Új privát üzeneted érkezett!

Én is megkeresnék minden topictársunkat az iwiw-en! :)
Csak jelentkezzetek! :)
Vendég

Megkeresnélek én is titeket :-)
Írjatok priviben ;-)
szilvi35

Meg szeretném kérdezni, hogy hányadik napon kezdtetek el szoptatni?
szilvi35

Szilvi!

Én mindjárt ahogy megkaptam szülés után már kapta is a cicit!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Én is próbálkoztam vele az első naptól fogva, de csaszisként igazából csak akkor lett tejem, amikor hazajöttünk, azaz a 6. napon.
De hallottam olyan császárosról, akinek 1 nap után ömlött a teje, úgyhogy ez is egyénfüggő.
Nekem az 5. napon még csak tizenpár ml tejci jött, aztán másnapra megduplázódott, gondolom annak köszönhetően, hogy végre itthon nyugiban.
A szobatársnőm a szülése utáni naptól fogva folyton mellen tartotta a gyerekét (szó szerint), bár még nem jött belőle semmi, csak hogy kapja az ingert a cici, és a kövi napra dőlt a tej.
Persze ez elég macerás és egyáltalán nem bimbóbarát megoldás, viszont hatékony.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi a válaszokat, bár többet reméltem.
Azért kérdeztem, mert érdekelt, hogy mikortól szopiznak anyatejet és előtte, mit kaphatnak? Tápot? Cukros vizet? Vizet?
szilvi35

Sziasztok!

Szilvi:
Nem tudom, lehet,hogy azért mert hipergyors szülésem volt (és a szervezetem nem készült fel olyan gyorsan-de ez lehet nagy hülyeség),de nekem csak ötödik napom lett nagyon kevés tejecském csak..addig nem is volt mérhető...
A kórházban meg semmit nem kap pótlásnak..nekem pl ez volt kicsit fura,mert még 4.nap is hozták,hogy azért üvölt a gyerek,mert éhes,és miéert nem adok neki enni..hiába mondtam,hogy végig cicin van..hülyének néztek,én meg teljesen kétségbe voltam esve.. :evil:
de nekem otthon már minden renben volt,csak kellett a nyogodt környezet :wink:

Lányok,ti kicsit szelesebb időben is viszitek a picit sétálni?vagy akkor inkább nem szabad?
pako

Szilvi!

A kórházban nem adnak neki semmit max. végszükség esetés forralt vizet. Nekem ahány szülésem volt mindegyiknél máshogy volt , mindegyiknél máskor indult be a tejci! Az elsőnél két nap kellet, a másodiknál már 5-6 nap, a harmadiknál már szülés után 4 órával hozták, hogy még ne adjak neki enni csak nézegessem! De azthittem szétrobbanak a cicik úgyhogy adtam neki és az első evésnél már 60 gr-ot szopizott! Most pedig Kincsőnél is kellett két nap mire beindult! De szerintem ahogy tudod mindjárt ted mellre! :)

Pako!

Én kiviszem Kincsőt szelesebb időben is sétálni!
Jól beöltöztetem beteszem a babakocsiba és indulás !
Bár nekünk mózeskosaras kocsink van az jó mély és nem fúj bele a szél! Meg ki is követeli magának a sétát addig sír míg nem kezdünk el öltözni!
Nagyon tudja már, hogy mikor van séta idő! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Meglestelek :D
Nagyon szépek a gyerkőceid :D
Csak kár,hogy a picurkádról nincsen :( meglestem volna őt is...

Amúgy nekünk is olyan a kocsi,azért gondoltam,hogy megpróbálkozom vele..de akkor bevágom gyorsan,aztán irány kifelé :)
Meg péntektől megint itt a szuper idő,juppiiii :P
pako

Pako!

Nagyon édes a kislányod! :D
Gratula hozzá!
Igyekszem Kincsőröl is feltenni képet az iwiw-re ígérem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!
Itt a TAVASZ! :) Végre! :)
Remélem, csak azért tűnt el mindenki, mert kinnt vagytok a jó levegőn Ti is! :)
Bízom benne, hogy mindenkivel minden a legnagyobb rendben van! :)
Vendég

Igen. Nagyon el van veszve mindenki!
Irány a napsütés!!! :-)
szilvi35

Mi csak a védőnőig sétafikáltunk ma el, de az is 2 trolimegállónyira van, szóval azért egy fél órácskát voltunk a levegőn ma. Odafele alvás volt, visszafele ordítás.:?
Valamiért ma Domi nem szereti, ha vízszintesben van...
Holnap meg után szerintem megyünk a Városligetbe, ha minden jól megy. Megoldás kéne a babakocsi tárolásra, mert egyedül tutira nem tudom majd így sétáltatni a kölköt, mivel a 4. emeleten lakunk lift nélkül, a verda dög nehéz, legalábbis a mózes résszel, így egyedül képtelenség lecígölni mindent. :?
Pedig nem áll szándékomban folyton anyósommal sétáltatni.

Ma vagyunk 1 hónaposak. Volt méricskélés a védőnőnél:
5900 gramm (5240-el hoztuk haza és 1 hete 5720 volt)
39 cm a fejkörméret (születéskor 37 volt)
61 cm a hossza (63-al született :D) összement :D vagy inkább valaki nem jól mért
szóval gyarapodunk, gyarapodunk

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Az elmúlt 3 napot a Tűzoltó u-i Gyerekklinikán töltöttük, tüdőgyuszi gyanújával. De hála Istennek az nincs, csak jól megfázott.
Ha kicsit kipihentünk magunkat, elpakoltam, kimostam majd írok.
Remélem a többiek nem ezért tüntek el!
szonja77

au Szonja..sajnálom a kórházat :? :?
félek attól a naptól, amikor valami betegség megtalálja a Picikémet, legyen az akár egy szimpla megfázás, de ez a kórházasdi rém sz@rul hangzik.
Jobban van már picit a babád?

Kattkat

Kép
kattkat

csajok, még egy kérdés azoktól, akik vizesedtek:

ugyan a víz levonult nagyjából, de még mindig fáj vagy sajog a lábam ott, ahol vizes volt, főleg a térdem, amikor rátérdelek, meg a lábfejem.
a lábujjaim meg kissé zsibbadnak.
nem borzasztóan, de azért érzem.
mikor viszket és megvakarom, olyan hülye érzés, mintha el lenne zsibbasztva lidocainnal és érezném is, hogy vakarom meg nem is..
a lábamra meg ugyan rájön a klumpa, de annyira fáj benne, ahogy járok és ráfeszül elől (pedig nem szorítja), hogy nem bírom elviselni
mikor múlik már el??? vagy így marad? ez van, ezt kell szeretni?

:shock: :shock: :shock: :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Ma szoktattuk Bogit a levegőre,mármint kintre...
Kimentünk a gangra,a kezemben volt,úgy ordított,mint,akit nyúznak...
Bár lehet,hogy éhes volt,mert utána etettem.... :o
Remélem a séták nem ilyenek lesznek...
Úgy felöltöztettem szegényt erre a pár percre is,hogy szerintem melege is volt...
De ebbe marha bizonytalan vagyok,mit adjak rá....
Volt rajta:
body,hosszú ujjú
Rugdalodzó
meleg kardigán-plüss
sapka
meleg,vastag anorák,ami nagy is rá

Szegény,mint egy szkafanderruha és,mint,aki az űrbe megy,úgy nézett ki...

Ki hogy van?

Kata
kata35

Sziasztok!

Ildóca,köszi a gratut! :D fotót meg várom! :)

Ezek szerint mindenki kihasználta a jó időt :D
mi is voltunk sétálni..jó kis tortúra volt..kutya pórázon egyik kézben,közben meg a járdán kerülgetni a lyukakat a kocsival :D
De voltunk vagy egy órát..

Kata,nálunk is ugyanez a helyzet ruha ügyben,piontosan ennyi minden kerül rá és még pluszban egy vastag pléd is..lehet,hogy túlöltöztetem...!? :shock:

Lányok,nálatok még nem tarol a tavaszi fáradtság?én ólomlábakon járok néha.. :?

Mindenkinek jó levegőzést holnapra is,szép idő lesz :)

Szonja,ti hogy vagytok?

Megyek cicire teszem a csajt,mert hallom,hogy csuklik és tuti mindjárt kezdődik a bömbi... :roll:
pako

Sziasztok!

Kata, Pako!

Kb. én is ennyi ruhát adok Kincsőre szerintem nem öltöztetitek túl! :) Ennyi ruha kell rájuk! Azt szokták mondani mindig egy réteggel adjunk többet a bébire mint amennyit mi veszünk fel!
Bár lehet, hogy nincs ebbe sem túl sok igazság, mert én például nem tudom elviseli magamon a sok ruhát !

Mi is sétáltunk ma jó nagyot olyan jót aludt végig! :D
Képzeljétek a hétvégén a kisasszony úgy döntött, hogy nem kér 3 óránként enni. Teljessen át áltunk a 4 órási evésre, így most 5-ször eszünk egy nap, de így is megeszik annyit mintha 6-szor enne!
Arról nem is beszélve, hogy az éjszakák is tök jól alakulnak este 9-től reggel 6-ig alszunk! :D

Szonja!

Kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljatok meg!

Mindenki vigyázzon magára!
Holnapra is szép időt mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Szonja! Jobbulást Nektek! Tegnap beszéltem Tesztivel, Ők is kórházban vannak, már 2 hete. :( Nekik is jobbulást innen, várunk vissza Eszti!
Kattkat! Nekem teljesen elmúlt minden vizesedésem, nem fáj, nem zsibbad. Nem tudom, hogy természetes-e, kérdezz majd rá a 6 hetes kontrollon az dokidra. :)
Remélem Mindenki más jól van! :)
Nálunk tegnap volt a doktornő, Abigelt is kisebbnek mérték 2 cm-el, mint amennyivel született (55 volt, most 53 :D ), 3180g-al jöttünk haza, tegnap 4070 g volt! :)

És egy jó hír, bár nem akarom elkiabálni, de.... tegnap óta újra szopizunk! :) Nem eleget, de többet mint eddig és rövidebb idő alatt, ami még mindig kb. 40 perc, de haladunk! :) nem adom fel Nagyon bántott a dolog, mert tényleg nagyon akartam ezt, és a csecsemősök is tényleg mindent megtettek értünk! Remélem olvassák még a topicot, innen is mégegyszer köszönöm a sok segítséget, főleg Andi, Ágnes és Dia nevű csecsemősöknek (nekem Velük volt kapcsolatom a bennt töltött idő alatt).
Twist nagyon eltűnt, Beáról sem tudunk semmit... Többiek is jelentkezzenek, amint idejük engedi! :) Számon tartunk ám mindenkit! :DDD
Vendég

Sziasztok!

Szonja!
Gyógyuljatok meg gyorsan és irány a kellemes tavaszi napsütés! :-)

Kattkat!
Még mindig jókat mosolygom Domi paraméterei láttán... és még össze is ment :-))).

Szépeket Mindenkinek!

Sz.
szilvi35

Sziasztok!

Remélem kihasználtátok a szuper időt!
Mi voltunk kint,vagy két órát :) ,tök jó,hogy így bírja a kiscsaj! :)

Ildóca:
Neked mennyit eszik egy nap?csak mert én mindig agyonaggódom magam,mert ma sem vitte túlzásba :(
Volt,hogy 30-at evett és 50 is volt ma..talán összejön 550 eg.napra.. :(
Igaz ő most 4200g.(a súly szerint most több mint 600-at kéne egyen)...

A betegeknek jobbulást!
pako

Ja és Twist nem tűnt el,mert láttam itt másik fórumon (mert akartam blogját olvasni és rákerestem,de már titkosította sajna-sajna :( ) ,biztos ő is kihasználja a gyönyörű időt és kevesebb ideje van írni...

De jó sokan el is tűntek most..
De legalább több lesz a beszámolni való utána :)
pako

Pako!

Kincsö most 5000gr körül van pontossan csak szombaton fogom tudni mert este mérés!
De általában egy evésre megeszik 120-150gr között, a napi adagja meg átlagban 650-700gr közötti!
Modjuk így , hogy 4 óránkén eszünk ugye az napi 5 étkezés neki és így is meg van rendesen a napi adagja! :D

Adrienne!

Akkor azért csak jól alakul a szopizás!
Örülök nagyon a sikerednek! :D
Kitartás ne add fel!

Egyébként még nekünk is elég jól megy ma reggel pl: 120gr tejcivel bírtunk jól lakni, de változó a mennyiség nálunk hol több van hol pedig kevessebb Kb: egy nap 200- 250gr tejci azért van a többi meg tápi!
Persze tudom az nem olyan sok, de ami van azt azért megkapja!
Szóval kitartás nekünk! :D

Szép napsütése hétvégé mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja,húhh kórházban voltatok gyógyulgassatok! Nagy simi nektek!

Kattkat, én vizesedtem, de nekem már a kórházban lement rólam. Bár nem vagyok orvos és nem szeretek senkit sem ijesztgetni, de nem biztos h normális jelenség több mint egy hónappal a szülés után a vizesedés ilyen mértékben.
Domi nagyon jó súlyban van!

Adrienne, hajrá szopi!! De jó!!! Hogy sikerült rávenni a kisasszonyt hogy egyen? Tedd sűrűn cicire, hogy minél több inger érje. Nagyon jó a kecskerutatea(buta hasonlat, de a teheneknek is ezt adják tejhozam növelésre)+görögszénamag tea. Megfőződ összeöntöd és egész nap elkortyolgatod!!

Mi nagyon sokat tartózkodunk kint a levegőn! Holnap már félévesek leszünk!! 9 kilók, és 72 cm körül! Szóval jól megnőttünk! De fogunk még egy darab se.

Kép
kata05

Adrienne!
Szopi szuper! :wink:

Én már egy ideje nem ellenörzöm mennyit eszik a gyerkőc, de ma kíváncsi voltam.
Reggel, amikor úgy éreztem, hogy elég lappadt a mellem, megevett 120-at. Napközben meg egy szétdurranni készülőből 70-et :roll:

Ildóca!
Hajrá tejecske neked is!

Kata!
Már nem vizesedik semmim!!!, csak az a feszülő érzés maradt meg a bőröm alatt, mint amikor ödémás volt.

Mi csak a teraszon voltunk ma levegőzni jó 1 órát, de sokszor ki kellett szedni Domit a verdából, mert sírhatnékja volt.
Tegnap a Városligetben is sírdogált.:?
Pár napja nem nagyon díjazza a vízszintesben levést, kivéve ha durmol.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Nagyon eltünt mindenki!
Remélem mindenki jól van! :D
Ugye csak a jóidőt használjátok ki?

Azért, ha van időtök írjatok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Megvagyok :-). Már csak a többiekre kell várni.
Biztosan mindenki babázik, sétál és élvezi a tavaszt. Hétvégén szerintem többen be fognak jelentkezni, megint jön a lehűlés :-(.
Vasárnap megbetegedtem, belém mászott a Calici. A Kedvesem mentőt akart hívni, én meg a wc démon előtt térdeltem egy darabig, majd irány az ügyelet. Kb. 20 éve nem voltam ilyen rosszul, de szerencsére nem is tartott csak egy napig.
További tejcsiben és napsütésben gazdag szépeket mindenkinek!
Sz.
szilvi35

Sziasztok!
Nem tüntünk el, csak valahogy összecsaptak a hullámok... már alig várom, hogy legyen egy fél órám írni nektek!
Szilvi, jobbulást!
szonja77

Köszönöm, kedves vagy!
Nincs már baj, egy nap alatt lezajlott az egész.
Remélem nálatok is alakulnak a dolgok!
szilvi35

Eltűnt a ciszta!
:-) :-) :-)
szilvi35

Sziasztok!
Már nagyon hiányzott ez a kis társaság!
Na szóval, most nekikezdek a mondanivalómnak :D , de szerintem több felvonásos lesz :D

Szilvi!
Nekem is hipergyors szülésem volt, volt egy kis csepegő előtejem. De a kölök fél nap lógott a mellemen - szó szerint - ettől másnapra lett tejem. Otthon az első két éjjel szintén a mellemen lógott, úgyhogy egy hetesen már 100 grammot szívott ki. Viszont a szobatársamnak előteje és 10-20 gramm volt, amitől beájult a gyerek 3-4 órákra, szóval első nap alig volt mellen, mégis másnap már volt teje. Ez egyén függő, és szerintem a többségünknek nincs ilyen könnyű dolga. Kattkatnak van igaza: minnél több inger éri a cickót, annál hamarabb lesz tejed. És az előtejből azok a kis cseppek is elegek a babának. Majd meglátod, hogy az mennyivel sűrűbb, mint a "rendes". Szóval a legjobb, ha minnél többet cicre teszed.

Elnézést, lemaradtam az iwiw-es projekten, akit még nem kerestem, megkeresném mostanában, ahogy már kezdem magam utolérni.

Ha olvasnak bennünket a csecsemősök: üdvözlöm őket, ismét köszönöm a kitartásukat és türelmüket. Örömmel jelentem két hónap alatt meglett a 2 kiló súlygyarapodás. Ennek a Tűzoltó u-i klinikán sok hasznát láttuk: a súlyunk miatt nem izélgettek, hogy mennyit eszik a gyerek. Igaz, így is evett: sokszor, kevesebbet (160-180 gramm helyett 60-80-100 grammokat). De a betegség sem fogott ki rajtunk. Nem fogytunk ám, csak a növekedési ütem tört meg valamelyest :D

Kicsit ugyan megcsappant a mennyiség a betegség alatt, de ismét felhízlaljuk a cickók tartalmát. Mielőtt beteg lett a kis lurkó, addigra jutottunk el oda, hogy egy etetésnél egy cickóba volt 180 gramm. Hát most kicsit sűrűbben eszik és két mellből. Sajnos a lefagyasztott anyatejemet sem cumiból, pohárból, kanállal, fecskendővel, egyszóval sehogysem hajlandó megenni. Inkább megfullad, de nem nyeli le azt az anyatejet, ami nem cickóból jön.
Kis törpe terrorista :D

Na, mondom, hogy több részes leszek... a kórházról majd legközelebb. Addig is jelentkezzetek Ti is, remélem mindenki jól van!
szonja77

Szilvi!

Hurrá!!! :D
Ez nagyon jó hír! Egy ilyen jóhírtől mindig jó kedve lessz az embernek! :)
Örülök nagyon hogy minden redben van! :D :D
Mondtam én, hogy minden rendben lessz! :D
Vigyázz magadra!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!
Én is előkerültem... Háát, elkiabáltam én ezt a szopizás dolgot... Azóta is ugyanúgy küzdöttünk, 1x-2x volt "ügyesebb" a nagylány, ami 60 ill 70 g-ot jelentett, de zömmel feladta a 20-30 g-nál 40 perc után :( Tegnap óta megint csak cumisüvegből eszünk, mert én már hulla vagyok, és tényleg nem bírom idegekkel, hogy alig szopizik, utána fejni, etetni üvegből... Nem is lenne ezzel bajom, de ott van az én nagy fiam is, aki teljesen kiakadt az elmúlt néhány napban, hogy egész nap csak a kicsivel foglalkoztam... És most már tejem is alig van...
Nem kesergek, már túl vagyok rajta, csak "hírközlés" volt... :(

Szonja! Ti nagyon ügyesek vagytok! Ez nem semmi! :) Tuti vissza fog hízni a cici is! :)
Szilvi! Ez jó hír! :)
Vendég

Sziasztok!

Nagyon eltünt mindenki a héten! :)
Tudom a jóidő kiszólít mindenkit a levegőre !
De azért írjatok ha van időtök! :D
Kivel mi a helyzet?

Nálunk minden rendben szerencsére, zajlanak az egyforma hétköznapok és a zsúfolt hétvégék! :)

Mindenkinek további napsütéses napokat! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!

Mi jól vagyunk...
Szép az idő....sokat vagyunk kint...
Millyen telefonszámot kell hívni a csípő vizsgálathoz?6 hetesen....?

S.O.S

Köszi...:)
kata35

Kata!

Én csak a Péterfy számát tudom mi ott voltunk!
A szám pedig 299-77-00 !
Csütörtökön nem veszik fel a telefont az ortopédián!
Ja és nem a kórházban van, hanem a Fiumei úton a Balesetiben!
Kell beutaló oda, de azt biztos tudod, vagy már adott is a gyerekorvos!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Olyan szerencsétlen vagyok ... Nekem állandóan van valami bajom.
Péntek óta keményedik a hasam. Nem tudom mi lelhette... Mától szedem a MagneB6-ot (meg pihenek), remélem elmúlik. Orvoshoz már el sem merek menni, mert biztos túlreagálom a dolgokat.
A tavasz valóban fantasztikus! Lehet már padon ücsörögni, meg fázás nélkül sétálni :-) és lassan tele lesznek a boltok tavaszi zöldségekkel.
Remélem mindenkivel rendben minden, valóban haldoklik a topic sajnos.
szilvi35

Szilvi!

Menj csak el dokihoz, ha úgy érzed, hogy nem kóser valami!
A Magne B6-ban elég kis koncentrációjú a magnézium (48mg).
Ha annyira keményedsz, gazdaságosabb, meg jobb is, ha Magnex-et (300mg)vagy Magnerot-ot(500mg) eszegetsz.
Nekem bevált.

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Kattkat!
Köszönöm a jó-tanácsot! Sajnos már megvettem a gyogyit (szívtam is a fogam, mert 1500 Ft). Ha elfogy, megfogadom a tanácsod és veszek az általad javasolt másik kettőből valamelyiket. Vegyek mellé B vitamint? Vagy nem kell? Kész vagyok attól, hogy mennyi pénzbe kerül minden vacak...
Domi hogy van? Nem írtál magatokról, remélem jól vagytok!
Sz.
szilvi35

Magnexből van B6 vtaminos meg mentes.
http://www.vitabalans.com/hu2.php?k=6482
http://www.vitabalans.com/hu2.php?k=6481
Szerintem a terhes vitaminban van mindenféle B vagyis attól függ melyiket eszed.
Én a "natúrt" magnéziumot ettem, mert a B vityi étvágygerjesztő.
Anélkül is több mint eleget híztam. :oops: :?

Velünk minden rendben! :)
Az utolsó (pénteki) mérlegelés szerint 6190 g volt Domóka.:)
Tegnap nagyot kirándultunk Tordasra rokonokhoz.
Jól viselte az utat és míg durmolt, anyósom unokahúga elvitt minket lovas kocsikázni. Kafa volt.

Szilvi!
Lehet, hogy volt róla szó, de azért nem tudod a babucid nemét, mert szégyenlőske, vagy nem akarod tudni?
Már túl vagy a félidőn. :D
Hogy megy az idő.
Én is csak pislogok, hogy csütörtökön már 6 hetes lesz Domi. :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

De, de tudom már a nemét biztosra. Fiúcska lesz a lelkem, kis trónörökös :-).
Egyébként meg szégyenlős a drága, mindig takargatja az arcát is... Hosszas, kitartó munka eredménye volt amíg sikerült megkukkolni. Már akkorákat rugdos a pocakomba ... el sem merem képzelni, hogy mi lesz még ebből a mozgolódásból.
Visszatérve a magnézium tartalmú készítményekre, az általad ajánlott havi 1100 Ft-ból kijön, a MagneB6 havi kb. 4000 Ft-ból jönne ki (ha napi 6 szemet kell szedni). Hát nagyon nem mindegy... és akkor még plusz a többi szedni való. Lehet, hogy túl anyagias vagyok, de ez akkor is kész rablás.
szilvi35

Á, fiúcska :lol:
A nevén még töritek a fejeteket?
Mióta érzed a karatét?
Engem eléggé megkímélt Domó pocaklakóként (is). Nem akart miszlikbe aprítani, csak diszkréten jelezte időnként, hogy odabent tartózkodik. :)
Nem szadizta Anyáját, inkább csak helyezkedett.
Nem vagy anyagias, egyszerűen csak reálisan gondolkozol.
A Magne B6-nak jó a "piárja"és ebben ki is merült a tudománya (szerintem).
És hát bizony, még ott a többi szedni való is.
A világ összes pénze nem elég rájuk. :twisted:
Én vasat szedtem, a harmadilk trimeszterben kálciumot is + magnéziumot és a terhes vitamint (Femibion), ja meg c vitamint. Ez így 10ezer/hó, aztán hozzájött havonta 1x a magándoki, és még nem ettem, nem fizettem ki semmilyen rezsit stb, ráadásul én szinte a terhességem elejétől táppénzen voltam, nem vetett fel a pénz, úgyhogy figyelemmel kísértem a patikák akcióit (pl egyszer volt Femibion egy ezressel olcsóbban, akkor bevásároltam belőle)
Na de nem panaszkodom. Én akartam otthon lenni, mert agyonparáztam volna magam a melóban, hogy kitől kapok el valami francnyavaját (akkoriban voltak tele a hírek a H1N1-el), vagy mikor emelem meg magam. Ugye nekem már volt előtte egy terhességem, ami nem maradt meg. :(

Kattkat

Kép
kattkat

Neve még nincsen a kicsinek, az apukájára bíztam a névválasztást és abban egyeztünk meg, ha megjön az amnio eredménye és majd utána. Egyelőre mindenféle idétlen kedvességeket mondunk neki :-D.
Nálunk a mozgolódás elég intenzív, gondoltam arra, hogy azért is keményedik a méhem. Már vagy háromszor akkorát küldött, hogy az egész testem összerándult az ijedtségtől. Erre nem voltam felkészülve, ficereg ... ficereg, aztán meg bummm. Persze nem fájt, csak meglepődtem :-D.
Havi 10 ezer rengeteg, remélem mi kevesebből is kihozzunk. Táppénzen vagyok én is (nem vállalhattam a munkával járó kockázatot én sem) és persze az átlag magyar fizetéssel a szoc. szférából. Úgy tűnik ez általános ebben a rétegben, de hát csak megoldja az ember ...
Ma még meleg tavaszi idő lesz!!!
szilvi35

Sziasztok!
Én is itt vagyok ismét! :) Sokat vagyunk kinnt a kertben, meg sokat sétálunk is.
Gyógyszerek: nekem a vérnyomáscsökkentőm volt csak havi 6000 Ft, plusz magnerot-ot szedtem (3x2), meg Calcivid-et. Az én orvosom egyáltalán nem támogatja a terhesvitaminok szedését. Azt mondja, hogy ha nem akarok túúl nagy babát, ne szedjek terhesvitamint, csak egészségesen és változatosan táplálkozzak. Ennyi... Háát, az biztos, hogy nem olcsó a patika-járat, most meg még a tápszer is "hozzácsapódik"... (mondjuk már leépítettem a vérnyomáscsökkentőt, így az már nem fog kelleni, remélem ).
Pénteken megyek vérvételre, meg valamikor el kellene mennem a dokihoz is a 6 hetes felülvizsgálatra, rákszűrésre...
Vendég

Adrienne!
Nekem a 6 hetes vizsgálat a 9. héten lesz:)
Nem kaptam előbb időpontot.
Aztán már kell kezdeni magammal valamit, mert ez így nem állapot.
Ha 10 kilót fogynék is kevés lenne.
Nem azt tervezem, hogy Margitsziget köröket futok, de valamit "lájtosan" csak kéne csinálni. Pl van itthon szobabicaj.
Bár most hallottam mástól, hogy elkezdett edzeni és a babán piros foltok jelentek meg. Mert hogy az edzés során megnövekszik a tej tejsav tartalma. Mások szerint meg ez hülyeség.
Én is csak a kifogásokat keresem :lol:
Meg ezt is olvastam:
Ha a sportolást fogyási szándék vezérli, tartsuk szem előtt, hogy szoptatás idején nem tanácsos havi két kilogrammnál többet fogyni egyszerre. A méreganyagok ugyanis a zsírszövetben raktározódnak, s hirtelen fogyás esetén a véráramba, és így az anyatejbe is eljutnak.
Na bocs, ha nem érdekelt ez senkit! :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Engem érdekel amit leírtál! :)
Sajna rajtam is elég sok maradt szülés után!
Rajtam 8 kiló fölösleg maradt és a legszebb, hogy én azt hittem, hogy azért idővel megy az lejebb , a fenéket híztam még 1 kilót!
Úgyhogy most 9 kiló fölöslegem van! :(
Különben én is gondolkodtam, hogy kéne találni valami mozgással járó tevékenységet!
Mondjuk szoba bicikli az nekünk is itt van!
Azon gondolkodtam el kéne menni Baba-Mama tornára, meg is néztem itt Csömörön de nagyon rossz időpontban van, pont etetés! :?
Még a XVI. kerületben nem néztem de majd ott is utána nézek hátha sikerül valami jó kis időpontot találni! :)

Jó volna megszabadulni pár kilótol!
Azért gondoltam a Baba-Mama tornára mert nem akarom én sem, hogy a szopizás kárára menjen!
Bár nincs túl sok tejci napi 260-300gr között de amíg van azt megkapja a kisasszony, ez is több mint a semmi!

Ha valaki tud egy jó helyet ahol van torna az is érdekel, ha nincs túl messze!
Volt ma doktor néni nálunk meg kellet volna kapjuk a két hónapos oltást de nem sikerült, mer megfáztunk sikeresen! :(
Bár nem vészes a dolog a tüdeje tiszta a torka csúnya na meg folyik az orra ! Ki se húzom a porszívót mert elég sokat kell neki szívni, meg persze kicsit nyűgös is!
De kaptunk Homeos bogyókat és tuti pik-pakk rendbe jövünk! :)

Tudom kicsit hosszúra sikerült! Bocsi! :D

Szép napot mindenkinek

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok!
Én nem igazán értek a szoptatás alatti fogyáshoz, de én a terhességgel szerencsére nem szedtem fel semmit, mert az a 11 kg, ami feljött, az szülés után a vizesedés megszűnésével le is ment. Így annyi vagyok most, mint amennyivel teherbe estem... Ez tök jól hangzik eddig, DE!... Rajtam alapból van kb. 25-30 (!!!) kg súlyfelesleg a 156 cm-es magasságomhoz.... A dokim feltétlen testsúlycsökkentést javasolt (már 3 éve ezt teszi, de nem járok sikerrel ezügyben). Azt mondta, hogy a szoptatás alatt a legkönnyebb fogyni, így most talán sikeresebb leszek... Hm... Hát nem igazán fogyok.... Állandóan zabálnék, folyton éhes vagyok... Pedig már 3. napja szinte nincs is tejem :( Még jó, hogy legalább nem hízok... (a fiam születése után 5 hónap alatt 16 kg jött fel ). Szóval szerintem, ha ésszel csinálja az ember, akkor szoptatás alatt is lehet sportolni is és fogyókúrázni is. Csak ésszel kell csinálni! :)
Vendég

A fogyásról határozott elképzeléseim vannak és megvalósításban sem állok rosszul, kb. 83% - os a siker. Szóval saját tapasztalat alapján :

- nem kell felesleges szénhidrát (nem kell cukrozni, teljes kiőrlésű cuccok, sok folyadék, sok gyümi és zőcség :-)) (ha valamire nincsen pénzem -pl. 250-350 Ft-os kenyér, akkor nem eszem, vagy pótlom zöldség-, gyümölccsel, szerencsére nagyon kevés kenyeret eszem)
- rendszeres táplálkozás (napi ötszöri kaja és amikor már jelentkezik a jóllakottság érzése, abba kell hagyni az evést, nem kell magunkat tömni!)
- este 6-7 után nem szabad enni (na persze néha egy alma vagy natúr joghurt, kefír lecsúszik)
- rendszeres mozgás (ha nem vagytok hozzászokva, elég napi 30-60 perc séta intenzíven. 30 perc a minimum! Vagy pl. a szobabringa, könnyen tekerhető fokozaton, hogy a pulzusod 30 percen keresztül 120 felett legyen..) (... és a mozgás termeli az endorfint)

A mozgásnál szokott kifogás lenni, hogy "kinek van erre ideje?". Szerintem annak, aki szeretne rá idő szakítani :-). A törpiket úgy is le kel vinni sétálni, hát egy kicsit gyorsabb tempóban. Meg miután beáll az ember szervezete szülés után egy ritmusra, kicsit korábban is lehet kelni... de ezt csak szuper csendben jegyzem meg, lehet nekem sem lenne erőm.
Mivel szeretek nassolni, ezért amikor édeset kívánok gyümölcsöt eszem, ha sósat akkor savanyúságot nassolok (nekem a bébi kukorica a kedvencem, de a savanyú kápi is , meg a csalamádé, meg a 3-6 cm-es ubi...).

Remélem segíthettem :-)
szilvi35

Sziasztok!

Ildóca!
Amit megadtál számot a csípővizsgálattal kapcsolatban,azon bejelentkezni lehet?

Kattkat!
Hogy sikerült megoldani a 4.emeletről való lehurcibálását a babakocsinak?
Bírod egyedül vagy anyós csatlakozik mindig?

Én a 2.ról cihelném a babakocsit,de nem bírom,pedig csak 7kg.Összarakva nem lehet a lépcsőn legurítani,szétszedve meg a gyereket kéne fent hagynom és a kocsit vinni le először,de nem merem magára hagyni Bogit....
Utálom.......pedig imádunk sétálni...

Szeretnék egy kertes házat!!!!!!!!!!!!!

Kata
kata35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?