Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Végre kész a végső listám, mi kell, átküldtem közösre hátha vkinek jól jön.

Elég szarul vagyok én is, az előbb tök alul-belül szurkált a hasam, nagyon rossz érzés volt, most, hogy ülök, semmi. Néha nagyon bénán tud nyomni szegény Gyermek, ha alul kapirgál az sem kellemes, de van, hogy a gyomromhoz fészkelődik vagy a jobb bordám alá, hát az is elég gáz. :?

Ja, április 8-án repülök, ha minden igaz. :)

hibernia

Saját kinőtt babarucijaink a Teszen, akit érdekel a link:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jó reggelt!

Hibernia, ez fura, hogy nálatok még a hó esett, remélem itt már nem fog! Nemsokára úgyis jössz és akkor itt élvezheted a meleget. Örülök, hogy repülhetsz, és minden rendben.

Mostanában már nekem is kellemetlen néha, ahogy a bébi kinyomja magát egy két helyen. Tegnap a bordáim alatt rugdalt, hát nem kellemes.... Sőt azt vettem észre, hogy néha felállásnál vagy csak simán mozgásnál iszonyúan belenyilall a szeméremcsontomba. Gondolom tágul, vagy az is a súly miatt fáj. Remélem nem azért, mert a méhszáj akar kinyílni idő előtt. Jövő hét szerdán megyek nődokihoz, már nagyon várom megint.

Kismami, jó, hogy valaki közülünk ilyen profi a homeós dolgokban. Köszi hogy még a cukortartalmának is utána néztél nekem! Jövő héten azért rákérdezek én is a diabetológián, aztán, ha azt mondják szedhetem, akkor megrendelem szerintem.

Ezekkel az apasági cuccokkal mennyi gond van, hihetetlen! Én úgy határoztam, hogy nem intézek semmit :lol: Vagyis nem is nagyon kell szerintem, mert férjnél vagyok, de még régebben volt itt erről szó, hogy akkor is kell valami papír erről, ami frissebb, de lesz..-om. Majd, ha tényleg kell akkor elintézzük utólag. Én tuti nem fogok fél napot tölteni az önkormányzatnál emiatt mostanában. Nincs már hozzájuk erőm, ott mindig annyira bunkók :?

Mayday, anyósod nem egyszerű.... de tényleg próbálj meg annak a 200 km-nek örülni nagyon :D ! Az meg jó, hogy végül nem szültél meg :shock: Vigyázni kell a kajálással most már, nekem is ez volt a hétvégén.... most már én is megnézem ötször, hogy hol és mit eszem.

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!
Legyen mindenkinek szép napja, ebben az esős időben! :(
Nálunk esik, de viszonylag nincs hideg! A kutyáim amikor reggel meglátták, hogy esett, ki sem akartak menni a lépcsőházból! Ígéretem ellenére, még mindig nem fényképeztem nektek :oops: Bocsi! Ma megteszem! Tegnap állatorvosnál voltunk és már későn értünk haza! Semmihez nem volt erőm!

Nadina!
Kendra nálam is nagyon mozgékony, és ő is most abban a "stádiumban" van, hogy kitol mindig valahol valamit! Nekem általában a jobb oldalamon tolja ki magát teljesen a bordáim alatt! Hát nem egy kellemes érzés néha, de egyben jó is, mert tudom, hogy nincs baj! :) És ne mondd, hogy ott bunkók vannak, én is Önkormányzatnál dolgoztam! :D :)

Hibernia!
Az szuper, hogy 8-án már jössz is! És meddig maradsz? Mik a következő időre a tervek? Ja! És remélem nálunk csak átmeneti ez az esős idő, és nem jön a hó! :)

Kismami!
Honnét vagy ennyire értesült a homeos cuccokról? Egyébként nagyon jók én is hallottam. Nekem a szülésznőm ajánlott valamit, de az nem homeos, hanem valami más. Természetes alapanyagokból készültek és ....... nem tudom még mit mondott, mert sajnos már elfelejtettem, de nagyon dicsérte. Szóval ezekben azért biztos lehet valami, ha már ennyien ajánlják! :)

Egyébként nem értem én ezeket az apasági nyilatkozatokat! :roll: :roll: csak mert nálunk kb. 20 perc volt és nem kellett fizetni. Elég volt a dokitól a papír, meg a személyik és a lakcímkártyák!

Most megyek mert megérkezett a sajtos stanglim :lol: most az fogom bekajálni, aztán lehet még visszanézek, hogy csak magamban beszélgetek, vagy van is itt valaki! :) :lol: :wink:

Kép

KépKép
ercsikati

Zsu, köszi a palástfű tea tippet, utána nézek majd. Talán még van is itthon, mert még régen ittam ilyeneket peteérésserkentőnek azt hiszem. Akkor ezek szerint ti mentek jövő héten a szülőszoba látogatásra. Megpróbálunk mi is elmenni, de ha nem is jövő héten, akkor 2 hét múlva tutira. Be kell jelentkezni, vagy csak úgy oda menni?

Kovmarti, jó, hogy jelentkeztél! És köszi a drukkot a kórház ellen. Nagyon bízom benne, hogy elkerülhetem. Tegnap mértem minden kajáláskor a cukor értéket. Hááát határ eset. Vagyis ebédkor túllépte a felső határt, amúgy nem. Na de még annyit se mertem enni, mint amit a diéta előír, ez azért hosszú távon nem mehet, mert éhen halunk a babával :shock: A baba szobán ne stresszeld magad. Nekünk se áll még sehogy. Még május elejéig is bő 1 hónap van! Nálunk úgy volt, hogy tegnap jön még csak a festő felmérni a munkákat, hát nem jött....holnap jön :? A szobába még a kidobandó bútorok éktelenkednek...szóval nekem is bele kéne húznom és példát venni a többiekről, akik már a rucikat mossák :D Gratula nekik!

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Ercsikati!
Jaj, nem akartam leszólni az önkormányzatos munkatársakat, bocsi :oops: Csak itt a 22. kerületben tényleg nem túl kedvesek és mellé még hiába van időpontja az embernek ezren vannak és fél nap. De ez csak azért lehet, mert Te nem itt dolgoztál :D Amúgy tuti rendet tettél volna :D
Én se akarok panaszkodni a rugdosások miatt, mert eddig meg az volt a parám, hogy miért nem rugdos....most legalább gyakran érzem és megnyugszom, hogy ok minden.
A fotókat várjuk nagyon! Mutattam is férjemnek a szobátokat már többször, hogy mi lenne, ha mi is ilyen matricákat vennénk, mert annyira jók! Még nem döntöttük. Megvárjuk mit mond a festő. Hátha lesz valami jó ötlete, mégiscsak ő a szakember :D
Kutyusaidat totál megértem. Nekem sincs kedvem kimozdulni ma, pedig mennék délután jógázni. Addigra hátha javul az idő...

KépKép

KépKép
nadina01

Találtam egy érdekességet a neten. Hátha titeket is érdekelne: paleolit táplálkozás. Engem a cukorbetegség kapcsán érdekel, de amúgy is nagyon hatásos lehet. Szendi Gábor írt erről egy könyvet is. A lényege az, hogy a gyomrunk sok minden modern kaját nem tud rendesen feldolgozni és emiatt kezdődik minden betegség a szervezetünkben. A megoldás pedig az lenne, ha visszatérnénk a kezdeti táplálkozáshoz. Na én nem tudom ezt leírni olyan jól, mint ő, de itt a link ha valakit érdekelne:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas.htm
A könyvet is megrendeltem. Amúgy olvastam már tőle 1-2 könyvet és engem meggyőzött.

KépKép

KépKép
nadina01

Szép jó reggelt!

Nadina, ezt találtam
várandósság 35. hetétől javasolt fogyasztani a palástfű teát, mivel megerősíti a méhizomzatot és nem utolsó sorban vérzéscsillapító hatású (ez majd a vajúdás alatt és szülés után kedvező).
A szülésznők szokták javasolni a málnalevél teát, ami szerintem placebó. Tudományos kísérlet nincs a méhszájra gyakorolt pozitív hatásáról, de ha az ember úgy gondolja, hogy használ, akkor használni fog. Természetesen ártani nem árt, de ezt is csak a 35. héttől javasolt inni.

Szóval hajrá:)
Azt is hallottam, hoyg a málanlevél-palástfű 1-1 arányban is használható és hatásos

Kismamai! Köszönöm! Én hiszek a homeós bogyókban, meg hogy hatásos lesz, csak kicsit túlparás vagyok :oops: És mindíg azon filózom mikor valamit szedni akarok akár természetes akár nem, nehogy a kis roszcsontnak baja legyen.... de megnyugtattál!! :wink:
Jah..és igen, tök jó, hogy így értesz hozzá..

Ercsikati...ezek a reggeli kutyasétáltatások..még mindíg irigylem :D
Olyan üdítőek lehetnek!

Hibernia, remélem jobban vagy már!
Amúgy nekem is egyre érdekesebb fájdalmaim vannak de zömében nem reagálok rá..pl szúró érzés alhasban, hiortelen nyilalás mozgásra, hajolásra gyakran előfordul, de én arra fogom, hogy Gabi nyom valamit....
Engem csak a mensi görcsök ijesztettek meg, de azóta nem jelentkeztek így lehet hogy csak a zidő vagy valami megterhelés okozta....

Na még visszanézek, jók legyetek :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Én megint jól aludtam,ami furcsa,mert a jobb oldalamon aludtam többnyire,és mégse fájt a vesém.Hajnalba volt pisijárat de hamar vissza tudtam aludni.Viszont a hátamat nagyon könnyen elalszom,reggel alig bírok kikecmeregni az ágyból.
Beszéltem a csajjal,3 hét múlva tudja elvinni a cicámat.Akkor költöznek ki tőle.Apuval már meg is beszéltem hogy elvisszük kocsival a cicust,mert annyi holmija van hogy nehéz lenne Újpestre átgaloppolni vele.Arról nem is beszélve hogy a cicám frászt kapna a metrón.
Április 14.én utazunk le vidékre mamámhoz(Dombrádra,Kisvárda mellett van Szabolcsba),meg keresztanyumékhoz is 2 napra Fehérgyarmatra.Megnyugtattak hogy keresztapám tud szülést levezetni,jó kezekben leszek XD keresztapám mentőorvos).Megnyugodtam! Majd április 19.-én jövünk haza.Akkor már 35 hetes leszek.Szerintetek érdemes még utazás előtt megvennem és összepakolni a kórházi cuccosomat,vagy ráérek ha hazajöttünk?
Annyi minden marad április végére,meg májusra hogy rossz belegondolni.Miután elviszik cicust,akkor csináljuk a nagytakarítást,amit mindenre kiterjedően szeretnék megcsinálni.Hogy ne keljen megint jó sokáig.Edényeket kiszedni átmosni belülről is a szekrényeket,mindent alaposan,macskaszőrmentesre lehetőleg.Ott a kiságy is,még csak összeraktuk de nincs kitakarítva,babaruhák nincsenek kimosva,vasalva.És még pár dolog hiányzik is neki,nincs még elpakolva semmije,csak be van téve a szekrénybe úgy ahogy megvettük.Ja és még a folyosót is meg szeretnénk csinálni a baba születése előtt.Előre parázok.Meg ugye akkor már járhatok hetente le én is CTG-re,ki tudja párom is hogy fog állni addigra,meg most már ő is menni fog melózni.FFFFééllekkkkk!!!!!

Itt is esik az eső,utálom.Holnap megyünk/mennénk(időjárás függő) Szentendrére.Remélem nem tesz keresztbe az időjárás.

Torpilla:nekem is mondták hogy várjunk,hátha addig felteszik a rendszert.De én paramami lévén mondtam hogy vár a halál,aztán majd 9 hónapos terhesen kapkodhatunk ha mégse lesz meg a rendszer.Jobb ez így,de tényleg vicc amit művelnek.Önkormányzaton én egy órát voltam,lakcímkártyámat párom intézte míg én a jogsit meg a személyit.Néztem a többi embert akik ott "dolgoznak".volt aki a nagymamájával telefonált,volt aki a gyerekével hogy mit főzzön ma.A harmadik épp kávét csinált,volt aki olvasott.Persze kint a folyosón álltak páran.De tény hogy nem mindenhol van ez így.

Hajolás az nekem se megy,alig bírok feltápászkodni utána és még görcsölök is közbe.Nekem is sokat feszül a hasam,de szerintem én csak most kezdtem el nőni.

Elküldöm mert el fog tűnni megint...Folyt köv.

KépKép
Kép
csöpplány

Ercsikati:miért voltatok állatorvosnál,valami baja van a kutyudnak??Tegnap mi is mentünk,mert anyu macsekja felfázott,és véreset pisilt :? Várjuk a képeket!!!

Nadina:hány ch-s diétán vagy?Ha betartod akkor hogy lehet magasabb?Nem lehet hogy rossz ch mennyiséget írtak elő és azért van ennyire a határon?Nem lehet könnyű betartani,de már lassan itt a vége.Remélem most már nem lesz baj,vigyázz magadra!

Na ezt még bőven hozzácsaphattam volna a többihez. :lol: Na sebaj,jobb mintha az egészet újra kellett volna írnom! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Helloka Sosrstársak!!! :wink:

Köszönöm a nyugtatásokat,aranyosak vagytok!! :D Igazatok van,nem foglalkozok anyóssal,csak carul esik,hogy ilyen,de most már lecarom,mondjon amit akar. :roll:
Látom,már szinte mindenki szenved,nekem is van már minden bajom,és valahogy úgy veszem észre,hogy az uccsó hetek már igen lassan telnek.Ráadásul ez a semmit tevés is kiakaszt.Nem vagyok hozzászokva,hogy egész nap csak legyek,mint a befőtt... :?
Nektek nincs olyan érzésetek,.hogy fáj,ahogy tágul a medence? :? Hülyén hangzik,de én érzem.
Csak ámulok,hogy mennyire vágjátok ezeket a homeos cuccokat,de tök jó,legalább tanulok a mesterektől!!! :D :D
Hibernia,jó,hogy jössz haza,mindjárt 8-a. :wink:

Nadina,örülök,hogy jobban vagy.Már kajálni se lehet bármit,bárhol...

Zsu,tök jó az "alapképed" iwiwen!!! :D Naon jól meg van csinálva,nekem tök bejön.

Csöpplány,én a helyedbe inkább utazás előtt összepakoplnám a kórházi cuccost,legalább ha megjöttök,már nem kell vele bajlódni.Az mondjuk megnyugtató,hogy van a családban mentőorvos.

Kép

KépKép
mayday

Apacsomag:Nálunk csak egy papucs,mást adnak.Asszem.2 éve még úgy volt.
Tegnap meglátogatott a védőnő,hozott szoptatásról irományt,jövő pénteken dvd-t is kapok.A szülésről is. :?
Alakul a kórházi csomi,Bálintnak már mindent megvettünk.

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!
Csigaby nagyon régi barátnője vagyok, és megígértem neki, hogy értesítelek benneteket a fejleményekről.
Mint tudjátok, tegnap este ment be vizsgálatra, és ahogy várható volt, bent is kellett maradnia. Sajnos azonban (valószínűleg) még ma programozott szüléssel világra kell hoznia a Kicsi Lányt (babonából nem írom ide a nevét). Erre azért van szükség, mert a vizsgálatok szerint a méhlepény nem látja el rendesen a funkcióját, és nem jut elég táplálék a Csöppséghez. :( A mérések szerint emiatt a súlya sem gyarapodik rendesen. Tegnap este már kapott tüdőérlelőt, délben kapja akövetkezőt.
Próbálom benne tartani a leket és tanácsokat adni (hiszen nekem is van egy kislányom), de minden drukk fontos, szorítsatok nagyon.
Ha bármi hírem van, értesítelek benneteket. (Ha pedig kérdésetek van, megpróbálok rá válaszolni).
A beszerzendő dolgokban pedig megígértem, hogy elmegyek vele vagy elintézem neki, így ezen legalább már kevésbé izgul :)
manofa

uhh..szegény Csigaby :? Akkor már ma meglesz a babája??Nagyon sok erőt és a Picurnak előre is nagyon nagyon jó egészséget kívánok!Nagyon-nagyon szorítunk érte,és légyszíves tényleg értesíts minket a fejleményekről!Nem gondoltam hogy így lesz meg az első topik-baba :? Reméljük a legjobbakat!Sok-sok puszi és kitartást neki!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Igen, nagyon úgy tűnik, hogy ma megszületik Babóci. Persze, hogy értesítelek benneteket! Ha pedig más kérdésetek van, ha tudok, abban is megpróbálok segíteni ezekben az izgalmas hetekben, én sem szültem olyan nagyon régen :-)
De elsősorban nagyon drukkoljunk Csigabynak, nagyon aggódik, ami sima szülés előtt is természetes.
manofa

Manofa!
Természetesen az összes drukkom, és szerintem az egész topik drukkja Csigaby-nak megy! Mondd meg neki, hogy egy emberként is mellette vagyunk! Amint tudsz új híreket - gondolok itt pl. a baba súlyára, hosszára....stb - gyere és oszd meg velünk kérlek! Nagyon-nagyon izgulunk! Én sem gondoltam, hogy így lesz meg az első "babánk", de ha így kell lennie, akkor így kell lennie! Sok-sok puszit küldök Neki!

Kép

KépKép
ercsikati

Hibernia!
Most olvasom a híreket, hogy megbénult Írország közlekedése a nagy hóvihar miatt! Ez tényleg ennyire brutális, vagy csak megint a média fújja fel a dolgot! Ha tényleg ekkora a hó, inkább maradj a lakásban, nehogy valami baj érjen! Én egyszer már a télen, pocakkal sikerült jól elesnem. Vigyázz magadra, aztán kérünk helyzetjelentést!

Kép

KépKép
ercsikati

Manofa!

Szorítunk Csigabyért és a Piciért!!!Sok-sok erőt,kitartást és puszit küldök Nekik!!!!!!!!
Légyszíves tájékoztass minket a fejleményekről.Köszi.

Kép

KépKép
mayday

nadina:szivesen :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

ercsikati:évek óta használok homeopátiát gyerek nekis azt adok mindenre szeretem az alternatív dolgokat a gyógyszereket kerülöm amennyire csak lehet :) én csak ajánlani tudom őket

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Manofa! Köszönjük az értesítést és mint eddig ís írták megy a drukk Csigaby-nek és a Kislányának. Reméljük minden rendben lesz és gyorsan fog gyarapodnia babó, és remélem Csigaby is jól fogja átvészelni. Gondolunk rájunk sokat!!!! Ha beszélsz vele mindenképp ad át neki, és majd várjuk a fejleményeket.!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

manofa:

én is szurkolok csigabynak és kitatást neki !puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Csak benéztem picit és ilyen nagy hírek vannak!

Manofa, nagyon köszi neked, hogy értesítettél minket! Én nagyon izgulok Csigabyért! :idea: :idea: :idea: De minden rendben lesz! Pusziljuk.
Várjuk a további híreket. Küldjük neki az energiát :arrow: :arrow:
Akkor ezek szerint ma születik az első topikbaba!
(és csak 1 nappal volt idősebb terhes nálam :shock: )

KépKép

KépKép
nadina01

Amint tudok vele beszélni, tolmácsolom, mennyire drukkoltok neki. Új híreim nekem sincsenek, de természetesen amint tudok valamit, megírom nektek. Biztos, hogy nagyon jól fognak esni nekik a jókívánságaitok ezekben a nehéz napokban, sok erőt fog neki adni.
manofa

Mayday: köszi a dícséretet :D Nekem is nagyon bejön a kép.... de sok jót készített még a fotós szerencsére :D

Csöplány, én utazás előtt letudnám a kórházi csomagot..igazából szerintem ráérne mikor hazajöttök, de legalább addigra ezzel is megvolnál, és lehet nyugodtabb is lennél....

Amúgy kicsit én is parázok mindennel készen leszünk -e bár ha minden igaz azért még van 6,5 hetem...
Na inkább ez a brutális :D Azért ez már nem olyan hosszú idő.....

Kérdés: szerintetek mennyi csuklás normális a babáknál? Mármint pl mennyi ideig? Valamelyik este szerintem vagy 5-10 percig csuklott a drágám..és egyre gyakrabban érzem úgy hogy csuklik..az tudom, hogy maga a csuklás nem gond..de hogy gyakran és sok-sok percet az sem gáz szerintetek? Bocsi a bugyuta kérdéseimért meg a túlparázásért :oops: De hát kitől kérdezzem ha nem tőletek :D :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu, szerintem az jó, ha csuklik, mert így fejleszti a tüdejét. De hogy 10 percig tart azt nem tudom sajna, hogy normális-e. Mondjuk én is szoktam 10 percig csuklani....hátha valaki tud okosat mondani közülünk :D

Én is érzem, hogy távolodnak a csontjaim egymástól, és nem kis fájdalommal jár ez. Már annyira várom a jövő heti nődoki látogatást!

Csöpplány, szerintem is pakolj össze kórházi cuccot, végül is legalább meglesz, persze nem lesz rá úgyse szükség! Az megnyugtató, hogy a rokonságban van orvos, de azért meg ne szülj nekünk ott a messzi vidéken :)

KépKép

KépKép
nadina01

Hahó!
Sikerült a közös címre elküldeni Kendra szobáját! :) Végre! Remélem érthetőek lesznek a képek! :)

Manofa!
Én írtam Csigaby-nak egy sms-t, remélem azért örült neki, már amennyire örülni lehet az ő helyzetében!

Csöpplány!
Én is azt mondom, hogy pakolj össze, így legalább tuti a biztos! Nem fogsz azon aggódni mi lesz, ha..... Szóval még utazás előtt dobáld be a cuccokat! :D

Zsu!
Olyan érdekes ez a csuklás! Én még nem éreztem Kendrát csuklani! De viszont a Tesómnál tökre sokszor csukottak a srácok! :D Egyébként én is ha belegondolok, hogy már nincs is egészen 2 hónapon, kicsit elfog a "pánik", de tudom, hogy minden rendben lesz!

Kép

KépKép
ercsikati

Csigaby-hírek!!!
Megszületett Anna Léna. Ami a legfontosabb, hogy a körülményekhez képest jól van. Az adatok: 1150 g, 38 cm, 7/9-es Apgar, ami korababáknál nagyon jó eredmény. Azonnal felsírt, és kezdetben nem is kellett légzéstámogatás. :) Az orvos azt mondta, rosszabb eredményre számítottak a vizsgálatok alapján. :)
Csigaby is jól van szerencsére, de persze tudja, hogy nem lesz könnyű időszak. Ő már hétvégén hzaengedik, a Kicsi Lányt csak kb. 1 hónap múlva, amyg el nem éri a 2 kilót.
Felolvastam neki a hozzászólásaitokat, nagyon-nagyon köszöni a sok drukkot, jólestek neki a szavaitok.
Továbbra is drukkoljunk neki, amíg nem jön vissza hozzátok, jelzem, ha van friss infó. A lényeg, hogy jól vannak!!!
manofa

Jajj ez nagyon jó hír Manofa!

Sok-sok egészséget anyának és babaának!
És akár így akár úgy hihetetlen..anyuka lett Csigaby :D

Nagyon jó hírek az eredmények, stram kislány :D

Továbbra is kitartást nekik...!

Köszönjük, hogy azonnal jelezted!

És nem is tudom mit írjak :D Gratulálok nekik a jó eredményekért is na meg a csöpséghez!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ercsikati!

Hát ez a szoba....
Bárcsak a lányod lehetnék.. :lol: :lol:

Nagyon kis frankó lett és ezek a matricák..bár én elfogut vagyok, mert ennyi idősen is megveszem a rajzfilmekért ezen belül no 1 a micimaci :D

Na de a lényeg..űber brutál jó lett a szoba! :D

A többiekére is kiváncsi vok..egyik nagy kiváncsiságom majd Mayday-éknél a szabadfestészet eredménye :D

Hibernia..pocakod még mindíg csini, bár tény nem kicsi :D De olyan kis büszkén hordható..az meg talán nem is baj hogy az elmúlt héten nem nőtt annyit..biztos erőt gyűjt a Csöpség :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Én is azt mondtam, hogy hihetetlen, hogy anya lett :)
Nem tudom, mennyire ismeritek, mindenesetre amilyen kicsi, olyan kemény csaj tud lenni, úgyhogy ezzel is ügyesen meg fog birkózni.
A tovább üzeneteiket is tolmácsolom, erőt adtatok neki.
manofa

Sziasztok!
Csak egy délelöttöt nem néztem be és ilyen hírek,hát tisztára letargiába vagyok.
Szóval megvan az első baba. :lol: Nagyon örülök,hogy a körülményekhez képes jól vannak mind a ketten.
Gratulálok nekik és sok sok egészséget és kitartást kívánok Csigabinak
Manófa neked is köszi hogy értesítettél a fejleményekről.
Na majd még jövök

Kép

KépKép
torpilla

Hatalmas gratula Csigabynak,jó egészséget kívánok Nekik!!!!Örülök,hogy Anna is jól van,sok puszi mindkettőjüknek!! :D :D :D
Köszi szépen Manofa a tájékoztatást,és persze kitartás Neked is,ilyenkor a barátnőkre is nagy szükség van!
Hihetelen Csajok,megvan az első netes babánk!!!Teljesen elérzékenyültem...[/b]

Kép

KépKép
mayday

Először is nagyon-nagy gratula Csigaby-nak,és nagyon-nagyon jó egészséget a kicsi lánynak!!!

Várjuk a további infót róluk,és majd esetleg a képet is ha lesz a kis Csöppségről!Gyors felépülést mindkettejüknek!Szoptatni fogja tudni már most a babát?Mert akkor sok tejcsit is kívánok neki!

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu,talán segít:
Kérdés:
Egy 8 hónapos várandós anyuka vagyok, és egy olyan kérésem lenne: Az baj ha a pici a pocimban naponta többször is csuklik? Nem egyszer, nem kétszer, naponta többször. Kérem nyugtasson meg, hogy a babának nincs semmi baja.

Válasz:
Nyugodjon meg, a baba csuklása akár többször is naponta nem jelez semmiféle problémát, rendellenességet a magzattal kapcsolatosan. A csemete méhen belüli életében folyamatosan
nyeli a magzatvizet, majd ki is üríti a magzatvize. A csuklásnak nevezett mozgás ezzel van kapcsolatban, illetve valamiféle alap légzőmozdulatokat végez, (bár természetesen ebben az időszakban még légzés nincs tüdőn keresztül) gyakorol.
Tóth Anna

Kép

KépKép
mayday

Én is küldtem Csigabynak sms-t a nevembe és a babanetes csajok nevében !

Én úgy hallottam hogy nem baj ha sokszor vagy sokáig csuklik a baba.Nálam is szokott csuklás leni,de általában max 2 percig tart és csak este érzem legfőképp.

KépKép
Kép
csöpplány

zsu:

az nem baj ha csuklik nekem is sokáig szokott :D ez normális

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

manofa: nagy gratula csigaby-nak és az ő tündérkéjének !
kitartást nekik !
puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Manofa!
Sok-sok puszit küldök Csigaby-nak én is! Gratulálok, bár senki nem számított ilyen hamar Anna születésére, de a hírek amiket hoztál szuperek! :) Gratulálok Nekik persze, és jó egészséget kívánok Nekik! Nem lesz baj, tudom! Annyian szorítunk neki, hogy baj nem lehet! :)

Zsu!
Örülök, hogy tetszik a szoba! Reméljük Kendrának is tetszik majd! Igyekeztünk! :oops: Még a jövő hét elején jönnek azok a dekorok amik az "egyéb" felületekre kerülnek fel. Ha már azok is fent lesznek dobok képet arról is! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Kicsit nem jövök és lám mik történnek!!!

Csigabynek gratulálok és kívánom, hogy minél hamarabb megerősödjön kis Anna! :)

De honnan lehetett tudni, hogy a méhlepényével problémák vannak? :shock: :?:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Válaszolt Csigaby,20:01-kor!Idézem!:

"Sziasztok!Nagyon köszönöm a kedves szavakat és a biztatásokat!
Annát csak reggel nézhetem meg:-(,a párom már 2x látta.Hétvégén már kiengedhetnek,majd írok beszámolót a gmailre.Csigaby"

Charlott,ez engem is érdekelne,de majd hétvégén megtudjuk Csigaby-tól.Remélem tényleg kiengedik hétvégén és minden rendben lesz velük!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok

Ó, hát mik történtek erre, én meg csak itt tanítgattam. :?

Az első topicbaba!!!! :)
Ha nem is a legoptimálisabb körülmények között született, biztos minden oké lesz!!

Csigaby: Óóóóriási gratula! Erős lányok vagytok!

Amint vannak hírek, képek, kérünk tájékoztatást.

Manófa: Köszi az infot. :) Mennyi idős a Te babód?

hibernia

Charlott, Csöpplány: Gondolom a toxémia miatt volt alaposabb a vizsgálat és amiatt volt gond a lepénnyel is. :? A sógornőmmel ugyanez volt, a 32. héten császár. Azóta lassan 1,5 éves a pici. :)

Az uh-kon amúgy a méhlepényt is mindig vizsgálják, nem? (Érett-e, nem öregszik-e stb.) Nekem úgy rémlik nézik, bár eddig nem volt sok vizsgálatban részem... 8)

hibernia

Sziasztok,

Szabadlábon mától 2 in 1.
Lepényem meszes, III fokban érett, méhszáj változatlan.
Tesómé a gép, és kell neki. Próbálok még jönni.

Csigaby, hatalmas drukk, jó egészséget kívánok!
kriszta15

Na és akkor vissza is olvasok.

Nálunk sajna nagy a káosz, úgy alakult, hogy eladtuk a kocsinkat, arra számítottam, hogy amíg a férjem itt lesz még május közepéig, még beszerez jó pár dolgot, amit én otthonról kinézek, de hát így ez kilőve. Egyelőre elképzelésem sincsen, honnan lesz itt augusztusra, mire jövünk pelenkázó / kiságy matrac / miegymás... :? Holnaphoz egy hétre pedig már otthon is leszek... (Az sem lesz leányálom, egy jó kis lakásfelújítás vár, most hogy kimentek a bérlők, kezdődik a buli - egyedül. :lol: Ne is mondjatok semmit. :lol: :lol:) Ja és iszonyú hideg van, 2-3 fok, ma itt nem esett a hó, de orkán szél volt és borzasztóan fáztam, 18 fok van maxi fűtés mellett... Ki sem moccantam... :?

Nadina: Kitartás, minden elismerésem. :)

Csöpplány: Jó kis kirándulás lesz ez. :) Én is becsomiznék előre... Szegény cica meddig lesz távol?

Zsu: Nekem is sokáig csuklik, elég izé. :lol: Főleg este... és ha ráfekszem kicsit... :oops: :roll:

Ercsikati: Nagyon szép lett a szoba! Mennyit dolgoztatok vele!!! Bizti tetszeni fog a babának. :)

Na, mi vacsizunk, bocs, akinek nem reagáltam, elég szarul vagyok még mindig. Szerintem a sok stressz. :? :? Hogy elmegyek, hogy külön leszünk, hogy fel kell újítani az otthoni lakást, hogy mindenki hülye, eh. Annyi minden szar van.
:cry: :cry:

hibernia

Kriszta: Drukk akkor neked is. Mikor kell megint menni? A meszes nem baj? :shock:

hibernia

Próbáltam átfutni az egész napi terméseteket, igazából azért néztem be, amit végül csöpplány meg is írt :-) Én kicsit korábban beszéltem vele, akkor még csak mondta, hogy kapott tőletek SMS-t, még nem tudott rá válaszolni, de pótolni fogja (és hát meg is tette :-)
Még annyit tudok, hogy elvileg este 8-kor kellett felkelnie, az redményt holnap tudom meg. Állítólag császár után ez elég nehéz, de ahogy mondtam, klassz csaj, ebben is ügyes lesz.
Na és megpróbálok mindenkinek válaszolni, bocsánat, hogy nem név szerint, sok minden felvetődött (és hát én csak gyeses agyúnak hívom magam, mert a terhességgel nem ér véget a feledékenység :-)
Szóval:
A méhlepényt folyamatosan nézik a vizsglatok alkalmával, ezt ellenőrzik, eljut-e a táplálék a csöppséghez, nem meszesedik-e stb. Egyes uh-készülékeken láthatod is, hogy piros, meg ha jól emlékszem, kék pöttyök/foltok vannak rajta. Na az mutatja az áramlást. Azt nem tudom, miért csak most vették észre, hogy gond van, de úgy tűnik, szerencsére nem leszs belőle nagyobb baj, és hát most már csak ez számít.
Csuklás: teljesen normális dolog, a babát egyáltalán nem zavarja, és még születése után is gyakran lesz ilyen. minket zavar, őket valamiért nem. gyébként pocakban azt hiszem, arról van szó, hogy vizet nyel.
manofa

Na folytatom, mert most lett időm, napközben ma kivételes alkalom volt, hogy tudtam írni.
Az én kislányom 16 hónapos kis csibész.
Én csak lelkileg tudom támogatni csigabyt, igazán neki nehéz :-( A barátnő viszont nem azért barátnő, hogy bajban is mellette legyen?
Meszesedés: előfordul, nekem is volt, figyelni kell rá, de nem feltétlen okoz gondot.
manofa

Sziasztok!
Úgy látom ma én vagyok az első! Bár lehet mire elküldöm a hozzászólást, addigra már megelőz valaki! :D

Kérdeztétek, hogy a kutyuk betegek voltak-e azért mentünk dokihoz! Nem hála az égnek! Egy hónapban egyszer el szoktuk őket vinni, én csak úgy hívom "havi szerviz-re", ilyenkor körmöt vágnak, szempillát szednek - mert befelé forduló szemük van - fület tisztítanak, alaposabban, mint én :D - és most aktuális volt egy kombinált és veszettség oltás! 3 hét múlva pedig LIME- kór elleni oltásra megyünk! Szóval van program rendesen! :) Gondoljatok bele, két kutyával bemegyünk, az állatorvos Angol Bulldog tenyésztő - szóval téma mindig van - bent szoktunk lenni ilyenkor kb. 1 órát. Akik kint várakoznak, meg nem tudják mit csinálnak bent! :D Amikor meg kijövünk a két kutyával, akkor jót mosolyognak, hogy hát ezért! :D Mire kijövünk, addigra ott vár egy nagy csomó ember, nagy csomó kutyával, akik közül a legtöbb Angol Bulldog! Ilyenkor elkezdenek játszani egy kicsit, aztán jövünk haza! :D

Már nem tudom, hogy ki - bocsi - de valaki kérdezte, hogy mi a tisztítószernek a neve, amit vettünk Kendra szobáját kitakarítani, most megnéztem nektek! SANYTOL Fertőtlenítő, univerzális - fertőtlenít és tisztít, minden felülethez. Klórmentes, 99,99 %-ban elpusztítja a baktériumokat, gombákat és vírusokat. A Tesco-ban vettük, igaz nem volt egy olcsó dolog - ha jól emlékszem 1.500,-Ft körül volt - de úgy voltunk vele, hogy kipróbáljuk. Ja és Eukaliptusz illata van! Nekem nagyon bejött!

Manofa!
Közben nekem is írt vissza Csigaby! :D Nagyon örültem neki! Bevallom őszintén nem számítottam rá, hogy még erre is lesz lelki ereje, hogy írjon. Nagyon jól esett! Amint tudsz valamit kérlek gyere, és oszd meg velünk! Nagyon izgulunk Értük!

Hibernia!
Nem irigyellek, azokért a dolgokért, amiket itthon kell intézned! De ügyes vagy, menni fog! Kitartást hozzá! És mi a terv? Mikor mész majd vissza újra? Ha meg tényleg olyan hideg van, akkor ne is mozdulj ki, nem éri meg.

Most megyek, reggeli! :D Már alig várom!
De jövök még!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Csigabynek nagy gratula!!! A kis Annát meg üdvözöljük köztünk! Most már tuti minden rendben lesz, ezek nagyon jó hírek :D :D :D

Kriszta, azért majd írj, ha gép közelbe tudsz jutni, hogy mi van veled bővebben. Ez jó hír, hogy kiengedtek. Pontosan mikorra vagy kiírva? Gondolom azért otthon is pihenned kell sokat.

Ercsikati, a szoba szuper lett! Innen már csak a csöppség hiányzik tényleg :D

Ma takarítanom kell, és szerencsére nem is vagyok annyira szarul, mint az utóbbi napokban. Úgyhogy el is kezdem, majd még benézek.

KépKép

KépKép
nadina01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?