Sziasztok! Remélem mindenkinek nagyon jól telt a Húsvét és feltöltődve vágtok neki a hétnek!!
Navared, köszi, jól vagyunk, tünetek leginkább: fáradékonyság napközben, álmatlanság éjszaka…
Remélem, hogy ez az álmatlanság lassan lemond, mert ki szoktam tőle kicsit készülni… Felhúzom magam azon, hogy nem tudok visszaaludni.. ehh…
De a legjobb, hogy holnaptól elkezdhetem csökkenteni az utróadagot, szal jöv hét végén már teljesen cuccmentes leszek, VÉGRE!!
Mi az a nővédelmi? És milyen laborbeutalók kellenek neked, ha megkérdezhetem?
Látom, hogy téged rókakóma nem került el…
De gondolom ez csak egy icipici üröm a hatalmas örömben!
A május 1 utáni születésekre már tényleg más fog vonatkozni. Én már átrágtam magam a kapcsolódó törvényeken és az OEP-pel is beszéltem. Mindenképp biztosiitottnak kell lenned a szüléskor ahhoz, hogy Tgyást és Gyedet is kapj; vagy legalábbis maximum a biztosiitott jogviszony megszünését követő 42 napon belül kell, hogy szülessen a baba. Különben nem járnak. A szülést megelőzően 365 nap biztosiitott nappal kell rendelkezz (itt nem kell, hogy folyamatos legyen a 365 nap, csak meglegyen). Persze nagyon összetett, mert ha valaki pl nappali tagozatos hallgató (is), akkor megint más vonatkozik rá. Szal jól utána kell járni.
De a legbiztosabb, ha az OEP-pel is beszélsz.
A táppénz is biztosiitott viszonynak számiit, de pl én úgy tudom, hogy álláskeresőként nem vagy jogosult táppénzre. Szal ha lejár az álláskeresői státuszod (ami szintén biztosiitott viszony), akkor ha nem szülsz 42 napon belül, vagy nem tudsz elhelyezkedni, akkor nem járnak ezek a pénzbeli ellátások. A tgyás, gyed összegének kiszámiitásához az is számiit, hogy pl mennyi időre szakadt meg a biztosiitott viszony. Szal nagyon résen kell lenni. Tényleg járj utána, de kérd ki az OEP véleményét is szerintem.
A Gyes az megint más. Én azt nem néztem, mert remélhetőleg a Tgyás és a Gyed járni fog.
Sajti, az orvosom azt mondta, hogy valszeg az utró miatt lehet a vérzés. Mármint azért, mert az utró a méhszájban vérbőséget okozhat; az én esetemben annyira okozott is, hogy egy kis nyomásra is vérezni kezdett. Ez abból a szempontból nagyon jó, hogy nem méhen belüli vérzés volt, tehát a baba nem volt tényleges veszélyben. Én iigy legalábbis megnyugodtam.
Biztos nagyon jó volt a csontkovácsnál. Én ezer éve terveztem, de nem jutottam el sajnos még, pedig nagyon hátfájós vagyok. Talán majd egy év év múlva..
Kispatak, remélem hamar találsz valami állást. Olyan utálatos ez a helyzet…
Rodina, remélem jól vagytok, apukád is!!
Luca, szia, mielőbbi babásodát kiivánok!!És tényleg nyer, aki mer!!
Pancsi, nagyon gratu az egy babushoz! Szerintem a férjed hamar beleszeret majd az egy gondolatába is!
Nekem az utrót a 12. hétig kell 3*3 adagban dugdosni, majd 4 napig 3*2, megint 4 napig 3*1, majd VÉGE!!
Nekem volt sziivhang a 7. héten.
Vaya, nagyon szép babuska!!
Zsuzsó, sajnálom! Legközelebb remélem + lesz a tesz!!Addig feltöltődést és kitartást kiivánok!
Kubus, ez a fogproject jól elhúzódik.
Nagy kár, hogy nem lehet egyszerre letudni mindent.
Örülök, hogy a gyerkőcökkel minden okés!
Csucsu, a HSG-hez gratu! A májfunkciós és az FSH-s értéknek utána kell akkor járni. Szoriitok, hogy minden rendben vagy legalábbis könnyen orvosolható legyen!
Avarka, ez remek, hogy újra kezdhettetek!! Túlstimu jelei lehetnek: haspuffadás, nehéz légzés, hányinger, láz. Ahogy én tudom. Remélem nem lesz semmi gond!!Mindenesetre, ha nem vagy jól, akkor inkább menj el egy kontrolra két ellenőrzés között is, sztem.
Mieza, semmiképp se vesziitsd el a hited!Nagyon szoriitok, hogy legrosszabb esetben ez a ciszta kiürüljön a menzivel!!Ebben egy kis testedzés is segiiteni tud, no nem drasztikus, hanem csak szépen, finoman végzett.
Ancsyka, hogy sikerült a húsvéti meglepi? Mit szóltak anyuék?:) Az iinygyulladás engem elkerült, nem hallottam még praktikát ellene, de remélem hamar elmúlik!
Vörösmacs, nagy gratu a cicukákhoz!!Gondolom megy a dorombolás ezerrel otthon!
Cuki a vonalzó!
Judit, babaragacsokat küldök!++
Vnbeni!! Gratu a + teszthez!!! Mikor is lesz a vv?