éve húsvétkor voltam Londonban. Akkor ettem. Azóta vágytam rá! És beleérzett, magától küldte! :lol: )
http://www.sweetmania.co.uk/images/swee ... me_egg.jpg
Vendég

Na, Vicky!
Én is elolvastam, de bár ne tettem volna... :cry:

Képzeljétek, a kis Csibikénk tegnapra virradóra 8,5 órát aludt, mára meg 9-et. Jót tett neki a friss vidéki levegő. :)
Most megyek sütni, mert tesómat holnap hazaengedik a kórházból (senki nem tudja, voltaképpen mi baja is volt), éás a kedvencét próbálom életemben először összehozni! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Akinek van kendője mind szereti, ugye? :?: Itt nem nagyon hallottam negatív tapasztalatot!

Lenne már jó idő! Alig van ruhája Pununak! Lucáé már majd mind nyári. Puniella meg lassan a nagyobb méretből is kinövi a 62-est... :oops: Pucin csak nem járathatom! :lol: Kabátokra meg vastag cuccra meg már sajnálom a pízt. Inkább nem megyünk sehova igazi tavaszig! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kaktuszom!

Mi a kedvence?
Vendég

Lányok, most egy gyors kérdés!

Van a Mammutban pelenkázó és szopiszoba?
Később majd jövök!

Kép
Kép
molmar

Kakti, Ananácska Üdv újra otthon! :)

Nóri, Noémi egy ciciből tud 190-et enni??? Ilyenkor ráteszed mindkettőre?

Akik szoptatnak: Ti hogy szoptattok? Váltott mellből vagy mindkettőből?

Elkészült az új vonalzóm! :D :D :D
Vendég

Nóri! Köszi, dagad is a mellünk a hurkácskák láttán. Mi házunk táján szokatlan látvány, ezért a csodájára járunk nap mint nap. :lol: Bizony, lesz olyan Bori-ruha, ami nem lesz jó rá... Már ami keskenyített fazonos. Amiben 2 évesen kereszteltük Borkát, az már most nem menne rá a hugira... A rugi, amiben Emő azon a képen van, Borira fél éves korában volt jó. 62-es. 8)
Borka haja is csodálat tárgya, de az inkább a kívülállóknak. Bár kibontva ritkán van, általában jól össze kell fogni.
Borcsi sajna semmit nem beszél, bár most megint van valami "ott", "oda", "óvoda" -szerűség, de nem élem bele magam, félek, csak én hallom bele ezeket a kiabálásaiba. A blogon a hintás videón hallod a háttérben Bori hangját, na, annyit "beszél". Hát az autizmus ezzel jár, gyönyörű arc, sérült agy. Nem tudom, melyik a jobb, ha látszik kívülről a gond, vagy ha nem.

Bizony, kendőt nagyon szeressük!!!!!!!!!!!!!
ktc

kakti: Sajnálom hogy felzaklatott, egy ilyen sztori mindenkit megvisel.
vicky79
Budapest III. kerület

Funky, én váltott mellből szoptatok. Volt egy röpke időszak az elején, pár nap, amíg mindkettőből kellett, de az fejlődési ugrás idején volt.
ktc

Nori!
Ismerem a cadbury tojast, de meg nem ettem. Feri dicserte, de en direkt nem kertem. bevallom, hogy en szinte soha ne vagyok hajlando megvenni, elfogadni, megkostolni bolti edesseget, amikor nem vagyok terhes, mert ugy erzem, hogy az altalam gyartott nasi is sok, azt meg nem birom kihagyni. szoval inkabb nem kostolok meg boltit, nehogy megszeressem. Londonba koltozes utan fel evvel fix ot kiloval tobb voltam, mint korabban, meg a kemeny fizikai munka ellenere is es ez a qva cheesecake-nek volt koszonheto. ezert utana kerultem a boltok nasis pultjat.
A babakocsi kerdes nincs megoldva, Feri meg mindig nem tudja, hogy egyaltalan megy-e, vagy sem, ismerosok kocsival nem jonnek, szallitot nem kerestem tovabb, mert ugye nem voltam netkozelben. Akinek irtam nem valaszolt, de ezek szerint nem tul komoly hirdetes volt.
Szoval ha van valamilyen javaslatod, akkor varom!!! :D
Vendég

Jah, tudjatok mit talaltam az iment Eriken?
Koszmot!!!
Mindjart tokon szurom magam. En ilyet meg nem is lattam.
Ha valakinek az olajos puhitason, majd levakarason, illetve a Babe samponon kivul van mas bevalt praktikaja, akkor ossza meg velem legyszi!
Vendég

Bea!

Megelőzés! Minden nap hajmosás, igazi sörtés (nem műanyag) kefével jó alaposan átkefélés. Többi passz. De a Babe nagyon jó rá!!!! Csak ne kerülne olyan sokba!
Vendég

csajok, ti kölkötök is nyűgös és üvölt ? és semmi se nem jó neki?
aztán egyszer csak beájul és alszik?
és ha már szélcsövel se tudom kakiltatni, mert hisztis tőle, mit csináljak? segíjjetek :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Hahó!

Bea, igen, kezdek jobban lenni, a hétvége sem volt totál kudarc, pedig otthon voltunk az idő nagy részében.

Most hét közben még anyuéknál leszek, aztán elvileg végleg hazaköltözünk, és a férjem egy hétig szabin lesz velünk

Berci egyre helyesebb, meg én is jobban tudok vele mit kezdeni, bár a sírást még mindig nagyon nehezen viselem, és hát Berci elég sírós, mit ne mondjak.

Koszmó téma: én nem tudom, az hogy néz ki, de Buci feje is elől kezd ilyen érdes lenni... nem piros, anyu azt mondta, a koszmó kipirosodik, ez testszínű... De csíptem volna, ha ezt kihagyjuk... :(

Funky, Te mikor kérted a vonalzót? Mert én már vagy 3 hete, és tojnak a fejemre :(

boruska

Nóri!

Kókuszos csiga vagy kókuszos tekercs vagy mittomén mi a neve. De nem az a daráltkeksz-alapú, hanem kelttésztás.

Edit!
Sajna nem tudok segíteni kaka-ügyben. Sőt! Lili nem is nyűgös igazán. Vagy nem rosszabb, mint szokott lenni.

Bea!
Nekünk a Babe sampon bevált. Egy nagyon picike koszmó volt a buksiján Lilinek, de első mosásra el is tűnt. Szóval az a cucc tényleg szuper jó - de horror az ára. Azóta nem is mosom azzal a haját, csak egy héten egyszer.

Képzeljétek:
voltunk Zapa unokatesójáéknál, mert ott egy héttel idősebb a baba, mint Lili. Egy akkora vasgyúró kissrác, hogy beszarás, és sűrű, hosszú, fekete haja van. És a legviccesebb, hogy olyat csinál, hogy kalimpál a kezével, megtalálja a séróját. Abba belekapaszkodik, és ahogy húzza, közben üvölt. De elengedni még nem tudja - vagyis összekötni sem, hogy egyik jön a másikból. Úgy kell lefejteni a kezét a hajáról. :lol: De csúcs a kölök!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori:
nem akarlak elkeseríteni, de a koszmó nekünk nem lett piros. Olyan, mint ha megvastagodna a fejbőr, és mintha hámlani akarna, de oda van tapadva. Ez a Babe sampon pikk-pakk leoldja.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti, akkor én is beruházok ilyen koszmü ellenibe... sima babe samponunk van, hurrá, vehetek másikat...

mennyire horror?

boruska

Funky, én úgy szoptatok, hogy kieszi az első zacsit, akkor büfiztetem. Ha ekkor elalszik, akkor nem kezdjük meg a másik zacsit. De ha ébren marad, akkor ráteszem a másikra, és ha nem kell neki akkor nem kell, ha kell akkor meg eszik belőle amennyit akar. Szóval a lényeg, hogy valamikor egész nap csak mindig 1 mellből eszik, de van olyan nap, amikor mindig mindkettő kell neki. Éjjel pl. mindig csak 1 kell neki és elalszik. Ma egész nap mindkettő kellett, de 2 órával ezelőtt meg csak az egyiket ette ki, azóta alszik.

Bea, nekem koszmóra most azt javasolták, hogy olajjal áttunkolni a fejbőrt, utána puha szőrű körömkefével óvatosan átkefélni. Még nem próbáltam a körömkefét, mert nekem lejött eddig úgy, hogy olajos vattával átitattam és megmosom (és ujjal dörzsölöm).
lara

Kakti, Nóri: hol lehet kapni Babe sampont? Mert akkor én is veszek, szimpatikusabbnak tűnik mint körömkefét venni :)

Vicky, képzeld most szólt a férjem, hogy a mi fotóink is elkészültek, ma hozza haza őket :)
lara

Bori:
nalunk sem piros. annyira nem, hogy eszre sem vettem eddig. olyan borszinu, mintha hamlana, vagy ki lenne szarazva, ma talaltam ket pici sargas foltot, nah, az mar szinte lemez. es amikor jobban megneztem radobbentem, hogy mashol is van, csak meg nem vastag.
en ugy lattam, hogy 2200 korul van a sampon, de allitolag sokaig kitart. mi mindjart vagtatunk erte.
Vendég

Hát olyan 2500 Ft körül van.
http://www.pezomed.hu/termekek_babe.php ... &termek=37
Patikában kapható. És tényleg csak pici kell a pici buksira. És elég egyszer átmosni, nem kell kétszer, mint nekünk. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori, március 15-én küldtem nekik el a képet. Ma kaptam meg a vonalzót.

Lara, akkor gondolom nem méred hogy mennyiket eszik. Én nem tudok leszokni róla, én is minden nap mérlegre állok :oops:
Nálunk 3-4 óránként, mindig csak 1 ciciből 90-120g, kb 20 perc alatt.
Vendég

Nóri, mi nagyon szeretjük a kendőt! :D Bár már alig várom, hogy háton hordozhassam, mert néhány nap és elérjük a 6 kg-t :shock:

Kakti, de jó hogy tesód hazamehet! Teljesen rendbejött?

Szopi: én általában váltott mellből szoptatok. De volt olyan egyszer-kétszer, hogy nagyon feszengett az egyik cicin, ekkor odaadtam a másikat is és azon bealudt

Katica, köszi a könyvet!
Nagyon csinos Bori a képeken, Emő pedig igazán édes kis husi baba :D

Zsó, szerintem is nagyon nehéz eldönteni, mikor teszek jót a gyereknek, akkor ha folyton babusgatom, vagy ha hagyom, hogy úgymond "önállóan" elaludjon, stb... :?: Engem most megnyugtatott amit Ranschbur Jenő írt, miszerint ebben az időszakban az a dolgunk, hogy kielégítsük a baba igényeit és hogy ezzel nem lehet elkényeztetni. Persze folyton kapom az ellenvéleményeket (főleg a család részéről) hogy ne vegyem fel, egy kis sírás nem árt neki...stb. De szerintem az a legjobb, ha az ösztöneimre hallgatok. (remélem :oops: :roll: )
zuzmooo

Katica!

Könyvről jutott eszembe, az "Anya, taníts engem!" Már megírtam a hsz-t, hogy milyen jó, meg mennyire szeretem. Na azért hogy ne csináljak hülyét magamból, megnéztem, Te mit írsz. Hát nem ugyanezt a könyvet???? :lol: :lol: :lol: :lol: És hogy pont most, pont ez jusson nekem is eszembe... :D
Vendég

lara: Örülök hogy megjöttek a képek.

funky: Jó neked, én már kétszer elküldtem az adatokat és a képet a vonalzóhoz, de nem kaptam meg. :(

zuzmoo: Irigyellek, hogy Bende baba megnyugszik az öledben. Én is szívesen babusgattam volna kezdettől fogva, de nem nyugszik meg Barbus a kezünkben. Így maradt az ágyban simogatás és így hamarabb megnyugszik. Valószínűleg így kevesebb inger éri és ez neki jó. Szerintem csak az ösztöneidre hallgass. Aztán később kiderül hogy ki kényeztette a gyereket el és ki nem. És a következtetéseket majd a második gyereknél levonjuk.

nóri: Akkor beleolvasok ebbe a könyvbe, már letöltöttem. Hogy áll a házikó?

Megvizsgálom én is majd Barbus fejét. Én eddig nem vettem észre semmit.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
Vivike sem marad meg a kézben, mintha kényelmetlen lenne neki ficánkol egy darabi aztán sír...
De az ágyacskáját nagyon szereti szerencsére ott mindig megnyugszik.
Bár annyira én nem bánom, hogy nem annyira ölfüggő a gyermek.
Ma viszont Ő is brutál hisztis.
Semmi nem jó neki.
Most viszont talán elaludt végre megpróbálok megfürcsizni.
Végre...

Kép
bettike830

funky:
Gyönyörű a vonalzód

Kép
bettike830

bettike: Én sem bánom hogy nem kell Barbus állandóan ölben hurcolásznom.
vicky79
Budapest III. kerület

Halihó.

Koszmó az nálunk is van. Mi olajozzuk és fésüljük...

Na mennem is kell, mert reklamáció van...

bellerreni
Eger

Koszmó nekünk is van....
Babe sampon mi is. két nap, és nyoma sincs

Kép
bettike830

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?