Bree,
ez egyszerű recept, érzésre csinálom ez ilyen kajákat:
pulykamellre fűszer (húsvarázs volt - fő a lustaság), megkentem tejföllel- rá hagyma, paradicsom és sajt, 40 perc alatt összesütve.
Az összetevőket az itthoni készlet határozta meg, meg apa ízlése...
magunknak ugyanis sajtos-tejszínes cucc volt, azt Apa szutymis húsnak hívja és nem igen kedveli:lol:
Sucer,
sonaktál: sonka sajtok, tojás, saláta, paradicsom, paprika, hagyma, sárgatúró stb. szépen feldíszítve, kaláccsal, kenyérrel kínálva.
Komatál: régen falu helyen a gyermekágyas asszonyoknak a falubéliek főztek.
Itt a monor városi verzió: ismerős lányoknak a szülés után mindenki visz egy háromfogásos ebédet. Ha anyuka-anyós is besegít, átlagban az első hónapban nem kell főznöd, nálunk is így történt.
Jó dolog azért délben házhoz szállítva finomabbnál finomabb ebédeket kapni
Mi legközelebb áprilisban és májusban fogunk vinni
Nekem két bevált menüsorom van:
Gyümölcsleves, milánói, sütemény vagy egyéb desszert évszaknak megfelelően.
Krumplileves csurgatott tojással, sültcsirke, krumplipüré, szintén desszert.
Ahol a fiú és a lány is szereti a masszívabb húsokat, disznótorost is szoktam vinni.
Most lehet újítok majd valamit
Gulyáslevest is finomat tudok, de ahhoz mindig bajban vagyok mi lenne jó. Csak sütit nem akarok vinni, mert férjem szerint az kevés.