Új privát üzeneted érkezett!

Lizynek 39,5 fokos láza volt.....remélem nem lesz ebből éjjel ügyelet..... :? :(

d.dodó

Meme: Ricsi The Pooh :lol: :lol: :lol: :lol: Ez aranayos, szerintem mar most utalja a micimackot, annyi ruhaja meg minden van. Majd szegeny azt hiszi buntibol kell ilyet hordania...pedig csak az anyja nem szazas..
Meme: nekem meg sem kerdezik, hogy kell-e jonni, anyos azt mondta ha segitseget akarok koltozzek hozzajuk a picivel amig a ferjem a pultokat viszi.
Mondtam koszi nem, inkabb probalkozok itthon egyedul.

Dodo: te jo eg, az mar majdnem 40°, vigyazzatok magatokra.
Van egyeb tunete is vagy csak a laz?
Javulast szegenykemnek

Bibar, Freyja, jo kis napotok volt. :wink:
pocaklako

pocak!
"Csak" láz! Ha holnapra elmulik, és pöttyös lesz, akkor egyértelmű, hogy a 3 napos láz nevű betegsége van. Ha nem, akkor valószínű dokit látogatunk.

d.dodó

Bibar: Örülök, hogy jó napotok volt! :)

Poci: Hát igen...ezek az anyósok! :D Legalább a pizza ízlett neki...

Dodó: Sajnálom a kislányod...remélem nem lesz belőle ügyelet!!!

Meme: :) Szerintem vették a lapot az anyósodék...biztosan! :D
Mondjuk nálunk ahogy korábban írtam kb. 5 percre laknak anyósék gyalog...úgyhogy ez a kérdés fel sem fog merülni...na de majd, ha naponta jönnek!!! :twisted:
:D
Bár nem hiszem...

Freya: Nektek is jó napotok lehetett! :)
Milyen korú babák babazsúrján voltatok?

Jó éjt kismamik elteszem én is magunkat holnapra!
Remélem, hogy a nyűgösség az alvással elillan hipp-hopp! :D

Emi

Emi

email4
Budapest

Dodo: mi az a 3 napos laz betegseg?
Meg soha nem hallottam, es a pottyok mit jelentenek?

Jo ejt Emi!
pocaklako

Dodó,
sok gyógypuszi a kislányodnak, remélem lemegy a láza és jobban lesz.

Pocaksimi,
szerintem aki csak úgy nekiesik a pocakunknak, nem is érzi, hogy az azért nem csak babaszoba, hanem a testünk része, mivel régen sem simogatta, most sem kéne ...
A férjem meg régen is simogatta, most is megteheti :)
De más nem!
Ráadásul tök furi érzés!

Én eleve szeretek egy kis távolságot tartani másoktól, mindenkinek joga van egy intim térhez.
Sorban álláskor is utálom, ha a nyakamba lihegnek!
Az előttem levőtől tartom a távolságot, a mögöttem levő már megkérdezi, hogy sorban állok? Naná, nem is a négyes metrót várom!

Kultúra függő! Sajna azt tapasztalom, minél idősebb valaki, annál kevésbé érti, mi az, hogy nem "nyomulok" ... szerencsére szüleim nem ilyenek, nem rohannak, nem löknek félre mindenkit, sőt, ők is azon csodálkoznak, hogy a korosztályuk milyen idióta.
A múltkor a buszról alig tudtam leszállni, mert két 70-es néni már szállt fel - egymás ellen harcolva, a lépcsőn "találkoztunk", satuba kerültem, az egyik meg is lökött ... kevés hiányzott, hogy nem pattant el az agyam.

Írnám, lehet, csak a hormonok miatt vagyok ilyen "hisztis", de az az igazság, ez mindig zavart és mindig zavarni fog!

A múltkor a barátnőm nem akart gyerekkel nyomulni, előre engedett minden roppantul sietős nyugdíjast, mire megfogta a babakocsit, a sofőr becsulta az ajtót, na, csapott nagy hepajt ...

Azt hiszem, él közöttünk pár sérült ember, akinek a komm/szoc kultúra árnyékéban nem súgta meg senki, hogy mi illik és mi nem, nem tiszteltek/tisztelnek se Istent, se embert, így éltek mindig, nem fognak megváltozni ... milyenek a gyerekeik? Nem tudom, de azért láttunk már pár díszpintyet ...
Így a generáció váltás sem mindig segítség ...

Jó lenne egy értékeket közvetítő oktatás, jó lenne egy stabilitást előidéző kormányzat - mert a sok teher alatt is megzakkannak az emberek ...
Pl. elképzelni nem tudom, mi játszódik le egy emberben, hogy saját családja ellen forduljon ... egy éve pesten is volt egy ilyen, a férjem gimis osztálytársnője volt az áldozat és a kislánya, a pasi ott nem tudott végezni magával, csak összevegdosta magát ...

Azért én mégis hiszek a "hit, remény, szeretet" hármasában!!!
Vendég

Jó reggelt :lol: :lol: :lol:

Meme
jaj de jó,2 nap és megyünk babát kukkolni :lol: :lol: :lol:

Dodó
hogy van a lánykád???remélem nem kellett ügyelet :oops: :oops:

engem nem zavar ha rokonok megsimizik a pocim,mondjuk nagyon nem szokták :oops: :oops:

Olivért én is oldalt altattam mindig,arra kellett odafigyelni hogy mindig a másik oldalra rakjam,azaz forgassam,ne tudjátok meg férjem feje milyen :shock: :shock: ő mindig egy oldalra lett lerakva és hááát kicsit meglátszik a fejformáján :wink: :wink: Olivér jókat szundizott igy,a hátát meg kitámasztottam valamivel kicsit :wink: :wink:

bibar

sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

dodó: remélem Lizynek lement a láza!!! puszi neki! igazán szép pocód van! -olyan kis csúcsos :wink: :lol:

poci: sajnálom, h te is megint rosszul vagy! engem is megint rókakomák látogatnak pffffffffujjjjj :cry: féltelek, h ettől a sok savtól ne kapjál gyomorfekélyt! feltétlen beszélj a dokiddal!!!!!!

edi: jajj, de cuki tigrincses szett! még apa is olvadozott (ő a tigris :lol: ) tegnap este, mikor mutattam neki!!!!!!! :lol: :lol:

még annyi mindent akartam, de most nem jut eszembe :oops: :oops: mindenkitől bocsánat!!!!!!!!!

tegnap este átvettük az ágyat, nagyon szép! tömör, vastag fenyő a két vége, fenyő rácsokkal!!!!! és alig használt kókuszmatrac van hozzá! fényképet nem csináltam, lapra van szerelve. majd előkotrom a képet, ami alapján megvettük! ééééés beszéltünk a pasival lehet, h később tud adni hozzá való fenyő pelenkázót is, majd meglátjuk!
lányok: jól tudom, h a kókuszmatracot ki lehet mosni? vki meg tudja mondani hogyan? előre is köszönöm!

csináltam ma pociképet is, majd este hazaérek feltöltöm!

Kép
zsani78

Jó reggelt!!!
Micsoda témák így kora reggel!!! Illetve késő éjjel! Most próbálok magamhoz térni. Manó felébredt 1/4 6-kor.Egy kis tea meg simi visszaaltatta elég gyorsan, de most nem vagyok magamnál. Remélem Lara olyan alvó lesz éjjel, mint a bátyja volt, sőt, ha lehet még jobb is, mert különben zombivá válok. :oops:
Én mindenben osztom anyamaci véleményét.De nagyon!!!! Pocaksimi, intimzóna, öregek!!!Egyet leszámítva. Az elmúlt rendszerről negatív hangot éreztem ki. Én visszasírom. Az biztos. Sokminden nehéz volt, de nem olyan nehéz és kilátástalan,mint most. Ennél rosszabb nem létezik!!!!!
Bibar, örülök, hogy jól telt a napotok!!!!!
Poci, nem fogja ő megútálni Macimaciékat!!! Mondjuk az én lányom meg rózsaszín ellenes lesz akkor.:) Nagyon édes ruhákat vettél!!!!!!
Edi, nagyon klassz az ágynemű!És gyönyörű az ágy színe is. Nem fotóznál egy teljeset a bababútorokról?? :oops:
Dodó!!Lizy hogy van???? Aggasztó lehet ez a láz!!!!De a lényeg, hogy a közérzete jó.De akkor is!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jóó reggelt!!

Apa elment dolgozni, és mivel tegnap félholtra güriztem magam (estére meg is lett az eredménye), ma light-olok:) Nem kell főznöm, se mosogatni, mosni!:) De jóó:)

Bibar!! Igen:) már csak 2-t kell aludni:) Te hányra mész? Nekem ma kell telefonálnom! Csak el ne felejtsem! Meg megkérdezni a vércsoportom....mert elvileg a védőnőnek kellett volna megkapnia, de nem kapta, ugyhogy foggalmam sincs, hogy milyen vércsoportom van. Az első terhességnél nézték, de akkor meg más lett az eredménye, mint amikor születésemnél nézték....azt nem hiszem, hogy változhatott volna...szóval 3 a magyar igazság..hátha kiderül hogy egy 3. fajta vércsoportom van :)

Nóci este annyira befeszült...sztem ő is elfáradt aztán szenvedett a pocakban. egymás után 3-4 szer annyira feszítette a pocakom... remélem nem ez volt a keményedés...bár akkor az egésznek kellett volna keménynek lenni, nekem meg csak alul volt, és csak 2-3 percig egyszerre.Remélem hogy csak a kisasszony tornázott odabent!

Pocaksimi: Nem vagyunk egyformák! Én inkább olyan vagyok, mint anyyamaci. Én is megtartom a tisztes távot, elvárom, hogy ők is megtartsák velem szemben!
Bibar: amég nem csinálta anyós, én sem utáltam :) Csak mióta elkezdte :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Dodó: Remélem lánykád jobban van már!! Lement a láza? Jobbulást neki!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Bibar!! most nézem!! lassan vághatjuk mi is a centit!!! :) még egy 7 és már "csak" 100 nap lesz vissza!:)3 hónap és 10 nap sacc. :) elvileg! Lehet hogy még annyi sem :) Visszagondolva: Nagyon hamar elment ez a 6 hónap! Nekem olyan, mintha most lett volna, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok...aztán meg mindjárt szülés! :) Eddig ugy voltam vele, hogy óhhh..miaz nekem?? Aztán ahogy egyre közelebb van, egyre jobban be vagyok sz@rva.! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

pocaksimi: én szeretem - bár nem mindenkitől! alapvetően kevés embernek bírom a közelségét, ez most sincs másként! viszont azt vettem észre, h kisfiam is odavan, ha kényeztetik! kap egy kis simit, egy kis beszélgetést és ha abbahagyjuk, akkor magát megfeszítve mászkál jobbra-balra a pociban, h hová tűnt..... jókat szoktunk nevetgélni! legjobban apáját szereti, akkor igazán produkálja magát :lol: :lol: :lol: hihetetlen, de így van!!!!!

az emberek sajnos borzalmasan figyelmetlenek és ez nincs korhoz kötve! sztem már idegösszeroppanást kaptam volna, ha bkv-val kéne közlekednem :oops: elég, amit pl. bevásárlás alkalmával átélek!!!

kicsit panaszkodom :oops: észrevettem, h vizesedek! utánanéztem a neten és találtam kismamáknak homeós bogyókát, amit most vettem és nagyon remélem, h használ is vmit!!!! ezen kívül elég sokszor keményedem. ill. van, amikor nem tudom eldönteni, h keményedés vagy a pici feszíti magát... mindenesetre nem jó érzés! megnövekedett a magnézium fogyasztásom és a fekve töltött percek száma :cry: ezen kívül kezdek nagyon hamar elfáradni, ami sajnos meglátszik a háztartásomon! ennek igazán nem örülök! és mindkét kezemen a középső ujjam idegei vagy izmai (nem tudom) egész a csuklómig húzódnak és néha begörcsölnek. fogalmam sincs mitől és mit lehet vele kezdeni! na ennyi, most aztán kiadtam magamból, bocsi!!!!!!!!!!!!!

Kép
zsani78

Meme a hízás kérdést nálunk is mindig bedobja anyós..... én csak annyit szoktam rá válaszolni, hogy nem tudom, nem mérem magam, mert nem érdekel :D
Szerencsére náűlunk eszébe se jut, hogy idejöjjön a baba születése után, de ne is! Én is mondtam az uramnak, hogy két hétig senkit, de senkit nem akarok itt látni!!!!! Ő marad otthon velünk, szokjunk össze, a babóca is szokjon meg minket, nem kelle egy rakás "idegen" neki ide, még ha azok a nagyszülei is, mikor még minket sem ismer!
Biztos lesz belőle sértődés, de letojom!
Pocaksimi: na ettől engem is ráz a hideg! Anyu szokta, tőle mondjuk nem zavar annyira, de mikor múltkor itt a kolleganőm (!) bedobta, hogy milyen jó, hogy dolgozok április végéig, mert akkor milyen jó lesz siomogatni a hasamat, mikor már nagyobb..... Mjadnem megkérdeztem tőle, hogy hülye vagy anyám, mit akarsz te tapizni????????? Ezt egyébként én sem értem, mint ahogy a kényszeres gyerekfogdosási mániát sem..... hiába üvölt az a gyerek, hogy nem akar odamenni, ott lenni, akkor is megfogja, és tartja, és nem ereszti....

Dodó remélem már jobban vagy a kislányod!!!!

Anya maci! Minden egyes szavadat akár én is írhattam volna, nagyon jól összefoglaltad tényleg! :)

Meme én úgy hallottam, hogy változhat a terhesség alatt a vércsoport! Nekem csak most a terhesség elején nézték, addig csak annyit tudtam, hogy nullás, most már tudom a többi részét is. Na jó, nem tudom, mert megjegyezni képtelen vagyok, de a kiskönyvemben benne van :D

Zsani a vizesedésre elvileg vannak természetes vízhajtók, zöldsgek. Pl. a zellert mondta nekem múltkor a védőnő, ha szereted.... Meg tornagyakorlatok is jók lehetnek esetleg.
A háztartás miatt ne aggódj, szerintem rosszabbnak látod a helyzetet, mint amilyen! :) Én is zeen parázok, hogy Úristenb milyen kui van, meg kosz, uram ilyenkor meg körülnéz, és megkérdezi, hogy hol? :)
Szóval nyugi, és pihengess csak, ez a legfontosabb most, nem az, hogy csilli-villi legyen a lakás.

Én ma éjjel végre édesdeden aludtam, erre reggel negyed hétkor kelni kellett :(
Szerintetek mennyire utálok bejárni dolgozni, ha reggel a szemem kinyitása utána első gondolatom az volt, hogy már csak 4 hétfőn kell hajnalban kelni, és munkba indulni??????? :D

Na megyek is, nekiállok a napi teendőknek, délután védőnénihez megyünk! :D De jó, lehet majd szívhangot hallgatni :D

zsofka83

Sziasztok Lanyok!
Csak egy gyors bekoszonesre jottem, nem is tudok visszaolvasni, mert megyek dokihoz. Most veszik le a kenetet. Remelem mindenki jol aludt.
Sietek haza, es jovok.
Szep napot mindenkinek
:wink: :wink: :wink:
pocaklako

Meme
Én 4 re megyek :wink: :wink: tényleg vághatunk nemsokára :lol: :lol: annyira gyorsan elment,hihetetlen,még egy kis idő és babaképekkel bombázzuk a topikot :wink: :wink: gyönyörködhetünk majd egymás manóiban :wink: :wink:

Zsani
sajnálom a keményedést és a vizesedést :oops: :oops: Olivérrel annó nekem is volt vizesedés,most még nem kezdődött el,majd a nyáron szerintem a melegben lesz dagadás :oops: ágyról képet majd dobj!!!

Niki
én is bizom benne hogy jó alvó manóm lesz :wink: :wink: na majd kiderül :wink: :wink:

bibar

Zsani,
szerintem neked most jött el a Magne B6 szedésének az ideje (írtad, hogy szedsz magnéziumot - milyet? ...
Úgy tudom a Magne B6-ot pont ezekre a tünetekre adják, de feltétlenül konzultálj a dokiddal, csak akkor kezd el.
Én Elevitet szedek, nekem még elég az abban lévő adag.

Vizesedés ...
Nekem anno azt mondta a dokim, amit Zsofka írt, zöldésgek, zöldség levesek ... de szerintem a homeopátia is tuti jó.

Szép hetet nektek :) Hétvégére 20 celsiusfoknál is melegebb lehet, kitartást ehhez a héthez, tuti megérezzük, de azért jó lesz már az igazi tavasz :) Megyünk majd pocaknapoztatásra :) Kislányom kabát alatt élt fogantatása óta, most végre adok neki egy kis D-vitamint :)
Azt olvastam, hogy kiegyensúlyozottabbak azok a babák, akik kapnak elég napfényt - gondolom nem kell magyaráznom, hogy ezek 15 perces "villantások" :) És a fehér pólón keresztül is remekül átjut a fény :)
Már alig várom :)
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
3-tól 6-ig alig aludtam valamit. Lizy 5 percenként felriadt. Egyszer volt lázas, akkor kapott lázcsillapítót. Most láztalan, de volt már egy fosi.
Nekem meg görcsölt éjjel a pocakom...egészen alul....de remélem csak nől, azért. Viszont 2 magne B6-ot is be kellett vennem.

Dokinőt hívtam, de nem veszi még fel.

pocak!
Ez a neve a betegségnek, hogy 3 napos láz. Kisgyerekeknél szinte mindenkin előjön. De ha jol tudom, akkor ha egyszer volt már valakinek, akkor nem lesz ujra. 3 napig magas láz, semmi egyéb tünet, negyedik napra lázmentesség, de akkor meg pöttyök 2-3 napig.

d.dodó

Jó reggelt! :D

De jó kis hétvége volt megint :D Átvettük tegnap a bölcsőt! Hát a "kiváló állapotú" azért kicsit túlzás, mert vannak rajta apróbb leütődések, de 15e-ért nem voltak illúzióim :wink: Fotózni nem tudok, mert lemerült a fényképező, de úgyis akarok varrni bele rácsvédőt, és majd azzal együtt :wink: Niki, neked írok majd privit!

Dodó! Hogy van Lizy? Ilyen magas lázat szerintem nem fogzás okoz :? Nem nézetitek meg?

Csipet, de jó, hogy ilyen hamar meggyógyultál :D

Niki! Férjed jobban lett?

Poci! Ha félig ülsz, és úgy fekszel "háton", az azért nem ugyanaz, mintha teljesen hanyatt feküdnél :wink: De már nekem is az bajom, mint Eminek, hogy megfájdul a derekam, de annyira, hogy utána felkelésnél jön ez az összecsuklom érzés. Mindegy, én már megbarátkoztam ezekkel a nyavalyákkal :) Holnap megyek dokihoz, kíváncsi leszek, hogy mit talál megint :roll: :lol:
Holnap megyek reggel a cukros izére is, na attól tartok, mert ugye éhgyomorra van az első kör, én meg iszonyat szédülök amíg nincs vmi szilárd kaja a hasamban :shock: :?

Edi! Tök jó a tigrises szett :D

Emma aludt háton meg hason is, oldalt csak már amikor magától forgolódott :)
Ez a fulladás téma megint olyan, hogy hol ezt mondják, hol azt :? Mármint hogy a hason vagy a háton fekvés veszélyesebb emiatt... Ha bukik alvás közben, akkor mindenhogy veszélyes lehet :(

Poci, nagyon cukik a rucik :D A savval kéne vmit kezdeni, nehogy gyomorfekély legyen (ahogy Zsani is írja), vagy esetleg nyelőcső gyulladás :?

Poci, Zsani, ne csodálkozzatok a fáradáson, mindenkinek jelez a szervezete, hogy mennyi amennyi még OK :wink: Szép lassan szinte mindenki eljut majd ebbe a fázisba :wink:

Bibar! Gyönyörű időtök volt :D

Én sem csipázom a pocaksimit :? Végülis az én testem (ahogy többen is írjátok), attól függetlenül, hogy baba van benne :roll: Nálam mondjuk a család ezt tiszteletben tartja, inkább az ismerettségi körben van aki kérdezés nélkül jön és odateszi a kezét :? A munkahelyemen rá is szóltam arra, aki közelített :wink:

Zsani! Gratula az ágyikóhoz :D Kókuszmatracot beállítod a kádba és átzuhanyozod :D A huzatot meg simán kimosod :wink:
Ha tényleg nagy dózisban kell a magnézium, akkor ajánlom a magnézium citrátot! (Manorka is azt szedi) Nekem gyorsabban felszívódik, mint a MagneB6 és töredéke az ára :oops: 10 db 141 HUF receptre (házidoki is felírhatja), recept nélkül meg 300valamennyi. Ha sokat szedsz (én egy jó ideje napi 3-at fixen az előzmények miatt), akkor nagyon nem mindegy :oops: Ja és a benne levő magnézium ugyanannyi mint a MagneB6-ban - ezt megkérdeztem :wink:

Meme! Na akkor ma pihi lesz ezerrel :)

Anyamaci, egyetértünk :wink: Niki, veled is abban, hogy ez a létbizonytalanság ami most van, az borzasztó :( ilyen azért régen nem volt :? nem mondom, hogy az volt a jó világ, mert nem, de ami most van, az már szinte felfoghatatlan :( És még mindig megtehetik egyesek, hogy nyíltan kijelentik, hogy sose éltünk jobban mint az elmúlt években :shock: Na, inkább nem politizálok... :?

Zsofka, már csak 3 hétfő :wink: :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Szia Niki,
Igen, sajna ami miatt régen jó volt, annak azért ára van ... de azért az elmúlt rendszer nem a 70-es években kezdődött, gondolom az előtte lévő részt nem sírod vissza :)
Persze a gond nem most kezdődött ... és olyan összetett probléma, hogy tényleg nem terhelnék vele vidám kismamákat.

Az azonban elvitathatatlan, hogy a stabilitás (még ha viszonylagos is), nagy érték! Én a skandináv modellt sírnám "vissza", de írhatnám a benelux államok példáját is, itt mindenki teszi a dolgát, a munkás kezet megbecsülik, a fizetésed elég egy nyugodt élethez, még megtakarításaid is lesznek, az állam érted van! Ott is van akinek jobb, ott is van akinek az érdekei jobban érvényesülnek, de azért az átlag (átlag alatti is) köszöni szépen, jól van (erről Dodó mesélhetne :)
Magyaroszágon sok mindent elrontottunk ... és ez nem csak a politikusok hibája (persze elvitathatatlan érdemeik vannak benne) ...

Kérlek, ne érezz ki ebből semmilyen oldal iránti részrehajlást, nem akarom senki érzéseit provokálni,
szerintem ez valahol normális emberi igény, szeretném, hogy gyermekeimnek igenis jobb legyen ... és én is szeretném a hátralévő életemet egy nyugodtabb, békésebb világban leélni :) ... ahogy Te is :)

de lapozzunk,
hagyjuk ezeket a dolgokat a férfiakra, nekünk most sokkal fontosabb dolgunk van, a jövő nagy mégrtékben olyan lesz, amilyenné gyermekeinket neveljük "kéz amely a bölcsőt ringatja, kéz, amely a világot igazgatja" :)
Vendég

jó reggelt!

csak gyors bekukk, visszaolvasással....
LIZZY HOGY VAN? ugye lement a láza?

babyzsúr :) az ünnepelt 4éves a növérkéje 7 a keresztfiam meg 4hónapos. ugyhogy én babáztam non stop mig ők vonatot másztak :D:D:D

megyünk védőnénihez:)

Kép
freyja

freyja!
Láz lement, fosi volt....dokinőt nem érem el.

d.dodó

Hellóóóó lányok:)

Dodó
örülök, hogy Lizy jobban van :)

Niki
a bababútorok nagyobb része még nincs készen felállítva, még a komódot kell, a nagyszekrény készen van :) De ahogy készen áll, rakok fel képet Boti birodalomról :)

hűűűű de nagyon nehezen indultam el dolgozni, de muszáj.... még 9hét és végre pihi jön.... ezt már kibírom....

Gyönyörűen süt a nap, imádom :) :D:D:D
Vendég

Edwig te még olyan sokáig szeretnél dolgozni? Én már ezt az április végét is problémásnak érzem időnként.... mondjuk már rendesen tele is van a tököm a kollegákkal azért ez is közrejátszik... :D

zsofka83

Anya maci! Még egy szó erejéig. Persze, hogy nem volt tökéletes az elmúlt rendszer sem, de JOBB volt minden hibájával együtt, ez elvitathatatlan. Másrészt a jelenlegi helyzetért Mo elitje a felelős. Azok,akik szétlopák az országot a privatizációkor és azóta, illetve azok,akik engedték a privatizációt. Mert alapvetően a magyar egy kapzsi nép. Kevés ilyen van a földön. Én nem is vagyok túl büszke a magyarságomra. Sőt. Kamaszkoromban külföldön mindig hazudtunk barátnőimmel, hogy svédek vagyunk.(szőkék voltunk, fehér bőrrel :lol: ), mert ciki magyarnak lenni. Na politika off.
Én is nehezen bírom a melót. És ez azért bosszant nagyon, mert Erikkel napi 8-1 órában dolgoztam, tipp-topp volt a háztartás. 7 hónaposan hatalmas nagytakarítást tartottam két nap alatt, és 36 hetesen még vizsgázni voltam a fősulin. Most meg?????Szánalmas vagyok! :evil:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Ja és a 37. hét végéig dolgoztam. :cry: És bírtam és jó volt.
És most útálom magam azért,amilyen most vagyok. De azért az a jó hír, hogy a nagytakarításból a fürdő kész, kezdhetem ma a konyhát!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok! Bekukk, sajnos s.o.s.-ben tanulnom kell, megkaptam a szakvizsgám behívóját és hát jól megszívattak mert sokkal korábbra osztottak be, mint amit kértem és a telefonban is mondtak. Szóval most elég idegbeteg vagyok, próbálok tanulni délutánig, akkor ugye bölcsi és utána még este is picit. Ezért most sajna nem nagyon tudok jönni, de majd igyekeszem pótolni. Addig is mindenkinek sok puszi és vigyázzatok MAgatokra!! :lol:

Kép

Kép
bébike4

Sziasztok, én is itt vagyok kicsit :) !

Dodó, mielőbbi gyógyulást nektek! Szép kerek pocid van :wink: !

Zsani, szerintem is átzuhanyozhatod majd a kókuszmatracot (általában az újak csomagolásán is rajta van), de a gyorsabb száradás érdekében még várj egy kicsit, hátha még jobb idő lesz :wink: ! Sajnos én is vizesedek estére :oops: , próbálok kicsit sómentesen étkezni, és felteszem a lábam, amikor ülök. Sajna mást nem tudok tenni, azt hiszem.
A zöldségek vízhajtó hatása: hát nem tudom, hány kilót kellene ennünk azokból, hogy hasson is valamit :( ? Jobbulást...

Bibar, szuper lehetett a tegnapi napotok :) ! Én is örülök, hogy összefutottunk! Örülök, te is szimpi vagy apának is :wink: !

Barbuss, nekem is tetszene nagyon a Chicco, de tegnap megnéztük a használt babakocsit:
hát sajnos elég kopottas, és a babakocsi teteje (ami piros) ki van eléggé fakulva. Tök stabil a 3 kerék ellenére, és jó nagyok a kerekei is, azzal nincs gond. Valóban hosszúkás kicsit a kocsi, de baromi jól fordul. Viszont a baba fejénél lévő rész tök fura volt, egy vékony kis dzsekis "lebernyeg" lobog csak a baba feje mögött :shock: ? A sport rész pedig nem dönthető teljesen vízszintesig, sajnos :oops: ... A hordozó-babaülés szuper a talppal együtt, azzal semmi bajom nem lett volna, és az tök jó, hogy csatlakoztatható a vázra önállóan is.
Szóval képen sokkal jobban tetszett, valami ilyesmit szeretnénk, de marad a további keresgélés, asszem :wink: .
Barbuss, örülök, hogy azért a bölcső nem vészesen kopott, biztos szeretni fogjátok :wink: !

Én a Magnesium Citrici-t (500mg) egy idő után feleztem, mert néha azt vettem észre, hogy talán attól lett mellkasi szorításom :oops: .
Mostanában a Béres magnéziumot kapom be kb. 2 naponta, ez 250 mg-os. A normál piros-fehér dobozos Magne B6-ban csak 48 mg magnézium van :( ! Abból 5-6-ot kellene bevenni, ha azt akarnánk, hogy hatásos legyen...
Szóval érdemes a mg-okat is nézni!

Minden pocakos mami, aki még dolgozik, egy hős, komolyan :wink: !
Én most kezdem végre kicsit felszabadultabban élvezni az itthonlétet, de baromira nem hiányzik a korai kelés, rohanás, stressz, és a határidők. Végre újra érzem, hogy ÉLEK!
Valahogy a munkában nekem nem volt soha ilyen érzésem :( ...
(Persze az anyagi oldala nem könnyű :oops: , én most kb. 45-50 ezerrel kevesebb táppénzt kapok, mint ami a bérem volt, de egészen más az életminőségem, ami a babuci szempontjából sem mindegy!)
Szóval lassanként arra biztatok mindenkit, aki teheti, mielőbb hagyja a "dagadt ruhát másra", élvezzétek a kismamaságot, és pihengessetek, hiszen a szervezetünk egyre kevesebbet is bír!
Ezt mint "rangidős" öreganyátok tanácsolom nektek :lol: :wink: !

Pussz mindenkinek, majd este még bekukkantok!
(Megyek, vasalok, amennyit csak tudok, mielőtt leér a földszintre is a tapétázós-festős időszakunk :oops: :( :cry: )

Anikó

Kép
mamaki73

Sziasztok,

Dodo: le a lázzal és a fosival :D ...furi betegség lehet.

Én mára jól vok, tegnap még bármit ettem, hamar távozott, míg este apa kitalálta, hogy majd a kedvenc Don Pepés pizzám segít rajtam :D ....megrendeltük, és láss csodát, minden ok :D ....azt azért hozzá kell tennem, hogy minden cm2-en van legalább egy szelet csilipaprika :D ...tehát rosszabb idegzetűeknek nem ajánlott :D

Holnap cukorterheléses....hurrá....nagyon parázok tőle....

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Niki,
azt írtad: "Mert alapvetően a magyar egy kapzsi nép."
Én nem!!!
És te gondolom te sem!
Pedig magyarok vagyunk :)
Ne legyél magaddal ilyen szigorú, de a svéd dolog azért tetszett :)

Idézek Kornis Mihály - Kádár János utolsó beszéde c. könyvéből, azért nagyon jó könyv, mert nem csak "történelem", hanem a psziché felől közelít ...
"Kádár árnyéka, zombi-lelke fújja a dudát máig ahhoz a tánchoz, amelyet a teljes magyar politikai- és közélet rop, de lassan már az utca népe is.

Nem is Kádár János a fontos ebben a szomorú és mindmáig nyugtalanítóan lezáratlan történetben, hanem a folyamatosan, harminchárom éven át lankadatlanul megerőszakolt ország, amely attól, hogy kénytelen-kelletlen de folyamatosan hagyta magát a Kádár-rezsim kiváltságai által körüludvaroltatni, megbecsteleníteni, önnön több évtizedes zuhanásától akkora sokkot kapott, hogy máig sem emlékszik arra az időre, amikor még nem Kádár János volt a… kedvenc megoldása.

Nem túlozható el Kádár felelőssége abban, hogy ma úgy néz ki az ország, ahogy kinéz."

http://www.kornismihaly.hu/kadar_fulszoveg.html

Sajna engem minden érdekel, ami történelem, ami politika, és imádok is diskurzusokat folytatni a témában, de visszafogom magam ígérem :)
és most megyek is rendet rakni - ma nem dolgozom, ma szanálnom kell, hogy legyen helye a kislányomnak, ki kell dobdom egy csomó mindent "régi" életemből, nagy kacat gyűjtő vagyok "jó lesz ez még valamire" alapon.
Vendég

Merci,
ti javasoltátok nekem, de nagyon bevált, legyen nálad hideg víz és facsart citromlé ...
Nekem terhesség előtt is volt egy terheléses vérvételem, akkor tök rosszul voltam, most hideg vízzel és citrommal meg se kottyant ... de egy jó könyvet vigyél, mert nem semmi várakozási időt kell leküzdened!
Vendég

Vizet nem vihetek, az van, amit ők adnak....a citrom ok, azt viszem....aztán igazából sétálni kéne, mert úgy ugye jobban bomlik az a sz@r...
Volt kismama, aki leült, oszt inzulinozhatta magát végig...vagyis majdnem végig, mert mérte otthon is, és rájött, hogy tuti semmi gáz, és elment újra, elfogadták neki, hogy semmi...és még a védőnénije mondta, hogy nem szabad ülni....2 órát meg végképp nem. De a reggel 7-es vérvétel is elég gáz:)

Politika:ááááááááááááá

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Merci,
én vittem hideg vizet is, ásványvizet, mert a csapvizet eleve nem szeretem, plusz, az mindig langyos ... azért próbálkozz.
Én ültem végig ... ja nem, a végén elpattant a cérna nálam és sétáltam egy kcsit a kórház területén ... negatív lett így is a cukrom ...
Eszembe se jutott, hogy mozgással elégettem a cukrot :roll:
Vastag könyv volt nálam, plusz reggelente hányingerem van még mindig, így abból indultam ki, a pihi segíthet ...
Arra készülj, hogy engem pl. tök leszívott, alig tudtam hazavezetni, úgy elfáradtam!
Győrben még mindig olyan jó a közlekedés?
Győrben születtem, ott éltem 18 éves koromig, húúú de régen volt :oops:
Vendég

Anya maci, engem is nagyon érdekel a politika és minden. Bár mostanában hányingerem van tőle. Ami itt folyik,az nem emberi!!
Érdekes volt az idézet.
Sajnos pedig kapzsi nemzet vagyunk. Lehet, hogy személy szerint nem Te, vagy én, vagy mondjuk a szomszédod. De általánosságban így igaz. Volt egy rokonunk, disszidált 57-ben NDK-ba. Vissza se jött többé csak látogatóba. Azt mondta az a baj a magyarokkal, hogy kapzsik. Gyorsan meg akarnak gazdagodni, pedig idő kell ahhoz, hogy kint felépítsenek maguknak egy egzisztenciát. Ő megcsinálta, szép, nyugodt élete volt. De haláláig jóformán dolgozott. Azóta figyelgetem a környezetem, és én is ezt tapasztalom. Még a bővebb családomban is.
A másik,amitől rosszul vagyok itt az a főváros központúság. minden BP körül forog. Minden ott van, bővítik, fejlesztik a végtelenségig. Közben panaszkodnak a dugókra, a koszra, a tömegre,stb. Úgy is kell nekik!!!Én a szmogriadókor röhögtem a markomba!Bocs minden Pestitől, nem a Ti hibátok, csak reméltem kicsit hátha felnyitja a "vezetés" szemét, hogy ennek így nincs értelme. Szétveti a nagy erő a fővárost, a vidék meg haldokol. Rengeteg szép város van, és látnivalók BP-n kívül is. Olcsóbb a munkaerő jóval, mert be kell látni a fővárosi fizuk, kontra vidéki fizuk nem egy súlycsoport. És mégsem foglalkoznak vele. Fejlesztik tovább. Idióták!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Zsofka
Hááát igen, még május 31.-ig dolgozom. Nehéz, de muszáj, mert a fizum az nagyon jó... :roll:

Horror mi van ma itt lányok, szusszanni alig van időm.... :?
Vendég

:)
Szépen termeltetek reggel óta! :D

Poci: Remélem minden rendben lesz a dokinál...

Bibar: De jó! Már csak 2 nap és láthatod Millád! :)
A férjed feje fura azért, mert csak az egyik oldalon altatták? :D
Szegény!
Anyukámék meg gondos füligazítók voltak...s a bátyáméknak is mindig mondták, hogy a füleket mindig ellenőrizni kell...nehogy elaludja a picur, nehogy meggyűrje...stb!
Úgyhogy nálunk a füligazítás lesz a "dili"! :lol: :lol:
Én már nagyon várom, hogy babaképekkel bombázzuk a topicot!!!
De gondolom nem vagyok ezzel egyedül. :)

Merci: Remélem nem lesz semmi gáz a holnapi cukorterheléssel!!! Drukk-drukk-drukk.

Munka??? Én biztosan dolgoztam volna addig, amíg tudtam volna...de hát a terhességem elejétől itthon vagyok! :(
Mondjuk én annyira nem élvezem, mert sokszor megöl az unalom.
De hát nem vagyunk egyformák!

Emi

Emi

email4
Budapest

ejha! Jól elszaladt az idő :)

web lapot kreálok, aztán ilyenkor észre sem veszem, hogy hogy múlik az idő. Egyszer felnéztem fél 11-kor, mert Nóci még nem adott életjelet. Aztán meghallgatóztam, a szívét nem találtam, de azt hallottam, hogy kapálózik. Ugyhogy megnyugodtam! :) Aztán persze elkezdte a boxot! Egyre később kel fel! Az nem baj? eddig reggel fél 7-kor kelt, tegnap már fél9-kor, ma meg fél 11-kor.

Bibar!! Én is 4-re megyek!! :)

Sajna apa nem tud velem jönni, mert nem volt későbbre időpont már, ugyhogy inkább lestoppoltam a 4 órát, mint hogy várjak még egy hetet! :) Majd megkérem hogy úgy állítsa meg, hogy klassz képet tudjak csinálni Nóciról apának. Meg persze nektek is! :)

Politikába inkább nme folyok bele... :)

Mercy: Don pepe pizza...most be tudnék tólni egyet én is... Mondjuk egy carbonarasat! Azt imádom! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok pocakosok!

Mostanra sikerült visszaolvasnom a hétvége termését!

Remélem, hogy a gyengélkedők (Fókacsalád, Dodó Lizyje) jobban vannak, a rókabarátok és savproblémákkal küzdők kevésbé szenvednek....

Szuperek az új szerzemények! Edi / Boti tigriskuckója, Poci / Ricsi rucijai... A bölcső is nagyon jól hangzik, amit Barbuss (+Niki) újított...

Végre én is kaptam egy jó nagy ikeás szatyor rucit Bogyónak, egész picik (50-56), de jóóóóóóóó sok! És megérkezett a (múltkor felrakott) babakocsink is, és teljesen el vagyok ájulva tőle. :)

Hétvégén elmentünk apával egerészni egyet Egerbe.
Szombaton egész nap csak mentünk. Múzeumról múzeumra, vár, meg ilyenek....
Mi, a kis dőrék, felmásztunk a Minaretbe is.
Hát előtte jó ötletnek tűnt :shock: kb. 10 lépcsőfok után jutott eszembe, hogy a majdnem 100 lépcsőfok (egyben, pihenő nélkül), ráadásul jóóóóóóóó magas lépcsőfok, lehet, hogy kicsit sok lesz....
A belem majd kiköptem, mire felértem.... most meg izomlázam van. Kizárólag a jobb lábamban, merthogy jobbal fellép, ballal mellézár volt a módszer.... mondtam is apának, hogy a felétől fordíthattak volna a lépcsőtekergőzés irányán.... :lol:
Szegénynek szintén nem volt őszinte a mosolya.... egyrészt augusztusban volt egy balesete, meg ebből fakadóan egy elég komoly térdműtétje, és még mindig sántikál, úh. nem százas a mutatvány.... Másrészt mikor felért és kinézett konstatálta, hogy nagy valószínűséggel van neki tériszonya is, csak eddig nem nagyon tudott róla.... úgyhogy fehéredő ujjakkal markolta a korlátot és morgott velem, hogy ne hajoljak már ki a fényképezőgéppel annyira....

Szeleburdi család in action... :lol: :lol: :lol:

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Nyamiiii pizza.... Nekem is van kedvenc Don Pepés pizzám a Jumbo Shrimp, chillis, plussz chilli poros és csípős szárított paradicsomos, imádom :D:D :roll: hűűűű de ennék most is. Egyszer rendeltem ide a fiókba is egyet, a kollégák nem bírták hihi, sajnálgatták Botit, én meg mondtam, hoy hééé ízlik neki, egyébként nem bírnák rá sem nézni... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

köszi lányok, tudom, h ezek a zöldségek vízhajtók, de képteleneség minden nap olyan mennyiséget enni belőlük, aminek hasznát is vehetnénk. a csalántea hatásosabb lenne, d áll.lag nem szabad. ma ajánlotta egy falubeli kismama a mecsek teát, de ezt sem lehet naponta, csak ha eldurvul a helyzet. a homeós bogyókát szombaton vettem és attól vagy sem, most jobb a helyzet.
makinak igaza van a magneB6-ot illetően, mert nevetséges 48-46mg van benne, ezért javasolják azt a brutál tabletta mennyiséget (kb6-8naponta). én a dm-ben találtam egy magnézium+cvitamint, amiben 300mg van, így ezt szoktam bekapni. ezen kívül egy ismerőstől kaptam két levél Magnerot-ot, ha naagyon nem akar múlni, azt kapok be (konkrétan nem tudom ebben mennyi van, mert elfeledtem, d ha jól emlékszem, ez receptes...)

dolgoznom egyenlőre muszáj, de valahol nem is bánom, mert ha egész nap otthon vagyok, jobban foglalkozom a "kínjaimmal".

mercy: a citrom tényleg nagyon jó, most nem voltam annyira rosszul, mint az előző cukornál. jól meglocsolatm, így jobban meg tudtam inni.

bébike: sajnálom, h kitoltak veled! ügyes legyél, majd gondolunk rád! és ha EZ a topic azt kívánja, h sikerüljön, akkor az úgy is lesz!!!!!!!!!! :wink:

köszönöm a kókuszmatrac mosási segítséget :wink:

Kép
zsani78

és a kiságy Kép

Kép
zsani78

Zsani
Nagyon szép az ágyikó :) Én nem eszem extra sok zöldséget, de eszem minden nap, és só nélkül. Nekem koppkopp használ, nem vizesedik a lábam már annyira. Nagyon nagyon kicsit csak,deeee Te sokkal előrébb vagy, simán lehet azért.... :roll: Jó lenne elkerülni ezt a vizesedést nagyon :(
Vendég

edi: köszönjük :lol: egy ilyen fenyő volt a vágyam, pelenkázót is ilyet szeretnék! és val'szeg elkezdek disney függönyt vadászni :lol: :lol: :lol: és irigykedem a tigris szett után is..... szegény kicsikéink :lol: :lol: :lol: én is eszem minden nap vmi zöldséget, szintén só nélkül. én nem érzem h használna. te miket eszel????

Kép
zsani78

Zsani, nagyon szép az ágyikó!!!!!
Bibar, megjött a csomi, köszönöm szépen!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

kiderült apa ráér holnap délután, elmegyünk végre 4d-re!!!!!!!!!!!! a genesisben kaptunk időpontot 17órára! hurrrrrrááááááááááááá

Kép
zsani78

poci: jól látom éllovasunk ma 26 hetes????? éljen-éljen!!!!

Kép
zsani78

Zsani
Én retket eszem sokat, meg paradicsomot. Ez a kettő csúszik minden este, vagy 6-körül, mert 6 után már nem eszem semmit....
Na meg persze iszom ezt a Nonit amit írtam anno, úgyhogy lehet ám benne annak a keze is...
Nagyon vizesedik a lábad???
Vendég

Zsani
dejóóóóóóóóóó, imádni fogod a 4D genesist, a legjobb gép ott van, és nagyon kedvesek, különösen a Lengyel Márti, Ő a barna hajú. Mi is megyünk hozzájuk majd a 28. hét körül :)

Juhuuuu, nagyon várjuk majd a képeket :P
Vendég

Zsani
jaj de jó nektek :lol: :lol: :lol: én majd a 27. héten akarok menni,Olivérrel is akkor voltam és olyan jól látszódott a pofika :wink: :wink:

Pocak
tényleg te 26 :lol: :lol: :lol:

Edi
én is szeretem a retketés a fürtös parit,csak még olyan drága,nemsokára ültetek és tele leszünk nyárra :wink: :wink:

Niki
jaj de jó!!szivesen :wink: :wink: :wink:

bibar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?