Új privát üzeneted érkezett!

Boruska: a Liliputihoz nem tudok hozzá szólni. Nekem Nandu van, én szeretem. Bulcsú is. ÉN és hangsúlyozom ÉN nem adnék egy 6 méteres anyagért 10-30 e Forintokat, akármilyen is a szövése. Márpedig a többi kendő árban ott van.
Mei-tai: igazából azért nem javasolják a mei-tai-t 3 hó előtt, mert nem tudja még tartani a fejét. És a mei-tai nem öleli úgy körbe. Ettől függetlenül érdemes lenne megpróbálni, azzal a különbséggel, hogy kézzel tartod a kis fejét. Mégse a kezed szakad le. De szerintem keresd meg a legközelebb eső mamamis klubot és kölcsönözz egy kendőt, ahogy Zuzmoo is tette. Ott segítenek is (nem csak a kendőzésben, talán lelki segítőtársat is találsz.) Nekem az itteni mamamis csajszi sokat segített mikor itthon fetrengtem bőgve. Sőt, képzeljétek azt is felajánlotta (mivel ő is még szoptat), hogy akár megnézi fizikai közelségből, hogy jó e a Bulcsú szopási technikája (tehát magára cuppantotta volna, ha túl homályos lennék). De Bulcsú érezte az ármánykodást, és mindig alszik, mikor itt van. :D

Csilla: nem semmi a kitartásod. Mostanában próbálkozom kézi fejéssel a gépi után. Néhány csepp még jön, de ahhoz már marhára nincs kitartásom, hogy az amúgy is gyűlölt testtájaimat még masszírozgassam is.

Nálunk Bulcsú eszik (mikor hogy, van, hogy 10 perc alatt behörgi a mennyiséget, van, hogy 2 órán keresztül cuppog, alszik, cuppog alszik), utána (okos kis baba) ütögeti a kis hasát (már megtanult büfizni szépen, csak függőlegesen kell tartani, a többit már önállóan intézi) aztán a kötelezőnek nevezhető bukás (vagy hányás, ki hogy hívja) végül a sort laza csuklás zárja. Utána kicsit nézelődik, de tényleg kicsit és bealszik. Alvás közben rájön, hogy éhes, alvás közben nekiáll sírni és tömi a szájába az öklét. Vagy felébreszti a sírása vagy nem (inkább az utóbbi) ilyenkor összekészülök, felébresztem az álmában üvöltő gyereket, eszik és kezdődik újra a program.

Vicky: sajnálom, hogy így jártál, hidd el átérzem a problémát. Én is fogadkozom ezerrel, hogy mit fogok tesóbabánál másképp csinálni. (az első és legfontosabb, hogy elzavarom a védőnőt Hrrr, a kedves kis tanácsainak köszönhetem, hogy most itt tartunk, és én liba, még hallgattam rá! Azt hittem jót akar hüpp) De az is biztos, hogy a sárkány, ami a hátamra van tetoválva, fog üvölteni és tüzet fújni, ha valaki a gyerekemhez hozzá mer érni. Hogy én oda nem adom még egy vizsgálatra sem, az tuti. Viszem magammal a betegjogi ismertetőt, és azt fogom lóbálni a dokik és ápolók előtt és kitartani a végsőkig. Na, ezt az egyet megtanultam már Bulcsú mellett. Eddig csak konok és makacs voltam. Most már mindezek mellé elszántság és kitartás is párosult. Utálni fognak.

Azért örülök ennek a Szoptanítnak. Mikor hazamentünk Komlóra, na az a nap sok volt Bulcsúnak, ki is készült teljesen. Másnap nem lehetett rá ismerni, sík ideg volt, össze vissza evett sírt, nyűglődött. Végül a csupasz cicire raktam és a komfortszopi megnyugtatta. Akkor jöttem rá, hogy ha csak ennyit tudok adni neki, akkor is megérte a sok sírás és nyűglődés. Mégha anyatej nem lesz belőle, akkor is az érzelmi stabilitást meg tudom neki, akkor már megérte.

Mondjuk mikor borult a bili én hívtam szopis tanácsadókat, és ők mondták erőltessem a szoptatást, mert csak fejéssel nem fogom tudni fenntartani a tejmennyiséget. Mindegy, ha csak 10 milit szippant ki, az is érték. Néha boldog vagyok, mert van olyan etetés, ahol 50 mili az anyatej mellből és 80 mili a táp a Szoptanítból. De van olyan is, hogy 10-90 az arány. Mikor hogy jön össze. De olyan nagyon jól esett, hogy a dombóvári IBCLC-s védőnő a napokban felhívott, hogy mi van velünk. Mondtam, hogy nagyon keserves és nehézkes, és ő csak bíztatott, hogy jó úton járunk és ne adjam fel. Mindig az a kérdés, hogy megéri e. És mindig az a válasz, hogy ő most látja a gyermekein, hogy igen, megéri az erőfeszítés.

Jó fej volt Barbus az éjjel! :D Nálunk, ha sír Bulcsú akkor összenézünk apjával: elromlott a gyerek. Visszük megjavíttatni a kórházba :D
De az éjjel elromlott, ilyet még nem csinált: éjjelente hiába keltem 3 óránként fejni, Bulcsú is kelt és finoman az értésemre adta, hogy ő éhes. Ne fejjek, neki adjam! Uh, délig aludtam a 2-2 órákat az etetések között, hogy legalább összegyűjtsek egy kis pihenést.

Mondjuk én soká szerettem volna szoptatni. Úgy terveztem, hogy kb 6 évig vissza se megyek dolgozni. Ebbe belefér egy hosszú hosszú szoptatás is :D :D :D

REni! Azért az a 210 az nagyon tisztelt mennyiség. Az egyik barátnő mesélte, hogy neki minden etetés után sugárba hányt a gyerek. Nem értették, bevitték kórházba össze vissza vizsgálták és semmi. Mire végül valaki kitalálta, hogy egyáltalán mennyit is eszik a gyerek. Megmérték. Hát a 2 hónapos baba 300-akat evett. És persze még nem volt akkora a pocija, persze hogy kihányta. Úgy engedték őket haza, hogy 6 percig szophat a gyermek. Ő meg apasztotta a tejét. És a slusszpoén: 2 hónap múlva már semmi tejet nem evett a gyermek, mert újra teherbe esett és megváltozott a tej íze, utána már el se fogadta se a tejet se a mellet.

Anita! Gyönyörű Levi baba!

zarja

Liliputi kendő: most pénteken cseréltem le az Anaju (http://www.3treedesign.com/2009/10/anajuwrap.html) kendőt liliputira. Nekem nagyon bejön, szuperül lehet vele kötni. Most azon gondolkodok, hogy vegyek-e egyet, vagy maradjon a kölcsönzött, amíg nem tudom mei-taiba tenni? Benő már most 5,3 kg, attól tartok, nagyon hamar eléri a kritikus 8kg-t és akkor hiába vettem meg a rugalmas kendőt. :roll:
zuzmooo

zarja: Ha véletlenül összejönne a tesó, akkor én is jó sokáig itthon lennék, de mi max. 3 év múlva terveztük a próbálkozást. De ugye nálunk nem tudni, hogy jön-e a tesó egyáltalán. Szóval visszamegyek dolgozni 1 évet és utána majd nem védekezünk. Ha akar jön, ha nem nem. Meg persze addigra kiderül hogy viselkedik a kisasszony, hogy be merjünk-e mellé vállalni egy másik babát.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi a kendős válaszokat, eszerint a Nandu és a Liliputi is jó, annál drágább most nem fér bele ... :(

boruska

Úgy látom mindenki átfutott a kérdésen.. :(
Megpróbálom még egyszer hátha..

Szóval, mi a véleményetek a Quinny speedi babakocsiról? Én egyáltalán nem vagyok otthon a témában :(
A párom most ezt nézte ki:
http://www.teszvesz.hu/item961748832_qu ... ml#gallery
vaterán meg vennénk hozzá egy mózest..

Szerintetek??

Holnap jár le az aukció..
Vendég

Funky!

Szvsz jól gondold meg, hogy 3 kerekű kocsit veszel-e. Én tuti nem vennék olyat. Nem csak azért, mert nem tetszik, de mondjuk boltba menni nem túl praktikus vele. Azon kívül fontos az is, hogy milyen útviszonyokon használod. pl. szerintem földúton vagy göröngyös úton ez nem túl stabil.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Kakti! Hát még az utcánkban sincs aszfalt és Szentendrén mindenhol macskakő van :? vagy kátyuk..
Vendég

Sziasztok!
Nincs netem, most a tesóméknál vagyok, de csak egy percem van.
Nincs időm visszaolvasni, remélem, hogy a babák és a mamák, papák, tesók, szóval mindenki rendben van.
Velünk minden ok, nagyon hiányzik Feri és a ház, meg minden, de jól érezzük magunkat. Kristóf egész nap a kertben csatangol, anya segít nekem éjszakánként is, teljesen ki vagyok már pihenve.
Erik szépen nő, 9 nap alatt sikerült bő fél kilót híznia, szerdán már 4500 gramm volt. :shock:
Nah, rohanok is!

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Az előbbi irományom elszállt :twisted: :twisted: Most rövid leszek. Nem volt netem egy hétig. :twisted: :twisted:
Hát szomorú egy hetem volt, mert a párom nagymamája is meghalt, így hétfőn és csütörtökön temetésen voltunk. A Csöppet is vittük, nem is volt szerencsére gond, jól aludt a babakocsiban. Az utat is jól viselte az autóval, mondjuk csak 35-40 km-re kellett csak menni.

Olvasom volt tali. Remélem jól sikerült. Majd szeretnék menni a következőre. Nem lehetne esetleg baba-mama-papa tali is egyben? És lehetőleg hétvégén? A párom szívesen eljönne, ha jönnének más apukák is. Ja, és tesók, kutyák is jöhetnének. :wink:

Kép
Kép
molmar

Molmar!

Egy plusz apuka tuti. :)
Sajnálom a nagymamikat! Részvétem!

Képzeljétek!
Ma megtörtént az első kutyasétáltatás Lilivel. Jópofa volt, mert Lili aludt, mikor indulnunk kellett volna. Így felöltöztem fullra, óvatosan kivettem Csibét az ágyából, beledobtam az overallba (nagyon fúj a szél, és abba tudom a legkevesebb macerával bepakolni), sapit adtam rá, beletettem a Cybex iGo-ba, magamra csatoltam, pórázra akasztottam az ebeket, és elindultunk. 3/4 órát sétáltunk, aztán hazajöttünk, kipakoltam a lányt mindenből, visszatettem az ágyába, megmostam a kutyalábakat, megetettem a kutyapocakokat, és a lányom mindezt végigaludta! :) Nagyon büszke vagyok rá!
Azért holnap megpróbálom a szomszéddal megbeszélni a felvigyázást. :) Lassan fürcsizni kellene... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Gratula a kutyasétához. Lilike nagyon ügyes volt. A cybex nekem is nagyon tetszett, csak a chicco-sat olcsóbban meg tudtam venni.

funky: Én is nagyobb kerekűt vennék, esetleg olyat aminek felfújható a kereke.

molmar: Őszinte részvétem.
vicky79
Budapest III. kerület

Funky, ezen lehet fordítani a tolókart?? én az első időbem megbolondultam volna, ha nem látom séta közben...

dalika

Fasza napom van... Mellgyulladás, láz, gyerek üvölt, és nem tudom kimaszírozni a csomót... A tököm ki van mindennel....

bellerreni
Eger

Kakti, örülök, hogy sikerült az ebsétáltatás!

Reni :( :( :(

Nekem már 3 órája alszik a Buci... előtte mondjuk egy jó órát üvöltött...
Most már aktuális lenne a fürdés, de nem akarom felébreszteni.

boruska

Viki, Eszter! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kínomban tanultam meg kézzel fejni, mivel még csak olyan pumpás szar mellszívóm volt, az meg kábé nem csinált semmit. Kórházban géppel beindították a tejcsárdákat, otthon első éjjel meg bőgtem, mert nem tudtam mit csináljak, a cickók meg kőkemények voltak. A bimbóvédővel marha sok levegőt nyelt, azért maradt a fejés+cumisüveg. Én is megfogadtam hogy a következő "meztelen" ciciből fog szopni, szerencsére ehhez most partnereket is találtam a kórházban. Mondjuk Benivel vagy több tejem volt, vagy Milán többet eszik a kezdetektől. Vagy mindkettő.
Már úgy kell kibogarászni a bőrét a hurkák alól. :D

Viki, miért kell visszamenned hamar dolgozni? És mennyi idő múlva?

Kakti, gratula a sétához és Lili alvókájához.
Milán tegnap este 7-től hajnali 3-ig (új idő szerint 4-ig) aludt, ma meg délután szunyáltunk együtt egy nagyot. Voltunk kint kicsit, de elég szar idő volt, így bejöttünk, ráfektettem az alvó gyereket a mellkasomra és úgy durmoltunk. Úgy szeretem amikor érzem a kis testét magamon. :D

Pammut, írok ám privit, csak lusta dög vagyok. :oops:

Reni, mit kezdesz a lázzal meg a ciciddel?

Molmar, őszinte részvétem. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Funky, nekem sem jönnek be a 3kerekű kocsik. Meg nem tudom lehet-e újszülött kortól használni. Vagyishogy jó-e a babának. Vagy nem mostanra szántad?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Reni: sajnálom, hogy így jártál. :( Azzal tudlak vigasztalni, hogy rajtam is átment 2 nap alatt. Összeszorított foggal, potyogó könnyekkel "nyomorgattam", még alvás közben is rajta volt a meleg borogatás és mindig azt az oldalit adtam oda neki (a másikból csak akkor kapott, ha nem volt neki elég). Ha 38 fölé megy a hőd, vegyél be valami lázcsillapítót (az a fájdalmad is csillapítja ;) )

Funky: nekem a babakocsinál a következő szempontok voltak fontosak: nagy kereke legyen (itt sz@rok az utak), az elülső bolygósítható (sokkal könnyebb vele közlekedni), átfordítható tolókar (amíg kicsi a baba, jó ha szemben van veled és látod és ő is lát téged ;) ), vízszintesig lehajtható támla (állítólag ez fontos a gerincük miatt).
Nem tudom mennyit szántok rá, én sokáig a BERGON "2DX dimension" -t szerettem volna, mert jó árban van és tudja a fentieket. De végül azért lett Graco Quoattro Tour Delux, mert olcsón, jó állapotban találtunk egyet használtan.
zuzmooo

csuppancs: Annyira azért nem hamar, csak 1,5 éves korában (szivesen matadnék tovább). Ugyan azt mondta a főnököm, hogy visszavesz, de ha hamarabb megyek vissza akkor köteles visszavenni. És ebben állapodtunk meg.

funky: A barátnőméknek 3 kerekű kocsijuk van és nagyon jó. Én nem ezért nem venném meg, csak az övékének jó nagy kereke van.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, gondolom hogy szívesen maradnál tovább. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

jó estéket!

Molmar! Részvétem :(

Nóri! Hajrá hasizom! :P
:?: :?: Jut eszembe, lányok mondjatok véleményt...
Már 3 alkalommal voltam spinningen ismét és Ádi arca és a törzse is tiszta pötty. Olyan gombostűfejnyi piros pöttyök, De terítve. És arra gondoltam, hogy ha spinningen izzadok, és felmegy a vérnyomim, akkor ugyi méregtelenít extrán a szervezetem, ergo méreg bemegy az anyatejbe, ettől pöttyös. Vagy szerintetek ez hülyeség? Enni uazt eszem mint előtte.

Funky! Miért szeretnél 3 kerekű kocsit venni?

Reni! Írtam már PHYTOLACCA c9-es homeós bogyó. Fellazítja a csomókat. Utána úgy szoptass, hogy a csomó felé legyen a babád álla. 2 nap alatt rendbejössz.

Boruska! Én is megörülök a sírástól. És mindenhol hallom. Akkor is ha elmegyek otthonról. :P

Ádám is megkapta a nagymamájától a 2 hónapos oltást( így könnyű) és 2 hét múlva pedig a Pneumococcus ellenit fogja.

Már ő is 5300 g és nőtt is. Édesen mosolyog, kurjongat, és etetés után elvan 1 órát is a pihenőszékben, vagy játszószőnyegen, nézeget, rugkapál. Olyan édes. Úgy néz ki vége a pocifájásnak, nem sír sokat, csak ha éhes. Nappal kint alszik babakocsiban, csak etetni hozom be. Nem mérem mennyit eszik. Éjjel meg a karomban alszik továbbra is és önkiszolgál, én meg tök jókat alszom :P

Ma meg kertészkedtem, olyan jól esett.

Hétvégi apás-tesós taliban benne vagyunk!!!

na jó éjt!

Móni
kokonya

Sziasztok!

Még élünk :) csak hát a hétköznapok elég húzosak. Múlt héten fogorvos, 6 hetes kontroll, mindennap játszótér, h Regit lefárasszam.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Na, rettenet éjszakánk volt. Ezek a rohadék frontok!!! Éjjel egy órára sikerült ágyba tenni Lujzit, pedig 8-ra kész voltunk az összes esti dolgunkkal - ideértve a szopit is. Akkor próbáltam először ágyba dugni. Tíz után hazajött Apa és átvette, hogy tudjak pihenni (hiába no, fárasztó volt a nap így, kutyasétáltatással is). Aztán fél tizenkettőkor kapott megint cicit a lány, hátha bealszik. Be is aludt, de csak addig, míg Apa meg nem próbálta áttenni az ágyába. Na, onnan jött megint a nyűglődés. És fél 6-kor már ébredt, hogy enni akar.
Elkezdtem megint az Urticát szedni, mert úgy érzem, kevesebb a tejcsi, mint amire bogárkámnak szüksége van. Most meg szétdurran a cicim, úgyhogy felébredhetne lassan. :)
Nincs ötletetek, hogy tudnám a jobb cicimben is felszaporítani a tejmennyiséget? Mert az urtica vagy a laktoherb fogyasztásával nő ugyan, de ugyanúgy nő a bal is. Nem is ez a gond, hanem hogy még így is kevésnek érzem és (amennyire ez az eredeti állapot szerint lehetséges) laposnak is. Szóval nincs benne elég muníció. Hátha valaki tud tanácsot adni!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Funky
mi probáltunk ilyen babakocsit. Tapasztalataink:
- földúton szuper a felfújható kerekei miatt, könnyű tolni, irányítani
- összecsukva nagy helyet foglal
- egy olyan feljáron ahol két oldalt emelkedő, középen lépcső (remélem érthető mire gondoltam) nehézkes volt a feljutás
- a tetejét nem lehet rendesen előre huzni (lehet ez csak annak a hibája volt amit kölcsön kaptunk), megakasztani, ahogy mentünk mindig hátra csuszott.

hirtelen ezek jutottak eszembe

K

Ui: most eszünk, ha tudok akkor irok magunkról is

bchris

Ígértem, hogy referálok a hintáról. Benő szerintem szereti, jól el van benne kb fél órát. Bár csodákra ez sem képes, ha nagyon nyűgös, a hintában is sír. Mindenesetre örülök, hogy megvettük.
Kép
zuzmooo

Na vagyok.

Máté délelöttönként elvan a hintaszékében. Nézegeti a forgokat, beszélget velük stb. Ha nyügös akkor csak kézben van el.
Sajnos még mindig sokat bukik. Ez inkább éjszaka a gond, mert ilyenkor bemegy az orrába is és reggel 6kor mikor kel enni szipog és nem tud vissza aludni.

Regivel mostanában nem bírok. Szerintem most jött ki rajta a féltékenység. Egyszer gondol egyet és fejbe vágja a testvérét, megkarmolja stb. Ezt már ugy ahogy tudom kezelni. De ennél rosszabb, hogy a játszótéren játszik, elvan, majd gondol egyet és megmarja a másik gyerek arcát. Egyszerűen nem tudom h mit tegyek. Ilyenkor mindig kap kettőtt a seggére, majd hazamegyünk. Ha otthon csinál az öccsével ilyet, megy büntetésbe. De ez sem használ. Már magától beáll a sarokba, majd kiabálja hogy bocsánatot kér Regi Mátétól és nem csinálja többet.
Probáltam szépen elmagyarázni neki. De ez sem használ.

Én érzem magam kellemetlenül a játszótéren, mikor idegen gyerekkel csinálja.
Vmi ötlet, hogy mit csináljunk, mivel probálkozzunk?

K

bchris

Kakti miből gondolod h kevés a tejed?

bchris

zuzmooo: ma mikor mentek sétálni? nálunk most kezdődik a szopi, úgyhogy dél körül jók vagyunk.
stephie

Anita: még nem tudom hogy alakul, mert ma eddig kelt 1,5 és 3 óránként is enni, szóval nem tudom előre, hogy jön ki a lépés. Ha megyünk, hívlak vagy írok sms-t
zuzmooo

Bchris:
érzésre nem olyan telt a mellem, mint eddig.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Ha esetleg találok a budaörsi mamami klubban kölcsönözhető rugalmas kendőt, meg tudnánk oldani, hogy elhozd és valahol (ha - Te vagy Apátok - jössz-mész a városban) összefussunk, hogy átvegyem tőled?
Nemet is lehet ám mondani, nem sértődöm meg! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmoo: Nagyon tetszik a hinta. Barbus most nem nagyon akar az övében megmaradni, remélem azért később még fogjuk használni.

kakti: Nem lehet hogy azért nem durran annyira be a melled, mert kezd beállni a leányzó igényeire?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Na hát próbálkozok mindennel a mellgyuszira. Borogatás, homeopátia, maszírozás. Annyi, hogy legalább már nincs lázam. (kopp-kopp)

A kicsi fiam nappal nem nagyon akar a kiságyban aludni. Ha sikerül is letenni 1 óra múlva ébred.

Most is felébredt úgyhogy megyek...

bellerreni
Eger

Kakti!

Naná! Elhozom, ha szeretnéd!!!! :lol:
Vendég

Kakti

Nekem is az jutott ezsembe, mint Vickynek.

Nálam már csak akkor durrann be, ha 3-4 óra telik el a köv etetésig. Sőt este van ugy hogy leteszem és csak 6 óra mulva kell és a cickok nem durrannak be.

K

bchris

Máté napközben a hintaszékében alszik, amit betettem a járókába, hogy kicsit védjema növérétől. Erre az okos nővére nem felmászik a járókára :(

bchris

Persze, ez is benne van a pakliban. Csak azért egyre nagyobb lesz ez a lány, és egyre többet akar majd enni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja még azt akartam kérdezni, hogy most már én is szeretnék elkezdeni vmit csinálni. Szerintetek mi az amit lehet, hogy a tejcsi ne apadjon.

Ma megyek csontkovácshoz :) ( a hátam már nem érzem annyira fáj, a sok emelgetéstől), alig várom már

bchris

Kakti Irtam egy csomót és elszállt :oops:

a lányom közben felkelt és közölte, hogy fejezzem be

k

bchris

Nekem az első 1-2 hónapban volt csak, hgoy feszült és bedurrant a mellem, utána már nem. És mégis 17 hónapig szopott Regi, akkor is csak a kistesó miatt kellett elválasztanom.
Mikor elkezdtem a hozzátápit, akkor azt hittem én is hogy elapad a tej, mert nem fog enni annyiszor. Nem apadt el és nem is feszült már ugy mint a szülést követő 1-2 hónapban.

Tegnap csak azért áztattam el a lepedőt és az ágyat, mert megittam egy üveg almás sört. (megláttam az üzletben és megkívántam- férjecském szerint csak szénsavas alma volt)

Ahogy "öregszenek" a babócák változik a tej minőség is.

Kakti sztem ha Lilinek elég amennyit eszik, akkor ne görcsölj rajt, mert azzal többet ártasz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.03.29 12:22-kor.

bchris

Kakti: amiatt ne aggódj, hogy ha többet akar a lánykád, nem lesz tejcsi. Majd gyakrabban kér cicit és ennek megfelelően nőni fog a kínálat. azt sajnos nem tudom, hogyan növelhetnéd az egyikben jobban a tejet mint a másikban (esetleg ha mindig arra teszed először, hogy több inger érje?)

Az a MAM cumi, ami a reklámanyagban volt, vajon mekkora babáknak van, mert nincs megszámozva?
zuzmooo

Zuzmooo:
szerintem az a cumi túl nagy egy ilyen pindurinak. Mi vettünk egy 0-sat, de jóval kisebb, mint az a MAM.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok anyukák,

gyors bekukk....
adjatok tanácsot...enyimgyerek nem szeresse a meleget, és nemttom hogy öltöztessem sétához...ma volt rajta: hosszu ujju body, hosszu ujju rugi, egy ujj nélküli pántos plüss rugi, tavaszi kabát, sapi, és egy vékonyabb ppléd. de így se nagyon aludt, ugy tűnt melege van. ti hogy viszitek???
a kaka téma szélcsővel megy sajna továbbra is :cry: a kamilla teátol kezdve a sima bébi vizig mindent probálta, de nem tojik önálloan. tanács?
ja, már 6 kilosak vagyunk :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Nekem is gyanús volt a cumi, hogy nem olyan a formája, mint annak amit vettünk. Bár a mérete az én bimbómhoz képest nem is olyan nagy :roll:
zuzmooo

Totál elapad a tej a gumós cicimből. Most az előbb már csak 40-et tudott kiszopizni belőle. :cry:

Zuzmoo: A MAM-os cumi ami az én táskámban volt az 3-6 hónapos korig van. Valahol rá van írva, de most nem tudom, hogy hol láttam.

Megyünk sétálni egy kicsit, hátha derűsebben látom utána a dolgokat :cry:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Olyan fura volt az óraátállítás miatt, hogy a fél hatos etetésnél még sötét volt :(

Jó kis tevékeny délelőttöm volt, voltam a saját orvosomnál, aztán vittem Bucit a védőnőhoz. 4 kiló, 55 cm, szóval születés óta nőtt 4 centit és hízott több, mint 800 grammot! Látszik a BCG helye, ami szupi, nem kell újra kapnia. És amúgy meg gyönyörű és okos, kérdézték az összes cuccot, hogy figyel-e, mennyit sír, stb. Ami érdekes, hogy kérdezték, hogy gügyög-e - hát, én nem gondoltam, hogy egy 5 hetes gyereknek gügyögnie kéne - vagy én értelmezem félre? Sír, nyöszörög, de az nem ugyanaz.

Nagyon nyűgös napja van, amíg nem voltam itthon, anyunak szerencsére aludt, mint a lőtt nyúl, de a vizsgálatot végigvisította, és azóta sem nyugszik meg, pedig enni is kapott 2 óra után, mert tátogott, mint a füstifecske... Na mindegy, ez egy ilyen nap, viszem sétálni délután, legalább addig csend van :(

szerintetek lehet már pihenőszékbe tenni? örököltünk egyet, de még nem mertem, hogy ne bántsa a gerincét, de más szerint már lehetne használni. tanácsok?

Más: van nálunk egy szép nagy park, a Barátság park (ill. az új neve asszem óhegy park, de mindenki bariparknak hívja) - szóval tök jó séta hely, viszonylag tiszta, van sok játszótér, sok a pad, sok a fű, lehet pokrócon leülni, ha jó az idő. A lényeg, hogy aki ki tud / akar jönni Kőbányára sétáltatni, azt szívesen látom, sőt, ha hajlandó több ember eljönni, talit is tarthatunk itt! Megközelíthető, szuper a parkolás, és nincs sokkal kijjebb, mint a városliget. Ez egy ilyen állandóan álló meghívás, akinek van kedve, vagy környékbeli, hívjon, és talizzunk!

Kép

boruska

Nna...
jobb cicit megszippantottam a mellszívóval.
Kilenckor szopizott belőle Lili (nem tudom mennyit, nem mértem), és most kijött össze-vissza 20(!) ml! AZ NUDLI!!! :(
Egy ciciből nem fogom tudni fél éves koráig szoptatni! :cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti :( ne stresszelj!!! Nőni fog a mennyiség, ahogy nő az étvágy.
Nekem is mindig több volt ez egyik ciciben!!!

boruska

Reni: mikor nekem be volt gyulladva a mellem, én is azt hittem, hogy szinte nincs benne tejcsi, Benő csak sírt rajta. De szerintem azért volt, mert nagyon gyakran szopiztunk és mindig ugyanabból. Nem lehet, hogy nálatok is ez van?
zuzmooo

Igaziból nem stresszelek, de ez azért csak nem normális, hogy az egyikben simán van 100ml felett, a másikban meg 20-30-ak... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Raktam fel én is képeket a taliról a picasás mappába!!!

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?