Új privát üzeneted érkezett!

6190 g-ot nyom Domóka!
210-et hízott egy hét alatt.
Nem olyan rossz, tekintve, hogy mennyit kakkant. :lol:

Reni!
Zsubikát nem raktad a bal cickódra hátha megoldja?

Kattkat

Kép
kattkat

A Start számlát automatice nyitja a babáknak a Kincstár?

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: Nekem ma küldtek egy levelet, hogy megnyitották a start számlát.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni, nekem is volt ilyen hogy kevesebb volt... én is hanyagoltam a fejést, meg lehet, hogy kevesebbet is ittam. Laktoherb, sör, gyakrabban tettem cicire és úgy be**rtam hogy azóta még éjszak is fejek. Most már szerencsére újra van bőven, ma már végig 100 körül evett. Igyál nagyon sokat és biztos neked is visszajön!
Vendég

Reni, délután, este kevesebb a tej mindenkinél, viszont zsírosabb, így a kevéstől is jóllakik a baba.
lara

Köszi csajok!

Zsubika minden kajálásnál rá van csatlakoztatva, de sajna nem akar múlni a csombék :? Remélem, hogy elmúlik és a tejem is visszaáll... Jah és a másikban van dögivel, tehát a jobbal lesz valami gubanc. :?

Megyek aluszkálok amig a tündérkém is alszik.

bellerreni
Eger

A tejtermelésem nekem is katasztrofális. Szerintem már csak a hétvégére lesz elég a tejem. :( Utána elfogy a kapott fagyasztott tejcsi és csak tápot fog kapni a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt Lányok!

Mi a helyzet? Mindenkibe beleszorult a mondandó? :D Ilyen nem nagyon volt még, hogy fél tíz és 9 közt nulla hozzászólás érkezik, és kilenc óta sem sokkal több! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hahó

túléltük az éjszakát, Berci nagyon szépen aludt, csak olyan hangosan nyöszörgött, hogy én nem tudtam tőle... de jobb volt, mint féltem, hogy lesz

most félkezes vagyok, nyafka, bántja vmi szél
zenét hallgatunk, táncolok vele, így nem sír...

boruska

Sziasztok.

Nálunk is szuper volt az éjszaka. Fél 10-től aludt fél 5-ig :shock: Kettőkor már magamtól ébredtem, hogy mi lehet a gyerekkel, mert még nem ébredt fel.

Lányok, lehet az, hogy nekem megjött a mensim. Stephi azt hiszem neked volt ilyen. A gyermekágy vérzés már elmúlt egy hete, most meg megint jön belőlem, de ez friss cuccos, olyan mint a mensi. Lehet ez az? :?

Tejcsi nálam is nagyon változó. Nem is értem. Brendonba vettem More Milk tablettát, hátha javítani tudok a helyzeten. Az a baj, hogy néha már azt sem tudom jóllakott-e vagy még éhes. Mint például tegnap este, mert bealudt rajta, de nem evett csak 60 milit. Azzal meg nem hiszem, hogy jóllakott. Én is iszom a laktoherbet, de a homeos bogyót már nem szedem, mert szerintem attól fájt a pocakja.

Mi csütörtökön mértük és 4280 gramm, ami ugye azt mutatja, hogy nem éhezik. :)

Kakti: apa nálunk csak ilyen játszós hintát nézett vagyis már meg is vette. Graco meg nem mondom mi pontosan a neve.

Ma és holnap is megint egyedül leszek. Juhéjj.

:(
Vendég

Reni: ha a csomó alul vagy a melled külső részében van, akkor próbáld ki a hónaljtartást, mert úgy tudja jól kiszívni.
zuzmooo

Benő 2óránként kelt éjjel, nem sokat aludtunk :( Most reggel meg a hasamon aludt el és kb 4 órája alszik (persze, most hogy letettem nyöszörög :) ) Szerintem ez a gyerek soha nem fogja átaludni az éjszakákat :(
zuzmooo

Zuzmoo: én is azt hittem, hogy nem fogja átaludni a kislányunk az éjszakát és most tessék. Megcáfolt. Nálatok is lesznek majd átaluszott éjszakák. :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Zuzmoo. Sajna fent van a csomó.Köszi az ötletet, de próbáltam már mindenféle pozitúrát... Mondjuk ma már kevésbé fáj és mintha egy icipicit kisebb is lenne, hátha elmúlik. Bár csak 60-at tud enni belőle Zsubika. Reggel is szívta szívta és már hisztizett, hogy nem jön neki belőle semmi... :? Majd még betermelt a másikból 90-et. :wink: És még lefejtem a balból 110-et :roll: Éhezni azért nem fog, csak jó lenne, ha mind a két cicit külön külön is tudnám használni nem csak egyben :? (Bocsika azoktól akik nem tudnak fejni :oops: )

Kismaki! Nekem is éjjel csak a jobból kiszopizta a 60 milit és bealudt úgyhogy ezek szerint jól lakik vele.

Itt most megy a rallye úgyhogy megy a zúgás az ablak alatt :roll: délután meg átsétálunk anyóshoz mert ma van a szülinapja. Nagyon szép idő van egyébként erre felénk.

bellerreni
Eger

Kismaki!

A gyermekágyas időszak 6 hét! Nekem is volt olyan, hogy már azt hittem, elmúlt a vérzés, de visszatért. Kb. egy hét után teljesen elmúlt. Nem hinném, hogy ez mensi lenne nálad. Elvileg szoptatás alatt nem igazán menstruál egy nő.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: köszi a választ. Nem sok semmi jön, gondolom akkor az van amit te írtál.

Megjöttünk az első kendős sétánkból. Mit mondjak, nekem nagyon bejött. Gyerkőc is végigaludta, gondolom neki is tetszett.

Aki kendőzik: ti hogy kötitek a kendőt, ki hogy hordja a babát. Én csak ezt az elől hordós kötést tudom még. A többit hol lehetne megnézni?
Vendég

Kismaki, nekem van egy-két kötési mód elmentve. HA megmondod hova, elküldöm szívesen.

dalika

Judit!

Küldd el a 2010februar@gmail.com -ra is! :) A közös e-mailre!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kaktinál a pont. Küldd oda Dalika. Köszi. :wink:
Vendég

Elküldtem, amim van, én ebből lestem.

dalika

Idáig nem nagyon néztem babakocsikat, biztos volt idő itt is hogy ez volt a téma.. de arról lemaradtam..
Van valakinek Quinny Speed?? Szerintetek az milyen? :roll:
Vendég

Én ezen mindig nagyon bőgök:

http://www.youtube.com/watch?v=W1LO1D3J ... re=related
Kb. 1:36-kor kezdődik, nem a Csiribirire gondolok!!!

Kattkat, Neked külön ajánlom!!!! :-)
Vendég

Kendő!

Én a 2. kötöm és szeretjük! Ja és rájöttem, hogy az én gyerekem már nem újszülött. És hogy nekem még kell olyan!!!! :roll: :shock:
Vendég

Tudom, hogy liba vagyok :oops: :oops: :oops:
Vicky: nekem eleve nem volt sok tejem. Mégis marha jó ez a Szoptanít, megér egy misét. Most már a gyermek 40 mili körül szippant le anyatejet és 100 mili a táp amit a Szoptanítból kap. És éjjel továbbra is rendületlenül kelek (már amikor a fáradtságtól nem alszom át az ébresztőt :oops: :cry: :cry: ) és fejek. Az eddigi 30 miliből most már (uuuh, nem akarom elkiabálni) 50-60 mili is van. Tudom, Milkák ez iszonyú kevés, de össze tudok gyűjteni neki napi egy tiszta anyatejes étkezést.

Neked ott van Katica, próbálj meg ráúszni a Szoptanítra.
(Figyelmeztetés: mire átszokik cumiról minimum 2 hét bőgés. Mindkettőtöknek!)

zarja

Mi sima elöl keresztet használunk.

Ma különben is szerintem front van nálunk: délelőtt ezer ágra sütött a nap délután esik és cudar hideg van.
Bulcsú szinte egész nap a melleim között horpaszt. Most is. Közben kitakarítottam, boltba mentem, sütöttem méteres kalácsot, kimostam, kiteregettem, rendet tettem.

Kendő nélkül nem tudtam volna mindezt megtenni. És legalább Bulcsú is csöndes.

zarja

Zarja: éjszaka amikor kelsz, meg úgy általában melyik cickót szívod ki?
Vendég

Néha úúúúgy szeretnék egy ilyen gyereket :lol: :lol: :lol:
Kép
zuzmooo

Zuzmoo! :D nézted már a mamamin a többemberes babák fórumát? Én csak a hangerőszabályzót keresem rajta. De hiába tekergetem a fülét, nem lesz halkabb!

De a mienknek megalszik a táp a szájába. Mesmeg rekordot döntött. Másfél óra alatt tolta le a 100 milit. Ebbe fogok megőszülni.

Kismaki: szopinak csúfolt etetés nálunk:
először csupasz mell: jobb- bal-jobb-bal (ha már nagyon hisztizik teszem át)
aztán valamelyikre rácsatolom a Szoptanítot, közben a másikra a kézi fejőt. Utánna meg amelyiken volt a Bulcsú arra a kézit még 10 percre. Szerintem csontra leszívom.
Ha meg éjjel van és Bulcsú alszik, akkor a szaporító fejés megy.

zarja

Hát Zarja, nem semmi a kitartásod... Minden tiszteletem a tied!:)

dalika

tényleg nagy a csendesség itt hétvégén.

Mi átmentünk Debrecenbe anyósomékhoz, mert apósom még nem látta az unokát, mert épp kórházban volt, most meg már szegény eléggé el van gyengülve. nagy volt az öröm az biztos.

Kismaki: tényleg nekem volt ez a menszi. 6 hét folyás, 1 hét szünet,utána 1 hét vérzés, majd 1 hét szünet és utána megint 1 hét vérzés (most reménykedek, hogy a kis hormonpótlás rendbeteszi a dolgokat.

kakti: valóban csak ELVILEG mert gyakorlatilag hiába szoptattam a 3 gyerekemet, a két lánnyal 8 hónapig nem volt vérzésem,Levivel meg megjött, pedig ő még többet is csüng rajta mint a lányok

nekem is tart a totál kiszívja a cicit módi. nem is tudom, hogy érdemes-e fejni a semmit :( De mivel 3 órákig kibírja, éjszaka tovább is, gondolom, hogy még van elég tejcsi

teszek nektek két képet, egy morcos Levit, meg egy kacagóst Kép ki puskázik a hátsó sorban? Kép vigyorex
stephie

Csajok! Apad a tejem :cry: Már most mind a két cicire rá kell tennem a drágámat, hogy elég legyen neki. De szerintem amúgy az étvágya is megnőtt (mikor is kellene neki megnőni?), mert most az előbb 210 evett :shock: Nem sok az egy kicsit? Miután végzett az egyikkel és csontra leszívta, hisztizik, hogy neki még kell átteszem a másikra abból is hamikázik és még megpróbálom az is lefejni ami benne maradt, de nem sok semmit sikerült az előbb is lefejnem... A csomó nem múlik a cicimből, de fájni nem fáj. Azt kinek kell megmutatni? A nődokinak? Remélem nincs semmi gond a cicimmel és visszajön a tejem is.

Zarja basszus nagyon tisztelem és becsülöm a kitartásodat. Én már tuti feladtam volna. Nagyon szeretnék ennyi kitartást, mint ami neked van. Kép

Holnap megyünk végre haza anyuciékhoz :lol: Remélem nem lesz hisztis a drága. Jah délután 3-tól ordított a drágám egyem meg a tökét. :lol: Pont itt voltak barátnőmék látogatni. Ő is próbálta elrázni, de semmi. Majd 6-kor kivittem az erkélyre és bealudt az ölemben. Igaz, hogy csak fél órára, de utána megfürdettem, beszippantotta a 210-et és most durmolás van :lol: Remélem jó nagyot aluszikál. :lol:

Megyek csicsikálni Kép

bellerreni
Eger

zarja: Barbus továbbra sem akar szopizni és így nincs értelme a szoptanítnak. Amikor vettél akkor én is gondolkoztam rajta, de már akkor sem nagyon akarózott neki. Én meg azt hittem hogy csak a fejéssel is fenn lehet tartani a tejcsi termelődését, de azért nem úgy szív, mint a gyerek. Katica volt bent nálam még a kórházban és Barbussal már akkor sem nagyon bírtam. Sajnos ha ő nem akar, akkor én hiába. Nekem is olyan 40-60 ml jön le, én még ki tudom egészíteni egy darabig a fagyasztottból, amit kaptam. És én már nem akarom őt kínozni a dologgal, hiszen már elmúlt 2 hónapos. Egyébként sem terveztem 6 hónapnál tovább anyatejezni, mert vissza kell majd mennem dolgozni és addig biztos nem akarom szoptatni. Ne akkor kelljen a hozzátáplálással szórakozni. A második gyereknél már okosabb leszek.

zuzmoo: Ott a pont, ilyen gyerek ide is jöhet. Bár Barbus nagyon jó baba, csak néha nem tudom miért sír. Nekem egy kijelző is elég lenne a kis homlokára. :D

stephie: Levi nagyon édes.

Barbus megint szórakozott velem éjszaka. Amikor az apja felajánlja hogy hajnalban megeteti, akkor 19:30 után 5-kor kel először! Mondjuk legalább kialudtam magam. :D Bocsi azoktól, akik nem alszanak.
vicky79
Budapest III. kerület

Kérdezni akartam azoktól, akik epidurális érzéstelenítéssel szültek: nektek nem szokott fájni a hátatok ott, ahová az érzéstelenítőt szúrták? Vagy nálam az volt a gond, hogy kétszer szúrt meg? Vagy hogy túl hamar emeltem meg a babakocsit? 3 hetesen vittem Barbust sétálni és a 9 lépcsőfokon levittem és utána vissza. Akkor nagyon belenyilallt.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo, fültekergetés. :lol: Nekem egyik nap sikerült tényleg. A hülye sapkát akartam ráigazítani és a fülét huzigáltam. Szegény úgy ordított. :oops:

Eszter, tényleg gratula a kitartásodhoz!

Nekem a nagyfiú 10 hetes koráig lefejve kapta a tejet, emellett vitték is tőlünk egy másik babának és nem apadt el. Pedig csak kézzel (nem kézi fejővel) fejtem.

Milán éjjel már negyed 3-kor felébredt, aztán meg negyed 5-kor. Viszont a 8 órai szopi után aludt majdnem délig. Evésig kábé negyed órát még a bátyó karjaiban töltött, ahol tegnap este fürdés előtt be is aludt. Olyan édik voltak. :lol:

Nálunk a fürdetés előtti etetéstől van szinte minden nap cirkusz. Ma is szinte végig a cicin csüngött, aztán fürdés után evett még egy kicsit és beájult. Aztán meg jól megsértődött és ordított még egy sort, mert bátorkodtam kivakarni a sz@ros pelenkából. :P

Tényleg elvileg nincs mensi a szoptatás alatt. Nekem anno 7 hetes korától volt. Bár lehet hogy azért mert fejtem és nem szoptattam igaziból?

Reni, 210? Az marha sok. Szerintem legalábbis. Milánt ma délután kíváncsiságból megmértem és 120at evett. És aludt utána több mint 3 órát.

Sógornőm mondta hogy válasszak játszószőnyeget és megveszi. :twisted:

Szerintetek az normális, hogy Milán nem nagyon van el "csak úgy"? Eszik, vagy alszik vagy csuklik. Vagy pelenkázás van. De ezen kívül csak rövid ideig nézelődik, utána ordít és cicit vagy cumit (általában kiköpi) kell neki adni. Legszívesebben az ablakot, vagy a hangfalakat nézegeti. Pihenőszék nem kap figyelmet tőle. :roll: Vagy ez így normális?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki, nekem nem szokott fájni a hátam.

Hajnalban óraállítás. Pfúúúj!!!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kép

Azé itt is vannak hurkák.... :D :lol: :wink:

Kép
Kép
szintus

Nóri, megnéztem, esti bőgés megvolt. Én azt "utálom" azz anyaságban, hogy olyan gyorsan megnőnek. Lehet hogy kipróbálom a pálinkás kenyeret. :lol:

Csücsörinek énekeltem a Lencsilányt. Olyan édesen elaludt rajta. :lol:
Na jó, szófosás vége.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

köszi Nóri, de nem csak téged ríkat :D

Levi cukor :)

a videókon felbuzdulva próbálkoztam ismét a kendőmmel, de rövid
megmértem, és alig 4 méter

Viki, nekem sem fáj a hátam az epidurál helyén

Reni, 210? ejha :shock: :shock: :shock:
és még csak 3 hetes múlt :lol:

Csuppancs, neked sem kell a szomszédba menned kitartásért, ha kézzel fejted le a tejet 2 gyerek számára

Kattkat

Kép
kattkat

Viki! Nekem nagyon sokaig fajt az eda helye. Mar nem, de irrealisan sokaig igen.

Csinaltam 50 felulest, ma nem ettem csokit es nem ittam edeset! Tessek megtapsolni Noruskat a host!! :)
Vendég

Csilla!
Te fürcsi ELŐTT etetsz?
Nekem azt mondták, kifejezetten nem jó, hogy tele hassal fürdessek. Nálunk az esti rész úgy zajlik, hogy fürcsi, masszázs (ez a wellness program), szopi - utána hasfájós üvöltés, végül szélcső általi megkönnyebbülés, még egy kis cici, aztán alvászat.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, tapsvihar :)

Kakti, én is odaadom a fele kajcsit fürdés előtt, azóta mosolygósan telnek. Mondjuk D. nem kifejezetten bukós baba, hogy ezért vagy másért, de nem volt (még) ebből probléma, sőt.
Amíg kiéhezve pancsolt, végigóbégatta az egészet, beleértve az öltözést is utána.

Kattkat

Kép
kattkat

Kakti, már megint félreérthetően fogalmaztam. :lol: A fürdés előtti utolsó etetés (kábé 4-5 óra magasságában) akart lenni. De ma komfortszopizott jó sokáig. Én meg szunyókáltam közben. :)
Szóval mi is pancsi után vacsizunk. De miután kiveszem a kádból, kevés kivétellel mindig "ríl". Lehet hogy be kéne nekünk is próbálni ezt a masszázst, ilyenkor úgysem telik el a rendes idő a 2 kajálás között. Akármikor eszik, alszik, legkésőbb 7-kor már nyügi, muszáj fürdeni. Egyetlen kivétel volt eddig amikor fél 9-kor fürdött.

Nóri, tapsvihar. :lol:

Kattkat, a másik babát nem teljesen én láttam ám el tejjel, csak elvitték ami nálunk fölösleg volt. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, én is néha bőgök rajta... azért néha csak, mert Lilla állandóan ezt hallgatja, napi 3-4 hallgatás után mert nem is veszed észre, hogy megy. Igaz mi csak cd-vel nyomjuk, mert különben még egész nap a tv előtt ülne :lol: :lol:

Hasizom, no csoki program nálam keddtől van előjegyezve :cry: irigyellek, hogy ilyen kitartó vagy. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Barbus megint jól aludt, fél 8-tól mai óra szerint 6-ig aludt.

csuppancs: Hát sajnos én a kézi fejést nem próbáltam még (nem is tudom hogy kell), bár a fejésnél mindig átmasszírozom a mellem. Addig fejem, mikor már nem jön belőle és utána még visszatérek ugyanarra a mellemre egyszer. Mindegy, van aki még ennyi tejet sem tud adni a babának és mégis egészséges a gyerek. Nekem is csak vagy 1 hete van el egy kicsit magában Barbus, de akkor is inkább úgy ha mondjuk zenél felette a játéka. Mi is rászoktunk a 7 órási fürdésre, bár mától az óra átállítása miatt már 8-kor lesz fürdés. :D

szintus: Gyönyörűek a hurkák. A toka is nagyon édes, Barbusnak is már mondtuk hogy vegye ki a két ping-pong labdát a szájából.

nóri: Ügyes voltál, nekem még nem megy a mozgás nagyon.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Na, tegnap sikerült megint nagyon kiborulnom, bőgtem meg pánikrohamoztam egész nap, de főleg a fáradtságtól, mert alig aludtam 1-2 órát éjszaka.

Most jobb volt, mert bekeményítettem, hogy az apja is vállaljon már vmit, úgyhogy az éjféli etetést átvette, én meg aludtam.

Sajnos nem nagyon megy az, hogy egy szobában aludjak vele, annyit nyöszörög, én meg baromi éberen alszom, nekem akkor nincs alvás az éjjel... Szóval hamar át kell szoktatnunk a külön szobába, küönben bedilizek.

Viszont ahelyett, hogy egyre ritkábban enne, egyre gyakrabban akar! Most már csak álom az éjszakai 4-5 óránkénti evés, ami pár hete még megvolt... 3, de inkább két és fél óra a ma, amit kihúzok vele. Lehet, hogy többet kéne adnom neki? Már hetek óta 100 grammot eszik sztenderd, néha meghagy egy 20-30at, néha pont annyival többet eszik, szóval ez az átlag. Lehet, hogy igényelné a növelt adagot, DE napi 7-8 etetéssel ez még mindig sokkal több, mint ami az ő kb. 4 kilójához kell... Nem akarom felpuffasztani, mert tápos, de nem járja, hogy lassan már 2 órántként benyomná ezt a mennyiséget...

Kép :) Én is főleg a 'mute' gombot hiányolom - a sírástól be tudok dilizni.

Epi helye: nekem fájogat a hátam mostanában, de hogy pont az epi helye lenne, erre nem is gondoltam. Inkább A Berci szép kis súlyára, amikor másfél órát kézben van... Lehet hogy kéne egy kendő, de kicst drágállom, meg én annyira mei-taira vagyok ráizgulva, DE azt meg csak 3 hónapos kortól lehet. Nemtom, nemtom...

boruska

kendő kérdés, biztos volt már, de a liliputi jó vagy mást javasoltok?

boruska

Boruska A liliputis kendőre nekem se válaszolt senki, talán mert még senki se próbálta :wink: . Nóri javasolta használtan venni a mamami-s honlapról Lana, Dydimos, Girasol kendőket (ezek még így is elég húzósak). Én hosszas fejtörés után azt hiszem mégis inkább egy új Nandu-t veszek. Okok: posta ktg-el sincs a leghosszabb 7000 ft. A jelenlegi Nandummal is elégedett vagyok, csak rövid. Magyar termék.
Gondolom a minőségi kendők jobbak, de ha nem próbálom ki, nem fáj érte a szívem :D . Bár a mamamin is van aki Nandu kendőt használ, nagyon elégedett vele és vannak nagyon szép színűek belőle. Honlap: www.bababolt.com Itt megtalálod mekkora kell Neked. Én a 180 cm-el és 90 kg-al az alap kötési módokat meg tudom kötni egy L-es, 4,2 m-es kendővel, az extrákhoz ez rövid, azért szeretnék egy 5,2m-est. ...és tényleg jó a nyügibabáknak :D .
pammut

Hát én egy nandu kendőt kaptam kölcsönbe, ami már kiszolgált egy babát és tökéletes állapotban van... minőségre biztos jó, a többihet nem tudok hozzászagolni.

dalika

Liliputis kendő: mi tegnap próbáltuk, nekem bevált, bár nincs összehasonlítási alapom.
Vendég

Jo reggelt! A Nandu teljesen jo kendo. De mivel en epp jol alltam anyagilag (na ez most nem all :) ) megvettem a rugis lanat. Mivel Pammut Bori 15eFt-ot emlitett, azert javasoltam mas markakat is. De a 7eFt-os Nandu mas teszta. 15-ert nem vennek nandut. De fele annyiert igen! Viszont azt tudni kell,h a liliputis az rugalmas. Olyan, mint az en lanam. A nandu meg nem az. Azt lehet hasznalni sokaig. A rugit meg kb 8kg-ig!!!! Ezt most Boruska miatt irom!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?