Új privát üzeneted érkezett!

Ne is mondjátok én 3 hét múlva megyek uh-ra mert a 32 hetes uh husvét hétfőre esik,nem tom mért,de hétfőn csinálják.Addig meg megőrülök hogy mi van.Védőnőhöz is 2 hét múlva megyek.Még rengeteg ídő. :cry: És ha addig lesz valami baj.Legutóbb se vizsgált meg azt se tudom hogy mi a helyzet ott allul :oops: :cry:(Nagyon parázok nehogy kinyíljak és nem is tudok róla)

Kép

KépKép
torpilla

Zsu sok sikert a dokinál!Várjuk a fejleményeket :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Torpilla, tök megértelek..én is mindíg attól parázok, hogy kinyílik a méhszáj.... szóval igazából ezért örülök, hogy ma megyünk a doktorbácsihoz. Na meg felkérem..ha még beleférek a havi 5 ötbe, mert azt mondta csak annyit vállal el.....

tényleg mi lehet pl Csigaby-val? Remélem minden okés és pihen eleget azért nem jelentkezik.... vagy csak én maradtam le esetleg? :oops: :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hali!

Csöpplány, a csecsemőhalál kockázati tényezői engem is érdekelnének. Hol tudom megnézni? Vagy küldd el priviben, köszi.

Én ma voltam a dokinál, illetve csak ücsörögtem a váróban 2 órát, mire szólt a nővér,hogy a doki ma mégsem rendel, több sürgős műtétje akadt. én meg kiakadt!!!! De talán majd holnap délután :?

Ma megyünk a csoporttal szülészet-látogatásra. Nekünk is be kell öltöznünk, hálóing, köpeny, papucs. Majd elmesélem milyen volt.

Ma jön a piktor, begbeszéljük a gyerekszobával kapcsolatos dolgokat, aztán végre belevágunk!!! Azt hittem már sose jön el ez a nap. Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én mindig azon parázok, hogy nem leszünk készek,mire a babó jön. 4 hét múlva elvileg akár meg is születhet,akkor már nem is számit koraszülöttnek, és mivel a méhem alapból deformálódott, hát van is esély rá :roll:

Ami a bútorokat illeti,meg a nagyobb dolgokat,már megvan minden.

Na oké,majd még jelentkezek!

Kép
dixus80

Végül este már nem vitt rá a lélek az írásra... :)
Jókat röhögtem, amikor olvastam a hozzászólásokat. A kéthavi altatás, a J... Bence és az aranyhal... :lol:

Hibernia, egy angyal vagy, ha a férjed rád akarja tukmálni a szoptatós fotelt, Te meg gondolkozol még rajta! :) Irigyellek! :)

Charlott, szerintem jó az a babahinta, amit kinéztél, és hát sokkal olcsóbb, mint azon az oldalon, amit küldtél.
Tényleg! Néztétek azon az oldalon a bárányosat?! Jézusom, annyira aranyos!!!

Ercsikati, a szoba szuper lett! Látom, már fel is került a varrónő oldalára is. :)
Nagyon égő, de most összezavarodtam. Írtad, hogy nálatok első lány unoka lesz, anyósodéknál meg első unoka. A két kisfiú a képen a Te babád, vagy unokaöcséid? Ők mennyi idősek? Tényleg nagyon szégyellem, hogy nem tudom, mert biztos vagyok benne, hogy volt már erről szó, csak lusta vagyok visszakeresni. :oops:

Kismami, ez nagyon jó hír! Biztos minden rendben lesz, és bár a természetes szülés maga nehezebb, mint a császár, a felépülés, a regenerálódás sokkal gyorsabb lesz, mint a fiadnál volt! Ráadásul azóta eltelt 4 és fél év, az izmaid, a szöveteid már tökéletesen helyrejöttek a műtét óta, és a tested teljesen felkészült a természetes szülésre.
Múltkor már szóba kerültek itt a szülési videók. Én egy időben rengeteget néztem (1-2 hónapja), de mostanában valahogy nem jött elő újra ez a szenvedély... :)

Tegnap hogy viselkedett a babátok? Samu totál kikelt magából. Megállás nélkül nyújtózkodott, mocorgott,... Nem tudom, mi lehetett. Ma sokkal nyugodtabb (eddig).

Tegnap egész nap a gép előtt ültem, és babanaplót gépeltem Samunak emlékbe. Viszont holnap itt alszanak a sógornőmék, úgyhogy ma nem lazulhatok... Bár szerintem alig van dolgom, mert a férjem bevállalta a porszívózást, amit pedig azelőtt meg lehet tenni, annak a nagy része már kész van. Vacsit meg nem csinálhatok egy nappal előre. :) A végén kitalálom, hogy nincs is semmi dolgom. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Na, nagy nehezen lezsíroztam. :) Szombaton megyünk az utolsó 4D-re. Mondtam a férjemnek, hogy kérjen ő időpontot, mert így fél órát oda-vissza telefonálgatok, hogy milyen időpontok vannak, aztán neki melyik lenne jó,... Nekem pedig tök mindegy lenne. De végül nagy nehezen összejött, és még a Forma 1-et is végig tudja nézni hajnalban indulás előtt. :lol: (Én erre nem is gondoltam, csak a munkaidejét vettem számításba eredetileg.) Nagyon kíváncsi vagyok, mert ugye ez már az ajándék vizsgálat, szóval nem is kell fizetnünk érte. Abban bízom, talán Samu pont most lesz olyan édes, hogy a "kamera" felé fordul. :) Meg eddig délelőtti vizsgálaton nem is voltunk. Lehet, átalussza majd az egészet, amilyen kis éjjeli bagoly...

Zsu, várjuk az új infókat, amiket kiszedtél a dokidból! Remélem, beleférsz még az ötbe! :)

Törpilla, sajnálom, hogy ennyit kell még várakoznod, hogy láthasd a babád! A dokik úgy kezelik, mintha ez nekünk mindegy lenne. Én akkor borultam teljesen ki, amikor november közepén közölte az orvos, hogy akkor legközelebb január elején jelentkezzem a genetikai UH-ra. És akkor még ugye nem éreztem a baba mozgását, és mindennap aggódással telt. Végül december 21-ére bejelentkeztünk 4D-re, és 19-én vacsora közben rúgott Samu egy hatalmasat. :) Meg közbejött a vese UH is, szóval nem kellett volna aggódnom, hogy nem kapok majd hírt a babámról, de ezt előre nem tudhattam. Végül olyan 4D vizsgálót választottunk, ahol 3 vizsgálat után a negyedik ingyen van. Aztán alig bírtuk már beékelni az időpontokat, hogy a 32. hétig meglegyen a négy alkalom.
Ezután viszont már szinte a végéig nem is lesz semmi. (Nekem a doki már két hete megcsinálta a mostani kötelezőt.) Akkor meg már annyira közel leszünk ahhoz, hogy élőben láthassuk! Na, azt már nagyon várom! :)

És én még mindig itt vagyok, amikor vár a munka... :)

KépKép

KépKép
barbazso

barbazso:hát megnéztem pár szülésvideót hú hát durva hihetetlen hogy szegény gyerek milyen kicsi helyen jön ki nekik se lehet könnyű
remélem picur közreműködik majd és segít nekem
szóval készülök a sima szülésre megcsinálom :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Törpilla!
Árakat sajnos nem tudok Neked mondani, mert ugye a függöny anyagától meg a méretétől is függ! Amennyiben tetszik, szól, és küldöm Neked a mail címet, aztán a csajszival le tudod zsírozni! Nekem az a véleményem, hogy még így is olcsóbban jössz ki, mint a bolti, és ami a lényeg, hogy nem minden kisfiú szobájában lesz ilyen függöny. És egyébként nekem is nagyon tetszik amit kinéztél! Igazi pasis! :)

Dixus!
Én is így voltam vele, hogy paráztam, hogy mi lesz ha nem leszünk készen, de hidd el, megy mint a karikacsapás! :) Meglátod, jövő héten ilyenkor már te is dobálod a képeket g-mail-re, hogy milyen lett a szoba! Mert ugye majd kapunk képeket?

Barbazsó!
Igen a csajszi egyből felteszi az új dolgokat! És Kendra párnája és falvédője is fent van. Sőt még akkor is felteszi, ha majd küldöm neki a képet, hogy nálunk hogy fest a dolog! :)
A két kisfiú a képen a nővérem gyermekei! Mikey- 3 éves, Benedek pedig 1 volt januárban! Imádjuk őket, és szerintem ők is minket! Amikor Benedek született, ott voltam, bár be nem mehettem, mert tesóm császáros volt, de pár percesen már láthattam! :) Szuper, hogy mentek 4D-re, lehet mi is megyünk, még nem beszéltem a párommal ez ügyben! Hová mentek?

Zsu!
Remélem is, hogy Kendra meg lesz velünk elégedve, és jól fogja magát érezni nálunk! Mi már nagyon várjuk és nagyon készülünk! :) Ti hogy álltok?

Kép

KépKép
ercsikati

Syastok!!!

Visszaolvasatam,de nem fog menni,hogy mindenre reagáljak,bocsika érte!! :oops: Valahogy olyan vagyok ma,mint aki full másnapos...Totál kóma + fejfájás. :cry:

Ercsikati nagyon szép lett a szoba,megérte a sok munkát szerintem. :D

Zsu, a védőnőd egy hülye,hogy mondhat egy szakképzett ember ilyen ökörségeket???????? :x Amúgy üdv a túl sok plussz kilósok közt!!Szerintem nekem meglesz a +20 is... :oops: Carom bele,majd leadjuk,nem?
Az sk. szoba nálunk készül,talán lassan már tényleg meglesz.Csak Tesóm csinálja,és mivel suliba jár nem mindig van ideje rá.

Barbazso,irigyellek a 4D miatt!Én is úgy mennék még... :cry:

Csöpplány,nálunk az uh-s doki nem mond becsült súlyt,olyan "luxus" csak a 4D-n volt.Holnap duán megyünk az én dokimhoz,majd ő tippel.
Hasonlítgattam Bálint méreteit más babóékhoz,és (ne nézzetek bunkónak) szerintem nagy a feje...Elvileg 94 körül kell lennie születésnél,és már most 84mm.Nem sok ez???

Kismami,örülök az átfordulásnak!!! :D

Kép
mayday

Sziasztok, visszatértem, több okból sem tudtam jönni az elmúlt hetekben - melóhelyen rengeteg mindent le kellett zárnom az utolsó néhány hétben, teljesen el voltam havazva bent, itthon meg gépproblémák, majd szolgáltatóváltással járó netproblémák, némi családi zűrzavar, és még sorolhatnám. De melóhelyen ez az utolsó hetem, utána már itthon leszek én is (az más kérdés, hogy saját gépem nem lesz itthon, mert a cégeset le kell adnom, az itthoni gépért meg meg kell küzdenem egy informatikussal...:shock: :D , de majd igyekszem).
Ahogy néztem, jópáran csatlakoztak mostanában, üdv mindenkinek, kicsit megkésve ugyan. Meg sem kísérelek mindent visszaolvasni, majd bekapcsolódok az épp aktuális témákba.
Beszerzésekkel haladtunk egy keveset, megvan a babakocsi, légzésfigyelő+bébiőr, kád, hozzá egy állvány, gyerekfüggöny készül, meg némi ruhánk is van már, bár ezek nagy részét kaptuk. Ágy, pelenkázó komód még folyamatban, meg az apróságok.
kovmarti

Sziasztok!

Kismami:málnalevél teát már én is megvettem,pedig még arrébb van a dolog amikortól lehet inni.Nem tudom hogy mennyire fog használni,de ha nem akkor is megért egy próbát.Ártani nem hiszem hogy ártana!Gratula a méretekhez.Lehet hogy akkor beelőzöl némelyikünket? :lol:

Baba fekvése:nekem eddig végig fejvégű fekvésű volt.Viszont az elmúlt két éjszaka nem tudom mit csinálhatott odabent mert minden irányba feszített,azt hittem ki fog bújni.Tegnap este meg felül éreztem hogy csuklik,ráadásul párom is érezte a kezével a csuklását.Hát nem tudom.Majd csütörtökön meglátjuk mit művelt Őurasága.

Ercsikati:nagyon szép a babaszoba!Nekem már szinte teljesen késznek tűnik! :lol:

Törpilla:No para.Az én babámat csak a 12. uh-n látta,azóta nem,majd csak most csütörtökön.A 18. hetit nem ő csinálta hanem a csak a Dél pestiben csináltak.(Elvileg minden kötelező uh-t két helyen csinálnak nekünk.Egyet a helyi sztk-ba egyet meg a dél pestiben).A 18 heti pont vagy szentestére vagy szilveszterre esett,utána meg nem akart csinálni.Így maradt hogy elmentünk 4D-re.Szerintem kész röhej.Az meg különösen hogy nem fogják fel hogy ez nekünk fontos,tudnunk kell hogy a kis Porontyunk egészséges és megfelelő mértékben fejlődik-e odabent.

Dixus:Küldök privit.Megpróbálom begépelni a szöveget mert nem tudom mikor jutok el addig hogy beszkenneljem a lapot.(nekem nincs szkennerem csak anyunak).

Barbazso:mikorra kaptatok időpontot?Tök jó hogy még egyszer láthatjátok a babát 4D-n.Én is nagyon szeretném de sajna nincs már erre keret :cry:

Én is voltam ma terhesgondozáson.Másfél órát vártam,és előttem már olyanokat is behívtak akik a rendes nőgyógyászati rendelésre jöttek(8-10ig terhesgondozás van,10től meg sima rendelés).amikor már ketten bementek előttem akik tuti nem votlak terhesek már beszóltam hogy ugyan én még terhesgondozásra várok,akkor rögtön behívtak.Olyan mérges voltam hogy az hihetetlen.Megkérdezte a doki van-e panaszom.mondtam neki a vesés dolgot.Mondta hogy sokat feküdjek bal oldalon.Nem akartam mondani hogy feküdnék én ha nem itt kéne másfél órát ücsörögnöm! :evil: Nagyon-nagyon felidegelt!Ne kidühöngtem magam,megyek lefekszem.Utána meg csinálom a vacsit.Sült hal lesz burgonyával.Meg lehet hogy magamnak rántott husi,úgy megkívántam.

Még egy kérdés.Nektek van olyan dolog amire szinte betegesen vágytok?Én most a vanilia fagyival vagyok így.Majd megőrülök hogy ehessek,de itt még nincsen fagyi,max a mekibe,az meg messze van tőlünk.

KépKép
Kép
csöpplány

Kovmarti Szia!!!! :D Látom minden rendben,szépen haladtok,örülök!!! :D
Szóval még Te is melózol?Nagy respect Nektek még gályázóknak,de már ideje lenne leállni,nem?

Kép
mayday

Csöpplááááány,vanííííliaaaaa fagyiiiii!!!!!!Most beoltottál,hozatok is párommal!!!!!!

Kép
mayday

Mayday:szerintem ne aggódj a buksija miatt.Biztos minden rendben van vele ha nem mondott az orvos semmit.Maximum a szülésnél lesz nehezebb mert ugye annak a buksinak ki is kel férnie valahol.De nem akarlak megijeszteni :oops:

Kovmarti:már hiányoltalak.Örülök hogy azért minden rendben van és sikerül lezárni lassan a dolgokat.Most már neked is eljön az édes pihenés időszaka! :D Párodat meg fenyegesd meg hogy ha nem engedd a géphez akkor számítson egy tömeges támadásra kismamák képében :P És ez nem vicc :P :lol: Tényleg jó lenne ha többet tudnál jelentkezni,mert lassan kezdhetünk izgulni egymásért! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Igen, a párnát is rögtön kiszúrtam, hogy malackás, és Kendra van rá írva, na az tuti a Tiétek! :wink:

A Savoya Parkba, a Dóri UH-ba/-ra (?) megyünk.

Most, hogy szóba került, én is megint megnéztem pár videót... :) Egy nőci összegyűjtött jó párat az internetről a blogjába. 9 oldalon keresztül van minden. Kórházi, otthoni, vízben, császár,... (Utóbbit nem mertem megnézni.) Sajnos néhányat már töröltek, amióta ő feltöltötte, de azért még így is volt néznivaló...
http://szulesvideok.info/page/9/

A munka meg... Már beraktam a mosást... :) De most már tényleg megyek. :)

Kisütött a nap! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Mayday:örülök hogy meghoztam a kedved hozzá!Küldjél nekem is!Pont most filóztam hogy valakit meg kellene fűznöm hogy hozzon nekem,mert meghalok ha nem kaphatok! :oops: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok

Mayday szerintem ne parázz, sok babának nagy a feje, ha gáz lenne, a doki mondaná. 8) Nálunk is mindig nagy fejet mutat az uh, hát ez van, jó okos lesz vagy max. kinövi...

Barbazso, lehet épp átfordult Samu a jó helyre... :) És igen, nálunk én vagyok a spúrabb, néha kiakasztom a férjem, de mindig azzal védekezem, hogy basszus, örüljön, hogy nem szívom a vérét és követelőzöm, hogy vegyen meg ezt vagy azt... :lol: (Mondjuk utazást illetően én vagyok a lazább, nem érdekel, mennyit költünk nyaralásokra... :oops:)

Gratula a szobákhoz, díszekhez, átfordulásokhoz! :D

Hát mi még nem is álmodunk szobáról, tekintve hogy még mindig raktár a gyerekszoba, miután még mindig nem vitte el a franciaágyat a landlord. Mindegy, nem húzom magam, majd lesz valahogy. Kidobni nem fogjuk / tudjuk az ágyat, mert nem a miénk...

hibernia

Barbazsó!
Örülök, hogy kiszúrtad! De hát nem volt nehéz! :D:D Ugye kapunk majd képet a 4D-ről? Kíváncsi vagyok milyen lesz, hogy már azért 31 hetes vagy! :) De szerintem tuti szép lesz! :D

Csajok!
Egyszer valaki belinkelt ide egy üzletet, ami a Mamutban is megtalálható! Ott találtam pár jó cuccot, de sajna nem mentettem el. Ha lesztek olyan édesek akkor belinkelitek újra nekem? Ideje lenne pár "hűvösebb" ruhát is vennem, mert a mostaniak téliek, és már kicsit melegem lesz bennük!

Csöpplány!
Én az Eper fagyiért vagyok oda! De nagyon! Nálunk most nyitott meg újra a kedvenc fagyizóm, és már a 7végén 2x is ettem (7 gombóc) eper fagyit! Sőt szerintem ma is fogok, ha megyek a párom elé! :) Küldjek neked vaníliát?????

Kép

KépKép
ercsikati

Ja mozgás:
Nálatok nincs olyan, hogy valamivel kitámaszt (nyomódik általában a bal csípőm belülről) és közben meg jobb oldalon felül kapálózik, szóval így látni, hogy fel-le mozog valami... Néha csak egy kis valami (gondolom ez ököl vagy talp), néha viszont valami hosszúkás (gondolom comb, kar esetleg hát, bár az nem ilyen hurkaszerű)... :lol:

Meg reggel brutál volt: kentem be a hasam és folyton odanyomódott, ahol épp jártam... Nem tudom, mijével persze... :lol:

hibernia

Ja és rábeszéltetek a vanília fagyira, ugyan csokipárti vagyok, de csak vanília van itthon, de jó, ez egyszer jó lesz... :lol: Karamellszósszal... :oops:

hibernia

Gmailt sem néztem azóta, mert azt meg csak az itthonin tudom, a cégesen le van tilta :evil: - de megnézem ma vagy holnap, és küldök én is pocakfotót, meg babakocsiról is.
Csöpplány, én ma ebédre csináltam halat, bár nem krumplival, hanem zöldkörettel, a krumplit mostanában nem kívánom. Engem még csak egyszer kapott el a klasszikus kívánósság, kb. 3 hete voltam úgy, hogy napokig somlóiról ábrándoztam, de gondoltam majd elmúlik - igazából fősulin voltam utoljára rákattanva a somlóira, azóta nem nagyon ettem. Mikor 4 nap után is ezzel keltem-feküdtem, elzavartam a páromat cukrászdába :D - mivel nem szóltam neki előtte, hogy napok óta ezt enném, szegény csak annyit kapott, hogy akkor nekem somlói kell, MOST!! Nagyon nem értette, de megszerezte :D - utána persze mondtam neki, hogy ez a kirohanás egy 4 napos kínlódás eredménye volt. Azóta egy 7vgi baráti bográcsozásra csináltam házilag is, isteni volt, nagy sikere volt.
Szülésvideót én még nem néztem, valahogy nem érzem, hogy szükségem lenne rá, viszont rengeteg élménybeszámolót elolvastam - de lehet, hogy egyszer ráveszem magam, hogy meg is nézzek egyet.
Mayday, üzenetet nem átadom, hanem megmutatom páromnak - úgy hatásosabb :D.
kovmarti

Amikor írtam az előbb, még Ercsikati üzenete volt az utolsó! Erre elküldtem, aztán fél oldalt lapozhattam vissza... :) Nagyon beindultatok!

Persze, küldök képet, ha lesz használható. :) 9:40-re megyünk. Alig várom!

Én mákos gubát ennék állandóan, de tegnap este a tejbegrízt kívántam meg, és főztem egy nagy fazékkal... Fagyiból pedig Lidl-ben van egy tiramisus poharas fagyi, azt szoktam kunyizni, ha arra járunk. Általában nem is bírom ki hazáig (5 perc), és már a kocsiban elkezdem enni. Na, ezek után nem meglepő, hogy ennyit híztam... :lol: Ráadásul rendeltem egy használt vattacukor-készítő gépet, ami ma jött meg. Mindjárt el is mosogatom. Tuti még ma kipróbáljuk! :)

Mayday, szerintem se aggódj! A szülésnél úgyis egymásra csúszik a két koponya. Ki van ez találva. :) Majd jó kis csúcsfeje lesz fél napig, aztán szépen visszakerekedik.
A méreteknél engem az ijesztett meg, hogy a legutóbbi 4D-n 1156g-ot mondtak, és 6 nappal később a dokim 1420-at!!! Az kicsit hirtelen növekedés!! Aztán megnyugtatott az orvos, hogy ezeknél a gépeknél van tévedési lehetőség -minden irányba 10%. Húúú! Akkor talán nem lesz óriásbébi! :)

Kovmarti, Te hogy állsz a vizsgálatokkal? Mekkora most a baba?

KépKép

KépKép
barbazso

Hibernia, jól emlékszem, te fogsz a Róbert Károlyban szülni? Csak mert voltunk szülőszoba látogatáson, nem tudom ti voltatok-e, vagy tervezitek-e?
Ja, a kislány nálunk is 'pályára állt', ahogy párom szokta mondani :) - és rengeteget mozog, nyomja / dugja ki a dolgait általában gyomortájékon, mert ott vannak a lábai meg néha a kezei is. Nagyon élvezzük, mikor rákezd, annyira muris. Zenehallgatást meg kifejezetten élvezi, akkor rengeteget mozog.
Ercsikati, én linkeltem egy üzletet, ami a Mammuthoz közel van, de nem a Mammutban - ott is van baba-mama bolt, de horror árakkal. Amit én linkeltem az ez volt: http://christinamoda.hu/
kovmarti

Barbazsó: Hát most jót felnevettem ezen a használt vattacukor készítő gépen. :D :D
Mi régen mindig jégkása csináló gépet akartunk. :lol: :lol:
A Lidl amúgy tényleg erős fagyit illetően...

hibernia

Kovmarti: Aha, én megyek oda, ha egyszer hazajutok. :) Még a 14. héten voltam a szobákban, megnéztem, milyen a fürdős, a folyosói fürdő stb stb, de magában a szülőszobában nem jártam... :oops: Milyenek?

hibernia

Sziasztok..

Húú tényleg eindultatok :D
Halihó kovmarti, örülök, hogy újra itt és kitartást a munkához!!

Kívánóság..eddig én az eperre voltam ráálva de elolvasva a bejegyzéseket mostmár jöhet a fagyi, a vattacukor a tejbegríz is :lol:

Amúgy lehet nálunk is megvolt a pályára állás..bár én magáta fordulást nem éreztem de a gyomromban tapos a gyerek..vagy boxol..de én az előbbire tippelek :)
Nem gondoltam volna, hogy így fogok örülni annak ha belülről zúzzák a belsőszerveimet :D

Nálunka agyerekszob aa képzeleteinkben van meg :D Amúgy a festés megvan, az sárga..citromsárga...aztán mikor otthon leszek (már csak 7 munkanap!!!! :D ) elkezdem a dekorációt is :D
Bútorokat meg remélem e hétvégén meg tudjuk venni..meglássuk....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Barbazsó, használt vattacukorkészítő??? Ez komoly?? Fősulis szobatársammal, akivel azóta is legjobb barátnők vagyunk, egyfolytában erről ábrándoztunk, mindketten hatalmas vattacukor rajongók vagyunk, és mindig terveztük, hogy szerzünk egy gépet valahonnan, és rendezünk vattacukor partikat, ahol degeszre esszük magunkat :D :D. Honnan szerezted?
Vizsgálatok - utoljára 2 hete voltunk, az volt a 32. heti, minden rendben, még mindig jó egy héttel előrébb jár a koránál, közel 2 kilósra becsülték. Legközelebb 36. héten kell mennem, akkor megtippeli a doki a születési súlyát, meg hogy várható-e, hogy előbb érkezik.
Hízás - én +10-11-nél járok, attól függ, mikor mérem. De a pocakomra még mindig azt mondja mindenki, hogy ahhoz képest, hogy a 34. héten járok, nagyon kis visszafogott - környezetemben lévő gyerekesek mind a 6-7. hónapra mondták, hogy ekkora volt a pocakjuk :shock: .
kovmarti

Kovmarti, küldesz majd pocakfotót gmailre? Kiváncsi vagyok a visszafogott pocakodra :D :D

Mayday: fejtérfogat: Anitának is írtam, hogy szerintem mostmár a feje nem fog olyan ütemben nőni meg ő maga sem inkább kilókra mennek...persze nőni fog valamennyit de nem hiszem hogy majd gond adódna belőle! Nekem a 28. heti UH-n a BPD 71,70 volt..az nem tudom jó-e vagy sem..még nem gondoltam bele honnan fog kijönni és mekkora fejecske :oops: Talán jobb is :D

Amúgy szülésvideókat én tök szívesen nézek, még a császárosat is bevállaltam..szerintem a gátmetszés durvább volt..legalább is nekem... engem nagyon bíztat a tudat hogy hány millióan végigcsinálják a szülést :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Jó sok mindent írtatok ma.

Én is tudok egy kismama boltot, itt voltam is a múlt héten vettem 3 db rövid ujjú felsőt, amiből egy akciós volt, és nagyon szuperek. Téli cuccokat is vettem már itt, és akár neten is lehet rendelni. Bár ez a 2 Mammut közötti utcában van, link:
http://www.bboom.hu/

Képzeljétek ma forgatáson voltam :D Vagyis a fitness, ahová járok kismama jógára megkért, hogy ha nem lenne probléma akkor menjek el ma délelőtt egy ingyenes jóga órára. Reklámot akarnak csinálni és kihívták a tv-t forgatni. Persze ez ilyen helyi adó: infó24 a nevük, szóval azért nem mutogatnám magamat valami nevesebb csatornán, de így bevállaltam. Tök jó volt és még fizetni se kellett. Bár elég sokat filmeztek, pedig csak 1-2 pillanatképről volt szó először. Aztán majd kb. 2 hét múlva lesz kész, akkor adják a tv-ben, kíváncsi leszek :lol:
Tök jó idő van nálunk is, de én már megittam egy lightos kávét, mert nem tudom nyitva tartani a szemem. Pedig pakolnom kéne a lomtáras szobát kifelé, mert lassan jönnek a kidobandó bútorokért és még tele van a cuccaimmal.... még a festőt se hívtam fel... olyan lusta vagyok mostanában. A másik meg, hogy mindent elfelejtek... remélem csak ez a tavaszi fáradtság van rajtam és elmúlik, mert ha ez így marad, akkor mi lesz velem még 2 hónapig... :oops:

KépKép

KépKép
nadina01

Ercsikati:köszi,de már megbeszéltem apuval hogy elvisz és meghív egy fagyira! :lol:

Eper:én fagyiba nem szeretem de magában imádom.Sajna idén le kell róla mondanom és a többi apró magvas társairól(málna,szeder,köszméte).Talán majd jövőre! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj csajok ezek a kaják!!! Hát én is meg tudnék most enni szinte bármit! Fagyit, sütit, bármilyen édességet....
Ettem is egy diétás nápolyit gyorsan :lol: :lol: :lol: Már ez is megteszi, amíg nincs jobb. Én amúgy megint fogytam 1 kg-ot, de mondjuk szívesebben híztam volna. Attól félek, hogy ha megszületik a baba akkor utána kezdek mértéktelen evésbe és akkor szedem majd fel a kilókat... Azért most nagyon irigyellek titeket, hogy ehettek bármit. Főleg, hogy majd most kezdődik a fagyi szezon, azt azért nagyon nehéz lesz megállnom.... imádom a fagyit, minden ízesítésben sajna.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy néznek ki a babók a 4D-n ilyen idős korukban! Majd mindenképp tegyetek fel fotókat a mailre! Szerintem már mi sem megyünk többet 4D-re. Elvileg én 3 hetente járok a nőgyógyhoz, ő nézi sima uh-n mindig, így megpróbálom kibírni, hogy majd a 40. héten élőben láthassam. Remélem, hogy a 40. hét lesz és nem előbb. Lassan tényleg izgulhatunk egymásért, főleg, hogy többen picit nagyobbak is a koruknál, akár előbb is érkezhetnek...

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, akartam még neked írni, hogy nagyon ügyes vagy ám, hogy ilyen gyorsan megszoktad a bal oldalon való fekvést! Gratula! Magvas gyümölcsöket is ezért nem ehetsz?

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina:az alvás már megy hálisten,és még ki se kell magam támogatnom! :lol: Magvas gyümit azért nem lehet enni szoptatás alatt mert a magokban allergizáló anyag van amitől a pici kipattoghat,kiütései lehetnek.Most nincs ilyen probléma mert a méhlepény megszűri a dolgokat.De a tejcsibe már át fog kerülni,és onnan meg a babához.Aztán lehet hogy semmi baja nem lenne tőle,de mi van ha mégis?Mi van ha pont az enyém érzékeny rá?De lehet hogy csak túl aggódom.Most hallottam nemrég ezt a dolgot.

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina..sajna szoptatás alatt szinte csak vizet lehet inni :D :lol:
Na jó nem ennyire brutál a helyzet de sajna én is olvastam hogynem lehet apró magvasok enni, meg citrusokat, meg K-s zöldségeket és ezernyi mindent mert a baba pocakfájós lesz tőle..
Én most őszintén bevallom hoyg be-be próbálkozom majd azért mert nem tudom elképzelni hogy ne egyek epret egyszer se..ha a babaának tényleg rossz hamar megtudom és nem eszem, de ha bírja akkor meg bírja :D persze meglássuk az okos védőnőm majd épp milyen tanácsokkal lát el :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Amúgy nem tudom Ti már utánanéztetek-e szerintem érdemes..mert szoptatáshoz annyi minden van tiltó listán hogy isten bizony majdnem elsírtam magam mikor elolvastam...

Persze azt is olvastam, hogy nem kell annyira vérsen komolyan venni, mert babafüggő a dolog de megértem csöplányt is...

Szóval még az az x idő sem lesz könnyű amíg szoptatni fogunk.... :cry:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Én az ilyen tiltó listás dolgokkal úgy vagyok, hogy amit a terhesség alatt ettél értem itt pl. az epret, a gyerkőc is szeretni fogja! Az egyik ismerősöm mondta, hogy ő a terhesség alatt állandóan kívánta, és mondták neki, hogy a gyereke allergiás lesz rá, hát erre a gyerek kedvenc gyümölcse! Szóval nem nagyon értem én akkor ezeket a dolgokat!
Képzeljétek az előbb telefonáltak, hogy holnap délután megérkeznek a falmatricák! Húúú! Már alig várom! :) Akkor szerintem már a 7végén neki is ugrunk! Kitalálok majd valami klassz kis történetet, hogy hogyan rendezzük el klasszul a matricákat, aztán hajrá! És akkor azt hiszem tényleg készen leszünk! Már csak a pelenkázó szekrénybe valókat kell megvenni. De jó lesz ha már készen lesz! Mondjuk akkor kezdjük az előszoba a konyha és a fürdő festését.... Na annak nem örülök annyira! De hát azt is megcsináljuk! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Küldtem fotókat gmailra - de belépni még nem tudtam, megnézni a friss fotókat, mert párom nagyon dolgozik. Majd talán este...
Hibernia, a szülőszobák teljesen korrektek, 2 van belőlük, az egyik egy jó nagy, a másik kisebb, nekem ez utóbbi jobban tetszett, valahogy hangulatosabb volt. A kicsiben van egy franciágy is, a nagyban az pl. nem volt, csak egy sima ágy - de nem ezért tetszett a kisebb, hanem mert valahogy barátságosabbnak tűnt. Ha lehet, én a kisebbet fogom majd választani.
Nadina, minden tiszteletem a tiéd, remek lehet, hogy még itt is ilyen kísértésbe ejtő dolgokról olvashatsz :oops: - mindenesetre kitartás, eddig remekül csinálod szerintem.
Én még nem néztem szoptatós tiltólistát, védőnő nem ad majd ilyet? Azt gondoltam, ez tőle jön majd. Nálam az eper nem akkora sláger, én szőlőfüggő vagyok, szezonjában nincs nap, hogy ne ennék - nem tudom, azt lehet-e vajon. A másik nagy nyári kedvenc a dinnye. Na, majd utánaolvasok meg rákérdezek a védőnőnél.
kovmarti

Tiltólista:én se akarom annyira véresen komolyan venni,de eléggé félek azért.De ha sok mindennel nem érintkezik a gyerkőc akkor nem fog tudni reagálni rá a szervezete és akkor meg azért lesz allergiás.Pl unokatesómék.Még a széltől is óvták őket és most meg mindenre allergiásak.Biztos fogok enni,de azért mértékkel.

Kovmarti:tényleg nagyon diszkrét az a pocak.Azt hiszem nem nekem van a legkisebb pocóm itt a topicban! :D Babakocsi nagyon jó!

KépKép
Kép
csöpplány

Kovmarti, tök jó a kocsi! Ez milyen fajta? A hasad tényleg aranyos. Szerintem Te amúgy is nagyon vékony típus vagy, aztán így arányos. Hát én fenékre és combra is híztam... :( Ja, és a tokám is nőtt. :) Nagyon gáz!

Vattacukor gépre én is nagyon régóta vágytam! Aztán sokáig nem tudtam kitalálni, mit kérjek a szüleimtől a tavalyi szülinapomra. Végül ősszel már tudtam, de megvárták, hogy én szerezzem be. :) Aztán közben egy hét, és itt az idei... :D De most törjék ők a fejüket valami meglepin... :) Már ki is próbáltam, de az első nem sikerült túl jól. Még bele kell jönnöm. :) Megyek is egy újabb körre. :) Ja, a babaszobán árulta egy anyuka, mert ők nem használták eléggé ki, aztán csak rakosgatta ide-oda.

Most, hogy mondjátok, banyek, akkor nem ültetek epret!!! :) Aztán csorgatnám a nyálam... :) Idén még az ízetlen tesco-s epret is nagy élvezettel ettem télen. Mit kellett harcolnom a férjemmel, hogy vegyünk! :) Végül kétszer vagy háromszor sikerült rábeszélnem. :wink:
Szerintem a szőlő és a dinnye jöhet. Az apró magvasokkal kell vigyázni.

Zsu, hol találtál ilyen tiltólistát? Már péntek óta nem sírtam... :)

KépKép

KépKép
barbazso

csöpplány_hát ha még áprilisban meglenne nem bánnám amúgy ha fagyi akkor puncs vagy vanilia azt imádom !

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Húúú de sokat írtatok
Édesség,hmm :lol: :oops: :P
Én ma csináltam egy kis kókuszgolyót,mert úgy megkívántam.Nagyon jó lett :lol:
holnap meg csinálok rizibizit,töltött csirkecombbal,már alig várom hogy kész legyen
Én nem csak az édességekre vagyok ráálva hanem a sülthusra is,de nagyon.
Gondolatban küldök nektek!Jó? :lol:
Kovmarti szia!Még nem igazán ismerlek,de bepótoljuk :lol: :P
Olyan melegem van mindjárt meggyuladok.
Hétvégén hozzuk a kis ruhákat,meg a járókát a sogornőtől :lol: :P alig várom már
Elég rossz hogy ennyi mindent nem lehet enni szoptatás alatt :cry:
de kibírjuk valahogy.

Kép

KépKép
torpilla

SZiasztok!

Elnézést a betolakodásért! A júliusi topikból vagyok.

Nagyon jó minőségű, olcsó, újszerű, máskás angol babarucik 0-3 hónaposoknak! Jelenlegi készletet a következő linkre kattintva megtekinthetitek! Ha valami megtetszett, priviben várom jelentkezéseteket!

http://picasaweb.google.hu/105551140771 ... directlink

Köszönöm!
További szép, gondtalan babavárást kívánok nektek!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Barbazso:http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=768
Itt egész jól leírják a dolgokat.

Törpilla:nekem küldhetsz!!Nagyin fincsin hangzik! :D

Na megkaptam a fagyimat.Én úgy élveztem! :lol: :lol: Jó sok csokiöntetet kaptam rá! :D Asszem kielégítették vágyamat! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Voltunk dokinál. Minden okés elvileg, dokimat felkértem, elfogadta :D
Viszont azt mondta tapintás alapján is még farosak vagyunk..de ő megnyugtatott, azt mondta még van ideje a babaának befordulni, de ha nem tenné május 12 császár... bizakodom... meg majd beszélünk a gyerek fejével merre is van az arra :lol:
Azért kcsit elkenődtem... de nem adom fel ..mert nincs is miért :)

Kovmarti..tényleg diszkrét, de csini :D A babakocsi meg király lett nagyon, minden megvan ahogy néztem, ami csak kellhet egy babakocsiba :D

Csöplány..egészésgedre..minden vágyad így teljesüjön ezután is :D :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Csöpplány, köszi a linket! Kovmarti, jól jártál, a szőlő és a dinnye is az ajánlott élelmiszerek között van! Mondjuk ez egész jól tartható, bár az eper, a vaj és a paradicsom,... Na, és ha éjjel többször felkelünk szoptatni, nappal mi tart ébren, ha nem a kávé? :) Én most is iszom tejeskávét reggelente, mégis este pörög a gyerek... Na, majd azért igyekszem betartani az előírást. :)

Tényleg, közületek cigizett valaki? Én igen, és végül olyan mágneses kezeléssel szoktam le. (Ugye, önuralmam semmi, de ezt már tudjátok...) A férjem úgy ismert meg, hogy akkor már fél éve nem gyújtottam rá. Néha megszívattam azzal, hogy a bevásárló kocsiba bedobtam egy dobozzal. Láttátok volna az arcát! :) De soha-soha többet nem szeretnék semmitől függni! Akkor persze nagyon élveztem, a kis cigikém volt a legjobb barátom... :D (Majdnem 10 évig!) De így utólag...! Nagyon örülök, hogy sikerült végül leszokni.

Zsu, ne kenődj el, tényleg nincs miért! Még egy teljes hónapja van befordulni!

Törpilla, akkor Nektek is izgi hétvégétek lesz! Olyan jó kicsomagolni, és átnézni a babaruhákat! Még akkor is, ha esetleg még emlékszel rá, ahogy a családban más gyerekek hordták, ezt most a Te babád fogja hordani legközelebb! Nem is olyan sokára... :wink:

Mindjárt kezdődik a Grace Klinika. Ilyenkor döbbenek rá, hogy hoppá, megint elröpült egy hét! :D

KépKép

KépKép
barbazso

Jó reggelt kismamik :lol: !
Ma nagyon jó kedvem van,már most süt a nap :) .

Megnéztem a g-mail-t,hát kovmarti,tényleg kicsi a pocód, :lol: :P,de te szerintem semmi feleslegeset nem híztál magadra,ami felment az mind a babóra ment(ami nem sok,örülhetsz neki. :lol: )A kocsi nagyon jól néz ki,szuper!
Zsu örülök,hogy a doki elfogadta a felkérést,a babó még simán be fog fordulni,tudja hogy nem akarod a császárt :lol:
Barbazso hát már mondanom se kell hogy alig várom hogy hétvége legyen és hozzuk a cucokat.Még mindig olyan hihetetlen hogy lesz egy pici fiam :oops: :lol: Ezt a boldogságot nem lehet szavakba önteni.
Mostmár majd tényleg rakok fel képeket g-mail-ra,de még mindig nem csináltam,majd ma.
Csöpplány én küldenék neked finomságot,de túl messze vagy,és örülök,hogy a csokifagyi jól esett. :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Jó reggelt!

Barbazsó, én is bagóztam, de letettem sajna egy komoly tragédia után,...apukám ebbe halt bele ideje korán (cigizésbe) így volt motivációm..azóta én sem gyújtottam rá és próbálok hatni a környezetemre is..amúgy a férjem engem is már nem dohányosként ismert meg..azt mondta ha bagózok az esélyeim a 0-val lettek volna egyenlőek így a végén azért jól jártam :D

Szoptatásos tiltólista: hála az égnek igen, a dinnye mehet az nálam is nagy szám szokott lenni nyáron... kiváncsi leszek majd ránk júniusban :D Bizti ideig óráig kicsit kiahal ez az intenzitás, de aztán jönnek a jó kis sztorik melyik gyerkőc épp kit pisilt le vagy épp mikor emelte fela fejét vagy mosolygott :D Szép idők jönnek :D :D

Torpilla, osztom véleményed, nekem is jó a kedvem ebben az igazi gyönyörű tavaszi reggelen :D

Ja és ma van a a férjem és a fiam névnapja :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Szép reggelt!
Nálunk is fantasztikusan süt a nap! Nem is tudtam aludni csak 6:15-ig, mert a redőnyön át úgy besütött a nap, hogy csak csuda! Annyira jó! Már el is döntöttem, hogy átültetem a barackfámat, mert tavaly már nem volt rajta csak 2 szem barack, mert már akkor kevés volt a föld, de ősszel nem akartam megbolygatni! Tehát ezt most teszem meg! :)

Zsu!
Kendra sem fordult még be, szóval ne aggódj! Szerintem tudják mikor kell a "helyes útra térni"!

Kovmárti!
A pocód tényleg kicsi, mármint a mieinkhez képest! :lol: :lol: De ne aggódj, a babóca jól van és ez a lényeg! :)

Törpilla!
A tesóm már nekem is mondta, hogy légzésfigyelőt, a bébiőrt a pelusos kukát már igazán elhozhatnám, ha ennyire állunk a szobával. Mondtam neki, hogy egyenlőre a baldahin vasat akarom elhozni, mert a matricák ma érkeznek, és muszáj tudnom, hogy meddig fog érni, mármint milyen magas lesz! Aztán ha még jobb idő lesz, elkezdem a kisrucikat kimosni! Húúúú az nagyon klassz lesz már! :)

Valaki írta az iwiw-et! Hát őszintén? Én is megsasoltam egy-két emberkét közületek! Bár bejelölni nem igazán mertem..... De ha valaki megtalált jelöljön ám nyugodtan! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Kovmarti: én is láttam a képeket Rólad és elállt a lélegzetem, hogy milyen kicsi a poci! Hol a gyerek???? :lol: Hogy csináltad, figyeltél arra, hogy ne hízzál el? Dolgozol még?

Zsu: akkkor boldog névnapot kívánok Gáboroknak! :lol:

Az idő szép, de én még is úgy érzem magam, mint egy havi bajos csaj! Mindenen hisztizek! :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.03.24 08:34-kor.

KépKép
charlott

Charlott!
Irány ki ebben a jó időben! Máris elmúlik a havi baj! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?