Új privát üzeneted érkezett!

Babus,

Nekem is a Kristof tetszik jobban. A David valoban olyan dadogos a vezetek nevetekkel. Jo, hogy ti viszonylag konnyet tudtok dulore jutni a nevekkel. (vagy nem? Kép) Nalunk ez mindig veszekedesbe fullad. Kép Ezert egyelore pihentetjuk a temat, majd ha mar biztire tudjuk, akkor kell fiuneveken gondolkodni. Lany meg mar van ugye. Kép Egyebkent a Balint az egyetlen magyar keresztnev amire rabolintott. Az is azert, mert allitolag a Gyuruk uraban van egy ilyen nevu szereplo. (A konyvben)
Az, hogy a kisruhadat nezegeted egesz nap normalis. En a Bencenel kb. a 7. honapban vettem meg mindent, akkor a szobajat is elkeszitettuk, mert itt voltak az Anyuek nalunk es segitettek kifesteni stb. Aztan beallitottuk a kisagyat, beletettuk a zenelo mobilt, a babakocsit beparkoltuk a szoba sarkaba, es en utana meg 2 honapig volt, hogy egy macit, volt hogy egy pici rugdalozot tettem a kocsiba es azt tologattam. Kép Meg beultem a fotelba es azt probaltam elkepzelni, hogy milyen jo lesz mikor itt ulunk majd es szopizunk. Ez aztan sokkal kesobb jutott mar eszembe, hogy ezt pont ilyennek kepzeltem, mert az elejen olyan nehezen ment a szopizas, meg ugye fogalmam sem volt mit kell kezdeni egy csecsemovel, igy enyhen szolva fejere allt az eletunk nehany hetre amig minden visszazokkent a regi kerekvagasba.
Tegnap megint vettem magamnak nehany ruhat, egy bordas, csikos pulcsit, meg egy hosszu vaszon szoknyat. Ugyanis amiota megvettem az elozo gatyamat szinte ejjel nappal abban vagyok. Olyan kenyelmes, a regi terhes gatyaimhoz kepest eg es fold. Meg azok mar ki is mentek a divatbol. Kép
En most eloszoris a jovo penteki uh-t varom mar nagyon, aztan kedden meg megyunk haza!!! Itt ugye csak a repules az amit nem varok tulsagosan. Remelem nem lesz tul kenyelmetlen. Es remelem a Bence is jol fog viselkedni. Aki utazott mar terhesen hosszabb uton ill. ismer valakit aki csinalt ilyet meselje el nyugodtan.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Szeretnek en is csatlakozni hozzatok. Norka vagyok, masodik gyerkoccel a pociban 6+3 ha jol szamolom Kép Nemreg koltoztunk Pestre, elvileg a Szt. Imreben keszulok szulni,de meg csak jovo hetfon megyek nodokihoz, ugyhogy majd csak utana dontok... Kislanyom egyebkent 19 honapos. Olvasgatlak titeket szorgalmasan, csak valahogy olyan erzesem van,hogy mig az elsovel kielveztem minden pillanatot, addig most alig erek ra pocakosnak lenni Kép
Na hirtelen ennyi, Nadine gyogyulj meg! Kép
Udv. mindenkinek
Norka
norkini

Borbolya,

Ha jól értem, még annyit sem ettél, mint azelőtt, hogy megtudtad, hogy pocaklakód van Kép
Azaz gondolom szinte semmit sem ettél a majdnem 12 hét alatt. Ez nem jelentett gondot a picinek?

Akiren
akiren

Sziasztok!

Na megjöttem megint, én már csak ilyen vagyok míg be nem költözünk, de már csak 10-11 nap és sikerül kiköltöznünk a kis házikónkba. Addig csak így este leszek.

Norkini
De jó hogy itt vagy te is. Ismerős érzés, hogy ez a második terhesség teljesen más. napközben ha nem mocorog a baba én el is felejtem hogy terhes vagyok. Mert egyszerűen nincs időm, főleg most a lány meg a házfalújítás miatt még magamra se. De este mikor már alszik Zsani akkor csak őt simizem egy kicsit. Ilyankor úgy is beindul. Remélem emiatt nem lesz lelki sérült a drága. És jelentem gyógyulgatok, de rájöttem hogy nem sima megfázás, mert az új lakásban szinte semmi bajom, de ahogy bejövünk a távfűtésbe azonnal folyik az orrom, pedig az új lakásban van még por, meg piszok, még nincs burkolva, csak a beton, most kezdjük a festést. Így csak a gyors költözés fog segíteni. De már vágom a centit Kép

Akiren
Nekem egész furcsa reggeli hányingereim voltak, ugyanis nekem egész nap tartott, viszont kétszer sikerül a rókakomát is elkapni de mindkétszer hajnali 2-3 között ébredtem, hogy most aztán futás. Nekem semmire sem múlt el, csak miután betöltöttem a 12 hetet utána valahogy elmaradt, na jó a második rókakoma 11. héten volta zután már elviselhető volt. Az meg hogy nem tudsz normálisan enni nem nagy gond, ha nem vészesen sokat hánysz, mert az kiszáradáshoz vezethet, mert a szervezet elsőként a babát szolgálja ki, a maradék az anyukáé.

Zsusza
Aranyos a babucitok. A miénk is ilyen szégyenlős, a hátát mutogatta nekünk, nem szereti ha zargatják. Egy profil képünk van nekünk is róla. Na meg olyan hogy a köldökzsinórt a szája elé húzza, hogy ne lássuk, mint egy függönyt.

Na a táblázatot javítottam, holnap vagy hétfőn teszek fel újat, ez a hozzászólások számától fog függeni.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Akiren

Szerencsére én sose voltam rosszul, se hányinger, se hányás, se semmi, úgyhogy nem tudok tanácsot adni. Ha UH-on nem láttam volna a babát, el se hittem volna, hogy itt vanKép

Ági
Egyáltalán nem megy olyan könnyen a névválasztás. A lánynévvel nem lett volna gond, a Kirában teljesen megegyeztünk, de a fiúnevek között nincs teljes egyetértés. A Kristóf sem 100%.

Jimbone
Üdv a fiús mamák táborábanKép Nagyon helyes a kissrácKép

És megint egy kérdés? Szerintetek normális az, hogy már 20 hetesen egyre jobban folyik a tejcsim? Persze, tudom, elvileg kevés előtej termelődik a terhesség alatt, na de ilyen korán és ennyi? Lassan nekiállhatnék szoptatniKép Akit eddig kérdeztem, annak mind csak a terhesség végefelé kezdődött és nem ilyen nagyon.
Nekem kb. 3 hete kezdődött, eleinte csak pár csepp, és az is csak éjszaka. És most 3 napja teljesen beindult. Most már nappal is, tegnap a vendégségben tök ciki volt, átázott a melltartón keresztül a pulcsim is, és két szép folt virított a cicijeimnél a ruhámonKép, még jó, hogy volt egy vastag pulcsim plusszba és azt gyorsan rávettem.
Az éjszák pedig még ennél is durvábbak, sőt, egyre durvábbak. Ma reggelre egészen a gyomrom tájékáig tejcsis volt a hálóingem. Hajnalban nekiálltam átöltözni, mert már fáztam a nedves hálóingben, de hogy minek? Az is olyan lett. Nem győzöm mosással.
Most is, írok és közben érzem, hogy csöpög. Bár most nem olyan vészes, majd éjszaka indul be igazán. Olyan kellemetlen. Persze a babáért mindentKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,

Szerintem ez normalis, legalabbis a konyvek ezt irjak. Nem tudom mennyire lenne kenyelmetlen ejszaka melltartoban aludni. (valami lazabb fajtat ami azert a melltarto betetet ott tartja) Azt legalabb el lehet dobni, nem a vizesben kell aludni es nem kell naponta mosni a haloinget. Es akkor ezekszerint nappal is hordanod kene. Szerintem nem kenyelmetlen, eszre sem veszed, hogy egy vekony papir reteg van a melltartodban.

Zsuzsa,

Megneztem a kepeidet, nagyon aranyos a kisifiad! Kép

Rosszulletekhez en sem tudok hozzaszolni, mert egyik terhessegemnel sem volt semmifele problemam vele.

Kép
Kép
agi

Ági

Én is erre a megoldásra gondoltam, bár kicsit nehéz lesz megszokni. Én ugyanis mindigis elég laposka voltam (most már nemKép), így kényelmi szempontokból otthon soha nem is hordtam melltartót, kizárólag, ha valahová mentem. Most viszont éjjel-nappal hordani? Nem lesz könnyű. De úgyis hozzá kell szoknom, pár hónap múlva aligha lesz más választásomKép

Babus + (valószínűleg)Kristóf, aki ma kezdi a 21.hetetKép

Kép
babus2005

Kedves Borbolya!

Köszönöm az uh-val kapcsolatos hozzászólásodat!Kép

További problémamentes babavárást kívánok! Kép Kép

üdv. M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,
Cedrica,köszi,hogy leírtad a homeos cuccokat.Azt hiszem muszáj lesz elkezdeni mert a kisfiam bölcsiétől én jobban ki vagyok ütve mint ő.Fáj a fejem,folyik az orrom és kapar a torkom.Ezek közül leginkább a fejfájás az idegesítő.Remélem átvészelem valahogy.Én eddig csak vasat és c vitamint szedtem de azt hiszem így a téli időszakban elkezdek vmilyen terhes vitamint is.
Ahogy elnéztem a táblázatot már alig bírom követni a sok infót annyian lettünk.Ez nagyon jó!
Nekem nem folyt még így a tejem se az első babónál se most.Nem tudom,szerintem ez alkati dolog.
Holnap megyek genetikai uh-ra,már izgulok nagyon!
ciao
nyetus76

Sziasztok!

Lanyok
2 kerdessel jovok. Ki mit gondol, milyen meleg lehet egy "forro" furdo par hetes pocisan? En amugy mindig naggggyyyon forro vizben furodtem, ma megmertem lájtosan 36 fok volt, az is meleg vagy az mar jo szerintetek?
Mas
Par napja sokkal erosebb folyasom van mint elotte. Nem barna,semmi babara utalo problemas jel, csak megis tobb. Nalatok volt ilyesmi az elejen?

Norka
norkini

Nyetus
Megy a drukk a holnapi UH-raKép

Norka
Én is imádtam a forró fürdőt, 41-42fokos vízben fürödtem mindig.
Szerintem a 36-37 fokos víz jó, az nagyjából testmeleg víz, attól elvileg baj nem lehetKép
Én mondjuk átlagban 34 fokosban fürdöm, bár én kicsit túlzásba is viszemKép

Nekem azt mondta a dokim, hogy terhesség alatt az átlagosnál kicsit erősebb folyás természetes, mindaddig amíg nem csíp, nem viszket és színében sem másabb.
Azt nem tudom, hogy nálad ez a sokkal erősebb folyás mitől lehet, de én a helyedben, a biztonság kedvéért megkérdezném a dokit. Fő az elővigyázatosság. Legalábbis én mindennel így vagyokKép

Remélem segítettemKép

Ja, és apuci ma délután tutira rábólintott a KristófraKép

Babus+KristófKépKépKép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Babus
én is épp a melltartó betétet akartam javasolni. Szerintem vegyél egy puha szoptatós melltartót, nagyon kényelmes és bele a betét. MÉgsem kell éjszakánként 2x hálóinget váltanod

NOrka
én is azt olvastam, hogy a terhesség elején normális a bővebb folyás, ha nem viszket és nem bűzös. Ne aggódj Kép és a 36 fok bőven jó!!! Én is inkább a nagyon forrót szeretem...

Engem még mindig gyötörnek a rosszullétek, már 10 hetes vagyok, szerdán megyek dokihoz, majd akkor jelentkezem.

Andi
psandi

Sziasztok!

Andi
Én ma vagyok 16 hetes és még mindig gyötör KépKép.
zsana75

Babus, Andi
Koszikoszi Kép Nekem is remlett valami ilyesmi,hogy ilyenkor normalis a tobb folyas,de gondoltam inkabb megkerdezem.Dokihoz egyebkent hetfohoz egy hetre megyek, meg nem is ismerem Kép

Andi
Neked mar csak 2 het, nyugi! Danival is hanytal???

Norka
norkini

NOrka
ja-ja, a 14. hétig, úgyhogy még jut egy kicsi a jóból...

Zsana
úúúú, a 16. héten is rosszul vagy, az már durva. Valaki meg meg sem érzi, még ilyet! Kép azt mondják, legkésőbb amikor megmozdul a baba, elmúlnak a rosszullétek. Szegény anyám kivétel volt, ő a 8. hónapig napi 10-12x hányt, a 9. hónapban már csak napi 1x. Én nem bírtam volna... Csoda, hogy nincs testvérem?

Andi
psandi

Andi Kép
Bocs....
norkini

Tunde 28
igazad van. Laz eseten a gyogyszer az utolso, de ha nem megy le ulofurdovel, akkor muszaj, mert a laz art a legtobbet! A lazat valahogy mindenkepp csillapitani kell.(nekem a doki azt mondta, hogy a -piryneket nyugodtan lehet, persze csak ha kell)

Tothzsuzsi
Nem a Meszaroshoz jarok. De ismerem es szimpi o is. Igazabol az elso babam szuletesenel eleg sok dokival talalkoztam a korhazban es mind szimpi volt.

Ced
cedrica

Sziasztok!
Az igazi (Kis VukKép) rosszullétekről szerencsére cask hallomásból tudok, de a fiamnál és most is émelyeg a gyomrom időnként, és nem cask reggel. A lányomnál semi ilyesmi nem volt, szerintem megint kishapsit várunk!Kép

Norka! Ugyanazt érzem, mint te! Az első 9 hónap az maga a csoda! Minden pillanatát kiélveztem, rózsaszín felhőben lebegtem legalább 20 centivel a talaj felett. A második gyereknél ez már nem volt ilyen felhőtlen, bár azért igyekeztem azt is kiélvezni. Most pedig alig van időm befelé figyelni, akkor is sokszor elrontja az örömömet az aggódásKép: sokkal inkább féltem ezt a babát, mint az első két gyerekemnél. Biztos belejátszik a korom-korunk is. Persze most is vannak meghitt pillanatok: amikor apuci elbúcsúzik tőlünk munkába menet, és megsimogatja a kis pocaklakótKép, vagy amikor a gyerekeim adnak jóéjtpuszit a kistesónakKép, és persze gyakran kapom én is azon magamat, hogy a pocimat simogatom.

Nadine! Ez nem igaz, nem tudok számolni! Csak szeretnék 7 hetes és 2 napos lenni, de újra kiszámoltam: ma a 6. hét 3. napján járok! Bocsi! Biztos azzal kutyultam meg, hogy végre, ez már a 7. hét(pénteken van a váltónapunk).

Cedrica! Egyetértek veled, a láz tényleg árthat. Csak azt nem értem, miért nem tudnak a szakemberek egységes állásfoglalást kialakítani, hogy lehet vagy nem a -piryneket szedni.

Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!
Tünde! Meg kell őrülni! Te hogy bírod, hogy ENNYIRE KORÁN kelsz? Igaz, írtad, hogy szereted a kora reggeli hangulatot, na de ez már egyenesen hajnal! Kép Én megérek reggelente kimászni az ágyból, annyira visszahúz. És általában is fáradtabb vagyok mostanában. Úgy látom, téged a másállapot doppingol! Kép Hát irigyellek!

Norkini! A folyás ilyenkor természetes (a dokik szerint is), csak arra kell figyelned, hogy ne legyen mellette extra érzés (szúrás, viszketés, csípő érzés) Állítólag végigkíséri a terhességet.

Zsana! Részvétem a hányinger miatt!!! Kép Engem is sokáig kínzott és gyanítom, hogy még vissza-visszatér, nehogy túlzottan jól érezzem magam. Egyébként tényleg az az ajánlott, hogy többször keveset együnk. Így talán kivédhető a gyomorégés is, mert valami mindig van a hasunkban. Asszem nálam bevált. Kép

Ja! És üdvözlet minden új mamácskának!

Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!

Akiren, enni azért ettem az elsô 12 hét alatt is Kép, csak nagyon nehezen ment a hányinger miatt. De arra azért figyeltem, hogy semmiképp ne fogyjak, és Nadine-nak abban igaza van, hogy a baba úgyis elveszi, ami neki kell, így az én étvágytalanságom neki nem nagyon árthat, amíg azért viszek be táplálékot, amit ´bent is marad´. Viszont úgy látszik, azt elkiabáltam, hogy most már sokkal jobb, kb 2 hetes többé-kevésbé tünetmentes idôszak után most pár napja ismét rettenetesen hányingerem van. Pedig azt hittem, már végleg elmúlt az émelygés... Kép Ilyennel már találkoztatok? Hogy egy idôre elmúlt, aztán visszajött?

Babus, gratula a névhez. Kép

Nyetus, drukkolunk az UH-on! Kép Majd mesélj!!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Voltunk ma reggel a Praxisban és erről szeretnék beszámolni.
Győrffy nagyon aranyos volt, és egyből rákérdezett, hogy szeretnénk-e tudni a nemét. Naná! megnézte, mert szerencsére nem volt szégyenlős a babó, aztán elkezdett faggatni, hogy mit szeretnénk, mi a megérzésünk. Férjem kislányt szeretne, én sokáig fiús voltam, aztán már én is kislányt szerettem volna, de a megérzésem fiú volt. Ekkor közölte széles vigyorral az arcán, hogy ez bizony kislány!!! Olyan boldog vagyok!!!
Mikor rákérdeztünk, hogy mennyire biztos, az volt a válasza, hogy ő nem szokta 100%-ra mondani, inkább 150%-ra. És már tuti hogy nem nő ki a fütyije.
Szerencsére lánynevekben meg fogunk tudni egyezni apucival.
Jelenleg a Mirtill és a Dorottya neveken gondolkodunk. Szerintetek melyik illene jobban a Gergely vezetéknévhez? (ha egyik sem az igazi, azt is nyugodtam írjátok meg, nem vagyok sértődékeny)Nekem tetszik még az Eszter is, de túl e betűs lenne.
Mostmár alaposan át kell néznem a lányneveket, aztán lehet hogy még változik a véleményem.

A kiscsaj igencsak lusti volt, nem igazán produkálta magaát. Elkezdtük bögdösni, akkor mocorgott és pózolt, de leginkább aludt.
Timka
timka

Timka! Olyan jó olvasni a Praxisos élménybeszámolókat! Örülök, hogy kiscsajotok lesz! Nekem talán a Gergely Dorottya név tetszik jobban, de a Mirtill is klassz (erről egy jóságos boszis mese jut eszembe) Kép
Én jövő pénteken megyek a 18.heti UH-ra, talán ott is megmondják, hogy mi van a lábikája között. Ha nem, akkor a 20.hét körül azt hiszem mi is bejelentkezünk a Praxisba.

Borbolya!
Én is így "játszadozom" a hányingerrel. Volt, hogy elmúlt pár hétre, aztán visszajött. Ez van.

Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!
Örülök, hogy ilyen vidám a hangulat Kép A hányingeres beszámolókon kívül mindenki jó hírekkel szolgált Kép
Annyira szeretném én is jó hírrel folytatni a hetet!!!! Ma reggel voltam a Schöpf-Mereiben AFP-vérvételen és szerda reggel 8-tól már lehet is menni az eredményért. Sőt, mikor mondtam, hogy mindkét fiamnál alacsony volt és még amniocentézisem is volt, akkor ráírt még egy vizsgálatot (illetve megnéznek még egy markert, amit alapból nem szoktak, csak ha valakinek nem jó az eredmény, után újra vért vesznek stb.). Szóval most nagyon izgulok. Várom a szerda reggelt, de tutira remegő lábakkal fogok az eredményért elmenni. Drukkoljatok, kérlek!!!
De mindenképpen ajánlom az újabban csatlakozottaknak, hogy menjetek a Schöpf-Merei kórházba az AFP vizsgálatra, mert ott vizsgálják be a Budapestről és környékéről levett véreket, így minden más laborban hosszasan kell várni az eredményre (nem ritkán két hetet is). Nem hittem, hogy már két nap alatt meglesz, azt gondoltam, talán a hét vége felé. Csak jó legyen az eredmény!!!!

Legyen szép napotok!
Dorka
dorka

Ja, Ancsimamóca, nekem is a Gergely Dorottya tetszik jobban, de én elfogult vagyok Kép
Dorka
dorka

Dorka! Megy a drukk az AFP-hez! Nekem is szorítsatok, talán szerdára meg lesz a miénk is!
Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok!

Én is ma voltam AFP-vérvételen. Kicsit vicces volt, első voltam reggel, és ott előttem magyarázták el a nővérkének, hogy mit is kell csinálni. Én amúgy nem félek a vérvételtől, de most azért egy kicsit elbizonytalanodtam. Azért próbáltam mosolyogni, nehogy felidegesítsem Kép. Mindenesetre egész jól sikerült, bár rosszabb, mint a múltkori.
Talán hét vége felé én is rákérdezek, bár én az AFP-nek nem tulajdonítok nagy jelentőséget.
zsana75

Timka!

Gratula a nunáshoz!Kép

Szerintem is a Dorottya jobban hangzik a Gergely-hez. Meg a Mirtill nekem kicsit túl cifra isKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timka
Gratula a kiscsajhozKép Szerintem a Mirtill és a Dorottya is illik a vezetéknevetekhez. Az Eszter valóban túl 'e'-s lenneKép

Dorka
Szerintem az is jó megoldás, hogyha valaki a saját kórházában veteti ugyan le az AFP-t, viszont telefonon megkérdezi a Schöpf-Merei-ben, és így sem kell kivárni 2 hetet, mert már napokon belül megmondják. Én is itt kérdeztem meg, és tök rendesek voltakKép
Amúgy megy a drukk az AFP-hez, biztos nem lesz semmi gondKép

Tünde
De jó neked, hogy legalább az első babánál nem izgultad végig a 9 hónapotKép

Én tiszta aggódás vagyok. A legapróbb dolgokon is iszonyúan be tudok pánikolni.
A most aktuális félelmem, a baba mozgása. Miért nem érzem már egyértelműen, hogy mocorog? Már a 21.héten járunk. Néha, nagy ritkán, főleg este, és főleg felhúzott lábakkal, ha nagyon-nagyon odafigyelek, akkor szerintem őt érzem. Egy apró kis pukkanásféle, ennyi. Egy nap kb. 3-4 alkalommal, de akkor is csak pillanatokra. De nappal, miközben teszek-veszek a lakásban, semmi. Kopoghatok én neki, beszélhetek én bármit, simogathatom a pocimat akármennyire, semmi. Van, hogy napokig semmi. Pedig az UH alapján mindene tökéletes és mozog is rendesen.
Úgy irigylem azokat, akik olyanokat írnak ennyi idősen, hogy egész nap ficánkol a babájuk. Nekem miért nem?
Aki megtapasztalta már: mennyire sokat és erősen mocorognak ilyenkor a babák?

A másik pedig, amin aggódom, az az, hogy míg a 13.heti UH-nál pár nappal nagyobb volt a koránál, addig a most csütörtöki UH lelet alapján 1 héttel kisebb a koránál. Bár Győrffy szerint tökéletes baba, de engem azért aggaszt. Meg a súlya is. A mi Kristófunk csak 246gr volt a 20.héten, másoknak már, ahogy olvasgattam, már a 18-19.héten nagyobb volt a babájuk. Tudom, hogy ilyenkor a súly még nem nagyon mérvadó, meg ez csak egy átlagsúly, amit a gép ad ki a mért értékek alapján. De akkor is.
Eddig tartott az UH utáni nyugalom.
Irigylek mindenkit, akinek ez a 9 hónap maga a felhőtlen boldogság. Én már alig várom a februártKép
Na most kipanaszkodtam magamKép

Babus+KristófKép

Kép
babus2005

Szia Babus!
Szerintem ne aggódj a mozgás miatt. Én is nagyon aggódtam, mert nem éreztem ennyi idösen mint te a baba mozgását. A könyvek alapján én úgy tudom, hogy nem ritka az sem, ha valakinek a 24. hét tájékán kezd mozogni a babája. Én most vagyok a 25. hétben, minden nap érzem mozogni a babát, de nem úgy, ahogy én annó a beszámolók alapján olvastam. Akkor úgy gondoltam, hogy úgy rugdos a baba, hogy majd kiugrik az ember oldala, ehhez képest epró rúgásokat érzek.
Van egy ismerösöm, aki pedig azt mondta, hogy Q szinte nem is érezte a baba mozgását, néha egy pillanatra hasra fordult, hogy meggyQzödjön arról, hogy lakik-e egyáltalán valaki a hasában, mert csak ekkor érezte. Ma már egy egészséges, 2 éves kislánya van. Úgyhogy szerintem ezen ne aggódj.
Szia Vackor.
vackor

Vackor
Köszi a megnyugtatástKép
Azt én se gondoltam, hogy erőteljesen rugdosna még ilyenkor, pusztán arra vágynék, hogy valahogy, akármilyen gyengéden, de egész nap jelezné, hogy itt vanKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Szia Babus! Ne izgulj, tuti, hogy minden rendben van! Kép Nem mindenkinek olyan az alkata, hogy ennyi hetesen érezze a babája mocorgását. Sok függ attól is, hogy mennyire "párnázott" az anyuka. Ennyi idősen még bőven van körülötte magzatvíz, ami azért lefolytja a mocorgás érzését és nem igazán érzi az ember. Virgonc Ő biztosan és forgolódik is, de csak később érzed erőteljesebben. Ne aggódj! Kép
Ancsi
ancsimamóca

Helló Lányok!

És nem probléma az AFP-nél, hogy nem abban a kórházban van a dokid?

Rosszullét témához, én nem hánytam egyszer sem, de sokszor émelyegtem és nem csak reggel, sőt főleg este voltam rosszul és nem is az émelygés a legjobb szó rá, hanem hogy betegnek éreztem magam. Az első 2 hétben semmi bajom nem volt, utána kb. a 11. hétig állandóan este ez a betegség érzés és ilyenkor hőemelkedésem is volt. Aztán a 11. hét után elmúlt nagyjából, de időnként most is visszajön de csak néha és fél óra, egy óra múlva el is múlik.
Én nem tudtam kitapasztalni, hogy mi használ ellene, nagyjából semmi. Kép

Még az az érdekes, hogy írjátok, hogy a baba miatt milyen jó érzésetek volt meg 20 centivel a föld felett. Nem tudom én tök örülök, meg tervezgetek, hogy mi lesz majd, meg aggódom, hogy rendben legyen vele minden, de ilyen eufórikus érzés nincs bennem, szerintetek ez baj? Lehet, hogy rossz anya leszek? Kép

r
ruzicsky

Babus
Nekem érdekes, ez a néha pár nappal nagyobb, máskor pár nappal kisebb dolog.
Nekem pl. a menses alapján és az első UH alapján állapították meg először a korát (a kettő alapján azonos).
Aztán következett a 13. heti UH, ahol 3 nappal idősebbnek nézték. Én erre nem fordítottam különösebb figyelmet, nem írattam át mindenhol a korát.
Legközelebb a saját dokim nézte ismét és megint a legelőször megállaptott korát írta ki a gép. Szoval ha akkor átjavíttattam volna, most én is idegeskedhetnék, hogy kisebb.
Lehet, hogy az UH gépek között is van különbség, de szerintem ezek a néhány nap eltérések nem számítanak.
zsana75

Ruzicsky! Ez tök érdekes érzés, mert én is úgy vagyok vele, hogy készültünk a babázásra, meg vártuk is és mégis meglepődtem, hogy tök hamar összejött (elhatározástól 2 hónap, pedig 12 éve a lányocskámra éveket vártunk). Szóval félek is egy kicsit, mert tényleg ha belegondol az ember innentől állandó aggódás az egész. Amíg egészségben meg nem születik azért, aztán ahogy mennek az évek, hogy mindig minden rendben legyen azért. De azért szép a egész, mert egy új életet hordozunk a szívünk alatt és mi nevelgetjük majd. Az eufóriát majd akkor fogod érezni, mikor megszületik és ott oá-zik a lábaid között a szülőágyon. Kép Úgyhogy nincs veled semmi gond, nyugi! Ettől te még remek anya leszel!
Csajok! Ez ma egy ilyen nyugtatós nap? Kép
Ancsi
ancsimamóca

Babus
Szerintem se aggódj a mozgás miatt. Én is csak néha-néha érzem esténként, de akkor is csak egy-két gyenge rúgást érzek. Ma mondta a Győrffy, hogy a babák ilyenkor már érzik a frontot, van aki úgy reagál rá, hogy egy csomót mozog, míg mások nagyon nem akarnak mozgolódni. Az én babóm is tök nyugiba volt ma, meg is jegyezte, hogy milyen kis lusta. Ne aggódj, lehet majd később azt kívánod bárcsak ne rugdosna annyit és akkorát!
Tök jó, hogy meg tudtatok egyezni a névben!
Timka
timka

Köszi lányok a megnyugtatástKépKépKép
Ilyenkor mindig megfogadom, hogy nem pánikolok többetKép Az állandó idegeskedéssel semmit se segítek, max. csak szegény Kristófkámat stresszelem vele. De olyan könnyű ezt mondanom. Aztán holnapra előállok a legújabb félelmeimmel.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

A barátnőm a múltkori UH utáni leletet nézve beijesztett, hogy a mélyen tapadó méhlepény (közel van a méhszájhoz/méhnyakhoz??) erősen növeli a vetélés kockázatát.

Ti hallottatok már ezzel kapcsolatosan valamit?
Csúnyán megijesztett vele Kép

Lir
lirian

Kösz a bíztatást Ancsimamóca! Kép) Amúgy én is meglepődtem, mert nekünk elsőre összejött, mert azt gondoltam, hogy biztos kell próbálkoznunk párszor és készültem, hogy majd egészségesebben élek addig amíg próbálkozunk és akkor az milyen jó lesz, de erre nem volt időm, mert rögtön összejött a kis prücsök. És azóta meg én úgy vagyok, hogy mozogni még nem érzem, március pedig még nagyon messze van, úgyhogy nem gondolok egész nap rá, hanem elfoglalom magam, dolgozom, és csak annyit foglalkozom a kisbabával, hogy itt dumálgatok veletek (írásban). Kép) Meg aggódom minden vizsgálatnál, de próbálom nyugtatgatni magam, hogy ne érezze az idegeskedést.

És már vettem egy ruhácskát sárga színűt, mert még nem tudom, hogy fiú-e vagy lány. Kép

r
ruzicsky

Zsuzsa!

13. hetes vagyok, és a lelet 3 napos, úgyhogy eléggé aktuális még.

Elvileg keddhez egy hétre kellene visszamennem a dokimhoz (az UH-t a Praxisban csináltattuk), most azon filózom, hogy holnap nem kellene-e elmenni rendelésre....

Szegény babámat sajnálom a legjobban, ilyen idegbeteg anyával verte meg a sors Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Zsana

Én is a Szt. Istvánban fogok szülni és elvileg márc. 8-án. Csütörtökön voltam AFP-n és az előbb kérdeztem meg az eredményt. 1,4 MoM lett és nagyon-nagyon örülünk!

Már pár napja érzek néha valamiféle "kapirgálásokat" és szerintem ez már a kis Tökmag. Valószínűleg nem halucinálok, mert nem akkor érzem amikor figyelek rá, hanem spontán. Jövő hét csütörtökön megyek a 18 hetes UH-ra és remélem ott is minden OK lesz.

Üdv mindenkinek! Boldog babavárást!
maya29

Maya
Gratulálok!
Ha úgyis most kérdezted meg, biztos kéznél van a telefonszám. Beírod? (nincs kedvem keresgélni)

Neked a kórházban az UH-t a saját dokid szokta csinálni?
zsana75

Lirian
Ha tudod, inkább hívd fel a dokidat, fölöslegesen ne mászkálj, ha nem muszály. Asszem valaki írta, hogy ilyenkor nélkülözni kell a "házaséletet" is, bár nekem nem volt ilyen, de mintha valaki írta volna régebben.
zsana75

Lányok!

Köszönöm a tanácsokat Kép
Jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül, van, aki meghallgat...

Lir
lirian

Lirian!
Ne aggódj, az elején nálam is közel látta a doki a méhszájhoz a lepényt, de már nekem is a hátsó falon tapad.
Én a helyedben felhívnám az orvosom, és megkérdezmém tőle, elvégre azért fizetsz neki majd, hogy bármikor-bármilyen apró kérdéssel zavard. Nekem bármi rendellenes dolgom volt eddig (egyszer barnáztam, egyszer pedig egy kevés nyákszerű anyag jött belőlem) felhívtam és teljesen megnyugtatott. Ő csak ért hozzá!

Múlt héten valaki (bocs, nem emlékszem ki volt az) felvetette, hogy az AFP értékéből meg lehet mondani, hogy fiú-e vagy lány. (20 alatti értéknél nagy valószínűséggel lány, 20 fölött fiú)Nos,itt az ellenpélda, nekem jóval 20 felett volt az AFP-n (48,??) és kislányunk lesz. Barátnőmnek 30 fölött volt és neki is kislánya született.

Babus
Az előbb elfelejtettem írni, nekem fogalmam sincs hogy hány mm vagy cm a gyerkőcöm, és a súlyát se tudom. Kérdeztem ma a Győrffyt, de azt mondta nem tudja megmérni a hosszát, de 15-20 cm körül van, a súlyát pedig el is felejtettem megkérdezni.
Úgy tűnik valóban igaz az, hogy néha jobb nem tudni bizonyos dolgokról... mennyi aggódástól megkíméli magát az ember. Ne aggódj és ne találj ki semmi bajt magatoknak. Kristófnak is az a jó, ha boldog, kiegyensúlyozott anyukája van.

Timka
timka

Timka

Nekem se mondta Győrffy a súlyát, én a Praxisban kapott leletet elemeztem ki, igaz, angolul vannak rajta a rövidítések, de teljesen meg lehet érteni. Ott van rajta(fönt), hogy EFW: 246gr. Szerintem neked is ráírták. Meg még egy csomó más infót is a baba korára és a szülés várható idejére vonatkozóan.

Lirian,
szerintem is kérdezd meg a dokidatKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

En is elegge aggodos vagyok, en is mindig mindenen kepes vagyok aggodni es a legrosszabbat belekepzelni dolgokba. (Mas tema, nem babas, de egyszer a ferjem azt mondta, hogy elmegy, hoz fagyit. Aztan 1 ora mulva meg nem volt itthon, telefont itthon hagyta, igy hivni sem tudtam, a vegen mar olyan ideges voltam, hogy felhivtam a rendorseget, hogy volt-e baleset a varosban az elmult 1 ora alatt. Kép vagy inkabb: Kép Aztan kiderult, hogy meg kocsit mosatott, tankolt stb. azert jott kesobb.) Nagyon rossz am annak aki ilyen, mert hiaba nem akar folyton aggodni, megsem tud ellene tenni.
A mehlepenyrol nekem nem mondott semmit a dokim, hogy rossz helyen lenne, meg a baba sulyat sem mondtak, csak a hosszat a legutobbi uh-n. Viszont ezzel beultetted Babus a bogarat a fulembe, penteken tutira rakerdezek majd, hogy mi ujsag. Egyebkent az en dokim mar ismer engem annyira, hogy hacsak en nem kerdezek ra (raszoktam altalaban minden reszletre, nem is ertem ez hogy nem jutott eszembe eddig? Kép) akkor nem mond olyasmiket amikbol aztan en kombinalhatnek.
A baba mozgasan en is izgultam a hetvegen, mert szombaton nagyon keveset ereztem, es akkor is csak egy-egy pillanatra. De aztan tegnap mar megint tobbet hal'Istennek. viszont az osszes konyvemben elolvastam, hogy mit irnak a magzat mozgasarol. Kép Ja, Babus, egyebkent azt szerintem senki nem erzi, hogy egesz nap mozog a baba. Mert nagyon sokat alszanak meg ilyenkor.
Ruzicsky, dehogy leszel rossz anya! Az Bencenel en is igy voltam vele, aztan mikor mar egyre nagyobb lett a pocim, jobban ereztem a mozgasat, akkor kezdtem jobban kotodni hozza. Viszont a gyerekneveles felelossegetol feltem nagyon, ugy ereztem, hogy sokszor magamert sem tudok felelosseget vallani, akkor hogy tehetem ezt meg masert, akinek az egesz elete tolem fugg. (Pedig abszolut tervezett baba volt) Aztan mikor megszuletik mar nincs ido ezen filozni, hanem csinalni kell es kesz. Kép

Bocs, meg akartam irni, de nem emlekszem ki kerdezte a nevek kozul a Mirtill vagy a Dorottya? Nekem mind a ketto tetszik. A Dorottya jobban, viszont az, hogy Gergely Mirtill szerintem olyan kulonleges. Olyan muveszi nev amivel kesobb, ha egyszer muvesz lesz belole Kép mar a neve miatt is mindenki emlekezni fog ra. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Ági

Nekem is voltak hasonló sztorijaim.
Mikor én dolgoztam, apuci esténként, mielőtt lefeküdt aludni, mindig felhívott telefonon, kb. 10-11 körül. Én épp éjszakás voltam. Ekkor azonban mondta, hogy átmegy a barátaihoz, majd utána hív. Éjfél körül már aggódtam, hiába hívtam, már vagy századszorra is, soha nem vette fel. Végighívtam az összes barátját, mindenhonnan elment már, egy volt, akit nem tudtam felhívni, mert ki volt kapcsolva a mobilja. Később, hajnali 1 körül már átküldtem anyumat (ott laknak a közelünkben), mivel neki van kulcsa, nézzen már be hozzánk. De nem tudott bejutni. Na gondoltam, belülről van bezárva, tehát otthon van apuci, de valami nagy baj történt vele. Felhívtam az unokatestvéremet, aki lakatos, hogy menjen már el hozzánk és valahogy törje be az ajtót. És ebben a percben megcsörrent a telefonom, apuci volt az haláli nyugalomban, most ért haza, a mobilját otthon hagyta, pont annál a haverjánál volt, akit nem tudtam felhívni, anyum pedig valószínüleg azért nem tudott bejutni, mert elég rossz a zárunk, és nehéz kinyitni. Így riasztottam az unokatesómat és elmaradt az ajtófeltörésKép
Úgyhogy én se vagyok semmiKép
Szegény Kristófom, mit össze fogok én még aggódni érteKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Ruzicsky,
Sokszor én is elgondolkodom ezen az anyaság dolgon. Nálunk is tervezett volt a baba és nagyon hamar össze is jött, de amikor a kolleganőm is azt mondja, hogy nem igazán tud engem elképzelni anyukának, akkor elbizonytalanodom. Én még a barátkozós stádiumban vagyok. Érezni még én sem érzem a babát és néha elgondolkodom, hogy nőtt-e egyáltalán ez a gyerek? Az aggódásról próbálom magam leszoktatni, mert akkor simán átesnék a ló másik oldalára. Azért szeretem ezt az oldalt olvasgatni, mert ilyenkor bennem is tudatosodik, hogy én is közétek tartozok, mert tényleg anyuka leszek. Ez azért jó érzés. Szóval én még abszolút nem vagyok biztos magamban, hogy képes vagyok egy babát ellátni és felnevelni, pedig azért tudom, hogy biztosan így lesz, csak még el kell hinnem magamról, hogy de igen tényleg.
Remélem nem voltam túl szentimentális, manapság jellemző.

Adri
hadri

Hello Lanyok

a rosszullet temahoz: en az elsovel kb 2-3 hetig emelyegtem, de erdekes modon nyaralas alatt jobban, mert tobb idom volt odafigyelni. A munkahelyemen annyi volt a melo, hogy egyszeruen megfeledkeztem rola. A mostanival horror! Allandoan hanynom kell mar 3 hete es meg hatra van 4 het a 12. hetig. Raadasul a naggyal itthon vagyok, ezert jobban oda is figyelek erre, plusz pihenni sem tudok... Varom mar, hogy idosebbek legyunk.

Apropo: van valakinek jo otlete, hogy hogyan lehet elkerulni - vagy inkabb csokkenteni - a nagyobb gyerek emelgeteset? En az 5. 6. heten bevereztem es ezert kicsit felek, hogy a nagyobbik gyerekem emelgetese arthat. De mivel o meg csak 1,5 eves (viszont 13 kg!), muszaj neha felvennem. Tobb gyerekesek, Ti hogy csinaltatok-csinaljatok?
cedrica

Cedrica
az én 17 hónaposom szerencsére csak 9,5 kg, de ha nem muszáj, én sem emelgetem. Próbálok inkább kézenfogva közlekedni vele a lakásban, a kezét már nem a mosdóban mosom felemelve, hanem a kádban a zuhannyal, a kiságyból kimászik egyedül ha kiveszem a 2 kivehető rácsot ,az etetőszéket a legalacsonyabb fokozatra állítom, így csak kicsit kell emelni. A lépcsőn is kézenfogva megyünk le, hát nagyjából ennyi. Azért ha muszáj persze felemelem, nincs más lehetőségem.
Első terhesség alatt is elég rosszul voltam, de szerintem közel sem ennyire. Valszeg engem is lefoglalhatott a sok munka, reggeltől estig dolgoztam. Most meg van időm hányingerkedni Kép De ez a hulla fáradtság borít ki a legjobban

Andi
psandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?