Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
csak ezt az oldalt olvastam vissza,mert rengeteget irtatok
az én lányom a du. kb 5 orai kajálás után nem szokott aludni, amig nem jön a fürcsi és utána a kaja, villany le, és általában elalszik, de gyanitom ha nem lenne elötte fönnt 3-4 orát, az se menne könnyen

ja meg hajnalba korán kel de fordítva:
kaja elött,ketten nyüglödünk az ágyban, 10-10 percekre bealszunk, és ha látom hogy néz csak akkor etetem

a legujabb probléma:elvan a gyerek, nézelődik, vigyorog az ölemből, anyámék szerint ez normál, már 2 hos kor körül
viszont igy én se enni, se inni, se fürdeni, se pisilni, se mosni, se vasalni, semmit, de semmit nem tudok megcsinálni, mert a tegnap lemértük 5kg30dkg gyerek az ölembe néz...
már most esténként kijövünk a nappaliba meg a tvs szobába, hallgatózni, meg nézni a lámpákat eszembe jutott a dal, amit anyukámék kiskoromba énekeltek

"bogárkarika forog a lámpa körül"
-na én tegnap ezen egész este sírtam, meg hajnalban is, amikor nem tudtam 3 és 4 között visszaaltatni a gyermeket.

mikor jön az az idöszak, hogy csak bedugom a szájába a mellem, szív 1-2 -t és visszaalszik?
nekünk éjjel ugyanakkora buli az evés mint napközbe, csak sötétbe v.unk, de neki tökmindegy[/url]

zsó
Kép
pcd1985

na még mindíg itt
kezdem hason altatni a gyereket délelőttönként, azota csönd van, bár most oldalt fexik és összenyomja a kis hörcsög-pofiját(az apjának 34 évesen is hörcsögpofája:) van ezt nem fogja kinőni)

ööö, én csak most kezdek elolvadni a gyerköctöl, és már két napja mindenen, de tényleg mindenen sírok.most pl azon, amit nori irt még pár oldallal ezelőtt, hogy meg kell küzdeni az anyáknapi köszöntőkért.
hát én se vagyok már a ridegtartás híve, sokat alszunk együtt, és nem bánom ha az ölembe van, mert olyan kis ártatlan, neki az illatom és a hangom az egyetlen(kettetlen) dolog, ami biztonságot nyujt, és ez olyan apróság....komolyan gondolkodom én is a kendőn mert leszakad a derekam meg a karom
de ez abőgés-mánia kicsit zavaró, mert többiek nem tudják, hogy mi a .. van velem

zsó
Kép
pcd1985

Hahó!

Érdekes, hogy többen írjátok a reggel 5 órai kajcsit. Boti is akkor ébred. :) Ezután már biztos ott lebeg majd a szemem előtt hajnalban egy halom szoptatós anyuka és kisbaba... :) Legalább az érzés meglesz, hogy nem vagyok egyedül ezzel a helyzettel. :)

Egyébként most alszik Boti, ami annyira nem is furcsa, mert evett, előtte meg hajnal 5-től kb. 10-ig csak egy fél órát szunyált, de ez a legutóbbi szopi csak 5 percig tartott... És azt vettem észre, hogy mostanában hamarabb beájul evés közben. És Reni, Boti is már 2. napja, hogy nem igazán alszik napközben, és ezek a rövidebb szopizások is 2 napja tartanak. Nagyon csodálkozom, illetve tegnap kicsit aggódtam is, de lehet, hogy csak a melegfrontot érzik ezek a gyerkőcök. Most kíváncsi vagyok, hogy a rövidke evés után meddig alszik.

Zsófi, átérzem ezt a "magamra sosincs időm" helyzetet... Nálunk annyiban rosszabb is a helyzet, hogy minden rokon, aki segíthetne, vagy a Dunántúlon vagy Kecskeméten van. :( Már alig várom, hogy anyuék jöjjenek látogatni. Persze az is csak egy nap lesz...

Kép
erusverus

Eszter! Boldog születésnapot Apcidnak :lol:

bellerreni
Eger

Mi egész délelőtt ez a leteszem, sír, felveszemet játszottuk.. most gondoltam várok egy kicsit, mire újra felveszem.. két perc telt el és ALSZIK!!!!! :lol:
Vendég

Nappal én is csak nagyon nehezen tudom megállni, hogy ne vegyem fel egyből Botit. Este viszont, lefekvéskor, bejött az a módszer, hogy ha sír, akkor sem megyünk be hozzá. 20 percben egyeztünk meg a férjemmel, és ennyi idő alatt, de néha 5-10 perc alatt is elalszik Botond.

Kb. 5 perce meg, hallom, hogy ébredezik, bemegyek, felveszem, kicsomagolom, belenézek a pelusába, semmi, majd vissza is aludt abban a percben a pelenkázón... Én meg már mondogattam neki, hogy biztos éhes vagy, ugye?! És nem! Én viszont igen. Tegnapról maradt egy kis krumplileves és csinálok egy tányér tejbegrízt is. Persze tuti, hogy közben ébred a kis drága. :)

Kép
erusverus

Úgy látom van ma valami a levegőben, mert Benő is szörnyen nyugtalan. 8óta kínlódunk. Ha leteszem, kb 10-15 percet alszik, aztán felsír, nyűglődik, ha felkötöm kendőbe, ott is nagyon nehezen nyugszik meg. Most egy órát rajtam volt, azután tettem be az ágyába (totál be volt ájulva), erre 10 perc eltelik és már nyekereg. :(
zuzmooo

Mi jártunk babaúszni, most is fogunk.

Lillával 3 hós kortól egészen tavaly januárig.
Léna májusban kezd, Lillával meg 3 évesek csoportjában már úszni tanulunk.
Én nagyon elégedett voltam, Lilla igazi vízipók lett, imádja a vizet. Strandon csak ámulnak a szülők mennyire bátor és ügyes a többi gyerekhez képest. Szerintem megérte. Karúszóval simán beugrik a mélyvízbe, elkapni nem is engedi magát, lemerül, majd hátra felfekszik és lábával csapkodva bárhova eljut, egyáltalán nem fél a víztől. Mi itt a monori uszodába járunk. De ezek a foglalkozások inkább vízhezszoktatások, mint úszások, ezt azért írtam, hogy el tudja képzelni az is, aki még nem látott ilyet élőben.

Én nem szoptatok ötkor, nekem a nagy kell akkor :roll: visszaalvás az mi, én el is felejtettem már 8)

KépKép

KépKép
beneildi

Eszter: ti szoktatok kendőben is kimenni, ugye? Hogy kötöd fel? Simán magadra és a kabátot ráhúzod a gyerekre is, vagy felöltözteted overálba és úgy kötöd fel?
zuzmooo

Méreteink:
4030 gramm,
54 cm,
39-es fejkörfogat.
Ezek szerint csak hízunk, de nem nyúlunk, és okosodunk is, mert a buksi is nőtt 5 centit.

Bea:
ne haragudj Larára!!! Nem szeretnélek megbántani, de ez a viselkedés miattatok van. Nálunk ilyenek nem fordulnak elő, mert fokozottan figyelünk rá, hogy ne érezzék, hogy kevesebb szeretet és törődés jut nekik. Szóval ha alszanak a manók, szánjatok kis időt Lara szeretgetésére, kényeztetésére. A kutya FÉLTÉKENY!!! Ennyi a titok! Olyan, mint a gyerekek. A rosszasággal aarja elérni, hogy figyeljetek rá. Ha Apa hazaér, menj el sétálni Larával. Vigyél neki jutifalatokat is. Hidd el, ha több törődést kap, nem lesz ilyen gond... :)

Megyünk délután Gödöllőre sétálni meg fagyizni. :) Olyan szép idő van... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok, jól tudom, hogy kengurut csak 3 hónapos kortól lehet használni?

Kép
erusverus

Erusverus:
én anno úgy tanultam (suliban), hogy kenguruba csak akkor szabad tenni, ha már önállóan tud ülni! A Mei-Tai-okra mondjuk azt írják, három-négy hónapos kortól. De az a vízválasztó, hogy simán tudja tartani a fejét.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea! Kutya téma: én maximálisan megértelek mert nálunk is ez volt. Előtte velünk aludt. Utána már a nappaliból is kitiltottuk. Ott borult a dolog,h játszótérre nem lehet kutyát vinni,és vagy a gyereknek kedvezek,vagy a kutyának. Hát döntöttünk:ment a kutya Laci exéhez.
Vendég

Mondjuk nekünk itt szerencsénk van, mert hogy Apa ugye hol így, hol úgy dolgozik, gyakran van itthon. Így meg tudjuk oldani, hogy mondjuk egyikünk sétál a gyerekkel, másikunk az ebekkel.
Én aláírom, hogy nem könnyű, de ez így egyikteknek sem lesz jó hosszú távon!

Tényleg Bea!
Vasárnap délután nincs kedvetek egy sétához a gödöllői Erzsébet parkban gyerekestül-kutyástul?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hi!

Ma mi is 5-kor keltünk először enni (ezek a kölkök kollektíve összebeszéltek :) ), de náluk egy 10 perces szopi után visszaájult.

Mi is ma vagyunk 1 hónaposak, és 5900 grammot és 61 cm-t (születési 63 :D)mértek ma a drnő tanácsadásán és 39-es fejkörméret (37-el született). Úgyhogy egy 180grammot gyarapodtunk egy hét alatt, de azért még az esti pancsinál én is lemérem D.-t.

Bea!
Nálunk a cica (meg anyós kutyája is, ha jobban belegondolok) szívta meg a baba jövetelét.
A cicu mindig velem aludt, most át sem lépheti a küszöbömet (apácarácsos ajtóval van kívül kényszerítve) és kaját is legutoljára kapnak, amikor már mindenen (vacsi, fürcsi) túl vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a kutya a megszokott este 6 helyett sokszor 9-kor vacsorázik.
És nekem is herótom van a szőröktől, de főleg a kutyáétól (az jobban látszik mindenen). Pláne mikor anyós kimosta a kutya pokrócát...Utána hiába futtattam le egy öblítő progit üresen, hogy kiöblítse a szőrt, nem jött be. Az azt követő mosás összes pelenkája tele lett vele. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Inkább a kutyut kéne megmosni, mert olyan büdös. Nekem eddig is hiperérzékeny volt az orrom, na de most.
15 éves és már a fogai is jó szarok, úgyhogy a szája is bűzös és mikor eszünk mindig jön kuncsorogni, közben meg felrakja a fejét a lábamra és csorog ki a nyál a szájából bbbrrrrrrr...
Szegény amúgy tök jó kutyuli, tényleg semmi gond vele, nem féltékeny a gyerekre (le se szarja), nem zavar sok vizet, de ettől az egytől ki tudok akadni. Konkrétan hányingerem van. :? :?

Nyáron menni akarok az anyuékhoz Nógrádba, meg a dédipapi balatoni nyaralójába és muszáj vinnem a macsekot is, de hogy hogy lesz megoldva, hogy különzárjam a gyerektől..
Ugyanis mindkét helyen egy légtérben van minden, illetve apámék házában csak a vizesblokkokon van ajtó, a két szobáén és konyháén nincs és egy macskának nem elég egy 1 méter magas rácsot gyártani az ajtónyílásra, azt röhögve átugorja.
Egy macsk ahhoz ostoba, hogy megbeszéld vele mit nem lehet. Eddig sem az eszéért szerettem.
A Balcsin is egy légtérben tudnék csak vele lenni. Másra bízni nem tudom, kikötni nem fogom és elajándékozni sem, sőt kiereszteni a kertbe sem. Pláne, mert tavaly is tele volt kullanccsal a kert :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: és mellettünk egy forgalmas út van, úgyhogy félteném.

ERusverus, nálunk is az lett a tendencia az utóbbi időben, hogy 5-10 perces szopizásokkal megelégszik Domi, bár ez nem igaz, mert tegnap meg a House alatt végig rajtam lógott, na de többnyire hamar lerendezi az evést.
Szegényt úgy sajnálom amikor jóízűen eszeget, aztán jön valami borzasztó hascsikarás, amitől megfeszül a kis teste és elkezdt bömbölni.

Ma kifertőtlenítettem a cumiját. Még vívódom, hogy a szájába nyomjam-e, de állandóan az öklöcskéjén cummog, ha éhes, ha nem.
Ráadásul olyan hangosan. Jókat röhögünk rajta mindig :)

Ti adtok cumit a kölöknek?

Ma vízszintesben mindig üvöltött, mint a sakál. Mint azok a sírós babák, amiket hanyatt kellett dönteni, hogy sírjon.
Egyből megkérdezte a védőnő, hogy sokat van-e ölben (merthogy ott megnyugodott egyből).
Anyósom mondjuk folyton felkapná.

Zsófi, én meg olyanokon sírok, mint a minap a kiselefánt a hírekben, akit az ultrahangon halottnak hittek, aztán még is élve született.
Vagy Molmar mamáján. :( Részvétem!
De szerintem Zelk Zoltán Családi körén is sírtam már mostanában:)

Kattkat

Kép
kattkat

Boruska!

Kérjél a gyerekorvostól beutalot és akkor az Uh-t Tb-re megcsinálják.
Mi tegnap voltunk. Van Máténak egy kis vesemedence tágulata, és a holyagjában vmi víz ér.Állítólag mindkettőt kinővi 1 éves korára. Akkor kell visszamenni, csipőszűrésre meg 4 hónapos korában.

Nóri!

Esszük ezt a Sinlacot, de ugy veszem észre h semmi hatás.
A Kakija ugyanolyan hig. De érdekes mert nem minden kaja után jön vissza. Éjszaka nem igazán szokott lenni. Tegnap este volt, sőt még át is kellett öltözni mert annyit bukott, hogy tiszta tej volt a rucija.

Kedden voltunk doki néninél és meggyógyult a drágám. Tiszta a tüdeje.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Mi hétfőn (6 hetesen) 4920 gr és 58 cm voltunk.

bchris

Ha jól emlékszem Ildi emlitette, hogy nagyon kell figyelni a lányra mert bemászik a kicsi ágyába, kiobritja a hintából stb.

Hát sajnos nálunk is hasonló a helyzet. Minden rezzenését figyelnem kell Reginek. Ami a leggázabb most, hogy ha vmit el akar érni, akkor hisztizik, sír és ugy mondja, hogy rá figyeljek.
Szerintem azért csinálja mert látja ha Máté sir akkor őt felveszem.

Mikor látom hogy közelit a testvéréhez, mindig porbálom vmivel elcsalni. Gyere segits nekem mosogatni, rajzoljunk, teregessünk ki stb. Általában be szokott jönni. De azért előfordul hogy a békésen alvó testvérét felkelti. :(

remélem azért idővel javul a helyzet.

bchris

Bchris hihetetlenül hasonló a helyzetünk
gyerekek terén.Ugyanis majdnem(a kisebbek napra)egyidősek
a gyerekeink.Fruzsira is nagyon-nagyon kell vigyázni,h ne bántsa
a kistesót!
Nekem is így kell lekötnöm Fruzsi figyelmét valami melóval! :wink: :lol:

Képzeljétek kicsi Hannám csipője nem megfelelő
ezért valami szijjas izét kell neki hordania! :( :(
Tül nagy baba volt és persze CSÜCSÜLT a méhben.Ez a fő okozója.Vagy családi.... :?

Kép
Kép
szintus

Szintus, miért, mekkora volt Hanna?

Kattkat

Kép
kattkat

Szintus

Azt hittem csak az én gyerekem ilyen. Igazából nem tudom eldönteni hogy mikor a félétkenység és mikor a szeretet vezérli.

bchris

Kakti!
A kutyas hozzaszolasoddal egyaltalan nem sertettel meg, mert igazad van. Nem igy kellene viselkednem vele, de egyszeruen masra most nincs kapacitasom. a gyerek-kutya seta egyszerre kilove, ugyanis lara egyaltalan nem hallgat ram, porazon is rettenetesen huz, ossze-vissza megy es nem tudom babakocsi mellett vezetni. Ferit tekinti gazdajanak, de jelenleg meg vele is csokkent a kapcsolat. eleg szar ez a munka ido szempontbol, amikor hajnalban megy, akkor is csak hat utan er haza, de minden masodik heten csak este nyolc utan es ugyanugy koran indul. en meg ugy varom mar ilyenkor, mint a messiast es a nyakaba ugrunk a ket gyerekkel... :oops:
Nah, majd alakul valami.

A setaban benne vagyok, epp tegnap gondolkodtam, hogy talan mar eljott az ideje. meg a forum talinak is lassan. bar eleg nagy kakiban lennek, mert amig vissza nem tudom rakni magam ugy a regi ruhakba, hogy meg jol is nezzen ki rajtam, addig csak nagy szenvedes aran tudnam magam publikalni. :lol: :lol:
igy is mar rettegek attol, hogy anyaekhoz valamiben menni kellene, nah meg itt van a hat hetes kontroll is. :roll: :twisted:
Szoval: a vasarnapi setarol szombaton tudok nyilatkozni. van most nalunk egy olyan sar helyzet, hogy a kocsink szerelonel van, nem tudni, hogy mikor lesz keszen. feri a bokatorott baratjatol kapott kocsit kolcson, par napja azt hasznaljuk, de lassan vissza kell adni. en a kolkecekkel elvileg jovo het vegen mennek anyaekhoz, feri vinne, de ha addig nem lesz itt a kolcsonkocsi es nem lesz kesz a mienk (ez tuti), akkor ezen a hetvegen kell, hogy levigyen bennunket feri. azutan az autot visszaadja, o meg kutyastol anyosomekhoz cuccol, mert innen nem tudna bejarni auto nelkul.
nah, szep kerek tortenet, a lenyeg az, hogyha marad kolcsonkocsi jovohetre is, akkor vagyunk hetvegen es talizhatunk. :wink:
Vendég

a testverfeltekenyseggel mi jol allunk. koranal fogva kristof meg mindig nem feltekeny. tok jol megerti, hogy amikor a picur van a karomban, akkor ot nem tudom felvenni, illetve, hogy az apro tejesuveg nem az ove.
puszilgatja a fejebubjat, latszik hogy szerei. viszont analizalna is szivesen, fogdosna a kezet, labat, szemet vizsgalna, stb. es mivel meg fiatalka, igy nem tudja kontrollalni a sajat erejet, mozdulatait. sokszor bennunket is simogatas helyett megcsapkod. ezert nem igazan engedem ot kozel felugyelet nelkul. nah meg persze mindenfele korulmenyes modszerrel bemaszik a kisagyaba, erre is vigyaznunk kell.
tenyleg nem tudom levenni roluk a szemem. de ehhez mar hozzaszoktam, ugyanis akkor is allandoan figyelnem es beavatkoznom kellett, amikor meg csak Kristof volt, mert o eros is, nagy is, eszes is, igy gyakorlatilag mindenre kepes, de felelemerzete meg nincs, igy onveszelyes. ezert sem nagyon merem ferin kivul masra bizni. senki sem hiszi el, hogy ennyire kell ra vigyazni.
Vendég

Kakti!
neztem a lili-blogot. teljesen megdobbentem, hogy Lili baba milyen kis aranyos huis! Nem negativ dobbenet, ne erts felre, hanem epp ellenkezoleg, o mar nagyon szep babas, formas. Erik nekem meg mindig nyurganak tunik, igaz, mar az arca gombolyodott, van tokaja is (basszus, nekem is lett :twisted: :twisted: ), a combocskaja is alakulgat, de meg mindig joval sovanyabb osszhatast kelt, mint a te babacskad. Es nem vagom, hogy miert, mert egy sulyban vannak kb, hosszra is hasonlok. Bar ma a hosszat le fogom merni sajat kezuleg, mert a hivatalos meresek korul nekem valami buzlik. eleve 54 centit mertunk mi, amikor szuletett, a ruhak is ezt mutttak, de a korhaz szerint 50 cm volt. tegnap a vedono mert 56-ot, ami az 50hez sok novekedes, az 54hez keves, mert latom, hogy hosszabb lett es nem 2 cm-rel.
en a ti fotoutok alapjan is arra tippelek, hogy hosszabb es ezert tunik sovanynak Lili mellett.
de majd csinalok meztelen fotot es megmutatom.
Vendég

OK, Bea!
Majd értesíts, hogy mi a zábra!
Amúgy megértem, mert nekem is rohadék nehéz a kutyákra is időt és energiát szakítanom, de meg kell magam erőszakolni - Lili miatt is.

A délelőtti beszámolómból kimaradt:
2 kilóval vagyok nehezebb, mint amivel kezdtem a terhességet, vagyis 8 kiló ment le (annak ellenére, hogy zabálom az édes meg hízlaló kajákat). Na, ezzel nem azt akarom mondani, hogy húúú, de jól nézek ki! Mert akikkel már találkoztam, azok tudják, mekkora vagyok. De majd megy még ez lejjebb is! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

meg egy dolog es befogom.
ugy tunik, hogy lassan veget er a szoptatos palyafutasom.
Erik elkezdett gyengen szopni, nem olyan beleelessel, mint eddig. idoben sem annyit, hamar abbahagyja, nem mindig keri, amikor kinalom. most mar nem is kapja be jol a cicit, csak a bimbot, a jobb cici pedig csak honaljtartassal kell neki. gondolom emiatt mar csak mutatoban van tej, ugye nekem eleve 30-40 ml volt a csucsteljestmenyem, most mar 10 ml alig van.
meg varok egy hetet, de ha nem talal vissza a rendes szopasra, akkor aprankent leszokunk rola, mert ez a csak bimboszopas elegge fajdalmas es lelkileg nekem mar nem fer bele az ures cici szoptatasa.
Vendég

Ahhh, egész nap nem nagyon aludtunk :shock: Most is alig bírtam letenni. Kíváncsi vagyok menyit csicsikál. Eddig 30 percnél többet nem igazán sikerült aludnia. És már nem alszik el egyedül a kiságyban :oops: el lett kapatva. :twisted: Nagyon durva mennyire rafkós az én kisfiam 2 hetesen. :roll: Séta után is csak egy fél órát aludt, pedig azt hittem a jó levegő kiüti egy pár órára, de nem... :roll:

Féltékenység: Múlthéten itt voltak anyukámék meg tesómék is és a tesómék kislánya (másfél éves) rendesen marni akarta Kornélt, mert anyunak ő volt a kezében és nem Gvendolit fogta. Pedig októberre jön a kistestvér, kíváncsi leszek rá hogy fogja fogadni. :? Egyébként ő is úgy szétpakolt, mert nem rá figyeltünk, hogy azt hittem megbolondulok tőle. És nem lehetett neki beszélni. Ő akkor is azt csinálta amit ő akart meg hisztizett...

Na megyek uzsizok amig alszik a kis makkmarcim :lol:

bellerreni
Eger

Hát nem mintha ettől könnyebb lenne, de azért megnyugtató, hogy nem csak Lillám ilyen veszélyes :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Anyukámmal beszéltem imént, és mesélte, hogy a kolléganője babájánál kiderült, hogy le voltak tapadva az arcizmai, és nem tudott rendesen szopizni. A babamasszázzsal sikerült fellazítani, és azóta 5-10 perc alatt kirántja a kellő mennyiségű tejcsit a ciciből, és nagyon jókat alszik! Szóval mi is rá fogunk állni erre a masszázsra rendesen! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bevallom őszintén, hogy én még nem mértem magam, hogy mennyi ment le rólam, de azt tudom, hogy a 26-os nadrágok majdnem nagyok rám, övet kell hozzá tenni, hogy ne csússzon le, ami azt jelenti, hogy vékonyabb vagyok, mint szülés előtt voltam :oops:

bellerreni
Eger

erusverus, funky: Ez a kontrolált sírásnak nevezett technika, de az egyik műsorban is hallottam erről és azt mondták hogy 15 percnél tovább ne hagyjuk a babákat sírni. Először 2 perc, majd 5 és végül 10. Ha még mindig kitartó a ded, akkor valami más gondja lehet, nem az hogy az ingertől nem tud elaludni. Mi általában 5 perc után szoktunk bemenni és utána megint 5 perc múlva. Általában harmadszor már nem kell bemenni. Az elején kicsit kitartóbb volt, de most már hamarabb bealszik.

erusverus: Nekünk olyan kengurunk van, ami 0+-os, tehát születés utántól már lehet vinni benne. Van olyan, amiben rögtön ültetni is lehet, de nekem jobban tetszett amiben fekve lehet vinni. Mióta meg van, azóta sokkal mobilabb vagyok. Teszek fel képet, hogy milyen a miénk.

Kép

kattkat: Nekünk cumizik a ded.

szintus: Sajnálom Hanna csípőjét.

beneildi: Örülök hogy nektek bejött a babaúszás, lehet hogy mi is fogunk járni. Még nem tudom.

Kutya: hát én sem voltam még olyan mérges a kutyánkra otthon, mint most. Kibontottam Barbus az overálból, mint a hímes tojást, erre felugrott mellé az ágyra és felébresztette. Akkor azt hittem nem állok jót magamért. De szerencsére Miskolcra elég ritkán megyünk. Az anyósék kutyája is nagyon féltékeny volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat: én nagyon küzdöttem a cumi ellen, Szabi viszont régóta akart venni. Több egymás után átordított éjszakát követően vettünk egyet. Elsírtam magam, mikor először a szájába dugtuk... erre a kölök nagy ívben kiköpte. Azóta se kell neki, pedig néha nagyon jó lenne egy kis csend :)

Én még nem mértem magam. A régi nadrágjaim jók rám, csak az "úszógumi" buggyan ki a dereka fölött :oops:

Annyit beszéltünk délután a hambikról, gyrosokról, hogy a sétánál vennem kellett egy BigMac-et :oops:

baba méretek:
hazajövetelkor: 54cm , 3680g
1 hónaposan: 56cm, 4940g
zuzmooo

szoval itt vannak a pucer Erik fotok. eves utan keszult, igy egy nagy pocak a fel gyerek. :lol:
Kép Kép
nem tetszik a testverpuszi
Kép
es Kritof kreativan hasznalja a babakocsit esos napokon :lol:
Kép
Vendég

Csinált már valaki tenyér/talp lenyomatot a babóról? Hogyan? Mivel?
zuzmooo

ez engem is érdekelne Zuzmooo
pláne, mert a tenyerét csak akkor látom, ha szopizik, amúgy ökölben van neki mindig, így el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne kivitelezni

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo: én úgy csinálom, hogy body+rugi ugye otthon, kap egy kis kabátkát meg sapkát, kendő és a várandós kabátom rá, mert így is átér minket.

Ma mei-tai-oztak a fiúk. Tündériek voltak, asszem lassan ki leszek túrva. Most már kettesben mennek sétálni a fiúk. Hüpp-hüpp

zarja

zuzmoo: Én talp lenyomatot csináltam só-liszt gyurmával, de nem lett a legjobb. Amikor kiszáradt, akkor eléggé széttört. Viszont ha meg sűrűbbre csináltam, akkor meg nem látszott a lenyomat, mert nem akartam annyira belenyomni a lábát. Vettem olyan gyurmát is ami keményedne a hőre, de annyira sűrű volt, hogy nagyon erősen kellett volna belenyomni. Én most olyan szettet akarok venni ami kimondottan erre van, abban valami gipsz van vagy mi. A tenyerét nagyon nehéz lenyomatolni, mert nem nagyon akarják kinyitni az öklüket.

zarja: A párom szokta mondani, hogy szép kisbabával a legkönnyebb csajozni. :D

bea: Nagyon édes Erik és Kristóf is. A pocakra mi azt szoktuk mondani, hogy úgy néz ki Barbus, mint az etióp éhezők. :)
vicky79
Budapest III. kerület

lenyomat: papírra valamilyen "festékkel" nem próbáltátok? A tenyerét én álmában, sunyi módon tervezem lenyomatolni :D
zuzmooo

ha én sok hagymát eszek, az bánthatja Benő pocakját?
Tegnap anyósom küldött isteni padlizsánkrémet, amiben sajnos rengeteg hagyma van. Ma rettenetesen nyűgös volt és másra már nem tudok gondolni.
zuzmooo

Reni, de utállak, hogy ilyen sovány vagy :)
Én is ledobtam 10 kilót, de 4 még rajtam van, és sokkal löttyedtebb vagyok, szóval a régi ruháim közül csak a nagyobbak jók, hát, nem 26-osak :( :(
mikor szabad elmenni edzeni, várjak 6 hétig? Nem akarok bajt csinálni, csak tök mozgásigényem van, már tépném fel az edzőterem ajtaját :)

ma elmentem Árkádba a poronty nélkül, olyan jól esett... Kellett vennem egy kávéfőzőt, mert elromlott a régi - anyu addig tök jól elvolt vele, de volt egy kis lelkifurdancsom :(

boruska

fiús anyukák!
nektek mit mondtak a kukac mosással kapcsolatban?
kell macerálni vagy sem?
húzzam vagy ne húzzam?
bár mintha azt mondta volna valaki (gyerekorvos vagy még a kórházban vki), hogy ne

Kattkat

Kép
kattkat

a papverines szirupot ismeri valaki? használtátok? vagy tudtok róla valamit?
zuzmooo

Viki, ez az etiopos szoveg tenyleg talalo. :D

Kattkat! en nem huzogatok. en a nem szabad verziot hallottam elore kristofnal, azota se mondta egyik orvos vagy vedono sem, hogy kellene. de mar mondhatnak is akar, akkor sem tennem.
(pontosabban a gyerekeket nem. :lol: :lol: )
Vendég

zuzmoo: Én is álmában csináltam a talpáról és a tenyerét is bele akartam nyomni, de erővel nem lehet kinyitni (nem akartam) és ő meg nem akarta kinyitni. Én olyat is hallottam, hogy rúzzsal bekenni és úgy papírra rányomni. Hát nem tudom.

boruska: 6 hét után javasolják a keményebb edzést és a hasizom erősítést. Előtte inkább intim torna, hogy visszarendeződjenek a dolgok. És erősödik is az izom odalent, ez sem utolsó szempont. :)

kattkat: A barátnőmnek azt mondták inkább ne húzogassa, csak majd később ha már magától is elindul.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat 4080gr/mal született Hannus,a fő probléma pedig az,hogy csücsült.Végig farfekvéses volt.Egyszer fordult meg talán a 36.-dik hétben 1-2 napra.

Bea sajna mi is így állunk a szopival.Nem tudja bekapni a bimbót,de miért??????Ne haragudj,de nekem egy picit sárgának tünik Erik a képeken.Vagy csak így adja vissza a kép?Nem tom...

Ti környezetetekben esetleg volt már ilyen csipőgondos probléma?

Boruska nem baj,hogy kimozdultál a poronyt nélkül.Kell azt is! :wink:

Kép
Kép
szintus

az én mérésem szerint 5980 gramm a Picikém fürdés előtt pucéran, egy kevéske kaja és egy naaagy kaka után :D

Kattkat

Kép
kattkat

Anita: mi volt ma a kórházban? Hogy van Levi?
zuzmooo

aranyos vagy Zsuzsa, hogy hiányolsz, eddig nem tudtam jönni.

Ma majdnem lefejeltem a laboros nőt.
Már 9-kor ott voltunk, volt egy kis sor, de végül is 9.20körül bemehettünk. Mondtam a nőnek, hogy a fejéből vegyen vért, mert már ez a sokadik alkalmunk, és se a kézfejből, sem a karból nem szokott rendesen jönni és így csak kínlódás a vége.
Erre a nő közli, hogy "azért én mégis megpróbálnám" (anyád :twisted: ) 30!!!! percig nyomorgatta, húzta nyúzta a gyerek kézfejét, ami már fehér volt, úgy el volt szorítva, a tű feszítette a vénáját, én már attól féltem, hogy eltöri a kezét annyira természetellenes módon csavarta. Egy idő után már bedugult a tű, így kihúzta és ahogy a vér csepegett a kézfejéből az alá dugta a kémcsövet. Ennek persze az lett a vége, hogy minden csupa vér lett, ő is én is, a padló is, és a vér olyan lassan ment a csőbe, hogy megalvadt!! Mondta, hogy akkor most muszáj levenni, mert nem lesz elég. Mondom neki, hogy nem kellene mégis inkább a fajéből, mert ennek a kínlódásnak 2 perc alatt vége lenne. Erre a hülyéje (bocs a kifejezésért) mondja, hogy érdekes, mert az anyukák inkább a kézfejből szeretik ha vesszük a vért és az humánusabb is. (anyád :twisted: ) Ugyan mitől humánusabb a fél óra kínlódás szemben egy 2 perces vérvétellel?????
Utálom amikor valaki meg van győződve, hogy majd ő megmutatja, hogy ami a kollegájának nem ment, neki biztos menni fog és csak azért is ragaszkodik az elvéhez ha szerencsétlen gyereket fél óráig kell érte kínozni.
Egyébként mondtam is M.Gabinak és azt mondta, hogy legközelebb majd ő leveszi a vért.
A lényeg: Hála Istennek végre javulnak az eredményeink :) Fehérvérsejtszám szépen a határérték fölé ment :14.82 (korábban 5.91) bilirubin 230 ról 104 re ment vissza és a májenzim is javul.
CMV eredmény még mindig nincs :( Két hét múlva mehetünk újabb kontrolra, de legalább már azzal kecsegtettek, hogy lehet hogy utána el is hagyhatjuk a gyógyszereket. (Szóval Zsuzsa, lehet hogy nektek is eltelik egy idő mire meglátszik Bende vérképén a gyógyszer, úgyhogy nyugi

visszavittük a mérleget. Tök fura, hogy nem tudom, mennyit eszik a gyerek...Ráadásul Levente nem olyan mint a lányok voltak, ha elég volt nekik, szépen kifittyedt a bimbi a szájukból, de nem, Levente simán bent tartja és alszik vele mozdulatlanul (ha hagynám)

akkor felteszem újra a kérdést. akinek barna szemű a csemetéje, mikor kezdett látszani a szemükön a változás?

molmar: őszinte részvétem a dédi miatt :(
stephie

talplenyomatot én rúzzsal csináltam a lányoknál, nem túl zsíros, matt színüvel. Még mindig szépen látszik és nem kenődött el és könnyen le lehetett mosni Levinél is megcsinálom hétvégén.

kukihuzogatást megkérdeztem a gyerekorvostól, azt mondta, hogy NE
stephie

Anita! Örülök,h javul Levi! Nálunk ugyan kékek a szemek,de Noénál már hetek óta világosodik. Szóval már 1értelmüen kék lesz!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?