Új privát üzeneted érkezett!

kismaki, én azt hallottam, hogy heti 150-250 gramm gyarapodás az átlagos, szóval a 180 még tök OK! Igazából a 300-400 volt átlagon felüli

boruska

Kérdezzetek bátran! Élő daloskönyv lettem az elmúlt pár évben... :lol: :lol: Bár szerencsére én mindenre emlékeztem. De jártunk Ringatóra. Mondjuk én világ életemben kórustag voltam :roll:
Bezzeg a Laci!!! Nekem anyám éjjel nappal verset meg énekeket tanított. Ő meg egy boci, bocit sem tud. Jól kiröhögtem, hogy nem emlékszik semmire! Erre kiderült, hogy nincs mire, mert neki sose énekelt az anyja. Aztán kiderült, miért! Anyám! Ha elszavalná jobb lenne! De legalább tisztában van vele. Különben Lucának már most sokkal jobb hangja van nála... :lol:

(ja, szegény Kakti is látta, micsoda dinnye vagyok. Ha sír a gyerek, vagy bármi van, én kornyikálok. Ha ébren van azért, ha alszik, azért. A kocsiban is. :? )
Vendég

Bori!

Amúgy minek basztatod magad azzal, hogy ki jobb anya Nálad???? Ha a kekszes dobozra mosolyog majd a ded, akkor ő lesz jobb anya???? Be fogsz dilizni. Inkább feszítenél, mint pók a lucernásban, hogy milyen fasza gyereked van!!! Tök helye hapsi! Sőt, már most tud viselkedni társaságban! Legalábbis a talin úgy horpasztott, hogy ki sem nyitotta a szemét. Próbálj meg lazítani. Nem fogod elrontani. Tedd magadra amikor alszik, és élvezkedj, hogy rajtad szuszog az a kis lény, akit TE szültél. Te lettél bálna miatta, Te szenvedtél meg azért, hogy ő a világra jöhessen! Nem apa, a nagymama, vagy a kekszes doboz! Hidd el, senki még csak fele annyit sem tud tenni érte, mint amit Te tettél már eddig is a FIADÉRT! OK?
Vendég

A bálnát ne vedd sértésnek! Mindenki bálnul a szülés előtt! :lol: :lol:
Vendég

Ja! Ma tök véletlen feltévedtem az invitel honlapjára, ÉS van internet alapú tv-jük nekik is. Digitális, mint a UPC, nem kell tányér (tegnap megtudtuk, hogy tányért nem tehetünk a házra) és nem kell átkábelezni a házat. Holnap megmondják, hány tv-t tehetünk a kábelre, mennyit bír a rendszer. Kettő tuti, de nekünk 3-4kellene :oops: Szóval jó lenne! Kérek drukkokat! :lol:
Vendég

Betti, sérvügyben jó ha elviszed a dokihoz és még egyszer megnézi. Én már biztos összesz@rtam volna magam aggodalmamban.

Én is fürdetésnél adom a Vigantolt, a múltkor szerencsésen ki is borítottam az ágyra egy jó részét. De ma például elfelejtettem beadni. Én nem tartom hűtőben, az van rajta hogy 25 fokig eltartható.

Ma 2 látogatónk is volt. Egyik a szentfazék, öreglány, 80 körüli nagynéném, akit amúgy imádok, mert tök jó fej. Hozott Milánnak húsvéti csokinyuszit :) meg kaptunk egy tizest. Isten tartsa meg jó szokását. A másik a volt osztálytársam, aki hozott rugit, bodyt, pelust, popsitörlőt, csokit és fürdőszivacsot. Na persze volt átfedés a 2 látogató ittlétében. :S

Csücsöri pucéron 5200 gramm. Tegnap megvolt a csípő-has-koponya UH. Végigordította az egészet. Van egy kis vesetágulata, ami valszleg kinövős, és szerintem simán nem vették észre a terhességi UH-k során. No comment. 2 hónap múlva kontroll, dokinéni azt mondta ő kétszer szereti nézni a csípőt. Na igen, én is kétszer szeretek kiadni 6 rugót.
Ja, és utánunk jött egy kiscsaj, ő 5 hetes volt, szóval tényleg dokija válogatja hogy kit mikor küldenek.

Kismaki, én nem adok sem vizet, sem teát a gyereknek. Csak ciciből él.

Múlt héten már megkaptam az első tgyásomat, bevált a jutalmas verzió, mert többet kaptam mint a táppénz. A családi igénylést meg eltoltam, mert 2x1 gyerekre valót kaptunk 1x2 gyerekre való helyett. De küldtem be új igénylést, meg lemondást, így tegnap a számlán volt a 2x1.100,- Ft. 1 héttel a postára adás után. Nagyon gyorsan dolgoznak.

Kakti, én is szoktam citrom levét adni, de legutóbb jól a nyakamba hányt tőle, azóta nem adok neki.

Milán ma egész nap óózott azon az édes torokhangon amit úgy imádok. Jövő héten oltás. :S

Kattkat, dédpapis látogatás :)

Nóri, drukk a tv-hez. (Sógornőm invitelnél dolgozik. A szomszédságotokban… :))

Tegnap délutántól nem volt net, este bejelentettem, most már jó. Fibernet amúgy.

Köszi a kérdőíves segítségeket előre is, feltettem a közösre. Ne nagyon röhögjetek, vannak benne hülye kérdések, de nem tudtam mit kitalálni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri!
Én drukkolok nektek - nekünk Invitel a telefon meg a net, de a tv-t már nem tudtuk beköttetni sajna, mert nem bírja a hálózat (valami ilyesmit mondtak). Pedig jó lenne...
Biztos átsiklottál felette, mikor kérdeztem: ugye az L-es Liliputis rugalmaskendő elég hosszú az én méreteimhez is? A honlap szerint 60 cm széles és 5,5 méter hosszú. Amúgy megnéztem azt a linket, amit Zuzmooo betett, és elméletben asszem előre már magamra tudom kötni a Csibét, de majd össze kellene egyszer röffennünk egy oktatásra! Miccósz? Vagy tartsuk a legközelebbi (Margit-szigetes) talin? :D

Tesóm állapota kissé aggasztó. Folyamatosan kapja a lázcsillapítót, de így is 39°C körül van a láza. És ez azért elég gáz. Már szombat óta lázas. És egyelőre nem tudni miért, így a családi húsvétolás elmarad, mert anyám nem mer a Csibe közelébe jönni, nehogy áthurcoljon rá valamit a tesómtól. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tényleg! Boruska!
Vetted a dalszöveget múltkor, amit neked küldtem?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Sorry! Jónak kell lennie a kendőnek!!!! De mint minden internetes cuccnál, itt is elállhatsz a vásárlástól 8napon belül...

A Margit-szigetet azért nem komálom, mert 500Ft/óra a parkolás! Ami engem FELHÁBORÍT!!!! Vagy csak engem? Régen az ember bedobott némi aprót és egész nap elvolt. A múltkor kb 3-4óra volt a tali. Az 1500-2000Ft. Amúgy minden szart megveszek, de nekem ez fizikai fájdalmat jelent. Inkább veszek belőle csokit. Az legalább meglátszik rajtam... :roll: :roll:

De azért persze szívesen megyek oda is. Viszont a déli félteke kedvéért szorgalmaznék egy Kopaszi-gátas (hú, ez olyan, mintha a borotvált sunámra invitálnálak Titeket.. :lol: ) talit. Csepelről, Buda egyéb részeiből nagyon könnyű odajutni. Ingyenes a parkoló, nagyon szép a hely.
http://obol.hu/obol2.html
Vendég

Nekem mindegy, hogy hová megyek talizni, mert mindenhová csak kocsival jutunk el, de beígértük a Margit-szigetet! :wink: De a Tágiszapok-ra is szívesen megyek! (Anno az EstFM-en hívták így a Kopaszi-gátat.)

Amúgy ma rájöttem, hogy egy ápolatlan suta p.na vagyok, és tettem róla, hogy Apának eszébe se jussak, mint NŐ! :? Egész délelőttömet (míg Apa itthon volt, és dajkálta a lányát) bozótirtással töltöttem! A lábamon is olyan hosszú volt már, mint a hajam!!! :lol: De holnap megyünk a dokihoz 6 7es kontrollra, és mégsem várhatom el tőle, hogy kutakodnia kelljen, mire megtalálja, amit látni akar! Viszont cserébe este nekiesek Apának! :lol:
Na, megyek aludni, míg lehet!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A talin meséltem Jucinak, hogy valami követelésbehajtó ügyvéd b@szogat valami 2003-as BKV tartozás miatt! Persze elküldtem őket a sunyiba... Rég elévült a dolog!!! Fenyegettek bírósággal, piszkáltak, hogy ügyvéd által írt levélben kérjem az ő bizonyítékait. (talán azt hitték gyorsan fizetek, mert egy ügyvéd többe kerül, mint a 14eFt-os tartozás) de emberükre akadtak! Velem aztán nem szórakoznak! A tértivevényt nem írták alá!!! Az emailhez beállított olvasásvisszajelzőt nem hagyták jóvá. Nem is válaszoltak. Most rájuk küldtem a D.A.S.-t. Elvégre mi a fenének fizetek VIP jogvédelmi biztosítást!!!! :twisted: :twisted: Esküszöm nagyon örülnék, ha lenne folytatás, mert annyira gyíkok ülnek náluk, hogy ihaj!
Vendég

Na én hiába vagyok frissen gyantázott és pelyhetlen meztelencsiga, apa bottal nem nyúl hozzám... :roll: Majd ha lefogyok! :shock: :x :evil: És még az én k...va anyám is persze!!! :D :oops: :oops: :oops:
Vendég

Na megmértem csupaszon Domit. 6330 g.
Én is aggódhatnék, hogy múlthét péntekhez képest csak 140 g a gyarapodás, pedig előtte 210 volt.
De pont annyi eleséget adok neki, amennyit Ő akar. Nem is szeretném, ha 2 hónaposan 7 kg lenne és félévesen pedig megduplázná a születési súlyát (11300 g) . :shock: Egy évesen, mikor megháromszorozza (17 kg), akkor meg majd beíratom szumózni. :lol:
Egyik nap azért leméricskélem majd mennyiket eszik, mert van, hogy kisáskázza mindkét mellem és még rágódik a másodikon egy darabig mikor már (szerintem) semmi sem jön, de mikor kihúzom, aztán újra visszaraknám, fintorog és elhúzza a fejét, szóval gondolom, hogy elég néki.

Kakti!
Nagyon rosszul hangzik, hogy tesókád ilyen lázas és már milyen régóta... :x

Anita!
Levi cuki!

Kaptunk a 7végén rokongyerekektől egy kígyót. Azt mondták, hogy ők már nagy fiúk (3 és 5 évesek) és nem játszanak vele, úgyhogy odaadják a DomonkoSZnak :D Kosz hehe. Bár amikor 4 hetes lett, akkor meg hónapos reteknek hívtuk :)
Nagyon színes, csörög-zörög, van ráhúzva egy plüs béka, az is csörömpöl meg egy pillangó, aminek a szárnyai piros selyemből vannak és bele van varrva valami celofán szerű cucc, amitől szintén csörög. A pelenkázó a tetőablak alatt van. Domó eddig az ablakon "nézegetett" ki amíg tisztába tettem, de most rákötöttem ezt a kelgyót, és úgy leköti, hogy még. Áldom az eszem, hogy odaraktam. Püföli a lepkét, ami gyakorlatilag belelóg az arcába, aztán meg nézi, ahogy kileng.

Kattkat

Kép
kattkat

Hááát, Milán most 40 dkg-t hízott 1 hét alatt. Előtte meg 30-at. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boldogult férjem sem hagyta annyiban, hogy baszogatta valami
Dr. Kováts Sebestyén nevű tag, hogy lóg 54ezerrel 2005 óta, mert nem volt jegye/bérlete. 1 éven belül elévül a dolog. Ráadásul nem is voltak valós követelések. Lópikulát a tomporukba. :twisted:
Amúgy bizonyára arra a jó pár lúzerre apellálnak, aki ijedtében befizet bármit, csak ne macerálják.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát Csilla ez nem tűnik túl soknak, bár én is csak azé' vagyok ilyen okos, mert most utánaolvastam és ezeket találtam :arrow:

A baba hízásának az alábbiak szerint kell alakulnia:

Az első 3 hónapban: 100-227g/hét
3-6 hó között: 85-142g/hét
6-12 hó között: 42-85g/hét

illetve

http://www.iboly.hu/faq_gain.htm

Kattkat

Kép
kattkat

így kerekebb:

Nagyon fontos, hogy a heti hízási értékek átlagot jelentenek, a havi hízásmennyiség a lényeges, tehát az első 3 hónapban havonta legalább 400 grammot kell híznia a babának, ebben lehetnek olyan hetek, amikor 100 grammnál kevesebbet hízott, viszont a következő héten “bepótolja” a lemaradást, ezért káros mindössze egyetlen hét alapján megítélni a kicsi hízásának mértékét.

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó!!!

Tudja valaki, hogy szoptatás alatt miért nem lehet sokat( hivatásszerűen) énekelni?

Help Me!!!!!

Móni
kokonya

Na ja, havi 400 g, de az nekünk 1 hét alatt megvolt. :lol: 2 kg-val több, mint amennyivel született. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt!

Még mindenki aluszkál? :lol:

Kakti! Mennek a drukkok és a pozitív energiák tesókádnak... Gyógyuljon meg mihamarabb.

Nekem a hízásról azt mondta tegnap a védőnő, hogy egy hónap alatt 800 g körül kellene híznia, de csak most az elején. Hát nekünk éppen hogy csak meg van. 3210 g-al jöttünk haza és most vagyunk 4030 g. Bár én vasárnap már 4000 g-ot mértem, de akkor ezek szerint nem jól mértem. :roll:

Lassan úgy tűnik magához tér a cickóm :lol: le is kopogom (kop-kop) Megpróbáltam, hogy nem mérem mennyit eszik, mert jövőhéten lejár a bérlése a mérlegnek és nem akarom meghosszabbítani, de be sem akarok kattani, hogy nem tudom mennyit eszik... :roll: Remélem bírni fogom :oops:

Megvettük az angol vizet, de még szerencsére nem kellett használni :roll: meddig áll az el? Ha nem bontom fel akkor gondolom akár 1 évig is... Lehet meg kellene nézni mi van ráírva :lol:

Az embőcke csinálja a reggelit egyem meg.

bellerreni
Eger

Csodacsibénk este 9-től hajnal fél 5-ig aludt egyhuzamban, majd fél 6-tól még most is.
Apája elment Gödöllőre a Rossmannba a fényképeinkért. :)
Aztán dél után meg útnak indulunk. Megyünk a BMC-be megköszönni a gyermeket (meg leadni a szülésről a zárójelentést), aztán megyünk a 6 7es kontrollra, aztán megyünk a nagymamimhoz, meg a kendőért. Este meg közgyűlés van nálunk. Kíváncsi leszek, hogy bírja a Lujzi a gyűrődést ma...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na hali Csajok!

Én is vagyok ám, csak mostanság olvasó üzemmódban... de követem ám az eseményeket...

Nóri, megnéztem a képeket a Kopaszi-gátról (suna :D) és engem meggyőztél, valami csodálatosnak tűnik az a hely... Szóval, ha csinálunk ott talit én benne leszek. Bár oda már lehet, hogy nem gyalog megyünk ;)

Hízás-kérdéskör:
Hát én pont ezért tűntem el kicsit mostanság. Beszippantott a gyerek méregetésének lilagőzös bugyra... ;) Ugyanis a védőnő elkezdett izélgetni, hogy nem nagyon hízik a gyerek. (havi 400 g meg van, de lejöttünk valami hülye görbéről... :twisted: ) Eleinte nem foglalkoztam vele, de múlt pénteken már mondta, hogy aggódik, meg hogy szólt a gyerekdokinak, hogy nem hízunk és még kapunk pár hetet, de ha nem indul be a dolog, akkor vinni kell hozzájuk és ott méregetni, mintha attól hízna, wazze... Na én erre jól kiakadtam, és bőgve közöltem emberrel, hogy az én gyerekem nem fog tápszert kapni (hát igen, ilyen hülye p...a vagyok...) Oszt elkezdtem méregetni állandóan, hogy mikor mennyit szopik, meg esténként, meg reggel, meg délben, meg este... A lényeg, hogy végre beindult a súlya, nem rengeteg, de a heti 100 g minimum bőven meg van, van vagy 200 is :) Szóval mi erre büszkülünk, nem lesz valszeg egy hurka kisasszony, de asszem azért megtartjuk ;)
Szóval ügyesek vagytok, hogy mindenkinek ennyit hízik a gyerkőce. Úgy látszik mindenkinek meg van a maga parája ;)

Na most ennyit, mert megyünk Anyósékhoz. Most már próbálok gyakrabban írogatni... :oops:

Ja Kakti, jobbulást tesódnak!

Kép

Ági
agic83

Csípőszűrés: mikor kell vinni és hova? A gyerekorvos ad beutalót? B*sszus nekem a gyerekdoki nem mondta, hogy vinni kéne...vagy ez nem kötelező? Bár emléxem, hogy a két nagyobbat vittem, de most nem mondták, én meg nem kérdeztem :(ű

Stephie, nekem a gyerekdoki azt mondta, hogy a pneomococcus (ha jól irtam?) ellen most ingyenesen adják az oltást kivételesen. A rota elleni oltásra is rákérdeztem, azt mondta, hogy a legfrissebb hirek szerint találtak valamit az oltóanyagban és amig le nem zajlik a vizsgálat, addig ne oltassam be. Persze azt nem mondta, hogy 2*18eFt lenne az oltás ára..ez durva!
lara

A mi gyerekdokink azt mondta: a rota ellenit olyanoknak érdemesebb beadatni, ahol van közösségbe járó nagyobb gyerek. Mert nagyon ritka, hogy egyszem csecsemő elkapja, és ha el is kapja, a legtöbb esetben könnyebb lefolyású a dolog. Igaz, ritkábban előferdül, hogy kórház és infúzió lesz a vége, hogy ki ne száradjon a gyermek, de ez tényleg nem túl gyakori (asszem 100ból 1-2 az arány - a doki szerint). És hát igencsak drága oltás ugye. 35-40ezer forint.

Lara:
a csípőszűrésre a gyerekorvosnak kéne beutalót adnia! Sztem hívd fel és kérdezz rá! Emlékeim szerint azt olvastam, hogy 6-8 hetes korban ajánlott.

Ja!
Apa elment a képekért - amik sehol. Eladó fruskák szerint nem érkezett még meg. Telefon az ügyfélszolgálatra: a tételes elszámolásban benne volt, tegnap kivitték, ott kell lennie. Apát visszaküldtem, kérdezzen rá ezekkel az infókkal együtt. Kiderült: a Cewe szállítója tegnap b...ott kivinni Gödöllőre a megrendeléseket. A Rossmann-os csajokkal közölte, hogy majd ma úgy 5-6 felé viszi! Persze Apa mondta nekik, hogy mondják meg a csávónak, hogy soron kívül húzza oda a seggét, de a csajszik csak a vállukat vonogatták. (Ezek a mai lányok semmit nem tudnak elintézni??? Amikor én a Copy Generalnál együtt dolgoztam ezzel a Cewe céggel, ritkán volt gond, de azt is kivertem belőlük.) Na, Katikának több sem kellett: hívtam az ügyfélszolgálatot újra: mondom, amit mondtak, erre a pasi mondja, hogy utána néz, visszahív. Hív is pár perc múlva: a szállítónak vmi gond volt az autójával (szerintem csak lusta volt), és ma DÉL előtt mindenképp kiviszi. Zsír! Akkora a fejem, mint egy hidroglóbusz! :evil: :evil: :evil:
Ja! A csajom még mindig húzza a lóbőrt... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Norci, Kakti, vettem az üzenetet, nem nyávogok többet, visszanyelem...

Stephie, kipróbáltam a 'bálnabeszédet', nézett a gyerek egy nagyot.

Elárulok egy ocsmány titkot :) - ha csak egy kicsi pisi folyik ki, nem öltöztetem át, hanem megszárítom hajszárítóval (alá teszem a ruhának a kezem, hogy ne érje a bőrét, de még így is nagyon tetszik neki a meleg meg a zúgás, úgyhogy két legyet ütök egy csapásra - nem öltözünk, és a babó is megnyugszik.

Norci, a kopaszi gát nekem jól hangzik, még boldogult lánykoromban voltam ott elég durva partikon, úgyhogy babakocsizni sem lehet rossz.... Ja amúgy egy férfi ismerősőm látta a képedet, és mondta, hogy ő jönne a kopaszi gátadra :lol: :lol: :lol: Szóval a férjed egy dinnye!!! 8)
Bezzeg nálunk a zapa már vetné rám magát, vannak ilyen perverzek is, szereti a cethalakat, úgy látszik :)
Amúgy az én is bozótlanítottam, bár még másfél hét az orvosi áldásig, de már nem bírtam elviselni magam ilyen ápolatlanul - a lábam viszont erdő, de otthon van az epilátorom, úgyhogy az csak a hétvégén kerül sorra :oops:

Kakti, irigykedem az alvóbabára, Berci me éjjel megint előadta magát, evett, de csak a felét a normál adagnak, egy órát sírt, újra éhes volt, megetettem a maradékkal, újra sírt, egy óra alvás, újra felébredt, és eljátszotta ugyanezt még 3szor az éjszaka folyamán - még jó, hogy a jelenlévő 3 felnőttből mindenkire csak egy jutott ebből. Olyan álomkóros vagyok így is, pedig megvolt a nettő 5-6 óra alvásom... Biztos az időjárás, vagy frontok, vagy mi.

Most bezzeg horpaszt a bébi, és csodák csodája, HASON!!! Tegnap este is így aludt vagy 2 órát, és most is, úgyhogy hátha rá tudom szoktatni!!!

Nekiállok kalácsot dagasztani, az elmaradthatatlan hagyomány húsvétkor - kézzel, nem géppel! szeretem csinálni, levezeti a feszültséget...

boruska

Most beszéltem doktornénivel. Javultak Benő laborértékei! (seBi: 215-ről 137 lett) Még két hétig szedni kell a gyógyszert és akkor ismét vérvétel, de már ez is nagyon biztató! :D :D :D :D
zuzmooo

Bori: szerintem Nóri nem úgy értette, hogy ne nyafogj. Csak megpróbálta a pozitív oldalát mutatni a dolognak (szerintem) Írd csak meg nekünk, ha valami bánt, már az is segíthet mi meg majd írunk rá okosakat ;)
zuzmooo

Rota oltás: hát azért a tévében nem reklámozzák, hogy milyen drága...csak hogy "Előzzük meg a rota vírust"...

Kakti, akkor szólok a gyerekdokinknak, nem tudom miért nem emlitette, hogy kell a csípőszűrés, ilyet nem lehet elfelejteni..

Bori! Juhhéj! hátha megszereti Berci a hasonalvást!
lara

BETTIKE!!!
Mit mondtak a Madarászban a sérvre???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja!
Nővérem átköltözött egy fizetős szobába, így nem 7 vénasszonnyal van együtt (akik őt ugráltatják), hanem egyedül. És nem engedik haza Húsvétra, mert naponta egyszer antibigyót kell kapnia infúzióban. (Hát hagyják benne a branült, adják oda neki a gyógyszert, osztán zavarják haza... De nem lehet...)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Az OK, hogy lassan egyre többet vannak ébren a babáink. De honnan tudjátok hogy még játszani akar, vagy már aludni? Ha evés közben nem ájul be Benő, még beszélni szoktam neki, vagy felhúzom a zenélő-forgót az ágyán stb... A baj az, hogy ő olyan baba aki felhergeli magát ha nem azt kapja és nem azonnal, amit akar. Ha látom, hogy ásít játék közben, akkor leteszem az ágyába, de gyakran ilyenkor ordításba kezd és az elringatás se nagyon megy. Most is majdnem 1 órás nyűglődés után inkább felkötöttem kendőbe, de ott is csak akkor nyugodott le, miközben kiporszívóztam a lakást. Nem tudom hogyan kellene csinálni, hogy jó legyen... :?
zuzmooo

Zuzmoo, ugyanezt csinálom most én is, kézben van, majd elalszik, leteszem, visít - most ezzel ki is töltöttük a két étkezés közötti lukat... Nem tudom, hogy lesz ebből kalács...

boruska

zuzmoo: Én úgy szoktam csinálni, hogy játszani a hátán szokott és ha átfordítom hasra és rögtön sír, akkor még nem álmos. Ha csak nyöszörög és emelgeti a fejét, akkor van esély az alvásra. És ha a cumiját is elfogadja akkor nyert ügyem van. Tegnap sikerült a sok sétával úgy kifárasztanom, hogy fél 9-kor csak letettem és mihelyst a hasa az ágyhoz ért már aludt is. :D Persze nem lesz ez mindig így azt hiszem.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Éheztetem a gyereket.Mindíg sír a cicimen, és egyre kevesebb lett a tejem tegnap este anyukám rohangászott a táppal, és végre jóllakhatott a lány.Nem akartam én pótlást, de a 80-90 gramm már tényleg kevés volt.
Kezdem föladni.
Én olyan szivesen szoptatnék ha lenne nem sok, csak elég.
És mosolyogva szoptatnám a mosolygós lányomat.
De ez a hiszti, a minden evés sírásba fulladása, és már mindketten rettegünk a következő alkalomtól-neki se jó-nekem se.
Ha többször mellre tenném, többször sírna, még több stressz.
De én még fejek szpotatás után 1000rel, meg maszirozom, és facsarom a mellem, iszoma teát, stb stb, de aki néha olvas, az láthatja, hogy én már sokadszorra kerülök gödörbe ezzel, és már a tököm teli van.

zsó
Kép
pcd1985

Ti mennyit szívtatok ezekkel az oltásokkal,az én nem-sírós lányom 1 napíg üvöltött és eggélsz nap az ölemben aludt, ja és 37.7 volt a láza, és olyan volt a 2 combja mint a méhecske.
van immunrendszere a gyáreknek..

zsó
Kép
pcd1985

ALVÁS_JÁTÉK
én utánaolvastam 1 kézikönyvben hogy mennyit "kell" játszaniuk a 2 honapos gyerekeknek, az én lányom 1 hosan volt fennt annyit mint amennyit a könyv ír.
nálam az válik be:napközben játszik sírásíg :D ez van...
viszont este 9 kor villany le és alvás és akkor nemjátszik:
bár ma a hajnali kajálásnak nevezett nyüglödés után játszott a kezeivel 1 órát, én aludtam és félálomban meglestem és a töksötétben is játszik.......

zsó
Kép
pcd1985

Bocsi, eltűnve vagyok, nem tudok olvasni sem. Emő 1 hete nem tud aludni, túl érdeklődő, mindent néz, figyel okos kis szemeivel, aztán túlfárad, s jön a hiszti, mert nem tud elaludni. Iszonyúan tud ordítani ilyenkor, először úgy megijedtem, amikor már fél napja ezt csinálta, hogy orvoshoz vittem. Persze semmi baja - hála Istennek. Azóta viszont a kendő igen gyakori használati eszköz lett, ilyenkor csak az segít. Most is itt alszik a mellkasomon, miután egész délelőtt alig aludt 20-30 perceket. Súlya szépen nő, 6 hetesen 4140g. Szopi megy ezerrel, hacsak nem játsszuk a "túl fáradt vagyok, ezért nem alszom de nem is eszem rendesen" játékot. Végre a jobb mellem is begyógyult, de továbbra is nagyon figyelnem kell a mellrehelyezéssel. Viszont emiatt az általános nyugtalanság miatt nem alszunk, én már zombi vagyok... Már a gép elé ülni sincs erőm, ha csak mód van rá, inkább pihizek (az alvás sajna csak álom).

Bori továbbra is szereti hugit, de megjelent a féltékenység is. Nem vészesen, de sejtem, hogy akkor az az ok.

Fürdetőkrém: tuti ötletet kaptam: egy tálba teszem vízzel, mikróba be egy fél percre, jól felolvad, elkeverhető lesz a vízzel csomómentesen, így habfürdőként tudom használni. Flakonba töltöm, s abból öntök a fürdővízbe.

Amit hirtelen láttam, csak arra reagálok most (bocsi): gyerekdalok szövege, sőt, ötlettára: ha van az ismeretségben ált. iskolás gyerek, kérjétek el tőle a tavalyi és régebbi énekkönyveket. Az alsó tagozatosokban megtaláljátok a dalokat, bizonyára a legnagyobb részükre mindnyájan emlékezni fogtok!

Na, pá!
ktc

Ha szerveződik tali, küldene rám valaki privit vagy mailt? Akkor értesülhetnék róla.
ktc

Én azzal vagyok bajban, hogy mikor kezd el érdeklődni a játékok iránt. Egyelőre a fény-árnyék jön be neki nagyon és engem néz ha a fiúk kezében van is. Na ja, gondolom ott villog a homlokomon hogy "tejesköcsög", kaját meg nem tévesztünk szem elől. :)

Tegnap meg ma egy csomószor mondta már hogy "heűűű", egyszer megzabálom érte. :lol:

Elbabakocsiztunk a védőnőhöz 2 hónapos státuszra, 1 bodyban és 1 pelusban 5420 gramm.
Aláírtam a pneumo oltásos papírt is, majd most rendelik meg, aztán valamikor oltják. Ez ingyen van. Jövő csütörtökön 2 hónapos oltás.

Este 8-tól hajnali fél 4-ig aludt a drága. De akkor aztán üvöltés volt ezerrel és csontra szívta a cicit. Utána fél 8-kor ébredt megint.
Olyan ő is, mint Benő, ha nem azonnal alakulnak úgy a dolgok ahogyan ő szeretné, kiengedi a hangját. :D
A tisztábatételt viszont nagyon csípi, olyankor elnézelődik, gügyög. Ma is beszélgetett az apjával amikor hazajött, ő meg persze olvad el tőle.

Kakti, ez nagyon szar hogy Tesódat nem engedik haza. De legalább már tudnák hogy mi a baja. :roll:

Én szerintem nem sütök kalácsot. Vagy nem tudom. Igaz hogy a kenyérsütőbe csak be kéne dobni a cuccokat, de valahogy nincs kedvem. Krumplis pogi viszont lesz holnap, ember hozott egy csomó főtt, áttört krumplit melóból.

Ja, valakik húsvéthétfőn szeretnének jönni látogatni. Szerintetek? :evil:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
Sérv:
Azt mondta a madarászban a doki, hogy menjek vissza szerdán, mert már csak akkor lesz bent.
És újra leragasztja, azt mondta bizony fájhat tőle a pocakja.
Bár nem törvényszerű,de nehezebben távozik a gáz..

Egyébként nagyon kedves, normális dokinak tűnik.
Ja és tessék szíves lenni azért a hurkákat is megdicsérni!
Nem csak a rosszat látni.
De különben nem fáj neki ez inkább nekünk (anyának) nagyobb ijedelem

Kép
bettike830

Bonzsúr!

Nálunk a "ga, ge, gö" megy. Na nem egymás után, hanem vagy-vagy.
Ma megint hátközépig kakás lett a gyerek.
Mikor próbáltam leakrobatikázni róla a ruhát úgy, hogy ne kenjem össze a buksiját olyan keservesen elkezdett sírni. :(
Mondtam már, hogy utálom a Pampers-t?
De az is lehet, hogy én vagyok a pancser és nem tudok normálisan pelenkázni.
Most vettem Alana öko pelenkát a DM-ben. Kíváncsi vagyok milyen.
Ja és én is ma vettem át a Rossmannban a fotókat. Jó pixeles némelyik.
Oké, azok a képek tényleg trébbek voltak, mert nem jó fényviszonyok között készültek. Nah mindegy, azért örülök, hogy vannak papírképek is a Tökmagról. :lol:
Szívesen csináltatnék Nagy Hajnival szépeket, de nem tudom nélkülözni azt a zsét, amennyibe kerülne. :?

Kattkat

Kép
kattkat

na, itt a bizonyíték, hogy elaludt hason, mert tudtam kalácsot csinálni, még nyers, most sül

boruska

na, most talán sikerül

Kép

Figyelni a kacsát!!!

boruska

friss kép Berciről, meg a lábát csókolgató nagyapjáról

Kép

boruska

Nálunk a heö megy gügyögés gyanánt... Meg tudnám zabálni. Olyan édes amikor nézegeti a forgót a feje fölött :lol: Nagyon érdeklődő már. Kis mackóm. :roll:

Szopi idő van úgyhogy lassan ébredezik.

Levittem a dokinénihez mert csúnya volt az arcán a kiütés, de csak a tejtől van. Kérdeztem azt is, hogy baj-e, hogy ma 1 órán belül 3x kellett átpelenkáznom, mert hátközépig fosta össze magát, de azt mondta, hogy ha nincs más színe akkor nem gáz. Most is jó nagy fisifosi volt a kiságyban alvás közben :shock: vagyis félálomban. Nektek hányszor kakált 1 hónaposan?

Na visszaadom a gépet embőcnek.

bellerreni
Eger

Bori, ügyes vagy! Biztos sikerülni fog! :) Látod milyen jó anyuka vagy.. még kalácsot is tudsz sütni :)
Nekem ez nem jött össze.. pedig tervben volt nálunk is, de idáig a kezemben volt Bazsó..

Pelenkázós story ma nálunk is van.. volt benne egy kicsit kaki, tisztába tettem. Még mindig sírás, hát újra megnéztem, megint csak egy kicsi.. megint tisztába tétel, de ahogy törölgetem a kis pospsiját ki lőtt belőle egy híg sugarat, gyorsan elé tartottam a kezem, de folyt mindenen.. pelenkázón,rugin, bodyn, textil pelenkán.. teljes átöltöztetés, óriási sírás.. gyorsan magamhoz ölelem, viszem ki a kakis cuccokat a mosógépbe, de hirtelen valami meleg csurog végig a mellemtől a hasamig.. még le is pisilt.. újra teljes ruha csere.. :lol:

Én a dm-ből rendeltem képeket, kicsit kapkodva.. ma a párom elment értük és kiderült, hogy az egyik képből véletlenül 57-et rendeltem :oops: :oops: :oops: :oops: ja és ráadásul mindet prémium minőségben, nem a paradicsomiban ami akciós volt :oops: :oops: :oops:
Vendég

Ma idióta frontos nap van. Már reggel láttam, hogy nem lesz egyszerű, ezért délelőtt hosszú hosszú sétán voltunk. Természetesen kendőben.
Délután úgy tűnt nyugodtabb, bár ma elalvási gondjai vannak.
Kaja után letettem, játszott, nézelődött, apja gépezet én írtam, mindezt egy szobában. Bulcsú halkan visszafogottan jelezte, hogy kicsit magányos, szeretné, ha valaki dajkálná. Felnéztünk a hangra, én vártam, hogy Zsolti felveszi, gondolom ő meg rám. Így maradt minden annyiban.
Gondoltuk mi naivan.
Egyszer csak kiengedte hangját a Ded: ha már nem halljátok halkan, hogy magányos vagyok, akkor MAAAAGÁÁÁÁNYOOOOS BRÜHÜHÜ VAGYOK.
Erre már mindketten ugrottunk, én meg annyira nevettem rajta. Csak kicsikarta, ha már halkan nem megy, akkor feltekeri a hangerőt.

zarja

Sziasztok,
mi is itt, nem kis izgalmak után.
Vasárnap Lilla leesett a csúszdáról, ügyelet, épp csak megúsztuk a mentőt...
Hétfőn már nem. Lénivel szirénázó mentő vitt minket a Madarász utcai kórházba, kétoldali vírusos tüdőgyulladással.
Infuzió, csövek minden, amit az ember nem szeretne a gyerekén látni. Ma engedtek haza minket, még hosszú gyógyulás vár rá, de legalább itthon vagyunk.
Alattomos egy szar betegség ez, hétfőn kilenckor még semmi baja nem volt, 11-kor már véres buborékokat fújt és nem lehetett felébreszteni, borzasztóan megijedtem...

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi jobbulást nektek!!!!!!!!!!
Istenem ezt még elolvasni is kegyetlen volt,hát még átélni.... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
szintus

Ildi: jobbulást a kis Léninek! Összeszorult a torkom, ahogy olvastam. :(
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?