Új privát üzeneted érkezett!

Ercsikati, mi a neve a fertőtlenítőnek?
Egy ajtórácsunk nekünk is van, hogy a kutyát ki tudjuk zárni a szobákból, de nem mindig tudunk erősek maradni, egyelőre bejár ő is és a cica is a nappaliba. Nagyon hisztis tud lenni, ha sokáig magára hagyjuk. Általában akkor van néma csöndben, ha alszik... :) A kertben is csinált a férjem egy szupi kerítést, hogy csak hátul tudjon játszani (kb. 600nm-e lenne erre), de hamar elkezd unatkozni, és csipog (mint egy hangos csibe!), hogy engedjük ki. Hát igen, elöl sokkal izgalmasabb, mert az utcán folyton történik valami, amit meg lehet ugatni, a komposztgödör is ott van, amiből csomó izgi dolgot elő lehet ásni meg hát az új veteményesem is... De pont ezek miatt zárjuk hátra játszani. :roll: Nem tudom, mit lehetne csinálni, hogy ne kezdjen el unatkozni negyed óra-fél óra után... Ki szoktam menni tanítgatni, meg dobálni a játékait, de nem akarom, hogy megszokja, mert a baba mellett nem fogok tudni egész nap vele foglalkozni.

Magzatmozgást még nekem sem kell számolnom, de én is csak május végi vagyok...

Ti kinéztétek már, melyik ruhában fogjátok hazahozni a babát? Tök tanácstalan vagyok, hogy mennyire kell egy újszülöttet az első kórházon kívüli útjára beöltöztetni. Jesszus, már annyira várom!!! Milyen lassan fog telni az a pár perc/óra (?), amíg a zárójelentést megírják...! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Végre sikerül írnom is, mert vagy net nem volt, vagy én voltam szarul. Vissza is tudtam olvasni, jó nagy pörgés volt itt hétvégén :D 8) :D
Szerencsére a szupermarketes kajától csak 1 napig voltam rosszul. Meg gondolom mivel a nagy része ki is jött belőlem gyorsan, így hamar jobban letem. Csak hát picit megijedtem... de soha többet még ebben a 2 hónapban nem eszek semmilyen kétes helyen.
Viszont ma délelőtt voltam a diabetológián és most meg a cukrom magas. De nem is kicsit, a mult heti leletemen a reggeli utáni 8,2 volt. És 7 alatt kell lennie szigorúan... Szóval kicsit átalaították a délelőtti kajálásomat, és kapok még 1 hetet :? :? :? Aztán ki tudja mi lesz....már rá se mertem kérdezni, hogy mi lesz, ha nem megy le...de nagyon tanakodtak...úgyhogy gondolom akkor kórház :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nadina01 2010.03.29 13:38-kor.

KépKép

KépKép
nadina01

A baba szobák nagyon szuperek lettek mindenkinél! És ügyik vagytok, hogy végül is nem is tartott túl sokáig. Tegnap én is beszéltem a festővel, holnap jön megbeszélni, hogy akkor pontosan mit szeretnénk. Bár a baj csak az, hogy még magunk se tudjuk :oops: remélem ad majd pár ötletet, mégis csak ő a szakember. Nálunk az a gá, hogy a szoba rettentő pici, így a derékmagasságban lévő bordűrcsíkot elvetettük, mert hogy az összenyomja a szobát, és állítólag a sötétebb élénk árnyalatu fal is... na szóval tényleg már nem tudjuk. De ugye jó lenne kitalálni, mert az is lehet, hogy nekem lassan be kell költöznöm a kórházba a cukor miatt. De erre gondolni se merek.

Barbazso, én azt olvastam, hogy a babát tavasszal/nyáron egy rugdalózóban és egy kocsikabátban szokták felöltöztetni haza felé. + még a cérnasapka. Mi vettünk egy hosszú újjú rugit és hozzá egy vékony pamut kabát szerüt, ami inkább kardigán. Szerintem mi abban hozzuk haza, habár én szülök itt elvileg a legkésőbb: május 30. lehet addigra már kánikula lesz...

KépKép

KépKép
nadina01

Még egy csomó mondenkinek akartam reagálni, de már nem emlékszem :oops:
Vasat én nem szedek. Csodával határos módon azzal nincs gond :D (persze van helyette más bajom) Ja és a legjobbat még nem is írtam: jövő hét kedden megyek a diabetológiára és kétféle vizeletet kell vinnem, egyik sima reggeli első vizelet. Másik 24 órás vizelet, ami annyit jelent, hogy hétfő reggeltől kedd reggelig csak vödörbe pisilhetek (!), aztán azt jól összekeverem és abból viszek egy kémcsőnyi mintát nekik.... és le is kell mérni a mennyiségét, hogy pontosan hány liter jött össze ezalatt az idő alatt. Még fogalmam sincs hogy fogom megoldani a vödörbe pisilést...és az ott fog majd egész húsvétkor bűzölögni, ráadásul, ha jön esetleg hozzánk valaki locsolkodni... :lol: :lol: :lol: (az a gáz, hogy nekünk olyan a wc, hogy egyben van a fürdővel) Na de hát ez van, csak azért ez vicces lesz.
Málnalevél teát én is majd innék, de még nincs meg. Akkor ebben meg is állapodtatok látom, hogy a 35. héten kezdjük kollektíven. Ok :D Még homeopátiás golyókat is lehet, hogy szednék. Egy ismerősöm most kezdte el, ő a 36. héten van, ha nei használ, akkor én is beszerzem.

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, én se rigyellek emiatt a hsszú különlét miatt. De szerintem nem lesz gond, nagyon stramm csaj vagy Te, simán megoldod! És bízzunk benne, hogy engednek mihamarabb repülni. A szobáról majd te is dobjál fotót ám, ha kész!

KépKép

KépKép
nadina01

Barbazso, most néztem Samut, nagyon édi!!! Olyan szép kis formás pofija van, és olyan kis bújós :D A pocid is szép nagy már és a kutyus meg nagyon jó fej, hogy úgy ül ott melletted.
Ahogy nézem mindenkinek jelentősen nőtt a pocija az utóbbi időben :D :D :D Bár szerintem Kismami vezet. Ja és a fülbevaló si nagyon csini lesz a kislányodnak!
Na nem írok többet itt egymagamnak :lol: Kimegyek kicsit a kertbe napozni 8) Hátha jót tesz a cukor értékemnek is :lol: 8) Max megkaramellizálódik belőle valami :lol: 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina, köszönjük Samuval a dicséretet! Olyan boldoggá tett, hogy végre tényleg jól látszik a kis arcocskája!

Észrevetted, hogy 1111 üzenetet írtál eddig? :) Nagyon király!

Sajnálom a magas cukoreredményt! Főleg, hogy úgy vigyázol mindennel! Remélem, nem a mi élménybeszámolóink vitték fel az értéket! :D Drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd! Hú, az a 24 órás pisi durva lesz! Még nem is hallottam ilyenről! :shock:
Csigabynak ma döntenek az orvosok? Jó volna, ha mindenki otthon maradhatna!

Szerintem akkor én is hosszú ujjú rugit adok kardigánnal. Meg alá esetleg egy rövid bodyt. Majd meglátjuk, milyen lesz az idő. :) Viszont én azt hallottam, hogy még nyári babákra is érdemes az első utukra két cérnasapkát adni, nehogy huzatot kapjon a fülük. Lehet, bekészítem, aztán ha nagyon hülyének néznek a csecsemős nővérek, csak az egyiket adom rá. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Csak most jelentkezem, mert ma is voltam dolgozni :oops:

Barbazso - holnap döntenek az orvosok, ráadásul este, de nagyon aggódom, mert kb. mi állunk a legvacakabbul a szobával, illetve babasarokkal és én is attól félek, mint nadina, hogy a kórházból elég gáz intézkedni.
Meg valljuk be, itt húsvétra nem szívesen mennék be (ráadásul a kórházban még mindig látogatási tilalom van, most kérdeztem meg)

Nadina - nagyon szorítok, remélem ez csak egy véletlen kilengés volt és nem kell kórházba menned se neked, se nekem és persze másoknak sem.

Hibernia - biztos nem lesz egyszerű kibírnotok egymás nélkül, de a babóca születése után tuti annyi látogatótok lesz, hogy az az idő gyorsan elrepül. Én az előtte levő várakozástól tartok jobban.

Apropó kórház és ruha. Az egy dolog, hogy haza is kell hozni a babákat, de mi van a bent töltött 3 nappal? Akkor a kórház ad ruhát és nekünk csak a zokni, kesztyű, sapka hármast kell becsomagolni vagy ruhákat is. Még mindig nagyon felkészületlen, tudatlan vagyok :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Holnap csak itthonról fogok dolgozgatni, késő délután meg orvos, úgyhogy remélem lesz időm átnézni, hogy miket vettünk eddig és mire van még szükség, mert hiába vettünk hétvégén is több mindent, az az érzésem, hogy még jócskán le vagyunk maradva.

Most megyünk megnézni a kiságyat, amit kapunk és megbeszéljük, hogy mikor hozzuk el, állítólag ruhákat is fogunk kapni hozzá. Már nagyon várom :-)

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek drukk,akinek valamilyen okból kórház fenyegetettsége van!Reméljük nem kerül erre sor!

Baba öltöztetése:Én vettem egy kantáros nacit,alá egy body,meg egy pulcsi,és egy kis takaróval be lesz takarva,na meg persze sapi.remélem elég lesz rá ennyi,bár ez nagyban fog függni az időjárástól.Na meg szerintem ha megkérdezzük majd a csecsemős nővért akkor ő konkrétan meg tudja mondani mit hozzunk neki.Aztán szólunk apának és ő majd behozza.

Bocsánat hogy megint nem reagálok mindenre,de megint elég vacakul vagyok.Megyek le is pihenek.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok,

Hát igen, jó lenne a tali még júliusban, a közepe felé... :) Másfél hónapos babával csak ki tudunk már moccanni... :oops:

Törpilla: Igen, hálistennek itt lesz anyukám meg anyósom és a sógornőm is segíteni. (Utóbbi főleg tanácsokkal, van 3 sajátja...) Egyelőre próbálok nem belegondolni, milyen rossz lesz "egyedül"... :? Jelenleg net sincs a régi lakásunkban. :( Sőt, mikor hazamegyek, ki is kell tapétáztatni az egyik szobát a bérlők után meg van ez-az, amit rendbe kell hozni... Mindegy, legalább lesz mit csinálni... Arra gondoltam, ha nagyon unatkoznék, nekiállok németül tanulni. :lol: Terhesvitamint én már nem szedek régóta. Tök jó, hogy kaptatok rucikat! :) Képek?

Zsu: Jobban vagy már? :)

Csöppláy, Ercsikati: Nagyon irigykedem a kész szobák miatt... :)

Nadina: Sajnálom a cukrot. :? Ez a pisis dolog elég furi... Gyűjtögetheted... :lol:

Csigaby: Meddig dolgozol még? Vigyázz magadra!

Csöpplány: Jobbulást... :( Mi a baj?

Málnalevél tea mire jó? Nem csak receptre lehet venni?

Én ma haladtam, csomó polcot és szekrényt kiürítettem vééégre. :) Még folytatom csak kicsit lepihegtem, már borzasztóra kemény volt a hasam... :?

hibernia

Hibernia:nem tudom.Néha olyan furán érzem magam.Kicsi szédülés,olyan tipikus "beteg" érzés.Lehet hogy lappang bennem valami,meg a pocakom is olyan fura ilyenkor.Nem fáj meg nem görcsöl,csak olyan fura,kellemetlen érzésem van.

Málnalevéltea:Ugyan tudományosan nem bizonyították szüléskönnyítő hatását, sok bába javasolja alkalmazását, mi több, ez az egyik legnépszerűbb vajúdást segítő homeopátiás "gyógyszer".
A 34-36. héttől kezdve, napi 2-3dl málnalevél tea elfogyasztása megerősíti, ugyanakkor kellően el is lazítja a méh simaizomzatát, ami a későbbiekben jelentősen segíti – meggyorsíthatja - a vajúdást. Azonban tudni kell, hogy drámaian lecsökkenti a vércukor-szintet, ezért cukorbeteg, vagy nagyobbik babájukat még szoptató kismamák NEM ihatják!
Miért jó?

* Fellazítja a kismedence izomzatát;
* méregtelenítő, salaktalanító hatású;
* elősegíti a megfelelő bélmozgást;
* megkönnyíti a kontrakciók kialakulását (a bél simaizomzatával egyetemben a méh izomzata is rendszeres ingereket kap).

Hogyan kell elkészíteni?

* Egy teáskanálnyi szárított málnalevelet öntsünk le 2-2,5 dl forró vízzel, 10 perc után szűrjük le a főzetet, majd hagyjuk kihűlni.
* Létezik másik recept is, ahol az arányok változatlanok, de a leöntés és áztatás megszokott kombinációja helyett a 30-40 percig tartó teaforralást - a víz és a szárított málnalevél együttesének forralását - ajánlják.

Eredményesen használható nátha, torokgyulladás vagy hasmenés esetében is, de a szoptatás alatt, kisgyermekeknél, cukorbetegeknél TILOS alkalmazni!

Nagy vonalakban ennyi.Megkönnyíti a vajúdást,segíti a tágulást!Ha gondolod olvasd el fórumon miket írnak róla.10ből 7 embernek használt.

KépKép
Kép
csöpplány

Ja és nem csak receptre lehet venni,én simán bementem a patikába és vettem.

KépKép
Kép
csöpplány

Csigaby, nagyon drukkolok! Szerintem valahogy meg lehet győzni a dokit, hogy ha eddig nem sürgette a kórházba menetelt, akkor már az ünnepek végéig sem lesz semmi baj. Meg kell ígérni, hogy sokat pihensz, és fekszel majd. :wink: De reméljük, egyáltalán nem lesz szükség meggyőzésre, mert rendben talál mindent! Csodállak, hogy még így is képes voltál dolgozni! Kitüntetést érdemelnél! :)
Nem is meséltél a szombatról! Milyen volt? Készültek képek? Mi lett a neved? (Na, ezt gmailre...)
Én már hónapok óta faggatom a testvéreimet, hogy mi hogyan zajlik, és mit kell bevinni, de még mindig olyan homály minden! :) Szerintem a dokitól kérdezd meg, hogy a babának mit kell vinni, mert mindenhol mást kérnek. Nálunk a klinikán pólyába csomagolják a babákat, és elvileg mindent adnak, de állítólag érdemes pelust és popsitörlőt vinni , mert elég szűkmarkúak. :) Ja, és néhány textilpelust a büfiztetéshez és a feje alá alváshoz. Egy kis otthoni illat... :) Szerintem én is viszek kesztyűt, hogy ne karmolássza az arcát, aztán majd meglátom, mennyire viseli el magán... Ja, és cumit is fogok vinni. Meg még biztos csomó fölösleges cuccot bepakolok majd, hogy tutira semmi se hiányozzon. :) Mindig ezt csinálom...

Csöpplány, lehet, hogy csak emiatt a hülye időjárás miatt érzed magad ilyen bizonytalanul. Jó volna, ha nem lennél beteg!

Hibernia, csak így tovább! :wink: Azért pihenjél is közben... :)
Én pénteken odébb toltam a lábammal egy nehezebb dobozt... Nem kellett volna... A szeméremcsontom még másnap is fájt. Komolyan, olyan érzés volt, mintha eltört volna! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Jó reggelt!

Csigaby, szorítok nektek, hogy ne kelljen kórházba menned! Csak nem lesz baj. A szobán meg ne aggódj, hogy még nem álltok jól, mi se :) bár ez ne vigasztaljon. A lényeg, hogy minden rendben legyen a babával, engem más nem érdekel, ha meg be kell majd feküdnöm, akkor legfeljebb a párom elintéz mindent a család segítségével. Bár ő most kezdett bepánikolni emiatt és tegnap óta sürgeti a festést, meg a pakolást....legalább észbe kapott :lol:

Csöpplány, nem is tudtam, hogy a málnalevél teát tilos cukrosoknak inni, de jó, hogy ezt írtad, mert akkor én nem veszek :( Most már csak attól tartok, hogy a homeopátiás bogyók is úgy tudom édesek, szóval az is valószínű cukros.... így az is tilos. Vvvááááááááá.
Elmúlt a rosszul léted? Csak nem szedtél össze valami bacit!

Tényleg most nézem, hogy mennyi hozzászólást írtam már eddig. Ezek nagy részét még egy régi topicba, ahol a teherbeesés volt a téma évekig :( De szerencsére most már ide írogatok és nemsokára (pont 2 hónap, ha a bébi is úgy akarja) megszületik a kislányom! Azért ám én nagyon boldog vagyok, még ha nektek kicsit sokat is panaszkodom emiatt a cukor miatt :D

Tegnap sokan nem jelentkeztek. Mindenkivel minden ok?
Szép napot! Ma akár 23 fok is lehet! 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Zsu, szerinted ez a szülőszobás látogatás a Máv kórházban most lesz szerdán, vagy jövő hét szerdán? Ma jutott eszembe, hogy el kéne menni. Bár szerintem én most tuti nem érek rá holnap. Meg lehet, hogy ráér ez még május első hetében :D Addig halogatom a dolgot, míg késő lesz, de valahogy most nincs kedvem kórházba látogatni... különben is arra gondoltam, ha mégis be kell feküdnöm, akkor ott lesz időm megnézni :? Ti mentek?

KépKép

KépKép
nadina01

Esik a hó. :lol:

Barbazsó: Megoldottál egy rejtélyt. :) Tegnap este alig tudtam lépni, úgy fájt a combtövem, a nappaliból a hálóig nem bírtam elvánszorogni csak mindenre támaszkodva (asztal, radiátor stb.), már kezdtem beparázni, hogy ezentúl ez így lesz, bár nem tudtam, miért ilyen hirtelen... Aztán most hogy írtad a dobozt - hát én is arrébb toltam (kb 2 métert) egy iszonyú nehéz dobozt - valszeg ez volt az oka. :oops: Most már elég okés, járni tudok. :roll:

Nadina: Hát nem lehet egyszerű mindenre figyelni, megértelek. :shock:

Csöpplány: Köszi. :) Szerintem nekem dm-ben nem adtak, azért hittem, hogy receptes. :)

Ja még egy, tudom, volt róla szó, de most érek el ide:
Ki milyen légzésfigyelőt vett, aki vett? (Mennyiért?)

hibernia

Sziasztok!

Nadina, még a palástfű teát hallottam vajúdáshoz..majd nézz utána, meg majd én is ha lesz időm, hátha lehet cukrosoknak inni!
A szülésfelkészítő minden 2. és 3. héten van szóval még 2 hét...én megyek...férjem valószínü csak 1re jön vlem de arra az egyre berángatom hogy megismerje a helyet...

Hibernia, köszi már jobban vagyok...tegnap kicsit beparáztam, többször begörcsöltem, de csak nagyon enyhén..menstruációhoz hasonlítható érzés a derekamnál és az alhasamnál, de ahogy felálltam vagy valamit csináltam elmúlt.-...lehet ezek már jósló fájások? Nem tudom..de megnyugtató volt hoyg elmúltak :D
Aztán lehet hogy már csak a sok ülést nem bírja a méhem....

Csigaby...tényleg, GRATULÁLOK!!!!! És szégyenlem, hogy scak most! Megy a drukk a dokihoz! :D

Picihez a kórházban hogy mit adnak szerintem érdemes majd felhívnia szülészetet és kifaggatni őket..biztos segítenek..szerintem majd ott kérdezem meg hogy a babaát mennyire kell bebugyolálni...mert május közepén pl ha épp 30 fok lesz nekem kicsit urva eza sok minden..persze tudom ő 37 fokhoz szokott idebenn :D

Hibrenia, mi Angel Care-t veszünk AC301 azthsizem, ez később babaőr is...elég drága 30e körül van..még nem vettük meg csak kinéztük...mint szinte mindent :oops:
Esik a hó nálatok???? Húú de nem bírnám már!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

csöpplány:nyugodtan ihatod a 35.héttől de a 38 héten már ne idd mert akkor jobban kifejti a hatását egy ismerősöm mondta hogy ő végig itta és lassan tágult de mondjuk nem voltak erős fájdalmai
utolsó 2 hétben érdemes pihentetni hogy kifejtse a hatását :lol:

én is megrendeltem a homeopátiás bogyikat 2 hét múlva elkezdem szedni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

barbazso:
hát a párnahadseregről tudnék mesélni :D
én már mindent összepakoltam és a kis ruhát is megvettem amiben hazahozom a kicsit tettem be a kórházi csomagba kisebb nagyobb rugikat ki tudja mekkora lesz a baba pelenka popsitörlő popsikenőcs textilpelenkát a böfizéshez meg sapka takaró ilyesmi kiszokni mi roomiginbe megyünk tuti

szóval minden összekészítve már várom hogy leteljen a max 6 hetem :) remélem időben jön

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

barbazso:én vettem chicco fertőtlenítő folyadékot állati jó és finom citromillata vannem úgy mint a fertőtlenítő tablettának kórházi szaga van és lehetetlen normálisan elöblíteni

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Zsu: Furi, mikor írjátok ezt a mensis görcsöt, mert nekem sosem volt, nem is tudom, mire számítsak... :? Nekem ez olyan "mindjárt megjön" érzés... 8) Na az volt tegnap nálam is bőven... Néha lépni alig bírtam, mert hirtelen jött, a megjön érzés majd egy ilyen éles nyilallás... De nem volt rendszeres meg ritmusos meg semmi, csak úgy jött-ment...
Nem lehet, hogy te is megerőltetted magad kicsit?

Ha még nem vettetek AC-t, szerintem nézz körül az amazonon... Olcsóbb, mint otthon, boltban. Mi szerintem onnan rendeljük, a 401-es pl 20 ezer ft, szerintem az a legújabb, bár nem tudom, jobb-e mint a 300-as. Mindenesetre alapból drágább. :lol: (A 300-as 16 ezer körül van.)

hibernia

nadina: a homeopátiát csak ajánlani tudom én évek óta használom ésa szülésre is ígénybe fogom venni a bogyikat mert nincs mellékhatása nem terheli a szervezetet és hatásos
én a 35 .héttől kezdem el szedni őket van felállított tervem mit mikor hogy szedjek szülés előtt közben és után
:D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

csöpplány remélem jobban vagy?mi van veled?

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

csöpplány: a homeopátiával kapcsolatban szedheted a golyókat nézd:A golyócskákat szabad -e és mennyit, hogyan kell szedni, ha cukorbetegség áll fenn?

A golyócskák szacharóz alapanyagúak, tehát glükózt nem tartalmaznak. Egy teljes tubus körülbelül 80 darab golyócskát tartalmaz, ennek az össz szacharóz tartalma 3,4 gramm. Viszonyításképpen 1 kockacukor 5 gramm szacharóznak felel meg, azaz amikor 5 szemet bevesz és elszopogat egy beteg, akkor 0,21 gramm szacharózt visz be a szervezetébe, ami annyira elenyésző, hogy nem kell vele számolni. Tüneti kezeléskor, ha cukorbetegsége is van az illetőnek, akkor napi 3x5 szemnél többet nem javaslunk bevenni, de általában a napi 2-3x5 golyócska igen hatékonyan tud javítani az aktuális tüneteken. Üdvözlettel: dr.Zarándi Ildikó

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kismami, légyszi oszd meg velünk a tervedet, mert én már ettől a pár gyógyitól kivagyok, hogy mit mivel és mikor szabad szedni... Múltkor már leültem, és tervet írtam, mivel kiderült, hogy tök rosszul szedtem. :) Úgy érzem, képtelen lennék óránként figyelni, hogy akkor most jön a következő, aztán egy óra múlva kaja,... :oops:
Tényleg, olyan chicco sterilizálót én is vettem! De azt Te felületek lemosásához is használod? Én még nem bontottam ki, nem tudom, milyen illatú. :)

Hibernia, örülök, hogy segítettem... :D (Mármint a dobozos sztorival...)
Mi valószínűleg Snuza pelenkára csatolható légzésfigyelőt veszünk, ha addig nem szerzünk valakitől kölcsönbe mást. :) Az is 30 ezer körül van. Abban a melltartós boltban épp akciós, de ebben a hónapban már nem tudjuk megvenni. :)

Lányok, készüljetek! Ma melegfronti, holnap hidegfronti hatás várható!!! Szóval ne ijedjetek meg, ha rosszullét jön rátok! :wink: Beállhatna már az időjárás...!!! Na, a havat én sem viselném már el! Ide már nem kell téli kabátot hoznod a repülőn! :)

Na, indulok, mert megy a vonatom... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Húú itt ilyen homeós tudósok vannak? De jó!!! :D :lol:
Lenne egy kérdésem a farfekvés befordításához is hallottam van egy bogyó..valaki nem tudja mi az pontosan? Mert csak úgy légből kapott dolgokat nem akarok elkezdeni szedni.

Kismami, én is szeretnék majd homeóznia szüléshez..ezszerinted személyre szabottan kell vagy pl a Te terved az jó másra is? Megosztod, hogy Te hogyan képzeled el az adagolásokat? Persze elég ha g-mailre elküldöd

Hibrenia, köszi, megnézzük majd több helyen is..tesz-veszen néztük itthon de nem találtunk....

Hát ami a megerőletetést illeti elég sokat cipekedtem...de bele sem gondoltam látjátok hogy ennek már hatásai is lehetnek :oops:

Csöplány, jobbulást Neked!!! remélem csak valami átmeneti melegfront okozta rosszullét! :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Syastok!!!

Tegnap nagyon hülye napom volt,azt hittem megszülök... :shock:
Bementünk duán a városba venni még Bálintnak pár apróságot.Pont ott voltunk a Rossmann-ban,mikor elkezdett nagyon görcsölni a hasam,bár nem mensis görcsök voltak,de akkor is megijedtem.Gyorsan hazajöttünk,lefeküdtem,már úgy volt,hogy indulunk a dokihoz...aztán elmúlt,mintha nem is lett volna.Biztos ami biztos,felhívtam a dokimat,megnyugtatott,hogy a szülési fájás nem ilyen,inkább vmi rosszat ehettem. :shock: :? Kis diskurálás utám összeállt a kép,a fokhagyma kicseszett velem,túl sokat ettem ebédre(nagy tányér fokikrém leves+3 hatalmas lángos).Így utólag már tök vicces az egész,de tegnap nagy para volt.Ráadásul este telefonált Anyósom(200 km-re laknak a párjával),és rázendített,hogy ő tudta,hogy ez lesz,mert ez már a koraszülés jele,és ő végig érezte,hogy előbb fogok szülni...Hát köszike,ez aztán a bíztatás,de végülis mit is vártam tőle... :? Egyszer nem látott mióta terhes vagyok,csak telón keresztül mondja az okosságokat.Az tuti,hogy szülésnél se jön...Érdekes egy nőci.Ja,és még telefon beszélgetéls végén hozzáfűzte,hogy ne szenvedjek,ÉN akartam gyereket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Ja tényleg,az ő drága fia ott se volt.... :evil: :evil: :evil: :evil:
Bocsi Csajok,hogy így kifakadtam,de kicsit besokalltam.
Ha lehigadtam reagálok Rátok is,sorry.

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Néhány nap szünet után ismét visszatérek :). Több oldalt kell visszaolvasnom, nagyon pörögtök, így előbb inkább egy gyors helyzetjelentés.
Megvan a kiságyunk+matrac, ez a hétvége termése, illetve néhány ruhát, takarót is beszereztünk, meg kaptunk egy jó adagot ruhát is. Ágyat még össze kell szerelni, amihez előbb ki kell pakolni a gyerekszobát, ami jelenleg raktár - szóval ez még odébb lesz :?.
Vettünk utazóágyat is, már csak a pelenkázókomód van hátra, amit valószínűleg csináltatunk, meg a rengeteg apróság.
Tegnap meg elkezdtem intézni az apaságit, hát tényleg nem egyszerű, de legalább nem próbálták rámerőltetni a 22000 Ft-os közjegyzői mifenét. Így is 4 helyről kell papírt beszerezni, elképesztő :shock: :shock: .
Na, megyek, visszaolvasok, aztán reagálok is erre-arra.
kovmarti

Na, voltam gp-nél, repülhetek jövő héten hurrá. Megnézte a pisimben van-e fehérje, megmérte a vérnyomásom és megtapogatta a hasam, megállapította, hogy fejjel lefelé van a babó és kiállította, hogy minden oké. :)

Mayday: Már aggódtam érted. :? Minden oké azóta? Anyóssal ne törődj... :roll: Úgysem sűrűn látod, le van ejtve. :)

Kovmarti: Ne izgulj, nálunk is kupi van még a babszobában... :) A lényeg, hogy haladtok.

0 fok van. :shock: Megfagytam az úton a rendelőbe, pedig 5 perc kb. Nem értem én ezt, eddig tök tavasz volt. :?

hibernia

Na elküldtem a tanárnak a szakdogát...most megy a para, hogy elfogadja.... brrr

Mayday: anyósod hát kissé ..érdekes..de nyugi..tényleg még szerencse, hogy messze van :D

Kovmarti, halihó, és nyugi..nálunk is még raktár a gyerekszoba..de atlán már nem sokáig..épp tegnap gondoltam bele, hogy hogy lesz ebből egyszer gyerekszoba..olyan elképzelhetetlen a dobozhegyek között...

Hibernia, örülök, hogy repülhetsz! Na meg hogy okésok vagytok minden téren! De ez a tél nálatok...hát nem irigyellek!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Visszaolvastam, néhány reakció, a teljesség igénye nélkül...
Apacsomag - erről még én sem hallottam, nálunk szülőszoba látogatáson azt mondták, apának csak kényelmi dolgokat kell vinni - kaja, innivaló, papucs, váltáspóló, ha nagyon leizzadna szegény :lol: , ilyesmik.
Nevelés - én szerencsés helyzetben vagyok úgy látom, apa legalább 3 hetet itthon lesz szülés után, mert rengeteg szabija van még tavalyról és direkt erre tartogatta. Amúgy pedig általában itthonról tud dolgozni, heti 1-2 alkalommal kell csak bemennie, meg néha van olyan időszak, amikor többet van az irodában, de ez a ritkább. Mindez persze addig áll, amíg ki nem rúgják, mert erre is van nem kevés esély, hónapok óta parázunk rajta, mert mennek a leépítések a cégnél :x . Meglátjuk, addig meg élvezzük kivételes helyzetünket.
Hibernia, nem irigyellek az első pár hónapért, biztos nem lesz egyszerű, de a pici sokmindenért kárpótolni fog, és az is sokat számít, hogy lesz segítséged. Ha meg már visszarepültetek, akkor mindent bepótolhattok :).
Nadina, sajnálom a cukoreredményt, de szorítok nagyon, hogy visszamenjen - nem mondták, mitől mehetett fel amellett, hogy tartod a diétát? Kórházra egyenlőre ne gondolj, remélem később sem fog kelleni! Megy a drukk +++++++++++
Többit később, megyek ebédet főzni :)
kovmarti

mayday:baccus ne idegesítsd magad nem tesz jót baccus
dehogy fogsz korán szülni időben fogsz szülni pihenj sokat puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Csak pár gondolta erejéig jöttem, mert úgy érzem Hulla vagyok! Nem tudom mi van, talán front változások, de délelőtt is pihentem, aztán 11-re mentem védőnőhöz, aztán anyuhoz ebédelni most meg úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger! :( A védőnőnél nem volt semmi extra! A vizeletem rendben van :) Kendra össze-vissza rugdosta a dooplert, édes volt, de azért hallhattam a szívverését. Annyira szépen ver a kis szíve! :) Ja, és amint hallottuk a szívét, egyből arrébb mászott! :)

Kovmárti!
Nálunk igaz a gyerekszoba már nem csatatér, ellenben a mi szobánk.... Mintha legalább 3 II. világháborús bomba robbant volna fel! Úgy érzem sosem lesz rend! De talán egyszer biztos, úgyhogy Te se idegesítsd magad ezzel!

Mayday!
Anyóson ne idegesítsd magad! Engedd, had mondja el, az egyik füleden ki, a másikon be, aztán tedd le a telefont, és akkor engedd ki a gőzt! Ha érted mire gondolok! :lol: :wink:

Hibernia!
Most, hogy kiállították a papírt, mikor fogsz repülni? És meddig maradsz itthon?

Bocsi csajszikák, most ennyi, mert muszáj kicsit ledőlnöm! Ma megkaptam az újságaimat, amint beleolvastam és úgy gondolom, hogy érdemes megvenni, szólok! A fényképeket meg nem felejtettem el, szerintem ma fényképezek, aztán dobom g-mail-re! :)

Legyen szép napotok!
Puszi

Kép

KépKép
ercsikati

lányok akit érdekel gmailre elküldöm a homeopátiás bogyikat mit hogyan milyen higításban kell szedni illetve a szabályokat

zsu:neked farfekvésre a Pulsatilla CH 30 -as bogyót ajánlom napi
2X5 golyót nyelv alá kell dugni előtte utána 20 percig nem szabad enni inni és amíg használod aszert tilos mentolos dolgokat használni
fogkrém ,testápoló stb.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... sebkonyvek

http://webpatika.homeopatika.hu/i_main. ... ick_search

http://www.simonmed.hu/termekmono.php?a ... 92&oldal=0

én internetről rendeltem meg ahomeos bogyikat kise tettema lábam itthonról

Én a boiron termékeket ajánlom a legjobbak és nem drágák

http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... gSiteTubes

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Halihó!

Mára már picit jobban vagyok.Lehet hogy csak kicsit túlhajszoltam magam.

Málnalevéltea:akkor asszem megbeszéltük hogy a 35.héttől fogjuk inni.
Lándzsás útifű:én is hallottam róla de nem akarom túlzásba vinni hogy egyszerre több mindent is szedek-iszok.A málnalevélteáról sok jót hallottam és úgy látom hogy sokszor hatásos,azért maradok annál.
Homeos bogyók:gondolkoztam rajta,de olvastam hogy vajúdás közben kell szedni némelyiket.Hát én nem hinném magamról hogy pont ott és akkor ezeken fog járni az agyam,meg hogy melyiket mikor kell szedni.Szerintem én azt kihagyom.

Hibernia:tök jó hogy minden rendben van és hogy repülhetsz.Ez a hó dolog! :? Remélem ide nem jön,mert agybajt kapok :lol: :evil:

görcsök:lehet hogy egyeseknek már jóslói vannak? :lol: Lehet hogy hamarosan érkezik az első baba?Azért reméljük mindenki kivárja legalább az utcsó hónapot!

Elnézést szeretnék kérni,de tegnap olyan ramatyul voltam hogy a párommal gépeltettem amit írni akartam.Nem küldtem tegnap a kismamis táblázatot.Ezt ma pótolom.A mai adatokat írom rá!űű

Apósomnak meg bárányhimlője van még szerencse hogy hogy a terhesség ezen szakaszában már nem jelent problémát meg egyébként is voltam már bárányhimlős meg párom is.De azért mégis megijedtem.

elnézést azért is ha nem mindenre reagálok most.

KépKép
Kép
csöpplány

gmailre :küldöm a szülési tervemet bár meg is tudjátok nézni nekem és sokat segített hozzáértő emberke akinek szintén bevált a szülésnél a homeopátia A változatosság kedvéért itt egy újabb adagolási protokoll hangzott el, és úgy döntöttem, hogy ezt fogom alkalmazni. (A másik két féle adagolást lásd itt.)

A bogyók szedésének elkezdését a 35. betöltött hét után javasolja, egészen a szülés megindulásáig.

A szükésges szerek: Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica

1. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

2. nap: Cimicifuga CH30(Actea racemosa) (1*5 bogyó)

3. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

4. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

5. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

6. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

7. nap: Arnica CH 30 (1*5 bogyó)

Valamint a doktornő javasolja a Pulsatilla nevű szert is (heti 1*5 bogyó), amely a lelkileg érzékeny, szüléstől kicsit félő, sok törődést igénylő kismamák számára lehet kedvező. (Ennek jelenleg nem érzem szükségét.)

Gátmetszés vagy császármetszés utn pedig a Staphysagria CH30-at ajánlotta napi 1*5 bogyó adagolásban.

Read more: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... z0jf2xW4qx

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

akinek nem akar még kijönni a bab de már nagyon szeretné annak is tudok egy jó kis homeos összeállítást ami gyengéden megindítja a szülést

1 adag (5 db) Caulophyllum thalictroides 5 ch

10 db Cimicifuga racemosa 5ch,

1 adag (5 db) Pulsatilla pratensis 15ch.

Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1-2 óra alatt meginni. Fontos, hogy üvegpohárban kell feloldani és csak műanyag kanállal kevergetni. Előtte 2 és utána 2 órával nem szabad enni.Mentolosat használni tilos vanakinek 6 óra múlva már használ

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

légzésfigyelő:én angelcare ac300-ast vettem.Nekünk nincs igazán szükségünk bébiőrre mert kicsi a lakás,bárhonnan meg fogom hallani.Ez 18900ft volt,ajándék használtpelus kukával.

Apasági:én már nem foglalkozok vele.Anyu egyik kolléganője aki ugyanannyi hetes terhes mint én,és nekik egy fillérbe nem került megcsinálni az apaságit csak bementek és aláírták a papírt :shock: :? :x De már nem bosszantom magam,csak azért vicces hogy akkor most mi az igazság?????

KépKép
Kép
csöpplány

Kismamai, köszönöm!
Az hogy közben nem lehet használni mentolosat gondolom az arra az időszakra értendő mikor a számban van meg előtte/utána kb 1 órát..?
Mármint szőke vagyok ám :D :oops: De azért moshatok fogat reggel este nem??
És akkor elkezdhetem ezt a pulsatilla-t..igazából mellékhatása nem lehet? Pl koraszülés? vagy akármi? Babaára sem káros?Ha kell használ és ennyi....? Mert ha pl épp tegnap befordult (amit kétlek, de tegyük fel) akkor nem lehet káros, hogy szedem ezt a bogyót?
Bocsi itt a kérdéshalmazért de nagyon bátortalanul szedek be bármit, bár a homeóban megbízom, nehogy épp rossz hatást érjek el vele.....

Amúgy csöplányt is tök megértem..nekem kicsit bonyolult egyenlőre ez a sok bogyó meg higítási formák meg órás szinten lebontva minden...viszont a hatásában hiszek így egy próbát megér :D

csöplány, örülök, hogy jobban vagy és maradj is jól!!! :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Folyt.köv.
Mielőtt elfelejtem, köszi mindenkinek a vastablettás infókat, ha nem javul az emésztésem, megkérdem a dokit, válthatnánk-e :oops:.
Zsu - drukk a szakdogához, bár biztos elfogadják, ezek a szakdogák már csak ilyenek :), de azért majd gyere a hírekkel.
Mayday, anyósod durva, próbáld meg nem idegesíteni magadat a hülyeségein (tudom, könnyű mondani...), és örülni annak, hogy 'csak' telefonon osztja az észt. Én azzal nyugtatnám magam, hogy lehetne sokkal rosszabb is - pl. ha a szomszéd házban lakna. Ahhoz képest áldás az a 200 km! :wink: Na jó, nem osztom tovább az észt, főleg hogy állati mázlis vagyok az anyósommal...
Csöpplány, vigyázz magadra, örülök hogy jobban vagy, de inkább pihenj sokat és kíméld magad nagyon!
Csigaby - neked is megy a drukk a dokihoz, remélem nem kell bemenned! Te is vigyázz magadra nagyon, pláne munka mellett. Meddig kell még dolgoznod??

Homeos bogyókat én is tervezem szedni, Kismami amit írtál 7 napos kúra, jól értem, hogy azt minden héten újra kell kezdeni?
Málnalevélteával még gondolkodom, aki ivott már ilyet, milyen íze van? Lehet ízesíteni valamivel?
Légzésfigyelő - mi is AC301-t vettünk, bébiőröset, azt mondták, a 400-as annyival tud többet, hogy digitális a szobai kijelzője, de egyébként ugyanazt tudja, mint a 301.
Megnéztem a magzatmozgásos linket, nagyon vicces, nálunk a zenehallgatás tényleg nagyon népszerű, olyankor úgy érzem, valósággal ropja odabent, nagyon muris :lol: .
Megnyugtató, hogy nem csak nálunk áll ramatyul a gyerekszoba, az már kevésbé, hogy elvileg nálunk jön legkorábban a baba, szóval nekünk van a legkevesebb időnk behozni a lemaradást :shock: - na, majd belehúzunk.
kovmarti

Málnalveél tea: nem épp a legfinomabb, de mézzel lehet édesíteni és akkor kezelhető. Én ezt attól hallottam akitől a teát kaptam és talán lehet be is vált neki mert 3 óra volt a teljes szülés vajúdással együtt......
Én az ilyenekben bízom :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

csöpplány:nem muszály szednem vajúdás közben a bogyikat ha előtte pár hétig szeded megteszi a hatását

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu: addig amíg használod a homeos bogyikat vegyél mentol mentes fogkrémet vagy előtte legalább2 órával moss fogat
én vettem kimondottan homeos fogkrémet

de gmailre küldtem bővebb infot

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Köszönöm Kismami!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Mindenki pihizen sokat,nehogy előbb jöjenek a babók.
Elfelejtettem hogy mit akartam írni.

Apasági nyilatkozat:nekünk se kellett érte fizetni,Kovmarti bevagytok regisztrálva élettársi kapcsolatba,mert az a papir,ami 22000 ft csak akkor kell.Nekünk simán megcsinálta az anyakönyv vezető.

Mayday anyósoddal ne is foglalkozz. Nem éri meg hogy valami bajod legyen ez miatt.

Ez a málnalevél tea jó ötlet.Szerintem én is veszek.
Csöpplány te is pihizz sokat.Jobbulást kívánok előre is.

Ezek tényleg jósló fájások amiket éreztek?
Nekem még ilyen görcseim szerencsére nem voltak.Kopp-kopp.
Csigaby remélem nem kell korházba menned,szorítok majd írj hogy mi van veled.

Na most ennyi
Vigyázatok magatokra,pihizetek sokat

Kép

KépKép
torpilla

Torpilla - nem vagyunk bejegyzett élettársi kapcsolatban, de nálunk erről is kell külön igazolás a közjegyzőtől, az nem 22000 Ft, csak 2200, de több helyen olvastam, hogy a jogszabály félreértelmezése miatt pár embernek megpróbálták eladni ezt a 22000 Ft-os papírt, mint kötelező papír az apaságihoz. Erre írtam, hogy ezt megúsztuk, de arról nem tudtam, hogy arról is kell igazolás, hogy nem vagyunk bejegyzett élettársiban :shock: :? . Így nálunk összesen 4 kört kell futni a kész apaságihoz - népességnyilvántartói igazolás arról, hogy nem vagyok házas, közjegyzői igazolás arról, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatom, igazolás a dokitól, és végül maga az apasági nyilatkozat megtétele a gyámhatóságnál. :twisted:

Görcseim nekem sincsenek még, csak keményedik a hasam, ha sokat pörgök és elfáradok, meg néha érdekes helyeken tud böködni/rugdosni a kislány, ami nem mindig esik jól...
kovmarti

Jól van néek,de nem látok :lol:
Ja azt a 2200 ft-os papirt nekünk is kellet volna kérni,de azt mondta az anyakönyvvezető hogy májusig még feltölthetik a rendszerre azt a programot amin ők is megtudják nézni hogy nem vagy bejegyzett élettárs,és akkor nem kell közjegyzőhöz menni.
Nekem annyit mondott hogy egy két héttel menjek be hozzá és kérdezzek rá.Azóta meg küldtek egy levelet amit hozzákellett csatolni az apaságihoz, az van benne hogy nem vagyok bejegyzett élettárs.
A hasam nekem is sokszor keményedik,de nagyon remélem még bent marad egy kis ideig

Kép

KépKép
torpilla

kovmarti igen amit írtam az a 35 .36 hétre szól Adagolási javaslat 1.

37. hét: hétfőtől szombatig Cimicifuga napi 1*5 golyó, vasárnap Arnica 1*5 golyó

38. hét: hétfőtől szombatig Caulophyllum napi 1*5 golyó, vasárnap Arnica 1*5 golyó

39. hét: hétfőtől szombatig jóslófájások esetén - Cimicifuga napi 1*5 bogyó; ha nincsenek jóslók Caulophyllum napi 1*5 golyó, vasárnap Arnica 1*5 golyó.

aztán ez a folytatása

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu.84:
a homeopátiának nincsenek mellékhatásai és nem lehet túladagolni se m
nem kel tartanod koraszüléstől se semmitől biztonsággal szedhető
a higítások amiket leírtam jók bárki szedheti

de igazából ez annak használ aki hisz is benne és nincsenek fenntartásai a homaopátiával szemben

puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?