Új privát üzeneted érkezett!

Andi!

pedig én jó nagyot köszöntem Neked Kép!

Buksi
kisbuksi

Szia Anyucik!

Noémi, gratulálok! Kép

Buksika
ne haragudj, de nekünk is kimarad a tali! Rákospalotától kicsit húzós kocsi nélkül Csepel, és tudod én ilyen kis parázós "nemmerekközlekedniaBKVval" típus vagyok.
Annyira helyes volt ez a matrac, ahogy írtad! Kép
Azért ám ezzel a dologgal nem oldódtak meg az alvás gondjaink, hanem csak csökkentek. Még mindig kellek, azaz a cicim, de már elég sokszor előfordult, hogy egy kis nyekegés után sikerült vissza aludnia magától. KOP-KOP-KOP

Amúgy meg 2 okból vagyok keveset:
az egyik, amit te is írtál, muszáj őrizni az "állóbabát", mert hatalmasakat tud zuhanni. Most a mániája lett az állás, érdekes, hogy amikor megtanult ülni állandóan ülni akart, most meg mindenhol felállni Kép
A másik ok, hogy véget vetettem a szuper jó dolgomnak, azaz szeptember eleje óta én főzök újra magunkra és nem az anyukám. KépMár nagyon hiányzott, és mivel a leányzó már kitalál a konyhába, így újra belevágtam. Na persze az azért hozzátartozik a dologhoz, hogy ha kitalál hozzám, kapaszkodik sírva a lábamban, hogy vegyem már fel Kép

Cipőtanácsokat Képmindenkitől szívesen olvasok, mert még nem vettünk, csak kocsicipőnk van. Azt is egy szemvillanás alatt le tudja magáról varázsolni Kép

Rebi
én még nem is hallottam erről a Falcon márkáról, ezt hol lehet kapni?

Bogi, Kép
mesélj nekünk erről a kisbolygóról, amit a hiradó mutatott!

Láttátok a gazdagréti OTP-s híreket? 2 éve még a tőszomszédságában laktunk abban a 10 emeletes panelben. Mindig megszólalt a riasztója a banknak, utáltuk is. Amúgy egész jó környék, meg is lepődtem, hogy most mi történt.

Mit szóltok ehhez a ronda időhöz? Ma nem is voltunk sétálni, mert úgy utáljuk a szelet! Kép

Puszi mindenkinek, a betegeknek jobbulást!

Kép
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Hú de pörögnek itt az események! Hol vagytok?!
Kép
tigribigri

Sziasztok!!!Kép

Buksi mi szerintem belevágunk a talibaKép Dudu imádja a gyerekeket jót fog tenni neki, csak ez a fránya orrfolyós cucc múlna már el neki...:S

Ma voltunk 4D UH-on és FIUNK leszKép
Elég egyértelműen látszottKép

Megpróbálok visszaolvasgatni végreKép

PUSZI!!!!
Kép

hicudzsi

Hicu jaj de jó!!! Gratulálok! Kép
tigribigri

Sziasztok!

A Toutatis nevű kisbolygó 1,5 millió km-re fog elhaladni a föld mellett. (A Hold-Föld távolság 384 ezer km) Amatőr távcsövekkel nagyon jól lehet majd látni. Természetesen nem kell tartani tőle, a sajtó szeret mindent felfújni, főleg a csillagászati dolgokat. A baj csak az, hogy az esetek 99%-ában nem kérdeznek meg szakértőt, és sületlenségeket mondanak. Mi nagyokat bosszankodunk ezeken, felhívjuk a sajtó figyelmét a hülyeségre, és persze nem történik semmi.

Alig bírom visszaolvasni amit írtatok.

A barátnőmnek kislánya lesz, HICU gratula a tököshöz Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Hicu! Gratula! De jó,gondolom,nagyon örültök a laffantyúsnak ,ahogy Judit mondaná /mondjuk pont annyira,mintha lány lenne Kép/!!!!!!!!

A talira eddig jön: Iniék,Boróék,Ágiék,Hicuék,Juditék,Vicék /ha meggyógyulnak/,és meghívtam Zitát is,még várom a választ. Gondoltam a topik első szülinaposának jó lenne személyesen megrángatni a fülét Kép

Bogi!

és akkor ezt mikor lehet látni?

Még jövök.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Tünde!

Ugye Ti is jöttök javítani az ivararányt Kép? Azt már láttam,hogy Nektek nem okoz gondot egy kis tömegközlekedésKép...
kisbuksi

Buksi, ha ez számomra akart egy burkolt célzás lenni, jelentem telibe talált Kép
A Margitszigetes randitok után is éreztem hasonlót, sőt a "vicc"-nek szánt írásod akkor egy ideig eltántorított az írástól.
tigribigri

Na megpróbáltam visszaolvasni, de csak az oldal tetejéig mentem.Kép

Ini!
Nagyon szépek a keresztelői képek!!! Kép Oli milyen édesen néz, olyan okosanKép
Nagyon sajnálom amit anyósodék csinálnakKép

Buksi!
A TV2 honlapján fent van a Tények 20-ai műsora, én is ott néztem meg, mivel csak közszolgálatink van.
Szuper volt szerintem is a demonstráció. Remélem valamit el is érünk veleKép

Dudu csak nemrég kezdett próbálkozni az állással, mondtam, hogy Vencel még behoz minket!!Kép

Tünde! Gratula, hogy ki tudtál olvasni egy könyvet. Én éjjel olvasok, így két éjszaka alatt a Végtelen történettel „végeztem” de az ára egész napos hullafáradtság volt..:S

Mesélés:
Ranschburg szerint érdemesebb ilyenkor a babának fejből mesélni, Dudu nálunk is eszi a könyveket ahogy elkezdenék mesélni belőle, felül és rötyög, meg lapozgatja.. ezért én is fejből nyomom! Van, hogy napközben elolvasom, hogy nehogy hülyeséget mondjak neki!!!

Tigribigri!
Rácsfóbiás Alexa?Kép Tök jó, hogy bejött a matrac, lehet, hogy nekünk is ez kéne, de Dudu gyakran felül éjjel úgy ébred fel. Februárban úgyis át kell adnia az ágyát az öcsinek, így mejd ki kell találnunk valamitKép

Álomkonyha!Kép Hmm. jó nagy és világos!

Nagyon édes Alexa ahogy a szék alatt üldögél!

Noémi!
KépKépKép
Te is csatlakozol?Kép
Végre nem egyedül vagyok pocakos Pöttömös!

GRATULA!!!!!Kép

Tünde!
Kitti nagyon szépen nő! Védőnénicsere? Mi most a harmadikat fogyasztjukKép

Húú, most eddig jutottam, mert kellek a lányomnakKép

PUSZI!!!!!!
Remélem egyszer még behozom a lemaradást!Kép
Emőke+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok!

Tigri, nem hinném, hogy célzás lett volna.

Hicu!
Gratulálok!!!!! Nagyon jó a kép!

Bogi!
Köszi az információt. Tényleg felfújja a sajtó egy kissé nagyon.

Buksi!
Kedd oké, a délutá négy is. Ha anyukám tud vigyázni a Hannára, akkor nem hozom, bár lehet, hogy akkor megy a nagyi lakását előkészíteni, mert kiengedik a kórházból.Kép
Pénteken indulunk, mármint okt.1Kép

A következő betűket a Hanna írja:

édélllluuzuyxcfvvvfrswu bt6
cb ccsg bbnnjhjklk,b mnmjnmm,bvmm.-.- nnb nbbnc n n fvvhb z v bhhnhnb jr jmjjn .

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Buksi, megyünk mi is. Már írtam tegnap is, de pont előtted 3 perccel, biztos azért nem láttad. Kép

Hajni a tömegközlekedés tényleg nem egyszerű. Buski biztos nem akart megbántani, csak mi találkoztunk a Blahán hétfőn és azért írta, hogy mi tudunk bkv-zni. Mi Rákoscsabáról megyünk, busz, metró, villamos, hév, de majd csak odaérünk. Babakocsival meg se próbálnám, mi hordozókendőt használunk.
Főzés, akkor most együtt főztök Alexával? Kép Kép

Buski, Rebi én még sose hallottam ezeket a cipőmárkákat. Jó, igaz, eddig nem is voltam érdekelt gyerekcipő ügyben. Tényleg, hol lehet ilyeneket vásárolni?

Andi, ez a sétálás néha nálunk is van, amikor semmi se jó. Én azt szoktam csinálni, hogy egy kicsit sétálunk, aztán igenis leülök vele. Általában ilyenkor üvöltés van, de csak pár percig, aztán csak elhallgat.

Szilvi, édes lehet Dorina a próbálkozással. Kép A börzét már én is várom, nálunk is elkéll néhány őszi cucc.

Hicu, nagy gratula a kisfiúhoz! Kép Nagyon jó ez az UH kép!
Igen, azért van nálunk is mesemondás, vagy sokszor inkább verseket mondok. A török Mehemed az egyik kedvenc. Kép
A védőnénik nálunk úgy vannak, hogy az eredeti, akihez tartozunk, valamiért hol eltünik, hol újra ő van; és amikor nincs, akkor jön a helyettes. De mindkettő nagyon aranyos. És nálatok? Hogy hogy már harmadik van?

Ines, köszönjünk szépen Hannának, hogy ő is szólt hozzánk! Kép Kép

Nálunk is kezd alakulni a "négykézlábazásszerűség". Ha Kittit letesszük hátra, máris hasra fordul, és elég érdekesen próbálkozik. Néha olyan jól el tudok rajta szórakozni, hogy milyen kitekeredett pózokba kerül, ahogy emelgeti hol a lábát, vagy a fenekét.
Végre a kiságy is lejjebb került. Már jóideje mondtam a páromnak, ma végre megoldodott.
Ma voltunk az utolsó keresztelő előkészítőn Gödöllőn. Jövő héten vasárnap pedig meglesz a keresztelő.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Megnéztem én is a tényeket, egyedül Vencelt ismertem fel és Buksit, mivel az ő kengurujában volt.Kép

puszi
Ines
ini

Hellóka!

Tünde köszi, így már sokkal érthetőbb Buksi írása és elnézést is szeretnék kérni tőle!
Pusz
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Éppen csak benéztem,jól meg is lepődtem Kép. Hajni! Örülök,hogy Tünde már beavatott felszínes "célozgatásom" rejtélyeibe,igen annyi volt a lényeg,hogy eddig magunkat nagy közlekedőnek tartottam,de Tünde Rákoscsaba-Budaörs és egyéb maratoni távjai elbizonytalanítottak Kép Amúgy ha Neked szeretnék célozgatni /nem műfajom általában/,akkor majd Neked címzem. Gőzöm nincs a margitszigetes tali utáni viccnek szánt írásomról,de ha lesz időm,visszakeresek,és sikerült meglepned,hogy azzal elvettem a kedved az írástól. SOHA nem gonoszkodtam Veled sem burkoltan,sem direktben. Nem haragszom egyáltalán,csak csodálkozom.

Most nincs kedvem többet írni,de ez holnapra elmúlik Kép Kép Kép

Jó éjt mindenkinek!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Buksi!
Azért nagyon remélem,hogy visszaköszöntem!? Kép

Most mennem kell aludni, mert elvonási tüneteim vannak!

Mindenkinek minden jót!
Andiék
andi68

Sziasztok,

Még mindig betegen...Kép, de most már sokkal jókedvűbben.
Valszeg most sok leszek, úgyhogy akit nem érdekel, ugorjon egy nagyotKép

Ines,
Nagyon csinosak voltatok a keresztelőn! Oli jó nagyot nőtt, nagyon helyes kis krapek!
Biztosan én az ezredik leszek, aki mondja, hogy a nővéreddel nagyon hasonlítotok egymásra.
Családon belüli megkülönböztetésről: maradjatok mindig ilyennek, amilyenek vagytok, nem szabad ezen őrlődni. Szerintem gyakran megesik, hogy idővel mindig felfedezik a családtagok egymásban a jót is, s akkor majd lesz nagy csodálkozás, hogy mi a fenéért volt ez a megkülönböztetés. Hú, de kacifántos voltam.
Férjed szakvizsgájához egy szippantóskocsinyi cuccot küldök, jó?!

Buksi,
Csaszi: én is csaszis voltam, és csak az első 2 hétben volt olyan érzésem, mintha ezért nem lehetnék igazi mami, mert még szülni sem tudtam rendesen, de most már csak néha jut ez az eszembe.Ja, nekem du. 1/2 6- kor ment el a nyákdugó, 6- kor a magzatvíz, 7- re bementünk a kórházba, vártunk 1/2 órát, aztán megvizsgáltak, 1 ujjnyi, aztán 8- kor rákötöttek a CTG- re, 1/2 9- kor előkészítettek és 9- kor már műtöttek is.
Nekem a vágás helye még nagyon sokáig fájt (több hónapig), és a műtét utáni másnap is hatalmas lelkierő kellett ahhoz, hogy át tudjak kocogni az 1 ágyasomba, hogy hármasban tudjunk lenni Dorcival.
Patiszon: én úgy tudom, hogy 7 hónaposan már lehet adni, de mivel nagy százalékban vizet tartalmaz és nincs túl nagy tápanyagértéke, ezért érdemes keverni valamivel (pl. burgonyával), hogy jól is lakjon a manó. Ja, fontos, hogy a magokat ki kell vágni, de azt hiszem ez teljesen érthető mindennél. (Még a banánnál is!!!)

Még valami: a bébiételekre ráírják, hogy pl. 4 hónapos kortól adható, de valójában ez a tápszeres babákra vonatkozik! A szopis babáknak + 2 hónapot kell hozzáadni a bébiételen feltüntetett korhoz, de még így is van egy csomó kaja, amit nem lehet adni akkor, lsd. pulykahús, borjúhús. Ez utóbbinál is szerintem tökre egyértelmű, miért.
Na, ennyit a kajálásról, mert már nekem is csorog a nyálam, és most ismét diétázom, de most egy másik fajtát próbálunk ki. Ez is egészen jó, nem éhezünk, mégis fogyunk. Persze én szoktam mellette futni is a babakocsival együttKép
Én is tök boldogan üldögélek egész nap Dorka mellett (már amikor nem alszik), és szinte észre sem veszem, hogy mindjárt bepipilek
Cipővel kapcsolatosan: köszi az infot, mi is épp a Dr. Leon gondolkodunk, már csak ki kell fogni valami jót.

Noi,
Ez egy nagyszerű hír! Gratulálunk! Nagyon vigyázz magadra! Hogy viseled a várandósságot? Kép Hányinger, szédülés stb?! Remélem, ezekből semmi. UH- s képet ugye felteszel majd?!
Álláshoz nagy gratula! Ha időd engedi, mesélj többet Liliánáról!

Andi,
Merre laksz? Le tudunk sétálni a Déli pu-ig, ha az Neked jó, és ott átadom a bébikajákat. Ja, és ne hülyéskedj már! Odaadom és kész!

Tünde,
El vagy maradva Kitti képekkel! Lééégyszi!
Harry Pottert én is most gyűröm, főleg késő este. Ádám azt mondta, hogy a végefelé egy pár szereplőn meg fogok lepődni. Hát már nagyon kíváncsi vagyok, de el ne áruld, még ha nagyon kérdezem se!Kép
Karácsonyi vásárlás: én (mint mindenki által jól ismert nagy karácsonyi lázban égő stb. emberke) már szeptember elején elkezdtem begyűjtögetni, hogy miket vegyünk, és egy excel táblázatban vezetem, hogy hol láttuk, mennyibe kerül, milyen színű stb…Ja, és rokonyoknak (aki kérdezi, hogy mit vegyen Dorcinak) ki lesz osztva a lista, és lehet belőle válogatni, hogy mit hozzon majd az angyalka a fa alá.Kép
Ja, már a karácsony menetrendjét is kigondoltam, és gyorsan leírtam, el ne felejtsem.

Nem szeretnék ide írogatni Dorkáról, hogy ne legyek sok a velünk kapcsolatos infokkal, így ha valakit érdekel, akkor ide bekukucskálhat néha. http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=283&post=348874#POST348874

Hicu,
Jujjj, gratulálunk! Kép
Neveken gondolkodtatok már? Méreteket is oszd meg velünk mindig, legelábbis én borzasztóan kíváncsi vagyok rá!
Légyszi tegyél fel egy pocis képet is, hadd nosztalgiázzak egy kicsit!

Ági,
Mikor mentek a Mongolba? Vagy már voltatok? A muflonhusi mindig isteni finom, a nyuszihusit és más vadhusikat se hagyjátok ki! Nem hiszem, hogy 1 db főtt krumpleszért elkérnék a fele árat!
Nálatok is kitűnő szakács a kispapa?
Nekem mázlim van a férjemmel, mert Ő inkább hallgatagabb lesz, ha beteg, és úgy kell kihúznom belőle, hogy mije fáj stb.
Pelenkázás: nálunk is van némi bírkózás, és nyúlkálás is, de egyelőre nem olyan vészes. Inkább az előreszaltóktól félek. Kép

Tigri,
Olyan édes, ahogy Alexa a szék alatt ücsörögve rágja azt a zsinórt! Konyhára pedig nem kell szégyenlősködni, majd lesz olyan is, amilyet Te szeretnél! És amúgy is a tisztaság a lényeg, és nem az, hogy néz ki, nem?!
Köszi, hogy hiányoltál, jólesett!Kép

Orsi,
Hol vagytok???? Hiányoztok!!!

Rebi,
Én is úgy tudom, hogy a tejszínt nem lehet 1 éves kor alatt adni.
Félzsíros túrót lehet adni már 6,5 hónapos kortól, pl. répával keverve (mi a Hipp- es répával szoktuk).
Na, mi lett a brokkoli végeredménye? Habár ez már olyan régen volt.
Falcon cípő? Még arról nem hallottam, de ennek is utánanézek, köszi!!

Judit, hol vagy?????

Most mennem kell. Ezer bocsi, akinek esetleg nem tudtam már írni, mihelyt visszajövök, pótolni fogom!

Puszi és vigyázzatok magatokra ebben a ramaty időben!
Kép

Vic

Ui.: Ha már a szaltóról beszéltem!
Kép
Victoria

<pre>

Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.09.24
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 6 hónap 27 nap 29.máj
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 7 hónap 0 nap 30.ápr 15.nov
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 7 hónap 7 nap 21.márc
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 7 hónap 8 nap 11.júl 01.okt
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 7 hónap 8 nap 25.ápr
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 7 hónap 11 nap 28.jún 20.júl Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 7 hónap 14 nap 11.júl 09.ápr
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 7 hónap 21 nap 21.márc 25.aug Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 7 hónap 27 nap 10.szept 24.máj Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 8 hónap 0 nap 17.nov
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 8 hónap 3 nap 26.nov
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 8 hónap 7 nap 28.jún 29.máj
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 8 hónap 8 nap 21.nov 23.jún Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 8 hónap 12 nap 29.ápr 18.ápr Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 8 hónap 16 nap 06.febr 10.okt
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 8 hónap 17 nap 14.febr 24.jún
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 8 hónap 18 nap 02.szept 18.jún
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 8 hónap 21 nap 27.júl 26.nov
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 8 hónap 25 nap 05.nov 11.júl
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 8 hónap 28 nap 18.máj 23.jún
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 8 hónap 30 nap 13.jan 24.jún Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 9 hónap 5 nap 20.aug 18.jún
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 9 hónap 6 nap 20.aug 03.júl
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 9 hónap 15 nap 21.júl 16.dec
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 9 hónap 16 nap 15.márc 05.márc Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 9 hónap 21 nap 28.szept 19.márc
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 9 hónap 23 nap 23.aug 17.márc
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 10 hónap 11 nap 06.jan Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 10 hónap 16 nap 30.nov 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 10 hónap 20 nap 28.márc 29.máj
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 10 hónap 24 nap 17.nov
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 10 hónap 25 nap 09.máj
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 11 hónap 3 nap 21.júl
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 11 hónap 14 nap 25.ápr 31.máj
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 11 hónap 23 nap 15.máj 22.jún
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 11 hónap 26 nap 03.dec 27.dec
</pre>
ini

Sziasztok!

Vic!
Köszi, valóban sokan mondják, hogy hasonlítunk. Bár én őszíntén szólva nem nagyon veszem észreKép
Férjem most 13 órakkor vizsgázik. szegény be van sz@rva. REmélem menni fog. Eléggé tanulhatatlan a polgári jog. Írásbeli az hétfőn volt.
Szegénynek ezzel nem lez vége az izgulásnk a mai napra, mert 18 órakkor meg a bölcsesség fogát operálják ki.

Amikor Olival voltunk csípőszűrésen annó, akkor kérdeztem, hogy melyik cípő a jó, hogy pl. a Siesta oké-e. Ott is a Leót mondták. És azt is mondták, hogy a Siesta egy lecsengett dolog.

Most csak ennyi, mert most mindenki alszik, én is ledőlök egy fél órára, aztán jön a házimunka.

puszi

Ines
ini

Ines,

Szegényke! Akkor a szippantóskocsinyi mellé még a kínaiak összesét is küldjük!

Huhh, irigyellek, mert én sosem merek ledőlni napközben. Folyton attól félek, hogy nem hallom majd meg, ha köhög vagy ha hányKép Habár régebben sem mertem sosem aludni napközben, csak akkor, ha a férjem is itthon van, és tud szaladni Dorkához, ha valami van. Tudom, hogy ez hülyeség, de mit tegyek, most ez vanKép

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Én is megyek ledőlök,csak benéztem. Cipő: nálunk az a baj /szerintem nem egyedi eset/,hogy még kicsi Vencel lába a 18-as mérethez /12cm/. Az említett márkákból pedig az a legkisebb,illetve általában mindneből. nem tudtk vmi boltot,ahol lehet kisebb cipőt/szandit kapni,még ha nem is iylen jót?

Vic,
És mi lesz a "menetrend" Karácsonykor? Mi most névnapi lázban égünk, a párom szerint az egész család túlzásba esett az ajándékvásárlással, velem az élen Kép Valóban jogos a kérdése:ha ezt csináljuk névnapkor,akkor mi jöhet még karácsonykor,szülinapkor???

...a tegnapit magánban tisztáztuk Hajnival,nem fog vér folyni...Kép

puszi.

Buksi
kisbuksi

Buksi!
Dudunak is nagyon pici a lába, én elmentem turkálóba és elég jó minőségű külföldi, de olcsó cipőt találtam ami pont jó rá.
Szerintem még elég jó márka a Melania olasz cipő, ezek most a Kisgólyában (a Gólya Áruház mellett) 2000 Ft-ért vannak.
Én elég sok egymásnak ellentmondó információt hallottam a cipőkől: egyesek szerint dr. Leo gyógybetétes a jó, mások szerint elég a sima cipő puha betéttel, hogy a gyereknek magától alakuljon a lába stb...

Érdemes még benézni a www.babaszoba.hu cipős apróhirdetései közé is! Ott is gyakran van pici cipő, én sajna eddig mindig lecsúsztam rólaKép

Most ennyi, mert el kell mennünk vásárolni.

PUSZI!!!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Buksi,
Mi is ilyen gondban vagyunk, túl kicsi D. lábaKép

Karácsony:
én már most tökre várom a Télapót, a Karácsonyt, de csakis Dorci miatt. Annyira kíváncsi vagyok, hogy Dorci mit fog szólni az ajándékokhoz, a sok csillogó díszhez, az együtt készülődéshez, a közös énekléshez, a sütéshez stb.
A fenyőfát estére (vagy késő délutánra, de mindenféleképpen sötétben) hozza majd az Angyalka, szóval mi úgy fogunk díszíteni, hogy közben valaki elviszi sétálni Dorcit.
Az ajándékokat is az Angyalka hozza, szóval nem átadjuk Neki, hanem betesszük titokban a karácsonyfa alá, és majd Ő fogja kiszedegetni a fa alól (első évben kis segítséggel). Szerintem ez a legizgalmasabb része az egésznek. Persze a csomagon rajta lesz, hogy ki írt levelet az Angyalkának, hogy ezt hozza a Dorcinak. Ha már nagyobb lesz, akkor együtt fogunk levelet írni az Angyalkának egy november végi- december eleji délután, hogy mi mindent szeretnénk Karácsonyra, és az összes családtag is ezt fogja tenniKép))
Azt szeretném, ha Dorcinak ez az egész karácsony (természetesen a legfontosabb vallási jelentőségek mellett) a szeretetről, az illatokról, a csengőről, az angyalkáról és persze Neki még az ajándékokról szólna, és egész életében örömmel emlékezne minden együtt töltött karácsonyra.
Hosszabb távon így szeretném a karácsonyi menetrendet, az első évben Dorci még kicsi lesz, így nyilván nem minden fog így történni:
1. A férjem megvásárolja a fát, esetleg együtt vesszük meg, amíg Dorcira vigyáz valaki
2. Hazacipelés, pincébe levitel
3. Együtt sütés, kaja készítés, új illatok, mézeskalács készítése, Neki külön kis tálcája lesz, amibe segítséggel, de egyedül készítheti a kis figuráit
4. Éjszaka (amikor Dorci alszik) ajándékok csomagolása
5. Csendes pihi után Dorci elmegy sétálni (szánkózni, hógolyózni stb) valakivel (keresztanyával, vmelyik nagyival stb...)
6. Mi addig lázasan díszítjük a fát
7. Megérkezik a család is
8. Ajándékokat mindenki beteszi a fa alá
9. Dorci hazaér
10. Vacsora /vagy ebéd
11. Kopogás, csengőszó és csillagszóró (egy alufólia darabkát odateszek majd az erkélyajthoz és az erkélyre is, mintha az Angyalka ruhájáról esett volna le)
12. Énekelünk mindannyian!!!
13. Dorci be a fa alá...

És én azt is elterveztem, hogy minél több darabban fogjuk becsomagolni az ajándékait, mert a gyerekek azt szeretik amíg kicsik, minél több mindent kapnak és minél csillogóbb a csomagolópapír. Persze így több "apróságot" fog kapni. Habár nálunk akkora a család, hogy nem kell szétdarabolnom az ajándékait,lesz csomag a fa alatt bővenKép
Jujj, olyan izgatott vagyok már most, hogy mennyire fog örülni az ajándékoknak, és egyáltalán hogy fog Neki tetszeni ez az ünnep, hiszen ez lesz az első karácsonya, és már majdnem 1 évesen lesz olyan értelmes, hogy sok mindent felfogjon az egészből.

Ennél kicsit részletesebben írtam le a menetrendet, de kb. így tervezem, egyelőre. Persze lehetséges, hogy kihagytam még valamit.
(mielőtt még valaki félreértené: nálunk sem csak az ajándékokról szól ez az ünnep, de egy kisgyereknek úgyis az ajándékbontogatás a legizgibb ebben az egész ünnepben)

A beavatást ("nem is az Angyalka hozza az ajándékokat") is már kigondoltam és leírtam, szépen fokozatosan fogom Őt beavatni.

De ötleteket szívesen fogadok mindenkitől a karácsonnyal kapcsolatosan!!!!!!! Légyszi írjátok meg, hogy Ti hogyan gondoljátok a karácsonyi ünnepeket, és a Télapó jövetelére is kíváncsi vagyok!

Buksi,
Ajándékok: ne aggódj, mi is kissé túlzásokba fogunk esni, szerintem. Ráadásul szinte egymás után van a karácsony, szülinap, és rá 1 hónapra a névnapja isKép

Mit fog kapni Vencelínó?

Vic
Victoria

Sziasztok!

Fél pillanatig nincs itt az ember, és megrohanják a topicot Kép Ez persze így jó.

Noémi!
Én is én is gartula!
És persze irigy irigy.
Mi még várunk amíg Lili 15 hónapos lesz, akkor fogunk hozzá a gyártáshoz, hogy tuti meglegyen a császár után a 2 év. és próbálkozhassunk a rendes szüléssel.
Furcsa, mert tök izgatott vagyok miatta, pedig hol van az még, még pocaklakóm sincs Kép

Vic!
Ez tök jóKép Karácsonyi készülődés. Bár nem lehet elég időben kezdeni azt hiszem, ha az embernek gyereke van. Mostmár nem lehet úgy, hogy ahogy esik úgy puffan.
Én is nagyon kíváncsi vagyok. Ahogy az utóbbi években nem volt karácsonyi hangulatom, most annyival nagyobb lesz Kép

Cipő gondok!
Véleményem a dologról, hogy majd kikérem az orvosunk véleményét.
Ugyanis nagyon sokmindenkitől hallottam, hogy a túl korai cipőviseléstől a gyereknek gombás lett a lába. Ezért az orvos azt javasolja, hogy minél később cipőzni a gyerek lábát. Persze ez arra vonatkozik, ha még nem megy, csak mászik a gyerek, vagy áll. Menősöknek már lehet cipő, de abban is ki fogom kérni egy orvos véleményét. Főként, megmutatom Lili lábát, és majd azután választunk cipőt.
Bár szerencsére Lili az apja lábát örökölte, és sok kisbabócával ellentétben már a születése pillanatában olyan íve volt a lábfejének, mint a mesében Kép Sehol egy gágá Kép
Mondjuk a férjem esetében ez nem is szerencsés, mert annyira magas a lábfeje, hogy nem lehet rá cipőt venni Kép

KISBOLYGÓ
Szeptember 29-én lesz látható este, de ehhez szakember kell, hogy megtalálja az égen, ugyanis nem különbözik a többi csillagtól, és szabad szemmel alig lesz látható. Egy binokulárral már több esélye van a dolognak.
Lehet, hogy a Magyar Csillagászati Egyesület tartani fog ez alkalommal egy bemutatót a Polaris Csillagvizsgálóban.
Októberben pedig egy Teljes Holdfogyatkozás szemtanúi lehetünk ismét. Ez már ugyan nem olyan nagy szám, mert évente kettő is van, de szép.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Buksi!
Örülök, hogy tisztáztáztok a dolgot Hajnival.

Vic!
Hanna is majdnem egy éves volt karácsonykor. Nem nagyon érdekelte őt az ajándék, inkább csak a fát nézegette. Ne csodálkozz, ha esetleg nem olyan mértékben fog örülni, mint ahogy gondolnád. Én is azt hittem, hogy hú de nagy lesz már hozzá, de nem. Igazából tavaly(majdnem két évesen) élvezte a karácsonyt és a húsvéti ajándék keresést is. A télapó tavaly úgy zajlott, hogy az apukám beöltözött télapónak. Hanna énekelt neki, kirakott neki egy puzzle-t.
Megható volt.
De ez természetesen gyerekektől függ, hogy ki mennyire reagál.Nálunk is nagy a karácsoynyi hagyomány, eléggé németesen..... Sütögetés, közös éneklés, ablakfények stb.
Mi nem is eszünk halat, hanem libát karácsonykor.
Mondjuk ez miattam is van, mert én nem eszem a halat.
Férjem családja nem ennyire karácsonyos, sőt nincs is ajándékozás velük, mivel erőltett ünnep. Csak a gyerekek kapnak(azt is mi nekünk kell megvenni, így még ez sem meglepetés nekünk sem. Elég szomorúm, de ez van. Nem is kommentálnám tovább.

Na megyek, aludni nem sikerült, mert mikor eldőltem, abban a pillanatban ébrtedt Oli.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Nagyon, de nagyon szépen köszönöm Buksinak a meghívást a keddi találkozóra. Rettentően jólesett és be kell vallanom nagyon szeretnélek megismerni titeket és a gyerkőcöket teljes életnagyságban is! Csak van egy-két problémám, így nem tudok majd elmenni Kép Sajna vidéki lévén és jogsival, autóval nem rendelkezve csak busszal tudnánk Bp-et megközelíteni, ami 1,5 órás út. Ezt az én örökmozgó fiam kizárt, hogy kibírja. És sajnos olyan hamar sötétedik, hogy mire odaérnénk, már indulhatnánk is vissza, hogy elérjük a buszt hazafelé, így hát nem merek bben az esős, hideg időben ilyenre vállalkozni, bár elég merész emberkénak ismernek, de azért ezt mégsem. Viszont szándékszom majd jönni a Pöttömök közé, mihelyt helyreáll a rend itthon: a férjem szeptemberre halasztott vizsgái sikerültek, így utolsó éves lett a jogon, végre a lakás fennmaradó helyiségeit is kifestettük, így Matyinak van külön szobája és végre megszűntek a lehetetlen állapotok... És hát mi szülinapos lázban égünk... Kép

De azért be szoktam ám nézni a Pöttömökhöz, csak erőm nincs már éjfél felé írogatni, hisz mostanában-hála nektek- rengeteg olvasnivaló van és így legtöbbször a képekig jutok csak el.

Bocsi, hogy nem írok külön senkinek, de kicsifiam már fel is ébredt a délutáni szundiból.

Még egyszer köszönöm szépen a meghívást még ha nem is tudok vele élni, azért gondolok majd Rátok és nagyon kellemes délutánt kívánok mindenkinek!
És végezetül egy képecske az én Matyimról, aki épp a fiókját pakolja ki
Kép
zitus

Szia Zitus!

Örülök, hogy újra hallunk Rólatok!
Matyika tündéri, hamarosan egy éves lesz. Szalad az idő.
Akkor a Te férjed is a jogot tannulja. Elismerésem. Férjem már lassan 7 éve végzett a jogon, kb 5 éve készül a szakvizsgára, mindig elhalasztotta.12 alkalommal. Most végre belevágott!!!!

Sajnálom, hogy nem jössz, de teljesen megértelek. Valószínűleg én sem indulnék el a helyedben. Biztos, hogy nem.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!!

Vic
Úúúúgy irigyellek, hogy így rá tudod hangolni magad már a Karácsonyra Kép... nekem évek óta nem igazán megy KépKépKép.. A pároméknak meg igaziból az számít, hogy minnél drágább legyen az ajándék... a "körítésre" nem figyelnek, pedig szerintem abban van a lényeg...
Dorka első Karácsonyához azért ne fűzz nagy reményeket Kép .. anno Csengét is inkább a fények, csillagszóró kötötte le... az ajándékoknak annyira nem örült (látszólag).. bár élvezte, hogy ő vitte oda mindenkinek ... ja.. az ajándékok csomagolópapírja jobb volt, mint a "töltelék" ... meg a kis csengőket rázta bőszen...Kép .. a 2. Karácsonya már más volt KépKép (bár amikor elkezdte, hogy "mééég mit kaptam?"... akkor elszomorodtam kicsit... )
Bár az tény, hogy egy ilyen kis manó újra értelmet tud adni az egésznek ...

Hozzátápival még mindig a 6 hós dolgoknál toporgunk... lassan veszi Levi az akadályokat KépKép Jó, ha 1 évesen eljut a túróig Kép .. mondjuk így se úgy néz ki, mint aki éhezik (se külsőleg, se viselkedésében)Kép
... a mozgásfejlődése meg nagyon-nagyon más, mint Csengének volt ... hiába no, "Nagykönyvet" egyik sem olvasott... Kép

Bogi
A "milyen cipőt hordjon a baba" téma tipikusan olyan, hogy egyik orvos erre esküszik, a másik arra.. Az ember vagy a saját feje után megy .. Kép vagy elhatározza, hogy 100%-ig megbízik egy bizonyos ember (orvos) véleményében... különben kész dili Kép

Én anno néztem a dr. Leós cipőket, de mint a doboz, olyan merev a talpa... Ahol voltunk orthopedián, ott a doki azt mondta, hogy tartsa a bokáját, nem kell extra ilyen-olyan dőlés... és ne legyen benne kemény betét, mert az csak ellustítja az izmokat... speciálisabb cipő meg esetleg ha problémás a láb, csak akkor... Nálunk akkor kellett visszamenni, amikor már többet ment onállóan.. akkor megnézte a járását, megnézte a lábát, csípőjét, és semmi spec. cipő nem kellett... Többnyire Siesta szandálja volt, (első télen is bentre... de csak mert hűvös volt a padló nagyon... ahol nem volt olyan hideg, ott csúszásgátlós zokniban volt... Cipője meg többnyire Superfit volt... csak az nem olcsó (de azt mindig valamelyik nagyszülő szponzorálta..)
arról az un. "első cipő"-ről itt egy kép http://www.babaruhabolt.hu/kep/36019005.JPG .. Csengének ilyen volt barnában. Akkor kapta, amikor még nem ment, de pl. utcára már nem lehetett kivinni zokniban, mert ahhoz hűvös volt... A cipők számozása meg... hmmmm... csak úgy szabad, ha felpróbálod a gyerekre, leállítod, mert a kis gazfickók/gazfickák képesek teljesen behajlítani a lábujjukat, és akkor azt hiszed, még nagyon nagy a cipő... Kép .. a jobb babacipő boltokban hozzáértő eladók vannak (engem pl. simán átvert volna a lányom Kép) Ez a Falcon márkájú szerintem minden átlag babacipő boltban van (mi konkrétan pl. az Oktogonnál vettük)...
Amúgy most néztem, hogy Csengus 10 hónaposan még hordta azt a kis textilcipőt, amit most hord Levi... és utána ő már rögtön 19-es cipőt kapott...és Levinek most 11 cm-es a lábija... Amúgy a cipőméret függ attól is, milyen széles a lába, milyen magas a rüszt... úgyhogy ... KépKép

A tali miatt fáj a szívem,de 100%, hogy nem fog menni... KépKépKépKépKépKépKép Tegnap este busszal jöttünk haza... sötét, eső.. komolyan annak örültünk, hogy épen hazaértünk, egyikünk sem esett el valamelyik gyerekkel Kép

.. na eddig bírták, hogy a gépet püfölöm Kép

.. betegeknek további gyógyKép-ok!!!

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Ne aggódjatok...tudom, tudom, hogy most még nem minden úgy fog történni, ahogy elképzeltem (ezt írtam is!), hiszen távlati tervekről írtam!
Nekem már akkor is csorogni fognak a könnyeim, amikor ott állunk majd hármasban a karácsonyfa mellett (és Dorkának esetleg tetszeni fog valamelyik dísz a fán). Most ez a legfontosabb, hogy ez az első karácsonyunk és nem az ajándékok.
Ajándékokat pedig úgyis később fogja igazán felfedezni, titokbanKép Most sem azonnal szokott örülni, hanem kis idő múlva, titokban kezd el játszani az új játékokkalKép

Puszi!

Ti miket vesztek karácsonyra a manóknak?
És a télapóval kapcsolatban? Mit fog hozni a Télapó a kis csizmákba? Mert ugye csokit még nem vehetünkKép
Victoria

Vic! Csak gyorsan, majd ha kicsit többidőm lesz, rendesen visszaolvasokKép

Anyuéknál gyerekkorom óta gyümölcsöt kapunk a MikulástólKép+ egy ajándékot (én anno mindig könyvnek örültem) Szerintem ez bőven elég a picúrnak, mármint a gyümölcsKép
Egyébként Dudu már evett csokit (*anyja irul-pirul*) de mire észrevettem már befalta az egészetKépKépKép

Puszi!!!
Majd este jövökKép

hicudzsi

Lányok!
Ez a babaszobáról van. Tudtam, hogy van különbség, de ekkora????
http://www.babaszoba.hu/forums/getimg.jpg?id=232120;pop=
ini

Ini!
Több ismerősöm azt csinálja, hogy elhoznak egy osztrák katalógust, összevetik a magyarral és kimennek az olcsóbb cuccokértKép

Naggyon durva!!

hicudzsi

Hicu,

Köszi! Megerősítettél minket, mert most mi is gyümölcsre + valami apró játékra gondoltunk. Aztán lehet, hogy így az első alkalommal mi is kis túlzásokba fogunk esni...Kép
Később pedig csoki + gyümi+ könyvre. Nagyon nem vagyok csokipárti, kíváncsi vagyok, hogy Dorka mennyire lesz édességes. Vagy ez tőlünk függ?!

Zita,
Úgy örülök, hogy ide is írtál!!!! Kár, hogy nem tudtok jönniKép De sebaj, majdcsak megtaláljuk a módját hogy talizzunk! Matyi olyan édes abban a fiókban!

Bogi,
A minap végignézegettem az oldalatokat. Nagyon tetszett, gratulálok hozzá!!!
Szerintem a lábgombásodás a nem megfelelő szellőzéstől és a cipő anyagától lehetséges.

Ines,
Na, milyen volt a vizsga? És a fogdokinál mi volt? Van nyűgi?!

Judit,
Orsi, még mindig: merre vagytoook?????

Vic
Victoria

Sziasztok!

Vizsga sikerült, fog kioperálva. Minden rendben ment és nagyon büszke vagyok a férjemre.

Vic!
Szerintem Orsi nyaral. Írta egyszer, hogy mozgalmas a szeptemberük. Na megyek, mert Oli nyűgős és aludni szeretne.

Ines
ini

Sziasztok!

Mint már Buksi is írta, megbeszéltük a dolgokat, így már ma éjszaka fogok tudni aludni Kép
De már csak azért is előkerítettem egy "vérfolyós" gif-et Kép Kép

Láttátok már a babakocsis demonstrációról az albumot? http://babanet.hu/album/main.php?album=3476

Ines,
hatalmas gratula a férjednek a vizsgához és a műtéthez! Kép

Vic,
megnézegettem a friss képeket, olyan cuki Dorka, amint épp elégedetten viszi a lopott terítőt! Látom a fürdőszivacs "szopizása" nálatok is divat Kép

Hú de karácsonyi hangulatot varázsoltál ideKép, egész lázba jöttem! Még gőzöm sincs, hogy mik lesznek az ajándékok, ráadásul nekünk 27-én lesz a szülinapunk is. Azért majd megpróbáljuk valahogy külön ünnepelni.

Tetszenek a giffek! Kép

Rebi,
köszi a cipő infokat. Hát tényleg rendesen meg lehet kavarodni a sok ellentétes ajánlat között. Ráadásul eszméletlen árakon vannak ezek a cipőcskék.

Zita,
Nagyon helyes ez a fiókos egy éves fióka! Kép

Bogi, Kép
azért gondolom ti a pároddal már teljesen kisbolygó lázban égtek? Kép

Képzeljétek Alexacicámnak apró kis kiütések lettek a pofiján, leginkább a bal oldalon. Arra gondoltam, hogy lehet a halas bébiételtől, mert mást nem evett újat. A Kismama újságos táblázat szerint hal csak egy éves kortól adható, a bébiételes üvegen 5 hó volt, gondoltam így 9 hósan megkóstoljuk. Nagyon ízlett neki, bár egész nap bűzölgött tőle Kép
Egy darabig nem adok, hátha tényleg a haltól lett pöttyös.

Jóccakát mindenkinek!
Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Úgy látom ez a cipőtéma mindenkinek felkeltette az érdeklődését. Szerintem is az a lényeg /mint nagyjából minden gyerekdologgal/,hogy az ember elképzeljen egy utat, vagy elfogadja valamelyik szakemberét,és azt kövesse,mert egyébként csak belebolondulna különböző véleményekbe.

Nálunk minden rendben,itt a nagy család,várjuk a holnapi névnapozást. Talán Vic kérdezte,íme az ajándéklista /amiről én tudok legalábbis Kép/: plüss Micimackó /nagyobb ülve,mint Vencel állva Kép/, mászást segítő henger /még kb. két hónapja vettük,nem gondoltuk,hogy Vencel ilyen hamar mászni fog. azért hátha jó lesz valamire/, talán Vic pont Nálatok láttam ilyet: átlátszó labda/benne folyadék+ teknősbéka/, activity központ /auchan-os tehenes/, Lego kicsit furcsa kiszerelésben /kígyó,krokodil,pingvinek,emberekKép/. Valamint már egyik barátnőméktől kapott egy xylophont,meg még jönnek páran,akik nem tudom mit hoznak. Biztos lesz pár meglepi ruha,vagy valami hasonló. Hát ennyi. Szerintem kicsit sok,de majd csak megemésztjük Kép.

Tünde,

Van egy elég nagy Elit bolt a Dózsa György úton, ott állítólag nagy a választék. Mármint ha van 12 cm-s lábatok Kép. örülök,hogy Ti is jöttök,bár nagyon bíztam benne Kép.

Hajni,

tök jó,hogy szóltál a demonstrációs albumról,bár a rólunk készült táncolós kép jó béna Kép

Bogi,

Érdekes, a szüléssel én is így vagyok, sokat gondolkodom rajta,és már most izgulok,sikerül-e. ez biztos a jellemző szülésen innen császáron túl Kép

Zitus,

Kár,hogy nem jöttök,én nem tudtam,hogy messze laktok /mármint a tömegközlekedéshez babával/.De ha megigéred,hogy benézel néha,már akkor is örülök Kép Matyi nagyon cuki Kép!

Ini,

Gratula a foghoz + a vizsgához!!!!!!!

Vic,

A Karácsony nálunk is nagyjából ugyanígy fog zajlani,bár ez a pontokba szedés megnevettetett Kép Ne érts félre ,eszem ágában sincs megbántani Téged,csak elképzeltem,hogy menetrend hiányában elfelejtitek megvenni a fát,vagy mondjuk Dorka nem menne a fa alá ...Kép. Nem gonoszkodom,csak hülye a humorom. Hozzánk minden éven jön a Télapó /fizetős,megrendelős/,amit mindig én szervezek le,de mindig ugyanúgy örülök neki Kép. Mostantól annyi változik,hogy valaki barátot akarunk megkérni erre,aki ismeri Vencelt,és Ő lesz az örökös Télapó. Ami a Karácsonyt illeti,a levélírás nálunk is működik, bár a férjemnek ez eleinte nagyon furcsa volt,most már nagyon szereti.

Bébikaja:szerintem nagyon nehéz megfelelőt találni,nekünk még mindig csak 4-5 féle van,amit én ehetőnek találtam Vencel számára. Mindegyik paradicsomos,banános,vagy nem csirkehús ,hanem más van benne. Nálunk ez mind kizárt egyenlőre. Inkább most vagyok szigorúbb a későbbiek érdekében. De ami meg megfelelő lenne,abban szinte mindig van cukor Kép. Szóval nem egyszerű.

Na megyek,mert nagyszülők ide vagy oda,vencel számára én vagyok az igazi Kép

Ja! ma este megnézzük moziban a Terminált.

Puszi mindenkinek:

Buksi
kisbuksi

Buksi,
Jaj mááár! Olyan vaaagy!!! Én ilyen pontokba szedős vagyok, csak mindent pontosan, precízen! De ne aggódj, nem fogok sírni, ha nem minden úgy alakul, ahogy elterveztük. Sőt, néha a spontán dolgok jobban sikerülnek, mint az előre eltervezettek. 1 szó mint 100 nem vagyok mereeev!
De azért most megsértődtem, megsértődtemKépKépKép
Dorkát pedig majd begurítom a fa alá, ha magától nem megyKép

Ja, mászást elősegítő hengerünk is van, hatalmas plüss Micimackónk is, golyónk is...Lassan nyithatnánk egy játékboltot?!

Vic

Ui.: Akit érdekel: holnap a XII.ker Műv. Központban lesz Halász Judit koncert de.11- kor! Én a mai napig imádom Halász Juditot, de ha holnap is boá lesz, akkor nem megyünk.
Victoria

SziasztokKép

Gyors bekukkKép Ma kaptam emailban, ha valakit érdekel:

Örömmel értesítünk, hogy szeptember 26-án - vasárnap ismét megrendezzük bébi- és gyermekruhavásárunkat, ahol igényes új- és alig használt újszerű márkás ruhák és babafelszerelések között böngészhettek és vásárolhattok.

Cím: FMH (Szakszervezetek Fővárosi Művelődési Háza)
Budapest, XI. Fehérvári út 47.
Időpont: Szeptember 26. vasárnap,
9-13 óráig

A weboldalunk címe: www.babaholmi.hu

Mindenkit szeretettel várunk!

Jah és megint alkottam egy kicsit, ha valakit érdekel itt láthatja:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2190&page=3&image=78159 ilyen volt, és ilyen lett: http://babanet.hu/album/main.php?album=2190&page=3&image=78160

puszi
Ági

Ui: Ma nyitott az Auchan Albertfalván, és baromi olcson adják a Mildi bébikajcsit, ha valaki azt használja esetlegKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Most csak röviden, mert már ragad le a szemem az álmosságtól!

Vic!
Mi megyünk a koncertre, nekem jön e gyerekprogramok heti hírlevele, ott láttam meg.
Remélem Hanna élvezni fogja. Anyu is elvitt minket mindig Halász Juditra, Hanna szereti is hallgatni. Főleg a Micimackót és a Boldog születésnapot.

Buksi!
Vencelke jó sok lepit kap névnapjára. mi lesz karácsonykor vagy a szülinapján. Jövőre majd figyeld meg már automatikusan kevesebb lepit kap.
Nálunk is ez voltKép

Ági!
Nem semmi! Nagyon jó lett az óra. Dani kapja vagy valakinek valamilyen alkalomra?

Na megyek aludni.

puszi

Ines
ini

Szép jó reggeltKép

InesKép
Bevallom először ajándéknak szántam, de mire kész lett, annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, hogy Dani lesz a tulajdonosaKép Sőt még tegnap gyorsan beugrottam a most nyilt Auchanba Albertfalván és vettem még három órát alapnak, sőt még jól is jártam, mert 459 volt csak, ami olcobb mintha simán a szerkezetet venném meg. Most csinálhatok majd még három másik fajtát is ajándékba (több óra már nem fér a lakásba, igy azok már tuti ajándékok lesznekKépKépKép)

Nah szaladok mert lassan megyünk börzézni, hátha kifogok valami klasz dolgot a manónak, majd ha megjöttünk beszámolokKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Hali
Vendégségből irok, betegek vagyunk, sajna, és tartok tőle, hogz kedden jobban tesszük, ha otthon maradunk.
Napok óta tervezem, hogy beleolvasok, mizu van itten, de nem jutok el odáig.
Mindenkit távcupázok, remélhetőleg este már lesz időm, erőm leülni, és csak olvasni, olvasni, olvasni :-)
J
holophernes

Sziasztok!

Csak bekukk, mert rohanok szokás szerint.

Vic, nekem jó a Déli, bármikor! Ha amúgy is mentek sétálni, rámcsörögnél és akkor mi is elindulunk, kb. 20-30 perc nekem az út. Csak a kedd nem jó, mert jön hozzám a védőnő.

Buksika!
Mikor lesz a tali?
Mert ha beleférnénk még a 20-ba, akkor elmennénk mi is, Peti imádja a bulikat!
Viszont nem tudom 100%-ra igérni, mert nekem mindig közbejön valami. Na, és legkésőbb negyed 5-re a Kittiért kell mennem az oviba.

Karácsony:
Tavaly Kitti már 4 éves volt, amikor kiment a konyhába, gyorsan becsempésztük a fa alá az ajándékokat! (Együtt díszítjük mindig.) Aztán villany le, égők fel, és mi is kimentünk a konyhába. Amikor bement a szobába és meglátta, lélekszakadva rohant ki: Anya,Apa! Amíg kint voltunk megjött a Télapó!!!!(Nálunk ő jön Karácsonykor is) Teljes extázisba esett! Amikor megpróbálta kibontani az egyik dobozt, a doboz ráesett, ő hanyatt a doboz alatt, és majdnem bepisilt a nevetéstől! MI is!

Hali!
Andi
andi68

Ui.
Ja, a számom nélkül nehéz lesz: 70-556-2773 vagy 352-5743.
De megbeszélhetünk valami konkrét időpontot is,ha úgy neked jobb. Kép
andi68

Szia Andi,

Nekünk holnap is jó, mondjuk a tízórai után le tudunk sétálni a Délihez, 11- re, és találkozhatnánk azon az oldalon, ahol babakocsival is fel lehet jönniKép (Alkotás úton, a MOM felé). Egy 3 kerekű, drapp babakocsival vagyunk.
Nos?
Ui.: De azért hívlak tel.on is, ha ezt már nem olvasod el

Vic
Victoria

Sziasztok!

Csak benéztem,mert naggggggggyon kimerültem a mai naptól. családi előnévnapozás szupijó volt, Vencel teljes extázisban töltötte a napot. Alig aludt egy háromnegyed órát egész nap,ami nem helyes ugyan,de olyan izgalomban volt Kép! És a legjobb az,hogy hiába volt dög fáradt,még az esti fürcsi is visongatva,kacagva zajlott. Szóval egész nap annyira jókedvű volt KépAmi az ajándékokat illeti,még a Karácsonyban nincs tapasztalatom, de ha ennyire fog örülni mindennek,akkor az több lesz,mint amit elképzeltünk. Na ennyit röviden,holnap jövök,csak nem bírtam ki addig Kép Ja! még valami! Ami a keddi "bulit" illeti,akkor rakhatjuk korábbra is,délután vmikor ebéd után,ha az jobb,és persze,hogy Andi,Titeket is szeretettel látunk,csak most már fixáljunk vmi időpontot. Vagy ne? Bocs,hogy hebrencske vagyok,de olyan feldobott vagyok,meg egyben már alig látok ki a fejemből. Na jó éjt! Puszi mindenkinek!

Vic,

Most már tuti,hogy a Karácsony pont olyan lesz,ahogy elképzeljük,tudom,érzem Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Vic,
Oké, ott leszek, ha neked közbejön valami akkor csörögj légyszi, ha nekem akkor én nem tudom a számodat, de szerintem okés, kivéve ha zuhog...Akkor talán ti sem sétáltok.

Buksi!
Miattam nehogy megváltoztassátok az idöpontot, de nem tudom van-e már idöpont?
Na és ha van akkor mi?
Kép

Puszi!
Andi
andi68

Na szia minden kismami!
Próbálkoztam a lelkes visszaolvasással, mert látom két sort írva nem keltek valami nagy feltünést. (jelzem, hogy beteg vagyok, tehát a szokottnál (is) jobban igénylem, hogy velem is bánjon vki Kép) De Iniék keresztelőéig jutottam, mikor is rájöttem, hogy nem irkáltam, csak belefeledkeztem a sztorikba. Így most nem tudok személy szerint írni mindenkinek, vagy úgy járok, mint múltkor.
Gyönyörűek a törpék, és csodamód fejlődik mindenki. Cipőtéma engem is érint, ahogy a taliról se maradnék le, ha lehetne.
Cipőt én is biggyesztek vhogy a lábára, mert mocsok hideg tud lenni. Ma épp a dédi által kötött csoda fityegett a lábán. Igaz, hogy nem áll még, no de nem is nyomná el a talpacskáját. Tartok tőle, hogy kicsi lesz addigra.
A kicsi kiscipő meg nagyon édi, főleg, ha kicsi. Jajj, aztán meg ne sértsek vkit, hogy nevetek a kínján. Együtt érzek én, csak egy kicsit halkanKépKép
Kisbolygót én is szeretném vhogy látni, de megeléxem egy Hold fogyatkozással.
Noémi
nagy gratula!! Ugye mi megmondtuk, még kint a szigeten!!! Milyen hőség is volt akkor.....
Hicu
Fiú, hát igen. Minden rendes ember első fia lány, de aztán be kell állítani a helyes ivararányt.
Nagyi/anyud jobban?
Vic
karácsonyozás szerintem is édes, bár tartok tőle, hogy majd tényleg a következő lesz igazán izgi. De nekünk, komoly felnőtteknek, ez lesz az első, hogy nem csak a magunk/párunk örömére ténykedünk. Jujj, szeretek meglepni, jó lesz, remélem.
Ugye nektek volt ez az orrfolyós nyavalyátok? Meddig tart? Szerdán kaptuk el, én napról-napra szarabbul vagyok, kislány csak orr-olvad, mint egy hóember.
Ilyenkor jó szoptatni, vagy nem? Átadom a kórt, vagy csak az ellenanyagokat? HELP!!!!!!
Buksi
Az ajilistán meglepődtem, aztán újra kellett olvasni, hogy ezek már a meglévő ajik, és nem a vágyak. Ez nem a te hibád, mondtam, hogy béna vagyok ma. De majd leestem a székről, hogy milyen kis tűzről pattant vagy! KépKépKép
Mi handmade holmit vinnénk, csak hogy tudd Kép

Vásárlás helyett mi ma is kirándulni készültünk, helyette leginkább várost néztünk. De legalább beurottunk a babanetes barátnőmhöz, aki épp a neten lógott, így írtam nektek/magamnak pár szót.
Lénának kinőtt az első foga, akinek ez még hír tud lenni. Ücsörög a kocsiban, illetve konkrétan tombol, ha nem ülhet. Mi vagyunk a legifjabbak, tessék nem lefitymálni a teljesítményt.
Nyafi mostanában, amit betudok a fogának/betegségének. Én hétfőnként dolgozom egy fél napot, bár holnap szerintem maradok itthon, vagy megyünk kétfelé dokihoz. A keddi nap szabad lehetne, ha nem lennénk betegek. Szóval ez ügyben megyünk holnap. Mindenkit megnyugtatok: nem megyünk fertőzni!!!! Csak akkor megyek, ha a dokik azt mondják.
Kispapinak vasárnap szülinapja lesz, és arra kéne vmi kafa ötlet. Majd kifaggatom Ágit, hátha van vmi gyors ötlet, vagy Buksikám, hozzád fordulok, no és minden konstruktív javaslatot gif-fel jutalmazokKépKépKép

Puszilok mindenit inkább csak az éteren át, dugulok, hogy holnap is akarjatok engem
J, aki vszinű, hogy Kép
holophernes

Judit,
Jobbulást kívánok Nektek! Nózifolyás: nálunk még mindig van (múlt kedd óta), sajnaKép Valszeg amiatt is gyógyul meg lassabban Dorci, hogy már 3 hete egyáltalán nincs tejem, így szoptatni sem tudomKép Ez van. Ráadásul kaptam egy laza mellgyuszit is, azt hittem, bepipilek, mire kimasszíroztam az elzáródott tejcsatornákban ottmaradt pár csepp tejcit.
Ja, nem akarlak ijesztgetni, de mivel az orrváladék átfolyt a torkába, mindig figyelnünk kellett Őt, amikor köhög, mert gyakran hányás lett a vége. Azonnal oldalra fordítottuk, ha elkezdett nagyon köhögni, vagy felültettük, ha már hörgött...Aztán az is lehet, hogy ezt csak Dorka csináljaKép
Szóval vigyázzatok nagyon magatokra, gyógyuljatok meg hamar!

Andi,
Írtam Neked mailt! Jó a 11 óra!

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Hajni, Buksi örülök, hogy sikerült rendezni a félreértést. Kép Azt még be kell vallanom, hogy a Rákoscsaba-Budaörs kocsival volt, nem bkv-val. Kép

Buksi, örülök, hogy ilyen jól sikerült Vencel névnapját megünnepelni. Majd jól megnézzük azt a sok ajándékot! Kép És milyen volt a mozi?
De jó lesz holnap talizni. Nekünk mindegy az időpont, jó a 4 is, de lehet akár 3 is.
Küldenél emailben egy pontos címet, hogy hol laktok, merre kell menni a hévtől, telcsiszámot ha eltévednék stb.

Vic, őszintén szólva nem tudom melyik Potteres szereplőre gondolt a párod. Olyan izgi az egész, hogy csak úgy jönnek a váratlan fordulatok.
Meglestelek titeket, nagyon jók Dorciról a képek. Mennyi mindent tud már, nagyon kis ügyi! Kép Ahogy nálatok és Hajniéknál is, nálunk is nyerő a fürdőszivacs. Kép
Ez a táncoló bogárka milyen? Ezen és a csigán gondolkoztam, hogy melyiket kéne kérni.
Jó volt olvasni a karácsonyi készülődéseteket. Nekem még fogalmam sincs, hogy lesz. Egyet tudok, azt már tavaly kitaláltam, akkor csak pici fánk volt, idén viszont plafonig érő fát fogunk venni. Aztán a többit majd meglátjuk. Kép

Mindenkinek köszi az infókat cipő ügyben. Bár egyenlőre én több adag zoknit adok Kittire, de azért eltettem a tapasztalatokat.

Bogi, hol van az még? Nagyon gyorsan megy az idő, nemsokára neked is ott lehet a kis csöppség a pocidban. Kép

Zitus, tündéri Dani a fiókban! Kép

Ines, nagy gratula a párodnak a sikeres vizsgához, és hogy túl van a fogdokin is. Kép

Hajni, szülinap és karácsony együtt? Hú, mennyi ajándék lesz ott! Kép Remélem hamar elmúlnak Alexa pöttyei.

Ági, annyira jól néz ki ez az óra! Mindig elámulok rajta, hogy miket tudsz.

Judit, jobbulást nektek! Remélem holnapra minden kórság elmúlik, és tudtok jönni. Szoptassál nyugodtan, akkor kapja Léna az ellenanyagokat. Gratula a fogacskához, üléshez.! Kép

Mi pénteken voltunk 7 hónaposak. A mászás egyre jobban kezd alakulni, már sokat hintáztatja előre hátra magát. A kajcsikból a tízórai úgy látszik el fog maradni. Mostanában reggel 8 illetve fél 9-ig alszik Kitti, (a korábbi 6-7 helyett) utána szopi és még visszaalszik kb 10-ig. Akkor viszont még nem éhes, ha kínálom is, csak nyammog egyet-kettőt és inkább szórakozik. Így viszont az ebéd jött előbbre, majdnem pontosan délben ebédelünk. Aztán van egy uzsi délután, majd este a vacsi.
Pénteken voltunk az okmányirodában, a páromnak lejár a személyije, és ha már ott voltunk, kértünk Kittinek útlevelet.
Tegnap pedig elmentünk vásárolgatni. Még nem tudtam mit veszek fel a keresztelőre, gondoltam nézni kéne valamit. Ehhez képest jól bevásároltunk Kittinek. Kép De sebaj, végül találtam itthon ruhát, amit majd felveszek.
Teszek fel egy képet rólunk:
Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Tünde!
Kersztelő jól sikerült?

Buksi!
Nekem is jobb lenne a korábbi időpnt, mert akkor utána férjemet el tudom hozni.

Most csak ennyit röviden, már várom nagyon a találkozást, mert még senkit nem sikerült személyesen megismernem közületek.

puszi

Ines
ini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?