Új privát üzeneted érkezett!

Poci: örülünk a jó eredményeknek :wink:

Zsofka: :lol: azért a pasi vonal jutott eszedbe rögtön mert nem egy elterjedt dolog a női dj. hacsak nem valami promociós iroda csinál playmate tündérkéből ÁL DJ-t. pfuujj de uuuuuutálom ezeket :oops:
mig más küzd tanul stb ( ffi is...) ő beáll és a mellét mutogatja :oops: :twisted: nem volt fárasztó, de most nem csinálom. én szerettem nagyon :roll: hiányzik is...

Mia: minden nevet lehet csúfolni... igy minden gyereket is, ha nem a neve akkor egy tulajdonsága lesz kiragadva... ne ez legyen a mérvadó név választásnál hanem h tetszen NEKTEK. értem azt is h a papa mama véleménye is fontos. De te és a párod éltek nap mint nap ezzel a névvel és a hozzá tartozó csöppséggel. :oops:
kérdezd meg a kisasszonyt a pocakban mit szeretne? :roll: :lol:
rugdosson ha emily-t :lol:

Kép
freyja

köszi Freyja, igaz-igaz..nem lehet mindenkinek megfelelni..
majd este letesztelem a válaszadást :D

M.
Vendég

Sziasztok!

Csak hogy teljes legyen a családi lefedettség, párom tegnap úgy jött haza a melőhelyéről, hogy full rosszul volt, és azért csak délután, mert akkor mert autóba ülni. Viszont mára ő is jobban van, egyelőre diétás hami, és remélhetőleg ennyivel megúsztuk. Zalánnak még megy a hasa, de már csak napi 1-2szer van termés, szóval javul ő is :)

Zsani: hajrá épitkezés :D Majd kérünk fotót a kiságyról!

Ha már kívánság topik: én az adójóváirásunkat szeretném jövő héten, meg én is kinéztem egy bölcsőt :D Na azt ne vigyék el kb még egy hónapig :P Tudom, sokat akar a szarka :D:D:D:D

Meme: örülök, hogy használnak az íny gyulladásra kapott szerek!

Edi: örülök, hoyg minden rendben, azért látszik a képeken, hogy helyes lesz Boti :D:D

Dodó: sajnálom, hogy Lizy megint lázas, jobbulást neki!

Barbuss: kérünk majd fotót a bölcsőről!

Manorka: drukkolok, hogy megússzátok az ovi mizésriát, de egyébként röhej, ami ebben az országban megy. Mondjuk szvsz ha valaki balhézik, annak több esélye van, mint annak aki nem :oops: Én ezt az épitkezés alatt tanultam meg :oops:

Poci örülök, hogy jobb éjszakád volt! Nehéz lehet abszolút segítség nélkül. :? Kisrókák :(

Bibar: hajrá börzézés!

Zsofka: én most kezdtem újra blogolni, ha elég kitartó leszek majd belinkelem :)

Niki: nem vagy hülye, nekem Anyukámat is meg kellett szokni, az, hogy más is hozzá nyúljon a lakáshoz, az a "ha nem muszáj inkább ne" kategória.

Mercy mennek a drukkok a hitelhez!

Mia: ha Nektek tetszik a Laura, én nem változtatnék :oops:

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Megjöttünk :D Gyönyörű idő volt, bár kicsit hidegebb mint vártam. Viszont akkora sár volt fent, hogy ihaj :shock: Minden lépésnél beleragadt a cipőnk a dagonyába :shock: persze Emmát mindez nem különösebben zavarta :D Jól elfáradtam a végére :) Jó most itthon :)

Niki, csomit feladtuk! Lógok neked 50 Forinttal :wink: Remélem rendben odaér, majd azért írd meg lszi :)
Holnap megyünk a bölcsőért délelőtt, délután meg babazsúrba :)

Segítés: én mondjuk ilyenekre gondoltam, hogy teregetés, mosogatógép kipakolása, ilyesmi. Én nagyon maximalista vagyok, de muszáj volt a fekvés alatt elfogadnom a segítséget :? Ha Gábor segít, akkor se mindig oda kerül vissza minden, ahol a helye van, de ez van :lol: Gyerek(ek) mellett meg pláne hozzászokik az ember ezekhez :D Legalábbis én már feleannyi dolgon izgatom csak magam :D

Mia, nálunk az Emma név ellen MINDENKI lázadt eleinte a családban :? Mi meg kitartottunk mellette, meg hogy a mi gyerekünk és mi döntjük el, most meg már mindig mondják, hogy el sem tudják képzelni, hogy más legyen a neve :D :wink: Ma megemlítettem Gábornak az álmomat a Vince névvel kapcsolatban: annyit mondott csak, hogy "Jajj..." :? :roll: Emi, lszi ne piszkálj fel több témával :lol: :lol: :lol: :wink:

Na megyek, ledőlök, ma még nem nagyon pihentem :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Ja igen!
Poci, nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy :( Kezet foghatunk, esténként nálam is vannak megint rosszullétek, meg a sav, meg a reggeli szédelgés is állandósult :shock: :( Kitartás!!

Maki, remélem hamar végeznek a munkákkal! Ismerősnek volt ilyen kocsija és nagyon nem szerette :? Azt mondta, hogy pl boltban szinte lehetetlen közlekedni vele, mert szűkebb helyen baromi nehéz irányítani :? Egyébként én Chicco párti vagyok :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Helló Lányok:)

Mi is csaviztunk ma... 20fok volt ma, hihetetlen...gyanítom 2-3hét és nyár van egyből....

Köszönjük Boti dícséreteket, szerintem is igazi szépfiúúúúú :lol:

Emi
:D:D:D jóóóó szemed van, eddíg bárkinek mutattam Boti képét mindenki ugyan azt mondta, hogy ejha, mintha kiköptem volna annyira hasonlít rám :D Nem bánom :D:D:D:D

Manorka
igen, szerintem is szőke-kék szemű herceg lesz, és lovunk ugyan nincs, de pónink az van, így jöhetnek a jjjjááááányok :D:D:D:D:D:D

Pocak
:( Nagyon sajnálom, hogy rosszabbul vagy :( ez nem hangzik től jó, a doki nem tud rá semmit mondani??? mert az nem től szerencsés, hogy semmit nem tudsz enni, kellene a hami Riccardonak is :( Nincs rá valami szer amit kinn tudnának adni???
Borzasztó lehet, szegénykém :(
Vendég

Freyja, ráér bőven. Köszike!!!
Barbuss, de örülök, hogy sikerül nyélbe ütni!!!Most már tényleg csak lenne olyan szép állapotban, mint a képen!!! Drukk-drukk!!!! Az az 50Ft!!!Hajajjj!!!Most ezt hogy hajtsam be??!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszi a megértést lányok.Nem akartam hálátlannak tűnni, de akkor értitek mire gondolok.Ez nagy megkönnyebbülés.
Jó éjszakát!!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!
Megjöttünk!
Jó volt barátnőméknél...jóóóól megdajkáltam a csepp Emmát. Lizy szerencsére nem féltékenykedett, sőt néha odabujt Emmához.
Patrikkal meg ismét jól eljátszottak. Hazafele még utba ejtettük másik barátnőméket is, ahol grillezés volt. :) De onnan "hamar" jöttünk haza, mert Lizy megint belázasodott.

pocak!
Sajnálom a rókakomát..nagyon rossz lehet.

mia!
Név csakis a ti választásotok kell hogy legyen, nem a tág családi köré.
Nekem is mindig mondta anyu, hogy hát soha nem fogja megszokni a Laura nevet...de megtalálta a módját, hogy Lizynek szólítja, és igy még tetszik is neki.

d.dodó

mia!
Ja, és becézéshez...aki akarja, az ugyis talál minden névhez becenevet, akár milyen nevet lehet "csúfolni" is...erre szokták mondani, ha nem a keresztneve miatt csúfolják, akkor a vezetékneve miatt fogják. :)

d.dodó

Kép

22. hét

d.dodó

Sziasztok!

Jó sokat pörögtünk az utóbbi napokban, végre ide is eljutottam, gyors visszaolv:

Mercy: mekkora farm!!! Nekem maximum csak virtuálisan a facebookon van hasonló nagyságrendű :)

Sav: nekem még nem igazán van, joghurt bejövős, csak reggel nem bírja gyomrom, és többször visszajött. Este szoktam. Meg tejfölt is.

Zsofka: Én is 6 kg-nál járok (1hete ugrott fel +2 a családi névnapünneplés alatt), eddig még hol vagyok a 24 héttől… még nem voltam orvosnál és védőnőnél, hogy véleményezze :) Mindenesetre jól érzem magam egyelőre, nem megterhelő. Mostantól majd figyelek ;) nincs újabb celebration a láthatáron :D

Fóka: remélem már kilábalóban a vírusból!

Mia: örülök, hogy minden rendben az eredményekkel!

Freya: jó az új vonalzód!!

Ínyvérzés: nekem nincs semmi ilyesmi kopp-kopp! Meme, remélem javulsz!!

Edi: Boti már most egy sármőőr!

Zsani: örülök, hogy beindult az építkezés, remélem marad a jóidő, és akkor sitty-sutty meglesztek!

Barbuss, Niki: nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen hamar sikerült nyélbe ütni a bölcsőt!!

Dodó: hála égnek, hogy elmúlt Lizy láza!

Poci: gratu a jó eredményekhez! Remélem a rókák visszatérése nem állandósul!!

BKV: a minap történt, hogy éppen egy feszülős kabát volt rajtam (ippen rámjön), persze senki sem adta át magától a helyet, de egyszer csak észreveszem, hogy egy rocker srác szó nélkül feláll. Nem szólt semmit, arrébb araszolt, azt hittem a következőnél leszáll, de nem. Azért szép gesztus volt ez a maga módján, nem gondoltam volna. Sokszor úgy vagyok, hogy főleg a középkorú „hölgyek” valami eszméletlen bunkók tudnak lenni tisztelet a kivételnek….amit a pénteki vérvizsgálaton is átéltem…hatalmas sor, dekkolás, kezdődik a rendelés…csak a pisijét adta be őnaccsád, és még ki is akadt, hogy csak egy hét múlva lesz eredménye, senkit nem engedett maga elé, aki megkérdezte, hogy lehetne-e, még fel is volt háborodva, hogy ő már egy órája itt ül. Egy hímneműig kellett várnom (harmadik volt a sorban), aki szó nélkül előre engedett, hogy mehessek, hiszen aznap még dolgoztam, és így is még 2 órát kellett dekkolnom a cukorterhelés miatt.

Amúgy maga az egész tortúra szerencsére könnyedén ment, féltem, hogy már nagyon éhes leszek, de nem (nagyon nehezen bírom alapból is az éhgyomri vizsgálatokat). A löttynek se volt rossz íze, sőt. Mondjuk én szeretem a glükóz ízét, meg a porcukrot. :D A paradicsomlevesbe is szoktam tenni :) Hétfőn kiderül mi a helyzet, kell-e diétáznom, vagy sem. Jövő héten kellett volna mennem, de tréningen leszek egész héten, így csak most volt időm. Meg amúgy is előrehozták, mert amikor versenyszerűen sportoltam, sokszor volt cukoringadozásom. A végén ugyanabból a kezemből vettek, de már aznap szinte nem is éreztem, csodákat művel ez a Babó velem :)

A náthámnak is lőttek egy nap alatt szerencsére. Gőzöltem egy csomót, és elhitettem magammal, hogy nem leszek beteg. Tudtam, hogy sima nátha, de általában 3-4 nap, míg a taknyos része elmúlik. Ráadásul ez a száraz levegőjű légkondi az irodában sem tesz jót, így hazakértem magam, és itthonról dolgoztam. Mázli.

Maki: nekem nem működött a linked, majd másik oprendszer alatt is megpróbálom, hátha…sportkocsit (3 kerekűt) én is szeretnék, de csak futáshoz. Sokszor indulunk BSI futásokon, és vinném Ákost is magammal, ha komálja (ez majd később kiderül).

Uhh, ha szólottam.

Mindenkinek jó éjt és minél kellemesebb ébredést!

Kép
Kép
csipetnyusza

merci!
Hozzád akartam még kérdéseket fűzni! Mennyi idős a görög tekitek? És mekkora? Teszel majd képet róla? Milyen igényei vannak (hely, kaja)? Én nagyon vágynék egy görög tekire. Itt csak horribilis áron láttam....otthon amit láttam (papírral - tehát ki is lehetne hozni) az a pici fiatal volt 22.000Ft.

d.dodó

Dodo de szép nagy a pocid :shock: :D
én asszem lemaradtam most... amikor "indultunk" ugy meglódult a hasam, most meg semmi :shock: mint egy jól lakott ovis poci. :oops:

jó éjt kispocik :)

Kép
freyja

Sziasztok,

csipet: farmvillen is van farmom:), keress meg szomszédnak, ok????
dodo:tekimet úgy kaptam, hogy majdnem hazaköltözött horváthországba.... a szembeszomszédunk tavaly nyáron akarta visszavinni, előtte 8 évvel hozta egy tekipasival, csak az meglépett. Ott találta őket. Szerintünk olyan 10-15 éves lehet. Képet itt talizhatsz róla: http://gallery.site.hu/u/Catti/pictures ... 9.JPG.html
tartás: hivatalosan nem lehet, védett. az enyém is illegal....nos ő a virágos kertben lakik, 15 C felett, alatta már ássa el magát, ezért olyankor el kll vermelni. doboz, homok vagy rongy nálunk forgács...és le a vízaknába...ott nem lesz 0 C alatti a hőmérséklet, 0 c alatt elpusztulna. Mindenképp kell neki a téli hibernáció. Ha lakásban akarod tartani, akkor terrárium, homok, növények....víz nem megfulladna. Téli hibernáció: be a hűtőszekrénybe úgy októbertől-áprilisig. etetés: 1 db paradicsom/nap, ill. néha kap kákicsot, meg vmi más zöldet, de azokat nem csipázza annyira.

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Jó reggelt!
Hamar talpon, nem tudtam már tovább aludni.:)
Szegény férjem tegnap ráesett meccsen a műtöt lábára, most jóformán alig tud menni. Ráadásul még ki is kaptak.Teljesen kivan most. Itt ápolgatom a lábát.Legalább annyira jönne helyre, hogy dolgozni el tudjon holnap menni, mert a főnöke nem díjazná szerintem, ha itthon kellene maradnia.

Dodó nagyon csinos a pocakod!És Te is!!!!!! :D Sajnálom, hogy Lizy ennyit kínlódik a fogacskával.Bújjon ki!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!

Dodó: nagyon csinik vagytok! Azzal a foggal pedig kifelé! ;)

Mercy, OK, szomszédolunk ;)

Niki: férjednek jobbulást!! Mivel műtötték korábban?

Kép
Kép
csipetnyusza

Jo reggelt Lanyok!

Megint magamra maradtam, Apa csak este joh haza keson.
Mercy: nagyon szep ez a teki, van itt egy baranom, neki van 3 ilyen teknose, o is kint tartja a kertben, bar nalunk szinte soha nem megy nulla fok ala a homerseklet. Miota meglattam nala en is beleszerettem. :oops: :oops: Az ovei mar jo nagyok, nemt udom, hogy hany evesek lehetnek.

Niki: sajnalom GAbor labast, jobbulast es gyogyborit kuldunk neki innen a topibol.

Dodo: tudodm mar ezerszer tema volt, de nagyon kis csucsos a pocit...talan..talan..ujra mukodesbe lep a kivansagtopik...annyira szoritok Neked, azert is mert ki sem birnam, ha nem tudhatnam, hogy ki lakik bent.

Edi: manoseggu szoke herceg...koran fogja kezdeni...fajhat majd a fejed Boti mami... :lol: :lol: :lol: :lol:
Tegnap mar megeroltettem magam es ettem, fel 6kor este egy kis natur joghurtot irtatok, hogy az talan jo...hat majd kinyultam tole, de Riccardonaka zert kelle gy kis hami ezt en is tudom..
Kedden megyunk kulonben uh-ra mindenkepp rakerdezek.
Ja es holnap estik meg a hires kenet levetelet, a sajat dokim (nem a nogyogyim), hanem a haziorvosom a aki nogyogyi is veszi lesz. Arany keze van a doktornonek...

Barbuss: tudom milyen az ulve aludni...akkor fogjunk kezet. :roll:

Kepzeljetek, tegnap a neten mit olvastam. Tiszta hulye vagyok, hogy bogaraszok, mert csak jol felhuzom magam. Azt irtak, hogy a 28. het utan nem jo hanyat fekudni, csak max. 15 percet, es oldalt, foleg a bal oldalon a legjobb. (en a jobbon alszok) Azert nem szabad hanyat fekudni, mert a babanak mar eleg nagy a sulya ahhoz, hogy elnyomja az arteriakat odabent es oxigenhiany lephet fel, es megfulladhat. :shock: :shock: :shock: Hat kesz voltam...Ugyanis eddig amikor fekudtem mindig hanyat voltam, (ulve alvas :evil: ), nem is tudom hogy lehet oldalt ulve aludni...
A masik, hogy ha a magzatviz zoldes vagy zavaros lesz, akkor a kicsinek legszomja van odabent es kinjaban kakik bele a magzatvizbe. Nekem ezek annyira sokkolo leirasok voltak, hogy csak na. Azert is mert mindenki azt szeretne, hogy a baba a legjobban erezze magat odabent, ne szenvedjen. Ha bele gondoltok, azt hisszuk, hogy minden a legnagyobb rendben odabent es lehet, hogy neki meg valami nem is jo, meg csak ra sem jovok...
De en vagyok a hulye, hogy ilyeneket olvasgatok, mondjuk tegnap amugy is egy nagyon nyugos napom volt, semmi de semmi nem volt jo az eg vilagon.
Na mindegy, tudom, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, csak felkavart egy kicsit. Ti hallottataok amugy errol a hanyat fekvesrol valamit?
Mindenkinek szep napot..
:wink: :wink: :wink:
pocaklako

Pocaklako szerintem ha a babának valmi nem tetszik, azt jelzi erőteljes rugásokkal, vagy nyomással, és úgyis kénytelen vagy elfordulni. Meg én úgy vagyok vele, hogy amik az orvos/védőnő nem mond semmi ilyet, addig a netes szövegek nem nagyon érdekelnek :)

Dodó szép nagy pocid van, jó kis csúcsos tényleg! Jól értettem, hogy nem tudjátok még a nemét?

Férjeknek jobbulást továbbra is!

Csipetnyusza ez tök jó, hogy ilyen jól viselted a cukorterhelésest, én már előre rettegek....én is nehezen viselem az éhezést :( Az emberek egyébként tényleg nagy suttyók, szerencsére mi meg tudjuk oldani, hogy Zsolti hurcolja a fenekünket autóval, így nem kell bkv-val közlekedni. Ez mondjuk főleg a hülye influenza miatt alakult így, mert nem oltattunk....

Naturjoghurtba szerintem nyugodtan lehet tenni kis mézet, gyümölcsöt, ha valaki az ízét nem bírja!

Merci a teknőc tényleg egész télen a hűtőtökben dekkol????? :lol:

Na megyek, remélem ma is olyan szép nap lesz, mint tegnap! :wink:

zsofka83

Judit,
én azt olvastam, nem a babának nem jó, hanem neked, a te szívbe vezető ereidet nyomja a baba - könyvben jelent meg, lektorálva :) A babának tuti nem árt, ő burokban, magzatvízben van és forog, ha úgy tartja kedve.
A jobb és a bal oldal mindegy!
Azt írják, azért most kellene hozzászoknunk az oldalt alváshoz, mert ha nagy lesz a poci ez egyenesen lehetetlen lesz. Én imádok hanyatt aludni, 3-4 álmatlan éjszakám volt, de mára megszoktam és megy oldalt is.
"A háton alvás kényelmesebb ugyan, csakhogy így a terhes méh egész súlya rányomódik a gerincre, a belekre és az úgynevezett vena cava inferiorra (ez az ér juttatja vissza a vért a test alsó részéből a szívbe). Ez pedig hátfájást, aranyeret okozthat, gátolja az emésztést, akadályozhatja a légzést és a vérkeringést, alacsony vérnyomást eredményezhet."
Azt is írják, úgyis forgolódunk álmunkban, így nem kell megrémülni, ha háton ébredünk, de azért próbáljuk meg oldalt, hamarosan a testünk hozzá fog szokni az új testhelyzethez.
(Forrás: Az a 9 hónap, 143-144.o.)
Vendég

Reggeli ébredés,
képzeljétek, ma reggel az én tündér kislányom cica-micát játszott és begömbölyögött a hasam bal fenti szegletébe, ennek következtében a szívverését erőteljesen éreztem a kezemmel, majd elolvadtam :)
Kezdetben azt hittem, ez az én egyik erem, de körbetapogattam mindent, csak egy tenyérnyi helyen érzékeltem ezt az lüktetést és a saját pulzusomnál jóval gyorsabban vert.
FANTASZTIKUS ÉLMÉNY VOLT!
A férjem is odáig volt tőle :) Igaz, egy könyvben már olvastam, hogy apuka, ha a fülét a pocira teszi, meghallgatja a szívverését, így mi ezt már gyakoroljuk (kezdetben ugye sok hang közül kell kiszűrni a legszaporább ritmust :)), de ma reggel nem kellett keresgélni, hogy merre fekszik, hol lehet a kis szíve :)
Lányok, én odáig vagyok :) :) :)
Kár, hogy nincs lüktető szív ikon, mint a skype-on, mert az fejezné ki legjobban az érzéseimet :)
Vendég

Budapest közepén már előbújt a napocska, élvezzétek a tavasz első próbálkozásait :) :) :)
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok,

hát nem tom mi van velem, hajnali 3 óta megy a pocim....lassan inom kéne, de nem tom i lesz belőle :D

csipet : gyere szomszédolni:)....tudod a nevem???

poci: jógán mondta a csajszi a hanyattfekvősdit, és annyit fűzött még hozzá, hogy ha muszáj úgy aludni, akkor tegyünk párnát a derekunk alá, az megemeli.

Niki: férjednek jobbulást....

Zsofka: nem, nálunk nem a hűtőben, nálunk a vízóra-aknában van, azoknál van a hűtőbe, akik nem tudják vermelni, mert mondjuk csak lakásuk van. Viszont fontos a téli álom, különben sokkal kevesebb ideig fog élni....én remélem, hogy Zorbáné (a tekink) még a dédunokánk tekije is lesz.

Mercy

mercedes79
Győr

Reggelt lányok :)

Pocak
hűűű ne olvass ilyet szerintem sem :( Szörnyen hangzik.... Én is úgy tudom (orvos mondta), hogy nekünk nem jó, ha úgy fekszünk. Jobb, ha oldalt. Én mondjuk jobb oldalon szeretek aludni, de mostanában már a bal oldal is játszik néha.... Háton sokáig nem megy, mert elzsibbad a derekam.
Remélem tud valamit adni a dokid erre a savra, mert ez pokolian rossz lehet :(

Anya Maci
de ééééédes a kis aprólánykád, Boti is szokott ilyet csinálni, és olvadozás van nálunk is :D:D:D:D

Zsofka
Én plussz 9kg járok így a 22.héten. De egyetlen percig nem érdekel, mert ez alkati kérdés. Szinte biztos vagyok benne, hogy szülés után huss, le is fog ugrani. Az elsővel is így volt, szülés után a kiinduló súlyomtól 3kg-val jöttem haza nehezebben, és +25kg-val mentem szülni....

Dodó
Szép pocak, úgy látom, most a Tied is stagnál méretileg kicsit. Az enyém is megállt picit. Biztos akkorát nőttek az első időben, hogy most már nem látszik meg annyira. Nagyon csini vékony vagy :)

Freya
beindul az méééég, az a gondom, hogy az enyém is most stagnál, és előre látom, hogy hirtelen megindul. Bálinttal is hatalmas pocakom volt...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!!

merci!
Köszi a képet és az infókat is! Illegális? De akkor hogy lehet legálisan a boltban papírokkal kapni?? Azért ezen a hűtőben tároláson jót nevettem. De talán a pince is megtenné. :lol:

Poci!
Igen, van ebben a hanyattfekvésben valami.... de ahogy anya maci is írja, ne ijedj meg, ha háton ébredsz, hisz forgolódsz éjjel. A félig ülve alvás meg nem ugyanaz mint a teljes háton.

zsófika!
Nem, nem tudjuk a nemét, és születésig meg se fogjuk tudni, mert itt svédben egy szem UH van, és akkor sem mondták meg! :)

d.dodó

Dodo: papírokkal úgy, hogy azok tenyésztettek. Az enyém "born to wild". Ha 4 C van a pincében, akkor ok. Tudod, az a fagymentes zóna hőmérséklete. A hűtő meg ált 4-6 C-os.

Mercy

mercedes79
Győr

Edi!
Igen, majd biztos ujra belendül ugy a 25. hét körültől. :)
Grat utólag is a 22. héthez!

Poci!
Másik "kérdés" az elszíneződött magzatvíz. Igen, egy igy van. Ha valakinek a magzatvíz elfolyással indul meg itt a szülés, és betelefonálunk, hogy hányra menjünk be (telefonálás nélkül be se lehet menni), akkor az az első kérdésük, hogy milyen színű a magzatvíz. Vagy átlátszónak kell lennie vagy max enyhén rózsaszínnek (tágulási vérzés). Ha zöld, az valóban az, hogy visszakakilt a vízbe, és olyankor általában gyorsan világra segítik császárral, és megfigyelés alatt tartják.

d.dodó

Ígértem képet anno a tigrises szettről amit vettem Botinak....

Íme... :) Szuperjól néz ki a narancs fal, cseresznye bútor, és narancs ágynemű :D:D:D:D Remélem szeretni fogja:)
Kép
Kép
Vendég

edi!
Eszméletlenül jól néz ki ez a tigrises szett!!

Lizynek megint 38.7 a láza! :( Holnap elviszem dokihoz!

d.dodó

Edwig ez az ágynemű tündéri!!!!!! És már így teljesen elrendezve várja a kis lakóját???? Huh, mi asszem le vagyunk maradva, nem vettünk még semmit :oops:

Dodó ez azért tényleg rossz lehet, hogy nem tudhatjátok meg a nemét! :( Bár végülis régen sem tudták, még a mi szüleink sem :d És kint nincs is 4d-s uh? Vagy nagyon drága?

Anya maci ez tényleg hihetetlenül nagy élmény lehetett!!!! De jó! :) Úgy látszik ma reggel ilyen kis aktívkodósak a babák, biztos érzik a tavaszt, a mi kicsikénk "csak" rúgkapált ezerrel de úgy, hogy most már végre látszott kívülről is, hogy mikor éppen hova rúg :D
Azt szeretném kérdezni Tőletek, és főleg a már gyakorló anyukáktól, hogy a babát hogyan érdemse fektetni? Mert most már gyakorlatilag mindent hallottam, háton, hason, oldalt, és mindenki meg tudta indokolni, hogy mért úgy jó, és a többi mért nem jó :?

Egyébként még ez az alvós dolog: a háton fekvésben biztos van valami, hogy nem jó, ez elég meggyőző érvelés volt, hogy a gerincre nehezedik a teljes súly. Én leginkább a bal oldalamon szoktam aludni, bár van, hogy a fiatalúr jól megrugdos, hogy az neki úgy nem tetszik, leszek szíves átfordulni a másik oldalamra :D Háton feküdni egyszerűen nem tudok. Csak olyankor szoktam, mikor a babót tapizzuk, mert őt viszont akkor érzem a legjobban :)

zsofka83

Dodó
szegény manólány, akkor tényleg lehet jobb a doki, bár valószínű a foga, de inkább nézze meg doki is....

Zsofka
Igen, Botinak már meg van mindene :) Szekrény, pelenkázó, kiságy, ágynemű, újszülött zenélők, rezgős szék, újszülött hinta, babakocsi, hordozó, és minden ami ruhából csak kellhet, nagyon sok cipő :oops: túlzásba esve persze :roll: :oops: Egészen 6hós koráig vannak rucik... :roll: :oops: De igazából én nagyon korán elkezdtem a vásárlást, így most már minden készen várja a kis hercegemet :)
Nem vagy lemaradva, sokan még csak így a 6.hó körül kezdenek el vásárolni.... :)
Vendég

Zsofka
ez babafüggő.... Az én fiam utált hason aludni, így Őt forgattam a két oldal között. Mikor már nagyobb volt 4-6hós, akkor már aludt ritkán háton is, de általában oldalt feküdt. Hason soha. Nem tudom miért nem szerette.... Csak akkor aludt "hason", ha kendőben volt rajtam, azt csipázta nagyon :) Aztán 1,5-2éves kora körül már aludt háton is többet, de hason akkor sem...
Viszont van olyan baba,, aki meg imád hason feküdni is akár...
Vendég

zsofka: képzeld, mi sem tudjuk a baba nemét....nemcsak dodóék...de mi nem is akarjuk megtudni :D ...minden uh-ot úgy kezdtünk, hogy a lényeg, h egészséges legyen, de meg ne mondják a nemét :D

....az már úgyis eldőlt, és tök izgi a várakozás...mindenki találgat körülöttünk, és minket meg abszolult nem érdekel :D :D :D :D

Mercy

mercedes79
Győr

Zsófika!
Norvégiában van legközelebb 4D. Göteborgban sima 2D-n meg lehetne kérdezni a nemét...500 vagy 1000 korona...na de annnyit meg nem adunk érte...annál izgisebb ott megtudni. :) ;) Lizyt se tudtuk előre.

Baba fektetése: Nekem rámszóltak, a korházban mikor hasra fektettem. :shock: Mert hogy megfulladhat....na de Lizy már akkor oldalra fordította a fejét, és imádott ugy aludni, igy amikortól hazajöttünk, ugyanugy hason feküdt.

Én magam a bal oldalamon szeretek most aludni.

d.dodó

Sziasztok Lanyok!
Olyan megnyugtato dolgokat irtataok, koszonom. Annyira voltam ejszaka, hogy a tudatalattimban amikor a hatamra fordultam mar fordultam is oldalra grrrrr :evil:
Na szoval csak ennyire kerultem a hatas ala...
Edi: ez a szett....valami tunemeny. Most egyenlore nem vettem ujabb baba berendezest, re ruhakat igen... :oops: :oops:
teszek fel par kepet, amikor megerkeznek annyira tudok nekik orulni. Na megyek fotozok egy parat.
Ja mege bedelek...megprobalom magam ilyenkor tele tomni, mert este mar nem tudok enni semennyire sem.
pocaklako

Na itt vagyok Lanyok, teszem a kepeket. Hat nincs mese a micimacko es tigris meg mindig nyero nalam. Most par fuleses cuccot szeretnek beszerezni. Mar epp megy a licit egy 3 db-os zsebibabas farmernacira :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Na egy ketszer ment, mar mindegy.
pocaklako

Pocak
hihi tüneményes szerkókat szereztél be. Nagyon cukik, különösen az a tigrises rugi, az zabálnivaló :D:D:D
Én is vettem egy csomó újat Botinaj, de már nincs lelkierőm fotózni sem, mert annyi van, hogy hűűűű. :roll: :oops: de legalább ezek már nem 56-os méretűek, hanem 3-6hósak :D:D:D:D
Vendég

Sziasztok!
Voltunk délelőtt uszin. Egész jól bírtam. Bár elnehezedett a pocakom a végére, kicsit kellemetlen volt. De amúgy nagyon jó!!!!!!!!!Végre nem kint irigykedtem.
Én annyira nem tudok háton aludni amúgy sem, hogy szülés után, mikor máshogy elvileg nem lehetett volna egyetlen percet sem tudtam aludni.:(
Rikit eleinte én is oldalt, kitámasztva altattam. Aztán háton. Aztán miután már tudott forogni, átfordult magától hasra és ugyanabban a pózban alukál ahogyan én szoktam. Nálam most a félhas póz a nyerő!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Poci: a háton fekvésről én is azt tudom, mint Anya maci. Én már csak oldalt fekszek, kivéve ha hallgatózunk, akkor kicsit háton, de rövid idő után érzem, hogy ez így nem jó, nagyon nyom a pocak.
Riccardo csudi édes lesz ezekben a rucikban! Zabálnivaló!!! Az a Mickey Mouse-os nagyon ott van! :D

Edi: nagyon szuper a Sir Botond lakosztálya!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.03.21 15:17-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Dodó: nagyon helyes pocakod van! Jobbulást Lizynek!

Nyusza: tök jó, hogy elmúlt a náthád, és drukk, hogy rendben legyen a cukros vérvétel eredményed!

Niki: jobbulást a férjednek!

Poci: én úgy tudom, hogy a normál hanyattfekvéssel van a gond, nem amikor félig ülsz. Illetve kényelmetlen is, én pl teljesen hanyatt feküdni már nem is tudok. Egyébként az oldalt ülve alvás is kivitelezhető, én úgy szoktam, a sav miatt. :D Tündériek ezek a kisruhák!

Mercy jobbulást! Állítólag van valami hasmenős-hányós virus, mi is azt gyűjtöttük be, de szerencsére mára már mindenki jobban van.

Edi szenzációs ez az ágynemű garnitúra!

Zsofka: Zalán eleinte az oldalán aludt, aztán pedig csak és kizárólag hasno volt hajlandó. De ez (is) babafüggő szerintem.

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Köszönöm szépen a hogyan fektessük a babáthoz való hozzászólásokat :)
Én azt hallottam, hogy ha hason fekszik, akkor nagyobb a légzésleállás veszélye, ha viszont háton fekszik, akkor egy esetleges visszajövő büfitől megfulladhat.... Azt mondjuk gondolom, hogy úgyis lesz kedvenc "póza" a babának :) Csak fura volt, hogy két egybehangzó véleményt nem nagyon hallottam :D Az oldaltfeketetésre mondták nekem is, hogy arról nem hallani semmi negatívat :) Na, holnap megyek védőnénihez, azért majd megtudakolom Tőle is, hogy szerinte mi a legjobb.

Én szerettem volna tudni a baba nemét, minél előbb. Egyrészt hogy milyenre fessük a szobácskáját, meg milyen cuccokat vegyünk, meg ilyenek.
Ja igen, egyébként amiért mi még nem vásároltunk az két dolog:
Egyrészt barátoktól megkapunk minden nagyobb dolgot, értsd: babaágy, babakocsi, légzésfigyelő, bébiőr, pelenkázó+komód.... minden ilyesmit. És mivel nekik is kisfiuk van, szerintem ruhácskákat is fogunk kapni. Csak még nem beszéltük át, hogy pontosan milyük van, és milyen állapotban, tehát majd ha látjuk fixen, hogy mik kellenek, akkor azokat megvesszük.
A másik pedig, hogy nálunk még majd most fog épülni a babaszoba, ergo most még nem nagyon férnének el a kis cuccai :D Hozzáépítünk egy kis részt a lakáshoz, mert most egy nagy szobánk van, kb. 25m2, a bébinek meg inkább csak kis hálója lesz igazából, egyenlőre ennyit tudunk kihozni ebből a lakásból.
A terv úgyis az, hogy a kezdetekben, kb. fél éves koráig velünk lesz, ezért a mi szobánkba szeretném a bölcsőt, és majd ha azt kinőtte kb. akkor megy át a saját kis helyére, talán addigra már éjszaka sem kell hozzá nagyon felkelni.
Ezért is volt már aki lehurrogott, hogy mért nem teszem rögtön külön, mert aztán majd nem lehet.... Hát nem tudom, nekem légzésfigyelővel együtt is nagyobb megnyugvás, ha ott van mellettem a baba :oops: Én már csak ilyen aggódós vagyok....

Pocaklako nagyon tündériek ezek a kis dolgok! A tigrises rugdalózó nálam is favorit! :D
Tényleg, Ti hol szerzitek be a babaruhákat? Nézegettem Vaterán, ok, onnan is tuti fogok rendelni, de azt néztem, hogy amiket tettél fel képek egy csomón a címke is rajta van. Ezeket boltban vetted? Múltkor dobtam egy hátast, véletlen betévedtünk valami kínaiba, hát még ott is 2400 Ft volt egy ilyen plüss rugi... :(

Van valami jó tippetek, hol érdemes vásárolni ilyeneket?

Én ma is aktívkodtam, kerítésoszlopokat festettem.... mert persze a kertet is most álltunk neki csinálni :( Muszáj, idén úgysem lesz nyaralás, a medence lesz a tenger és a Balaton is...

Na megyek is, lepihenek egy kicsit!

Fóka, örülök, hogy Ti már jobban vagytok!
Erről a vírusról hallottam én is, valamelyik vidéki kórházban még látogatási tilalom is van miatta :(
Minden betegnek jobbulást!

zsofka83

Szia Zsofka!

Akkor ma jol kimeloztad magad. En szinte egy rucit sem vettem boltban, mindet ebayen vasaroltam, Angliabol.
Na Foka, akkor veled is cimbik vagyunk sav ugyben, azt mondod az oldal-ulve alvas akkor mukodik?? Na majd kiprobalom.
Csajok, koszi a sok hozzaszolast alvaspoz ugyben.
:lol: :lol: :lol:
Edi: en nem sok o-3 hos rucit vettem, mar mind szinte 3-6 es 6-9 hos. Anyos legujabb beszolasa:
autot nem vettel meg neki???hahahhahahahaha, mondtam nem, de maga se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg egy zoknikat sem kapott a nagymamaektol Riccardo :shock:
Anyos azt mondja nem vesz neki, mert en mar ugyis vettem
hahahahahahahahha :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Csajok egyre jobban faradok, ti itt keritesoszlop festesrol beszeltek, en meg abban elfaradok, hogy a szaritorol leszedjem a ruhakat es behajtogassam, vasalasrol meg nem is beszelek..
Mi az a vasalo???
pocaklako

pocak!
Én is elfáradok nagyon hamar! Vasalni nem szoktam! :) Kiszedem a szárítóból a meleg ruhákat, megsimorgatom kézzel, és hajtogatom is.

d.dodó

Dodó: Csinos a pocakod! :)

Niki: Sajnálom a férjed lábát...remélem már jobban van!

Poci: Én is hallottam erről a hátonfekvésről...ugyanazt, amit írtál.
Nekem, ha a hátamon fekszem fáj a derekam...úgyhogy valószínűleg 2-3 hét múlva ez még rosszabb lesz, úgyhogy marad az oldalt fekvés.
:?

Anyamaci: Csuda jó érzés lehetett ma reggel a szívverést kitapintani! :) Irigy-irigy-irigy!!! Na jó, neeeeem is...örülök, hogy örültetek! :D

Edi: Nagyon-nagyon jól néz ki a tigrises szett!!! Az biztos, hogy Botid egyszerűen imádni fogja! :)
Már babavárásra kész is a gyerekszoba?

Dodó: A kórházban rád szóltak amikor hasra fektetted a babát???
Apukám kollégájának kisbabája pont úgy fulladt meg, hogy a hátán aludt, és visszabukott. :shock:
Úgyhogy minket anyuék mindig hason fekve altattak...

Poci: Nagyon édesek a ruhácskák! Nekem a kedvencem pont az, amiből kétszer raktál fel képet! :) Édi nagyoooooon! :D
Milyen kedves anyósod beszólása!!! Bruhahaaaaaaa...
Jól tetted, hogy visszaszóltál neki! Eszméletlen! :evil:

Ma babu nem volt túl aktív...már aggódtam is miatta, mert nagyon lusti volt egész nap.
Még most sem lendült be igazán...aprócskákat rugdos csak néha-néha.
Biztosan úgy fekszik, hogy nem nagyon érzem. :?
A mai nap szokás szerint főzéssel, mosással, és takarítással telt.
Sütöttünk almás és káposztás rétest, paradicsomlevest, sült hekket, rántott padlizsánt, karfiolt, és sajtot.
Elfáradtunk, és ma nagyon-nagyon nyűgös voltam.
Semmi sem jó...sem ülni, sem feküdni, se kint, se bent...

Emi

Emi

email4
Budapest

Pocak ne aggódj, ez nálam is kivételes hétvége volt, most valahogy jobban bírtam :D
Szerintem vannak jobb és rosszabb időszakok, nekem is volt olyan hétvégém, hogy szinte ki sem másztam az ágyból.
Vasalás nálam sincs, csak férj ingeit vasalom, ha megy dolgozni, amúgy mindent szépen kirázok, kihúzogatok, és ennyi :)

zsofka83

Dodo, Zsofka, Emi: be kell atnunk mas ez az allapot, nem birunk annyit. Aztan ma elegge kemenyedett is a pocakom. Igazabol sehogy nem jo, csak ulve az agyban, kinyujtott labbal. Neha amikor leguggolok, pl. a mosgepet ugy rakom meg,az enyem eloltoltos, mintha mindenem ki akarna lul szakadni. Most valahogy 2 napja nagyon nyugi vagyok, mindennel nagyon lassan vegzek, pedig semmi komolyat nem csinalok. Meg Apa sincs itthon. Az elobb osszeutottem neki egy nagyon kis lightos vacsit, mert o is minden ejszaka szenved a gyomorsavtol, de sajna nem tud maganak parancsolni az evesben. Amugy sem alszom tul jol, de mostansag inkabb arra ebredek, hogy jon megy o is, ul az agy szelen, mert marja a torkat a sav. Pedig mar ra is szoktattam a magyar vacsora idore. Az olasozk este 8-tol elobb nem kajalnak. A multkor hogy Anyosek jottek hozzank vacsira ki is nevettek minket, hogy a pizza mar este fel 7kor talalva volt. Mondtuk mi mindig ilyenkor eszunk, de ha karjak megvarhatjak az este 8 orat, jol kihul....hahahhahahah :lol: :lol: :lol:
Aztan Apos meg sem kostolta...aAnyosnak viszont izlett..na vegre egy pozitivum heheheheheh
pocaklako

Csajok, asszem kuldok szotart az iromanyaim melle..annyira gaz ahogy irok, elnezest :oops: :oops: :oops:
pocaklako

sziasztok :wink: :wink:
egész nap kerti partiztunk,nagyon jó volt,isteni az időőő :lol: :lol: :lol:
a fiúk pólóba voltak,szuper:))

visszaolvasás esélytelen :oops: :oops: megyek fürdetni!

Mamaki
örülök hogy ismét taliztunk :wink: :wink: :wink: szimpi volt az urad is :wink:

bibar

emi.
Igen, elvileg háton sem szabad az első időkben, főleg nagyon bukós babáknál....épp ezért hol egyik oldalán kitámasztva, hol másikon. Hason elvileg azért nem, mert "belefúrhatja" az orrát a matracba....na de könyörgöm...nem olyan puha a matrac...párnát meg nem teszünk a feje alá.

pocak.
Guggolás nekem sem jó..szintén mintha ki akarna szakadn i minden....állítólag nem is jó...inkább térdelni kell vagy ülni.

emi!
Ennyi mindent főzni...nemsemmi. Nálunk makaróni volt, azt is Ati főzte.
Most csináltam vacsira salátát.....jégsali, lila lolorosso, ruccola, paradicsom, cesar salátaöntet, főttojás kockázva, koktélrák (ilyen sós vízben van már főzve), tenger gyümölcse rudacskák átsütve. Másnapos bagett felkockázkázva, forró vajon kicsi fokhagymás sóval és kaporral (szárított) átpirítva, és még sajtot reszeltem rá.

d.dodó

Sziasztok!

Én is megjöttem... csavarogtam ma picurit :oops:
vasúttörténeti parkban voltunk, babazsúron :D elfáradtam.

no vissza olvasás :D

Kép
freyja

Szaisztok Csajok!

Csak bekukk! Most mentek el anyósék...annyira nem volt gáz! Legalább nem kérdezte meg: MI van? Mennyit híztál már???...ezt most kihagyta. Most rászokott a pocak simire! Ettől undorodom!
Titeket nem irritál, ha simizik (persze apán kívül) a pocakotok?? Mondtam apának, hogy legközelebb szóljon neki...mert ha én szólok, abban nem lesz köszönet...
Meg persze a mikor költözzek ide kérdés is felmerült. Aztán közöltem hogy a saját anyámat nem kívánom egy hétig itt látni, nem hogy őt. Persze kissé barátságos mosollyal lepleztem, hogy mindjárt felrobbanok! Na de szerencsére elmentek...ugyhogy kezdek megnyugodni! :)

Poci: Írtóóó arik a rucik!! Az összes!! :) Ricsike Pooh lesz a fiad :)

Megyek pihizek, mert egész nap takarítottam, meg mostam, hogy anyós ne találjon egy porszemet se, mert azért is megszól, hogy milyen trehány vagyok...igaz, ő 2 havonta egyszer takarít...na mindegy:)

Holnap telcsi adokinak, hogy mikorra mennyek szerdán. Megpróbálok 6-ra kérni időpontot, hogy apácska is el tudjon jönni velem. :)

Jó éjt csajok! Szép álmokat!
Honap jövök!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?