Sziasztok!
Már nagyon hiányzott ez a kis társaság!
Na szóval, most nekikezdek a mondanivalómnak
, de szerintem több felvonásos lesz
Szilvi!
Nekem is hipergyors szülésem volt, volt egy kis csepegő előtejem. De a kölök fél nap lógott a mellemen - szó szerint - ettől másnapra lett tejem. Otthon az első két éjjel szintén a mellemen lógott, úgyhogy egy hetesen már 100 grammot szívott ki. Viszont a szobatársamnak előteje és 10-20 gramm volt, amitől beájult a gyerek 3-4 órákra, szóval első nap alig volt mellen, mégis másnap már volt teje. Ez egyén függő, és szerintem a többségünknek nincs ilyen könnyű dolga. Kattkatnak van igaza: minnél több inger éri a cickót, annál hamarabb lesz tejed. És az előtejből azok a kis cseppek is elegek a babának. Majd meglátod, hogy az mennyivel sűrűbb, mint a "rendes". Szóval a legjobb, ha minnél többet cicre teszed.
Elnézést, lemaradtam az iwiw-es projekten, akit még nem kerestem, megkeresném mostanában, ahogy már kezdem magam utolérni.
Ha olvasnak bennünket a csecsemősök: üdvözlöm őket, ismét köszönöm a kitartásukat és türelmüket. Örömmel jelentem két hónap alatt meglett a 2 kiló súlygyarapodás. Ennek a Tűzoltó u-i klinikán sok hasznát láttuk: a súlyunk miatt nem izélgettek, hogy mennyit eszik a gyerek. Igaz, így is evett: sokszor, kevesebbet (160-180 gramm helyett 60-80-100 grammokat). De a betegség sem fogott ki rajtunk. Nem fogytunk ám, csak a növekedési ütem tört meg valamelyest
Kicsit ugyan megcsappant a mennyiség a betegség alatt, de ismét felhízlaljuk a cickók tartalmát. Mielőtt beteg lett a kis lurkó, addigra jutottunk el oda, hogy egy etetésnél egy cickóba volt 180 gramm. Hát most kicsit sűrűbben eszik és két mellből. Sajnos a lefagyasztott anyatejemet sem cumiból, pohárból, kanállal, fecskendővel, egyszóval sehogysem hajlandó megenni. Inkább megfullad, de nem nyeli le azt az anyatejet, ami nem cickóból jön.
Kis törpe terrorista
Na, mondom, hogy több részes leszek... a kórházról majd legközelebb. Addig is jelentkezzetek Ti is, remélem mindenki jól van!