Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most jöttünk az uh-ról. Hát, tuti nem lesz már kislányKép annyira látszott a kukija, hogy a férjem fel is kiálltott "Mekkora" Kép MInden rendben van a babával, és ez a lényeg.

A lepénnyel kapcsolatban, szerintem ne aggódjatok. Nekem legelőször teljesen lent volt, félig a méhszájon. Aztán előre csúszott, rá két hétre hátra, ma pedig azt mondta a doki, hogy valahogy féloldalt helyezkedik el. Mindegyiknél kérdeztem, hogy normális-e, és mindig megnyugtatott, hogy igen, mert még ahogy nő a méh és a baba, változik a helyzete. Csak a szüléskor nem jó, ha túl elől lenne.

Timka, szerintem a Dorottya illik jobban, de hát úgyis ti döntitek majd el Kép

Babus Kép Ne aggódj a mozgások miatt, majdcsak megérzed. Nekem legelőször csak nagyon ellazult állapotban jött elő. A dokim szerint befolyásolja a lepény helyzete is, mivel ha elől van, felfogja a baba mozgását. És befolyásolja a " párnázottság" is, mint ahogy Ancsi írta.
Nekem este nagyon aktív. Lefekszek, fejhallgatóval zenét hallgatok, és a hasamra teszem a kezem. Próbálok befelé figyelni, elképzelni, szólni hozzá, és akkor mindig odajön a kezemhez, vagy "kikopog" Kép Lehet hülyeség, de nekem így nagyon intenzív, pedig sosem jógáztam, és nem csináltam ilyet. Mostmár ezen kívül is sokat mozog, neked is nemsokára fog. Lehet neked majd egyből akkorát vág a hólyagodba, hogy örülsz ha kiérsz a wc-reKép

szép estét mindenkinek!
cic
cicmerák

Sziasztok!

Zsana,

Bocs, hogy csak most írok, de most jöttem haza, délutánonként dolgozom 3-4 órát. A tel:4764400 és én a labort kértem.
Én Siklós dokihoz járok és eddig csak egyszer voltam nála a kórházban (amikor beparáztam) különben a magán rendelésére járunk.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Maya
maya29

Sziasztok!

Zsana,

Bocs, hogy csak most írok, de most jöttem haza, délutánonként dolgozom 3-4 órát. A tel:4764400 és én a labort kértem.
Én Siklós dokihoz járok és eddig csak egyszer voltam nála a kórházban (amikor beparáztam) különben a magán rendelésére járunk.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Maya
maya29

Sziasztok!
A segítségetek kellene! A volt dokim azt mondta, hogy 7 hetes vagyok, de a baba méretére 24mm-t mondott!!!!! Ez a méret nem kb. 10 hetesen van???

Szilvi
asszony

Cicmerák

A mi Kristófunknak is jókora kukija volt az UH felvételenKép

Nekem a méhlepény a hátsó falon tapad, tehát ez akkor nem befolyásolhatja a mozgását. Viszont már hetek óta a köldökzsinór mögé van bújva. A védőnőnél kétszer is ki kellett üldözni onnan szegénykémet, hogy hangosabban hallatszódjon a szívhangja. Talán ez is közrejátszhat abban, hogy kevésbé érzem a mocorgásait. Bár lehet, hogy ez hülyeség.
És talán egy kicsit "párnázott" a pocim isKép

Bár most, hogy itt ülök a gépnél, megint érzek valami furit. (Persze megint este és megint felhúzott lábakkalKép) Az alhasam bal oldalán pici kis pukkanások, kb. 3-4 volt. Ez lenne az? (Hiába, már most imádja a számítógépetKép)Amire persze megint megindult a tejcsim. Észrevettem, hogy ez a tejcsicsorgás pszichésen is nagyban összefügg már most a babával. Amint érzek vagy beképzelek valami babamocorgás félét, rögtön megindul. Délután megnéztem (már vagy huszadjáraKép) az UH-os videófelvételt, erre elöntött a tejKép Tiszta poénKép

Babus+KristófKép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Gyorsan dobok egy táblát, fáradt vagyok. picuri jól van én kevésbé, kaptam köptető, meg sajna ab-ot is. (augmentin) Remélem ettől helyre jövök végre...

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 20 hét + 2 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 20 hét + 2 nap 2005.02.20 Kristóf ??? MÁV kórház
Tamesz 19 hét + 1 nap 2005.02.16 ???/??? Kistarcsai kh.
Nadine 19 hét + 0 nap 2005.02.24 ???/Zsombor Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 19 hét + 0 nap 2005.02.28 Mirtill, Dorottya SOTE II.
Búzaszem 18 hét + 5 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 18 hét + 4 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 18 hét + 4 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 18 hét + 4 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 18 hét + 3 nap 2005.02.26 Réka/??? Bajcsy kh.
Vargáné 18 hét + 2 nap 2005.02.26 Gréta/János DEOEC
Nyetus 18 hét + 0 nap 2005.02.28 Kamilla/Vince v. Viktor Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 17 hét + 6 nap 2005.03.01 ???/??? Szt. Imre kh.
Jck 15 hét + 6 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 16 hét + 6 nap 2005.03.08 Kyra/Keve Szt. István kh.
Mano2005 16 hét + 5 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 16 hét + 5 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 16 hét + 4 nap 2005.03.10 Lola/??? Bajcsy kh.
Dorka 16 hét + 3 nap 2005.03.12 Csenge Dorottya/Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE Szabolcs u.
Zsana75 16 hét + 1 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 16 hét + 1 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Ruzicsky 15 hét + 3 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Hadri 14 hét + 2 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 14 hét + 2 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 13 hét + 3 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 12 hét + 4 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 12 hét + 5 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 12 hét + 4 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Greenolive 11 hét + 6 nap 2005.04.10 ???/??? Szt. Imre kh.
Mukika 10 hét + 5 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 10 hét + 2 nap 2005.04.17 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Vaktyuk 8 hét + 4 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 9 hét + 0 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek v Gergő Kaposi Mór kh.
Asszony 8 hét + 6 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tünde28 6 hét + 3 nap 2005.05.20 Lilla/Dániel Balázs 1995.09.21, Réka 2002.02.17 Jahn Ferenc kh.
Norkini 6 hét + 5 nap 2005.05.25 ???/??? 2003.02.09 Jázmin Sarolta Szt. Imre kh.
Akiren 5 hét + 5 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté ???
</pre>

Norkini
Ne izgulj, én se tudtam az elején se számolni se koncentrálni. na meg az álomkór, meg a rosszulétek, de a mocorka majd kárpótol mindenért...

Cedrica
nekem Zsani 11 kiló 16 hónaposan és ő már szépen jön velem ha fogom a kezét, a babakocsiba kell beemelnem, na meg mi sokat buszozunk oda kell feltennem. De ma is a babakocsit felrakattam két fiatal sráccal, csak lestek hogy megkértem őket (igaz olyan volt a szemem hogyha nem teszik meg tuti beszólok) Az etetőszéknél én is az alsó pozíciót használom. Nálunk az apja fürdeti így a kádba ki be ő emelgeti, tisztába meg az ágyon teszem, nem emelem fel a pelenkázóra, oda egyedül is felmászik már (na meg el pucér fenékkel Kép)

Lirian
Na minket még a szextől is eltiltottak anno a 12 hetes uh után, mert a méhlepény rálógott a méhszájra, most meg már jó helyen tapad (most tudtam meg hogy a belső méhszájtól kell legalább 2 cm-re hogy legyen és akkor már jó helynek számít) Annyi csak hogy nem szabad nehezet emelni, inkább kímélő életmód. Neked nem ér hozzá, csak mélyen tapad, tehát jó eséllyel elhúzódik onnan

Na mostmár megyek kidőlni. És ha valami nem stimmel a táblába visítsatok!!!

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!
Ancsi! Annyira azért ne irigyelj, esténként van, hogy már a Legyen Ön is milliomos alatt bealszom a tévé előtt, persze a nappaliban, aztán vánszoroghatok el az ágyig (ha szerencsém van, már a zuhanyozáson túl vagyok). Ilyenkor persze felébredek, olvasok még az ágyban. Aztán jön apa, kiveszi a kezemből a könyvet (ha még nem esett le az ágy mellé)... Szóval azért annyira nem doppingol az állapotomKép

Babus! Azért az első babánál is volt bennem drukk, csak nem ekkora!Kép Viszont tegnap beszéltem egy genetikussal, akit a várandóság topikban ajánlott valaki. Tündéri aranyos voltKép, teljesen megértette az aggodalmaimat, jövő pénteken megyek hozzá! Ha valakit érdekelne, a Szabolcs utcában (Orvostovábbképző) dolgozik és Dr Hajdú Krisztinának hívják. A telefonszámot sajnos csak a rövid távú memóriámba sikerült bepakolniKép, de én is a telefonkönyvből kerestem ki a Kórházak címszó alatt. De ha kell valakinek, szóljon, megnézem még egyszer.

Cedrica! Sajnos nem tudok receptet a nagyobb gyerek emelgetésének elkerülésére: a 2,5 éves lányom is sokszor felveteti magát az utcán, (szerencsére csak 11,7 kg, most mérte a védőnőKép)igaz, főleg akkor, amikor fáradt. Mivel a fiamnak majd' minden nap 5 órája van a suliban, 1/4 2-re érünk vele haza (busszal kell menni), Réka pedig ilyenkor már nagyon álmos. Talán annyit tudok javasolni, hogy ahová csak lehet, próbálj babakocsival menni. Persze ez ellen meg az szól, hogy nem ártana leszoknia a kocsizásról, mire a pici megszületik, nekem is ez a dilemmám. Piacra viszont olyan jó babakocsival menni, telepakolom az alját és no szatyorcipelésKép

Szilvi! Úgy emlékszem, 2,5 cm-t ír a Terhesség hétről hétre c. könyv (mindenkinek nagyon ajánlom, tényleg heti lebontásban ad infókat) a 8. hétre. A 7. hétre vmi olyasmit, hogy "akkora mint a hüvelykujj körme". Hát most már csak az a kérdés, hogy apuci vagy az én hüvelykujjam-e a mérceKép. Mert apucié lehet, hogy megvan 24 mmKép. Szerintem ne aggódj ezen, az orvos úgyis szól, ha újra akarja számolni a baba korát. Az eltérés abból is adódhat, hogy nem tudni, a cikluson belül mikor volt peteérésed. Nekem a fiammal és a lányommal is a 11-12. napon, most pedig a 16.-on. Ez már majdnem egy hét nem?

Tünde

Tünde
tünde28

Asszony!

Én annyit tudok mondani, hogy nekem 8 hetesen 1,8 cm-t mértek. De ilyenkor gyorsan nőnek. úgy, ahogy Tünde is mondja, szerintem is sokat jelenthet a fogamzás konkrét ideje.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Babus!

Nekem is a Terhesség hétről hétre c. könyv van meg, és pontosan úgy írja az első mozgásokat, ahogyan Te érzed, apró pukkanásokkéntKép Szerintem ez már biztosan Kristóf babaKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Csajoook! Megkérdeztem az AFP eredményt telefonon és megmondták! (pénteken voltam) MOM 1,41 ! A doki szerint nagyon jó eredmény! Kép Hát így már nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy nem csináltattam amniocentézist 35 éves létemre! Ne bolygassák a babámat, ha nem muszáj! Most olyan boldog vagyok, hogy ihaj!!! Kép Kép Kép
Ancsimamóca
ancsimamóca

Ancsi!

Ezer gratula Nektek Kép)

Lir
lirian

Ancsi
Gratula az AFP-hezKép

Muki
Nekem is megvan a könyvKép Remélem tényleg a nagyfiú azKép Csak érezném már ezeket a pukkanásokat egész nap, pl. főzés közben, vagy séta közben, ne csak esténként és ülve és csak ha nagyon odafigyelek. Olyan türelmetlen vagyokKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Tünde! Kép)
"Viszont tegnap beszéltem egy genetikussal, akit a várandóság topikban ajánlott valaki. Tündéri aranyos volt, teljesen megértette az aggodalmaimat, jövő pénteken megyek hozzá! Ha valakit érdekelne, a Szabolcs utcában (Orvostovábbképző) dolgozik és Dr Hajdú Krisztinának hívják. A telefonszámot sajnos csak a rövid távú memóriámba sikerült bepakolni, de én is a telefonkönyvből kerestem ki a Kórházak címszó alatt. De ha kell valakinek, szóljon, megnézem még egyszer. " - örülök, hogy neked is olyan szimpatikus volt. Ha én mennék a Praxisba, csak &#337;hozzá mennék! Sajnos nekem volt amniocentézisem a második fiamnál, ezt &#337; csinálta. Elötte csupa bunkó genetikussal találkoztam, de &#337; rendkívül megnyugtató volt. Én a Szabolcsban szültem mindkét fiamat, ott van egy pasas (&#337; azt hiszem szintén genetikus), &#337;hozzá küldtek el&#337;ször tanácsadásra. HÚúúúúú, egy iszonyú érzéketlen bunkó volt. (lehet, hogy a saját betegsége miatt ti. két bottal jár, szerintem m&#369;láb). Mindegy, &#337;hozzá nehogy bemenj! De Hajdú doktorn&#337; nemcsak szimpatikus, hanem úgy hallottam igen sokféle forrásból, hogy az ország egyik legjobb szakembere. Amúgy én hozzá akarok menni a 18. heti ultrahangra is. Pont most nyomozom, hogy a hét melyik napján van &#337; az ultrahangon. Ha nem nagy gond, és nem felejted el, megkérdeznéd t&#337;le, hogy melyik napon van? Nekem okt. 11-15 között kéne mennem. Nagyon köszi, ha tudsz segíteni, de persze megértem, ha nem ez lesz a legnagyobb gondod Kép

Cedrica!
A gyerekemelgetésr&#337;l annyit, hogy én is igyekeztem a második terhességnél is és most a harmadiknál is vigyázni, de persze teljesen nem lehet az emelgetést megúszni. F&#337;leg például ha buszra, villamosra kell felszállni.
Otthon én is vigyázok, például inkább leülök, és az ölembe veszem, úgy bújunk össze. Az ágyon pelenkázás is szokásos, de szerencsére Bálint nagyon önálló. Kicsit néha még túlságosan is, egyedül bemászik az etet&#337;székbe, én meg a frászt kapom, mikor vigyorogva közli a hátam mögül, hogy beköttem magam (ti. be is kötötte már magát a székbe). Mondjuk emiatt már tök felesleges bekötni magát, mert úgyis ki tudja kapcsolni és ki is tud szállni. Odatol egy másik széket, azon mászik be. Brrrr

Ancsimamóca! Kép)
De jó! Én is mindjár felhívom &#337;ket, bár csak holnap kéne az eredményért bemennem, de úgyis meg akartam kérdezni, hogy mehet-e a férjem, mert akkor nekem nem kéne a város három különböz&#337; helyeire rohangálnom, csak kett&#337;re Kép
Most is mindjárt indul a vonatunk, viszem Bálintot anyuhoz, hogy holnap el tudjak menni suliba. Ma már voltunk orvosnál, könyvtárban, játszótéren, óvodában. Kép

További szép napot! Kép
Dorka
dorka

Megkérdeztem és tökéletes az AFP-m!!!!!!!!!!!!!!! Kép) Kép Kép El sem merem hinni, hogy nekem is lehet jó AFP-eredményem. A család szerint már kijárt nekünk is egy jó eredmény Kép
AFP 1 MoM
Béta-Hcg: 1,3 MoM

Azt hiszem, ennyit jelent, hogy most szinte napra tudtam, hogy mikor fogant a kisdisznó a pocimban, míg a fiúknál valószínüüleg egy héttel késööbb, mint a naptári idööpont.

Köszönöm a drukkolást! Gondolom, ez is sokat segített Kép

Dorka Kép
dorka

DorkaKép

GratulaKép

Babus

Kép
babus2005

Dorka!
Veled örülünk mi is! Hogyan is gondolhattuk, hogy esetleg valami nem lesz jó? Hiszen boldogan várjuk a kis szarosokat! Mégegyszer gratula!
Kép
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!

Én is gratulálok mindenkinek (akinek már megvan) a jó AFP eredményekhez!
Én is tegnap kérdeztem meg (1,4) és tényleg nagy megkönnyebbülés, hogy minden OK. (Most kezdhetek parázni a 18. heti UH-on Kép ,de ha ott is minden OK akkor egy kicsit megnyugszom végre.)
Ti hogy álltok az éjszakákkal? Nekem már elég rég óta mindig arra kell felébrednem (többször is), hogy zsibbad valamelyik karom és mostanában (már egy ideje oldalt alszom) a csípőm is olyan "fura". A védőnő szerint nincs semmi gond, csak a Mogyorócska szeret idegpályákon feküdni.
Már majdnem egy hete érzek néha mindenféle kis "kapirgálás" féléket a hasamból (én így hívom, de a pukkanás jobban hasonlít az érzéshez). Valószínűleg nem halucinálok, mert nem olyankor érzem, amikor odafigyelek, hanem spontán jönnek (nem korai ez még? ma vagyunk 17.).Attól, hogy kezdem őt érezni, sokkal jobban kezd tudatosulni bennem (eddig elég hihetetlen volt), hogy valaki lakik bennem.

Üdv mindenkinek!

Maya
maya29

Sziasztok,

AFP-m 1,3 MOM. Kép

Angéla
angéla

Két csecsemő beszélget az újszülött osztályon:
- Te lány vagy, vagy fiú?
- Fiú.
- Honnan tudod?
- Ha kimegy a nővérke megmutatom.
Kimegy a nővérke, mire a kisfiú felrántja a takaróját:
- Nézd meg, kék a zoknim!
angéla

Maya!
Gratuláció a jó eredményhez! Kép Ne idegeskedj a köv. UH miatt, meglátod ott is minden oké lesz!
Szerintem tuti, hogy Mogyorócskát érzed már a pocakodban! Kb. Egyidősek vagyunk és nekem is ilyen élményeim vannak. Sőt én éjszaka rendszeresen látogatom a lakás legkisebb helyiségét és mivel oldalt alszom rendszeresen elzsibbad az aktuális csípőcsontom (vagy a forgóm?). De legkönnyebben a TV előtt tudok elszunyálni, mert ott félig fekvő - félig ülő helyzetben fetrengek és ez eddig a legkényelmesebb. Talán ilyen pózban kéne aludnom? Kép

Angéla!
Neked is gratula a jó értékhez! Kép A vicc pedig nagyon ari! Kép Kép Kép

Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok,
Mindenkinek gratula a jó afpékhez.Túl vagyok a genetikai uh-n,minden oké volt.Azt mondták kifejezetten hosszú a combja!?Hát ez megmaradt bennem,viszont a nemét(csajszi)nem tudták megerősíteni(nem is cáfolta)de azt mpndta még ő nem látja igazán.Ezért jó a 4d!
Sajna az egész család,velem az élen nagyon megfázott,így most alig alszom,nem kapok levegőt stb.Viszont a gyógyszerekre visszatérve,dokim azt mondta nyugodtan lehet szedni szinte mindent.Pl.torokfertőtlenítőt,algopirynt és még antibiotikumot is ha az kell vkinek.Ja és orrcseppet,amit gyorsan nyomatok is mert már fogytán a levegőm!
pusza
nyetus76

Angéla
Neked is gratulaKép

Nyetus
Neked pedig jobbulástKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Csak átfutni volt időm a sok-sok bejegyzést, és már futok is az apukám szülinapját ünnepelni. Mindenkinek nagyon gratula a jó eredményekhez! És jobbulást a betegeskedőknek!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nyetus
Jobbulást kívánok neked, igyál jó kis hagymateát, sok mézzel, az nekem eddig mindig bevált.

Maya
Képzeld én a múltkor annyira elfeküdtem a derekam, hogy 2-3 napig alig bírtam mozogni. Olyan volt, mint amikor becsípődik a nyaknál valami és nem bírod forgatni a fejed. Na én leülni vagy, ha sikerült felállni alig bírtam, fekvésről ne is beszéljünk. Rémes volt, de szerencsére elmúlt.

Gratulálok mindenkinek a jó AFP eredményhez!

Timka
timka

Sziasztok!

Ma voltunk apucival a doktor bácsinál és "hivatalosan" is felkértük, hogy nála szeretnénk, hogy megszülessen a babánk. Meg is nézte és mindent rendben talált.
El is vállalt bennünket, de mondta, hogy húsvét hétvégén mindig el szokott menni síelni. Megnéztem március 26-a pont húsvét hétvége!!! Szerintetek miért van mindig valami amin aggódni kell? Ezért nem akarunk orvost váltani, mert anyukám is én is mindig hozzá jártunk és meg vagyunk elégedve vele, mást meg amúgy sem ismerek.
Hát nem vagyok fedobva.

Adri
hadri

Adri
Hivatalosan is fel kell kérni a dokit a szülésre?
Én azt hittem természetes, hogy ha hozzá járok akkor nála is akarok szülni.
Eddig elégedett vagyok vele, kérdés milyenek a kórházi körülmények (kellemes szülőszoba, baba-mama szoba ilyenekre gondolok). Remélem előbb-utóbb oda is felvisz valaki, és nem a szüléskor kell egy idegen helyre becsöppenjek.

Képzeljétek, végre megszült a barátnőm, és azt mondta, hogy aki azt állítja fáj a szülés az hazudig. Kimondhatatlanul, rettenetesen fájdalmas! (neki legalábbis ez volt a tapasztalata)
Gyerekek, én már most félek, hogy fogom túlélni, annyira nem bírom a fájdalmat. De addig még van pár nyugis (?) hónap.

Timka
timka

Timka

Nem tudom, de én most még úgy érzem, hogy nem tudnék félni a szüléstől, mármint a fájdalom részétől. Én sokkal inkább attól félek, nehogy Kristófommal történjen valami szörnyűség a szülésnél(elakad a szülőcsatornában, rossz lesz a szívműködése, nyakára tekeredik a köldökzsinór, oxigénhiány, stb.) Az én fájdalmam ehhez képest már olyan mellékes. Csak ő legyen jólKép

Babus

Kép
babus2005

Hadri!

Nekem is az volt az első kérdésem a dokinál, hogy ugye nem akkor akar szabira menni! Azt mondta, még nem tudja, de nem valószínű.
Egyébként meg annyira bizonytalan ez a dolog, hogy nagyon, mert ugye a kiírás az egy dolog, az meg egy másik dolog, hogy a baba mikor akar jönni.
Én nagyon nem félek, mert a kórházban minden dokiról jót hallottam eddig. Az orvosom biztos gondoskodna róla, hogy jó kezekbe kerüljek, ha ő nem tud ott lenni.
zsana75

Timka,

Ezt igazából anyu ajánlotta. Számomra is egyértelmű volt, hogy ha mindig is hozzá jártam akkor nála fogok szülni.
De ez most már tapasztalat, hogy láthatóan jól esett neki. Főleg, hogy apuci mondta el. A magánrendelésen az UH-ért nem is kellett fizetni!
Persze gondolom orvosa válogatja.

Nekünk egy barátunknál is nemrég született baba. Szerintem ők teljesen fel voltak készítve, mert azt mondták, hogy erre számítottak. Ott az anyuka úgy indult neki a szülésnek, hogy itt az ő feladata az, hogy a babának segítsen kijönni, mert a babának sokkal rosszabb és fájdalmasabb. Azt modta, hogy egyáltalán nem kellemes, de ki lehet bírni. Ha jól emlékszem ő kapott érzéstelenítést és azt mondta, hogy utána semmi gond nem volt.
Én is így próbálok nekimenni a szülésnek.
Egyébként vígasztalólag... Az én nagymamám is kimondottan nem bírja a fájdalmat, de éppen nemrég mondta, hogy visszagondolva nem is volt olyan vészes. Én ezt bíztatásnak vettem.

Adri
hadri

Hadri!

Nekem is az volt az első kérdésem a dokinál, hogy ugye nem akkor akar szabira menni! Azt mondta, még nem tudja, de nem valószínű.
Egyébként meg annyira bizonytalan ez a dolog, hogy nagyon, mert ugye a kiírás az egy dolog, az meg egy másik dolog, hogy a baba mikor akar jönni.
Én nagyon nem félek, mert a kórházban minden dokiról jót hallottam eddig. Az orvosom biztos gondoskodna róla, hogy jó kezekbe kerüljek, ha ő nem tud ott lenni.
zsana75

Zsana75,

Én is nagyon remélem, hogy ha nem lesz ott akkor gondoskodik arról, hogy jó kezekben legyek. A többi orvosról sajnos semmit nem tudok. De hát csak meg fog születni szegény baba valahogy. Most lassan próbálok beszélni vele, hogy semmiképp ne pontosan jöjjön, elég 2 nappal előbb vagy 3 nappal később. De legalább a doki egyenes volt és nem a szülőszobán közlik velem. Apuci azért nyugtat, hogy a babák nem nagyon szoktak pontosan jönni. Hát remélem...

Adri
hadri

Timka!
Ahány kismama, annyiféleképpen éli meg a szülést. Az elsőnél én is féltem, a fájdalomtól is, de méginkább, mert nem tudtam mi is fog velem történni, de én utána úgy voltam vele, hogy sokkal rosszabbra számítottam. Fájt, mert tényleg fájt (gondolj bele: annak a babusnak át kell furakodnia a medencéden, hogy világra tudjon jönni) és hidd el, neki sokkal körülményesebb, rosszabb helyzete van ez alatt, mint neked. A fájdalmat azért érezzük, mert tágulunk, széttolódnak a csontok, porcok, izmok, így segítjük a picik megszületését. Ha arra gondolsz a fájások alatt, hogy nemsokára a kezedben tartod akit annyira vártál, akkor sokkal könnyebben bírod a gyűrődést. A szülés/születés ezzel jár és ha oda tudsz figyelni a tested jelzéseire, akkor megkönnyíted a saját és a babád helyzetét is. Ja! És szerintem sokat segít az is, ha betartjuk a dokink és a szülésznőnk utasításait is (akkor nyomj, ha mondják, stb.)
És egy érdekesség: mielőtt szültem volna hallottam olyat, hogy amint kibújik a babuci rögtön megszűnik minden fájdalom. És határozattan mondhatom, hogy tényleg így történt! Csak végtelen megkönnyebbülést és boldogságot éreztem.
Én hiszem azt, hogy nem kell félni a szüléstől, mert tényleg a nő életének legcsodálatosabb része és arra kell gondolnunk, hogy minden rendben van és lesz is! Kép
Ancsi
ancsimamóca

Lányok!
Tisztában vagyok azzal, hogy a babának a megszületés ugyanakkora fájdalommal jár, ráadásul szegényke nem is tudja mi történik vele, csak préselődik át egy szűk nyíláson, aztán megérkezik egy nagy ürességbe ahol hideg van, világos van stb. Én legalább tudom hogy mi történik velem. Ha erre gondolok akkor természetesen teljesen háttérbe szorul a fájdalmam. De mivel még nem tudom átérezni teljesen milyen az amikor már tényleg anya vagyok, és felelős vagyok egy másik emberért, még előjön belőlem egy kicsit az "én", aki fél attól az ismeretlen érzéstől, fájdalomtól amit szüléskor fogok átélni. Kimerem mondani bátran, hogy félek a szüléstől, de el fogok mindent követni addig, hogy felkészüljek rá.
Lehet, amikor túl leszek rajta, akkor én azt mondom, mint Ancsimanóca, hogy nem kell félni tőle, sokkal rosszabbra számítottam.
Barátnőm is azt mondta, hogy amikor már megvolt a baba, törlődött az összes addigi fájdalom, és nagyon-nagyon boldog volt.
Timka
timka

Timka!
Nagyon jól állsz a dologhoz Kép és tudom, hogy amíg nem ismerünk egy érzést, addig félünk tőle. Hidd el, az anyaság már akkor megkezdődik, amikor még csak a pocakunkban érezzük a babát, hiszen már akkor megkezdődik az aggódás érte. Egy a lényeg: a vajúdás és a szülés fájni fog, mert így természetes, de úgy kell megélni, hogy életet adsz és akkor már másképp látja az ember. Ne izgulj, mindenki fél, még aki többször szült már az is és tök jó dolog, hogy utána olvasol és felkészülsz! Kép Életed egyik meghatározó élménye lesz az tuti. Aztán a többinél meg már tudod, hogy mire számíthatsz! Kép Kép Kép
Ancsi
ancsimamóca

Csajszik!

Először is gratulálok az összes jó eredményhezKép

Másodszor csak néhány szót szeretnék hozzászólni a szülés témához. Én még az az igazság, hogy annyira nem gondoltam bele, miután olyan messze van. De azt hiszem, hogy az a megközelítés áll hozzám a legközelebb, amit Ancsimamóca írt le. Meg aztán ha belegondolunk sokan túlélték már (jó, oké ez közhely), nekem nem is kell messzire tekintenem,ha csak azt veszem, hogy apai nagyanyám 13 gyermeket hozott a világra, a másik nagyim 3-at, anyukám is 3-at, úgyhogy biztosan velem is lesz valahogy. Fogalmam sincs milyen is konkrétan az a nagy fájdalom, de remélem, hogy a várva-várt nagy találkozás fog a szemem előtt lebegni, és hogy végre a karomban tarthatom a babámatKép Aztán majd kiderül, hogy hogyan sikerülKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok! Kép
Vígasztalni akarok én is minden elööször szülööt, hogy ne féljen. Mert bár tényleg fáj, azért ki lehet bírni. Mindenki óvakodjon attól, hogy hagyja magát kétségbe esni a fájdalomtól, mert akkor végképp úgy érezheted, semmi irányításod nincs a dolgok felett. Végül is elég kevés a közvetlen irányítási lehetööség, de a fájdalomérzetet lehet befelé figyeléssel csökkenteni. Ha bízol maximálisan az orvosodban, akkor ez is nagyon sokat segít. Tudatosítsd magadban, hogy itt mindenki tudja a dolgát, ha bármi gond van, jó kezekben vagy. De miért lenne gond? Legalábbis így kell hozzáállni szerintem.
Én mindkét fiamat EDA-val, azaz epidurális érzéstelenítéssel szültem. Mindenkinek ajánlom, aki úgy gondolja, hogy nehezen vagy nem bírja a fájdalmat, vagy egyáltalán már kifáradt stb. Vigyázni kell, mert ha túl elöörehaladott a szülés, akkor már nem kötik be, így jó elööre tisztázni az orvossal, hogy van-e erre lehetööség, meddig kérheted stb. Egyáltalán nem fáj a beadása, és minél elööbb kéred, annál könnyebb beadni, mert mozdulatlanul kell várni, amíg beadják a hátadba, ezt pedig eröös fájások mellett igen nehéz. Én mindkettööt próbáltam. A késööi beadásnak az az elöönye, hogy megérezheted a természet erejét, de amikor már érzed, hogy innét már csak fáj és fáj, akkor érdemes kérni. Van olyan ismeröösöm, aki szinte fájdalom nélkül tágult mindkét szülésénél. Ilyen is van! Kép
EDA további elöönye, hogy felgyorsul a szülés, mert el tudsz mindenhol lazulni, így gyorsabb a tágulás. Nem tartasz ellen, nem feszíted az izmaidat. A kitolási szakra pedig úgyis visszaveszik az érzéstelenítööt, hogy érezd a tolófájásokat. Elsöö szülésemnél nem éreztem, akkor viszont az orvos a hasamra tette a kezét, és vezényelt, hogy most van tolófájás Kép Vicces volt. Meg az is, hogy kitolás elöött mondta, akkor most húzzam fel a lábaimat és fogjam. Mondtam, hogy szíves örömest, ha valaki a kezembe adja a lábaimat, mert totál nem érzem ööket Kép
Másodjára ilyen "gond" nem volt, akkor mindent éreztem a végén, így az eufórikus érzés is megvolt, amikor kicsusszant a baba. Ez a nagy glutty igazán fantasztikus érzés!!!

Amúgy nekem nem a szülés maradt meg igazán fájdalmas idööszaknak (bár az EDA és a gyors szülés is közrejátszhatott ebben, mert Kristófot 4 és fél, Bálintot 3 és fél óra alatt szültem az oxytocin beadását követööen - ez fájáseröösítöö, mert nem voltak rendszeresek a fájásaim, csak a magzatburok megrepedt).
Szóval nekem mondjuk a szülés alatt a burokrepesztés volt drámai, pedig ez általában fájdalommentes dolog, de nekem a burok felsöö része repedt, azaz csak csordogált a magzatvíz, fööleg, ha felálltam. Viszont maradt egy kis buroksapka a baba feje elöött. Ezt iszonyú fájdalmas volt megrepeszteni. Az orvos nem is hitt nekem, hogy ez fáj. Ezért egy kicsit a mai napig neheztelek rá!
De a szülés utáni napok szerintem sokkal kellemetlenebbek lehetnek, mint a szülés. Nyilván, ha valaki 10 óra felett vajúdik, akkor ez megfordulhat, de nekem fööleg a második szülés után volt nagyon rossz napokig. Tulajdonképpen most is ettööl félek, meg persze drukkolok, hogy komplikációmentes legyen a szülés. Sajnos a harmadik gyereknél az ember már marha "müüvelt", és mindenféle komplikációs történetben jártas.

Érdekes amúgy, hogy a könyvek még csak úgy mellékesen sem írnak a gyermekágy kellemetlenségeirööl, mintha az nem is létezne. Az elsöö gyerek után talán azért nem olyan nehéz, mert akkor a baba még újdonság (a második is, de már nem foglalja le minden gondolatodat, hogy most mit is kell és hogyan csinálni).
A szülés után a gátseb is tud nagyon fájni, de akinek aranyere van vagy kialakul a terhesség alatt, az nagyon vacak bír lenni. Nekem hosszú hetekig nagyon fájt, alig bírtam ülni. Semmilyen kúp vagy borogatás nem használt csak az idöö múlása.
A gátseb fájdalmaira vannak trükkök, ha érdekel titeket, akkor majd írok arról én is, meg a többedszer szülöökkel ötletelhetünk is.
Sööt, ha eljön az ideje, akkor nyitottam még régen egy topicot, hogy mit érdemes a kórházba vinni. Felújíthatjuk azt is, de az még tényleg eléd messze van.

Nem akarok senkit rémisztgetni a szülés fájdalmairól, mert azt úgyis megteszik mások, amúgy meg tényleg kibírható. A sógornööm a harmadik gyerek szülése utáni percben mosolyogva végigsétált a kórház folyosóján Kép
Remélem, mindenkinek könnyüü, de legalábbis feledhetööen könnyüü szülése lesz. A baba tényleg mindenre gyógyír (legfeljebb az aranyérre nem Kép ).
Szép napot mindenkinek!

Ui. Képzeljétek, nekünk olyan, de olyan gyerekorvosunk van, mint még senkinek soha. A kisfiamról kiderült, hogy allergiás a darázs- és méhcsípésre, ezért meg kellett rendelni külföldrööl valami oltóanyagot, amit én is beadhatok baj esetén. Azt mondta, hogy akkor most meg is tanít, hogyan kell beadni, mert ezt tudnom kell. Oké, mondtam. Erre felszívott a fecskendööbe fiziológiás sóoldatot, majd felrántotta a köpenyét és azt mondta, ugye vészhelyzetben nincs idöö a fertöötlenítésre, úgyhogy nosza, döfjem a combjába... képzelhetitek Kép az aszisztense segített volna, ha nem röhögtünk volna kínunkban, mert végül magának döfte be az orvos, nekem csak meg kellett fognom a fecskendööt és beadni neki a löttyöt. Kép) Visongtunk, hogy ezt azért nem kéne, de az orvos csak hosszan magyarázott, hogy hogyan fogjam, milyen irányban döfjem majd, ha ne adj Isten kellene. Közben a tüü benne nyaralt a combjában. BRRRRRRR Kép De megnyugtattam, hogy ha kell, biztos vagyok benne, be tudom adni, nem fogok teketóriázni sem elájulni. Érdekes, hogy milyen erööt ad az embernek az anyaság. Volt már vészhelyzet, Bálint torkán akadt egy almahéj, de nem sokat töprengtem. Megfogtam a bokájánál, fél kézzel lógattam, másik kezemmel ütöttem a hátát. Utána jöttem rá, hogy milyen eröök szabadulnak fel ilyenkor az emberben. Bálint 15 kiló körül van Kép

Most már nem írok tovább, majd legfeljebb este, vagy holnap Kép
Sziasztok!
Dorka
dorka

Dorka!
Isteni a stílusod, nagggyon jó olvasni! Kép Véletlenül nem írsz álnéven regényeket? Pedig belevághatnál! Kép Csak így tovább!!!
Ancsi
ancsimamóca

Dorka!

Hát le a kalappal előtted!!!
Komolyan mondom tök jó volt olvasni tégedKépKépKép

Ez a dokis szuris sztori meg külön jó!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló Lányok!

Hát ezene a dokis dolgon én is olyan jót derültem és jó hallani, hogy van a világon lelkiismeretes, olyan aki a tényleg komolyan veszi a dolgát, bár ennyire azért nem várjuk el, de mindenesetre nagyon jó volt olvasni. Főleg az után, hogy az egyik kolllégám nemrég dolgozik Pesten és még nem volt itt háziorvosa és már vagy 6 orvosnál próbálkozott, de még nem sikerült normálisat találnia, úgyhogy jó hallani, hogy azért van ilyen is.

A szüléstől én is nagyon félek. Amíg még nem voltam babás, addig még jobban is féltem, de most már úgy vagyok vele, hogy akár félek, akár nem valahogy ki fog onnan jönni, nincs mese. Kép Kép
Szerintem is segít az, ha az ember felkészül, testileg-lelkileg a dolgogra. Mert vannak tornák, meg tea, meg egyéb praktikák amik segíthetnek, de lelkileg is jó készülni rá, hogy mi fog történni. Én biztos, hogy beszélgetek majd a kis butussal, hogy próbáljuk meg egymást segíteni ebben a dologban, hogy ő is legyen ügyes, meg reméljük én is az leszek. Meg sokat gondolok arra, hogy én is így születtem meg, ez is segít elfogani azt, ami történni fog.
És még az is, hogy ma már tényleg jó helyzetben vagyunk, mert ott lehet a párunk, aki segít, és már a helyszín is úgy van kialakítva, hogy ne legyen ilyesztő (bár nem mindenhol), már erre is figyelnek meg az orvosok is máshogy állnak a dologhoz, nem úgy mint anyukám idejében, amikor még nem volt szokás fogadni orvost és mikor eljött az idő, akkor feldobták a 6 ágyas szülőszobában az ágyra, ahol mellette minden ágyon szült éppen valaki, aztán ha már nagyon kalimpált, hogy most már aztán jöjjön valaki, mert már mindjárt megszül, akkor odajöttek, de egyébként nem figyelt rá senki. Ja és azt hallgatta, hogy hogyan szidják a többi nőt, ha kicsit hangosabb volt.

Úgyhogy azért az is sokat számít, ha odafigyelnek rád és tényleg segítenek leküzdeni a félelmet, segítenek, hogy kevésbé fájjon és a környezet sem félelmetes.

Ami még szintén segíthet, hogy arra, gondolunk, hogy ez a fájdalom ugyan van, de nem tart örökké és nem értelem nélküli, mert előbb-utóbb megszületik a kisbaba, akire annyira vártunk! És akkor nagyon boldogok leszünk! Kép Kép

r
ruzicsky

Ja egyébként jó volt olvasni, hogy más is fél a szüléstől nem csak én, mert eddig minden ismerősöm aki szült, már előtte is úgy állt hozzá, hogy ugyan már mi az neki, ő nem fél. Úgyhogy már azt hittem csak én vagyok ilyen majrés.
ruzicsky

Lányok!

Szerintetek rendjén van az, hogy most a harmadik elmaradó menzeszem idején, enyhe menstruációs "fájdalmaim" vannak, a hasam ill. a derekam tájékán?

Az első és a második elmaradónál is észleltem ezt, csak nem tudom, hogy az időben előrébb haladva is normális-e ez. Kicsit idegesít.Kép

Köszi: Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ruzicsky
Szerintem sokan félnek tőle, csak kifelé lehet hogy nem mutatják.
Eddig nem féltem a szüléstől(amíg nem fogant meg a picur), de most hogy már tényleg csak 4-5 hónap van hátra és már nincs visszaút, izgulok. De én is azt mondom,mint Te: így vagy úgy ki fog jönni onnan az a pici, védtelen is manó.
Szerintem az izgalom és félelem az ismeretlentől természetes dolog. Érettségi, felvételi előtt a nagy töbség izgul mert nem tudja mi vár rá, aztán amikor túl van rajta, nnagy megkönnyebbülést érez. Nem egyszer éreztem azt utólag, hogy ezért aztán nem kellett volna így izgulni.
Persze az első szülés ennél jóval meghatározóbb eseménye egy nő életének, de ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat ugyanaz a szitu: felkészülsz amennyire csak tudsz testileg-lelkileg, nagyjából tudod, hogy mi hogyan fog történni, de meg kell tapasztalni ahhoz, hogy utólag azt mondd ezért aztán nem kellett volna félni.
Na nem ragozom tovább.

És az tényleg nagyon-nagy segítség, hogy ilyen jól felkészült szülészetek vannak és az apuci is ott lehet mellettünk a nehéz pillanatokban.

Timka
timka

Sziasztok!

Annyira jó olvasni titeketKép Jó lenne, ha más anyuka is leírná, hogy hogyan szült, nekem megnyugtatóbb, mintha egy szakkönyvet olvasnék. Egyenlőre még nem félek tőle, de szeretném tudni, hogy mire várhatok, számíthatok, mert a bizonytalanságot nem bírom annyira. De gondolom ezzel mindenki így van. Kép

Üdv.
cic
cicmerák

Sziasztok!
Első babámat várom és én is félek a szüléstől.De egyelőre a terhesség alatti komplikációktól és a genetikai problémáktól még jobban.Szülésem várható időpontja május 10.
Ui.:az unokahúgom az első szülése előtt fél órával még a macskákat nézte a kórház udvarán.10 perccel utána azt mondta,hogy akár már holnap visszajönne.Szerencsés volt.
Gabi.
gabriela

Sziasztok,

Cicmerák,

Szerintem nézz be a 2004. őszi topikba, mert ott most potyognak a gyerkőcök és elég sokan leírták az élményeiket (sima szüléstől a császárig) Kép Elolvastam, amennyit csak tudtam, és szerintem annyira nem kell ettől izgulni Kép A fogorvostól én legalábbis jobban félek Kép

A tegnapi ulrahangon azt mondta a doki, hogy pasi a gyerkőc. Ugyan szerinte ez csak 65%, de én is láttam, hogy valami van a lába között Kép
Kicsit szomorú vagyok, de csak azért, mert annyira tetszik a Lola név Kép. Helyette Zsilka Valérunk lesz. Kép

Szerintetek jó ez a név? Ez volt az egyetlen eddig, amiben a párommal meg tudtunk egyezni.

Angéla
angéla

Angéla

Elsősorban nektek kell, hogy tetszen a név, ha ti ebben megegyeztetek, akkor jóKép
Nekem, nagyon őszintén, nem tetszik a Valér névKép, de az összhatás nagyon egyediKép
De ugye nem haragszol rám ezértKép

Babus

Kép
babus2005

Dehogy haragszom Kép

Egyszerüen nincs más név, ami tetszene mind a kettőnknek. Lánynévből annyi ötletem lett volna Kép
angéla

Sziasztok!

Eloszoris en is gratulalok minden jo eredmenyhez, en most ugyanazon idegesitem magam mint Babus, hogy tegnap pl. egyaltalan nem ereztem a baba mozgasat. Remelem ma tobbet mocorog, mert megyek a dokihoz kulonben.

Mindenki megnyugtatasa keppen en is elmondanam, hogy en is rettenetesen feltem a szulestol mielott a Bence szuletett. Teljesen tisztaban votlam a fajdalom kuszobommel, ami annyi volt, hogy egyszer a kredenc fiokba becsiptem az ujjam es utana egy 1/2 orat sirdogaltam mert annyira fajt. Kép Meg tini koromban minden menstruacio alkalmaval fetrengtem a hasgorcsoktol es marok szamra szedtem a fajdalomcsillapitot. Szoval ezekkel az elozmenyekkel indultam neki a szulesnek, es habar tudtam, hogy lehet EDA-t kerni, attol meg azert tartottam, mert gerincferdulesem van es nem akartam, hogy melle szurjanak aztan lebenulok egy eletre pl. Tehat nekem mondhatott akarki akarmit, en tudtam, hogy mennyire nem birom a fajdalmat es mennyire nem szeretnek EDA-t a fennt leirt okok miatt.
Mikro eljott a szules ideje, ejjel 1/2 1-kor arra ebredtem, hogy egesz gyenge mensi gorcsok jonnek periodikusan. Viszont!! nem ugy mint regen, hogy jonnek es maradnak, hanem jonnek es mennek! Aztan szunet kozte. Felhivtuk a korhazat, ott azt mondtak, hogy elso gyereknel meg maradjunk csak otthon amig kenyelmes. Igy hat visszafekudtem, es kb. 1/2 6-ig meg valamennyit aludni is tudtam. Akkor mar elegge a derekambol huzott a fajdalom, de meg mindig nagyon jo volt, hogy volt kozte szunet. Igy tenyleg kibirhato volt. Meg lezuhanyoztam ami nagyon jol esett, -ugyhogy akinek lehetosege van ra probalja ki- es 1/2 8 korul elindultunk a korhazba. Akkor mar 1 1/2 - 2 percenkent jottek a fajasok, de meg mindig kibirhato volt a kozte levo szunetek miatt. En kozben elhataroztam, hogy az EDA-t csak akkor kerem, ha annyira elviselhetetlen a fajdalom, hogy vagy meghalok vagy kerem. Tehat meg birtam. A korhazban megneztek a mehszajat es mar 5 cm-re nyitva volt, a baba feje egeszen lennt, beagyazodva. Igy aztan mehettunk is a szuloszobara. Ott ajanlgattak nagyon az EDA-t, de nem kertem. Viszont kozrejatszott a vernyomasom ami a vajudas alatt borzasztoan magas lett. (Egyebkent is az, allando gyogyszeres kezeles alatt allok, akkor is mikor nem vagyok terhes) Az EDA pedig lejjebb viszi a vernyomast, igy akkor mar kifejezetten ajanlottak, hogy kerjem, igy beleegyeztem. Csakhogy az anesztes doki eppen mutoben volt, igy varni kellett vagy 1/2 orat. Az a 1/2 ora volt a legrosszabb, de azt hiszem azert, mert addig nagyon arra koncentraltam, hogy ki kell birni EDA nelkul, akkor pedig, miutan beleegyeztem csak arra tudtam gondolni, hogy jojjon mar es szuntesse meg ezt a fajdalmat. Hozzateszem a magzatviz elfojt kozben es a baba feje kozvetlenul a mehszajon fekudt, igy nyilvanvalo a fajdalom is erosebb volt. Na a lenyeg az, hogy megkaptam az EDA-at, hatott is rendesen, de aztan a ferde gerincem miatt egyszercsak a jobb oldalon elkezdtem megint erezni a fajdalmat es az mar nem is mult el. Viszont a vegen valoban egycsapasra elmulik minden fajdalom. Es en, aki addig rettegett a szulestol egy orara ra azt mondtam, hogy ezt barmikor ujra csinalnam, mert ez a vilag legnagyobb csodaja.
Tehat fel a fejjel, mindenki tul fogja elni. En most mar azt tudom, hogy ezuttal az EDA-t elobb kell kerni es remeljuk jobban fog hasznalni is.

Kép
Kép
agi

Angéla

Teljesen átérzem a helyzetedKép Rengeteg jó lánynév van, nekünk a Kira volt a legmenőbbKép
Aztán kiderült, hogy fütyisKép, éshát emlékszel, a múlt hetem azzal telt, hogy a fiúneveken morfondíroztam, míg végül a Kristófon megegyeztünkKép De nem volt könnyűKép

Ági
Én már eldöntöttem, hétfőn elmegyek a védőnénihez, hogy hallgassuk meg a szívhangját. Ő mondta, hogy menjek bármikor, amikor gondom van, vagy akkoris, ha nem érezném a baba mocorgását. Hát akkor most elmegyek. Én nem bírom ki még egy hónapig. Egyre idegesebb vagyok. A 21.héten szerintem már simán éreznem kellene, és nem csak akkor, ha felhúzott lábakkal ücsörgök és rá koncentrálok. És csak este, max. 2-3 alkalommal. Ráadásul, ha nem tudnám, hogy baba van a pocimban, mindenre gondolnék, csak arra nem, hogy ő csinálja ezeket a pici kis pukkanásokat.

Babus

Kép
babus2005

Ági
Jó volt olvasni a szüléstörténetedet Kép.

Az én babóm se akar sokat mozogni, még én sem érzem határozottan a mozgásait. Az enyém is rendszeresen akkor kapirgál, amikor szgép előtt ülök vagy esténként ha nagyon figyelek rá. Engem egy picit megnyugtatott a Győrffy magyarázata, hogy a hideg front miatt akár lustábbak is lehetnek, de mostmár én is kezdek egy kicsit aggódni. Ráadásul pont tegnap olvastam egy hülye könyvben, hogy aki nem érzi a 20. hétig a mozgásokat az keresse fel a dokiját.
Babus, remélem a védőnő megnyugtat majd és minden rendben lesz.
Timka
timka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?