Új privát üzeneted érkezett!

teljesen kipurcantam. Úgy fáj a fejem, hogy kedvem lenne a falba verni, még attól is csak jobb lehet. Benő egész éjjel sírt, kb fél órákat aludt (de ebben sem vagyok biztos) és még most sem bír elaludni. Annyira tekereg szegénykém. Valami nagyon bántja a pociját, pedig semmi újat nem ettem mostanában. gyakorlatilag már szinte kenyér-krumpli-hús kombináción élek. 9-10 körül jön a védőnő, na azalatt a 10perc alatt tuti aludni fog
zuzmooo

Bettike és Kakti: köszi szépen a zenét. Ki is próbáljuk.
zuzmooo

Zuzmoo
sajnálom az éjszakát :roll: :roll: nekünk is volt pocakfájás, de csak hajnali 5 és 6 között...
én is próbálgatom a kajákat, de szerintem nem ezen múlik...
nálunk mondjuk az volt a baj hogy éjszaka nem böfiztetem és össze vissza evett...
a csodaszerek se nagyon segítenek, talán az espumisan.
abban bízom hogy kinövik

Kismaki
miből gondolod hogy kell tápi? hát receptre adják. illetve nem tudom anélkül kiadják-e, ha igen biztos drágább.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy: bennem is csak ez tartja lelket, hogy néhány hónap és kinövi :D
zuzmooo

Úgy érzem, hogy kevés a tejecske. Most még csak biztonsági tartaléknak szeretném itthonra.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Ti hogy álltok a kajálással??? Én egyfolytában csak ennék és ennék. Kezdek magamtól megijedni! :shock:

dalika

jó reggelt csajok!

zuzmooo: sajnálom az éjszakát. A pocifájás az ursofalk-tól is lehet, nekünk is azóta fájdogál amióta szedi :(
kérdezni akartam, hogy ti merre mentek sétálni, ha mentek?
a legutóbbi szerzeményem a szőlőmag párna, ha nem tud elaludni, a hasfájástól, akkor 2 mokkáskanál gw+szőlőmag. Kicsit nyekereg utána, de hamarosan hallani az eredményt.

fertőtlenító zselé dm-es és rossmannos is van.
jah és vettem a Tescoban fertőtlenítő tablettát 56 db 815 ft
a neogranormon fertőtlenítő tablettája, meg a 10 db 800 körül :x

Kismaki:tápit iratni kell, mert úgy ha jól tudom fél áron kapod meg

vicky: sajnálom a hőemelkedést

kattkat: én is azt szoktam mondani, hogy szüljön sünt :)
stephie

Jó reggelt!

Buci szépen aludt éjféltől, de 6 óra csak kézben van el - mondjuk ez is jobb, mintha ott is ordítana...

Akkor most hogy legyenez a tali? Ki ér rá, hol legyen?

boruska

Tényleg, Stephie, nekünk meg meggymagzsákunk van, az is jó állítólag a pocifájásra. Picit meg kell melegíteni és akkor az jó a fájós pocakra. Próbáltam már egyszer, úgy tűnt jó neki! Asszem a dm-ben is lehet kapni.

dalika

Dalika, nekem is van étvágyam rendesen - bezzeg amíg tudtam szoptatni, addig alig volt :( Vissza kell fognom magam...

Kismaki, a tápit iratni kell valóban, ill. ki lehet sírni ismerős patikusnál, de akkor nagyon drága, pláne az a laktózmentes, amit mi kapunk.

Aki tápis: ha elviszed vhova a gyereket hosszabb időre, akkor hogy viszed el, hogy tartod melegen a tápot? Termosz, vagy mi? Bajt csinál a pociban, ha hidegebb, mint kellene, vagy csak nem fogja megenni? Nem ettünk még házon kívül soha, de ha megyünk a talira, akkor vszeg kell...

boruska

ja, és még amit akartam kérdezni - aki masszíroz, mit használ? Krémet, olajat, milyet? Nem tudtam választani, mi lehet jó az ilyen picik bőrére.

boruska

Dalika, én is ennék állandóan :oops:
a kajálásom már sikerült normális mederbe terelni, már csak az édességekről kellene lemondanom... Péntekig adtam magamnak időt erre. Aztán lassan hat hetes kontroll és kezdenem kellene a mozgást, remélem nem csak terv marad.
Az álmom, hogy lesz erőm mozogni és a terhesség alatt muszáj volt diétát lesz kitartásom most is folytatni a szoptatás mellett. Ez így marha ideális lenne, csak ismerem magamat és ha ellazulok abból hízás lesz :twisted: jaj de tudom irigyelni a nem hízékonyakat :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Mi még nem olajozunk a masszáshoz, mert Léni így is türelmetlen még, erre a gyakorlásra nem látom értelmét.

Lillánál napraforgó olajat (gyógyszertárban kapható) használtam. Itt a mandula és napraforgó olajat ajánlották, de a mandulaolaj allergiát okozhat az arra érzékenyeknél, ez a mi családi hátterünkkel nem mertem, így maradt ez. Nem mellesleg ez kell a koszmó eltűntetéséhez is.

KépKép

KépKép
beneildi

Nahát akkor legalább nem vagyok ezzel egyedül :D

Boruska, amikor én masszíroztam az elsőt, találtam a dm-ben kimondottam babamasszázs olajat. Asszem babylove-os.

dalika

Bori:
a védőnőnk a természetes olajokat javasolta. Mi Aromaxos búzacsíraolajat használunk, a pocira meg azt a Babynos hasmasszázskrémet. Viszont most áttértünk a testápolóra, mert türelembéli problémái voltak Csibének: sok volt neki így. Most fürcsi után masszírozom a testápolóval.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!
egy kézzel pötyögök, a másikban Samuka szuszil, persze csak addig, amíg le nem teszem.

Rég voltam, úgyhogy visszaolvasni nem látom értelmét.

egy pár napja Samunak is patisodik az arca, és láttam Judit képét a gmailen, asszem nálunk is ilyen, csak kevesebb. ez azért van ezek szerint, mert ittam tejet? vagy más kajaallergiánál is ugyanilyen?

Egy pár napja sokat bukik (hány?) a babám. Kaja után annyira tekereg, aztán kijön. majd megnyugszik, leteszem, megint tekereg, kijön. most azt nem tudom, hogy azért tekereg, mert ki akar jönni belőle a cucc, vagy annyit tekereg, meg kalimpál közben, hogy azért jön ki?

Bori: termoszban tudod melegen tartani. De a szobahőmérsékletűtől sem lesz semmi baja, mondjuk kint nem tom milyenre hülne le.

Tali nekem a városligetben lenne szupi.

Kép
zsizell

Hát én nem tom mi van a kis drágámmal, de nem alszik. Éjjel 3 óránként keltünk most meg hiába altatom el kézben vagy a kiságáyban max 10 perc és újra ébred. Nem tudom mi lehet vele. Nem tekereg, nem hinném, hogy fájna a pocak. Egyszerűen csak nem alszik, de a végére már olyan fáradt, hogy csak sír. Utána szopi és kezdődik minden előrröl. :? Valakinek valami ötlet?

bellerreni
Eger

Reni ilyen nekünk is szokott lenni. Nem tudsz mit tenni ellene, egyszerűen szerintem csak ilyenjük van. Próbálni kell más módszerrel esetleg elaltatni, meghát sok türelem. :)
Én most letettem az ölemből a kiságyba, és már nyöszörög is. Mindjárt etetés, és semmit nem aludt, csak amit a kezemben produkált (kb 20 perc- előtte sírásrívás nyűglődés).

Kép
zsizell

Ad valaki esetleg kamilla teát vagy más babateát a lurkónak?

bellerreni
Eger

Én kammilla teát adok neki, már másfél hetes kora óta! 1 dl forralt vízbe belemártom a filtert vagy kétszer, hogy szép világos legyen a tea, majd egy kávéskanál cukor. A gyerekdokink javasolta, és beválik. Meg is nyugszik mikor éhes nagyon, de pl. még pelenkázni kell, és jó a pocijának is. Sokat pukizik :D

Kép
zsizell

Zsizell ezt a kamillateát én is kiprobálom! :wink:

Bár az én leánykám,nagyon jó baba.Eszik,alszik,nézelődik,ritkán sír.
Átalussza az éjszakát.Mondjuk ugy éjféltől 6-ig.Azután eszik majd csicsil még.Én is,ameddig fel nem kel a nagy.

Boruska olyan termoszt azthiszem én is beszerzek(láttam a veterán,tesz-vesz jókat,de ugye nekem nem éri meg ott venni :? )
Vajdaságban pedig annyira tabu még ez az ilyen vásárlás.....
Szerintem az a legjobb,abba tárolni a kajcsit.

Érdekes nálatok nem lehet szabadon venni a tápot? :shock:
Nálunk sima ügy!Ugy kb.1500ft 1 doboz.
Nálatok mennyibe kerül?(recepttel,nélküle?)

Kép
Kép
szintus

Megkérdezhetem minek a cukor is a teába? Luca is hasfájós volt,meg tápos,de az első hozzáadott cukros cucc kb a gyümölcsjoghurt meg a túrórudi volt 1éves kora körül. Cukrozott innivalót meg a bölcsiben kapott először. Annyira nincs rá szükségük! Anélkül is megisszák! Sztem felesleges már most a mesterségesen édesített cuccra szoktatni!
Vendég

kismaki:
én vettem a laktóz-mentes tápot-csak ugy a patikában, mert NEM VÉNYKÖTELES
(ez a humana 1+ azt mondják, és írják itt a forumon, hogy hasfájós táp,de én is csak vésztartaléknak használom, és arra inkább legyen laktózmentes antiallergén-kicsit hasfájós és szar izü, mint valami jó ízű-ha van ilyen és rászokik esetleg...)

zsó
Kép
pcd1985

A milupa milumil Ha start 2500 Ft recepttel. De az egyik ismim valami 800 Ft-os tápot használ. Az nem tom milyen. Azért jó drága basszus, max másfél hétig tart ki.
Mondjuk Samu sokat eszik sztem, 100 ml simán benyel, aztán van, hgoy sír , hogy még éhes. És akkor 120-130 lesz belőle. De nem akarok neki ilyen sokat adni, mert lehet, ezért hány. Még mindig nem tudom, hogy jelzi e a baba, ha elég neki, vagy túl lehet simán etetni :shock:
És az sem tiszta, hogy mennyit kéne ennie 1 hónaposan. Annyi félét olvastam, mondtak. A ti babátok mennyit eszik, evett 1 hósan?

Kép
zsizell

Nóri! Nekem Samu kezdetben kihányt mindent , meg fájt a hasa mindentől, és ha nem ízlett neki meg sem evett ivott semmit. Sokféleképpen kipróbáltuk a teát, meg édesköményt is. És végül mondta a dokink, hogy tegyünk bele nyugodtan cukrot. Így megissza, és azóta nem fáj a hasa sem. Lehet hogy mesterséges a cukor, de ha ettől nem beteg, mert így megissza, akkor én adni fogom neki.

Kép
zsizell

NA EZT KAPJÁTOK KI!!!
nem rosszindulatból írom csak már felrobbanok, hogy mennyire tudnak anyák hülyék lenni:
tesóméknak 2 nappal utánam tervezett császárral született a lányuk
anyuka sose fejt 1 percig se, 2 hét mulva már nem volt teje...
táp-dugulás-espumisan-hashajtó(ez még tök normális, semmi gáz, csak a gyereknek ekkor kezdödött a kálváriája)
orrduguás-orrszívó-porszívó a kezdetektől-még ez is töknormális, csak nem kéne a 10 macska meg a kutya az elöszobába és a nyakig szőr..por
közbe szájpenész-ez is előfordul, csak a felsorolás miatt, hogy szegény gyereknek tényleg minden kijutott
amikor ezen tulestek, kezdődött a cukrostea
mindenki mondta hogy ne cukrozzanak semmit, erre kitalálták, hogy a tápnak olyan szar ize van, hogy ök azt is cukrozzák
tápot 1 nap 7x adtak, 150ml, ez több mint ami a dobozon van elöirva, de végülis az csak iránymutató, el lehet térni, bár én sokallottam a cukros tea mellé
anyuka meséli nekem a telefonba hogy képzeljem,

ugy akarja leszoktatni a gyereket az éjszakai fölkelésről, hogy szirup édességű cukrozott teát ad neki

azt mondta, hogy még ő is birja meginni, olyan cukros
ekkor borultam ki, hogy én nem szolok, de már nem akarok velük beszélni, mert kurvára sajnálom a gyereket.
a végén kipirosodott nagyon durván a punci -még ez is...
nem aludt a gyerek, csak sírt, kihívták a dokit, aki azt mondta, hogy szerinte gomba de ettől függetlenül szerinte túletetik és ne adjanak neki cukrot
ki hitte volna?????
de azért ők továbbra is adnak.......

zsó
Kép
pcd1985

Zsizell nekem 1 hósan 100ml tápit ivott,
most iszik 130ml.Hannus szerencsére nem bukós baba,
de Fruzsi nagyon az volt..
Lassan etettem pedig,2-3 büfi egy kajálás közben és mégis
sok visszajött neki.OPersze dokinál is jártunk,de ő azt mondta,hogy
még a súlya szépen nől(az jó volt)addig nincs aggodalomra ok...
A mi tápunk 4 napig tart ki,tehát hetente ugy 3000ft.(kisebb doboz)
De itt nem adják receptre,nem támogatja az állam... :( (pedig kellene azért...)

Kép
Kép
szintus

Basszus, Zsófi!
Ez kimeríti a hosszútávú gyerekkínzás fogalmát! Meg tudlak érteni, hogy ilyen indulatok forrnak benned. És hogy a tesód csinál ilyen hülyeséget, az még szarabb lehet.
Aztán akkor sem fognak észbe kapni, hogy atyaég, mekkora balf..ok voltunk, mikor a gyerek majd cukorbeteg lesz - és úgy fog kinézni, mint a született feleségekben Gaby gyerekei.
Én még vizet sem adok a tejci mellé Lilinek. Teát sem. Majd talán nyáron, mikor gatyarohasztó meleg lesz, akkor kap majd forralt, visszahűtött vizet, hogy ne száradjon ki, de ennyi. Cukor? Minek??? Amúgy sztem az anyatej tök édes. Legalábbis az enyém annak tűnik... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsófi durva dolgok azért amiket leírtál!
Macskát kül.sem szeretem gyerek közelébe még ilyen pici!
Istenem,hát a gyerek áldozattal jár,ami ugye azt is belefoglalja,hogy éjjel is felkell kelni néha.Ez a picibabák még nem tudnak manipulálni,nekik még anyuci melegségére,szeretetére van szükségük.

Én pedig azt imádom a legjobban,amikor magát tapasztaltnak
valló anyuka engem oktatni probál.Nos akkor attól kiborulok.
Amikor azt szajkozza nekem,h ááá nem kell táp már 4hós kortól,jó a tehéntej is...ja ....meg hogy miért iszik még az én lányom cumisüvegből...áhhh.....(mármint a nagyobbik)

Kép
Kép
szintus

mi adunk édeskömény teát néha, de nem teszek bele cukrot - mondjuk nekem simán benyel mindent, még ezt a bödös macskatápszagú laktózmentes tápot is, nagyon haspók, mindegy, csak kaja legyen.

Nekem most 100 ml-t eszik, de előfordul, hogy kevesli, és akkor kap még egy picit - testsúlyarányosan kevesebbet kellene neki, de akkor nem marad békén és csak tátog...

boruska

Szintus!
Én nem akarlak oktatni, de egyáltalán miért iszik cumisüvegből?
Leszögezem, nem vagyok tapasztalt anyuka! :) De annyira cumiellenes vagyok, hogy csak na! Mióta hazajöttünk a kórházból, Lili tegnap ivott először cumisüvegből (és remélem, ha nem is utoljára, de nagyon ritkán fog ismétlődni). Most is csak azért, mert nem ébredt fel időben, nekem meg mennem kellett a háziorvosomhoz. Íhy időben elkezdtem mellszívóval gyötörni magam, hogy ha indulnom kell, és felébred, legyen itt neki kajcsi, amit majd Apa odaad. (Persze nem volt elég neki, így mikor hazaértem, még cicizett egyet.)
Cumit sem kéri, kiköpi - hála az égnek.
De én inkább pohárból itatom, ha kell valami külső cucc, vagy kiskanállal. Csak ne cumi legyen!
Ez az én elvem, és tényleg nem oktatásnak szántam. De szerintem a cumiról, cumisüvegről sokkal nehezebb leszoktatni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem tudom Kakti,szereti a cumisüveget!
Ő is tápos baba volt,lehet azért...bár persze hogy már mindent iszik pohárbol is(tejet,jogurtot,teát,szörpit)de az a cumisüveg olyanfajta vigasz neki.Nem tom... :roll:
Egyébként az oktatás alatt arra gondoltam,hogy amikor
én mondtam neki h Fruzsi még iszik cumisüvegből IS akkor ugy visszakérdezte h mi????Elszégyeltem magam h tényleg milyen béna v.ok....

Kép
Kép
szintus

Boruska!
Már akartam neked írni:

||: Halló Baby !
Ha este szabad és jobb dolga nincsen ma velem marad.
Halló Baby !
Megvárom magát, s ha tetszem magának ne várjunk tovább!
Miért mondjam angolul azt, hogy maga beautiful ?
Inkább mondom magyarul, hogy bjuti-bjutiful.

Halló Baby !
Ha este szabad és jobb dolga nincsen még velem marad. :||

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: ha szép idő van, be szoktunk sétálni a Kossuth térig, Szabadság tér, majd "felétek" :) és a színház előtt vissza. Rendesen el is fáradok mire hazaérünk, különösen, hogy nincsenek padok azokban a parkokban ahol megyünk :x
Összefuthatunk valamelyik nap a belvárosban, ha nektek is jó. Mi általában 2-3 körül megyünk (de volt már 1 és 4 óra is :oops: )
zuzmooo

Zsó: ez nagyon durva! Tipikusan az a helyzet, mikor magukat fontosabbnak tartják a babánál. Különben is egy hónaposan hova akarja még leszokatni az éjszakai evésről??
Úgy sajnálom szegény picit! Mi vár még rá ilyen szülők mellett... :cry:
zuzmooo

Pfffffffff...Zsófi
idijóták (bocs)

Más.
Tegnap meg most is olyan mensisen fájdogál picit a hasam.
Este meg éjjel alig volt tejem.Ugye nem fog máris megjönni? Még ez a szülés utáni szar is folyik belőlem :twisted: :twisted: :twisted:
Valakinek hasonló?
Egyébként olvastam az LLL oldalán, hogy akár az is apaszthatja a tejet és meghozhatja a peteérést mensit, ha éjszakánként 6 órákra hagyjuk aluszkálni a picit.
Persze ez is egyénfüggő, mert van olyan is, aki ennek ellenére 1-2 évig szoptat és nem jön piri nénje

Kattkat

Kép
kattkat

Bassus csajok! Találtam egy doboz Toffifeet a szekrényben. Gyanítom, hogy még estig a végére fogok járni :) :( :) :( :) :(
zuzmooo

Kakti! Tápos babánál kivitelezhetetlen a cumisüveg mentesség. Ugye ott már nem is lehet bezavarni a cicizésbe. Én annak örülök,h Luca kb 6hós korában kipróbáltuk a sportkupakos Jana-t. Így mivel csak vizet ivott,inni soha nem kapott cumisüvegből. 1évesen meg szépen egyedül ivott pohárból. De a tápot 1,5 éves korig kapta cumisüvegből. Noé nem tud mit kezdeni a cumisüveggel. Tegnap oda akartam adni egy régebbi tejet a fagyóból. Hát kb 10percet szarakodtam vele,h rákapjon. Nem ment. Majd elhasználom főzelékhez kesőbb a tejeket!
Vendég

Kattkat,
én tegnap voltam így. Már szinte nem is vérzek, de tegnap reggelre megint jött egy jó nagy adag és a hasam is görcsölgetett. De aztán abbamaradt a vér is meg a görcs is :? Én is azon ijedeztem, hogy tán máris megjött :shock:

dalika

Tegnap este sikerült fürdés után belepasszírozni a fél kúpot (persze csak keresztben sikerült elvágni) és egy óra alatt levitte a lázát. Utána aludt reggel 4-ig. Ma már jobban van, sokat vigyorog.

dalika: Én is állandóan ennék, de miután sikerült 4 kilót híznom 1hónap alatt így most kicsit megpróbálom visszafogni magam.

boruska: Én úgy szoktam tápit vinni, hogy a port belerakom az üvegbe és viszek bébivizet, amit nem kell felfőzni. Ha hidegnek találom, akkor megkérk valakit, hogy egy decit melegítsen meg a vízből és utána öntöm össze. Vagy előre bekeverem és ha nem túl hideg, akkor megeszi. Nekem a termosz nem vált be, mert nem fér bele az aventes cumisüveg.

zsizell: Mi a kamilla teát csak akkor adjuk Barbusnak (cukor nélkül, így is meegissza de a védőnőnk nekünk is mondta hogy tehetünk bele, ha kell), amikor nem kakál már egy pár napja. Erős hashajtó hatása van! Nem lehet hogy ezért fáj Samu hasa? Vagy pont ez tisztítja ki? Csak a védőnőnk azt mondta hogy túlságosan kipucolja a bélflóráját. Nyugtatásra mi a homeós chamomillát adtuk Barbusnak, az is kamilla csak nem abban a formában. Én nem a korát veszem alapul a kaja kiszámításánál, hanem a súlyát. Kilóx150/nap. Ettől van hogy többet eszik, mostanában kicsit kevesebbet, mert nem tudom hogy 5-ször vagy 6-szor fog enni.

bellerreni: Nálunk a nyugtalanságra nagyon bevált a hajszárító. Szereti a meleget és a zúgást. Majd be alszik rajta.

szintus: Azt a csőrös poharat is próbáltátok Fruzsinál? Ha igen, akkor az hogy válik be? Nem lenne jobb mint a cumis?

zsó: Nem semmik tesódék. Én sem számítottam még rá, hogy a 2 hónapos gyerekem átalussza az éjszakát. Nagy szerencsém van vele.

kattkat: Én már csak háromszor fejek naponta és még így is max. 100 ml-t tudok leszívni és mégsem jött még meg. Nem mintha hiányozna. :D
vicky79
Budapest III. kerület

zsizell: szerintem két variáció van. A babád nem hány, csak bukik. Levente is csinált ilyet régen, akkor vagy felvettem és böfizett, vagy ha nem böfizett, akkor simogattam a pociját tovább és jött a pukimanó. Lehet hogy túl sok levegőt nyel a babód és gyakrabban kellene büfizetni.

SZOPTATÓS anyukák: nektek egy szopi mennyi idő? Nálunk 30-35 perc közben 1 büfi és 1 a végén

kattkat: nekem is úgy volt, hogy még a 6 hetes kontrol előtt is jött belőlem a gyermekágyi, pedig azóta is csak szoptatok. Kiváncsi leszek, ez a mostani menszi elmúlik-e. Látod, eddig akét lánnyal nem volt menszi amíg szopi volt, de Levivel más a helyzet.

zuzmooo: mi most szopiztunk, elvileg 3 körül fog megint. Ti mikor fogtok? Szerinted sétaidő van? nekem kissé borúsnak tűnik.

cumisüvegre én se szokatnám rá, más folyadékot nem is adok neki, viszont a cumit igényli. Tuti, mert amikor kiesik a szájából alvás közben, és megébred, akkor van hogy körbenéz és elkezd abba az irányba tekeregni ahol a cumit látja
stephie

Mivel nekem 6 napig egy darab csepp tej sem jött a cicimből, és utána is csak cseppenként indult meg lassan, muszáj voltam cumisüvegből adni valamit enni a babámnak, hiszen üvöltött az éhségtől. Aztán próbáltuk ciciztetni, de annyira kevés volt a tejem, hogy szintén üvöltött az éhségtől. Fejtem is, minden tejserkentőt kipróbáltam. Mostanra értem el azt (egy hónap), hogy rendszeres fejés mellett tudok napi max 200 ml- összehozni. Azt is úgy , hogy 40 mili lefejése több, mint fél órás küzdelem számomra!!!!
Mikor még a pocakban volt a baba, elleneztem élből a cumisüveget, a cumit, a TÁPSZERT. Elleneztem, hogy bármi mást kapjon a babám, mint anyatej. DE! az élet nem mindig ilyen egyszerű.
Úgy érzem, most nagyon ellenem szólt ez a cukros téma, mert teszek a kamillateába - 40 mili tea 24 óra alatt nem hiszem, hogy sok kárt tesz benne. Higgyétek el, azt sem akartam, de csak a plusz folyadéktól kakil a baba (a hashajtózás szerintem rosszabb választás volna), a folyadékot meg sugárban köpi ki, ha nem édes. Valamit valamiért. Nekem is megvoltak a nagy elveim, én sem így terveztem, de bizonyos élethelyzetek keresztül húzták őket. És nem érzem magam szarnak emiatt, mert tudom, hogy nem a könnyebb utat választottam, mert amíg idejutottunk, mindent megpróbáltam, éjjeleket és nappalokat sírtunk át együtt Samuval, összeveszett az egész család. És mindez azért, mert a legjobbat akartuk a babámnak!

Kép
zsizell

Vicky: a kamillateát éppen azért adjuk, hogy kakiljon. Ígyis csak 2-3 naponta van kaki. Ahhoz viszont a folyadék kell, csakhát én sem akarom túlzásba vinni az itatást. Viszont a hasa nem fáj , mióta iszik rendesen!

Stephie: nem tudom, mi lehet akkor a baj, mert büfiztetjük rendesen, még kaja közben is, nem csak utána :shock:

Kép
zsizell

lányok, mi van vajon Eszterékkel? Zarja jelentkezzetek!
stephie

zsizell:
én nem olvastam a cukros írásodat, és egy késhegynyi cukrot elöfordult, hogy én is adtam a teába

cumi:
cumisüveget még 1 hete nem fogadta el a drágám, de mivel még mindíg 5x eszik egy nap nem volt szívem este 80-90 grammal elaltatni(ESTE TÖK KEVÉS TEJEM VAN!!!!!!!),adok neki vagy lefejt tejet, vagy tápot
tudom hogy kibírná és nem kéne, legfeljebb előbb kelne, de én ilyen rohadt önző dög vagyok :(
ja, hamar rákattant a cumisüvegre, ezzel nem volt gond :D

cumi-cumi
már most izgulok, hogy remélem amire iskolába megy, lekattan a cumiról, mert most folyamatosan cumizik,ha elalszik, kiköpi, onnan tudom, hogy nyugi lesz egy darabig
de ezt is önzésnek tartom
ha éjjel nyöszörög, szájába dugoma cumit, és így ráhúzunk még 1-1.5 órát ez becsapás részemröl.
meg ha nem szoktattam volna rá nem igényelné, és késöbb rossz szokássá válik

zsó
Kép
pcd1985

hozzászólok még saját magamhoz, aztán tényleg befogom

az elözö sztorihoz még hozzátartozik hogy amikor régen beszéltem a sogornömmel, azt mondta, hogy ő semmilyen szakirodalmat nem fog elolvasni, mert minden jön majd magától-hát jött is
tegnap amikor anyukám probálta meggyözni öket telefonon, háttérböl kiabáltam, hogy legalább neten nézzenek utána, hogy hol írják hogy tömjük cukoprral a gyereket
és hogy mi lesz ebböl még...?
én 1x ugy megmondom nekik

Más:
itt a tavasz, jönnek a mindenféle virágoknak a pollenjei
kinnt a gyerek a teraszon, és látom, hogy röpködnek a porok a levegőben
van valakinek ezzel kapcsolatban valami okossága??????????????

zsó
Kép
pcd1985

zsizell: Én nem akartalak bántani, csak azt mondtam amit a védőnő nekünk. Nekünk max. kétszer 20 ml-t kamillateát engedélyezett naponta, de már azt is csak akkor, ha min. 2 napja nincs kaki. Egyébként a laevolacot javasolta inkább. Ez valami cukorszármazék, lehet hogy ez is jó lenne. Nem tudom hogy hozzá tud-e a baba szokni ezekhez, de ha ettől kakil rendesen fájdalom nélkül, akkor biztos jó neki. Te vagy az anyukája, te tudod mi a jó neki.
vicky79
Budapest III. kerület

Szilvi, tökre megértelek, az embernek olyan jó kis elvei vannak a szülés előtt, aztán egy pár dolgot felülír az élet - pl. nálam a csak anyatej, no cumi - hát most cumisüveg van, meg cumi is van, mert néha csak az nyugtatja meg, és vazze, ha már fél órája üvöltve sír, akkor inkább a cumi, mint hogy teljesen felhúzza magát. Azzal vigasztalom magam, hogy legalább így nem az ujját szopja, a cumit el lehet venni egyszer, de a kezét nem.
Ja, és a székrekedés Bercinél is probléma, de most lekopogom, napi egy kaka van, ami már szupi.
Mintha az Espumisan fogná, ha nem adom, vagy kevesebbet, akkor könnyebben kakil. Lehet ez? Más tapasztalt ilyet?

Mi most lemegyünk sétálni, remélem, ezúttal nem ered el az eső közben, mint tegnap.

Ma totál bélpoklos vagyok, annyira éhes vagyok - reggeliztem, tízóraiztam, ebédeltem, de annyit, hogy egy kisebb afrikai falunak elég - rá sem merek állni a mérlegre...

Talival mizu (kérdezem újra) - Nóri, mint fő szervező ?:)

boruska

boruska: Most hogy mondod, tényleg azóta kakil könnyebben Barbus, mióta nem kap espumisant. Lehet hozzá köze?
vicky79
Budapest III. kerület

Tali mondjuk akkor csütörtökön Margit-szigeten? Mondjuk kora délután? 1-2 fele? Tőlem lehet hamarabb is, csak én fél2-nél előbb nem érek oda!!! :D
Én hozok sátrat. Meg egy autóban melegíthető termoszt a tápisoknak, hátha kell. Meg valami sütit.
Ki jön???
Kattkat, Te miért nem jössz?
(MÉG MINDIG HOL VAN LARA????????)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?