Új privát üzeneted érkezett!

már megrendeltem :)
de nem baj, mert sógornő is szül augusztusban
majd tovább adom a kendőt (ha kell neki)

Kattkat

Kép
kattkat

Bendegúztól minden kedves anyukának és kicsi lánynak!

"Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!"

Kép

A keretet nem én csináltam, nem vol rá időm, Kikitől töltöttem le. :oops: :oops: :oops: kikisscrapblog.blogspot.com
zuzmooo

Zuzmó és Bendegúz :lol:

csajok!
nyomázzatok már képeket a gmailre a pulyáitokról!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Csilla,
kitöltöttem a kérdőívet. Gmailon a piszkozatok között van.

dalika

Esmeralda Puniella
Kép
Vendég

csilla, én is kitöltöttem, fél kézzel..., piszkozatokban!

babu jó volt az éjjel, de most reggel hét óta fent van, és jószerivel azóta sír...

komolyan, mondja vki, hogy más babája is napi 4-10 órákat sír, és ez normális!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

és kézben is sír, hiába veszem fel, már leszakad a karom...
a kendőt meg nem tűri, vagy én vok béna...

boruska

Bori! Nagyon nem irigyellek. Nekem most csak 1 órát sírt, de majd a falat kapartam kínomban... :cry: Nagy nagy buksisimi neked és Bercikének is.

Zuzmooo. Naon naon édes a kis Bende baba :lol:

Nóri! Esmeralda :lol: Kis rózsaszín tündérke :P

Megyek kérdőívet tölteni...

bellerreni
Eger

Nekem is nyűgös Barbus egy pár napja. Tömködi a kezét a szájába és nyáladzik. Szerintetek jöhet a foga?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Puniella :) és Bende tényleg gyönyörűek!
Bende fülecskéje plusz mosolyt érdemel, nagyon édes

Kép
bettike830

Először is Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek.

Zarja hozzád intézném kérdésem, de ha a többieknek van ötlete azt is szívesen fogadom. Lánykámnak ugyebár kevés a tejcsi (tegnap volt bőven, de ma nincs :( ) szóval adnám neki cumisüvegből a tápot, vagy a lefejt tejet, de nem eszi meg belőle. Nem tudja hogy kell szívni. Na már most pohárból megissza, de sok mellé megy. Szerinted/szerintetek ez a szoptanít használna neki. Mármint az ugye úgy működik, hogy a mellbimbóra kell rácsatlakoztatni valahogy. Neked Eszter megmutatta valaki, hogyan működik, vagy nem bonyolult. Én is beruháznék egyre, mert ez így nem működik, ahogy most van. :cry: Már teljesen ki vagyok, mert ugye a tejcsi amit megeszik az nagyon kevés, de a poharas megoldás meg még most pocsékolós.

Egyébként bealszik cicin és lusta szívni, nem tudom mit lehetne vele kezdeni.

Nóri, Zuzmooo: édesek a gyerkőcök. :D

Vicky: nekem is ezt csinálja Lilien. Én azt hittem éhes. :?
Vendég

kismaki: Nekem Barbus ezt evés után is csinálja. Én megpróbálnám talán fecskendőből, de láttam már babát aki nagyon szépen ivott pohárból. Lehet hogy nem jó neki a pohár. Az ismerős kisfiú az aventes cumisüveg tetejéből ivott. Próbáld ki esetleg. A szoptaníthoz nem tudok hozzászólni.
vicky79
Budapest III. kerület

Kismaki, mi Lillával kanalaztunk, borzasztó sok idő, de nem megy annyi ki, mint a pohárból. Szoptanítban nincs tapasztalatom, mert ugye Lilla meggondolta magát és elkezdett szopni (nálunk nem mennyiségi probléma volt).
Az aventes tetőből én is tanítottam később Lillát inni.

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska A kendő pozíció sem mindegy. Levi fiamnak is hol a fekvő pozíció jön be, hol a kenguru, hol az elől kereszt. De elalváshoz menni kell vele, popsit püfölgetni és sajna cumi is kell. Őrülten szopós. Legjobb neki a cici, de az egy idő után már baromira fáj (mindkettő), a cumit tömködni kell, de ma már megtalálta a hüvelykujját is, aminek annyira nem örültem.
Kismaki nekem is a kiskanalas etetés jutott még eszembe. Vagy próbáltad régi fajta vastagfalú üveg kávéspohárból? Annak kifelé pördül a széle. Könnyebb itatni belőle.
Nóri Kösz a kendős blogot :D . Most megint elbizonytalanodtam márka ügyileg. Csakhogy nem találtam a mamamin kínált kendők között a kellő hosszúságban megfelelő méretűt és színűt. Viszont a kendős blog szerzője szerint a Liliput kínálta Hoppediz kendő megfelelő és nem rugalmas. Az is szép, csak 16.eFt. Ugyanakkor szívesen lennék a későbbiekben Nandu-s területi képviselő, ahhoz meg talán érdemes lenne az ő termékeiket használni.?
Esetleg a kendő fonogatásról hallott valaki? Állítólag ezzel puhítható a kendő. De a video nem elérhető. Időnként tök belezsongok a kendőzésbe. Csak az a hátamra penderítem a gyermekemet.... Én a tibeti kötözést használtam, ahhoz nem kellett akrobatikázni :D .

Kellemesen illatozok a vagy 10 féle kölnitől. A legelszántabb locsolókat még ez a randa idő sem tartotta vissza. Sétál(t) ma valaki?
pammut

pammut: Én most a tesz-veszen láttam egész jó kendőket. Egész jó árban vannak, de nekem már van kengurum. Belinkelem őket, hátha találsz köztük jót bár én nem értek hozzá.

http://www.teszvesz.hu/item988450174_uj ... _l_es.html

http://www.teszvesz.hu/item986775211_na ... _m_es.html
vicky79
Budapest III. kerület

Kismaki: nehogy cumisüvegből add neki!!! Szívem szerint az összes cumisüveg dobozára ráíratnám, úgy ahogy a cigisdobozokra: Figyelem, használat a szoptatás elmaradását okozhatja.
A ligások szerint szoptass többször, nekem azt is javasolták, hogy ha kell másfél óránként (csak Bulcsút nem lehet motiválni ilyenre). Állj neki aktívan fejni, minden etetés után fél óra.
Pótlás: mi néha most is poharazunk, mikor annyira túlalussza magát, hogy egyszerűen túl éhes ahhoz hogy megdolgozzon a kajáért. DE jófajta Ántsz-es csőrös üvegpoharunk van (mérőpohár vagy mi lehet) aminek a csőrére jól rá tud csatlakozni. Laboros ismerőstől lehet beszerezni. Van itatópoharunk is, ez olyan formájú, mint Aladin lámpája, csak pohár. Direkt csecsemő itatására gyárják, szerintem holland lehet. A gyógyszertér-es gyógyszertárhálózatban láttam. Kb 1200 Ft volt. Egy időben kanalaztunk is, de rájött, hogy mindent ki lehet tolni a nyelvével. Nem volt idegem hozzá.

Szoptanít: hát nem olcsó kb 10 e Ft-t kóstál. Viszont amondó vagyok, hogy egyedül ne vágj bele. Nekem nem nagyon volt olyan segítségem itt a közelben, aki támogatott volna. Mindenki azt mondta, hogy adjam fel a szoptatást, soha nem lesz elég tejem, és egyáltalán minek erőltetem, lényegesen egyszerűbb cumisüvegből. Sőt olyat is mondtak, hogy örüljek, hogy nem tudok szoptatni, mert így nem merülnek ki az ásványi anyag raktáraim. Szal nem egy támogató közeg. Így egyedül rákerestem, eldöntöttem, használtam. Hibásan. Most javítok, korrigálunk. (nem tanításra, hanem etetésre használtuk) Szal egyedül ne kezd el használni, keress egy IBCLC-s tanácsadót a közeledben. www.szoptatasert.hu . Először vele vedd fel a kapcsolatot és vele konzultálj.

Ha mégis belevágsz szívesen konzultálok veled akár priviben is.

zarja

Köszönöm a segítséget

Pohár és kiskanál is megy most, kiskanállal igaz kevesebb megy mellé.

Zarja: cumisüveget nem is adok már, mert egyáltalán nem akar belőle inni. (hála az égnek)
Ilyen bonyolult ez a készülék? Hála az égnek mellettem segítőkészek a rokonok, meg leginkább a férjecském áll mellettem. Mi is pótlásra használnánk nem tanításra, mert szopizni tud, csak ugye kevés a tejecske.
Hát a fél óra fejés szopi után nem tudom mennyire megoldható, mert te pl. mit csinálsz addig Bulcsúval?

Szerintem holnap megvesszük és felkeresek egy tanácsadót. Mindent megpróbálok megtenni, hogy sikerüljön. :wink:
Vendég

Kismaki
Én is használtam szoptanítot az első gyerekkel.
én is pótlásra, ezzel etettem a gyereket és elég szépen felszaporodott a tej, egyre kevesebb pótlás kellett. igaz megszabadulni nem tudtam tőle....csak amikor már mást is evett Gergő és elég volt az anyatej. így 15 hós koráig szoptattam őt is.
szóval ha kell segítség szólj. kicsit először valóban macerásnak tűnik, de hamar meg lehet tanulni.
engem támogatott a dologban a férjem, rokonaim is és a védőnő is.

tegnap este egyébként előkotortam én is és sajna 50 pótlást kapott belőle Blanka...remélem nem kell sűrűn...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

sziasztok!

Eloszor is kellemes husveti unnepeket majdnem utolag is!

megerkeztunk anyaektol, nagyon jo volt ez a ket het, pihenunk, sutottem sokat, talalkoztam sok regi ismerossel.
holnap jovok es olvasgatok, ha a fiuk engedik, meg valaszolgatok, kommentelek, kerdezgetek.

latom, hogy szepen hiznak a babak!
Erik meg mindig ehenkolbasz. pirulva irom le, hogy heti fel kilo hizas volt az elmult ket hetben.
5080 gramm a fiatalember.
Vendég

Lányok ez a gyerek ma vinnyog egész nap!!! Aki lányt akart, nem akarja elvinni??? Csak egy kicsit!!! :roll: :x :D :D
Vendég

nóri: Nálunk is nyügi van ma. Meg már egy pár napja. Szerintem nem bírják ezt az időt. De ez is elmúlik egyszer. Remélem.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, aranyos vagy, de ma nekem is HisztiKrisztim volt/van. :lol:

Mindenkinek köszi aki kitöltötte a hülye kérdőívemet.

Apával ma jól összeugattunk, tök másképp viselkedik néhány hete mint szokott, de persze nem ismeri el és még ő van megsértődve. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Bocsi, de még nem töltöttem ki a kérdőívet. Még kell, vagy már elég amit megkaptál?

Lányok! Letaglózott egy tragédia, ami a másik fórumon történt. A szívem szakad meg. :( Csak azért írom le, mert kikívánkozik belőlem. Sajnálom. Nincs igazság.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Elolvastam. Hát nem tom illik-e ilyet írni, de hányingerem van. És remeg mindenem. Hogy történhet ilyen! Még most is rosszul vagyok attól, amit olvastam, pedig nem is ismerem őket! Istenem! Egy sem maradt meg nekik! Drága kis angyalkák! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Nem is bánom, hogy vinnyog. Kiabáljon! Legalább az enyém él! :cry:
Vendég

Én is így gondolom. Inkább sírjon. Azért bizakodtunk Eszternél, mert egy másik csajnak sikerült mind a hármat kihordania a 34. hétig. És ők is jól vannak. Ez azért bizakodásra adott okot. Szörnyű lehet nekik. És "még örülhet is", hogy az élete és a méhe megmaradt.
vicky79
Budapest III. kerület

Én is elolvastam, nagyon megrázó... :cry:

boruska

mit olvastok? Én is szeretném

Kép
bettike830

bettike: Küldtem privit.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, nem gond. Ha van kedved, töltsd ki légyszi, a hétvége előtt úgysem dolgozom még fel őket.

Elolvastam én is és nem találok szavakat. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi Viki, hogy gondoltál rám a kendős linkekkel :D .
pammut

pammut: Remélem találsz megfelelő kendőt.

Megpróbálom még ma kitölteni a kérdőívet,csak most mobilról netezek.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Zarja, Kismaki! Leborulok mindenki előtt akinek ennyi kitartása van... Kép

Nekem nem kellett elolvasni a másik fórumot, ennyi is elég volt... :cry: Nem is szeretek ilyeneket olvasgatni, mert csak beforgatom magam rajta. A szülés előtt is azért voltam annyira befordulva meg azért hisztiztem, mert mindenhol csak szüléstörténteteket olvastam és én meg ugye túlhordtam. A többit tudjátok... :roll:

Mi voltunk tegnap sétálni egy kicsit és képzeljétek aludt egy kicsit és utána le kellett hajtani a babakocsi felső részét, hogy nézelődhessen, mert ha nem látott ki akkor ment a hiszti. Ha látott mindent akkor csend volt és nézelődött... :lol: Már a zenélő fordóval is el van vagy negyed órát csak legyen aki felhúzza neki :P Olyan édes, majd elrepül annyira kalimpál nekik :lol:

Mennem kell ma délre fogdoktorbácsihoz... Pfffúúújjjj, de utálom a fogdoktorbácsikat... :?

bellerreni
Eger

vicky:
Megkaptam, köszönöm......
borzalmas, felálltam és gyorsan megpuszilgattam, az alvó Vivikét...

Kép
bettike830

bettike: Én is így tettem. Nem is tudtam aludni. Nagyon sajnálom őket. De ők már arra gondolnak mikor mehetnek újra lombikra. Nem tudom hogy csinálják. Nekem biztosan kéne jó pár hónap hogy talpra álljak. És tuti orvosi segítség.
vicky79
Budapest III. kerület

csuppancs: Kitöltöttem a kérdőívet.
vicky79
Budapest III. kerület

hát az biztos!
Én már az orvosi vizitektől rosszul vagyok, nem hogy még valami baj is legyen.

Kép
bettike830

Juti, Zarja: köszönöm a segítséget, majd értekezünk priviben, ha nem menne valami. :wink:

Enyém gyerek is tiszta nyűgi volt tegnap. Ezt az időt nem bírja. :?

Juti: akartam még kérdezni, hogy neked mennyit eszik, hogy pótoltad neki. Nálunk evés közben bealszik és ha van is a ciciben nem szívja és alszik a következő szopiig. Tegnap már megmértem kínomban, de hízik. Ha nem is olyan ütemben mint az első két hétben, de hízik. Szóval nekem nem jelez, hogy éhes lenne, csak amikor szopizik 60-at azt gondolom kevés neki. :?
Vendég

Kismaki:
Noncsi most 5600g az a születési súlyához képest +2200g. Nem lehet mondani, hogy nem hízik! De tegnap vacsira 90g-ot evett. És aludt vele kb 8órát egyhuzamban. Reggel meg megevett 190g-ot. Szóval tök változó a mennyiség!!! Te sem eszel mindig ugyanannyit, mégsem halsz éhen. Szóval ha őt nem zavarja, sztem felesleges aggódni emiatt!
Vendég

Hogy viselik a babák a mai napot? Benő hajnali 3 óta néhányszor fél órát aludt egyhuzamban, egyébként fájdalmasan sír. :( Gondolom megint valami hülye front. Most kendőben megnyugodott, de így is fel-fel nyöszörög, csak nem jut el a sírásig.
Itt pocsék idő van, tegnap se mentünk sétálni az eső miatt, ma már nem szeretném kihagyni.

a kérdőívet elküldtem
zuzmooo

Rossmann-os fényképek: én is feladtam 150 fotót 2 napja. Azt irták, hogy 13 napon belül lesz kész. Nektek hány nap volt?

Ildi, szoritok Léninek!!

BCG oltás: pár hete még paráztam, hogy nem látszik, mostanra meg akkor piros dudor van a bal vállán Lénának, hogy már már ijesztő. Úgyhogy valószinű nem kell ismételni..

Kakti, frankó a kendő! Nekem bordó van, nálunk minden nap használatban van! Én a háton hordozást várom már, úgy kényelmesebb lesz nekem is, meg ő is nézelődhet, de erre még várnunk kell, amig jól tartják a fejüket.

Kattkat: két féle Liliputi van M-es és L-es. Azt mondták, hogy 185 cm magasságig elég az M-es, az talán 4ésFÉL méteres, az L-es meg 5m. Nekem M-es van, és bőven hosszú, még apára is elég az anyag.

Nóri, Esmeralda nagyon szép! Nálunk Lucecita van :)

Kismaki, honnan gondolod, hogy kevés a tej? Méred mennyiket eszik? Ezt tényleg nem szabad alapul venni, mert lehet, hogy este csak 60-at eszik, amire te azt gondolod, hogy kevés, de az meg elég neki, mert este zsírosabb a tej és jobban jól lakik tőle, ergo kevesebb is elég.
Nekem nincs mérlegem, igy fogalmam sincs mennyiket ehet, én csak azt látom, hogy kakil, pisil, gyűjti a hurkákat, ebből gondolom, hogy akkor szopizik eleget.
Hízni meg nem fog ugyanúgy mint az első hetekben, mert akkor fél évesen 11-12 kiló lenne. Az első hetekben nagyon híznak, utána csökken a gyarapodás üteme.
Szóval ha a baba hízik, van sok pisis pelus, van kaki, akkor elég a tej.
Ha kevésnek tartod mégis, akkor 2 napig szoptass amikor csak ébren van! A pótlás sajnos kedvezőtlenül befolyásol mindent :(
lara

Kismaki
Anno Gergőnél azért kellett pótolnom, mert megállt a gyarapodása a 3. hétre. nem hízott semmit 1-2 hét türelmi idő alatt sem.. és irtó nyűgös is volt.
most Blanka hízik, nem akarom pótolgatni én sem. csak egyik este 3/4 óra alatt 20 grammot bírt enni, ami azért tényleg kevés.
de tegnap már nem kellett pótlás.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!

Nincs nagy pörgés :) Ez az idő engem is lefáraszt, babó meg nyűgös, bár éjszaka megint jó fiú volt

a táncolás nagyon bejön neki, anyának csak egy kicsit fárasztó gyerekkel a karban énekelni és táncolni :) az aszimmetrikus ritmusokat szereti legjobban, úgyhogy megy a bolgár népzene :)

trugyi idő van és hideg szél, de tegnap sem voltunk sétálni, de nem akarom megfázítani... dilemma ... :?

boruska

ja, és ma este megmázsálom a Bucit, sztem megint felszedett egy rakat hájacskát, tiszta hurka már a nyaka :)

boruska

Blanka is sokszor elvan ám 60-al....szóval ha hízik és nem is jelzi hogy éhes, szeruntem nem kell pótolni.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

zuzmoo: Barbus nagyon nyugodt eddig. Reggel volt egy kis hiszti, de egyébként alszik. Bepótolja a hétvégét. Én is vinném sétálni, de elég hideg van erre felénk.

lara: Én egyik este feladtam a képeket és 2 nappal később lett kész. Jó hogy nem kel a bcg-t ismételni.

boruska: Apa is táncolt Barbussal a hétvégén. Ő is imádta. És egész kicombosodunk a végén.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
most néztem az új képeteket az iwiwen, Barbusnak is szép kék még a szemecskéje.
Vajon mikor változik a színe a szemüknek?

Kép
bettike830

Sziasztok!

Hat, kicsit szomoruan tapasztaltam, hogy nem porog ezerrel a topic. Emlekszem, hogy amikor terhesen utaztam Anyaekhoz ket hetre mellozve a netet, akkor eselyem sem volt visszaolvasni, mert nemtommennyiderengeteg oldal szuletett. Most meg 12 ha jol neztem. Asszem ezt lesz idom bepotolni.

Egyenlore ennyi:

Boruska: az utobbi nehany hozzaszolasodat olvastam es lattam a kacsakalacsot. Annyira orulok, mert ha jol ertelmezem, akkor mar sokkal jobban erzed magad, ugye? :)

BCG: mar Eriknek is latszik.

Gyarapodas: mint irtam mi belehuztunk rendesen. Heti fel kilo. Mindezt ketszer. Szoval tegnap volt 5080 gramm, ugye 3100zal szuletett, 2900 volt a legkisebb sulya. Hat, durva. Mindezt hat es fel het alatt...
Remelem, hogy az itteni gyerekdoki es vedono nem lebaszos a sok hizas miatt, mert akkor mi fustolni fogunk. Bar en lekakkantanam. En ennek orulok. O diktalja a tempot, nem en tomom. Akkor meg hizzon csak! :D
Egyebkent mar nulla tejem van, Eriknek sem kell cici, meg jatszocumi sem igazan.

Nyugosseg: a mai napunk nem igazan kiegyensulyozott. Gyanitom koze van ahhoz, hogy a gyermekem osszenott a nagymamam olevel az elmult ket hetben. Alig tudtam estenkent szetfeszegetni oket egymastol. :lol:
Ma pedig be kellett ernie velem, akinek tortenetesen nincs napi 24 oraja a kanapen ucsorogni, de most nemi levegozes utan felcsereltem magamat a hintara. Abban most szunyokal.
Kristof meg bealudt az etetoszekben!
Ez jo lenne, csak eppen szegeny sogornom epp most kukkant be hozzank, mivel ket hete nem latta az unokaoccsikeket. Hat, most nezheti, ahogy szanaszet szorva alszanak a nappaliban. :oops:
Persze ha nem jonne senki, akkor mindketto porogne.

Nori!
A nem tul hizlalo taplalkozasra en is raalltam. Ez abban nyilvanult meg, hogy a szuloknel igyekeztem nem szetzabalni magam. Igy azt ertem el, hogy nem hiztam. :lol: :lol:
De ennek is orulok, ugyanis mindig felhizlalnak 2-3 kiloval ennyi ido alatt, most ez nem sikerult.
Tornazni is elkezdtem, elokaptam Rubint R. Add onmagad 2-jet. Hat, sokra ezzel sem mentem. Elso nap buszke voltam, hogy vegig birom csinalni. Masnap ugy mentem, mint aki fel napja szult es minimum homloktol tarkoig tarto gatmetszese van. 3. nap ismet torna, 4. nap totyogas. Igy ment ez ket hetig. Kivancsi vagyok, hogy meddig fog ez ebben az utemben menni.
Jah, amugy ritka lusta is vagyok. Szoval meg orultem is, hogy minden masnap van mire fogni a tornaszunetet. :wink:

Milumilt ki hasznal?
Aptamil hianyaban Milumil Ha startot kezdtunk hasznalni. Nincs gond vele. Nem volt a gyogyszertarban, vettem Milumil 1-et. Meg is orultem, mert nagyobb is es fele annyi. Aham, csak eppen agyverzest kapok tole. 1-es cumit totalisan eltomiti, sajnos a 2-est is. Egy oras etkezeseket produkaltunk az allando kidugitas miatt. Azt hittem, hogy kivagom az egeszet. De turtoztettem magam, majd vettem HA startot, felesben kevertem, igy mar csak fele annyira csomosodott.
Az ara kedvezo. Az ize is jobb. Jobban is birta Erik mellette, beallt az evese, ejszaka is jobban aludt. De megis mivel toltsem bele???
Tolcserrel??? :twisted: :twisted:
Vendég

Bea!

Megkaptad az sms-eket, amit küldtem a magyar számodra?
Vendég

Bea, lehet, hogy hülyeség, de nem lehet nagyobb lyukat csinálni a cumin? Mondjuk felforrósított tűvel... vagy hülyeség a nagyobb lyuk?
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?