Új privát üzeneted érkezett!

Barbazso, ezek a "fogrémek" :lol: :lol: :lol: Olyan jót nevettem.
Azért pihenj is, ne hajtsd nagyon túl magadat. A tescohóz kitartást, én ilyenkor utálok a legjobban vásárolni menni, annyian vannak, mintha háború jönne és fosztják ki a boltokat... nem is tudom mikor fogok vásárolni menni.... Igen sajna a szénhidrátot és a kalóriát is kell nézni a diétában. De belejössz hamar. Mondjuk, ha nem vagy cukros, akkor nem tudom miért kell téged ezzel "kínozni", a másik meg, hogy a 12 kg nem is olyan sok szerintem... azért olyan nagyon szigorúan nem kéne szerintem venned. így is tuti hatásos lesz. Tényleg macera ez az állandó kajálás, úúútálom.

KépKép

KépKép
nadina01

Most olvasom az előző oldalon, hogy Csigaby haza mehet talán már holnap! Ez nagyon jó hír! És a kis Anna is nagyon édes lehet, főleg, hogy már mosolyog is! Manófa mindenképp maradj, persze, hogy "beérjük"veled is :) És nagyon köszi, hogy hozod az infókat ilyen gyakran. Én nagyon sokat gondolok rájuk és szorítok továbbra is, de biztos, hogy hamar eltelik nekik ez a kicsit nehezebb időszak. Esetleg, ha majd van fotód Annácskáról, akkor nagyon várjuk!

Nem tudom mi van velem ma, már kétszer fakadtam sírva, most meg még mindig a Barbazsó fogrémjén nevetek... lehet kezdek megbolondulni kissé :oops: Ez csak a hormonoktól lehet remélem, és azt is hogy hamar elmúlik, mert így nehéz lesz még magamat is elviselni, nem hogy másoknak engem.
Most megpróbálom megnézni a gmailt. Mindenkinek szép délutánt! És hétvégét, és ünnepeket!!! És kitartást!!! :D

(Kismami, én is úgy érzem, hogy előbb fogok szülni, nem tudom miből gondolom....de már elkezdtem aggódni ezen is)

KépKép

KépKép
nadina01

Ínyvérzés:Nekem mindig vérzik az ínyem.Akármit használok rá.Elmex fogkrémet használok,mert az volt idáig a legjobb.

Mindenkitől várjuk a szobaképeket!Akár a félkész állapotban lévőkről is.Jó látni a folyamatot ahogy alakulnak a bababirodalmak! :lol:

Pepitana:végülis ez valahol jó,mert nem nagyon kell izgulni hogy mikor jön a pici,legalábbis megvan az a legvégső dátum amikor a babát a karodba tarthatod! :) Én is kiváncsi vagyok már nagyon a finish-re.Én a május 13.át álmodtam meg.Páromnak mikor meséltem első reflexe az volt hogy megnézte a naptárba hogy nem-e péntekre esik! :lol:

Barbazso:de jó téged is látni.Mivel indokolta az orvos a diétát?Mondott róla valamit?nekem 12-15 kilót mondtak hogy az én testalkatomhoz annyi ami elfogadható.Nekem hetente kell majd az sztk-ba menni a ctg-re a 36. héttől.a 40.től meg naponta a dél-pestibe :? Hát azt nagyon nem szeretném,úgyhogy remélem hogy a málnalevél tea majd kicsit rásegít majd,hogy ne húzzam a 40 héttől tovább.

Én is voltam ma tescoba,mert volt üvegasztal leértékelve 4ezer ft-ra és az nekünk tök jó az erkélyre.Már össze is raktuk,lehet ki is ülünk,csak kicsit hülye idő van most kint.

KépKép
Kép
csöpplány

Na.

Mayday végre, már aggódtam. :) A vérezgetés nálam is van, még nem vettem semmit ellene, pedig kéne, mert elég ramaty az örökségem, épp szeptemberre tettük rendbe minden fogam, remélem nem romlanak el újra..

Barbazsó, köszi, már tök ideg voltam, ezer évig kerestem a linket. :lol: Jó vásárlást. Ez a diéta fura... Hogyhogy sok a 12 kg? Ne idegelj, én is annyit híztam, igaz, orvos / védőnő még nem látott... Nem érzem magam daginak, pont a napokban nézegettem magam fürdés után a tükörben, hogy nem lesz itt gond, jól nézek ki, hát ez van. :) :) Én legalábbis elégedett vagyok magammal... :shock:

Nálunk amúgy ma is bank holiday volt, de a férjem dolgozik, hogy gyűjtse a szabikat. Így kap egy plusz napot majd. Hétfőn is megy. :? De az már +2 nap. :)

Hétvégén igyekszünk megvenni a matracot meg elhozzuk a pihenőszéket, jövő hét elején meg még beszerzem a fejvédőt a kiságyba és a részemről ennyi, a többi dolgot majd már csak augusztusban vesszük meg. Ruhái, törölközője, babakocsija, autósülése, megvetett ágya, pihenőszéke lesz a Gyermeknek mikor hazaér, a többit meg majd vele együtt beszerzem, nem tudok ennyire előregondolkozni egyszerűen, feladtam. :) :)

Megérzés: Én is azt érzem, hogy hamarabb jön, mint 26-a, mondjuk úgy 17 környékére tippelek, nem tudom, miért. A kezdetek kezdete óta így érzem, az a tippem is bejött, hogy fiú lesz, az igazat megvallva örülnék, ha ez is bejönne, persze csak ha már megfelelően "érett" lesz. Nagyon hamar azért ne jöjjön, mondjuk május 8-10 előtt... :oops:

hibernia

Jajj mindig elfelejtem.

Kriszta:tök jó hogy hazaengedtek!Reméljük semmi baj nem lesz!Vigyázz magadra nagyon!És mondtak valamit odabent az orvosok?Van valami hír hogy hogy van a pocaklakód,mekkora meg ilyenek?Meg a táblázatból hiányoznak az adataid.Ha nem szeretnéd megadni akkor azt is jelezd légyszives,nem lesz harag :D Csak tudjam! :D

Hibernia:szerintem az pont elég lesz neki nagy hirtelenjébe mikor hazautaztok.Meg pillanatok alatt ki fog derülni hogy mi az ami feltétlen kell és hiányzik.Pikk-pakk beszereztek mindent majd,meglásd! :D Reméljük bejön a megérzésed.Én se szeretném teljesen a végéig húzni.

KépKép
Kép
csöpplány

Szép estét!
Nálunk délutánra csodaszép idő lett! :) Sétáltam is egy jót! De most néztem az időjárást, hogy éjszaka 1 'C lesz! Brrr! Remélem a barackfám az erkélyen nem fagy el! Mert annak nem nagyon örülnék!

Kismami!
Remélem megkaptad amit küldtem, és érthető is volt! :) Próbáltam az lenni, de mostanában nem nagyon megy! Tudod, kismami agy! :D

Pepitanna!
Nem értem nagyon a kérdésedet, hogy hogyan van ennyi időm? Én már nem dolgozom, a gyerekszoba már lassan készen, de szerintem ettől függetlenül nem vagyok sokat itt, csak annyit mint a többiek! :)
A nagykabátok nekem is a szekrényben vannak, vagyis az enyémet újra elő kellett venni, mert amikor mentem anyuhoz ebédelni, nem szerettem volna megfázni! Örülünk, ha csak napi 1x jössz hozzánk, csak a lényeg, hogy gyere! :)

Csöpplány!
Elfelejtettem írni, hogy szerintem is szuper a táblázat kiegészítése! Amiket írtál adatokat azok szuperek, de ha lesznek még ötletek szívesen vesszük, és szerintem bővíthetjük a táblázatot nyugodtan. :D

Kriszta!
Örülök, hogy hazaengedtek! Vigyázz nagyon magadra, és amint tudsz gyere azért egy-egy szóra! Várunk nagyon! :)

Barbazso!
Hála az égnek pörög a topik rendesen, és nekem is sokszor tökre sok idő mire visszaolvasok, pedig próbálok "rendszeresen" jönni, de így is van, hogy mire oda érek, hogy válaszoljak addig el is felejtem mit is szerettem volna! :) Hát ez van! A 12 kg-ot nem nagyon értem! Nekem a doki sosem mondta, hogy a kiinduló súlyomhoz képest mennyinek kéne lennem! Igaz az előző doki akihez jártunk, ő ragaszkodott a 10 kg-hoz, és szigorúan be is tartatta. Ha nem tartottad be leüvöltötte a hajad! Szóval nem értem a Te dokidat sem most! Akkor diéta? Sajnálom! Ígérem megpróbálok majd keveset beszélni a kajáról márcsak miattatok is! :D

Hibernia!
Remélem sikerül mindent megvennetek a 7végén amit szeretnél! Majd várjuk a beszámolót, hogy miket sikerült beszerezni a listáról! :) A hideget én is utálom! De mire haza érsz, addigra már nem fog kelleni a nagykabát, úgyhogy készülj jó kis laza tavaszi és nyári cuccokkal! A lakás felújítás miatt pedig nem irigyellek! Sejtem mi vár rád! De ezen is túl kell lenni!

Most megyek! Megérkeztek a dekorgumiból készült Malackák és még fel szeretném őket "szerkeszteni" a szekrény ajtókra! Bár a párom nem nagyon tudom mit fog ehhez szólni így este 8 után! :) Ma lesz pocakfotó, és holnap teszem a g-mail-re! :)

Legyen szép estétek! Holnapra klassz időt mondanak megint! Használjátok ki! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati:esetleg még az jutott eszembe,hogy a táblázatba bele lehetne írni,hogy ki hanyadik babáját várja.Én mindig összezavarodom.
Hajrá dekorragasztás! :lol: :D
Remélem itt sem lesz túl hideg,mert nem akarom már visszagyújtani a konvektorokat.Már 2 hete nem fűtünk.Remélem már most áprilisban nem kell majd.
Téli kabátomat én is eltettem csak a lenge kis tavaszi kabátom van elől.És nem szeretném a télit újra elővenni.
Kezdjünk sztrájkban a rossz idő ellen! :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Jó 5let! Kinek hányadik gyereke! Szuper! Nekem az első! :D
És egyébként néha én is gondolkodóba esem, hogy most ki is, és hogy hányadik??? :oops: :oops: :P
Ja! Rossz idő?! Benne vagyok a sztrájkban! Bár hétfőre újra hideget mondd, mi meg kirándulni szerettünk volna menni! De úgy tűnik, hogy maradunk Maradon! :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Marad,az nekünk is ismerős hely! :lol: Sokszor járunk mostanába oda! :lol: Bízunk benne hogy tényleg nem tart sokáig ez a csúnya idő.Előttünk már olyan szépen kirügyeztek a fák,sőt már az első pici levelek is megjelentek.
Szentendréről a rokonomtól hoztunk virágokat is,csak úgy illatoznak! :)

Dixus,Kovmarti merre vagytok?Szeretnénk rólatok is hallani ám! :)

Pocakfotók is jöhetnek ám gmailre,lássuk ki hogy áll! :D

Jövő héten kedden megyek dokihoz,meg fogom kérdezni hogy most miért nem kellett mennem a dél pestibe is uh-ra.Elvileg kellene de semmit nem mondott és nem is adott beutalót sem.
Csütörtökön meg a védőnővel randizom,kifaggatom hogy milyen papírokat érdemes elkezdeni intézni,meg utána járok ennek a málnalevél teának is.Volt olyan hely ahol a 32.héttől írták hogy iható,legtöbb helyen a 36.hét van volt ahol csak a 38.hét.Én a 35. héten akarom elkezdeni inni.

Kezdődik a barátok közt,nem hagyhatom ki! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jóóó reggelt!

Ma is korán kipattant a csípám! :evil:
Pedig de jó lenne pihenten várni a hugit! 8)

csöpplány - Köszi az infót! Huhh, később intézkedem. Kívánok jó időt, hogy kellemes időben tudjatok az üvegasztalra könyökölve az erkélyen romantikázni! :wink:

ercsikati - Bocsi :oops: Azt hittem, hogy a felhasználó neved alatti kép egy családi fotó, ahol te vagy az édesanya... :roll: :?: Bár az gyanús lehetett volna, hogy nincs több vonalzód 8) Szóval, az milyen kép? :) Csak ezért "kértem számon" a netezésre szánt idődet... Jó ötlet a táblázatba, a kinek hányadik rublika 8) :lol:

hibernia - Én is így voltam Panni érkezése előtt... Nagyon szerettem volna, de nem tudtam előre okos lenni. Jó lesz ez így, nem veszel sok fölösleges holmit, csak ami szükséges! A szomszédasszonyom járt úgy, hogy jó anya révén jó előre minden xart beszerez, amit ajánlanak... Így van neki sosem használt csecsemő méretű ágyneműje és huzata, ami állítólag egy vagyon volt és még mindig steril... léteznek fölösleges dolgok! Ja! Meg a védőnő folyamatosan azzal nyúzott, hogy vennünk kell egy fotelt, vagy kényelmes pihiszéket, hogy tudjak szoptatni. Nem lett volna rá helyünk, így nem szereztük be... és nem is kellett. Pancsit 11hónapos koráig szoptattam és mindig fekve. Nekünk az vált be.

Na, a mai reggelre ennyi. Megyek elfedni az őszülő hajszálaimat :oops: , amíg durmol a család.

Kép
Kép
pepitanna

Jó reggelt!
Úgy látom nem én vagyok itt ma az első "bagoly"! :D

Már megtörtént a reggeli kutya sétáltatás! Hát fel sem akartak jönni! Nálunk már most nagyon szépen süt a nap, de azért még hideg van! Eldöntöttem, hogy ma ismét elindítok egy-két adag ruhát, hogy had száradjon meg az erkélyen! Csak még azért várok, mert nem akarom a földszinti lakót a mosógépemmel ébreszteni! :D Képzeljétek reggel ahogyan húztam volna fel a redőnyt a konyhában, a gurtni leszakadt! :twisted: :twisted: :twisted: Annyira, de annyira dühös lettem! Hát kellett ez nekem? Pont most?! Áááááááááá! Na mindegy! Ennek valamiért így kellett lennie! Már szóltam apósnak, remélem ketten meg tudjuk csinálni valahogyan! Addig meg ég a takarékos égő! Hát ez van! Nem indult túl jól a reggel!

Pepitanna!
Gondoltam, hogy a kép alapján azt gondoltad, hogy két gyerkőc anyukája vagyok, és most várom a harmadikat! :) Sokakat megtéveszt a kép! Bocsi érte! Ők a testvérem gyerkőcei, akiket mindennél jobban szeretünk! Ezért is a kép! Mikey 3 éves volt, Benedek pedig 1.

Csöpplány!
Azt hiszem a mostani állás szerint ma lehet romantikázni az erkélyen az új üvegasztalnál. :lol: :lol:
Egyébként Barátközt! Én is szeretem! :) Ki nem hagynám! :oops: :D :D

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Már én is fenn vagyok egy ideje, csak még nem írtam, olvasgattam a többi topikot, igazából a jóslófájásokat kerestem. Nem tudom honnan fogom tudni, hogy ha jönnek, akkor az -e az.
Nálunk is nagyon jó idő kezd lenni, örülök, mert ma megyünk falszínt választani és tapétákat nézni végre!
Tegnap elvitték a felesleges bútorokat, még ma jön a barátnőm egy asztalért és végre jöhet a festés! Persze már most káosz uralkodik a lakásban, de lesz ez még rosszabb is :lol:

Mindenkinek szép napot!!! 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt! Én vagyok az utolsó? Jellemző. :D Kendét elvitte anyósom, este meg anyuéknál alszik, így ma gyerektelen vagyok. Eshetnék neki a takarításnak, de inkább ide ültem kicsit.
A jósló fájást nem fogjátok összekeverni semmivel, mert fááááj. Ha nagyon rendszereződne irány egy kád víz. Ha elmúlik a vízben, akkor csak jósló volt, ha nem, irány a kórház. De ennyire még ne szaladjunk előre. :D
Egyébként nekem nincs megérzésem, hogy mikor jön a bébi. Az uram szerint 1-2 héttel hamarabb. Mindenki idiótának néz, de én nagyon várom már a szülést. Remélem nem lesz sokkal nehezebb, mint Kendével volt.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Halihó!!!

Anita,köszi a krumplis tippet!Valahol engem megnyugtat,hogy várod a szülést,mivel Neked nem az első,és a jelek szerint annyira nem vészes. :?

Pepitanna,üdv közöttünk(újra)!!!

Tök jó,hogy szinte mindenki máshogy érzi a szülés idejét! :D Azért tényleg kíváncsi vagyok a valós sorrendre.Pár hét és megtudjuk!!! :D

A kórházi cuccom még sehol,van 1 hálóingem,meg Bálintnak a dolgai,leszámítva a pelust.Úgyhogy ma még nem szülök. :D

Elég gáz ez a húsvét nekem,párom dolgozik,én meg egyedül sonkázom keddig.Nem örülök neki.Mások sétálnak ebben a jó időben,én meg...Jól van,most még hagyján,de ez lesz karácsonykor,szilveszterkor is. :cry: :cry: :cry: Király lesz majd apa nélkül az első babás karácsony.

Jó étvágyat az ebédhez!!! :D

Kép

KépKép
mayday

anita: szia hát én is várom a szülést bár fogalmam sincs milyen lesz elképzelni se tudom de talán nem is lehet
sajnos nem bírom túl jól a fájdalmat szóval remélem hogy kibírom
mondjuk muszáj lesz
Én is úgy érzem előbb meglesz a baba pár héttel a kiírt időpont előtt

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Ez engem is megnyugtat, hogy így várjátok a szülést :lol: , akkor mégsem lesz az olyan szörnyű... Anita, neked Kendével hogy volt? Meddig tartott a vajúdás?
Mayday, ne búslakodj az egyedüli sonkázáson, legalább ehetsz :) , de mondjuk megértelek. Sajna nálunk is hasonlóképpen telnek néha az ünnepek, férjem is sokat dolgozik :( főleg ünnepekkor.
Megvettük a tapétát ma! Vagyis rendelni kellett, 10 nap és meg is lesz. Annyira jó, nyuszis. Végül ez tetszett és lesz, ami lesz most már ez lesz :D azért remélem nem lesz káros a babának.

KépKép

KépKép
nadina01

Napi csigaby-hír!!!
Bocsánat, hogy csak most jövök a legfrissebb hírekkel, de ma nem igazán hagyott rá időt a Kicsi Lánykám :-) Hiába no, nálunk most van a kemény szaladgálós időszak. :-)
Szóval a legfontosabb: csigabynak beindult a teje!!!! És bár ma valóban hazaengedték, de kimerült és ezermillió dolga van, na meg most már szerencsére fejhet bőszen (ami ne áruljátok el neki, de jó fárasztó :wink:
A kedve érthető módon hullámzó egy picit, úgyhogy ti is próbáljátok felvidítani. Hiába, az bizony sima szülés után is előfordul, hát még ilyen izgalmak után.
Anna picit visszafogyott, de hát sajnos ez teljesen természetes, csak hát nem szumósúlyról indult, ezért ilyenor ezt rosszabb átélni. Mert amúgy ez a világ legtermészetesebb dolga.
Szóval szerencsére most sincs rossz hírem, sőt ez a tejes dolog a legjobb, ami most történhetett. :-) Rengeteg erőt fog adni a kis Annának.
És máris folytatom egy kis nektek szóló erőadással.
manofa

Sokat gondolkoztam, megosszam-e veletek az én sztorimat dióhéjban, amikor elkezdtetek a koraszülés miatt aggódni, de csigaby azt mondta, örülni fogtok a mi pozitív történetünknek. Ma pedig a könnyű szülésről volt szó, úgyhogy emiatt is döntöttem el, hogy megosztok veletek egy-két dolgot, hátha segít nektek. (Ha nem, bocsánat :oops:
Szóval: nálunk 34+6 napra született a Lánykánk. Egy teljesen normális terhesség közben, a 33. héten burokrepedésem lett. Kórházba kerültem, és 10 napja voltam bent, amikor teljesen spontán módon beindult a szülés. Este már voltak gyanús jelek, amikről én már tudtam, hogy szülés lesz, hisz akkor már jó néhány szülésmegindulást láttam. Nagyon könnyű, természetes szülésem volt, minden érzéstelenítő nélkül. 2100 grammal és 43 cm-vel született a kislányunk, és azért ismerem a helyet, ahol csigaby volt és a kis Anna van, mert 6 napra oda vitték, de csak a hetek száma miatt és mert kicsi volt a súlya. Szóval ezért tudok csigabynak néhány dolgoban tanácsot adni.
Mint írtam már, 16 hónapos, és az égvilágon semmilyen fejlesztésre nem szorult, tökletesen fejlődött és fejlődik, soosem volt még beteg.
A pozitv történetnek nincs vége, máris folytatom.
manofa

Tök jó, hogy már otthon lehet csigaby. :) Gratula neki és kitartás. :)

Csak beugrottam, bocsánat, semmire sem reagálok, gyors kérdés.

Mekkora a kiskádatok? Meddig lehet ilyenben fürdetni a babát? Csak azért, mert ma vettünk kiskádat, de olyan kicsinek tűnik a magyarokhoz képest... :( Itt ez az egy méret van, sehol sem láttam nagyobbat... :shock: De ha egy átlag baba 3 hónaposan kinőheti a babakádját, akkor minek vegyek ide kiskádat, mikor 2-3 hósan hozzuk őt ide vissza?? :roll: Ha egy hétig tudjuk csak használni, felesleges szerintem... Akkor inkább visszaviszem a kádat és veszek helyette valami mást, ruhákat, játékot, nem tudom...

Ja, kívül 78x40 cm, a legaljánál 43x23 cm... Ilyesmi: http://mothercare.ie/ContentBuilder/Dis ... iqueID=129

Az az egy zavar, hogy nincs sehol több méret, ezt egy tök nagy boltban vettük és ez az egy méret volt... :shock: :shock:

hibernia

És ami még egy kis segítség lehet nektek: a mai napig szoptatom, pedig csak kb. 6 hét után kezdett el mindent kiszívni, addig többnyire cumisüvegből ment a lefejt tej. Minden alkalommal próbálkoztam, de csak nagyon keveset tudott kiszívni, mert pici volt, úgyhogy a többit pótoltam üvegből. Volt nővér, aki azt mondta, kár próbálkozni, nem fog menni, ha ennyi tejből nem tudja a megfelelő mennyiséget kiszívni, akkor egyszerűen nem szereti. Mondtam, hogy én akkor is próbálkozom, és bíztam mindkettőnkben, ami maximálisan bejött.
Bocsánat, ha sok voltam, de ha csak 1 embernek sikerült egy erősítést küldenem, már megérte.
Ja, és én már a szülőszobán megkérdeztem, lehet-e majd tesó :wink:
Ha pedig csigabyról vannak újabb hírek, ismét jövök, amíg neki nem lesz egy kis szusszanásnyi ideje.
manofa

Jó reggelt!

Manofa, nagyon jó, hogy mindig jössz és adsz híreket Csigabyról! Ez tök jó, hogy beindult a teje, így Annácska súlya is biztos elkezd rohamosa nőni. Nagyon várjuk már őt is ide, amint ideje engedi. Gondolom most naponta bent van a kórházban a pici lánykájánál. A hullámzó kedvét teljesen megértem. Sőt, azért nagyon jól tartja magát. De tuti, hogy hamar túl lesz a nehezén! Továbbra is gondolunk rá sokat! Pusziljuk mindkettőjüket!
Azért meg külön köszönet, hogy leírtad a veletek történteket. Engem mindenesetre megnyugtattál most teljesen. Ahogy közeledik a szülés bennem egyre több félelem van. De ezt olvasva kicsit alaptalannak érzem a paráimat :) És a szoptatás is úgy látszik olyan, hogy senkire sem kellene hallgatni, csak próbálni, ahogy csak megy és a baba úgyis tudni fogja mi a dolga :D Neked is nagy gratula a lánykádhoz!!!

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, megnéztem a kádat, hát nem tudom...itt is elég kicsiket lehet kapni bár amilyen méreteket írtál lehet ez tényleg kicsit kisebb, de lehet azért, hogy félig ülő helyzetben legyen benne a baba, hogy ne merüljön el a feje a vízben, azt állítólag nem szeretik :D És ennek az oldala lehet talán magasabb, mint amiket itthon láttam. Nekünk még nincs, így sajna nem tudok neked lemérni egy ittenit, talán valaki, aki már beszerezte.

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép

KépKép
nadina01

Kép

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Este jövök! :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Hali!!!

Manofa köszi a Csigaby híreket és a szülős storyt is!Jó ilyeneket hallani,szerintem nagy segítség!!És mikor jön az a tesó? :D

Hibernia...hát nem tudom.Nekünk van kádunk,csak centink nincs. :oops: 78x40...Pedig szerintem olyan körül van.Hosszába akkora,mint a pelenkázó...Bocsi,csak ennyit tudok segélni. :oops:

Nadina,akkor Neked se lehet egyszerű férjed sok melója miatt.Azért elég gáz,hogy ennyit kell melózniuk.Attól félek,hogy mikor szülök se tud majd velem lenni.Elvileg akkor el tud kéretőzni,de azért bennem van a para,mi van ha mégse... :? :roll:

Végezetül:

Boldog Nyulat Mindenkinek!!!! :D :D :D

Kép

Kép

KépKép
mayday

Behülyült a vonalzóm!!!!S.O.S. !!!!!!!!!!!!!!!Én 33+4 vagyok!!!!Miiiiii eeeeeezzzzz?!?!?!?!?

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Örülök hogy Csigaby-t kiengedték!Ez a hullámzó kedv pedig bizti elröppen majd amikor látja milyen szépen is fejlődik a kicsi Kincse.Persze hogy aggódik most,de amint halljuk nagyon stramm csajok,úgyhogy csak így tovább.Tök jó hogy beindult a tejcsije is,Anna ennek biztos nagyon fog örülni! :P :wink: Aztán majd tényleg gyere Csigaby ha időd engedi,műár nagyon várunk!!
Manófának is köszönjük a folytonos informálást,nagyon rendes tőled!Köszönjük a megnyugtató szavakat és a történeteket is.És azt is hogy segítessz amiben tudsz.Nagyon jó barátnő vagy! :)

Hibernia:én elég nagy kádat vettem.belső méretét nem tudom,mindjárt lemérem,azt tudom hogy 102 cm.Pill...kb 60*30-as a belső mérete.Nekem azt mondták hogy kétféleképpen lehet fürdetni a babát.Valaki már a legelején kádban fürdeti,esetleg apukával fürdik együtt a pici,ilyenkor az apuka meg tudja támasztani,meg aztán nekik is élmény! :wink: Aztán van a kiskádas megoldás.Én azért vettem ilyen nagyot,mert télen sokkal melegebb van a szobába mint amilyet a fürdőben tudok csinálni,és így még akkor is bele fog férni a kiskádba.Vannak fürdető szivacsok,amibe bele tudod fektetni a picit,ilyenek:http://katibababolt.hu/index.php?kategoria=52
Ezt beleteszed a kádba és ebbe fekteted a picit,akkor még kiskádat se kell venned.Teszek fel képet gmail-re a mi fürdetőkádunkról is!

Mostanában elég sokszor van mensiszerű görcsöm a hasam alján,főleg keresztbe érzem.De a pocakom nem kemény közben,egyszerűen csak fáj.Mi lehet ez?Másnak hasonló?
Meg érzem lent a lábam között a csontjaimat,szinte néha nyilallnak.Lehet hogy ez már a csontok tágulásának a jelei?

tegnap Balázs nem akart egész délelőtt megmozdulni.Szóltam páromnak hogy jöjjön és macerálja meg egy kicsit hátha neki sikerül mocorgásra bírni.Párom rátette a hasamra a kezét,és elkezdte kicsit "rángatni".Nem kellett hozzá 5 mp se és Balázs akkorát rúgott hogy még párom is meglepődött! :lol: Mondtam neki hogy nesze apa,a fiad jól le-körbe-pörgő-rúgott! :lol: Olyan aranyos volt! :lol: Ma már jelentkezett kora reggel Balázs,de ilyenkor úgy meg tud ijeszteni.Olvastam hogy reggeltől délig,déltől vacsiig,és vacsitől lefekvésig is kell minden időszakban legalább egyszer mocorognia,vagy legalábbis érezned.Nektek mindig mocorog?Vagy nektek is vannak lustább napjai?

Na befejezem,lehet hogy magamban beszélgetek.
Párom meg dolgozik,majd holnap reggel jön haza.Unatkozom.Azért beteszek ide egy mókás képet!Ha már az idő vacak,legalább egy kis vidámságot hátha hoz valakinek!
Kép Kellems Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

Mellesleg úgy látom hogy az én vonalzóm is megállt.Grrrrr!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány haláli ez a kép!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nevettem egy jóízűt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mensiszerű görcseim nekem is vannak,én nem hiszem,hogy probléma lenne.A csontjaim is tágulnak,szemmel láthatólag szélesedett a csipőm is.Hiába,már a végét járjuk... :wink:

Mozgás:Tegnapelőtt egész nap éreztem,tegnap is,de i8nkább a csuklását,ma meg csak nekifeszül az oldalamnak...Szóval tök változó,de minden nap produkálja magát.Bár ha 1 órát nem érzem,már végem van.Most pl nem mocorog...Jó lenne itthon egy uh. :roll:
Na,megnézem mi lelte a vonalzókat.

Kép

KépKép
mayday

Na,na,na?????

Kép

KépKép
mayday

Semmi... :cry: Azért csináltam egy picibabásat is.

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!
Csak egy gyors-ra jöttem! :)
Mindenkinek szeretnék Nagyon-nagyon Boldog Húsvétot! :D

Kép

Puszi:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Köszi a kádas tippeket... :) Csöpplány köszi a fotót is!
A miénk azért kisebb... :?
Van, aki azt írta, 3 hónapos koráig fér el benne kényelmesen baba, az mondjuk gáz... :roll: Csak hát sehol sem láttam nagyobbat...

Nektek lesz használt pelus "tárolótok"? Vagy ez hogy megy?
Pl hogy ez mi? http://mothercare.ie/ContentBuilder/Dis ... iqueID=160 :lol: Kell ilyen pl?

hibernia

Ja, boldog húsvétot. :) Mi mondjuk pakolunk ezerrel, csütörtökön megyek el, addig nem hiszem, hogy sokszor leszek... :)
Viszont ma elhoztuk a pihenőszéket, tök tetszik, lehet, teszek majd fel képet róla.

hibernia

Dobtam a szobáról pár képet!
Puszi!
További jó Húsvétolást Nektek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Hibernia:mi kaptunk a légzésfigyelő mellé ingyen egyet.De ha nem kaptunk volna akkor nem vettünk volna.Ez megint szerintem egyéni kérdés.
Nekünk ilyen van:http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://images.minimano.hu/higienia/pelenkatartok/angelcare_captiva/angelcare_captiva.jpg&imgrefurl=http://www.minimano.hu/termekeink/higienia/pelenkatarto/angelcare_captiva.html&usg=__s-AEsrzcce645BXTwaqk5VsdMzI=&h=600&w=383&sz=23&hl=hu&start=8&sig2=Ko-ZZyhoz_YQyxKaN29rog&um=1&itbs=1&tbnid=jGRiWWWB-QxzsM:&tbnh=135&tbnw=86&prev=/images%3Fq%3Dangelcare%2Bl%25C3%25A9gz%25C3%25A9sfigyel%25C5%2591%2Baj%25C3%25A1nd%25C3%25A9k%2Bpelenka%2Bt%25C3%25A1rol%25C3%25B3val%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26tbs%3Disch:1&ei=6te4S5euEtH5_Abxudi8Dg
Jó hosszú link! :lol:

Ercsikati:szupi a szoba! :D Én már megint lemaradottnak érzem magam.Csak a kiságy van össze dobva.Semmi nincs készen azon kívül.Mosni még semmit nem mostam,se dekort nem tettem még fel.Még a baldachin sincs megvarrva :? Jó tudom hogy van még idő hátra,de akkor is most olyan hülye érzés :? Nyaff-nyaff :lol:

Na megyek megvacsizok.Jókor jut eszembe! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Kép

Először kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! Bár ebben a hideg, hűvös tavaszi ünnep napokon, inkább összebújos dolgokra tudok gondolni, de a nagy pocival csak óvatosan! :lol:

Babamozgás: nekem nagyon változó, hogy mikor alszik vagy éppen mikor játszik turmix gépet - inkább front kérdése ez. Mostanában nagyon kommunikatív Krisz, ha kicsit is benyomom a pocit rögtön jelez, hogy érezte! :lol: Így most nem aggódom, hogy mikor mennyit mozog.

Sógornőmtől kaptam (örököltem) babakádat, járókát és sok rucit is. Elvagyunk látva rendesen. Holnapra tervezzük a kórházi tásak összepakolását. Tudniillik sokat ijesztegetnek, hogy nem lesz ebből május végi szülés. Ha már ekkora a poci, akkor előbb fog kibújni Krisz, készüljek fel! :-) Tulajdonképpen nekem mindegy is.

KépKép
charlott

Ercsikati: gratulálok a lányszoba kialakításához! Nagyon szuper lett! :-) Nem kis kreativítás és türelem volt szükséges ennyi fajta dekorációt ízlésesen feltenni. :wink:
Nekünk csak 3 Mici Macis gumírozott rajzosképünk van, de azoknak még mindig nem találtam meg a helyét a babaszobában. :oops:

Csöpplány: ajánlottak, hogy olyan légzésfigyelőt vegyek, ami együtt babaőr is. Még mindig vacilálunk párommal, hogy vegyünk-e? :roll:
A fájás szerintem a megnövekedett súlygyarapodás miatt érzed, nőhet is a méhed - nekem akkor szokott a poci fájni.....

KépKép
charlott

Sziasztok!
Nem tudom, így is beengedtek-e, de ma nincsenek újabb híreim, valószínűleg nincs semmi ideje csigabynak.

Mayday: 3 évet szeretnénk köztük, szerintem év második felében elkezdünk rágyúrni, ki tudja, kell-e várni, vagy pikk-pakk összejön :)

Nadina01: Örülök, hogy megnyugtatalak, az is volt a célom :-) Mindig mindenben magadra (és persze Apára) hallgass, az öszönök mindent megoldanak. És a babák tényleg tudják, mi a jó nekik. Nem mondom, hogy mindenkinek könnyű szülése lesz (mert nyilván nem), de ilyenkor arra kell gondolni, hogy egyszer vége lesz, és egy igazi csodát tarthattok majd a kezetekben (én végig erre gondoltam a terhesség alatt). Amúgy meg érdekes: én speciel nagyon rosszul tűröm a fájdalmat, de ott és akkor ez nem érdekelt.

Csöpplány: Köszönöm, de nem hiszem olyan szuper barátnő vagyok, csak olyan, amilyennek minden barátnőnek kell lennie, ez a barátság alapja. És hidd el: ti is nagyon-nagyon sokat segítetek neki, tényleg nagyon jólestek neki a szavaitok.

Nem tudom, segít-e, de kádas tapasztalat: amíg nem ül, szerintem mindenképp kell, mert nem igazán tudtok kényelmesen olyan mélyre hajolni, és igazán stabilan megfogni, hogy biztonságban érezze magát, ha meg ül, elkezd pancsolni, akkor nálunk nagy kádban van benne az ő kis kádja. Tehát nálunk nem a legkisebb bébikád van, hanem annál nagyobb, de egyébként van, aki ilyenkor már a nagy kádban fürdet. Ja, és nálunk az elején kádállványon volt, mert még úgy sem igazán lehet deréklumbágó nélkül behajolni a nagy kádba, ha kis kád van bent.
Mondjuk most, hogy elkezdhetünk telekre járni, nnagy kádazás lesz, mert ott pl. csak bébikád van, hisz tavaly ilyenkor az még bőven elég volt :)
Pelustartó: nekünk nincs, viszont jó, hogy vásárláskor sok zacskót adnak (de az nekünk pont elég is). :) barátnői tanácsra nem vettem, nem hiányzik.
Lőjetek le, ha nem kellenek a kéretlen tanácsok...
manofa

manofa:köszi a híreket és azt is hogy megosztottad a történetedet velünk
és én büszke vagyok rád hogy nem adtad fel nem is szabad hiszen ha te nem állsz ki magatokért akkor ki?
le a kalappal előtted és csigaby igazán szerencsés hogy ilyen barátnője van mint te ez a felfogás kell ahhoz hogy az élet rossz dolgait túléljük

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

mayday: látom mi versenyzünk majdnem egy napra vagyunk kiírva kiváncsi vagyok ki lesz a következő aki szül
hát nem mondom hogy nem félek de amennyire lehet felkészültem lelkiekben is
reggel megint jósló fájásra keltem és nagyon fájt több mint 1 percig tartott és 20 perc múlva megint volt egy de elmúlt
baccus hát nem volt egy élmény :(

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Csa-csa!!!

Jól teleik a húsvét Lányok?
Én lassan happy leszek,már csak a mai nap,és itthon van a párom.2 napig...Csütörtöktől hétfőig megint egyedülálló anya leszek. :cry: Cigányélet.. :?
Ahogy nézem a nagyonbaba szerint sose szülök...Bár most csak egy napot van lemaradva. :roll:

Ercsikati,szuper lett a szoba,nagyon tetszik! :wink: Nem fogadsz örökbe? :lol: Jó kislány leszek! :lol: :lol: Remélem lassan már a miénk is meglesz,bár most én is úgy érzem,hogy el van maradva a valagam...

Manofa hajrá,babaprojektre fel!!! :D Amúgy a 3év szerintem is ideális,köztünk tesómmal is annyi van,pontosan3nap híján 3év!! :D Mondjuk Bálintnak akistesót csak 4év múlva szeretnénk,bár nálunk ez inkább anyagi dolog.

Kismami,igen,1 nappal beelőztél,a kiírás alapján.Bár szerintem én olyan máj.4. körül szülök.De majd meglássuk.Már nagyon kíváncsi vagyok!!

1hét múlva Lost,befejező évad!!!!!!!Majdnem úgy várom,mint Balkót!!!!

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Megvolt az ebéd,finom volt,bár a krumplisalit nem tudtam eltalálni.Sebaj!

Köztem meg húgom között napra pontosan 4 év van.Aug. 28.-án születtünk,apu meg aug 29 :lol: Egy csomón vagyunk,mindig együtt tartjuk a szülinapokat.

Fürdetőkád:szerintem ez olyan dolog kinek mi lesz kényelmes :lol:

Manófa:természetesen szívesen fogadunk akkor is,ha nem tudsz friss hírt hozni Csigabyról.Szívesen fogadjuk a tapasztalataidat is,meg a tanácsaidat is.Bevettünk a bandába! :lol: Hajrá babaprojekt!Hidd el hogy nem minden barátnő olyan.Sajna az én álítólagos barátnőim fel se hívnak.Akkor beszélünk amikor én hívom őket

Charlott:ilyen turmixgép mozgást nekem is szokott csinálni :lol: Nagyon mókás mert tényleg ahhoz hasonlít az érzés! :lol: Bébiőrrel egybekötött légzésfigyelő se rossz,annak aki ki tudja használni.7-8ezerrel többe kerül mint a sima légzésfigyelő.Mi azért nem olyat választottunk mert a lakás picike(64 nm) kertünk nincs,így a lakás bármely pontjáról hallani fogom mit csinál a pici.Persze aki ki tudja használni,annak érdemes olyat beszerezni,sok jót hallottam róla,nekem is olyat ajánlottak,csak a fentiek miatt nem azt választottam,meg anyagilag se fért volna már nagyon bele.

Na megyek lustálkodni! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Mekkora nyál idő van! :cry:

Köszi lányok az együttérzést a diéta miatt! Igazából egyáltalán nem értem én sem a doki kirohanását. Megkérdezte, mennyit híztam eddig, én mondtam, hogy 12-13kg-t, erre azt válaszolta, hogy hú, az nagyon sok... És már nyomtatta is a CH diétáját. :) Igazából szerintem csak annyi, hogy nemrégiben szerezhette ezt az anyagot, és gondolta, mindenkinek beajánlja, aki súlyhatáron van... :) Mert ugye 3 héttel ezelőtt még nem így reagált a 12kg-ra. Meg az a megérzésem, hogy jobban fél a szülésemtől, mint én magam, és megijedt, hogy túl nagy lesz a baba, és majd nehézségek lesznek. Na, ezt majd a g-mailen részletezem, mert nem akarom itt, a nagyvilág előtt. :)
Tegnap volt itt a családom, nagyon jót buliztunk. Csináltam az unokáknak mindenféle ajándékkereső játékot, baromira élvezték. A szénhidrátot sem számoltam, de az anyagcserémet rendesen pörgettem az egész napos evéssel. :D Remélem, ez is használt! :D :D

Nekünk ikeás kiskádunk van. Belül 37x67cm. Szerintem bőven elég.

Manófa, annyira jó, hogy mindig jössz, és írsz Csigabyról és magatokról! A Ti történetetek kissé elgondolkoztatott, mert írtad, hogy problémamentes volt a terhességed, és úgy született korábban a baba. Szerintem igazából egyikünk sem készül fel lelkileg ilyen esetre, akinek a doki mindig mindent rendben talál. Szóval nagyon örültem, hogy leírtad, mert szerintem kissé lazán vettem a dolgokat az utóbbi időben. Olyan Pató Pál-osra... :) Azt hiszem, át is nézem azt a kórházi csomagot. :)
A kistesót mi is 2-3 év különbséggel szeretnénk, bár ha nem állítják vissza a 3 éves itthon maradást, lehet, hogy megsürgetjük kicsit a dolgokat, mert én nem szeretném bölcsibe adni a kisfiam. Ráadásul ha dolgoznék, 6-7 körül érnék haza este, a férjem is 6-kor, elég gáz lenne szegény kis kétéves babának. Tudom, hogy még így is egész jó a helyzet ilyen téren Magyarországon (mármint a 2 évvel), de nekem a napközis tanári fizetésemért nem nagyon érné meg... :( Olyan hülyeség, hogy nem választhatok, hogy a saját gyerekemre szeretnék-e vigyázni nagyon kevés pénzért, vagy másik 40-re kicsit többért. :( Egyértelmű lenne...! :)
Csigabyt pedig pusziljuk, nagyon gondolunk rá!

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, még annyit, hogy tegnap este végre eljutottam a g-mailig. Nagyot változtatok! A szobák, a hasak,... Lassan én is küldök új képeket. A homeopátiában még jobban elmélyedem, aztán jövök a kérdéseimmel... :)

Samu folyton csuklik újabban. Legszívesebben becsepegtetnék neki egy kis citromot. :D

Képzeljétek, az előbb beugrottak a régi lakók levelekért meg a kisfiú szeretett volna locsolni, és a kutyánk úgy megijedt az idegenektől, hogy félelmében beszart az előszobába! :D :D :D Tiszta ciki! Én észre sem vettem szerencsére, mert szétégett volna a fejem. :oops:

Még a kiskádról.... Nekünk állványunk sem lesz, mert nem férne el. A mosógép tetején fogunk fürdetni (elöltöltős). Még egy hősugárzót majd beszerzünk a hűvösebb napokra, mert nagyon pici a radiátor a fürdőben.

Csöpplány, vicces volt a kép! :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso nem értem a diéta miértjét... :roll: Ez e súly még tök normális.Bár valószínű az van,amit mondasz.

Bálint ma nem volt vmi aktív,gondolom az idő miatt.Meg tudom érteni.

Barátnők...jó téma.Nekem 2 legjobb bnőm van már 7 éve.Nem mondom,hogy nem tartjuk a kapcsolatot,de az tény,hogy már nem ugyanaz az érdeklődési körünk.Azért kíváncsi vagyok,hogy szülés után milyenek lesznek a csajaim.De keresztanya egyik se lesz,az tuti!!!Lesz is sértődés,de akkor sem akarok a gyerekemnek olyan keresztszülőt,akit csak a ruhák,meg a bulik érdekelnek..Jó ez kicsit erős volt,de értitek mit mondok...

Már csak kb 2 óra és itthon van apa!!!De jó!!!!!

Csöpplány,a táblival kapcsba.Ha lenne benne olyan is,hogy "vajúdás ideje" és "természetes vagy császár" ?Vagy hülyeség?

Kép

KépKép
mayday

Hát kissé megkésve de mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánok!
Épp időbe :lol: ,nem baj hogymár mindjárt vége.

Barbazso én most olyan jóizűet nevettem,hogy még a könnyem is kifolyt :lol: hát ez haláli volt :lol: szegény kutyus :cry: :lol:

Meglocsoltak a fiúk lányok?
Kinek hogy telt a húsvét?
Hát mi egész hétvégén festettünk, meg anyuval takarítottunk,én még ma is egy keveset,de nagyon elfáradtam.

babamozgás:hát néha rám szokta hozni a frászt,mert van hogy délelőtt alig mozog,de utánna beindul,meg néha éjjel se érzem hogy mozogna,csak azt nem tudom hogy én alszok mélyen,vagy ő.
De mikor ilyen van egy kis idő után mindig rúg egy kicsit hogy" itt vagyok anya"és akkor elmúlik a pánik :lol:
Azt olvastam pár helyen hogy de.10 óráig kb 10 mozgást kell számolni,ha ez megvan akkor nincs ok az aggodalomra.

Hasfájás:Valaki kérdezte hogy hol és hogy fáj a hasam csak nem tom ki volt az.Hát nem mensziszerű görcsök, bekeményedik és az egész fáj,de legjobban a hasam alja, nem tudom leírni hogy milyen fájás(nem szúró,nyilaló,görcsös)csak,hogy nagyon nem jó.Lehet hogy csak attól fáj hogy nő a poci,remélem.
Valakinél volt hasonló fájás?

na jól van most megyek pihizni,fürdeni,tévézni,meg szuszolni :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép
torpilla

Mayday teljesen megértelek barátnő téren,nekem legjobb barátnő 1 van,ő jön be velem a szülésre ha természetes úton fogok szűlni :lol: Csak kérdés hogy ez mikor fog ki derülni.

Ma is dolgozott a párod? :cry:
Nem baj mindját otthon lesz :lol:

Szerintem is belehetne írni a táblázatba ezeket a dolgokat.

Testvéred van?Mert a szokás szerint elvileg a tesónak kell lenni a keresztszülőnek,ha nincs akkor lehetne sértődés,de akkor is a te és a párod döntése.

Kép

KépKép
torpilla

Milyen az új vonalzóm?
szerintetek visszarakjam a másikat?
Nem néz ki hülyén?

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla ne izgulj,jó lett a vonalzód!!Azért aranyos ez az aggódás!!! :lol: :D :lol: Hogy-hogy bnőd lesz Veled szülésnél?Párod?
Te nem mész mostanában uh-ra?Csak mert 32.héten jársz,ha jól látom.
Keresztapa Öcsém lesz,keresztanya pedig párom húga.Csak a bnőimmel még annak idején megegyeztünk,hogy egymás gyerekeinek leszünk a kerianyukái.De nem így lesz. :?

Párom most csak hétvégente melózik,de majd júni közepétől minden nap.Konyhafőnök.No comment.Én utálom a vendéglátást,pedig én is azt végeztem.Sulit.De fúúúúúújjjj....!!!!Se karácsony,se 7vége,nagyon gáz.

Kép

KépKép
mayday

Két pasi meg egy kicsi.De szeretem,nagyon fogyatékok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
mayday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?