Új privát üzeneted érkezett!

Babarózsa!
Mi sem vagyunk még...Kép Pedig a pocaklakóm a negyedik fiúnk lesz! De nem kapkodjuk el!Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
nem is az a lenyegKép
csak valakinek meg mindig az szamit, sajnos

nekunk csak hivatalos akadalyai vannak, sajnos meg nem nem engedelyezett a tobbnejuseg:P
vagy szerencsereKép

es hol kell kerni a csaladi alapotrol szolo igazolas?
az is onkormanyzat, csak masik "ablak"?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Liv: Ne aggódj, nem lesz semmi baj!
Tudom, hogy milyen érzés mert nekünk is megszólalt vagy kétszer. Ránk hozta a frászt rendesen. Hála az égnek csak lemászott róla és azért nem érzékelte a légzést.

Gabi: Nekem is a babaneten vannak képek "k-fk Bencéje - második születésnap" címen. Ott van egy-két kép amin nagyjából látszom.
A Te képeid nagyon jók, valamikor én ezeket már láttam. Régen jártam a babanet chatre és onnan rémlik. Te nem jártál oda?

Kati
kfk

Szia Liv!

Csak csendes olvasója vagyok ennek a topicnak - most készülök orvosváltásra és a Kútvölgyit szemeltem ki, de mindig benézek,- főleg Miattatok - hogy mi is van a kis Dáviddal. Nekünk is Babysense lágzésfigyelőnk van és amikor a kislányom kb. 2 hetes volt nekünk is kétszer beriasztott. Szerencsére semmi baj nem volt, mai napig nem tudom miért történt ez. Ma már 2,5 éves és mostanában hallottam a Léghajó programról - ami szülőknek való mini tanfolyam, ahol nagyon sok midnenre megtanítják a szülőket, hogy sürgősség (életveszély) esetén mit kell tenni amíg a mentők kiérnek. Én is nagyon nyugodt voltam, hogy mindig figyeli Szandit a figyelő, de abba nem gondoltam bele, hogy ha tényleg baj van, mit is kell tennem? Van ilyen füzetecske, hogy vészhelyzet esetén mi a teendő ill. ez a program erről is szól. Még én sem voltam, de nagyon gondolkozunk a férjemmel, hogy elmegyünk, sose lehet tudni.... Sose legyen rá szükségünk. Próbálj megnyugodni, - mondom nálunk is volt téves riszatás, sőt a sógórnőmnél is u.ezzel a készülékkel, de azér nézz utána, hogy mit is kell tenni ilyen esetben. Ha sehol nem találod, írj magánba és előkeresem azt a kis könyvet és beírom Neked. Címem: heni.1@buli.net
Nyugi és jó egészséget Nektek.
Heni

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Kati!
Hááát, lehet, hogy az albumos képek alapján inkább csak a fiadat ismerném fel.Kép Hozod őt is?Babanet chaten még nem jártam, csak fórumozgatok, de azt több helyen teszem.Kép

Babarózsa!
A családi állapotot igazoló papírt az önkormányzat népességnyilvántartójától kell kérni. Csak a II. kerületi állapotról tudok neked beszámolni, itt úgy van, hogy az új okmányirodában a földszinten adják ezt sorszámra, aztán az emeleten intézik a többit az anyakönyvvezetők érkezési sorrendben, de ők csak hétfő-szerda-péntek dolgoznak, és nem is egész nap.Kép Szerintem hívd fel az illetékes önkormit, és ők megmondják, hova és mikor lehet menni.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok,

Nemrég találtam rá erre a topikra és nagyon örülök neki.... Én is, ha minden jól meg a Kútvölgyiben fogok szülni, a doki szerint március 28. az UH szerint márc. 20.-án. Egyébként én Sándor dokihoz járok.

Hozzászólva a legutóbbi témához, nekem is megfordult a fejemben, hogy hogyan fogok bejutni a kórházba, én abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekünk is ésnagyszűlőknek is van autójuk. A kedvesem már mondta, hogy összeszervezi a két nagyszülőt és majd megmutatja merre kell menni a kórházba, hogy elég felkészültek legyenek, ki tudja mikor kell rohanni, én azért persze jobban örülnék, ha pont akkor indulna meg a szülés amikor a práom van otthon, de ez nem kívánságműsor. :-)))) Ha minden kötél szakad akkor taxi, vagy mentő...

Minden jót, üdv

N.
srain

szia Srain
en is Sandor dokihoz jarokKép

Kép
babarozsa

Gabi, felhivom, bar nem fulik a fogam hozzaKép
es utlevel is kell majd a gyereknek, jo lesz fotozniKép

Kép
babarozsa

Szia Babarozsa,

Az jó, de Te mintha 'idősebb' lennél mint én. Én most 14+4 vagyok.

Üdv,

N.
srain

igen, en 20+5Kép

Kép
babarozsa

Taxi
Szerintem azért a legtöbb taxis biztos segítene, ha mégiscsak azzal kellene menni. legalább a lifitg elvinni a batyut, onnan meg a portáról tuti segítenek, azért nincsenek annyira fából az emberek. esetleg néhány taxitársaságot érdemes lenne körbetelcsizni, hogy melyik vállalja szülő nő szállítását Kép

alapítványi szoba
én abban voltam, 2személyesben 2002-ben. 1szemályesbe tuti másodjára sem mennék. először azért, mert egy első szülő nő sokkal bizonytalanabb az első napokban (szoptatás, fejés, babagondozás), hogy jobb, ha legalább ketten vannak. meg hát van kivel beszélgetni. igazából a másik anyuka babája egyáltalán nem zavart, nagyon ritkán sírtak a picik, mindkettő nyugodt volt. volt az 1 hét alatt egy másik szobatársam is, az ő babája is békés bébi volt. másodjára sem lennék egyedül, márcsakazért sem, mert ugyan van már tapastalatom az első gyerek óta, de sosem ehet tudni, hogy másodjára milyen lesz, esetleg könnyebb, de lehet nehezebb is. és azért jó érzés, ha más is tartja az ember lányában a lelket, mert ugye a nővérek nem mindig tudnak ott lenni.

Babarózsa
Kórházi cuccba jó ha viszel:
- kamillatea filtert + vattacsomag + kis műanyag tálka = gátseb esetén minden WC-zés alkalmával langyos kamillás lemosás csodákat tesz. a kórházban is van vmi lemosás, de az csak napi 1-2x.
- jégakku = törölközőbe vagy pelenkába csavarva hűti a gátsebet
- zokni a szülőszobára = nekem nagyon fázott a lábam, apukám húzta fel a 2 órás megfigyelés alatt Kép
- textilpelus = bébikét pelenkázni a pelenkázóra tenni, baba feje alá, szopizáskor a bébi feje és a kar közé tenni az összeizadás elkerülése végett.
- sok folyadék = sima ásványvíz, nem muszáj szoptatós teának lenni, úgyis a gyakori szoptatás hozza meg a tejet
- családi állapotról papír = ha házas vagy, annak alapján kapja meg auomatikusan az apa vezetéknevét, hacsak nem kéred, hogy a te vezetéknevedet kapja, de utána a többi gyereknek is azt kell kapnia. aki nem házas, annak apasági beleegyező nyilatkozat kell, és az alapján kapja a kicsi a vezetéknevét, különben automatikusan az anyjáét kapja.
- hálóing = jó ha visztek sajátot is, igaz adnak, de pl.2 éva, amikor én szültem annyian voltak, hogy nem jutott, csak a szülésre. vittem be kettőt és úgy elég volt.
- saját cumisüveg = jó ha van nálatok, mert a kórházi boci cumi elég gáz. ha kéritek ki is főzik az otthoni cumisüveget.
- mellszívó = nekem nem volt gusztusom a közöset használni, na meg otthon úgyis a sajátot használtam volna.
- homeopátiás sebgyógyulást segítő golyócskák (Arnica Montana 9CH) - csaszis sebnél is jó

egyébként a kútvölgyiben minden automatice intéznek. szüléskor beadod a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat másolatát és mire hazamentek kezedben lesz a gyerek lakcímkártyája anyakönyvi kivonata, a TAJ kártyát meg kiküldik az ottoni címre, szóval nem kell rohagálni. a házassági anyakönyvi kivonatot pedig apuka is el tudja intézni. én anno együtt intáztema párommal, és nem esett egyáltalán nehezemre.

Cinicini
nekem egyáltalán nem fájt a torkom. nem is kiabáltam. ilyen torokfájást nem is hallottam még.
én ásványvizet ittam, azt vittünk a kórházi pakkban.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Akkor Gumicukor te mázlista vagy. Én nagyon szenvedtem a torkommal, de lehet, hogy ez is alkati kérdés. Én is vittem jó kis szénsavas ásványvizet, amit persze nem ajánlanak, de én azt szeretem. Nem ittam belőle.
Én egy ágyasban voltam elsőre. Most is odamegyek, ha van hely. Én arra esküszöm, bár a sima 3 ágyasban pár órát töltöttem, de borzasztó volt. Ki mit fog ki.
Az én férjem csak a késő esti órákban tudott bejönni, akkor sem sok időre és ezt sima szobában nem igen tudtuk volna megoldani.
Vendég

cinicini
lehet rosszul nyomtál (fejbe), olyankor előfordul, hogy a torok is megduzzad. én nem vagyok a kiabálás híve, inkább csendes szenvedő vagyok. belőlem csak kivesz, ha kiáltozom. meg talán a fájdalomtűrő küszöböm is elég magas, kozmetikusnál is anno, amikor még jártam ragyatisztításra, akkor mondták is, hogy nem igaz, hogy nem fáj. hát fájt, de kibírtam. a szülés meg tényleg egészen más fájdalom. én menszikor sem szerettem bevenni gyógyszert, egyszer meg is jártam, mert mégis vettem be sima meristint valamikor még dél körül és este 7kor mentünk buliba. megittam 2 dl bort és már kóvályogtam, mint aki több üveggel megivott. pedig akkoriban 2 dl bor nem nagyon ártott meg. ráadásul nem is pancsolt bor volt, hanem minőségi. akkor jöttem rá, hogy meristint vettem be.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Én nem kiabáltam, csak mondtam a magamét. Az nagyon megy nekem. Egyfolytában azt magyaráztam a férjemnek, hogy meg fogok halni. Közben álandóan azzal traktáltam saját magamat, hogy ez másnak tutira nem fájhat ennyire. Majdnem hőst csináltam magamból. Nagyon jó vagyok önszórakoztatásból.
Vendég

az apai belegyezes az az apasagi nyilatkozat?
megorulok ezektol a papiroktolKép

Gumicukor, koszi a hasznos infokat, gyujtomKép
a jegaku jo otlet! van itthon ilyen zseles borogatasom, az is ugy szolgal, mint a jegaku
lehet hidegen, meg melegen is

Kép
babarozsa

lányok a Kútvölgyiben úgy van, hogy amikor itt az idő akkor "felkötnek" a szülőágyra?
vagy , ha nekem úgy jó akkor mellette is szülhetek?Kép
tudom hülye kérdés, de ismerek olyan kórházat, ahol a sima szülőszobába is bevisznek matracot, és ha neked négykézláb jó, akkor úgy szülsz
szőrszálhasogató vagyok?

Kép
babarozsa

babarózsa
nem kötnek fel a szülőágyra, ne félj. 2 éve szültem, akkor is azt csinálhattam ami jól esett, sétáltam, néha az ágyon feküdtem, de legfőképpen ültem, majdnem függőlegesben. nem voltam lekötözve ilyesmik. amikor kezdődtek a tolófájások, akkor ülőhelyzetben volt a szülőágy és a szülésznőbe nyomtam a lábam, meg az orvosba, ők támasztották.
de ez mág a régi szülőszobában volt, most már van bent matrac is. a szülésznővel és az orvossal beszéld meg, hogy szeretnél szülni, miket lehet stb. ezt általában tiszteletben szokták tartani. aztán majd menet közben úgyis eldől, hogy hogyan lesz, lehet csak feküdni lesz kedved.
én is elhatároztam, hogy én aztán mindent kipróbálok, labda, patkóalakú szülőszék, de olyan gyorsan jött a fiam, hogy időm sem volt rájuk Kép
mindenképpen olyan szülésznőt keress, aki használ alternatív szülési módozatokat is (pl. Rákóczi Ági)

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

jaj, Gumicukor, a szambol vetted ki a szotKép
a kovetkezo kerdesem a szuleszno lett volna...de valaszoltal is
lassan fel fogom keresni az elokeszitoket
de most meg koltozunk meg orulet van

de nyilvan ugysem ugy lesz semmi ahogy az ember elterveziKép

Kép
babarozsa

Gumicukor!
- homeopátiás sebgyógyulást segítő golyócskák (Arnica Montana 9CH) - csaszis sebnél is jó
Azt nem tudod véletlenül, hogy programozott csaszinál mikor kell elkezdeni szedni, és hogyan kell adagolni?

Gabi
efgabi

Cancan, én is megkaptam a légzésfigyelő mellé azt a kis könyvecskét, amiben leírják és illusztrálják, hogy ha nem lélegzik a baba, mit kell tenni. De max. 2-3 perc alatt van egy szülőnek ilyen esetben annyi lélekjelenléte, nyugalma, hogy azt tudja tenni, amit kell?
Én is tanulmányoztam azért azt a kis füzetet, de adja a Jóisten, hogy soha, soha ne legyne rá szükség.
Liv

Kép

Kép
liv

Efgabi
Hát miután már sebed van, utána kell használni, előtte minek, ha nincs is seb Kép
az adagolás homeopátiás szereknél:
- evés előtt negyed órával vagy evés után 1 órával kell bevenni és nyelv alatt elszopogatni a golyócskákat, bevétel után legalább fél óráig nem szabad enni.
- 3-5 golyócskát 2-3 óránként
- általában tartalmaznak laktózt és szacharózt, mielőtt beszeded nézd meg, nincs -e ilyen allergiád
- 2 hétnél tovább nem szabad szedni őket
- mellékhatásuk nincsen, mert természetes anyagból készülnek
- használatuk ideje alatt mentolos fogrémet az időintervallumok letelte után szabad használni, vagy külön erre a célra homeopátiás fogkrémet

én anno mellgyulára szedtem más homopátiás készítményt és 3-4 nap alatt elmúlt. levitte a gyulladást a vöösséget a mellemről és a lázat is. szoptatni is tudtam mellette szünet nélkül, nem megy át a baba még fejletlen emésztőrendszerébe, mint pl. az Augmentin, amit a kórházban írtak fel. abból egyetlen szemet sem szedtem be, a gyerekorvos nem engedte.
azóta a fiam is csak homeopátiás golyócskákat kap, ha beteg, szívesen beveszi, mert édes, és mégsem antib. anitb-t még nem is kapott sosem, mióta megszületett.

vannak szülést könyítő, átgulást segítő bogyók is a homeopátiának. azoknak nem tudom a nevét, de Rákóczi Ági nagyon otthon van a témában, hozzá forduljatok bizalommal. Én ezt anno még nem tudtam, hogy van ilyen bogyó, málnalevélteát ittam a 35. héttől.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Nagyon aranyos vagy, hogy még az allergiám, diétám is eszedbe jutott!Kép
Azt hogy kell csinálni, hogy evés előtt negyed órával vagy evés után 1 órával kell bevenni és nyelv alatt elszopogatni a golyócskákat, bevétel után legalább fél óráig nem szabad enni?Kép
Mik az időintervallumok a mentolos fogkrémre vonatkozóan?

Gabi
efgabi

Sziasztok!!

A segítségetek kellene! A volt dokim azt mondta, hogy 7 hetes vagyok, de a baba méretére 24mm-t mondott!!!!! Ez a méret nem kb. 10 hetesen van???

Szilvi
asszony

szerintem a meret a fontos, nem tudom most fejbol, hogy ez hany hetesnek felel meg

Kép
babarozsa

Asszony
Hát a 24mm kb. 9 hetesnek felel meg, legalábbis a fiam a 9. heti uh 26mm volt. a 12 hetesen meg már 10cm körül. a 6 hetes uh-n meg kb. 9mm volt.
ez attól is függ, hgy hova teszi az x-et a felvételen, kicsit arrébb megy pár mm-t, akkor már más adatot ad Kép

Efgabi
- Na szóval, pl. ebéd előtt veszed be, akkor a tervezett ebéd előtt 15 perccel szopogasd el a golyócskákat.
- Ha ebéd után veszed be, akkor kaja után 1 órát várj, és utána vedd be.
- ha ismét kajálni vagy inni akarsz a bevétel után, akkor kell várni fél órát.

- fogkrémnél, ha éppen fogat mostál, akkor a fogmosás után fél órával kell bevenni. addigra nem azvarja a felszívódást a mentol hatóanyag.
- ha pedig lefekvés előtt akarod éppen bevenni, akkor a tervezett fogmosás előtt fél órával vedd be.

remélem így érthető.
ezek vagy-vagy intervallumok.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

A saját melszívót akkor lehet használni? Én is beraktam kórházi csomagba. És hogyan fertőtlenítetted ott a kórházban?

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy
Kifőztem otton úgy vittem be. illetve a nővérekkel főzettem ki.
utána már otthon nem főztem, csak alaposan elmostam, tiszta pelenkára tettem letakarva száradni. csak akkor kezdtem el ismét főzni, amikor az anyatejgyűjtőbe vitték tőlem a tejet.
soha semmi baja nem volt Daninak, se szájpenész se semmi.
kézzel is érdemes megtanulni fejni, mert amit a mellszívó nem tud kiszedni, azt kézzel jól ki lehet fejni, ami pl.nálam nem volt csekély mennyiség. a kórházban megtanítják a fejést, ha kéred.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Köszi az infókat. Hát én se szeretném túlzásba vinni a streilizálástKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Efgabi!
Igaz, hogy kicsit későn, de köszi az eligazítást. Tényleg sok olvasnivalót találtam róla. Voltam nála a múlt héten, személyesen is meggyőző volt.

Asszony!
Én is május elejére várom a (2.) babánkat. Nekem is csak 1 ultrahangom volt eddig, de bevallom jobban megnyugtatott, mint a szokásos vizsgálatok. 3 hét múlva kellene mennem, de mivel elutazunk, 2 hét múlva megyek és megejtjük a szokásos vérvétel, labor ...stb. vizsgálatkat is.

Liv!
Az első babánál kaptunk kölcsön egy légzésfigyelőt, a típusára ugyan nem emlékszem. Téves riasztásból bőven volt nálunk is. Pedig nem mászott le róla. Úgy vettem észre, hogy amint megszólalt a szerkezet, a hangjára beindult a légzése is, szerencsére, mert így utólag belegondolva nem lettem voln felkészülve a szükséges teendők elvégzésére. Bár az is igaz, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy baj lhet. EDgyszerűen bíztam a babámban. Túl sokáig nem is használtuk, mert hamar elkezdett ficeregni a kiságyban, és rengetegszer megszólalt a gép.

Az alapítványi szobákkal kapcsolatban engem is érdekelnének a tapasztalataitok. A kérdésem többek között, hogy a látogatók oda özönlenek-e be, mert a 2ágyasnál ez elég zavaró lehet, főleg mert a szoptatásnál engem nagyon zavar "idegenek" jelenléte, és azt sem szeretném, hogy a rokonok, barátok mindenáron kézbe akarják venni a picit. Ha nem engedem, az meg ciki.

Bedo
bedo

Gumicukor!

Köszi az eligazítást, így már teljesen egyértelmű a dolog.Kép

Bedo!
Szívesen! Örülök, ha segítettem!KépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
voltam uhn, a babaval minden ok, de ahhoz kepest, hogy magas AFP miatt mentem a gerincevel kapcsolatban semmi sincs a leletenKép
szoban megkerdeztem, es azt mondta rendben.
A mehlepeny viszont problemas, az egyik resze hatul lent, es egy resze elol lent tapad. Mikor kerdeztem ez mit jelent, azt mondta, hogy pihenjek, es beszeljem meg a kezeloorvosommal. Felhivtam az orvost, es szerinte meg rendben van.
szoval elegge ketsegbe vagyok esve, hogy most mi van.
Tudom, hogy 1 honap mulva jobb lehet a helyzet, de 2 hete az egyik uh: fedi a mehszajat a mehlepeny, a masik 3 napra ra: lent tapad, de nem eri el. Most meg ez...
Nem tudom mar kinek higyjekKép

Kép
babarozsa

Bedo, nekem azt mondták a kórházban a múltkor, amikor éjjel betelefonáltam, hogy nem lehet, hogy 20 mp-ig nem lélegzik, és a riasztásra ébred és kezd el lélegezni újra, mert ha ennyi ideig nem venne levegőt, azt látnánk a színén, lila vagy szürke lenne a bébi.
Nálunk biztos, hogy a matrac volt túl vastag, és az éjszakai felületesebb légzést nem érzékelte az alatta lévő figyelő.
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Örülök, hogy talán egy kicsit sikerült megnyugodnod!
Asszony
asszony

Sziasztok, szia Gabi!

Jól elkerültük egymást pénteken. Sikerült valamit intézned az alapítványi szobával?
Nekem nagyon sokat kellett várnom a dokira mert éppen a gyerekorvos volt bent nála. Mire végeztem délután 1 óra volt.
Most pénteken megint kell mennem. Uh.-ot és CTG-t csinálnak. Csütörtökön meg fekszem be.
Majd pénteken járok utána én is az alapítványi szobának.

Kati
kfk

Kfk!
mit kell azon intezni?
mennyivel elöbb kell lefoglalni?

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!

Nem kell intézni, csak szerettem volna megtudni hogy végül alapítványi szoba mellett döntött-e és volt-e üres.
Lefoglalni szerintem nem kell, csak megkérdezni hogy abban az időpontban amikor te szeretnéd lesz-e üres szoba.

Kati
kfk

ööö hát akkor az időpont elött, és után egy-egy héttelKép

Kép
babarozsa

Sziasztok! Kép

Tudna nekem segíteni valaki, hogy a kórházi tanfolyamokra, mennyi idővel korábban kell bejelentkezni?
És kell e valami ruhát vinni a babócának a kórházi időtöltésre (pl.:ruha, textil pelus vagy eldobható, cumisüveg....stb)
Remélem nem tettem fel buta kérdést, ha mégis, kérlek titeket, bocsi érteKép
Előre is köszönöm
Puszi
Kriszpy
kriszpy

Kriszpy, a szülésfelkészítőre gondolsz? Nem kell nagyon előre bejelentkezni, sőt ha nem jelentkezel be, állítólag akkor sincs semmi, csak azért jó, ha telefonálsz, mert szeretik tudni, hogy hány emberre számítsanak. Szerintem az se gond, ha csak 1-2 nappal előbb jelzed, hogy menni fogsz.
Úgy tudom, a kórházba a babának csak pelust "kell" vinni. Bár végül én nem ott szültem, így sorry, ha tévedek.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Kfk!
Végül nem pénteken mentem, mert csütörtökön a fiaim oltást kaptak a combjukba, és nem nagyon tudtak lábra állni, ezért inkább otthon maradtam velük. Hétfőn voltam vérvételen, meg CTG-n, többet már nem is kell mennem, csak szerdán felvételre. Mire te jössz csütörtökön, én már a műtőben leszek!KépKép
Alapítványi szobára rákérdeztem Rákóczi Ágitól és azt mondta, ha jövök felvételre, akkor szóljak, és meglátják, van-e üres hely. Még nem döntöttem el, de ha van szabad hely az egyágyasban, akkor valószínűleg igénybe veszem 2-3 napra.

Kriszpy!
Idézek a kórházban kapott listáról:
A babának:
A kórházi tartózkodás alatt mindennel ellátják a babákat:
ruha, tisztálkodáshoz és köldökápoláshoz szükséges anyagok,
Kb. napi 5 db pelenkát tudnak biztosítani (Libero)
Egyéni igény szerint lehet:
-saját cumisüveg,
-játszócumi

Tapasztalt anyuka írt egy listát, ami itt található http://members.chello.hu/kocka/korhaz.htm. Ő azt javasolja, hogy vigyél textilpelust, sok mindenre használható.

Gabi
efgabi

Sziasztok! Kép
Liv, Gabi!

Nagyon szépen köszönöm az infotKép
Puszi
Kriszpy
kriszpy

Sziasztok!

Bocsi, hogy bepofátlankodom ide, de lenne egy kérdésem. Ismeri küzületek valaki Hgedüs Tibort? Milyen szakember? Én most lettem terhes, ő a nőgyógyászom, én bízok benne de jó lenne mástól is hallani.

Köszi

Nicol

Kép
nicol

Nicol!
en nem ismerem sajnos

nem pofatlankodsz beKép

Kép
babarozsa

Szia Nicol!

Nekem is ő a nőgyógyászom, szerintem jó szakember, bár nemtudom, másnál milyen, ha tudni akarok valamit, nekem kell rákérdeznem, magától nem nagyon mondja, viszont azis igaz, lehet, azért nem, mert abból indul ki, hogy nemsokára kolléga leszek, és biztos tudom, amit kell :-)
allyra

Szia Asszony!

Mi van Veled? Nem írtál tegnap, nagyon kiváncsi vagyok.

Ildi
ildibaba

Sziasztok! :-)

Liv, nagyon örülök, hogy végül minden rendben, olvastam utánatok a másik fórumban is.

A finiselőknek hajrá! :-)

Úgy látom, nem jelentkezett olyan anyuka, aki november eleje-közepe tájára várná a csemetét... Kár, bár az is lehet, hogy én is korábban megyek, egy centire nyitva a külső méhszáj, sok a keményedés, most vagyok a betöltött 34. héten. (Kisfiammal a 41. héten volt C2100.) Pihenni nehéz a 18 hónapos mellett...

Kérésem is lenne: át tudná küldeni valaki azt a listát, amit a kórház ad? Tavaly áprilisban volt korlátlan pelus, hálóing, betét - ez vajon még mindig így van? Viszont a saját cumisüvegre a csecsemősök húzták ám a szájukat, hogy micsoda úri luxus... Ja, és mi "szolgálati" cumit kaptunk, szép rózsaszín volt, rendkívül férfias. ;-)
Na és még egy, hátha van valakinek tapasztalata: ha viszek be fejőt, azt a csecsemősök fertőtlenítik? És nem fognak elküldeni melegebb éghajlatra, ha naponta ötször viszem a fejőt???

Szép babavárást!
Réka2
réka2

Jaj, lemaradt a mailcím, ahova a listát szeretném kérni:
macsmati@freemail.hu
Köszönöm! :-)
Réka2
réka2

Szia Réka!

Elküldtem neked, de nézd meg ezt is, vannak jó ötletek benne.Kép
http://members.chello.hu/kocka/korhaz.htm

Gabi
efgabi

Gabi, ez tenyleg joKép

irjatok lanyok!

Kép
babarozsa

nem is irtam, hogy vegul rendben van a mehlepeny
nem veszes a helyzet, lent tapad, de ettol siman szulhetek huvelyi uton, ez megnyugtato!
meg mindig lany, es a gerince is ok!Kép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?